Lækkert 4-stjernet skib!
Krydstogter
8 Dage

Oplev den smukkeste del af Donau på et cykelkrydstogt gennem Tyskland, Østrig, Slovakiet og Ungarn. Her kan du nyde veltilrettelagte cykelruter gennem imponerende landskaber og besøg i tre fantastiske hovedstæder. Vi sejler med et unikt 4-stjernet katamaran-flodkrydstogtskib og har inkluderet helpension ombord.

Kombinér et lækkert flodkrydstogt på Donau med skønne cykelture langs floden ad fredelige og flade cykelstier. Vi indleder krydstogtet i Sydtyskland, følger Østrigs velanlagte og godt afmærkede cykelrute "Donau-Radweg", passerer Slovakiets flodbredder og runder Ungarns storslåede hovedstad, Budapest, inden vi tager turen tilbage igen.

Vi har inkluderet rundvisning med bus eller til fods i de tre hovedstæder Wien,...

Oplev den smukkeste del af Donau på et cykelkrydstogt gennem Tyskland, Østrig, Slovakiet og Ungarn. Her kan du nyde veltilrettelagte cykelruter gennem imponerende landskaber og besøg i tre fantastiske hovedstæder. Vi sejler med et unikt 4-stjernet katamaran-flodkrydstogtskib og har inkluderet helpension ombord.

Kombinér et lækkert flodkrydstogt på Donau med skønne cykelture langs floden ad fredelige og flade cykelstier. Vi indleder krydstogtet i Sydtyskland, følger Østrigs velanlagte og godt afmærkede cykelrute "Donau-Radweg", passerer Slovakiets flodbredder og runder Ungarns storslåede hovedstad, Budapest, inden vi tager turen tilbage igen.

Vi har inkluderet rundvisning med bus eller til fods i de tre hovedstæder Wien, Bratislava og Budapest samt i den sydtyske start- og målby Passau, også kendt som "treflodsbyen". Vi sejler med en flot 4-stjernet katamaran, og hver dag nyder vi skibets store morgenbuffet samt 4-retters middage ombord. Til cykelturene sørger skibets kok for frokostmadpakker. 

Vi cykler mellem 22 og 59 kilometer om dagen, hovedsageligt ad asfalterede cykelstier uden biltrafik. Landskabet langs Donau er for det meste fladt, og vi benytter skibets gode og moderne cykler, udstyret med cykelkort og tasker. Hvis du ønsker lidt ekstra medvind på turen, er der mulighed for at bestille en elcykel, der gør turen let som en leg.

Du sætter selv tempoet og har rig mulighed for at følge en pludselig indskydelse undervejs. Det er helt op til dig, om du vil følges med rejselederen, cykle alene eller måske danne gruppe med eksisterende eller nye bekendtskaber undervejs på ruten.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på promenadedæk med balkon
4.799,-
Dobbeltkahyt på øvre dæk med balkon
3.999,-
Dobbeltkahyt på hoveddæk som enekahyt
3.899,-
Dobbeltkahyt på øvre dæk med balkon som enekahyt
8.299,-
Leje af cykel med 7 indvendige gear og fodbremse
675,-
Leje af cykel med 21 udvendige gear og håndbremse
675,-
Leje af elcykel
1.425,-
Afbestillingsforsikring
1.150,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Wien t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 535,-
 • Transfer lufthavn-skib t/r
 • 7 nætter ombord på MS Primadonna****+
 • Velkomstdrink ombord
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • 6 x frokost-madpakke (2.-6. dag) 
 • 2 x 15 min. Hydrojet vandbassin-massage per kahyt på skibet
 • Cykeltur fra Schlögen til Linz
 • Cykeltur fra Tulln til Wien 
 • Byrundtur i "Wien by night"
 • Cykeltur fra Esztergom til Szentendre
 • Byrundtur i Budapest
 • Cykeltur i Budapest til Magretheøen
 • Byvandring i Bratislava
 • Cykeltur i omegnen af Bratislava
 • Cykeltur fra Krems til Pöchlarn
 • Byvandring i Passau
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet, værdi kr. 473,-
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Cykler

Vi benytter cykler med lav indstigning, cykeltasker og medfølgende pumpe og lås. Cyklerne er enten med 21 udvendige gear og håndbremser eller med 7-8 indvendige gear og fodbremse. 

