Med ballet eller opera
Flyrejser
4 Dage

Oplev et ægte juleeventyr i juletræets idylliske hjemby, og kom i julestemning på Rigas hyggelige julemarkeder. Glæd dig også til en klassisk ballet- eller operaforesilling på Nationaloperaen. 

Letlands hovedstad er charmerende, levende og traditionsrig. Her oplever vi julestemningen i det unikke middelalderkvarter, som er fyldt med hyggelige cafeer og restauranter i de flotte brostensbelagte gader, der ikke uden grund er opført på UNESCO´s verdensarvsliste. Rigas gamle bydel er pyntet op med julelys, julestjerner og boder fyldt med julegodter og udsøgt kunsthåndværk. Det var netop her på torvet, at traditionen med et pyntet juletræ opstod for første gang i 1510. På julemarkedet møder vi duften af gløgg, ristede mandler,...

Oplev et ægte juleeventyr i juletræets idylliske hjemby, og kom i julestemning på Rigas hyggelige julemarkeder. Glæd dig også til en klassisk ballet- eller operaforesilling på Nationaloperaen. 

Letlands hovedstad er charmerende, levende og traditionsrig. Her oplever vi julestemningen i det unikke middelalderkvarter, som er fyldt med hyggelige cafeer og restauranter i de flotte brostensbelagte gader, der ikke uden grund er opført på UNESCO´s verdensarvsliste. Rigas gamle bydel er pyntet op med julelys, julestjerner og boder fyldt med julegodter og udsøgt kunsthåndværk. Det var netop her på torvet, at traditionen med et pyntet juletræ opstod for første gang i 1510. På julemarkedet møder vi duften af gløgg, ristede mandler, julete og lokale lækkerier. Ren forkælelse for øjne og smagsløg - og mulighed for at købe fine julegaver for få penge. Riga er i dag kendt for gastronomiske oplevelser, højt serviceniveau og fornuftige priser. Gennem hele julemåneden er der forskellige julekoncerter og koroptræden med lettiske julesange og folkemusik.

Et højdepunkt på rejsen er en forestilling i Rigas Nationalopera, hvor vi sammen skal fortrylles af en klassisk balletopsætning eller nyde en flot opera. Ganske enkelt en fornem oplevelse at krydre den søde julemåned med. Vi oplever også nogle af byens arkitektoniske vidundere i det spændende jugendkvarter.

Vi bor perfekt i hjertet af den gamle bydel ikke langt fra Nationaloperaen og i gåafstand til alle seværdigheder og julemarkeder. En dejlig rejse, drysset med spændende kulturoplevelser og masser af julehygge.

 

Kort over Letland

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
450,-
Afbestillingsforsikring
220,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Riga t/r
 • Alle skatter og afgifter, pt. kr. 236,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 3 nætter i Riga på Rixwell Old Riga Palace Hotel***+ 
 • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
 • 3 x frokost (1. 3. og 4. dag)
 • Byrundtur i Riga
 • Byvandring i den gamle bydel
 • Riga Balzam på Café Black Magic
 • Forestilling i Nationaloperaen
 • Byvandring i jugendkvarteret
 • Rundvisning på Art Nouveau Heritage Museum
 • Besøg i den russisk-ortodokse kirke
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Dagsprogram

1. dag: Juleeventyr i Riga

Om morgenen flyver vi fra København med Air Baltic direkte til Riga. Efter ankomst tager vi på en kort byrundtur i bus, hvor vi krydser Daugavafloden, der gennemskærer byen. På afstand kan vi skimte nogle af de fine, farverige, gamle træhuse, hvor en del af byens kendte borgere bor. Vi passerer det pompøse nationalbibliotek, Lysets Slot, der er en meget moderne bygning, som har stor betydning for byens borgere. 

Efter ankomst til hotellet nyder vi en sen 2-retters frokost.

Inkluderede måltider: Frokost. 

Julestemning i Rigas gamle bydel.

Julestemning i Rigas gamle bydel.

                                                                                              

2. dag: Julemarked i Den Gamle Bydel

I dag tager vi på en hyggelig byvandring gennem en labyrint af smalle gader og åbne pladser. Vi kommer blandt andet forbi Nationaloperaen, det gotiske Sorthovedernes Hus, de Svenske Porte og krudttårnet. På Rådhuspladsen finder vi det traditionelle julemarked, smukt omgivet af middelalderlige huse. Det var her, verden for første gang i 1510 kunne glæde sig over synet af et pyntet juletræ. Julemarkedet er et overflødighedshorn af julelækkerier og lettisk brugskunst; fine duge og servietter i hør, strikvarer, træarbejde og ravsmykker. Af og til optræder lokale folkloregrupper på markedet. Man kan ikke undgå at føle sig hensat til en svunden tid! Undervejs kiggeer vi ind i flere spændende specialbutikker.

