Inkl. ballet- forestilling

Riga · Julemarked · 2022

Flyrejser
4 Dage

Oplev et ægte juleeventyr i juletræets idylliske hjemby, og kom i julestemning på Rigas hyggelige julemarkeder. Glæd dig også til en klassisk balletforestilling på Nationaloperaen. 

Letlands hovedstad er charmerende, levende og traditionsrig. Her oplever vi julestemningen i det unikke middelalderkvarter, som er fyldt med hyggelige cafeer og restauranter i de flotte brostensbelagte gader, der ikke uden grund er opført på UNESCO´s verdensarvsliste. Rigas gamle bydel er pyntet op med julelys, julestjerner og boder fyldt med julegodter og udsøgt kunsthåndværk. Det var netop her på torvet, at traditionen med et pyntet juletræ opstod for første gang i 1510. På julemarkedet møder vi duften af gløgg, ristede mandler, julete og...

Oplev et ægte juleeventyr i juletræets idylliske hjemby, og kom i julestemning på Rigas hyggelige julemarkeder. Glæd dig også til en klassisk balletforestilling på Nationaloperaen. 

Letlands hovedstad er charmerende, levende og traditionsrig. Her oplever vi julestemningen i det unikke middelalderkvarter, som er fyldt med hyggelige cafeer og restauranter i de flotte brostensbelagte gader, der ikke uden grund er opført på UNESCO´s verdensarvsliste. Rigas gamle bydel er pyntet op med julelys, julestjerner og boder fyldt med julegodter og udsøgt kunsthåndværk. Det var netop her på torvet, at traditionen med et pyntet juletræ opstod for første gang i 1510. På julemarkedet møder vi duften af gløgg, ristede mandler, julete og lokale lækkerier. Ren forkælelse for øjne og smagsløg - og mulighed for at købe fine julegaver for få penge. Riga er i dag kendt for gastronomiske oplevelser, højt serviceniveau og fornuftige priser. Gennem hele julemåneden er der forskellige julekoncerter og koroptræden med lettiske julesange og folkemusik.

Et højdepunkt på rejsen er en forestilling i Rigas Nationalopera, hvor vi sammen skal fortrylles af en klassisk balletopsætning. Ganske enkelt en fornem oplevelse at krydre den søde julemåned med. Vi oplever også nogle af byens arkitektoniske vidundere i det spændende jugendkvarter.

Vi bor perfekt i hjertet af den gamle bydel ikke langt fra Nationaloperaen og i gåafstand til alle seværdigheder og julemarkeder. En dejlig rejse, drysset med spændende kulturoplevelser og masser af julehygge.

 

Kort over Letland

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
599,-
Afbestillingsforsikring
225,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Riga t/r
 • Alle skatter og afgifter, pt. kr. 812
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 3 nætter i Riga på Wellton Riga Hotel & Spa**** 
 • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
 • 3 x frokost (1. 3. og 4. dag)
 • Byrundtur i Riga
 • Byvandring i den gamle bydel
 • Riga Balzam på Café Black Magic
 • BIlletter til forestilling i Nationaloperaen
 • Byvandring i jugendkvarteret
 • Rundvisning på Art Nouveau Heritage Museum
 • Besøg i den russisk-ortodokse kirke
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke længere er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Juleeventyr i Riga

Om morgenen flyver vi fra København med Air Baltic direkte til Riga. Efter ankomst tager vi på en kort byrundtur i bus, hvor vi krydser Daugavafloden, der gennemskærer byen. På afstand kan vi skimte nogle af de fine, farverige, gamle træhuse, hvor en del af byens kendte borgere bor. Vi passerer det pompøse nationalbibliotek, Lysets Slot, der er en meget moderne bygning med stor betydning for byens borgere.

Efter den lille byrundtur kører vi til Wellton Riga Hotel & Spa, som ligger lige midt i hjertet af Rigas gamle bydel. Vi er fremme midt på dagen, og derfor skal vi måske vente lidt på at kunne få adgang til vores værelser. Mens vi venter nyder vi en dejlig frokost i hotellets restaurant, som ligger på hotellets 1. sal. 

Inkluderede måltider: Frokost. 

Julestemning i Rigas gamle bydel.

Julestemning i Rigas gamle bydel.

2. dag: Julemarked i Den Gamle Bydel

I dag tager vi på en hyggelig byvandring gennem en labyrint af smalle gader og åbne pladser. Vi kommer blandt andet forbi Nationaloperaen, det gotiske Sorthovedernes Hus, de Svenske Porte og krudttårnet.

