4-stjernet hotel

Montenegro · Adriaterhavets juvel · 2023

Flyrejser
8 Dage

Nyd livet i et mildt og solrigt klima ved det azurblå Adriaterhav. Montenegro byder på farverig kultur, velbevarede middelalderbyer, enestående naturparker, lækker mad og dejlige strande. Vi bor i en lille kystby på et 4-stjernet hotel med have, pool og kun 100 meter til stranden. 

Venetianerne døbte området Monte Nigro efter de sorte bjerge, der er så storslåede, imponerende og fascinerende. Men Montenegro byder også på mange andre naturoplevelser såsom den skønne Bokabugt, Skadarsøen, naturparkernes fristed for fugle og vilde dyr og så er her kilometerlange sandstrande. Hertil kommer historiske og kulturelle oplevelser samt spændende og velsmagende gastronomi suppleret med pragtfulde lokale vine. ...

Nyd livet i et mildt og solrigt klima ved det azurblå Adriaterhav. Montenegro byder på farverig kultur, velbevarede middelalderbyer, enestående naturparker, lækker mad og dejlige strande. Vi bor i en lille kystby på et 4-stjernet hotel med have, pool og kun 100 meter til stranden. 

Venetianerne døbte området Monte Nigro efter de sorte bjerge, der er så storslåede, imponerende og fascinerende. Men Montenegro byder også på mange andre naturoplevelser såsom den skønne Bokabugt, Skadarsøen, naturparkernes fristed for fugle og vilde dyr og så er her kilometerlange sandstrande. Hertil kommer historiske og kulturelle oplevelser samt spændende og velsmagende gastronomi suppleret med pragtfulde lokale vine. 

På denne skønne rejse til det lille land Montenegro vil du få store oplevelser. Vi har sammensat et program med besøg i de historiske byer Kotor, Bar og Cetinje, skøn sejltur på Balkans største sø, Skadarsøen, besøg i nationalparker og besøg i den smukke by Perast, der er på UNESCO's Verdensarvsliste. 

Hvis du vil opleve endnu mere, har du mulighed for at tage med på en ekstra udflugt til Kroatiens verdensberømte og maleriske by Dubrovnik. Du kan også vælge at slappe af på vores gode hotel i den lille kystby, Petrovac, nyde sandstranden og bade i det friske, klare Adriaterhav. 

Glæd dig til en ferie i Montenegros behagelige klima og smukke omgivelser suppleret med velsmagende indslag fra det lokale køkken. Og så skal vi naturligvis besøge en vingård, hvor vi smager nogle af landets fantastiske vine!   

 

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
3.050,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
695,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Udflugt til Dubrovnik i Kroatien
895,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Podgorica t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter i Petrovac på Hotel Rivijera****
 • 7 x morgenmad (2. - 8. dag)
 • 6 x frokost (2. - 7. dag) 
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • Byrundtur i Budva
 • Udflugt til Boka-fjorden, med besøg i Kotor og Perast 
 • Udflugt til Skadarsko Nationalpark med sejltur på søen og besøg på vingård
 • Udflugt til Bar og Ulcinj
 • Udflugt til Nationalpark Lovcen og besøg i Cetinje
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Med fly til Montenegro                                    

Vi flyver fra Københavns Lufthavn via Warszawa eller Wien til Podgorica - hovedstaden i Montenegro. I lufthavnen hentes vi af vores bus, som bringer os ud til vores dejlige Hotel Rivijera i Petrovac ved Adriaterhavskysten.

Undervejs fortæller vores rejseleder lidt om Montenegro og de kommende dages oplevelser. Vi indkvarteres på hotellet og runder rejsens første dag af med middag. 

Inkluderede måltider: Middag.

Den lille kystby Petrovac i Montenegro ligger med den smukkeste udsigt til Adriaterhavet.

Den lille kystby Petrovac i Montenegro ligger med den smukkeste udsigt til Adriaterhavet.

2. dag: Byrundtur i Budva 

Efter morgenmaden bringer bussen os knap 20 kilometer nordpå langs kysten til hovedbyen for Montenegros turisme ved Adriaterhavskysten, den charmerende og gamle by Budva.

Budva, der er en af de ældste bosættelser ved Adriaterhavskysten kan dateres helt tilbage til 500 år før vor tidsregning. Den gamle bydel Stari Grad har spændende og velbevaret arkitektur med ringmur og en gammel borg med tårne og porte. Smalle brolagte stræder og små charmerende torve, caféer, barer, spændende butikker og gallerier danner et atmosfærefyldt og hyggeligt miljø, som bestemt er værd at udforske nærmere. Budva har dog også en decideret turistbydel med nye bygninger, hoteller, restauranter, natklubber, smukke strande og en stor lystbådehavn. 

Vi er tilbage på vores hotel midt på eftermiddagen, så vi kan nå et slappe af, inden vi mødes til middag i restauranten.       

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den gamle bydel i Budva i Montenegro.

Den gamle bydel i Budva i Montenegro.

