Inkl. alle udflugter og måltider

Umbrien & Trevi · Vin & vandring · 2024

Flyrejser
6 Dage

Tag med på en velsmagende vandreferie for livsnydere!  I den smukke middelalderby Trevi forkæles du på vores 4-stjernede renæssancehotel med helpension inklusive lækker vin, og på nøje sammensatte udflugter og vandreture oplever vi smukke Umbrien og smager på de lokale delikatesser.  

Nord for Rom finder vi den maleriske italienske region Umbrien og den charmerende middelalderby Trevi, der troner på en bakketop over den smukke Spoletodal. I disse mageløse omgivelser skal vi på vandreture og nyde den lokale mad. Og lige præcis gastronomien kan du godt glæde dig til. For indbyggerne i Trevi starter og slutter alting nemlig med mad, vin...

Tag med på en velsmagende vandreferie for livsnydere!  I den smukke middelalderby Trevi forkæles du på vores 4-stjernede renæssancehotel med helpension inklusive lækker vin, og på nøje sammensatte udflugter og vandreture oplever vi smukke Umbrien og smager på de lokale delikatesser.  

Nord for Rom finder vi den maleriske italienske region Umbrien og den charmerende middelalderby Trevi, der troner på en bakketop over den smukke Spoletodal. I disse mageløse omgivelser skal vi på vandreture og nyde den lokale mad. Og lige præcis gastronomien kan du godt glæde dig til. For indbyggerne i Trevi starter og slutter alting nemlig med mad, vin og olivenolie, som er områdets flydende guld. Alle måltider bliver fremstillet med kærlighed, passion og med respekt for de gamle traditioner, hvorfor det er praktisk talt umuligt at få middelmådig mad i Trevi. Gastronomi og kogekunst ligger simpelthen i blodet på lokalbefolkningen. Frokosterne nyder vi sammen på gode udvalgte restauranter, og på vores 4-stjernede og særdeles gæstfrie renæssancehotel Antica Dimora della Rocca kræser køkkenet for os med fremragende middage og gode, lokale vine ad libitum. 

Vi skal naturligvis ikke kun spise god mad og drikke vin, men også ud og opleve smukke Umbrien tæt på. Det gør vi bedst til fods, når vi begiver os ud på byvandringer i de pittoreske middelalderbyer, og når vi sammen tager på udvalgte vandreture blandt vinmarker og olivenlunde. Tempoet på rejsen er roligt med god tid til at nyde fantastiske Umbrien. Glæd dig til dykke ned i Umbriens kultur og historie på spændende besøg i Frans af Assisis fødeby Assisi, skønne Spoleto, blomsterbyen Spello og vinbyen Montefalco, som alle ligger indenfor kort køreafstand fra Trevi.

Overalt mødes vi af en venlig og gæstfri befolkning. Hotellets engagerede værtspar lever for at forkæle deres gæster og gør alt for, at alle føler sig velkomne. Tag med til Vitus' Umbrien, og lad dig smitte af den sprudlende livsglæde i Italiens grønne hjerte.   

Kort - Trevi - Vin og vandring - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.125,-
Afbestillingsforsikring
690,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Obl. forhøjet passagerafgift på flyrejser
57,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Rom t/r
 • Alle skatter og afgifter ca. kr. 391,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 5 nætter i Trevi på Antica Dimora alla Rocca**** 
 • 5 x morgenmad (2.-6. dag)
 • 4 x frokost (2.-5. dag)
 • 5 x middag, inkl. vin ad libitum (1.-5. dag)
 • Byvandring i Assisi, inkl. besøg i San Francesco-basilikaen
 • Byvandring i Montefalco
 • Byvandring i Trevi
 • Byvandring i Spoleto
 • Vandretur i Assisis skovområde
 • Vandretur ved Montefalco og Strada del Sagrantino
 • Vandretur ad Olivenruten ved Trevi, inkl.olivenoliesmagning
 • Vingårdsbesøg, inkl. vinsmagning
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Sværhedsgrad 1

Vandreferie - Sværhedsgrad 1 - grå Her kan alle være med, hvis man kan vandre 1-7 kilometer pr. dag på skovstier og i et let bakket terræn. Der er ingen svære forceringer på ruterne.

