Nyhed!

Lillehammer · Jul i Norges juleby · 2023

Flyrejser
5 Dage

Lillehammer er velfortjent kendt som Norges juleby nummer ét. Omgivet af smukke fjelde og fyldt med farverige træhuse er byen som taget ud af en julekalender. Vi bor på det flotte Scandic Lillehammer Hotel, der sørger for rigtig norsk julestemning med gløgg og småkager, julegrød, dans om juletræet og selvfølgelig en flot, norsk julemiddag. Hos vores norske naboer kan vi virkelig føle os hjemme til jul.

Den smukke by Lillehammer, der ligger smukt i Gudbrandsdalen ved bredden af Norges største sø, Mjøsa, blev verdensberømt i forbindelse med Vinter-OL i 1994 ikke bare for at afvikle et godt arrangement, men i særdeleshed...

Lillehammer er velfortjent kendt som Norges juleby nummer ét. Omgivet af smukke fjelde og fyldt med farverige træhuse er byen som taget ud af en julekalender. Vi bor på det flotte Scandic Lillehammer Hotel, der sørger for rigtig norsk julestemning med gløgg og småkager, julegrød, dans om juletræet og selvfølgelig en flot, norsk julemiddag. Hos vores norske naboer kan vi virkelig føle os hjemme til jul.

Den smukke by Lillehammer, der ligger smukt i Gudbrandsdalen ved bredden af Norges største sø, Mjøsa, blev verdensberømt i forbindelse med Vinter-OL i 1994 ikke bare for at afvikle et godt arrangement, men i særdeleshed for også at viderebringe en unik og hyggelig stemning ud til den store verden.

Den gamle og prisbelønnede bykerne er indbegrebet af Norge med sine hyggelige træhuse i alle farver, og ved juletid er hele byen selvfølgelig pyntet op med gran og julestjerner. Når sulten melder sig, er her et stort udvalg af små cafeer og restauranter, der byder på norske specialiteter. Er vi heldige, kan vi nyde en friskbagt vaffel mens sneen daler stille udenfor. 

Vi bor på Scandic Lillehammer Hotel, der ligger blot 800 meter fra gågaden og lige overfor Maihaugen, der er Norges svar på Den Gamle By. Særligt i juletiden er det en helt speciel oplevelse, hvor vi kan besøge julepyntede huse fra forskellige tider og opleve juleforberedelser, som de var i gamle dage. 

Vores egen nutidige jul er ikke mindre hyggelig. Juleaften byder hotellet på julegrød og saft ved frokosttid, inden vi om eftermiddagen får besøg af julenissen med dans om juletræet. Før middagen serveres en lille aperitif mens vi på hotellets TV-skærm ser det norske drengekor "Sølvguttene" synge julen ind. Herefter åbnes der for den store, traditionelle norske julebuffet, der blandt andet består af flæskesteg, medisterpølse, kalkun, laks og et stort udvalg af kolde retter. Det hele kan vi runde af med norsk risalamande, julekager og et stort udvalg af andre søde sager. 

På denne rejse kan du med andre ord glæde dig til en hyggelig jul med de bedste norske juletraditioner.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.300,-
Afbestillingsforsikring
475,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Oslo t/r 
 • Alle skatter og afgifter 
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter Scandic Lillehammer Hotel****
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 3 x middag (1., 2. og 4. dag)
 • 1 x Julemiddag (3. dag)
 • 1 x Julegrød med saft
 • 1 x Gløgg med småkager 
 • Byvandring i Lillehammer
 • Besøg på Maihaugen 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Fly til Oslo og ankomst til Lillehammer

Først på formiddagen flyver vi med Norwegian fra Københavns Lufthavn til Oslo. Her venter vores egen norske bus på os for at køre os direkte til Lillehammer, hvor vi er fremme over middag. Efter indkvartering går vi en lille tur i Lillehammer, hvor vi blandt andet ser den smukke Lillehammer Kirke, går igennem den charmerende gågade, passerer det moderne Lillehammer Kunstmuseum og runder af ved den gamle kornmølle ved byens brusende vandløb.

Når vi har set lidt nærmere på byen, er der god tid på egen hånd og mulighed for at besøge nogle af byens seværdigheder og museer eller måske lade sig friste af lækkerierne på det lille pandekagehus. 

Om aftenen spiser vi middag i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Middag.

Starten af gågaden i Lillehammer i Norge med julepynt og sne i gaderne.

Starten af gågaden i Lillehammer i Norge med julepynt og sne i gaderne.

2. dag: Julestemning på Maihaugen og gløgg på hotellet

Lige overfor vores hotel ligger Norges største frilandsmuseum, som blev grundlagt i 1904 af tandlægen Anders Sandvig. Han var bekymret for, at historien ville gå tabt, hvis man ikke i tide samlede de gamle værktøjer, redskaber og indretning fra de små norske bygder. I dag er et besøg på Maihaugen en sand tidsrejse, hvor vi kan opleve udviklingen fra de små norske bygder i 1200-tallet over byernes opvækst i 1900-tallet og helt op til nutiden. Her i juletiden er hele området smukt pyntet op, og vi får et unikt indblik i, hvordan juletraditionerne har ændret sig gennem tiderne. Her er huse og bygninger fra næsten ethvert årti gennem hele 1900-tallet, og det er tankevækkende at opleve, hvordan Norge gik fra en traditionelt landbrugs- og fiskerination i 1960'erne til en rig og moderne olienation få årtier senere. 