Du vælger hvilken cykel, du ønsker ved bestilling. Der er mulighed for at bestille elcykel (ved bestilling af elcykel, bedes du meddele os din højde). 

Du skal medbringe og benytte egen cykelhjelm og refleksvest, da dette påkræves i visse lande. Bemærk: Du må ikke medbringe en Hövding eller lignende som cykelhjelm.

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til aktive rejser, og i deres butikker finder du et stort og bredt udvalg af rygsække, jakker og meget mere. 

Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Rabatten gælder frem til afrejsedato, og for at opnå rabatten skal du fremvise dit rejsebevis i butikken. Rabatten gælder ikke på allerede nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Friluftsland kan besøges i København K, Fields, Lyngby, Roskilde, Næstved, Odense, Kolding, Randers, Aarhus og Aalborg. Rabatten gælder også i Fjällräven Brand Store i København.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Passau og vores skib

Om morgenen flyver vi med Austrian Airlines direkte fra København til Wien. Fra lufthavnen kører vi i bus vestover mod Passau, hvor vi ca. midtvejs holder en frokostpause (for egen regning). Sidst på eftermiddagen er vi fremme ved vores skib MS Primadonna, der ligger for kaj i Passau.

Her bliver vi, efter vi har fået vores velindrettede kahytter, budt på en velkomstdrink og får introduceret besætningen, inden vi om aftenen nyder en dejlig 4-retters middag i skibets restaurant. 

Inkluderede måltider: Middag.

MS Primadonna i aftenskumringen.

MS Primadonna i aftenskumringen.

2. dag: Cykeltur fra Schlögen til Linz

Vi vågner i Schlögen, hvor Donau slynger sig med 180 graders sving gennem det betagende landskab. Her får vi udleveret vores cykler og frokostmadpakker, og så er vi klar til første etape ad Donau Radweg.

Den asfalterede og skiltede cykelsti følger floden gennem Kaiseraudalen. Vi kører på den sydlige side af floden og passerer den hyggelige by Aschach, hvor vi holder frokostpause og spiser vores medbragte madpakker. Måske tanker vi op med en kop kaffe eller en øl fra de små caféer langs promenaden. Ruten fortsætter over dæmningen via Ottesheim til Linz, hvor skibet, der er sejlet i forvejen, venter på os.

Vi parkerer vores cykler på skibet, og begiver os til fods ind i centrum af Linz, hvor vi først besøger byens historiske hovedplads, der med sine smukke bygninger bidrager til en unik og charmerende atmosfære. Vi går frem Minoritenkirche, en af byens ældste kirker fra det 13. århundrede, som er arkitektonisk mesterværk med gotiske elementer såsom spidse buer og høje tårne. Vi ser også den imponerende Mariendom, den største kirke i Østrig, inden du får tid til egne oplevelser.

Hovedpladsen er fyldt med hyggelige caféer, og de nærliggende stræder oser af atmosfære. Besøg eventuelt det berømte konditori Jindrak fra 1929, hvor du måske vil lade dig friste af et stykke af stedets kendte Linzertærte, der er baseret på verdens ældste kageopskrift. 

Middagen nyder vi sammen i skibets restaurant, og imens fortsætter vi sejladsen østpå med kurs mod Tulln.

Dagens etape: Cirka 56 kilometer.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Cyklerne står klar ved bredden af Donau, når vi går i fra skibet.

Cyklerne står klar ved bredden af Donau, når vi går i fra skibet.

3. dag: Cykeltur fra Tulln til Wien og byrundtur i Wien by night

Om morgenen lægger skibet til kajs i Tulln, der er kendt som Østrigs blomsterby på grund af den årlige blomsterfestival, som tiltrækker tusindvis af haveentusiaster hvert år.

På dagens lette etape er der god tid til at stå af cyklen undervejs. Vi holder et stop ved Klosterneuburg og ser det smukke benedektinerkloster, der ligger ovenover byen. Byen er omgivet af vinmarker, der leverer druer til nogle af de udsøgte østrigske vine, som du kan nyde til middagen på skibet.  