Byvandringen slutter på den kendte Café Black Magic, hvor vi skal smage på Riga Balzam med et lækkert stykke chokolade. Den sorte bitter drikkes både til kaffen, hældes over vaniljeis og bruges i drinks og kager. Efter en hemmelig opskrift skabte apoteker Kunze i 1752 den populære lokale drik som medicin mod alt - undtagen kærlighedssorger. Der er mange restauranter i området, og rejselederen anbefaler gerne et godt spisested til dagens frokost. Eftermiddagen er afsat til egne eventyr på julemarkedet. Vi anbefaler en kop varm chokolade på Café Emihla Gustava eller Café Kuze. 

En aften i den fornemme Nationalopera
Vi har fornøjelsen at overvære en flot og stemningsfuld ballet- eller operaforestilling på Nationaloperaen. Teatrets repertoire er endnu ikke programsat, men vil blive nævnt, så snart det offentliggøres.
Vi tager forbehold for evt. datoændring af arrangementet.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

På Black Magic Café smager vi den berømte Riga Balzam.

På Black Magic Café smager vi den berømte Riga Balzam.

3. dag: Det berømte Jugendkvarter

Riga har Europas største og mest imponerende antal bygninger i jugendstil/art nouveau. Som et åbent museum findes her mere end 750 huse med overdådigt pyntede husfacader, og hundredevis af bygninger er smukt renoveret. Vi imponeres over de mange smukke huse på gåturen i det enestående kvarter. Dyr, blomster, kvinder, geometriske mønstre og bølgende former ses overalt på husfacaderne, som præger hele bydelen. De overdådigt pyntede huse til det finere borgerskab stammer fra slutningen af 1800-tallet, hvor Riga var en af de største byer i det russiske imperium. Samtidig var denne stil blevet moderne mange steder i Europa. Løft hovedet, og kig op på husene på turen gennem Alberta iela – en særlig interessant gade. Her ses grinende, sure, skrigende og smilende ansigter.

Vi tager på en spændende rundvisning på Art Nouveau Heritage Museum, der ligger i en lejlighed i jugendstil. Derefter hygger vi os med frokost på en spændende restaurant i kvarteret. Rejselederen anbefaler gerne et godt spisested til om aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost. 

Riga byder på et væld af smukke bygninger i jugendstil.

Riga byder på et væld af smukke bygninger i jugendstil.

4. dag: Julemarked ved den russisk-ortodokse kirke

I dag besøger vi den russisk-ortodokse kirke med de smukke løgkupler. I sovjettiden blev kirken brugt som planetarium, men efter Letlands selvstændighed fungerer bygningen igen som kirke. Der hviler en særlig atmosfære i bygningen. Vi oplever julemarkedet ved kirken fyldt med spændende kunsthåndværk og juleknas. Herefter nyder vi en dejlig frokost på den berømte restaurant Kalku Varti, der er smukt indrettet i moderne, lettisk stil i lyse farver. Restaurantens kok, Raimonds Zommers, har vundet flere priser. Først på aftenen flyver vi med Air Baltic direkte til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Rigas imponerende russisk-ortodokse kirke.

Rigas imponerende russisk-ortodokse kirke.

Hotelinformation

Rixwell Old Riga Palace Hotel ***+, Riga
VisSkjul

Populært hotel med en fantastisk beliggenhed i en stille gade midt i den gamle bydel, 600 meter fra Nationaloperaen, tæt på Daugavafloden og i gåafstand til både seværdigheder og gode spisesteder. Et ældre, charmerende art deco-hotel med fitnesscenter, spa, sauna, jacuzzi, elevator, restaurant og hyggelig lobbybar med sommerterrasse.

Værelser

Vi bor i 16m2 store standardværelser med tv, elkedel, minibar, aircondition, sikkerhedsboks, gratis WiFi og badeværelse med badekar/bruseniche og hårtørrer.  

Læs mere om hotellet her.

Facaden på Rixwell Old Riga Palace.
Facaden på Rixwell Old Riga Palace.
Eksempel på dobbeltværelse på Rixwell Old Riga Palace.
Eksempel på dobbeltværelse på Rixwell Old Riga Palace.