Inkl. alle måltider med drikkevarer

Nordmakedonien · Skopje & Ohrid · Vitus' All Inclusive · 2023

Flyrejser
8 Dage

Tag med på en spændende rejse til det lille bjergrige land i Balkanhalvøens skjulte hjørne. Sammen udforsker vi Nordmakedoniens store kulturrigdomme, interessante historie, smukke natur og slapper af ved den betagende Ohridsø. Og pengepungen får også lov til at holde ferie, da alt er inkluderet! 

Der venter store oplevelser i Nordmakedonien, hvor vi skal opleve landets spændende historie og antikke kultur, der er stærkt knyttet til Grækenland. De to lande har længe haft navnet Makedonien som stridspunkt, da den nordligste region af Grækenland bærer samme navn. Derfor ændrede man i 2018 landenavnet til Nordmakedonien, men den enorme gæstfrihed og hjælpsomhed,...

Tag med på en spændende rejse til det lille bjergrige land i Balkanhalvøens skjulte hjørne. Sammen udforsker vi Nordmakedoniens store kulturrigdomme, interessante historie, smukke natur og slapper af ved den betagende Ohridsø. Og pengepungen får også lov til at holde ferie, da alt er inkluderet! 

Der venter store oplevelser i Nordmakedonien, hvor vi skal opleve landets spændende historie og antikke kultur, der er stærkt knyttet til Grækenland. De to lande har længe haft navnet Makedonien som stridspunkt, da den nordligste region af Grækenland bærer samme navn. Derfor ændrede man i 2018 landenavnet til Nordmakedonien, men den enorme gæstfrihed og hjælpsomhed, der hersker overalt, er stadig intakt. 

Rejsen starter med to overnatninger i Nordmakedoniens hovedstad, Skopje, inden vi kører til den pragtfulde Ohridsø, hvor vi bor i byen Ohrid fem nætter. Ohridsøen, der er blandt de ældste og dybeste natursøer i Europa, er omgivet af bjerge og sammenlignes ofte med Bajkalsøen i Sibirien på grund af den helt enestående flora og fauna. Byen Ohrid ligger ved søbredden, og den gamle bydel kaldes ikke uden grund for Europas Jerusalem; her er nemlig et utal af gamle kirker og stenhuse, ligesom her findes antikke amfiteatre og oldtidsruiner. Den gamle by har en skøn atmosfære med hyggelige restauranter og cafeer, og man mærker, hvordan mere end 3.000 års historie har sat sit præg. 

På denne rejse kan du glæde dig til daglige udflugter i et roligt tempo, flere eftermiddage med tid på egen hånd, og gode måltider inklusive vin og øl, som oftest bliver serveret på gode, lokale restauranter. Rejsen er nemlig med Vitus' All Inclusive, hvilket betyder, at alle udflugter og måltider med drikkevarer er inkluderet, så du blot kan slappe af og nyde den flotte natur og de mange seværdigheder. 

Vi tør godt love en uforglemmelig rejse til det smukke, bjergrige land med en fascinerende historie og kulturarv.

Vitus´ All Inclusive

Med vores eget specialudviklede Vitus´ All Inclusive-koncept er alle udflugter, entreer, måltider og drikkevarer inkluderet i rejsens pris. Til frokoster serveres der typisk ét glas husets vin/øl/vand, og til middage er minimum ½ flaske husets vin og vand inkluderet.

 

Kort - Nordmakedonien - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse (standard) med 2 enkeltsenge
0,-
Dobbeltværelse med balkon mod søen i Ohrid
400,-
Eneværelse
850,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
605,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Skopje t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 2 nætter i Skopje på Holiday Inn*****
 • 5 nætter i Ohrid på Hotel Tino***+
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 7 x frokost, inkl. 1 glas øl eller vin (1.-7. dag)
 • 6 x middag inkl. ½ fl. vin eller 2 øl (1.-3. og 5.-7. dag)
 • 1 x middag med folkloreshow og øl eller vin (4. dag)
 • Kildevand til frokoster og middage samt i bussen på udflugter 
 • Sejltur på floden i Canyon Matka
 • Byvandring i Skopje
 • Besøg på Moder Teresas museum, inkl. entré
 • Besøg på Skt. Johannes Bigorski-klostret, inkl. entré og rundvisning
 • Byvandring i Ohrid
 • Besøg ved Heraklea Lyncitis, inkl. entré
 • Besøg i Atatürks barndomsby Bitola og landsbyen Dihovo
 • Besøg på folkloremuseet i Podmocani, inkl. entré
 • Sejltur på Ohridsøen og besøg i Skt. Naum-klostret
 • Udflugt rundt om Ohridsøen med besøg i Albanien
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke længere er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Nordmakedonien

Med Austrian Airlines flyver vi via Wien til Skopje. Vi lander ved middagstid, og sætter straks kursen mod rejsens første store oplevelse.

