Inkl. stort udflugts- program

Lofoten · Mellem fjelde og fjorde · 2023

Flyrejser
5 Dage

Den nordnorske øgruppe Lofoten byder på vild og utæmmet natur med majestætiske fjelde, dybe fjorde og små kystsamfund. Rejs med til hovedbyen Svolvær, og få naturoplevelser ud over det sædvanlige, når vi udforsker fascinerende Lofoten og blandt andet sejler ud i Trollfjorden.

Nord for Polarcirklen finder vi den naturskønne øgruppe Lofoten. Her tilbringer vi fem oplevelsesrige dage med inkluderet halvpension i hovedbyen Svolvær, der ligger mageløst spredt ud ved vandet mellem barske klippetoppe.  Udover fuldstændigt uforlignelig natur, finder vi på Lofoten et væld af små fiskersamfund. Fiskeriet har historisk udgjort Lofotens livsnerve, og overalt langs kysterne ser man de karakteristiske røde og gule...

Den nordnorske øgruppe Lofoten byder på vild og utæmmet natur med majestætiske fjelde, dybe fjorde og små kystsamfund. Rejs med til hovedbyen Svolvær, og få naturoplevelser ud over det sædvanlige, når vi udforsker fascinerende Lofoten og blandt andet sejler ud i Trollfjorden.

Nord for Polarcirklen finder vi den naturskønne øgruppe Lofoten. Her tilbringer vi fem oplevelsesrige dage med inkluderet halvpension i hovedbyen Svolvær, der ligger mageløst spredt ud ved vandet mellem barske klippetoppe.  Udover fuldstændigt uforlignelig natur, finder vi på Lofoten et væld af små fiskersamfund. Fiskeriet har historisk udgjort Lofotens livsnerve, og overalt langs kysterne ser man de karakteristiske røde og gule fiskerhytter, som er bygget på pæle i vandet. 

Lofotens historie går helt tilbage til Stenalderen, men det var i særligt vikingetiden, det lille samfund gennemgik den største udvikling. Faktisk finder man i Lofoten Nordnorges største vikingeborg, som blev opført her netop på grund af de store forekomster af fisk. Vi oplever de små fiskersamfund, som ligger i de barske og fascinerende landskaber omkranset af de høje og spidse fjeldformationer og besøger naturligvis resterne af den fascinerende vikingesæde i den lille by Borg. 

På rejsen oplever vi desuden øgruppens helt unikke områder som Nusfjord, der er Norges ældste og bedst bevarede fiskerlandsby og Reine, som med sin spektakulære skønhed er en af Norges smukkeste byer. Vi oplever desuden de storslåede omgivelser på en sejltur i Lofotens skærgård med elbåd, hvor vi sejler ind i den fortryllende Trollfjord. Den nordlige udløber af den varme Golfstrøm sikrer øgruppen et forholdsvist mildt klima, og netop det omskiftelige vejr og de særlige lysforhold har igennem årtier tiltrukket kunstnere fra hele verden. For de kunstinteresserede er der således adskillige udstillinger og gallerier at besøge. 

Kort - Lofoten - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.575,-
Afbestillingsforsikring
699,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Besøg på bryggeriet Lofotpils, inkl. ølsmagning
350,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Oslo-Evenes t/r
 • Alle skatter og afgifter ca kr. 369,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i Svolvær på Scandic Svolvær*** eller Scandic Vestfjord
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 1 x frokost (4. dag)
 • 4 x middag (1.-4. dag)
 • 1 x kaffe og vafler
 • Byvandring i Svolvær
 • Silent elbådscruise i Trollfjorden fra Svolvær
 • Besøg på vikingemuseet Borg, inkl. entré
 • Udflugt til Henningsvær 
 • Udflugt til Rambergstranden og Reine
 • Udflugt til Nusfjord
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Mod Lofoten

Vi flyver med SAS via Oslo til Evenes, og fra den lille lufthavn kører vi til Hinnøya, der er Norges største ø. Vi rammer Lofast, der er en del af Europavejen og udgør Lofotens færgefri forbindelse til fastlandet. Undervejs vil vi se, at landskabet ændrer sig med høje fjelde, der spejler sig i vandet, som omgiver os, hvorend vi kommer hen.

