Nyhed!

Bergen & Loen · En perle blandt de norske fjorde · 2021

Flyrejser
8 Dage

Loen er en helt igennem billedskøn lille landsby beliggende inderst i Nordfjorden lige under den gigantiske Jostedal-gletsjer. Fra fjorden rejser fjeldet Skåla sig, og i selve Loen løber Lovatnet-søens smaragdgrønne vand smukt igennem dalen. Her befinder vi os midt i Norges hjerte omgivet af de stolte fjelde, der rejser sig imod himlen og gør fjordlandskabet både dramatisk og spektakulært.

På denne rejse kombinerer vi det bedste fra en af Norges hyggeligste storbyer Bergen, med en lækkert ophold på spahotel i flotte omgivelser midt i den flotte natur i Loen. Vi indleder rejsen med to nætter i Bergen, hvor vi...

Loen er en helt igennem billedskøn lille landsby beliggende inderst i Nordfjorden lige under den gigantiske Jostedal-gletsjer. Fra fjorden rejser fjeldet Skåla sig, og i selve Loen løber Lovatnet-søens smaragdgrønne vand smukt igennem dalen. Her befinder vi os midt i Norges hjerte omgivet af de stolte fjelde, der rejser sig imod himlen og gør fjordlandskabet både dramatisk og spektakulært.

På denne rejse kombinerer vi det bedste fra en af Norges hyggeligste storbyer Bergen, med en lækkert ophold på spahotel i flotte omgivelser midt i den flotte natur i Loen. Vi indleder rejsen med to nætter i Bergen, hvor vi både skal på byvandring, højt til vejrs med Fløibanen og besøge Edvard Grieg-museet, inden vi fortsætter nordpå til Nordfjorden.

Vi skal bo på Hotel Alexandra i Loen, som er et af de bedste hoteller i Norge. Restauranten er kendt for at servere mad i topklasse med menuer, der er baseret på dejlige friske lokale råvarer. Hotellet har fokus på kvalitet og gastronomi i verdensklasse, så for livsnydere er dette stedet at holde ferie. Selvfølgelig kan du også supplere middagene med udsøgte vine fra hotellets spektakulære vinkælder, som kan dateres helt tilbage til 1884. 

I Hotel Alexandras spaafdeling har du mulighed for at nyde eksklusive behandlinger, eller du kan blot slappe af og tage en svømmetur i det 3700m2 store opvarmede udendørs og indendørs poolområde. Se det er forkælelse for krop og sjæl....

Med basen således i orden skal vi selvfølgelig på udflugt til nogen af områdets mange spændende steder. Vi besøger blandt andet den mægtige Briksdalsbræ, en bræarm af Jostedalsbræen, som ligger på nordsiden allerinderst i Oldedalen. I små "trollbiler" kører vi rundt i området og stopper blot 700 meter fra den gigantiske bræ. Har du lyst, kan du selvfølgelig komme tættere på bræen til fods. Vi skal også på en smuk sejltur over den krystalklare Lovatnet Sø, hvor vi kan nyde de imponerende panoramaer og de rolige og fredfyldte omgivelser. Vi skal også besøge vidunderlige Geiranger, som er en af Moder Jords fineste skabelser. Inde på land stopper vi ved de kendte udsigtspunkter, men udflugten inkluderer selvfølgelig en sejltur, hvor vi skal opleve kaskader af tordnende vand, der buldrer ned af de lodrette fjeldsider fra de imponerende vandfald "De Syv Søstre", "Frieren" og "Brudesløret".

På rejsen har vi inkluderet alle udflugter, ligesom at halvpension er med i rejsens pris. Du skal blot glæde dig til en skøn ferie i to af Norges allerdejligste byer og med udsigt til bjergtagende natur.

