Bo i hjertet af byen
Flyrejser
5 Dage

Flere og flere har fået øjnene op for skønne Riga, der lokker med fantastiske jugendhuse, gourmetrestauranter og stemningsfulde cafeer. Glæd dig til at opleve denne hyggelige by, hvor vi bor i hjertet af den fortryllende gamle bydel. En dejlig rejse til en rigtig god pris!

Letlands hovedstad er levende, stemningsfuld, traditionsrig og har en helt særlig tiltrækningskraft. 

Byen har et unikt middelalderkvarter fyldt med hyggelige cafeer og restauranter i de smukke, brostensbelagte gader. Som en løbeild har cafélivet spredt sig i hele Rigas centrum, hvilket giver byen en særlig stemningsfuld atmosfære. Den gammeldags, tunge klassiske mad er udskiftet med moderne retter,...

Flere og flere har fået øjnene op for skønne Riga, der lokker med fantastiske jugendhuse, gourmetrestauranter og stemningsfulde cafeer. Glæd dig til at opleve denne hyggelige by, hvor vi bor i hjertet af den fortryllende gamle bydel. En dejlig rejse til en rigtig god pris!

Letlands hovedstad er levende, stemningsfuld, traditionsrig og har en helt særlig tiltrækningskraft. 

Byen har et unikt middelalderkvarter fyldt med hyggelige cafeer og restauranter i de smukke, brostensbelagte gader. Som en løbeild har cafélivet spredt sig i hele Rigas centrum, hvilket giver byen en særlig stemningsfuld atmosfære. Den gammeldags, tunge klassiske mad er udskiftet med moderne retter, inspireret af det nordiske køkken. Smag de friske fisk, rugbrød med kommen, hjemmelavede mælkeprodukter, lettisk mousserende vin, øl eller Riga Balzam – Letlands svar på Gammel Dansk. 

Riga byder også på Europas største og mest imponerende antal bygninger i art nouveau-/jugendstil, der med mere end 750 huses overdådigt pyntede facader føles som et åbent museum. Det er en fornøjelse at spadsere gennem kvarteret og det historiske område, der ikke uden grund findes på UNESCO´s Verdensarvsliste. 

Vi bor midt i Rigas gamle bydel i gåafstand til alle seværdigheder og har inkluderet flere spændende udflugter i selskab med vores dansktalende rejseleder. Har du mod på endnu mere, er der også planlagt en ekstraudflugt til Jurmala. 

En rejse til Baltikums største by er det rene eventyr!

Kort - Riga

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
990,-
Afbestillingsforsikring
240,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Jurmala, inkl. frokost
390,-
Teateraften i Nationaloperaen
460,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Riga t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 236,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i Riga på Rixwell Konventa Seta Hotel***+ 
 • Afr. 8/6 & 14/9: 4 nætter i Riga på Opera Hotel & Spa****
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 3 x frokost (1. 2. og 4. dag)
 • Byrundtur i Riga
 • Besøg i Den Russisk-Ortodokse kirke
 • Byvandring i den gamle bydel
 • Riga Balzam på Black Magic Café
 • Byvandring i jugendkvarteret
 • Rundvisning på Art Nouveau Heritage Museum
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Ekstraarrangement bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).

Dagsprogram

1. dag: Byrundtur i Riga

Om morgenen flyver vi fra København med Air Baltic direkte til Riga. Efter ankomst tager vi på en kort byrundtur i bus med stop ved de fine, farverige, gamle træhuse langs Daugavafloden, der gennemskærer byen. Nogle af husene er nyistandsat, og mange af dem har smukke udskæringer, skodder og fine døre. Her bor en del af byens kendte borgere. Vi fortsætter forbi den topmoderne bygning, der huser byens store nationalbibliotek, der har stor betydning for byens indbyggere.

Inden ankomst til hotellet besøger vi Den Russisk-Ortodokse kirke med de smukke løgkupler, hvor kvinder bør tage et tørklæde på hovedet. I sovjettiden blev kirken brugt som planetarium, men efter Letlands selvstændighed i 1991 fungerer bygningen igen som kirke. Efter besøget bydes vi velkommen til Riga med en sen frokost på hotellet. Der er mange gode restauranter tæt på hotellet, og rejselederen anbefaler gerne et godt spisested til aftenens middag.

Inkluderede måltider: Frokost.

Nationalbiblioteket i Riga.

Nationalbiblioteket i Riga.

2. dag: På opdagelse i den gamle bydel

Vi slentrer gennem byens middelalderlige kvarter og oplever livet i Rigas labyrint af smalle gader og åbne pladser. Turen går forbi Nationaloperaen, det gotiske Sorthovedernes Hus, De Svenske Porte og Krudttårnet. Man føler sig hensat til en svunden tid! På Rådhuspladsen, der er smukt omgivet af gamle huse, finder vi boder med lettisk brugskunst: Fine duge og servietter i hør, strikvarer, træarbejde og ravsmykker. I hjertet af den gamle by finder vi også domkirken. Mærk stemningen på pladsen på egen hånd, eller tag med rejselederen ind i selve domkirken til en lille orgelkoncert på blot 20 minutter. Entreen koster cirka ti euro og er ikke inkluderet. Organisten sender med orglets 6718 piber et mægtigt brus ud i kirkerummet. Det fantastiske orgel er et af Europas største.