Fra lufthavnen kører vi til den berømte kløft Canyon Matka, der ligger i et meget smukt naturområde. Her nyder vi rejsens første frokost efterfulgt af en lille sejltur på floden, der flyder gennem kløften. På sejlturen kommer vi blandt andet forbi de berømte Vrelo-drypstenshuler, der er nogle af de største huler i Europa.

Efter denne gode start på rejsen kører vi til vores hotel, som ligger i centrum af Skopje. Vi spiser fælles middag på hotellet og slapper af efter en oplevelsesrig dag.

Inkluderede måltider: Frokost og middag. 

Den berømte Canyon Matka-kløft.

Den berømte Canyon Matka-kløft.

2. dag: Byvandring i Skopje

Efter morgenmaden tager vi på byvandring i Skopjes gamle bydel, hvor vi oplever det spændende basarkvarter. Vi fortsætter til den nye bydel, hvor der er opført kæmpestatuer af de makedonske nationalhelte - vigtigst af alle Alexander den Store.

Undervejs på turen går vi forbi den ottomanske stenbro, Skopje-fæstningen samt besøger det nyopførte museum for Moder Teresa, som er født i Skopje. Udstillingen giver på mange måder et billede af religionens rolle i det nutidige Nordmakedonien. Byvandringen afsluttes med frokost på en lokal restaurant.

Eftermiddagen er sat af til afslapning eller oplevelser på egen hånd. Om aftenen nyder vi middagen på en restaurant i gåafstand fra hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Skopjes imponerende fæstning.

Skopjes imponerende fæstning.

3. dag: Mavrovo Nationalpark og Skt. Johannes Bigorski-klosteret

Ad en smuk rute kører vi til Skt. Johannes Bigorski-klostret, der ligger midt i Mavrovo Nationalpark. Klostret er en oplevelse i sig selv med smukke træudskæringer og ikoner, som vi får fremvist på rundvisningen, men det er beliggenheden, som er prikken over i’et. Klosteret ligger i 740 meters højde i et fortryllende smukt bjerglandskab.

Vi spiser frokost i nærheden af klosteret og kører derefter mod hotellet i Ohrid, som resten af rejsen skal være vores bekvemme base. Når vi har fundet os til rette på værelserne, bydes der på middag i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

 Skt. Johannes Bigorski-klostret.

Skt. Johannes Bigorski-klostret.

4. dag: Byvandring i Ohrid

Ohrid ligger næsten amfiteatralsk op ad bjergene direkte ud mod den smukke sø af samme navn. Byen rummer enestående kulturskatte med et væld af gamle kirker dekoreret med fantastiske freskoer og ikoner.

Om formiddagen tager vi på en byvandring gennem den atmosfærefyldte, historiske bydels snævre gader med toppede brosten og flotte huse. Læg mærke til husenes balkan-arkitektur med karnapper og fremskudte etager.

Vi spiser frokost sammen undervejs, og om eftermiddagen er der tid til at gå på egne eventyr. Måske du gerne vil sætte dig med en kop kaffe på en af de hyggelige cafeer langs søpromenaden? Om aftenen overværer vi et traditionelt folkloreshow med middag.   

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ohrid ligger næsten amfiteatralsk op ad bjergene direkte ud mod den smukke sø.

Ohrid ligger næsten amfiteatralsk op ad bjergene direkte ud mod den smukke sø.

5. dag: Heraklea Lyncetis, Bitola og Dihovo

Gennem et frodigt landskab tæt på grænsen til Grækenland kører vi til Bitola, der var selveste Atatürks barndomsby, før han blev hele Tyrkiets landsfader. Lidt udenfor byen besøger vi det antikke, arkæologiske område Heraklea Lyncetis, der blev grundlagt af Filip den 2., der er far til Alexander den Store. 

Der er tid til at besøge den livlige og meget hyggelige gågade i Bitola, inden vi fortsætter til den lille landsby Dihovo, som ligger for foden af Pelister Nationalpark. Her nyder vi en hjemmelavet frokost, inden vi fortsætter til det spændende folkloremuseum i Podmocani.

Tilbage i Ohrid er der tid til lidt afslapning, inden vi om aftenen spadserer til en hyggelig restaurant og nyder dagens middag.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Aftenlys i Bitola, selveste Atatürks barndomsby.

Aftenlys i Bitola, selveste Atatürks barndomsby.