Når vi ankommer til skibet ved kajpladsen i udkanten af Wien, stiger vi af cyklerne og holder en lille pause ved skibet, hvor du eventuelt kan spise din madpakke. Efterfølgende har du mulighed for at parkere cyklen og tage med toget ind til Wiens centrum, eller alternativt kan du fortsætte sammen med rejselederen på to hjul langs Donaukanalen.

Cykelturen er en speciel oplevelse, idet man langs ruten ser en masse boder, caféer og et flere kilometer langt område med lovligt grafittikunst. Glæd dig til at cykle i Wien, hvor vi følger cykelstien Ringstrasse (den grønne ring) i Wiens centrum. Undervejs ser vi byens største attraktioner ved dagslys. Vi har nu tid på egen hånd - besøg eventuelt katedralen Stephansdom, som er et af Wiens kendte vartegn.   

Efter aftenens middag på skibet er vi inviteret på en flot byrundtur med bus i "Wien by night", hvor vi i ro og mag beundrer de smukt oplyste bygninger fra kejserdømmets storhedstid. Vi har allerede set det meste i løbet af dagen, men såfremt du har overskud til det, er de smukke monumenter et ganske særligt syn om aftenen. Bemærk: Aftenudflugten er med engelsktalende lokalguide. 

Dagens etape: Cirka 36 kilometer (med Wien ca. 50 km).

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Operaen er en af mange bygninger i Wien der er flot oplyst om aftenen.

Operaen er en af mange bygninger i Wien der er flot oplyst om aftenen.

4. dag: Cykeltur fra Esztergom til Szentendre 

Efter nattens sejlads lægger vi til kaj i den ungarske by Esztergom, som tidligere var Ungarns hovedstad. Vi starter dagen med besøge den enorme katedral, der troner fra byens højeste punkt. Det er Ungarns største, og den enorme kirke er en populær attraktion.

Efterfølgende cykler vi ad bilfrie stier langs Donau på højre flodbred frem til Pilismarót, hvor vi skal krydse floden med en lille færge til byen Szob. På modsatte flodbred fortsætter vi cykelturen, og undervejs passerer vi flere hyggelige små landsbyer. 

Vi kommer forbi Visegrád med den imponerende borg, og vi fortsætter mod vores mål som er byen Vác, der ligger i provinsen Pest ved Donaus bred. Her skal vi igen med en lille lokal færge - denne gang til Tahitótfalu på Szentendre-øen, der ligger midt i floden. I land nyder vi det smukke landskab, som mest består af snorlige vinranker.

På cykel krydser vi øen og fortsætter mod fastlandet via en lille bro frem til den maleriske by Szentendre, som er særlig kendt for sine farverige barokbygninger og en lang historie med serbisk indflydelse. Vi nyder atmosfæren i de brostensbelagte gader og måske på en af de mange små hyggelige caféer, inden vi begiver os til byens togstation.

Ved togstationen afleverer vi vores cykler til en af skibets repræsentanter, og sammen stiger vi på toget, som bringer os det sidste stykke ind til Budapest, hvor skibet ligger og venter på os. Togturen tager omtrent 40 minutter, og mens vi hviler benene, bliver vores cykler bragt frem til skibet i Budapest. Såfremt du ønsker at cykle til Budapest, skal du lægge ca. 22 kilometer til dagens distance. 

Tilbage på skibet kan vi se frem til en dejlig middag, tilsat synet af Ungarns oplyste hovedstad. 

Dagens etape: cirka 59 kilometer.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Esztergom med den smukke basilika.

Esztergom med den smukke basilika.

5. dag: Byrundtur i Budapest med bus og cykel

Glæd dig til dagens byrundtur med bus i Budapest, hvor vi virkelig fornemmer byens elegance, historie og melankoli. Vi kommer forbi Skt. Stefanskatedralen, Ungarns Statsopera og byens vartegn, parlamentet, der er et arkitektonisk mesterværk fra 1904. Det engelske parlament var forbilledet, og arkitekten har hentet inspiration i både renæssancen og den gotiske arkitektur. 

Efter frokost kan du enten nyde resten af dagen på egen hånd, hvor du for eksempel kan gå på opdagelse i gågadernes butikker eller i det jødiske kvartér. Alternativt kan du tage med rejselederen på en cykeltur til Magretheøen, den store grønne oase midt i Donau. 