På Rådhuspladsen finder vi det traditionelle julemarked, smukt omgivet af middelalderlige huse. Det var her, verden for første gang i 1510 kunne glæde sig over synet af et pyntet juletræ. Julemarkedet er et overflødighedshorn af julelækkerier og lettisk brugskunst; fine duge og servietter i hør, strikvarer, træarbejde og ravsmykker. Af og til optræder lokale folkloregrupper på markedet. Man kan ikke undgå at føle sig hensat til en svunden tid! Undervejs kiggeer vi ind i flere spændende specialbutikker.

Byvandringen slutter på den kendte Café Black Magic, hvor vi skal smage på Riga Balzam med et lækkert stykke chokolade. Den sorte bitter drikkes både til kaffen, hældes over vaniljeis og bruges i drinks og kager. Efter en hemmelig opskrift skabte apoteker Kunze i 1752 den populære lokale drik som medicin mod alt - undtagen kærlighedssorger. Der er mange restauranter i området, og rejselederen anbefaler gerne et godt spisested til dagens frokost. Eftermiddagen er afsat til egne eventyr på julemarkedet. Vi anbefaler en kop varm chokolade på Café Emihla Gustava eller Café Kuze. 

En aften i den fornemme Nationalopera

Vi har fornøjelsen at overvære en flot og stemningsfuld balletforestilling på Nationaloperaen. Hvilken forestilling, der bliver tale om, offentliggøres tættere på afrejse. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

På Black Magic Café smager vi den berømte Riga Balzam.

På Black Magic Café smager vi den berømte Riga Balzam.

3. dag: Det berømte Jugendkvarter

Riga har Europas største og mest imponerende antal bygninger i jugendstil/art nouveau. Som et åbent museum findes her mere end 750 huse med overdådigt pyntede husfacader, og hundredevis af bygninger er smukt renoveret. Vi imponeres over de mange smukke huse på gåturen i det enestående kvarter. Dyr, blomster, kvinder, geometriske mønstre og bølgende former ses overalt på husfacaderne, som præger hele bydelen. De overdådigt pyntede huse til det finere borgerskab stammer fra slutningen af 1800-tallet, hvor Riga var en af de største byer i det russiske imperium. Samtidig var denne stil blevet moderne mange steder i Europa. Løft hovedet, og kig op på husene på turen gennem Alberta iela – en særlig interessant gade. Her ses grinende, sure, skrigende og smilende ansigter.

Vi tager på en spændende rundvisning på Art Nouveau Heritage Museum, der ligger i en lejlighed i jugendstil. Derefter hygger vi os med frokost på en spændende restaurant i kvarteret. Rejselederen anbefaler gerne et godt spisested til om aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost. 

Riga byder på et væld af smukke bygninger i jugendstil.

Riga byder på et væld af smukke bygninger i jugendstil.

4. dag: Julemarked ved den russisk-ortodokse kirke

I dag besøger vi den russisk-ortodokse kirke med de smukke løgkupler. I sovjettiden blev kirken brugt som planetarium, men efter Letlands selvstændighed fungerer bygningen igen som kirke. Der hviler en særlig atmosfære i bygningen. Vi oplever julemarkedet ved kirken fyldt med spændende kunsthåndværk og juleknas.

Herefter nyder vi en dejlig frokost på den berømte restaurant Kalku Varti, der er smukt indrettet i moderne, lettisk stil i lyse farver. Restaurantens kok, Raimonds Zommers, har vundet flere priser. Først på aftenen flyver vi med Air Baltic direkte til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Rigas imponerende russisk-ortodokse kirke.

Rigas imponerende russisk-ortodokse kirke.

Hotelinformation

Wellton Riga Hotel & Spa ****, Riga
VisSkjul

Dejligt moderne hotel beliggende i hjertet af Rigas gamle bydel i gåafstand til det hele. Der er blot 400-500 meter til operaen og ca. samme afstand til både butikcenter samt Rigas centrale marked. Hotellet har 174 værelser og desuden restaurant Tapas Tapas, Spa Center (mod betaling) samt lobby bar. 

Værelser

Vi bor i 19m2 store standardværelser med aircondition, telefon, minibar, sikkerhedsboks, strygebræt og strygesamt, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Eksempel på standardværelse på Wellton Riga Hotel & Spa.
Eksempel på standardværelse på Wellton Riga Hotel & Spa.
Spaafdelingen på Wellton Riga Hotel & Spa.
Spaafdelingen på Wellton Riga Hotel & Spa.
Restauranten på Wellton Riga Hotel & Spa.
Restauranten på Wellton Riga Hotel & Spa.