Storslåede natur- scenerier

Kasakhstan · Et paradis for naturelskere · 2022

Flyrejser
9 Dage

Rejs med til verdens niendestørste land, hvor der venter storslåede naturscenerier og spændende oplevelser langs den gamle Silkevej. Vi besøger æblets by Almaty og nogle af Kasakhstans eventyrlige nationalparker, hvor vi bor inde i selve nationalparken og oplever de fortryllende landskaber fra moderne 4-hjulstrækkere.

Kasakhstan ligger i Centralasien langs den gamle Silkevej, hvor de store græsstepper var vigtige for karavanerne med silke, perler og krydderier på rejsen mod vest. Gennem århundreder har Kasakhstans mangfoldighed af uovertruffen natur været kendt af rejsende, og i 1600-tallet blev hollændernes kostbare og sjældne tulipaner bragt hjem herfra. I 1991 løsrev landet sig fra Sovjetunionen, og...

Rejs med til verdens niendestørste land, hvor der venter storslåede naturscenerier og spændende oplevelser langs den gamle Silkevej. Vi besøger æblets by Almaty og nogle af Kasakhstans eventyrlige nationalparker, hvor vi bor inde i selve nationalparken og oplever de fortryllende landskaber fra moderne 4-hjulstrækkere.

Kasakhstan ligger i Centralasien langs den gamle Silkevej, hvor de store græsstepper var vigtige for karavanerne med silke, perler og krydderier på rejsen mod vest. Gennem århundreder har Kasakhstans mangfoldighed af uovertruffen natur været kendt af rejsende, og i 1600-tallet blev hollændernes kostbare og sjældne tulipaner bragt hjem herfra. I 1991 løsrev landet sig fra Sovjetunionen, og i dag tjener Kasakhstan godt på olieudviklingen ved Det Kaspiske Hav. Selv om landets areal er på størrelse med hele Vesteuropas, er det ukendt for de fleste. Nogle vil måske huske, at det var herfra Andreas Mogensen, som den første dansker nogensinde, blev sendt ud i rummet i 2015. 

Rejsens højdepunkt er uden tvivl den naturskønne tredagestur i de prægtige landskaber, som byder på blågrønne søer, snedækkede bjerge og vidstrakte stepper. Med erfarne chauffører, lokalguide og vores egen dansktalende rejseleder kører vi i moderne 4-hjulstrækkere med plads til 3-4 personer i hver bil ud i det uspolerede bagland, hvor vi oplever Charyn Canyon - Kasakhstans svar på Grand Canyon i USA - og har tid til at nyde den mystiske og underskønne Kaindy-sø, hvor træstammer stikker op af det blågrønne vand. Vi tager desuden ud på en lille vandretur ved den første af de smukke Kolsay-søer, der ligger i Tian Shan-bjergene. Det er en oplevelse i sig selv at bo inde i selve nationalparkerne, hvor der ikke findes hoteller, men kun få privatejede guesthouses med enkel indretning. Vi nyder synet af de højtsvævende kongeørne i luften og mærker det nøjsomme liv på landet - det er livsbekræftende og langt væk fra masseturismen. 

Efter vores naturskønne eventyr afsluttes rejsen med ophold i kulturbyen Almaty, der er omgivet af de majestætiske Tian Shan-bjerge. Her fordyber vi os i Kasakhstans spændende historie og går på opdagelse på de summende markeder og i de hyggelige gågader. Kontrasten mellem de rolige og fredfyldte nationalparker og den livlige og charmerende storby er stor og vidner om det mægtige lands mange facetter. Glæd dig til en rejse, hvor vi oplever Kasakhstan fra flere forskellige vinkler.

 