 
Kort - Bergen og Loen - Sommer 2021

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse superior med balkon og fjordudsigt i Loen
1.399,-
Eneværelse
1.999,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
935,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Bergen t/r, inkl. skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 2 nætter i Bergen  på Augustin Hotel****
 • 5 nætter i Loen på Alexandra Hotel****+
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • 1 x kaffe og vafler (7. dag)
 • Tur med Fløibanen til bjerget Fløyen, inkl. billet
 • Byvandring i Bergen
 • Besøg på Edvard Grieg museet, inkl. entré
 • Udflugt til Briksdalsgletsjeren, inkl. tur i trollbil til gletsjerkanten
 • Udflugt til Geiranger med besøg på Dalsnibba
 • Sejltur fra Geiranger til Hellesylt
 • Udlflugt til Lovatnet-søen 
 • Sejltur med MS Kjenndal på Lovatnet-søen
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Bergen, Vestlandets hovedstad 

I Københavns Lufthavn bliver du mødt af Vitus Rejsers rejseleder, hvorefter vi flyver direkte til Bergen. Vi ankommer midt på dagen, og fra lufthavnen kører vi ind til centrum af byen og Augustin Hotel, hvor vi har rejsens to første overnatninger.

Om eftermiddagen går vi en tur langs Bergens havn til den nedre station af Fløibanen. Det er en af Norges største attraktioner, og selvfølgelig tager vi turen op til Fløyen, hvor vi kan nyde den fabelagtige udsigt 320 meter over havets overflade. Efter denne store oplevelse går vi tilbage til hotellet, hvor vi mødes i restauranten til en fælles velkomstmiddag. 

Inkluderede måltider: Middag.

Betagende udsigt over Bergen fra Fløibanen.

Betagende udsigt over Bergen fra Fløibanen.

2. dag: Charmerende Bergen med besøg på Edvard Grieg Museet 

Bergen er Norges næststørste by og ligger uovertruffent omgivet af syv fjorde og syv høje fjelde. Havnen har gennem alle tider været byens livsnerve og gennem århundreder trukket folk til fra nær og fjern. I middelalderen var Bergen medlem af Hanseforbundet, og i dag er de gamle huse på Bryggen med på UNESCO´s Verdensarvsliste. Der fortælles mange historier om Bergens milde og regnfulde klima. Bergenserne selv siger, at Bergen er den by i verden, hvor det oftest holder op med at regne. 

Efter et godt morgenmåltid kører vi i bus lidt udenfor byen til den norske komponist Edvard Griegs hjem, der i dag fungerer som museum under navnet Troldhaugen. Edvard og hustruen Nina Grieg kaldte sig selv for Troldene på bjerget, og vi ser nærmere på Troldhaugen i selskab med en lokalguide, der fortæller om stedet. Derefter kører vi tilbage til centrum af Bergen for at udforske den gamle handelsby i bus og til fods.

På vores byvandring skal vi blandt andet besøge Bryggen med de smukke gamle træhuse, som i middelalderen var byens handelscentrum. Der bliver også tid til at besøge det lokale fiskemarked, inden vi slutter byrundturen midt på dagen. Du har nu tid på egen hånd til frokost, og eftermiddagen kan du bruge på egne oplevelser i den stemningsfulde by.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Bryggen i Bergen med sine flotte gamle huse.

Bryggen i Bergen med sine flotte gamle huse.

3. dag: Velkommen til Loen

Det er nu blevet tid til at sige farvel til Bergen. I bus kører vi nordover, alt imens vi nyder turens smukke udsigter. Vi krydser Sognefjorden, Norges længste fjord, som er omgivet af mægtige fjelde. Området her er et af de mest eftertragtede vandreområder i Norge. De frodige græsgange på fjeldet sørger sammen med det behagelige klima og den friske luft for, at området er særligt leveringsdygtigt i frugt, bær, vildt og lam i højeste kvalitet.

Turen fortsætter ad E39 forbi Gaular og Olden frem til Loen. Vi holder selvfølgelig fotostop og passende pauser undervejs, ligesom rejselederen vil fortælle om de mange flotte områder, som vi kører igennem. Fremme i Loen, ankommer vi til vores hotel Alexandra, som ligger helt vidunderligt omgivet af de majestætiske fjelde og den smukke blå fjord.