For at det skal være så let som muligt for dig  at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Du kan læse mere om de enkelte sværhedsgrader under "Praktiske oplysninger". Under rejsens program kan du desuden se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. 

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier. Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Du kan læse mere under "Praktiske oplysninger".

Dagsprogram

1. dag: Mod Italien 

Fra København flyver vi med Norwegian eller SAS direkte til Rom, hvor vi kører nordover mod Umbriens bølgende landskaber.

Vi ankommer til charmerende Trevi først på eftermiddagen. Du har tid til at finde dig til rette i de nye omgivelser, inden vi mødes i hotellets restaurant til rejsens første umbriske måltid med vin ad libitum.

Inkluderede måltider: Middag.

Velkommen til Hotel Antica Dimora alla Rocca i Trevi.

Velkommen til Hotel Antica Dimora alla Rocca i Trevi.

2. dag: I fodsporene på Frans af Assisi

Mætte efter en god start på dagen ved hotellets velassorterede morgenbuffet kører vi til Assisi, Frans af Assisis fødeby. Her besøger vi naturligvis byens største seværdighed - den imponerende kirke, San Francesco, hvor Frans af Assisi er begravet. Krypten på stedet er et af de vigtigste pilgrimssteder i verden, og selve basilikaen er smukt dekoreret med freskoer af blandt andet Giotto. Vi besøger også Santa Clara-kirken, inden vi går en lille tur i byens charmerende og blomsterdekorerede stræder.

Dagens vandring tager sit udgangspunkt ved en af bymurens udgange tæt på San Francesco-katedralen, og herfra går vi en tur i skoven til kirken Santa Croce, der tidligere fungerede som kloster. Vi nyder en frokost i byen på en af de lokale restauranter og efterfølgende har du mulighed for egne oplevelser i en af Italiens mest spændende historiske byer.  

I aften nyder vi en sublim 4-retters middag på den idylliske plads foran hotellet eller i den hyggelige restaurant. Aftenerne i Italien kan være magiske - pludselig er der gået tre timer, og man har fundet sin indre italiener frem. Langt fra hverdagens stress og jag nyder vi blot den gode mad, dejlige vin og samværet. De velsmagende umbriske vine er selvfølgelig inkluderet i måltidet.

Vandring: Ca. 7 kilometer · Ca. 2 timer

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Udsigt til det grønne og Rocca Maggiore-borgen i Assisi.

Udsigt til det grønne og Rocca Maggiore-borgen i Assisi.

3. dag: Montefalco og Strada del Sagrantino

I dag skal vi opleve vinmekkaet Montefalco, der også kaldes Italiens balkon. Montefalcos landskab er en fryd for øjet, og områdets velsmagende sagrantino-vine, der er nogle af Italiens bedste, hyldes af vinskribenter fra hele verden. Det er en forholdsvis ny drue, da den er under 500 år gammel. Tidligere brugte munkene druerne til altervin, indtil den næsten forsvandt for 40 år siden. Nogle af de lokale vinbønder i Montefalco genoplivede planten og fik styr på druernes garvesyre, således at kvaliteten på Sagrantino-druen kom på højde med de bedste fra Piemonte og Toscana.

I selskab med vores kyndige vandreguide, følger vi den billedskønne rute Strada del Sagrantino gennem Montefalcos berømte vinranker. Vi runder vandringen af på en lokal vingård, hvor vi nyder en let frokost og smager på Montefalco-vinen.

Vandring: Ca. 7 kilometer · Ca. 2,5 time

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Vinmarker ved Montefalco.

Vinmarker ved Montefalco.

4. dag: Olivenruten i Trevi

Efter morgenmaden tager vi ud og oplever charmerende Trevi på en byvandring i de stejle og kringlede stræder. Byen dækker et areal på på cirka én kvadratkilometer, og i det lille centrum ligger de historiske bygninger tæt i de skæve gader. Arkitektonisk står tiden nærmest stille i Trevi, og vi støder på mure og søjler, der stammer helt tilbage fra Romertiden samt og ser porte og hvælvinger, der på fineste vis er dekoreret med inskriptioner og fresker. At Trevi rummer et stort antal renæssancepalæer vidner desuden om en tid, hvor adskilllige rige adelsfamilier residerede i byen. Trevis mest dyrebare ressource er olivenolien, og gennem generationer har det været en guldåre for de lokale indbyggere. Flere steder i byen har vi en fantastisk udsigt over Spoletodalen, Montefalco, Perugia og Assisi. Om dagen kan du nyde synet af de bølgende landskaber, og når mørket falder på, lyser dalens byer op på bakketoppene. 