Kort - Rejser til Kasakhstan - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med eget bad og toilet i Guesthouse
300,-
Eneværelse med eget bad og toilet i Guesthouse
1.675,-
Afbestillingsforsikring
675,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Falkefarm og orientalsk middag med show
575,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Almaty t/r
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 1.156
 • 1 nat i Almaty på Hotel Kazakhstan***+
 • 2 nætter Kolsay Lakes Nationalpark på Guesthouse Qolsay Lakes Village
 • 4 nætter i Almaty på Hotel Kazzhol****
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 1 x morgenmadspakke (9. dag)
 • 5 x frokost (3. 4. 5. 7. og 8. dag)
 • 5 x middag (2. 3. 4. 5. og 8. dag)
 • 1 fl. vand på alle udflugter 
 • Byvandring i Almaty, inkl. metrobillet
 • Besøg i Zenkov-kirken
 • Besøg på musikinstrumentmuseet, inkl. entré
 • Besøg på Det Grønne Marked
 • 3-dages tur med moderne 4-hjulstrækkere, inkl. entré til Charyn Canyon Nationalpark og Kolsay Lakes Nationalpark
 • Svævebane til Medeo og Shymbulak
 • Byvandring i Almaty, inkl. svævebane til Kok Tobe
 • Besøg i Etno-landsbyen Huns
 • Obligatoriske drikkepenge til chauffører og lokalguide, kr. 150 
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangement bestilles sammen med rejsen (min. 10 deltagere).

Rejseforedrag

Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og måske allerede her møde dine medrejsende. Foredraget finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med dag og sted et par måneder før, du skal afsted på din drømmerejse.

 

Dagsprogram

1. dag: Mod Centralasien

Om aftenen flyver vi fra København med Air Baltic via Riga til Kasakhstan. På flyet har vi inkluderet et let måltid.

2. dag: Æblets by Almaty

Om morgenen ankommer vi til Almaty, Kasakhstans største by, der er kendt for sin spektakulære beliggenhed omgivet af snedækkede bjerge. Æblet stammer fra Almaty, og i området gror mange forskellige æblesorter. Byens navn betyder derfor meget passende ”æblets fader”. Vi bor en enkelt nat på byens historiske Hotel Kazakhstan, der er Almatys vartegn og afbilledet på pengesedler. Værelset er til rådighed allerede ved ankomst, og vi nyder morgenmaden på hotellet, inden der er tid til afslapning efter rejsen.

Om eftermiddagen tager vi på en lille byvandring, hvor vi besøger den sovjetiske mindepark for de 28 Panfilov-soldater, som døde under 2. Verdenskrig. På sidste skoledag sætter elever blomster ved den evige flamme, og nygifte kommer her for at blive fotograferet. Vi besøger den smukke russisk-ortodokse Zenkov-trækirke i bolsjelignede farver og mønstre, der i Sovjettiden blev brugt som museum og koncertsal. Kirken åbnede igen i 2019 efter en større renovering.

Vi kigger også ind på det spændende museum med over 1.000 musikinstrumenter, der ligger i en enestående træbygning, inden vi møder det ægte Centralasien på Det Grønne Marked. Her er boder fordelt på to etager fyldt med nødder, eksotisk frugt, tørret frugt, georgisk slik, farverige krydderier, koreanske salater, friske grøntsager, urter, kød og fisk. Kig ind i den store afdeling med tøj eller i den gammeldags butik med Almatys berømte chokolade. Man bliver let fristet på Det Grønne Marked, og selv om man skal forhandle om prisen, er der gode køb at gøre. Om aftenen byder vi velkommen med middag på vores berømte hotel i panoramarestauranten på 26. etage.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Almaty med smukke bjerge i baggrunden.

Almaty med smukke bjerge i baggrunden.

3. dag: På eventyr i Charyn Canyon

I dag starter vores fantastiske tredages rundtur i Kasakhstans uspolerede natur. I moderne 4-hjulstrækkere, med plads til 3-4 personer og bagage i hver bil, kører vi gennem små landsbyer og videre off road til Charyn Canyon Nationalpark, der ligger tæt på den kinesiske grænse. Selvom Charyn Canyon er mindre end USA's Grand Canyon, regnes de eventyrlige rødgule sandklipper for at være ligeså imponerende. Charyn Canyon strækker sig langs Tian Shan-bjergene og 154 kilometer langs den dybe Charynflod, der ligger i bunden af den dybe kløft. Gennem tiden har vind, sol og vand skabt helt unikke formationer i form af skulpturer i forskellige størrelser.

Glæd dig til den lette vandretur på 40 minutter gennem Slotsdalen i bunden af kløften, hvor en lille vej fører os forbi de helt usædvanlige klippeformationer i en verden af smukke, rødlige nuancer omgivet af stejle, lodrette klipper. Vi når floden ved et åbent område, hvor vi nyder en traditionel frokost på områdets eneste restaurant. Charyn Canyon nydes bedst både set fra oven og set nedefra, og der er pauser undervejs ved særligt flotte udsigtspunkter.