Om aftenen når vi frem til øgruppens hovedby, Svolvær, der ligger eventyrligt langs den berømte, stejle Lofotvæg. Her midt i Lofotens hjerte har vi fire overnatninger. Når vi har fundet os til rette på vores værelser, nyder vi rejsens første middag i hotellets restaurant, hvorfra der er udsigt til de mageløse omgivelser. 

Inkluderede måltider: Middag.

Svolvær mellem fjeld og fjord.

Svolvær mellem fjeld og fjord.

2. dag: Svolvær og Trollfjordscruise 

Efter den dejlige morgenbuffet på hotellet er vi klar til dagens første oplevelse, som er et dejligt 3,5 timers cruise i Lofotens magiske skærgård. I en hybridbåd sejler vi ud i Raftsundet, som er hovedvandvejen mellem Vesterålen og Lofoten. Sundet er 20 kilometer langt og blot 220 meter bredt på det smalleste sted. Vi laver en afstikker fra Raftsundet og sejler ind igennem en 70 meter bred munding til den tre kilometer lange Trollfjord, som er en af Norges mest fotograferede fjorde. Stedet er dramatisk og naturen berusende med de stejle fjelde. På vej tilbage til Svolvær kan du nyde naturscenerierne og freden. På båden er der en lille café. så du har mulighed for at købe lidt at spise eller måske nyde en varm kop kaffe på dækket.

Tilbage i Svolvær har du frokost på egen hånd inden vi skal se nærmere på den charmerende havneby. Fiskeri er stadig øgruppens vigtigste erhverv, og på havnen hersker der travlhed, som nøje overvåges af måger, der ikke lader nogen chancer gå forbi for at nuppe et lille måltid. Midt i havnen finder man den lille ø Kjeøya, hvor man kan se de store træstativer, fiskehjeller, der bruges til at tørre fisk på om vinteren. Vi ser også de små røde træhuse, som er bygget på pæle ude i vandet – kaldet rorbuer, som i gamle dage var fiskernes sæsonbolig. Efter byvandringen kan du nyde resten af eftermiddagen i den charmerende lille havn. Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant til fælles middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Sagte glider vi med hybridbåd ud i Raftsundet.

Sagte glider vi med hybridbåd ud i Raftsundet.

3. dag: Borg, vikingetiden og Henningsvær

Vi starter tidligt denne morgen, hvor vi kører en flot panoramatur fra Svolvær til Bøstad. Her besøger vi en arkæologisk sensation, nemlig vikingesædet i Borg. På Borghøjen har man i årene 1986-1989 afdækket resterne af Vikingtidens hidtil længste bygning. Vi besøger museet, der ligger lige præcis der, hvor historien har udspillet sig. Fundene tyder på, at slægten, der var bosat her, var blandt de rigeste og mægtigste af alle vikinger i Skandinavien. Det rekonstruerede høvdingehus er hele 82 meter langt, og vi har god tid til at indtage den til tider dramatiske historie i det levende museum, som på autentisk vis illustrerer livet dengang. Inden vi fortsætter dagens udflugt byder rejselederen på en kop kaffe og en dejlig norsk vaffel, som er umulige at modstå og indbegrebet af norsk skik. 

Efter det interessante besøg kører vi til fiskerbyen Henningsvær, som er bygget på en række småøer. Det lille samfund er forbundet til resten af Austvågøya ved hjælp af to små broer. Her får du tid på egen hånd til frokost og til at opleve det maritime havnemiljø, som er fyldt med smukke hvide, røde og gule træbygninger. Er du interesseret i kunst, kan man her besøge Galleri Lofotens Hus eller Kavier Factory. Galleri Lofotens Hus har Norges største samling af Nordnorske malerier fra det forrige århundrede. På vej tilbage til Svolvær stopper vi ved Lofotkatedralen fra 1889, som er den største trækirke i Norge. Vi er tilbage i Svolvær først på eftermiddagen, så du har tid til egne oplevelser i den lille by. 

Ekstraarrangement: Besøg på bryggeriet Lofotpils, inkl. ølsmagning

Efter middag i hotellets restaurant, går vi sammen en tur til havnefronten, hvor vi besøger bryggeriet Lofotpils, som har eksisteret siden 1930’erne. Her får vi en rundvisning og hører bryggeriets historie om at lave øl med, hvad de selv kalder ”en smag af ren natur” - for selvfølgelig har den rå og bemærkelsesværdige natur påvirket smagen af den lokale øl. Besøget afsluttes naturligvis med at vi smager på øllet.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Vikingemuseet i Borg.

