Bo i hjertet af byen

Storbyferie i Riga · 2021

Flyrejser
5 Dage

Flere og flere har fået øjnene op for skønne Riga, der lokker med fantastiske jugendhuse, gourmetrestauranter og stemningsfulde caféer. Glæd dig til at opleve denne hyggelige middelalderby, hvor vi bor i hjertet af den fortryllende gamle bydel. En dejlig rejse til en rigtig god pris!

Letlands hovedstad er levende, stemningsfuld, traditionsrig og har en helt særlig tiltrækningskraft. 

Byen har et unikt middelalderkvarter fyldt med hyggelige caféer og restauranter i de smukke, brostensbelagte gader. Som en løbeild har cafélivet spredt sig i hele Rigas centrum, hvilket giver byen en særlig stemningsfuld atmosfære. Den gammeldags, tunge klassiske mad er udskiftet med moderne retter,...

Flere og flere har fået øjnene op for skønne Riga, der lokker med fantastiske jugendhuse, gourmetrestauranter og stemningsfulde caféer. Glæd dig til at opleve denne hyggelige middelalderby, hvor vi bor i hjertet af den fortryllende gamle bydel. En dejlig rejse til en rigtig god pris!

Letlands hovedstad er levende, stemningsfuld, traditionsrig og har en helt særlig tiltrækningskraft. 

Byen har et unikt middelalderkvarter fyldt med hyggelige caféer og restauranter i de smukke, brostensbelagte gader. Som en løbeild har cafélivet spredt sig i hele Rigas centrum, hvilket giver byen en særlig stemningsfuld atmosfære. Den gammeldags, tunge klassiske mad er udskiftet med moderne retter, inspireret af det nordiske køkken. Smag de friske fisk, rugbrød med kommen, hjemmelavede mælkeprodukter, lettisk mousserende vin, øl eller Riga Balzam – Letlands svar på Gammel Dansk. 

Riga byder også på Europas største og mest imponerende antal bygninger i art nouveau-/jugendstil. Nærmest som et åbent museum finder vi her mere end 750 pyntede husfacader. Det er ren fornøjelse at spadsere gennem kvarteret og det historiske område, der ikke uden grund findes på UNESCO´s Verdensarvsliste, og netop her skal vi besøge en autentisk lejlighed. 

Vi bor midt i Rigas gamle bydel i gåafstand til alle seværdigheder og har inkluderet flere spændende udflugter i selskab med vores dansktalende rejseleder. Har du mod på endnu mere, er der også planlagt en ekstraudflugt til kurbyen Jurmala, der ligger langs den skønneste sandstrand. Glæd dig til at opleve byens charmerende træhuse med verandaer og skodder, der til forveksling ligner Pippi Langstrømpes "Villa Villakulla".   

Velkommen til Baltikums største by!

Kort - Riga

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
790,-
Afbestillingsforsikring
240,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Jurmala, inkl. frokost
390,-
Teateraften i Nationaloperaen
460,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Riga t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 240,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i Riga på Rixwell Old Riga Palace Hotel **** 
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 3 x frokost (1. 2. og 4. dag)
 • Byrundtur i Riga
 • Besøg i den russisk-ortodokse kirke
 • Byvandring i den gamle bydel
 • Riga Balzam på Restaurant Salve
 • Byvandring i jugendkvarteret
 • Rundvisning på Art Nouveau Heritage Museum
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Ekstraarrangement bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).

Dagsprogram

1. dag: Byrundtur i Riga

Om morgenen flyver vi fra København med Air Baltic direkte til Riga. Efter ankomst tager vi på en kort byrundtur i bus med stop ved de fine, farverige, gamle træhuse langs Daugavafloden, der gennemskærer byen. Nogle af husene er nyistandsat, og mange af dem har smukke udskæringer, skodder og fine døre. I dette kvarter bor en del af byens kendte borgere. Vi fortsætter forbi den topmoderne bygning, der huser byens store nationalbibliotek, og som har stor betydning for Rigas indbyggere.

Inden ankomst til hotellet besøger vi den russisk-ortodokse kirke med de smukke løgkupler. Her bør kvinder tage et tørklæde på hovedet af respekt for de troende. I sovjettiden blev kirken brugt som planetarium, men efter Letlands selvstændighed i 1991 fungerer bygningen igen som kirke. Efter besøget bydes vi velkommen til Riga med en sen 2-retters frokost på hotellet. Der er mange gode restauranter tæt på hotellet, og rejselederen anbefaler gerne et godt spisested til aftenens middag.

Inkluderede måltider: Frokost.

Nationalbiblioteket i Riga.

Nationalbiblioteket i Riga.

2. dag: På opdagelse i den gamle bydel

Vi slentrer gennem byens middelalderlige kvarter og oplever livet i Rigas labyrint af smalle gader og åbne pladser. Turen går forbi Nationaloperaen, det gotiske Sorthovedernes Hus, De Svenske Porte og Krudttårnet. Her føler man sig hensat til en svunden tid! På Rådhuspladsen, der smukt er omgivet af gamle huse, finder vi boder med lettisk brugskunst: Fine duge og servietter i hør, strikvarer, træarbejde og ravsmykker. I hjertet af den gamle by ligger den berømte domkirke. Mærk stemningen på pladsen på egen hånd, eller tag med rejselederen ind i selve domkirken til en lille orgelkoncert på blot 20 minutter. Entréen koster cirka 10 euro og er ikke inkluderet. Organisten sender med orglets 6718 piber et mægtigt brus ud i kirkerummet. Det fantastiske orgel er et af Europas største.

