Tyskland
Julemarkedsrejser
Togrejser

Togrejse · Nürnberg · Julemarked

Fra 4.499,- pr. person

4 dage

 • 2024:
 • dec

Nürnberg er en af Tysklands mest betagende og idylliske byer. Med bindingsværkshuse, middelalderkirker, tykke bymure og et kæmpe slot er byen indbegrebet af levende historie. Her mødes en næsten eventyrlig middelalderstemning med et moderne storbyliv krydret med et væld af seværdigheder, museer og ikke mindst Tysklands nok mest berømte julemarked - Christkindlesmarkt.

Nürnbergs gamle centrum af omgivet af mure og volde, gennemskåret af floden Pregnitz og bundet sammen af gamle, charmerende broer.

I juletiden er de gamle gader flot udsmykkede, og på byens store torv finder vi Nürnberger Christkindlesmarkt, der er et af Tysklands ældste og måske det mest berømte julemarked.

Her er over 180 boder med et væld af kunsthåndværk, håndlavede lys, juleudsmykning, legetøj og selvfølgelig det lækreste chokolade og bagværk.

På denne rejse kører vi med tog direkte fra København til Hamburg, og videre med højhastighedstog fra Hamburg til Nürnberg. En nem og komfortabel rejseform fra bycentrum til bycentrum og som altid med vores egen rejseleder på hele rejsen.

Den gamle bydel i Nürnberg i Tyskland.

Vores hotel ligger perfekt lige ved både banegården og den gamle bykerne, hvor vi skal på byvandring og høre meget mere om byens dramatiske historie og se de store seværdigheder.

Vi har også inkluderet en rundvisning under jorden i Nürnbergs gamle klippehvælvinger, "die Historische Felsengänge".  

Der bliver selvfølgelig også god tid tid på egen hånd til at nyde julestemningen, de flot udsmykkede gader og stræder og måske gå på opdagelse i nogle af Tysklands bedste museer.

Program

Ophold

Inkluderet i rejsen

 • Togrejse København-Hamburg-Nürnberg t/r
 • 3 nætter i Nürnberg på Hotel Victoria Nürnberg***
 • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
 • 1 x middag (1. dag)
 • Byrundtur i Nürnberg
 • Rundgang på Nürnberg Christkindlesmarkt
 • Rundvisning i hvælvingerne Historische Felsengänge
 • Sporvognstur til Reichsparteitagsgelände
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen
Info

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Praktiske informationer

Generelt om togrejser

Togrejser er en behagelig og komfortabel rejseform, der bringer os direkte til hovedbanegårde og dermed centrum af de større byer og hovedstæder, som vi besøger.

Til mange rejsemål i for eksempel Sverige og Tyskland er togrejsen ofte lige så hurtig som flyet, fordi vi ikke skal bruge tid på transfer til og fra lufthavnene. Samtidig er der bedre benplads og mulighed for at bevæge sig omkring i toget under rejsen.

På de længere strækninger med højhastighedstog er der ofte også en bistro med ombord, hvor der er mulighed for at købe drikkevarer og lette retter.

Mange praktiske forhold er dog anderledes på en togrejse end ved en fly- eller busrejse, og det er derfor vigtigt at være opmærksom på følgende punkter:

Bagage

Man er selv ansvarlig for sin bagage på hele rejsen - også ved eventuelle skift undervejs. Der kan være trapper ved ind- og udstigningsdøre samt på stationerne, og det er derfor vigtigt ikke tage mere bagage med end man selv nemt kan løfte. 

På de fleste af vores rejser med tog ligger hotellerne indenfor nogle hundrede meters afstand til stationen, og vi går derfor fra stationen og til hotellet, hvis ikke andet er anført. 

Når der er skift undervejs, lægger vi som udgangspunkt god tid ind således, at et skift kan foregå i et behageligt tempo. 

Pladser i toget

På alle længere strækninger er der selvfølgelig altid reserveret plads til os. Der kan dog være kortere strækninger med eksempelvis tilslutningstog eller regionaltog på en udflugt, hvor det ikke er muligt at reservere plads. 

Pladserne i toget tildeles af togselskaberne, og der kan være pladser, som vender mod køreretningen, ligesom der kan være begrænset udsyn ved enkelte pladser, med mindre det specifikt er anført, at vi benytter panoramatog.

Køreplaner

Rejserne planlægges ud fra de på forhånd tilgængelige køreplaner, og vi lægger så vidt som muligt ekstra tid ind ved eventuelle skiftestationer, så en eventuel forsinkelse ikke påvirker den videre rejse. Der kan dog opstå uforudsete ændringer i køreplanerne ved for eksempel sporarbejde, og køreplanerne er derfor kun vejledende. 

En til to uger før afrejse fremsendes oplysninger med den aktuelle køreplan for rejsen. Vitus Rejsers egen rejseleder er med på hele rejsen og holder sig løbende opdateret med eventuelle ændringer, der måtte opstå med kort varsel.