Med mere end 200 bygninger fordelt i det flotte landskab er det nemt at bruge hele dagen på Maihaugen. Ved de gamle gårde går grisene ude hele året, og hestene er selvfølgelig også en fast bestanddel af udstillingen. Her er med andre ord et væld af oplevelser både ude og inde, og overalt er tiden sat i stå, og vi kan for alvor nyde julefreden sænke sig i de historiske omgivelser.

Sidst på eftermiddagen serverer hotellet gløgg og småkager og om aftenen kan vi igen sætte os til rette i restauranten og nyde middagen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Norges største frilandsmuseum, Maihaugen.

Norges største frilandsmuseum, Maihaugen.

3. dag: Juleaften i Lillehammer

Om formiddagen er der god tid til at nyde roen, freden og det smukke landskab omkring Lillehammer. For interesserede inviterer rejselederen på en lille vandretur, hvor vi går lidt op ad fjeldet for at se nærmere på det imponerende skihop-anlæg fra OL i 1994. Her kommer vi blandt andet tæt på den særlige fakkel, hvor den olympiske ild brændte under legene. 

Mellem kl. 13 og 15 serverer hotellet traditionel julegrød og saft, og herefter er der mulighed for at hygge sig i baren, der har et udvalg af drikkevarer og småretter. Sidst på eftermiddagen får vi besøg af julenissen, og der bliver dans omkring juletræet, inden hotellet byder på en lille aperitif, mens vi ser det norske drengekor "Sølvguttene" synge julen ind på TV. 

Om aftenen står den store, norske julebuffet klar til os. Her et væld af specialiteter på bordet og særligt flæskestegen og medisterpølsen er uundværlige til en norsk julemiddag - selvfølgelig serveret med rødkål, æbler, svesker og klassisk julesauce. Derudover er der også torsk, laks, lam og kalkun på bordet foruden kolde retter som roastbeef, røget ørred, varmrøget laks, forskellige slags sild og skaldyr. Dessertbordet er også velforsynet og byder på norsk risalamande med sauce, karamelbudding, julekager, petit fours og mange andre søde fristelser til at runde vores hyggelige juleaften af med.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, traditionel julegrød og julemiddag.

Det smukke Scandic Hotel i Lillehammer byder indenfor til en hyggelig jul.

Det smukke Scandic Hotel i Lillehammer byder indenfor til en hyggelig jul.

4. dag: Juledag med julehygge  

En rigtig jul skal være afslappende og uden stress og jag. Derfor byder hotellet også på den store morgenbuffet fra klokken 8.00 og helt til klokken 12.00. På hotellet er der også wellnesscenter med blandt andet dampbad, sauna, indendørs pool og to udendørs bassiner med 36 grader vamt vand. Hvis ikke wellness frister, er vi omgivet af smuk natur med et utal af vandremuligheder.

Hvis du har lyst til at komme til tops i den norske fjeldverden, er der fra nabobyen Øyer en gondollift, som fører op til Hafjell med flot udsigt over Gudbrandsdalen. På toppen er der adskillige restauranter og mulighed for at nyde en kop kaffe og en vaffel omgivet af skiløbere og fjeldhytter. Her er vi næsten sikre på at opleve hvid jul. Rejselederen arrangerer gerne turen, som er med lokalbus til Øyer, hvorfra gondolen starter. Turen er ikke inkluderet i rejsens pris.

Først på eftermiddagen åbner hotellets hyggelige bar med et udvalg af drikkevarer og småretter. Til aften mødes vi igen i hotellets restaurant, hvor kokkene forkæler os med en lækker julebuffet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Udsigten fra Hafjell.

Udsigten fra Hafjell.

5. dag: Hjemrejse

Efter den store morgenbuffet på hotellet bliver vi hentet af vores egen norske bus, som kører os til lufthavnen i Gardermoen. Først på eftermiddagen letter vi med kurs mod København og en god time senere er vi tilbage i Danmark efter vores norske juleeventyr. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Scandic Lillehammer Hotel****
VisSkjul

Flot hotel beliggende 800 meter fra gågaden i Lillehammer og lige overfor Norges største frilandsmuseum Maihaugen. Hovedbygningen er fra 1911 og i traditionel norsk stil.

Hotellet er udvidet i flere omgange og har værelser i forskellige stil og indretning. Der er wellnessafdeling med sauna, dampbad, pool og to opvarmede udendørs bassiner. Der opkræves 95 NOK (per marts 2023) for at benytte wellnessafdeling. 

Værelser
Pæne værelser i forskellig stil. Alle med TV og badeværelse med hårtørrer. 

Velkommen til en glædelig jul på Scandic Lillehammer Hotel.
Velkommen til en glædelig jul på Scandic Lillehammer Hotel.
Indkørslen til Scandic Lillehammer Hotel i vinterklæder.
Indkørslen til Scandic Lillehammer Hotel i vinterklæder.
Haven om sommeren på Scandic Lillehammer Hotel.
Haven om sommeren på Scandic Lillehammer Hotel.
Lobbyen på Scandic Lillehammer Hotel.
Lobbyen på Scandic Lillehammer Hotel.
Restauranten på Scandic Lillehammer Hotel.
Restauranten på Scandic Lillehammer Hotel.
Der er en lækker infinity pool på Scandic Lillehammer Hotel.
Der er en lækker infinity pool på Scandic Lillehammer Hotel.
Wellnessafdelingen på Scandic Lillehammer Hotel.
Wellnessafdelingen på Scandic Lillehammer Hotel.
Eksempel på værelse på Scandic Lillehammer Hotel.
Eksempel på værelse på Scandic Lillehammer Hotel.