Efter frokost kører vi til Månedalen og nyder panoramaudsigten over området, som føles fuldstændig uberørt af mennesker. Sidst på dagen når vi frem til Kolsay Lakes Nationalpark, hvor vi skal bo to nætter i et familieejet guesthouse, som ligger blot et stenkast fra den nederste del af Kolsay-søerne. Temperaturen svinger meget i dette område selv på varme sommerdage, og det kan også være lidt koldt om natten. Om aftenen nyder vi en middag i de hyggelige omgivelser.      

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

De smukke rødbrune klipper i Charyn Canyon.

De smukke rødbrune klipper i Charyn Canyon.

4. dag: Den blågrønne Kaindy-sø, Kasakhstans perle

I dag går vores tur med 4-hjulstrækkere til Kaindy-søen, der ligger 2.000 meter over havets overflade. Kaindy-søen blev dannet under et jordskælv i 1911, hvor et stort jordskred dækkede kløften og oversvømmede skoven. At se søens mystiske landskab med de nærmest mumificerede træstammer, der overalt stikker op af søens klare blågrønne vand, er noget helt særligt - det er vandets kolde temperatur, der gør, at træstammerne er bevaret. Kaindy-søen er forståeligt nok blevet symbolet på Kasakhstan.

På den lille vandretur ved søen oplever vi de naturskønne udsigtspunkter både set oppefra og helt nede ved søen. Her er der lidt stigninger og ujævnt terræn, ligesom jorden kan være lidt fugtig, men vi tager det roligt – oplevelsen er så stor, at det er alle anstrengelser værd. Et fantastisk landskab og en særlig ro hersker ved denne naturskønne sø. Lyt til stilheden, og mærk den friske luft. Undervejs holder vi pause og nyder vores frokostmadpakker. Om aftenen venter middagen i vores guesthouse.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den berømte Kaindy-sø med de mange pæle.

Den berømte Kaindy-sø med de mange pæle.

5. dag: Den mørkeblå Kolsay-sø

Efter morgenmaden venter atter en dag i det fri ved en af de smukke Kolsay-søer ved grænseområdet til Kirgisistan. Søen ligger ca. 1.800 meter over havet i et naturligt bjergreservoir, der blev skabt af et jordskred, der blokerede for Kolsay-floden, og som dermed dannede Kolsay-søerne.

Vi går en tur omkring søen, som vi bor ved og nyder de spektakulære omgivelser. Søens krystalklare vand er omgivet af skove med høje træer, og på grund af søens øde beliggenhed vokser her et væld af sjældne planter. Forskere har faktisk registreret 704 plantearter i nationalparken, hvoraf 11 er klassificeret som sjældne. Vi følger en lille træbeklædt sti langs den ene siden af søen til et idyllisk udsigtspunkt og fortsætter stille og roligt ad en let vandresti langs den anden søbred helt til enden, hvorfra vi skal samme vej tilbage - gåturen er på cirka to kilometer. Nyd søens mørkeblå farve, lad dig betage af skyernes og træernes refleksioner i det blanke vandspejl.

Efter uovertrufne naturoplevelser i nationalparkerne kører vi til den lille landsby Saty, hvor vi nyder en kasakhisk frokost hos en lokal familie. Herefter kører vi tilbage til storbyen Almaty, hvor vi skal bo fire nætter i hjertet af byen på et af de mest populære hoteller. Om aftenen nyder vi middagen på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den mørkeblå Kolsay-sø.

Den mørkeblå Kolsay-sø.

6. dag: På egen hånd i Almaty   

Nyd formiddagen eller hele dagen på egen hånd med shopping i et af Almatys store indkøbscentre, et gensyn med Det Grønne Marked, afslapning på en hyggelig café eller måske med en af hotellets spabehandlinger? Det er spændende at gå på opdagelse og besøge markederne, som på mange måder stadig fungerer som i Sovjettiden. Mon ikke det lave prisniveau gør, at kufferten bliver tungere end på udrejsen?   

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Ekstraarrangement: Falkefarm og orientalsk middag med show     
Om eftermiddagen besøger vi falkefarmen Sunkar. Falkejagt menes at have sin oprindelse i Centralasien ca. 2.000 år f.Kr., og kasakherne har en årelang tradition for at bruge både falke, ørne og høge til jagt. Rovfuglene er værdsat til jagt på grund af deres instinkt og fart. Inden opfindelsen af våben var rovfuglene en afgørende omstændighed i krig, men i dag er det en sport og hobby. Fuglene får lov at flyve frit, men en madbelønning lokker dem hver dag tilbage.