Vi er tilbage på skibet sidst på eftermiddagen, hvor vi sejler mod den sidste af rejsens tre smukke hovedstæder, nemlig Bratislava.  

Dagens etape: Cirka 22 kilometer.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Udsigt over Budapest.

Udsigt over Budapest.

6. dag: Byvandring i Bratislava og cykeltur til omegnens seværdigheder

Sidst på formiddagen anløber vi Bratislava, hvor borgkomplekset med de karakteristiske fire tårne majestætisk troner 89 meter over byen. Vi starter dagen med en byvandring i den gamle bydel med små gyder, elegante pladser og velholdte huse i hvide, gule og grønne nuancer.

Den mest berømte af bygningerne er Primat-paladset, som er malet i en karakteristisk lyserød farve. Vi hilser på statuen af H.C. Andersen, som også via Donau besøgte byen i 1841.

Der er flotte attraktioner i omegnen af Bratislava, som vi besøger på dagens cykeletape. Fra skibet kører vi op til Devín Slot, som er bygget på toppen af en enorm klippe, lige der hvor Donau og Morava løber sammen. Her foran slottet nyder vi madpakken. Vi kan anbefale, at du på egen hånd besøger selve slotsruinen, da udsigten herfra er særligt spektakulær. Her ser vi også monumentet for de dræbte under Den Kolde Krig. 

Vi fortsætter vores cykeltur nordpå langs Morava ad de tidligere bevogtningsveje, der under den kolde krig blev anlagt som del af Warsawapagtens grænse. Herfra kører vi over den nye cykelbro til Østrig, og holder en lille pause mens vi nyder udsigten til Maria Theresias smukke barokpalads, inden vi vender cyklen og kører tilbage til skibet i Bratislava. 

Efter cykelturen er der mulighed for at kigge lidt på Bratislava på egen hånd, og eventuelt nyde et glas af den udmærkede lokale vin på torvet midt i byen. 

Dagens etape: cirka 33 kilometer.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Cykeltur lang Morava.

Cykeltur lang Morava.

7. dag: Cykeltur gennem Wachaudalen fra Krems til Pöchlarn

Om morgenen lægger skibet til i Østrig i byen Krems, som er særligt kendt for en smuk bykerne og en beliggenhed i den omkringliggende Wachaudal, der er på UNESCO's Verdensarvsliste grundet sit unikke autentiske landskab.

Dagen byder på de smukkeste naturscenerier, og derfor har skibet også navngivet dagens cykeloplevelser som "Kongeetapen". Bare rolig - strækningen er forholdsvis flad, men oplevelserne er blandt de mest storslåede på hele rejsen.

Vi cykler, omgivet af vinmarker på begge sider, igennem vinområdet Wachau, som er verdenskendt for hvidvine, der primært er baseret på druesorterne grüner veltliner og riesling. 

Vi fortsætter til et af dalens berømte steder, det smukke Dürnstein. Her sad Richard Løvehjerte fanget i Burg Dürnstein fra 1192 til 1193. Vi kører gennem den billedskønne by Weissenkirchen, der ligger ud til Donau mellem grønne bakker med vinmarker og tæt skov. 

I den lille by Spitz holder vi en formiddagspause, og her kan du smage på den lokale hvidvin (mod betaling). Wachaudalen har i århundreder været et paradis for vindyrkere, og netop her finder man nogle af Østrigs bedste vine.

I horisonten kan vi se det imponerende historiske benediktinerkloster i den østrigste by Melk, som ligger på høj klippe. I Melk holder vi en lille pause, hvor du får lidt tid på egen hånd til at gå lidt på opdagelse i de charmerende brostensbelagte gader. Vi fortsætter cykelturen frem til Pöchlarn, hvor MS Primadonna ligger og venter på os. Her tager vi afsked med cyklerne. 

Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant for at nyde rejsens sidste middag sammen i den hyggelige restaurant. 

Dagens etape: Cirka 48 kilometer.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Europas største benediktinerkloster, Stift Melk.

Europas største benediktinerkloster, Stift Melk.

8. dag: Hjemrejse

Morgenmad på skibet inden vi går fra borde i Passau. Bagagen bliver opbevaret i bussen, mens vi ser nærmere på Passau, Bayerns Venedig, hvis historiske bydel oser af eventyrlig atmosfære.