Efter indkvartering på hotellet går vi en lille tur i det smukke fjordlandskab for at lære området lidt bedre at kende. Vi mødes i hotellets restaurant til en fælles middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Hotel Alexandra ligger betagende smukt.

Hotel Alexandra ligger betagende smukt.

4. dag: Briksdalsgletsjeren 

I dag skal vi opleve ét af rejsens store højdepunkter. Fra vores dejlige base kører vi i bus over den smukke Oldedalen til Briksdalsgletsjeren, som er en del af Jostedalsgletsjer Nationalpark. Turen fra hotellet til Briksdal tager blot 30 minutter. Fra bussen går vi ombord i nogle små "trollbiler", og nu skal vi ud i området for at opleve de spektakulære naturscenerier helt tæt på.

Tidligere tog man turen med hest og vogn, men disse er i 2003 blevet erstattet af små batteridrevne golflignende biler. Turen til selve Briksdalsgletsjeren tager 20 minutter hver vej - køreturen i sig selv er en fantastisk oplevelse fyldt med storslåede naturoplevelser. På vej op igennem dalen passerer vi blandt andet en bro, der går over det spektakulære og smukke Briksdalsfossen-vandfald, og her er udsigten mageløs.

Vi kører frem til Kleivane, og herfra er resten af turen til fods (ca. 700 meter) langs en sti på kanten af gletsjeren. Den berømte gletsjerarm ligger fantastisk smukt imellem høje fjelde og brølende vandfald. Fra 1.200 meters højde styrter gletsjeren ned i den smukke Briksdal. Du har 45 minutter til at nyde de spektakulære naturscenerier ved Briksdals-gletsjeren, inden vi igen returnerer til parkeringspladsen, hvor vores bus venter. 

Vi er tilbage i Loen midt på dagen, så du kan nyde din frokost på egen hånd. Om eftermiddagen frister det måske med et besøg i hotellets dejlige poolområde? Du kan også gå på opdagelse i nærområdet langs fjorden. Vi mødes om aftenen til middagen i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Ved Briksdals-gletsjeren venter spektakulære naturscenerier.

Ved Briksdals-gletsjeren venter spektakulære naturscenerier.

5. dag: Dalsnibba og Geirangerfjorden

Dagens udflugt bringer os til en af Norges største seværdigheder, Geiranger. Fra hotellet kører vi igennem det smukke Stryn, hvor vi fortsætter op over dalen. og undervejs nyder vi de fantastiske udsigter. Vejen snirkler sig over fjeldsiden, og det smukke klare Strynvand ligger som et spejl i dalen under os. Vi passerer vandfald fra de mange gletsjerere, som pryder bjergsiderne med deres mystiske vanddampe.

Vi fortsætter ad vejen op imod Dalsnibba, som ligger 1.500 meter over havets overflade og er det højeste sted i Europa, hvorfra du har fjordkig. På toppen af det verdenskendte udsigtspunkt virker udsigten uendelig. Vi ser udover horisonten og kan se sneklædte tinder, så langt øjet rækker. Nede i dalen snor Geirangervejen sig op over fjeldsiden fra sit udgangspunkt langs fjorden. Den berømte vej blev bygget til diligencer, altså før bilens tid, og vandt en guldmedalje ved Parisudstillingen i år 1900 grundet sin fabelagtige ingeniørbedrift og det storslåede naturlandskab. 

Fra toppen kører vi ned i selve Geiranger, som ligger billedskønt i magiske omgivelser inderst i fjorden. Den lille by er omgivet af elegante fjelde, der trofast står og vogter over det smukke landskab. Selv for en nordmand er det unikke natursceneri noget ganske særligt, og besøget her er med garanti en oplevelse du aldrig glemmer. Vi har god tid til at nyde det smukke fjordlandskab og udforske de lokale seværdigheder. Hvad med at sætte dig ved fjorden og nyde lidt af den håndlavede chokolade fra Geiranger, eller måske beundre nogle af de lokale kunsthåndværker, som er fremstillet i de charmerende bygninger ved fjorden?

