Inkl. Nødde- knækkeren

Riga · Julemarked & Nøddeknækkeren · 2023

Flyrejser
4 Dage

Oplev et ægte juleeventyr i juletræets idylliske hjemby, og kom i julestemning på Rigas hyggelige julemarkeder. Glæd dig også til at opleve den klassiske juleballet Nøddeknækkeren på Nationaloperaen i Letlands charmerende hovedstad. 

Riga er en levende og traditionsrig storby med masser af julehygge at byde på. Her oplever vi julestemningen i det unikke middelalderkvarter, som er fyldt med hyggelige cafeer og restauranter i de flotte brostensbelagte gader, der forståeligt nok er tilføjet på UNESCO's verdensarvsliste. Rigas gamle bydel er pyntet op med julelys, julestjerner og boder fyldt med julegodter og udsøgt kunsthåndværk.

Det var netop her på torvet i Riga, at traditionen med et pyntet juletræ opstod...

Oplev et ægte juleeventyr i juletræets idylliske hjemby, og kom i julestemning på Rigas hyggelige julemarkeder. Glæd dig også til at opleve den klassiske juleballet Nøddeknækkeren på Nationaloperaen i Letlands charmerende hovedstad. 

Riga er en levende og traditionsrig storby med masser af julehygge at byde på. Her oplever vi julestemningen i det unikke middelalderkvarter, som er fyldt med hyggelige cafeer og restauranter i de flotte brostensbelagte gader, der forståeligt nok er tilføjet på UNESCO's verdensarvsliste. Rigas gamle bydel er pyntet op med julelys, julestjerner og boder fyldt med julegodter og udsøgt kunsthåndværk.

Det var netop her på torvet i Riga, at traditionen med et pyntet juletræ opstod for første gang i 1510. På julemarkedet møder vi duften af gløgg, ristede mandler, julete og lokale lækkerier. Ren forkælelse for øjne og smagsløg - og mulighed for at købe fine julegaver for få penge. Riga er i dag kendt for gastronomiske oplevelser, højt serviceniveau og fornuftige priser. Gennem hele julemåneden er der forskellige julekoncerter og koroptræden med lettiske julesange og folkemusik.

Et højdepunkt på rejsen er en forestilling i Rigas Nationalopera, hvor vi sammen skal fortrylles af den klassiske juleballet Nøddeknækkeren. Ganske enkelt en fornem oplevelse at krydre den søde julemåned med. Vi oplever også nogle af byens arkitektoniske vidundere i det spændende jugendstil-kvarter.

Vi bor perfekt i hjertet af den gamle bydel ikke langt fra Nationaloperaen og i gåafstand til alle seværdigheder og julemarkeder. En dejlig rejse, drysset med spændende kulturoplevelser og masser af julehygge.

Kort over Letland

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
650,-
Afbestillingsforsikring
325,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Riga t/r
 • Alle skatter og afgifter, pt. kr. 985,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 3 nætter i Riga på Wellton Riga Hotel & Spa**** 
 • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
 • 1 x frokost (3. dag)
 • 1 x middag (1. dag)
 • Byrundtur i Riga
 • Byvandring i den gamle bydel
 • Riga Balzam på Café Black Magic
 • BiIlletter til balletforestilling i Nationaloperaen
 • Byvandring i jugendkvarteret
 • Rundvisning på Art Nouveau Heritage Museum
 • Besøg i den russisk-ortodokse kirke
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Juleeventyr i Riga

Om eftermiddagen flyver vi fra København med Air Baltic direkte til Riga. Fra lufthavnen kører vi til Wellton Riga Hotel & Spa, som ligger lige midt i hjertet af Rigas gamle bydel.

Vi tjekker ind på hotellet, hvor du har mulighed for at finde dig til rette i de nye omgivelser, inden vi om aftenen mødes i hotellets restaurant til en fælles middag.

Efter middagen har du mulighed for at gå en lille tur med rejselederen i nærområdet. Med hotellets fremragende placering har vi hele den gamle bykerne lige ved døren, og blot 500 meter væk ligger også Rigas Centralmarked, som er et af de mest særprægede og største bygningsværker i byen. Hele komplekset blev opført i 1920'erne med genbrug af tyske zeppelin-hangarer, og de enorme hvælvinger dækker i dag over et marked med mere end 3.000 stande og boder. Markedet er så enestående, at det er optaget på UNESCO's liste over verdens kulturarv.

Inkluderede måltider: Middag. 

Julestemning i Rigas gamle bydel.

Julestemning i Rigas gamle bydel.

2. dag: Julemarked i den gamle bydel

I dag tager vi på en hyggelig byvandring gennem en labyrint af smalle gader og åbne pladser. Vi kommer blandt andet forbi Nationaloperaen, det gotiske Sorthovedernes Hus, de Svenske Porte og krudttårnet.

På Rådhuspladsen, smukt omgivet af middelalderlige huse, finder vi det traditionelle julemarked. Det var her, verden for første gang i 1510 kunne glædes ved synet af et pyntet juletræ. Julemarkedet er et overflødighedshorn af julelækkerier og lettisk brugskunst såsom fine duge og servietter i hør, strikvarer, træarbejde samt ravsmykker. Af og til optræder lokale folkloregrupper på markedet. Man kan ikke undgå at føle sig hensat til en svunden tid! Undervejs kigger vi ind i flere spændende specialbutikker.