Vi starter med at besøge St. Stephans-domkirken, som indeholder verdens største pibeorgel. Herefter går vi videre til Dreiflüsseeck, hvor floderne Donau, Inn og Ilz løber sammen, hvorefter vi på egen hånd nyder byens barokke bygninger og historiske atmosfære. 

Du får mulighed for en tidlig frokost i byen inden vi ca. 11.30 kører mod Wien lufthavn. Vi flyver med Austrian Airlines direkte til København, hvor vi lander først på aftenen. 

Afr. 4/10-24: Morgenmad på skibet inden vi går fra borde i Passau. Fra skibet kører vi fra Passau mod Wien lufthavn, hvorfra vi flyver med Austrian Airlines direkte til København, hvor vi lander sidst på eftermiddagen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Farverige Passau.

Farverige Passau.

Hotelinformation

MS Primadonna ****+
VisSkjul

MS Primadonna er blandt de største og mest komfortable skibe på Donau med plads til 164 passagerer. Og så er det verdens eneste flodkrydstogtskib, der er bygget som katamaran. Skibet blev bygget i 1998, renoveret i 2009 og sejler under østrigsk flag.

Skibets restaurant og panoramabar findes på promenadedækket. Soldækket byder på udendørs jacuzzi samt solstole og caféborde. Skibets mellemdæk rummer en 60 meter lang lobby med mange gode opholdspladser samt et glasgulv med kig til floden.

I skibets teater kan man nyde udsigten til Donau gennem ni meter høje panoramavinduer. Desuden findes der på mellemdækket en wellnessafdeling med jacuzzi og sauna samt mulighed for at bestille massage. Der er per kahyt inkluderet 2 x 15 minutters Hydrojet vand-massage. 

Måltider

I skibets panoramarestaurant serveres de inkluderede måltider, der består af stor morgenbuffet samt 4-retters middage. Frokostmadpakker til cykelturene udleveres i forbindelse med morgenmaden.

Hvis man vælger at blive på skibet, serveres der en let 3-retters frokost. Alle måltider tilberedes på skibet, og køkkenet benytter hovedsageligt økologiske produkter fra østrigske leverandører. 

Kahytter

Ombord på MS Primadonna er der 80 kahytter, hvoraf halvdelen ligger på de to parallelle hoveddæk i katamaranens konstruktion, mens den øvrige halvdel er større balkonkahytter fordelt på øvre dæk og promenadedæk. 

Grundprisen inkluderer ophold i dobbeltkahyt på det hoveddæk.

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Dobbeltkahyt på øvre dæk
 • Dobbeltkahyt på promenadedækket
 • Dobbeltkahyt på hoveddæk som enekahyt
 • Dobbeltkahyt på øvre dæk som enekahyt

Dobbeltkahytter på hoveddæk

Udvendige kahytter på ca. 11,5 m2 med to adskilte senge, hvoraf den ene seng oftest er en sovesofa, som kan slås op om dagen for at skabe bedre opholdsplads, samt aircondition, tv, minibar, skab samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne har et stort koøje, der ikke kan åbnes. Der kan forekomme støj under sejladsen på nedre dæk. Denne kahytstype fås som enkeltkahyt mod tillæg.

Dobbeltkahytter på øvre dæk med balkon

Udvendige kahytter på ca. 16,5 m2 med dobbeltseng, der kan adskilles til to senge, samt en stor gulv-til-loft skydedør ud til egen balkon med bænkpladser. Derudover findes der sofa, aircondition, tv, minibar, skrivebord, skab samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. ​Denne kahytstype fås som enkeltkahyt mod tillæg.

Dobbeltkahytter på promenadedæk med balkon

Udvendige kahytter på ca. 16,5 m2 med dobbeltseng, der kan adskilles til to senge, samt en stor gulv-til-loft skydedør ud til egen balkon med bænkpladser. Derudover findes der sofa, aircondition, tv, minibar, skrivebord, skab samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved mange havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytterne er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytterne.