Herefter besøger vi den interessante Black Magic Café, hvor vi smager Riga Balzam og nyder et lækkert stykke chokolade. Den sorte bitter drikkes både til kaffen, hældes over vaniljeis samt benyttes i drinks og kager. Efter en hemmelig opskrift skabte apoteker Kunze i 1752 den populære drik som medicin mod alt - undtagen kærlighedssorger. Turen slutter med en hyggelig frokost på den berømte restaurant Kalku Varti. Restauranten er smukt indrettet i moderne lettisk stil og kokken, Raimonds Zommers, har vundet flere priser.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Black Magic Café.

3. dag: På egen hånd eller Jurmala

Brug dagen til udforske Riga på egen hånd, eller tag med på den populære ekstraudflugt til Jurmala.

Ekstraarrangement: Jurmala, inkl. frokost
På turen til Jurmala, Letlands Riviera, kører vi gennem Rigas spændende forstad Pardaugava med fine træhuse samt forbi den botaniske have til den interssante forstad Imanta, hvor der stadig findes gamle sovjetbygninger. Her lever befolkningen i en anderledes verden end i den fine hovedstad. Vi når Jurmala, der blot ligger 20 kilometer fra Riga - som er fiskelejer, der gennem tiden er vokset sammen. Om sommeren er kurbyen en magnet for besøgende, der både ønsker at nyde livet langs den 32 kilometer lange sandstrand, mærke havets friske brise eller forkæle sig selv med spabehandlinger for krop og sjæl, men som også ønsker at opleve den hyggelige gågade med stemningsfulde caféer og butikker. Siden 1800-tallet har Jurmala været kendt for rekreation, men byen er også berømt for sine eksklusive villaer i Pippi Langstrømpe-stil med verandaer og skodder. Her ses charmerende træhuse i grønne, gule og røde farver, bygget til Rigas overklasse. I sovjettiden var Jurmala et særdeles populært sted for KGB og partitoppen, og af samme årsag lukket for den almindelige befolkning. På udflugten til Jurmala passerer vi nogle af byens fine rigmandshuse og nyder spadsereturen gennem gågaden, der fører helt ud til stranden. Efter den lille gåtur hygger vi os med frokost på Jurmala Spa Hotel. En dag med stemningsbilleder og masser af idyl.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Jurmala, Letlands Riviera.

Jurmala, Letlands Riviera.

4. dag: Jugendkvarteret 

På byvandringen i det eventyrlige jugendkvarter ser vi de mange smukke huse med dyr, blomster, kvinder, geometriske mønstre og bølgende former på husfacaderne, der præger hele bydelen. De overdådigt pyntede huse var beregnet til det finere borgerskab og stammer fra en tid, hvor Riga var én af de største byer i det russiske imperium i slutningen af 1800-tallet. Løft hovedet, og kig op på husene på turen gennem Alberta iela – en særlig interessant gade. Her ses grinende, sure, skrigende og smilende ansigter. Vi tager på en spændende rundvisning på Art Nouveau Heritage Museum, der ligger i en lejlighed i jugendstil. Derefter hygger vi os på en spændende restaurant i området med en frokost, inklusive kaffe/te. Måske frister et lille besøg i Art Nouveau-butikken, inden turen går tilbage til hotellet?

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Ekstraarrangement: Teateraften i Nationaloperaen
Om aftenen spadserer vi til Letlands fornemme Nationalopera, hvor vi ser en flot opera eller balletforestilling. Teatrets repertoire er endnu ikke kendt, men forventes at være klar midt i april 2020. 

Detaljerige husfacader i jugendkvarteret.

5. dag: Hjemrejse

Nyd formiddagen på egen hånd i den stemningsfulde by. Vi anbefaler en lille morgensejltur, hvor man oplever Rigas tårne og spir fra flodsiden. Den 1.020 kilometer lange Daugavaflod udspringer i Rusland og løber gennem Hviderusland og Letland til udmundingen i Rigabugten ved Østersøen. Først på eftermiddagen flyver vi med Air Baltic direkte tilbage til København.  

 

Hotelinformation

Rixwell Konventa Seta Hotel ***+
VisSkjul

Dejligt hotel med fremragende beliggenhed i hjertet af Rigas gamle bydel blot 280 meter til Nationaloperaen og 500 meter til domkirken. Engang tilhørte de smukke bygninger Helligåndsklostret, der i dag fungerer som hotel indrettet i syv historiske bygninger. Hotellet har en hyggelig restaurant og en lille butik. I 2019 gennemgik hotellet en større renovering og fremstår i dag som et lyst og moderne hotel, der desuden i løbet af 2020 bliver til et 4-stjernet hotel. Alle bygninger består af to-tre etager uden elevator, mens hovedhuset har fire etager med en enkelt elevator. 

Værelser

Alle værelser er pænt indrettet i lyse farver og udstyret med tv, gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Opera Hotel & Spa ****
VisSkjul

Elegant hotel med en fantastisk beliggenhed i hjertet af Riga og blot få minutters gang fra den gamle bydel. Hotellet ligger i en flot historisk bygning fra 1886, men er indrettet i moderne stil. I nærheden ligger Nationaloperaen og en af byens dejligste parker. På hotellet finder du spa med en lille indendørs pool og sauna (mod betaling) elevator, bar og en hyggelig restaurant. Om sommeren tilbydes servering på terrassen.

Værelser

Vi bor i uensartede værelser (21-25 m2) med minibar, sikkerhedsboks, tv, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer samt bruseniche eller badekar.

Læs mere om hotellet her. 

Eksempel på standardværelse på Opera Hotel & Spa.
Eksempel på standardværelse på Opera Hotel & Spa.
Restauranten på Opera Hotel & Spa.
Restauranten på Opera Hotel & Spa.
Opera Hotel & Spa.
Opera Hotel & Spa.