Herefter byder vi velkommen i krostuen, der smukt er indrettet i hollandsk stil i den hyggelige Restaurant Salve, som ligger i en interessant historisk bygning på Rådhuspladsen. Her smager vi Riga Balzam og nyder et lækkert stykke chokolade. Den sorte bitter drikkes både til kaffen, hældes over vaniljeis samt benyttes i drinks og kager. Efter en hemmelig opskrift skabte apotekeren Abraham Kunze i 1752 den populære drik som medicin mod alt - undtagen kærlighedssorger. Ifølge legenden helbredte han Ruslands kejserinde Katharina II for mavepine, og herefter blev den sorte bitter favorit ved det russiske hof og efterfølgende kendt i flere lande. I Danmark var den altid med i skibsmedicinkasser som et universalmiddel til både ind- og udvortes brug. I dag fremstilles Riga Balzam i flere varianter både med solbær-, kirsebær- og en lækker kaffesmag. Riga Balzam er slik for voksne, og har vundet over 100 international priser og eksporterer til mere end 35 lande. Turen slutter med en hyggelig frokost på den berømte restaurant Kalku Varti. Restauranten er indrettet i moderne lettisk stil og kokken, Raimonds Zommers, har vundet flere priser.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Rigas charmerende gamle bydel.

Rigas charmerende gamle bydel.

3. dag: På egen hånd eller kurbyen Jurmala

Brug dagen til udforske Riga på egen hånd, eller tag med på ekstraudflugten til den populære kurby Jurmala.

Ekstraarrangement: Jurmala, inkl. frokost
På turen til Jurmala, Letlands Riviera, kører vi gennem Rigas spændende forstad Pardaugava med fine træhuse samt forbi den botaniske have til den interssante forstad Imanta, hvor der stadig findes gamle sovjetbygninger. Her lever befolkningen i en anderledes verden end i den fine hovedstad. Vi når badebyen Jurmala, der blot ligger 20 kilometer fra Riga - som engang var et fiskeleje. Om sommeren er kurbyen en magnet for besøgende, der både ønsker at nyde livet langs den fantastiske 32 kilometer lange sandstrand, mærke havets friske brise eller forkæle sig selv med spabehandlinger for krop og sjæl, men som også ønsker at opleve den hyggelige gågade med stemningsfulde caféer og butikker. Siden 1800-tallet har Jurmala været kendt for rekreation, men byen er også berømt for sine eksklusive villaer i Pippi Langstrømpe-stil med verandaer og skodder. Her ses charmerende træhuse i grønne, gule og røde farver, bygget til Rigas overklasse. I sovjettiden var Jurmala et særdeles populært sted for KGB og partitoppen, og af samme årsag lukket for den almindelige befolkning. På udflugten til Jurmala passerer vi nogle af byens fine rigmandshuse og nyder spadsereturen gennem gågaden, der fører helt ud til stranden. Efter den lille gåtur hygger vi os med frokost på Jurmala Spa Hotel. En dag med stemningsbilleder og masser af idyl.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Jurmala, Letlands Riviera.

Jurmala, Letlands Riviera.

4. dag: Jugendkvarteret 

På byvandringen i det eventyrlige jugendkvarter ser vi de mange smukke huse med dyr, blomster, kvinder, geometriske mønstre og bølgende former på husfacaderne, der præger hele bydelen. De overdådigt pyntede huse var beregnet til det finere borgerskab og stammer fra en tid, hvor Riga var én af de største byer i det russiske imperium i slutningen af 1800-tallet. Løft hovedet, og kig op på husene på turen gennem Alberta iela – en særlig interessant gade. Her ses grinende, sure, skrigende og smilende ansigter.

Bemærk, den imponerende vindeltrappe ved indgangen til Art Nouveau Heritage Museum. Rundvisningen fører og gennem en storslået jugendlejlighed med autentisk interiør med værelser, der er indrettet med originale vægmalerier, møbler, service osv. som blev brugt på den tid i Riga. Efter det spændende besøg hygger vi os med frokost på en hyggelig restaurant i kvarteret. Måske frister et lille besøg i Art Nouveau-butikken, inden turen går tilbage til hotellet?

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Ekstraarrangement: Teateraften i Nationaloperaen
Om aftenen spadserer vi til Letlands fornemme Nationalopera, hvor vi ser en flot opera eller balletforestilling. Teatrets repertoire er endnu ikke kendt, men forventes at være klar midt i april 2021. 

Detaljerige husfacader i jugendkvarteret.

5. dag: Riga på egen hånd 

Nyd det meste af dagen i den stemningsfulde by på egen hånd. Vi anbefaler en lille sejltur, hvor man oplever Rigas smukke tårne og spir fra flodsiden. Den 1.020 kilometer lange Daugavaflod udspringer i Rusland og løber gennem Hviderusland og Letland til udmundingen i Rigabugten ved Østersøen. Der er tid til shopping og til at nyde en dejlig frokost, inden vi sidst på eftermiddagen kører til lufthavnen for at flyve med Air Baltic direkte tilbage til København.  

 

Hotelinformation

Rixwell Old Riga Palace Hotel ****, Riga
VisSkjul

Charmerende hotel med fremragende beliggenhed i en stille sidegade i hjertet af Rigas gamle bydel og i gåafstand til byens største attraktioner. Hotelbygningen i Art Deco-stil er elegant indrettet med stemningsfuld lobbybar, hyggelig restaurant, terrasse, elevator og et mindre spa- og wellnesscenter.

Værelser

Alle hotellets 116 hyggelige værelser er fordelt over seks étager og forskelligt indrettet. Vi bor i standardværelser, der er udstyret med tv, aircondition, elkedel, minibar, sikkerhedsboks, gratis WiFi og badeværelse med badekar eller bruseniche samt hårtørrer.

Læs mere om hotellet her. 

Hotellets facade.
Hotellets facade.
Eksempel på standard dobbeltværelse.
Eksempel på standard dobbeltværelse.