På en sjov og lærerig måde kommer vi tæt på rovfuglene og får eksempler på deres fantastiske jagt og elegante flyveegenskaber. Vi får et fremragende show på 30 minutter, hvor vi ser den majestætiske ørn, den lynhurtige falk, den uhyggelige grib, høgen og den sagnomspundne ugle. På dagens udflugt besøger vi også Præsidentparken beliggende i den sydlige del af Almaty, der er opført for at ære Kasakhstans første præsident Nursultan Nazarbajev. De elegante monumenter ligger i unikke omgivelser foran de smukke høje bjerge.  

Vi afslutter dagen med en stemningsfuld middag på Alasha, der er en af Almatys bedste restauranter. Her emmer det af orientalsk atmosfære i restauranten, der er lavet som et gammelt karavanserai med ægte tæpper, keramiske fliser og en skøn duft af vandpiber. Vi nyder en flot traditionel middag og underholdes med musik og orientalsk dans.  

Kasakherne bruger falke og ørne til jagt.

Kasakherne bruger falke og ørne til jagt.

7. dag: Byrundtur i Almaty

Efter morgenmaden skal vi på en spændende og smuk køretur uden for Almaty til Ili Alatau Nationalpark og byen Medeo, verdens højst beliggende olympiske isstadion. Herfra tager vi svævebanen op i højderne og ned til bjergresortet Shumbulak i 2.260 meters højde, hvor der er et imponerende syn over bjergene. I 1950’erne vandrede skiløbere hele vejen op ad bjerget for derefter på blot et øjeblik at køre ned igen! I dag er det et velbesøgt resort med dyre restauranter.

Vores bus venter os i Shymbulak og herfra kører vi tilbage til Almaty, hvor vi spiser frokost på en lokal restaurant. Efter frokost skal vi på en køretur i byens metro. Almatys ni metrostationer er flot udsmykket, som var de et kunstmuseum. Dagens sidste oplevelse er endnu en tur i svævebane, denne gang til Kok Tobe, der ligger i 1.100 meters højde. Kok Tobe betyder den grønne bakke, og herfra har vi en flot udsigt over byen. Det er også et yndet udflugtsmål for familier, som hygger sig i den lille forlystelsespark med minizoo.

Efterfølgende kan du evt. nyde en spadseretur på gågaden Panfilov, der er fyldt med moderne butikker, hyggelige cafeer og restauranter. Besøg evt. det stemningsfulde Arbat, hvor kunstmalere og gadeoptrædende holder til. Rejselederen anbefaler gerne en hyggelig restaurant i gå afstand fra hotellet, hvor du om aftenen for egen regning kan få en god middag.

Vi tager forbehold for lukning af svævebanerne ved dårligt vejr.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Svævebanen til Kok Tobe.

Svævebanen til Kok Tobe.

8. dag: Etno-landsbyen Huns

I dag tager vi et skridt tilbage i tiden og kommer tæt på nomadernes fortid på en spændende heldagsudflugt til den lille landsby Huns, der ligger lidt uden for Almaty. Landsbyen fungerer som et levende frilandsmuseum. Her overværer vi et hesteshow med meget dygtige ryttere, ser bueskydning, musik og dans, og oplever hvordan de velsmagende baursak, Kasakhstans svar på Berliner Pfannkuchen, tilberedes.

I næsten 1.500 år var de filtfremstillede yurter nomadernes traditionelle bolig, og vi hører om det smukke håndværk med mange detaljer og smager på hestemælk. I dag bruges mere moderne yurter som sommerhuse. Vi hører om de gamle ritualer, og måske får vi lov at overvære den lille ceremoni, der knytter sig til et barns 1-års fødselsdag. Mange af de gamle traditioner er stadig i brug i de kasakhiske familier. Under besøget nyder vi en traditionel frokost i landsbyen.    

Om aftenen spiser vi afskedsmiddag på en charmerende restaurant, der ligger i gåafstand fra hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Nomadernes traditionelle bolig - en yurt.

Nomadernes traditionelle bolig - en yurt.

