Inkl. stort udflugtsprogram

Lofoten · Mellem fjelde og fjorde

Flyrejser
5 Dage

Den nordnorske øgruppe Lofoten byder på vild og utæmmet natur med majestætiske fjelde, dybe fjorde og små kystsamfund. Rejs med til hovedbyen Svolvær, og få naturoplevelser ud over det sædvanlige, når vi udforsker fascinerende Lofoten og blandt andet sejler ud i Trollfjorden.

Nord for Polarcirklen finder vi den naturskønne øgruppe Lofoten. Her tilbringer vi fem oplevelsesrige dage med inkluderet halvpension i hovedbyen Svolvær, der ligger mageløst spredt ud ved vandet mellem barske klippetoppe.  Udover fuldstændigt uforlignelig natur, finder vi på Lofoten et væld af små fiskersamfund. Fiskeriet har historisk udgjort Lofotens livsnerve, og overalt langs kysterne ser man de karakteristiske røde og gule...

Den nordnorske øgruppe Lofoten byder på vild og utæmmet natur med majestætiske fjelde, dybe fjorde og små kystsamfund. Rejs med til hovedbyen Svolvær, og få naturoplevelser ud over det sædvanlige, når vi udforsker fascinerende Lofoten og blandt andet sejler ud i Trollfjorden.

Nord for Polarcirklen finder vi den naturskønne øgruppe Lofoten. Her tilbringer vi fem oplevelsesrige dage med inkluderet halvpension i hovedbyen Svolvær, der ligger mageløst spredt ud ved vandet mellem barske klippetoppe.  Udover fuldstændigt uforlignelig natur, finder vi på Lofoten et væld af små fiskersamfund. Fiskeriet har historisk udgjort Lofotens livsnerve, og overalt langs kysterne ser man de karakteristiske røde og gule fiskerhytter, som er bygget på pæle i vandet. 

Lofotens historie går helt tilbage til Stenalderen, men det var i særligt vikingetiden, det lille samfund gennemgik den største udvikling. Faktisk finder man i Lofoten Nordnorges største vikingeborg, som blev opført her netop på grund af de store forekomster af fisk. Vi oplever de små fiskersamfund, som ligger i de barske og fascinerende landskaber omkranset af de høje og spidse fjeldformationer og besøger naturligvis resterne af den fascinerende vikingesæde i den lille by Borg. 

På rejsen oplever vi desuden øgruppens helt unikke områder som Nusfjord, der er Norges ældste og bedst bevarede fiskerlandsby og Reine, som med sin spektakulære skønhed er en af Norges smukkeste byer. Vi oplever desuden de storslåede omgivelser på en sejltur i Lofotens skærgård med det lille skib MS Øykongen, hvor vi sejler ind i den fortryllende Trollfjord. Den nordlige udløber af den varme Golfstrøm sikrer øgruppen et forholdsvist mildt klima, og netop det omskiftelige vejr og de særlige lysforhold har igennem årtier tiltrukket kunstnere fra hele verden. For de kunstinteresserede er der således adskillige udstillinger og gallerier at besøge. 

Kort - Lofoten - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.500,-
Afbestillingsforsikring
685,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Besøg på bryggeriet Lofotpils, inkl. ølsmagning
275,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Evenes t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i Svolvær på Scandic Svolvær***, Thon Hotel Lofoten**** eller Thon Hotel Svolvær****
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 1 x frokost (4. dag)
 • 4 x middag (1.-4. dag)
 • 1 x kaffe og vafler
 • Byvandring i Svolvær
 • Sejltur med Øykongen til Trollfjorden, inkl. fiskesuppe
 • Besøg på vikingemuseet Borg, inkl. entré
 • Udflugt til Henningsvær 
 • Udflugt til Rambergstranden og Reine
 • Udflugt til Nusfjord
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Mod Lofoten

Vi flyver med SAS via Oslo til Evenes, og fra den lille lufthavn kører vi til Hinnøya, der er Norges største ø. Vi rammer Lofast, der er en del af Europavejen og udgør Lofotens færgefri forbindelse til fastlandet. Undervejs vil vi se, at landskabet ændrer sig med høje fjelde, der spejler sig i vandet, som omgiver os, hvorend vi kommer hen.