Efter vores lille byvandring skal vi på opdagelse i landskabet udenfor Trevi. I selskab med hotellets lokalkendte vært Roberto går vi en dejlig tur, mens vi nyder synet af  de uendelige olivenlunde, der omgiver os. Vi stopper ved Robertos hus i den lille landsby Bovara, og her får vi lov til at smage på den delikate olivenolie. Efter denne lille pause fortsætter vi vandringen frem til det enestående slot Pissignano, der er bygget ind i klipperne, og hvis historie kan dateres helt tilbage til 1100-tallet. Hvis vejret tillader det, nyder vi dagens frokost ved et af de eventyrlige udsigtspunkter. Herefter bliver vi hentet af en minibus, der kører os tilbage til Trevi. Måske frister en forfriskende Aperol Spritz på byens hyggelige torv, inden aftenens lækre middag? 

Vandring: Ca. 7,5 kilometer · Ca. 1,5 time

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Både udsigten til og fra Trevi er fantastisk.

Både udsigten til og fra Trevi er fantastisk.

5. dag: Forelsket i Spoleto 

De fleste, der besøger Spoleto, forelsker sig i byen. Det må komme an på en prøve, for i dag oplever vi den pragtfulde middelalderby, hvis gamle bydel er omkranset af en bymur og kronet af en imponerende middelalderborg. Indenfor byens mure finder vi et romersk amfiteater samt et væld af hyggelige stæder og gyder. Byens største attraktion er dog alligevel den gamle akvædukt, som er bygget 70 meter over et dalområde. Synet er fuldstændig fantastisk, og man forundres over det enestående byggeri.

I byen finder vi også San Salvatore-katedralen, som er en rigtig perle. Det er måske ikke den største, fineste eller ældste katedral, men pladsen rundt om kirken, kirkegården og freskerne gør helhedsindtrykket til noget ganske særligt. Vi spiser frokost i Spoleto på en af byens centrale og hyggelige restauranter.

Vi er tilbage i Trevi om eftermiddagen, så du lige kan slappe lidt af, inden vi mødes til en dejlig afskedsmiddag i hotellets restaurant. Mon ikke Sagrantino-vinen vil flyde her på vores sidste aften i Trevi?

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Akvædukten i Spoleto.

Akvædukten i Spoleto.

6. dag: Hjemrejse

Vi nyder en tidlig morgenmad på hotellet, inden vi forlader dejlige Trevi. Fra Umbrien kører vi sydover til Rom, hvorfra vi flyver med Norwegian eller SAS direkte til København, hvor vi ankommer først på eftermiddagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad.
 

Hotelinformation

Hotel Antica Dimora alla Rocca ****, Trevi
VisSkjul

Unikt hotel i hjertet af Trevi, indrettet i flere renæssancebygninger fra Trevis storhedstid. At bo her føles som at træde ind i en tidslomme, og man kan ikke andet end at blive betaget af de smukke antikke møbler og de fantastiske, originale freskoer på væggene.

Hotellet består af flere historiske bygninger, der hver især minder om et museum. Her er det næsten, som om tiden har stået stille. Hotellet har formået at kombinere atmosfæren fra en svunden tid med moderne komfort og vor tids forventninger til et 4-stjernet hotel. Der er elevator til første og anden etage i hovedbygningen.

På den hyggelige og afskærmede solterrasse kan du dyppe dig i den lille pool eller hygge dig med en god bog i skyggen, mens mursejlerne og byens summen lægger lyd til. Hotellets restaurant er kendt for sit gode køkken, og her forkæles vi med velsmagende italiensk mad af lokale råvarer. 

Det naturlige samlingspunkt er på pladsen foran hotellet, hvor der er mulighed for at nyde et glas vin eller en cappuccino efter dagens udflugt. Hotellet ligger centralt i Trevi, og alle byens attraktioner er inden for gåafstand. I Trevi føler man sig hurtigt godt tilpas, og vores entusiastiske hotelværter gør alt for, at vi skal få et uforglemmeligt ophold.