9. dag: Hjemrejse

Tidligt om morgenen kører vi til lufthavnen og flyver med Air Baltic via Riga til København. Vi har en morgenmadspakke med fra hotellet, og på flyvningen serveres undervejs et lille måltid. Vi ankommer til København først på eftermiddagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Kazakhstan ***+, Almaty
VisSkjul

Historisk hotel med en central beliggenhed i Almaty tæt på metrostation og med gode shoppingmuligheder i nærheden. Hotellet er en monumental bygning opført i sovjetisk stil i 1977, der i dag er Almatys vartegn og afbildet på pengesedler. Hotel Kazakhstan er også landets første skyskraber med 26 etager, og hotellet er i dag stadig en af landets højeste bygninger, konstrueret til at kunne klare et jordskælv på ni på Richterskalaen. Hotellet har spa med sauna og mulighed for tilkøb af massagebehandlinger, elevator, bar, restaurant og panoramarestaurant på øverste etage med en storslået udsigt over byen og bjergene.

Værelser

Vi bor i nyrenoverede standardværelser med aircondition, tv, sikkerhedsboks, minibar, gratis WiFi og eget badeværelse med badekar eller bruseniche samt hårtørrer.      

Læs mere om hotellet her.

Hotel Kasakhstan er landets første skyskraber.
Hotel Kasakhstan er landets første skyskraber.

Guesthouse Qolsay Lakes Village
VisSkjul

I Kasakhstan gør man en særlig indsats for at beskytte nationalparkens helt unikke natur, og derfor findes der kun to familieejede guesthouses inde i selve Kolsay Lakes Nationalpark, som begge er enkelt indrettet. Vi bor på det splinternye privatejede eco-guesthouse Qolsay Lakes Village bygget af naturprodukter i en harmonisk stil midt i det vidunderlige landskab ved foden af Tian Shan-bjergene tæt på den første af Kolsay-søerne.

Nogle træhuse har veranda med bjergudsigt. Det er en autentisk oplevelse at bo her midt i naturen med privat indkvartering, og vores gæster, der allerede boede her på flere af vores afgange i 2019, nød livet i disse skønne naturomgivelser med stedets store gæstfrihed.

Måltiderne indtages i den nyindrettede spisestue. Normalt sælges der ikke øl og spiritus i de private overnatningssteder i nationalparkerne, men det er tilladt at medbringe og drikke alkohol i spisestuen, hvis man har lyst. Der drikkes udelukkende te til morgenmad, så medbring eventuelt pulverkaffe, hvis du gerne vil have kaffe. Morgenmaden i nationalparken er efter danske forhold lidt enkel. Den består oftest blot af en portion havregrød og lidt brød eventuelt med ost og marmelade samt æg.

Værelser

Værelserne er enkelt indrettet og har forskellige størrelser med plads til to personer. Alle værelser har enten to senge eller en dobbeltseng med fælles bad- og toiletfaciliteter på gangen tæt på værelserne. Hos familien findes der enkelte dobbelt- og eneværelser med eget bad og toilet på værelset, som kan bestilles mod tillæg. Der er ingen rengøring af værelserne under opholdet, men rene håndklæder kan udleveres efter behov.

Kazzhol Hotel ****, Almaty
VisSkjul

Kazzhol Hotel er et moderne hotel med en fantastisk beliggenhed i hjertet af Almaty og med blot få minutters gang til nærmeste metrostation. Hotellet har en flot spaafdeling med fitnesscenter, indendørs pool og sauna, og der er mulighed for at tilkøbe massage og skønhedsbehandlinger til rimelige priser. Hotellet har elevator samt en hyggelig restaurant og bar.

Værelser

Vi bor i 20m2 store standardværelser med aircondition, tv, minibar, sikkerhedsboks, gratis WiFi og badeværelse med badekar med bruser og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Standardværelse på Hotel Kazzol.
Standardværelse på Hotel Kazzol.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Værd at vide om rejser til Kasakhstan

Praktiske oplysninger

Beklædning

Medbring gode vandresko og en let regnfrakke til vores besøg i naturparkerne, da vejret i bjergene kan være uforudsigeligt. Vi anbefaler desuden lange bukser og en tynd langærmet skjorte. En myggespray, solcreme og solbriller er ligeledes godt at tage med.   

Elektricitet

220V med samme stiktype som i Danmark.  

Indkøb

Prisniveauet er meget lavt i forhold til i Danmark. I Kasakhstan er der gode muligheder for at indkøbe krydderier, tørrede frugter, chokolade, sølvsmykker og kunsthåndværk lavet af filt.   