Vikingemuseet i Borg.

4. dag: Øgruppens højdepunkter

I dag skal vi opleve de fantastiske steder, som Lofoten er så kendt for. Vi kører sydover til Lofotens største ø, Vestvågøy, og fortsætter til Nappstraumensundet, som forbinder øerne Vestvågøya og Flakstadøya. Herfra kører vi til en af Norges ældste og bedst bevarede fiskerlandsbyer Nusfjord. En rigtig lille perle både hvad angår historien, som kan dateres helt tilbage til 425 f. Kr. og beliggenheden, som er helt formidabel med høje klipper, der sørger for, at havnen ligger helt i læ under de kolde efterårs- og vinterstorme. Nusfjord er fyldt med historie, og de gamle bygninger er nænsomt restaureret gennem tiderne, hvorfor man nemt får et indtryk af, hvordan livet er blevet levet i dette  lille fiskersamfund. Vi spiser frokost i den stemningsfyldte by.

Vi oplever også Rambergstranden, der med sit finkornede hvide sand og krystalblå vand står i kontrast til Lofotens rå landskaber. Overalt er vi omgivet af den vilde natur og de høje klipper, og vi fortsætter frem til den berømte og charmerende fiskerlandsby Reine. Her for foden af Lofotbjergene finder vi byen, der ligger ved fjorden af samme navn. Her i en af verdens måske smukkeste byer, får du tid på egen hånd til at nyde den helt særlige atmosfære. Om eftermiddagen kører vi tilbage mod Svolvær og vores hotel, hvor vi nyder rejsens sidste middag.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Reine - en af verdens måske smukkeste byer.

Reine - en af verdens måske smukkeste byer.

5. dag: Hjemrejse

Vi forlader Svolvær efter morgenmaden. Turen fortsætter langs fjorden, og vi passerer undervejs Møysalen, der med sine 1.262 meter er det højeste fjeld i Lofoten og Vesterålen.

Fra Evenes flyver vi med SAS til København via Oslo. Vi ankommer i Københavns Lufthavn om aftenen.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Sildpollneskirken.

Sildpollneskirken.

Hotelinformation

Scandic Svolvær ***
VisSkjul

Pænt og moderne hotel ved havet i Svolvær, omgivet af det spektakulære klippelandskab. Her bor vi blot 150 meter fra byens centrum med små butikker, cafeer og museer.

Hotellets restaurant og bar ligger i en bådformet bygning med en formidabel udsigt over havnen, byen og de omkringliggende bjerge. 

Værelser

Vi bor i dobbeltværelser med aircondition, tv, gratis WiFi og badeværelse med bruseniche eller badekar samt hårtørrer.

Velkommen til Scandic Hotel Svolvær, der har en enestående beliggenhed.
Velkommen til Scandic Hotel Svolvær, der har en enestående beliggenhed.
Sæt dig til rette med en forfriskning og nyd udsigten fra hotellets lobby.
Sæt dig til rette med en forfriskning og nyd udsigten fra hotellets lobby.
Udsigten fra restauranten på Scandic Hotel Svolvær fejler bestemt ikke noget.
Udsigten fra restauranten på Scandic Hotel Svolvær fejler bestemt ikke noget.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.

Scandic Vestfjord Lofoten ***
VisSkjul

Flot og moderne hotel i Svolvær by med en idyllisk udsigt over Vestfjorden og bjerget Svolværgeita. Her bor vi blot 450 meter fra centrum med små butikker, cafeer og museer.

I hotellets restaurant er der en flot udsigt over Svolvær havn. Desuden findes der en bar og fitnesscenter på hotellet. 

Værelser

Vi bor i dobbeltværelser med aircondition, tv, sikkerhedsboks, gratis WiFi og badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer.

Når forholdene er til det, kan man nyde det smukkeste nordlys over Hotel Scandic Vestfjord Lofoten.
Når forholdene er til det, kan man nyde det smukkeste nordlys over Hotel Scandic Vestfjord Lofoten.
Hotellets reception og bar.
Hotellets reception og bar.
Sæt dig til rette med en forfriskning i hotellets lounge.
Sæt dig til rette med en forfriskning i hotellets lounge.
Morgenmaden nydes i hotellets restaurant.
Morgenmaden nydes i hotellets restaurant.
På hotellet er der et fitnessrum.
På hotellet er der et fitnessrum.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.