Om eftermiddagen når vi frem til øgruppens hovedby, Svolvær, der ligger eventyrligt langs den berømte, stejle Lofotvæg. Her midt i Lofotens hjerte har vi fire overnatninger. Når vi har fundet os til rette på vores værelser, nyder vi rejsens første middag i hotellets restaurant, hvorfra der er udsigt til de mageløse omgivelser. 

Inkluderede måltider: Middag.

Svolvær mellem fjeld og fjord.

Svolvær mellem fjeld og fjord.

2. dag: Svolvær og Trollfjordscruise 

Efter morgenmaden er det blevet tid til at se nærmere på den charmerende havneby. Fiskeri er stadig øgruppens vigtigste erhverv, og på havnen hersker der travlhed, som nøje overvåges af måger, der ikke lader nogen chancer gå forbi for at nuppe et lille måltid. Midt i havnen finder man den lille ø Kjeøya, hvor man kan se de store træstativer, fiskehjeller, der bruges til at tørre fisk på om vinteren. Vi ser også de små røde træhuse, som er bygget på pæle ude i vandet – kaldet rorbuer, som i gamle dage var fiskernes sæsonbolig. Efter byvandringen er der frokost og tid på egen hånd i den charmerende lille havn. Om eftermiddagen venter tre timers naturskøn sejlads, når vi tager ud på et stemningsfuldt cruise i Lofotens magiske skærgård ombord på skibet MS Øykongen.

Vi sejler ud til Øyhellsundet, der er 12 kilometer langt og løber over i Raftsundet, som udgør hovedvandvejen mellem Vesterålen og Lofoten. Vi laver en afstikker og sejler ind igennem en 70 meter bred munding til lange Trollfjord, som er en af Norges mest fotograferede fjorde. Sejlturen er en fascinerende oplevelse, og er vi heldige ser vi både de majestætiske havørne, hvaler og sæler, samt et utal af forskellige fugle. På vej tilbage til Svolvær kan du nyde de storslåede naturscenerierne, freden og den magiske fjord, imens skibets besætning byder på en dejlig fiskesuppe. Efter sejlturen går vi tilbage til hotellet, hvor aftenens middag venter i restauranten. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Sejlads i den naturskønne Trollfjord.

Sejlads i den naturskønne Trollfjord.

3. dag: Borg, vikingetiden og Henningsvær

Vi starter tidligt denne morgen, hvor vi kører en flot panoramatur fra Svolvær til Bøstad. Her besøger vi en arkæologisk sensation, nemlig vikingesædet i Borg. På Borghøjen har man i årene 1986-1989 afdækket resterne af Vikingtidens hidtil længste bygning. Vi besøger museet, der ligger lige præcis der, hvor historien har udspillet sig. Fundene tyder på, at slægten, der var bosat her, var blandt de rigeste og mægtigste af alle vikinger i Skandinavien. Det rekonstruerede høvdingehus er hele 82 meter langt, og vi har god tid til at indtage den til tider dramatiske historie i det levende museum, som på autentisk vis illustrerer livet dengang. Inden vi fortsætter dagens udflugt byder rejselederen på en kop kaffe og en dejlig norsk vaffel, som er umulige at modstå og indbegrebet af norsk skik. 

Efter det interessante besøg kører vi til fiskerbyen Henningsvær, som er bygget på en række småøer. Det lille samfund er forbundet til resten af Austvågøya ved hjælp af to små broer. Her får du tid på egen hånd til frokost og til at opleve det maritime havnemiljø, som er fyldt med smukke hvide, røde og gule træbygninger. Er du interesseret i kunst, kan man her besøge Galleri Lofotens Hus eller Kavier Factory. Galleri Lofotens Hus har Norges største samling af malerier fra det forrige århundrede. På vej tilbage til Svolvær stopper vi ved Lofotkatedralen fra 1889, som er den største trækirke i Norge. Vi er tilbage i Svolvær først på eftermiddagen, så du har tid til egne oplevelser i den lille by. 

Ekstraarrangement: Besøg på bryggeriet Lofotpils, inkl. ølsmagning

Efter middag i hotellets restaurant, går vi sammen en tur til havnefronten, hvor vi besøger bryggeriet Lofotpils, som har eksisteret siden 1930’erne. Her får vi en rundvisning og hører bryggeriets historie om at lave øl med, hvad de selv kalder ”en smag af ren natur” - for selvfølgelig har den rå og bemærkelsesværdige natur påvirket smagen af den lokale øl. Besøget afsluttes naturligvis med at vi smager på øllet.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Vikingemuseet i Borg.