Klima

I Kasakhstan er der store temperaturforskellen - helt fra minus 40 grader til plus 40 grader, afhængig af hvornår og hvor man opholder sig i landet. Vi rejser på den bedste årstid, hvor der ikke er de store temperaturforskelle, og hvor det er muligt at besøge de vidunderlige nationalparker. Bemærk, det kan være lidt køligt i nationalparkerne om morgenen og om aftenen, så husk lidt varmt tøj.

Gennemsnitstemperaturer i Almaty:
Maj: Ca. 19 grader
Juni: Ca. 25 grader
Juli: Ca. 27 grader
August: Ca. 24 grader
September: Ca. 19 grader

Mad og drikkevarer

Kasakhstan er verdens mest kødspisende land. Køkkenet er påvirket af landets nomadiske livsstil med indflydelse fra det russiske køkken. Kød i forskellige former har altid været den primære ingrediens i det kasakhiske køkken. De klassiske retter er:

Palau: En traditionel risret med kød blandet med gulerødder og oftest med rosiner, hvidløg og kikærter.   

Dumplings: Kød eller grøntsager indpakket i en tynd dej, der koges.

Shashlik: Spyd med lækre grillede kødstykker.  

Hestekød: I mange lande er det ikke velset af spise hestekød, men i Kasakhstan er det en specialitet og nærmest en ære at spise det dyre hestekød, som nydes ved særlige lejligheder.

Nationalparkerne

I nationalparkerne kører vi med erfarne chauffører og lokalguide i moderne 4-hjulstrækkere med plads til 3-4 personer i hver bil. Der er plads til én kuffert pr. person i bagagerummet. På turen i baglandet køres dels på almindelige veje med stop i små landsbyer og dels off-road. Det er ikke bumpeture, men der køres ad mindre veje uden asfalt, hvor busser ikke kan komme frem.

Medbring gerne lommeletter og håndsprit i forbindelse med udflugterne i nationalparkerne. Standarden på offentlige toiletter og i landområder kan forekomme meget enkle. Det er en god idé at medbringe lidt frugt og kiks i forbindelse med turen i nationalparkerne.

Vi bor i privat guesthouse, hvor værelserne er enkelt indrettet med eget bad og toilet og dels med badeværelser på gangen.

I nationalparkerne er der ofte dårlig internetforbindelse, og mobilen kan ikke altid benyttes.

Rejseforedrag

Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og måske allerede her møde dine medrejsende. Foredraget finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med dag og sted et par måneder før, du skal afsted på din drømmerejse.

Tidsforskel

+4 timer (når vi har sommertid i Danmark) 

Vaccinationer

Der kræves ingen. Statens Serum Institut og Rejseklinikken anbefaler dog visse vaccinationer mod blandt andet Hepatitis A og Difteri. Se eventuelt www.rejseklinikken.dk og www.vaccination.dk. Vi anbefaler, at egen læge kontaktes cirka 6 uger før afrejse for nærmere information. Rejseklinikken i Charlottenlund giver 10 % i rabat til gæster fra Vitus Rejser. Klinikken kan nås på telefonnummer 39 63 01 15. Husk at medbringe dit rejsebevis som dokumentation.

Valuta

Tenge (KZT). Medbring USD eller EUR til veksling ved ankomst. Kreditkort kan bruges i Almaty på hoteller, større restauranter og butikker, men ikke på markeder og uden for storbyen. Der findes hæveautomater i Almaty.

Visum

Siden 2017 har Kasakhstan været visumfrit for danske statsborgere. Passet skal dog været gyldigt i mindst seks måneder og have mindst to blanke sider. Vi gør desuden opmærksom på, at ingen sider i passet samt indersiden af omslaget må være beskadiget ved f.eks. at være iturevet eller på anden vis ødelagt, da man derved risikerer at blive afvist ved indrejse.

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til aktive rejser, og i deres butikker finder du et stort og bredt udvalg af rygsække, jakker og meget mere. 

Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Rabatten gælder frem til afrejsedato, og for at opnå rabatten skal du fremvise dit rejsebevis i butikken.  Rabatten gælder ikke på allerede nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Friluftsland kan besøges i København K, Fields, Lyngby, Roskilde, Odense, Kolding, Randers, Aarhus og Aalborg. Rabatten gælder også i Fjällräven Brand Store i København.