3. dag: Bokabugten - Kotor og Perast

Udflugten i dag går til Kotorbugten, også kaldet Bokabugten, som er den sydigst beliggende fjord i Europa. Fjorden skærer sig ind i landet, og den er omgivet af høje bjerge, som beskytter mod kulde nordfra. Det skaber et enestående klima, som er ideelt for palmer, agaver, mimoser og lignende. Byen Kotor er en af de bedst bevarede Middelhavsbyer, og den er med rette optaget på UNESCO's Verdensarvsliste. 

Vi besøger også Perast, der er en af de smukkeste små landsbyer i bugten. Arkitekturen i Perast vidner om byens historiske forbindelser med bystaten Venedig, og byggestilen ses på de mange kirker og paladser, hvoraf nogle er ruiner, mens andre er under omfattende renovering. Perast er helt speciel og også optaget på UNESCO's Verdensarvsliste. Byen er en sand perle, der er et absolut MUST at opleve på en rejse til Montenegro!  

Vi vender tilbage til hotellet og mødes om aftenen til middag i restauranten.   

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

En af Montenegros smukkeste byer er Perast i Kotorbugten.

En af Montenegros smukkeste byer er Perast i Kotorbugten.

4. dag: Nationalparken, sejltur på Skadarsøen og vingårdsbesøg

Vi nyder morgenmaden på hotellet, inden vi begiver os ud på dagens udflugt til Skadarsøen, der er den største sø på Balkanhalvøen. Søen udgør en del af grænsen mellem Albanien og Montenegro, og med et areal på 500 kvadratkilometer er området landets største nationalpark og hjemsted for et fascinerende og rigt dyreliv, blandt andet med mere end 260 forskellige fuglearter. Langs søens bredder finder vi små fiskerlandsbyer, klostre og fæstninger. Vi nyder den smukke sø på en flot sejltur med udsigt til de imponerende bjerge i horisonten.

En af Montenegros bedst bevarede skatte er landets vine, der stadig er under radaren og derfor prisvenlige. Takket være det solrige klima og særlige jordbundsforhold har Montenegro nemlig et hav af vine af høj klasse, og flere af dem har gennem tiden vundet præmier i internationale vinsmagninger. Specielt er montenegrinerne stolte af deres egen røde druesort Vranac, som giver vinen en distinkt dyb, mørk og tæt karakter, der ikke er helt ulig vin på den italienske druesort Primitivo.

I området omkring Skadar finder vi landets største vindistrikt med vinstokke så langt øjet rækker. Vi besøger den lokale vingård Plantaze Sipcanik Wine Cellar og hører mere om vindyrkning i Montenegro. De lokale vine passer i øvrigt fremragende til det regionale køkken.   

Sidst på eftermidagen kører vi retur til vores hotel, hvor vi mødes til middag i restauranten. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

En af de mange små fiskerlandsbyer ved Skadarsøen i Montenegro.

En af de mange små fiskerlandsbyer ved Skadarsøen i Montenegro.

5. dag: Fridag eller ekstra udflugt til Dubrovnik

Dagen i dag er på egen hånd, og du kan vælge at nyde en afslappende dag i Petrovac på hotellet og eventuelt dyppe tæerne ved stranden. Eller også kan du tage med på en ekstra udflugt til Dubrovnik, der en af Kroatiens (og verdens) mest seværdige og populære byer.

Ekstraarrangement: Heldagsudflugt til Dubrovnik

Tag med til Kroatien, hvor vi ser den smukke by Dubrovnik. Vores rejseleder og en lokalguide tager os med på en historisk byvandring bag bymurene, hvor vi skal se nærmere på den gamle bydel, der kan dateres til det 7. århundrede. Store dele af Dubrovnik blev ødelagt under borgerkrigen i 1990'erne, men det historiske centrum er i dag nænsomt genopbygget, og byen figurerer også på UNESCO's liste over verdens kulturarv. Biler er ikke tilladt i centrum, så vi går uforstyrret af trafikken rundt mellem bygningerne fra gotikken, renæssancen og barokken.

Byvandringen rundes af med lidt tid på egen hånd, hvor du for eksempel kan se nærmere på havnen og den gamle bymur. Der er desuden masser af dejlige spisesteder i den gamle bydel, hvor man kan nyde frokosten. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til Montenegro og vores hotel i Petrovac. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. For gæster på Dubrovnik-udflugten er frokosten ikke inkluderet. 

Den smukke og verdensberømte by Dubrovnik i Kroatien.

Den smukke og verdensberømte by Dubrovnik i Kroatien.

6. dag: De historiske byer Bar og Ulcinj

Dagens udflugt går sydpå til byen Bar, som i dag er trafikalt knudepunkt for såvel tog fra Beograd, som for de store færger fra Italien. Togstrækningen mellem Bar og Beograd regnes i øvrigt blandt en af Europas mest spektakulære togruter med 254 tunneller og 435 broer undervejs gennem Montenegros bjerge. 