Vikingemuseet i Borg.

4. dag: Øgruppens højdepunkter

I dag skal vi opleve de fantastiske steder, som Lofoten er så kendt for. Vi kører sydover til Lofotens største ø, Vestvågøy, og fortsætter til Nappstraumensundet, som forbinder øerne Vestvågøya og Flakstadøya. Herfra kører vi til en af Norges ældste og bedst bevarede fiskerlandsbyer Nusfjord. En rigtig lille perle både hvad angår historien, som kan dateres helt tilbage til 425 f. Kr. og beliggenheden, som er helt formidabel med høje klipper, der sørger for, at havnen ligger helt i læ under de kolde efterårs- og vinterstorme. Nusfjord er fyldt med historie, og de gamle bygninger er nænsomt restaureret gennem tiderne, hvorfor man nemt får et indtryk af, hvordan livet er blevet levet i dette  lille fiskersamfund. Vi spiser frokost i den stemningsfyldte by.

Vi oplever også Rambergstranden, der med sit finkornede hvide sand og krystalblå vand står i kontrast til Lofotens rå landskaber. Overalt er vi omgivet af den vilde natur og de høje klipper, og vi fortsætter frem til den berømte og charmerende fiskerlandsby Reine. Her for foden af Lofotbjergene finder vi byen, der ligger ved fjorden af samme navn. Her i en af verdens måske smukkeste byer, får du tid på egen hånd til at nyde den helt særlige atmosfære. Om eftermiddagen kører vi tilbage mod Svolvær og vores hotel, hvor vi nyder rejsens sidste middag.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Reine - en af verdens måske smukkeste byer.

Reine - en af verdens måske smukkeste byer.

5. dag: Hjemrejse

Vi forlader Svolvær efter morgenmaden og kører på Kejserruten frem til Sildpollnes kirken. Her stopper vi ved den lille maleriske kirke, som ligger på en odde i Austnesfjorden. Turen fortsætter langs fjorden, og vi passerer undervejs Møysalen, der med sine 1.262 meter er det højeste fjeld i Lofoten og Vesterålen. Fra Evenes flyver vi med SAS tilbage til København via Oslo. Vi ankommer i Københavns Lufthavn først på aftenen.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Sildpollneskirken.

Sildpollneskirken.

Hotelinformation

Scandic Svolvær ***
VisSkjul

Pænt og moderne hotel ved havet i Svolvær, omgivet af det spektakulære klippelandskab. Her bor vi blot 150 meter fra byens centrum med små butikker, cafeer og museer. Hotellets restaurant og bar ligger i en bådformet bygning med en formidabel udsigt over havnen, byen og de omkringliggende bjerge. 

Værelser

Vi bor i store dobbeltværelser med aircondition, tv, gratis WiFi og badeværelse med bruseniche eller badekar samt hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her. 

Thon Hotel Lofoten ****
VisSkjul

Pænt og moderne hotel ved havet i Svolvær, omgivet af det spektakulære klippelandskab. Her bor vi lige ved kajen, hvor Hurtigruten ligger til blot et stenkast fra byens centrum med små butikker, cafeer og museer. Hotellet har desuden pub, bar og restaurant.  

Værelser

Vi bor i dejlige og moderne dobbeltværelser med aircondition, tv, gratis WiFi, telefon, minibar, sikkerhedsboks, te- og kaffefaciliteter samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer,

Læs mere om hotellet her. 

Thon Hotel Lofoten ligger lige ved havnen i Svolvær.
Thon Hotel Lofoten ligger lige ved havnen i Svolvær.
Eksempel på panorama superior-værelse på Thon Hotel Lofoten.
Eksempel på panorama superior-værelse på Thon Hotel Lofoten.
Morgenmadsbuffeten på Thon Hotel Lofoten.
Morgenmadsbuffeten på Thon Hotel Lofoten.

Thon Hotel Svolvær ****
VisSkjul

Helt nyt 4-stjernet hotel i Svolvær, der er ved at blive bygget i 2020. Mere information om hotellet, faciliteter, værelser mm. følger, når hotellet er færdigbygget.