6. dag: Sejltur på Ohridsøen

I dag oplever vi den smukke Ohridsø fra vandet på en sejltur til det imponerende Skt. Naum-kloster, der ligger tæt på grænsen til Albanien. Klostret ligger pittoresk på et plateau over søen og er et af Nordmakedoniens allervigtigste monumenter fra middelalderen. Klostret har stadig stor betydning for den slaviske kultur og religion, og hvert år valfarter mange pilgrimme hertil, da Skt. Naum var kendt for sine helbredende mirakler.

Besøget i den enestående klosterkirke er for mange en spirituel oplevelse, og her hviler en særlig fred og ro. Vi spiser frokost på en restaurant, som næsten ikke kan ligge mere idyllisk. 

Om eftermiddagen kan du nyde omgivelserne omkring søen.  Aftenens middag spiser vi på hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Sejltur på Ohridsøen.

Sejltur på Ohridsøen.

7. dag: Rundt om Ohridsøen  

I dag krydser vi grænsen til Albanien og besøger den lille by Pogradec ved søens sydlige bred, hvor vi holder formiddagspause. Rejselederen fortæller undervejs om de to nabolandes indbyrdes forhold og forskelligheder. Nord for søen besøger vi bjerglandsbyen Vevchani, hvor vi nyder frokosten og går på opdagelse blandt de gamle huse og vandmøller, som bliver forsynet med vand fra de nærliggende kildeudspring.

Om eftermiddagen besøger vi den populære ferieby Struga, der er delt på midten af Crn Drim - Den Sorte Flod - som leder ferskvandet fra Ohridsøen ud mod Adriaterhavet. Her er tid på egen hånd til at gå en tur langs floden eller finde plads på en af de hyggelige fortovscafeer. Om aftenen venter endnu et makedonsk festmåltid på vores sidste aften i Ohrid.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den idylliske landsby Vevchani.

Den idylliske landsby Vevchani.

8. dag: Hjemrejse

Vi kører til lufthavnen i Skopje og flyver med Austrian Airlines via Wien til København. Vi er hjemme sidst på eftermiddagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Holiday Inn *****, Skopje
VisSkjul

Velfungerende hotel i centrum af Skopje. På hotellets ene side finder du byens promenade langs Vardarfloden, der kantes af hyggelige cafeer med yderst rimelige priser. Her kan man sidde og kigge over på den gamle by på den anden side af floden. Går du til den anden side, har du masser af forretninger i alle prislejer.

På hotellet finder du lille sauna, fitnesscenter, lille souvenirbutik, sikkerhedsboks ved forespørgsel, bar og restaurant, der serverer en god morgenmad fra en alsidig buffet.

Værelser

Værelserne er moderne og rummelige med bord og stole samt tv, telefon, aircondition, minibar, gratis WiFi samt badeværelse med badekar og hårtørrer.

Indgangen til Holiday inn Skopje
Indgangen til Holiday inn Skopje
Lobbyen på Holiday inn Skopje
Lobbyen på Holiday inn Skopje
Eksempel på standardværelse på Holiday inn Skopje
Eksempel på standardværelse på Holiday inn Skopje

Hotel Tino ***+, Ohrid
VisSkjul

Hotel Tino er et velfungerende, familieejet hotel med 50 værelser. Hotellet ligger helt ideelt i første række ud til søpromenaden i Ohrid. Her kan man gå aftentur og hygge sig på cafeerne, som aldrig er mere end nogle få skridt væk. Få hundrede meter fra hotellet ligger Ohrids krogede gader med de mange historiske bygninger. Forretningsstrøget er også lige om hjørnet.

På Hotel Tino finder du desuden en bar med god service og en hyggelig restaurant, hvor der serveres gode make­donske og europæiske retter. Hotellet har derudover gratis WiFi samt en spaafdeling med jacuzzi og sauna samt mulighed for massage til rimelige priser. 

Værelser

Værelserne er pæne og enkle med alle moderne faciliteter. Standardværelserne har fransk altan og ligger på hotellets bagside med udsigt til de omkringliggende bygninger. Alle værelser er desuden udstyret med aircondition, sikkerhedsboks, skrivebord, WiFi, tv, minibar og badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer.

Mod tillæg kan bestilles værelse med søudsigt, som er lidt større og har balkon, hvor man kan sidde og nyde søen. 

Hotel Tino set udefra.
Hotel Tino set udefra.
Restauranten på Hotel Tino.
Restauranten på Hotel Tino.
Eksempel på standardværelse på Hotel Tino.
Eksempel på standardværelse på Hotel Tino.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Særligt om regler om indførsel af frø, planter og planteprodukter fra lande uden for EU

I henhold til Plantesundhedsforordningen skal vi oplyse om, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter herunder snitblomster fra rejser i lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat.

Reglerne gælder for rejsende, som medbringer planter og planteprodukter i bagagen eller som en del af deres personlige bagage.