Værelser

Værelserne på Hotel Antica Dimora alle Rocca er selvfølgelig forskelligartede, men meget charmerende og stilfuldt indrettet. Alle har aircondition, sikkerhedsboks, gratis WiFi, tv, badeværelse med badekar eller bruseniche og hårtørrer.

Indgangen til Hotel Antica Dimora alla Rocca i Trevi.
Indgangen til Hotel Antica Dimora alla Rocca i Trevi.
Smukt interiør på Hotel Antica Dimora alla Rocca.
Smukt interiør på Hotel Antica Dimora alla Rocca.
Selv entréen på Hotel Antica Dimora alla Rocca er noget særligt.
Selv entréen på Hotel Antica Dimora alla Rocca er noget særligt.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Sværhedsgrader på vandreferier

Vælg den rigtige rejse 

På Vitus Rejsers aktive rejser får du motion og store naturoplevelser på dejlige destinationer i Europa, hvad enten det er på Pilgrimsvejen i Spanien, på Mimosevandring i Frankrig, i Østrigs alper eller blandt Danmarks smukke bakker og plantager. Alle vores aktive rejser byder på nøje udvalgte vandreture, hvor vi på bedste vis kombinerer motion med flotte naturoplevelser og klassiske kulturelle seværdigheder. 

Vi vandrer i et roligt tempo med små pauser undervejs, så vi i ro og mag kan nyde de flotte omgivelser og få sjælen med. Udover vores egen dansktalende rejse­leder, vil du på flere af rejserne også møde en lokal vandreguide. 

For at det skal være så let som muligt for dig at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Du kan se sværhedsgraden på de enkelte rejser under "Bemærkninger". Du finder afsnittet før "Dagsprogram".

Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Under rejsens program kan du se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt rejsen passer til dig, er du også altid velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter.  

Sværhedsgrad 1

Her kan alle være med, hvis man kan vandre 1-7 kilometer pr. dag på skovstier og i et let bakket terræn. Der er ingen svære forceringer på ruterne.

Sværhedsgrad 2

Man skal kunne vandre op til 15 kilometer pr. dag i et bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag. 

Sværhedsgrad 3

Man skal kunne vandre op til 20 kilometer pr. dag i bjerge eller svært terræn, hvor det kan gå stejlt op og ned. Underlaget er ofte klipper, høje trin, gedestier eller lignende.

Pakketips til vandreferier

Nedenfor har vi samlet et par tips til, hvad du med fordel kan pakke i kufferten, når du tager med Vitus Rejser på vandreferie.

Fodtøj

Det vigtigste er godt fodtøj, der sidder fast og har en tyk sål med kraftigt mønster, så man ikke skrider. Hvis terrænet er kuperet/ujævnt er det godt med støvler, som støtter om anklerne. På mindre krævende vandreferier, vil du kunne klare dig med vandresko eller vandresandaler. 

Teleskopstav

Hvis terrænet er kuperet, ujævnt eller glat (løse småsten, klippestykker eller våde sten) kan en teleskopstav være nyttig. Den er nem at transportere i rygsækken, når man ikke skal bruge den.

Rygsæk

Rygsækken skal sidde godt. Det bedste er en vandrerygsæk med en rem, der kan strammes over brystet og en rem, der hviler på hofterne. Remmen, som lukkes fortil, sørger for, at det er hofterne og ikke skuldrene, der bærer rygsækken. I rygsækken skal der både være plads til vand, regntøj, evt. madpakke og ekstra trøje samt alt det løse (solcreme, solbriller, kasket, kamera, mobiltelefon osv.).
 

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier, og i deres butikker finder du et stort og bredt udvalg af vandrestøvler, rygsække, jakker og meget mere. 

Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Rabatten gælder frem til afrejsedato, og for at opnå rabatten skal du fremvise dit rejsebevis i butikken. Rabatten gælder ikke på allerede nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Friluftsland kan besøges i København K, Fields, Lyngby, Roskilde, Odense, Kolding, Randers, Aarhus og Aalborg. Rabatten gælder også i Fjällräven Brand Store i København.