Efter de spændende oplevelser i Geiranger går vi ombord på en lille færge, der skal sejle os til Hellesylt. At opleve fjorden fra vandsiden er noget ganske særligt. Vi sejler ud igennem Geirangerfjorden og ser de kendte vandfald "De Syv Søstre", "Frieren" og "Brudesløret" kaste kaskader af tordnende vand ned fra de lodrette fjeldsider med et silkeslør af tåge, der synes at skabe en uendelig illusion af glitrende regnbuer. I Hellesylt venter vores bus, og herfra kører vi igennem det smukke fjeldlandskab ved Hornindal, inden vi om eftermiddagen er tilbage på vores dejlige hotel i Loen, tids nok til at du lige kan nyde en svømmetur i den indbydende pool.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den smukke Geriangerfjord.

Den smukke Geriangerfjord.

6. dag: På egen hånd eller vandretur i Loen med rejselederen

Dagen er helt din egen. Loen byder på mange spændende oplevelser. Der er mange udflugtsmuligheder lige udenfor hotellets dør - du kan eventuelt vandre en tur langs elven eller fjorden. Du kan også forkæle dig selv med en wellnessbehandling i hotellets spa, mens du nyder udsigten til det unikke naturlandskab. Du kan også nyde den forrygende udsigt over den smukke Nordfjord fra hotellets panoramarestaurant og lade dig friste af menukortet, som byder på lækre retter tilberedt af friske lokale råvarer. 

Ved siden af hotellet finder du den smukke Skylift, en kabelbane som tager dig til toppen af Hovden ca. 1.100 over havets overflade (prisen er cirka 400 norske kroner t/r). Her har du fabelagtig udsigt over hele fjorden og det omkringliggende landskab. På toppen arrangeres vandreture i alle sværhedsgrader på stier i området. Er der stemning for det, arrangerer rejselederen gerne en fælles vandretur. (Pris oplyses af rejselederen og afhænger af deltagerantallet). 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Med skyliften kan du komme helt til tops.

Med skyliften kan du komme helt til tops.

7. dag: Sejltur på Lovatnet-søen

Sidst på formiddagen tager vi på udflugt til den spektakulære Lodal, som med sin dramatiske historie gør stedet til noget ganske særligt. Lodalen ligger på vestsiden af Jostedalsgletsjeren i Stryn. Fra Loen venter en kort køretur til Sande i bunden af Lovatnet-søen, og her går vi ombord på den komfortable båd MS Kjenndal II, der har plads til 100 personer og er udstyret med både toiletter og en lille kiosk.

Med MS Kjenndal II sejler vi ud på den grønne sø, som er omgivet af høje fjelde og blå gletsjere. Skønheden er nærmest ikke til at fatte. Langs søen tordner flere vandfald ned, og den forholdsvist ukendte dal er en af Norges smukkeste.

Vi sejler frem til Kjenndalen, hvor vi møder Jan Hogrenning og Ingvill Tronrud, som ejer caféen Kjenndalstova. Her skal vi nyde en kop kaffe og selvfølgelig smage de populære norske vafler. I disse hyggelige rammer hører vi om dalens dramatiske historie, hvor bygderne Bødal og Nesdal blev udslettet i 1905 og i 1936 på grund af store jordskred, som løsnede sig fra Ramnefjellet og forårsagede altødelæggende flodbølger, der kostede 135 mennesker livet. Efter den dramatiske historie suger vi lige de sidste indtryk til os, inden vi midt på dagen kører tilbage til hotellet. Her er eftermiddagen på egen hånd i vores lokale fjordlandskab. Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant til en fælles afskedsmiddag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Ombord på MS Kjenndal II sejler vi ud på den grønne Lovatnet-sø.