Byvandringen slutter på den kendte Café Black Magic, hvor vi skal smage på Riga Balzam med et lækkert stykke chokolade. Den sorte bitter drikkes både til kaffen, hældes over vaniljeis og bruges i drinks og kager. Efter en hemmelig opskrift skabte apoteker Kunze i 1752 den populære lokale drik som medicin mod alt undtagen kærlighedssorger.

Der er mange restauranter i området, og rejselederen anbefaler gerne et godt spisested til dagens frokost. Eftermiddagen er afsat til egne eventyr på julemarkedet. 

En aften i den fornemme Nationalopera

Blot 300 meter fra vores hotel ligger Rigas Nationalopera i en smuk bygning fra 1863. Alene den store sal med sine forgyldte figurer, lysekroner og svungne balkoner er en oplevelse i sig selv. Her har vi en aften under opholdet inkluderet billetter til en ballet med nogle af de dygtigste kunstere i landet. Programmet er i skrivende stund følgende:

 • 3/12: Nøddeknækkeren (afrejse 1/12)
 • 9/12: Nøddeknækkeren (afrejse 8/12)

Bemærk: Vi tager forbehold for, at Nationaloperaen kan lave ændringer i programmet 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

På Black Magic Café smager vi den berømte Riga Balzam.

På Black Magic Café smager vi den berømte Riga Balzam.

3. dag: Det berømte Jugendstil-kvarter

Riga har Europas største og mest imponerende antal bygninger i jugendstil/art nouveau. Som et åbent museum findes her mere end 750 huse med overdådigt pyntede facader, hvoraf mange af dem er smukt renoveret. Vi imponeres over de mange smukke huse på gåturen i det enestående kvarter. Dyr, blomster, kvinder, geometriske mønstre og bølgende former ses overalt på facaderne, som præger hele bydelen.

De overdådigt pyntede huse til det finere borgerskab stammer fra slutningen af 1800-tallet, hvor Riga var en af de største byer i det russiske imperium. Samtidig var denne stil blevet moderne mange steder i Europa. Løft hovedet og kig op på husene på turen gennem Alberta iela – en særlig interessant gade. Her ses grinende, sure, skrigende og smilende ansigter.

Vi tager på en spændende rundvisning på Art Nouveau Heritage Museum, der ligger i en jugendstilslejlighed. Derefter hygger vi os med frokost på en spændende restaurant i kvarteret.

Eftermiddagen og aftenen er til rådighed på egen hånd, og rejselederen anbefaler gerne et godt spisested til om aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost. 

Riga byder på et væld af smukke bygninger i jugendstil.

Riga byder på et væld af smukke bygninger i jugendstil.

4. dag: Julemarked ved den russisk-ortodokse kirke

Efter god tid til morgenmaden kan vi se frem til endnu en spændende dag i Riga. Med vores lokale guide spadserer vi over de gamle voldanlæg og tager en lille afstikker ind i den berømte Fru Wöhrmanns Have, som er ganske speciel med sine statuer, mindesmærker og fantasifulde skulpturer. Herfra fortsætter vi til Esplanadeparken, som oprindeligt var eksercerplads for zarens tropper, og i dag er kendt for den russisk-ortodokse kirke med sine smukke løgkupler. I sovjettiden blev kirken brugt som planetarium, men efter Letlands selvstændighed fungerer bygningen igen som kirke. Her hører vi selvfølgelig historien om kirkens omtumlede skæbne og oplever den helt specielle atmosfære i kirkerummet.

Efter besøget i kirken ser vi også nærmere på julemarkedet i Esplanadeparken, hvor guiden giver en lille præsentation af nogle af de mange lokale varer, som sælges på markedet. Resten af dagen er til rådgihed på egen til at handle på julemarkedet, gå på opdagelse i byens spændende butikker eller måske besøge et af de mange gode museer. 

Sidst på eftermiddagen bliver vi hentet af vores egen bus, som kører os til lufthavnen, hvorfra vi flyver med Air Baltic direkte til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Rigas imponerende russisk-ortodokse kirke.

Rigas imponerende russisk-ortodokse kirke.

Hotelinformation

Wellton Riga Hotel & Spa ****, Riga
VisSkjul

Dejligt moderne hotel beliggende i hjertet af Rigas gamle bydel i gåafstand til det hele. Der er blot 400-500 meter til operaen og omtrent samme afstand til såvel butikcenter som Rigas centrale marked.

Hotellet har 174 værelser og desuden restaurant Tapas Tapas, welnesscenter (mod betaling) samt lobby-bar. 

Værelser

Vi bor i 19 m2 store standardværelser med aircondition, telefon, minibar, sikkerhedsboks, strygebræt og strygesamt, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer.

Velkommen til Wellton Hotel & Spa i Riga i Letland.
Velkommen til Wellton Hotel & Spa i Riga i Letland.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i hotellets lounge-bar.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i hotellets lounge-bar.
Hotellets restaurant, der hedder Tapas Tapas.
Hotellets restaurant, der hedder Tapas Tapas.
Restauranten på Wellton Riga Hotel & Spa.
Restauranten på Wellton Riga Hotel & Spa.
Morgenbuffeten på hotellet.
Morgenbuffeten på hotellet.
Spaafdelingen på Wellton Riga Hotel & Spa.
Spaafdelingen på Wellton Riga Hotel & Spa.
Eksempel på standardværelse på Wellton Riga Hotel & Spa.
Eksempel på standardværelse på Wellton Riga Hotel & Spa.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.