MS Primadonna.
MS Primadonna.
Det hyggelige Atrium i midten af skibet.
Det hyggelige Atrium i midten af skibet.
Den hyggelige restaurant på MS Primadonna.
Den hyggelige restaurant på MS Primadonna.
Kahyt på øverste dæk.
Kahyt på øverste dæk.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om din cykelferie til Donau

Donau Cykelkrydstogt

Vitus Rejsers "Donau Cykelkrydstogt" gennemføres af en dansktalende Vitus rejseleder. De enkelte cykelture er planlagt af en lokal samarbejdspartner. 

Er denne rejse noget for mig?

Der er ikke noget specielt krav om atletisk evne eller fysisk form for at deltage i dette Donau Cykelkrydstogt. Ruterne er tilrettelagt således at man ikke har behov for at gennemgå et strengt træningsforløb forinden. Cykelturene har fokus på at man kan nyde turen og oplevelsen undervejs. 

Det er dog en forudsætning for at deltage på rejsen at man er sund og rask. Vi anbefaler på det kraftigste at man konsulterer egen læge før man begiver sig ud på en aktiv ferie. Det er den enkelte deltagers eget ansvar at sikre, at man har et tilstrækkeligt godt helbred til at gennemføre turen. 

Vitus Rejsers angivelser vedrørende de fysiske krav til gennemførelsen af cykelferien er givet i god tro, men er ikke en garanti. Er du som deltager ikke tilstrækkelig egnet til at gennemføre de enkelte cykelture, der fungerer normalt for de fleste deltagere, så er dette dit eget ansvar. 

Ansvar

Som gæst på en cykelferie er du ansvarlig for at medbringe egnet og passende tøj samt udstyr. Der skal især anvendes passende fodtøj. 

Du kan ikke stille krav til Vitus Rejser om erstatning for hverken fysiske eller materielle skader, hvis det er forårsaget af tredjepart eller øvrige deltagere. 

Ruter

Skulle det vise sig nødvendigt at ændre det daglige program eller den beskrevne rute af sikkerhedsmæssige årsager f.eks. på grund af dårligt vejr eller manglende vand i Donau, vil det ikke udløse kompensation eller reduktion i rejsens pris. 

Færdselsregler

Det er den enkelte deltagers ansvar at sikre, at man til enhver tid holder sig inden for loven og følger de til enhver tid gældende færdselsregler. Det er ikke obligatorisk at bære cykelhjelm. Vi anbefaler dog, at du medbringer din egen cykelhjelm. Der er ikke mulighed for at leje cykelhjelm ved skibet – dog er der et passende udvalg som du evt. kan købe. 

Forsikring

Vi anbefaler, at du har en tilstrækkelig rejseforsikring på plads inden afrejsen. Forsikringen skal specifikt dække den aktivitet, der udføres og bør omfatte tredjepartsansvar, ulykkes- og sygdomsdækning. I tilfælde af en ulykke kan cyklister potentielt være ansvarlige for skader. 

Pakkeliste

I forbindelse med dit Cykelkrydstogt på Donau har vi udarbejdet en lidt tips til hvad du med fordel kan medbringe når du pakker din kuffert. 

Hvad skal jeg have på af tøj når vi skal cykle?

Du kan evt. medbringe cykelshorts, cykeltrøje eller t-shirts. Medbring altid gode kondisko el. sneakers samt evt. cykelhandsker. 

Hvad skal jeg medbringe i min rygsæk/cykeltaske?

Vejret kan være omskifteligt så det er en god ide at medbringe en let trøje eller en tynd jakke. Måske regnjakke / regnbukser, hvis vejrudsigten melder om ustabilt vejr. Byder dagen på fuld sol, kan vi anbefale at du medbringer en kasket, solbriller, solcreme og læbepomade. 

Forplejning på cykelturene

Skibet forsyner os dagligt med klassiske og enkle madpakker, som måske ikke altid er det mest spændende. Måske kan du supplere denne med nogle proteinbarer, som du har købt hjemmefra eller fra supermarked under rejsen. Frugt er selvfølgelig også altid lækkert. Sørg altid for at medbringe en drikkeflaske med vand. 

Hvad skal jeg altid medbringe på cykelturene?

I tilfælde af at du skulle komme ud for et uheld på en af dagens cykeloplevelser, er det en god ide, at du har dit sygesikringskort og evt. forsikringsoplysninger med under cykelturene. Husk også at medbringe din personlige medicin hvis du normalt indtager noget i løbet af dagen.