Ombord på MS Kjenndal II sejler vi ud på den grønne Lovatnet-sø.

8. dag: Hjemrejse

Vi nyder det sidste morgenbord på hotellet, og først på formiddagen er det blevet tid til at tage afsked med hyggelige Loen. Vi kører i bus sydover mod Bergen og nyder udsigten undervejs, ligesom vi holder passende pauser.

Om eftermiddagen når vi lufthavnen i Bergen og herfra flyver vi direkte til København, hvor vi ankommer først på aftenen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Augustin Hotel ****, Bergen
VisSkjul

Augustin Hotel er Bergens ældste familiedrevne hotel og varetages i dag af familiens 4. generation. Hyggeligt er hyggeligt med 130 værelser, og indretningen er en god blanding af traditionel norsk stil og moderne design. På hotellet findes restaurant og vinbar, hvis historie går mere end 400 år tilbage og byder på en atmosfære, som bare må opleves.

Hotellet har en unik beliggenhed i hjertet af Bergen i gåafstand til Fisketorget, Fløibanen og Bryggen.

er et hyggeligt hotel med 130 værelser og indretningen er en god blanding af traditionell norsk stil og moderne design. Hotellets har en unik U Ophold med halvpension.

Værelser

Vi bor i standard dobbeltværelser, der alle er forskellige i indretning og størrelse. Værelserne er på ca. 14-18m2 og indrettet med telefon, minibar, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer. Mod tilllæg kan der bestilles standard eneværelse på 14m2 med enkeltseng.

Læs mere om hotellet her.

Alexandra Hotel ****+, Loen
VisSkjul

Dejligt traditionsrigt og familiedrevet hotel beliggende i Stryn i Indre Nordfjord. Alexandra Hotel er særligt kendt for sin enestående personlige atmosfære og unikke beliggenhed i Loens imponerende fjordlandskab.

Hotellet byder på 343 værelser i forskellige kategorier. Standarden er høj og indretningen smagfuld. På hotellet finder du desuden flere pools, så du kan bade både inde- og udendørs, samt en spaafdeling med højtkvalificerede terapeuter og et bredt udvalg af behandlinger til både mænd og kvinder. Der findes også fitnessområde samt aktivitetsområde med blandt andet bordtennis, airhockey og dart. 

Måltiderne på Hotel Alexandra er et kapitel for sig selv; i hovedrestauranten får man traditionelle velsmagende norske retter, men hotellet byder også på en a la carte restaurant samt en vinkælder, som kan begejstre de fleste vinentusiaster. Vi har inkluderet middage serveret som flot 3-retters menu eller righoldig buffet. Der er flere muligheder for at slappe af på hotellet i eksempelvis den store Salong Ida, Markus Café & Bar eller Café Zandra. 

Glæd dig til at opleve et førsteklasses historisk hotel beliggende midt i unikke naturscenerier omkranset af høje fjelde og mageløs natur. 

Værelser

Vi bor i superior dobbeltværelser på ca. 25-32m2 med fjeldudsigt og tv, minibar, badekåbe og tøfter, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer. Mod tillæg kan der bestillles superiordobbeltværelser med balkon og fjordudsigt samt superior eneværelse på ca. 25m2 med seng på 120 centimer. På eneværelserne er der ingen balkon.

Læs mere om hotellet her.

Hotel Alexandra ligger betagende smukt.
Hotel Alexandra ligger betagende smukt.
Eksempel på superior dobbeltværelse med fjordudsigt.
Eksempel på superior dobbeltværelse med fjordudsigt.
Restaurant Charlotte.
Restaurant Charlotte.
Den flotte indendørs pool.
Den flotte indendørs pool.
Udendørs pool på Hotel Alexandra.
Udendørs pool på Hotel Alexandra.
Den hyggelige udendørs terrasse på Hotel Alexandra.
Den hyggelige udendørs terrasse på Hotel Alexandra.