Vi skal se nærmere på den gamle by Stari Bar, som ligger oppe i bjergene med smalle, snoede stræder, det gamle fort og middelalderbymure fra det 11. århundrede og ældre. Hele fæstningsområdet er frilandsmuseum. Den gamle by Stari Bar er kendt for sit landbrugsmarked, hvor bønderne solgte lokale produkter såsom citrusfrugter, oliven, oivenolie og ost. I udkanten af byen ser vi et af verdens ældste oliventræer, som er mere end 2000 år gammelt! 

Vi kører videre sydpå til Ulcinj, der er grundlagt i det 5. århundrede før vor tidsregning og dermed en af de ældste byer ved Adriaterhavet. Ulcinj er en hyggelig gammel by med brostensbelagte smalle stræder og et væld af restauranter, der stort set alle byder på udsigt ud over havet. Den verdensberømte spanske forfatter Miguel de Cervantes skrev dele af "Don Quixote" under et fem årigt fængselsophold her i byen. Den gamle sørøverby er en populær turistby - ikke mindst på grund af den 12 kilometer lange fine sandstrand, som ligger lige syd for byen.      

Vi vender tilbage til hotellet, og om aftenen mødes vi til midddag i restauranten.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

En af de mange smukke gader i den gamle by Ulcinj i Montenegro.

En af de mange smukke gader i den gamle by Ulcinj i Montenegro.

7. dag: Nationalparken Lovcen og kongebyen Cetinje

I dag går turen til nationalparken Lovcen, som ligger lidt nordøst for Budva. Nationalparken er opkaldt efter det 1.749 meter høje bjerg Lovcen, og i parken lever vildsvin, bjørne og ulve.

Den mest imponerende seværdighed i parken er verdens højest beliggende mausolæum, nemlig kong Petar II Petrovic Njegos' mausolæum i 1.660 meters højde over havet. Der er 470 trappetrin op til toppen, hvor udsigten er bjergtagende og inde i selve mausolæet ses en 28 tons sort granitstatue af kongen.

I forbindelse med besøget i nationalparken kører vi til kongebyen Cetinje, som var hovedstad i det gamle Montenegro inden landet blev en del af det daværende Jugoslavien. I dag er Montenegro en selvstændig republik med Podgorica som hovedstad, men Cetinje regnes dog stadig for at være "hovedstad" mens Podgorica er "regeringsby". Præsidenten har sin residens i Cetinje, hvor også nationalmuseum og -bibliotek ligger. Landets historiske og kulturelle centrum er Cetinje. Vi ser Kong Nikolas Palads, som i dag er museum. Endvidere går vi en tur gennem byen med det gamle kloster, Vlaska kirken, Det Blå Palads og flere ambassader. 

Tilbage på hotellet spiser vi middag i restauranten.      

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Njegos-mausolæet i Lovcen nationalpark.

Njegos-mausolæet i Lovcen nationalpark.

8. dag: Hjemrejse

Sidst på formiddagen kører vi i bus mod lufthavnen for at flyve hjem til Danmark. Vi er tilbage i København først på aftenen.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Rivijera ****, Petrovac
VisSkjul

Hotel Rivijera ligger i kystbyen Petrovac, ca. 50 km vest for hovedstaden Podgorica. Petrovac er med sin 600 meter lange strand en attraktiv destination ved Adriaterhavet.

Hotel Rivijera ligger kun 100 meter fra egen strand og 200 meter fra byens centrum. Hotellet har have med græsplæne, palmer, cypresser og pinjetræer samt udendørs swimmingpool. Der er elevator, restaurant og bar samt et fitnesscenter samt gratis WiFi. Morgenmad, frokost og middag som buffet.

Værelser

Værelser med balkon eller terrasse, aircondition, minibar, tv, telefon. Badeværelse med brusebad samt hårtørrer.

Velkommen til Hotel Rivijera i Petrovac i Montenegro.
Velkommen til Hotel Rivijera i Petrovac i Montenegro.
Hotellets poolområde ligger smukt placeret i haven.
Hotellets poolområde ligger smukt placeret i haven.
Hotel Rivijeras egen plads på stranden ved Petrovac.
Hotel Rivijeras egen plads på stranden ved Petrovac.
Tag en svalende dukkert i hotellets pool.
Tag en svalende dukkert i hotellets pool.
Poolen ligger med en fantastisk udsigt til naturen.
Poolen ligger med en fantastisk udsigt til naturen.
Poolområdet på Hotel Rivijera er så smukt om aftenen.
Poolområdet på Hotel Rivijera er så smukt om aftenen.
Nyd en kold drink i baren.
Nyd en kold drink i baren.
Sæt dig til rette i barens lænestole og nyd en forfriskning.
Sæt dig til rette i barens lænestole og nyd en forfriskning.
Hotellets buffetrestaurant Amfora.
Hotellets buffetrestaurant Amfora.
Hotellets buffetrestaurant Amfora.
Hotellets buffetrestaurant Amfora.
Der hører også en spiseterrasse til hotellets buffetrestaurant Amfora.
Der hører også en spiseterrasse til hotellets buffetrestaurant Amfora.
Der hører også en spiseterrasse til hotellets buffetrestaurant Amfora.
Der hører også en spiseterrasse til hotellets buffetrestaurant Amfora.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.