Tre nætter på Lofoten

Lofoten, Nordkap & Kiruna · 2024

Flyrejser
10 Dage

På denne enestående rundrejse til Lofoten og Nordkap flyver vi ud og hjem og har dermed hele 10 dage nord for polarcirklen, hvor vi har udvalgt de største oplevelser - fra den fascinerende by Kiruna over den samiske hovedstad Karasjok til den storslåede arktiske ø Magerøya med Nordkapklippen. Og så har vi hele tre nætter på den smukke øgruppe Lofoten, hvor vi bla. oplever den magiske Trollfjord.

Vi starter vores arktiske eventyr i den meget specielle svenske by Kiruna, hvor hele centrum er ved at blive flyttet - en kæmpe opgave, som har gjort byen verdensberømt. Her ser vi også...

På denne enestående rundrejse til Lofoten og Nordkap flyver vi ud og hjem og har dermed hele 10 dage nord for polarcirklen, hvor vi har udvalgt de største oplevelser - fra den fascinerende by Kiruna over den samiske hovedstad Karasjok til den storslåede arktiske ø Magerøya med Nordkapklippen. Og så har vi hele tre nætter på den smukke øgruppe Lofoten, hvor vi bla. oplever den magiske Trollfjord.

Vi starter vores arktiske eventyr i den meget specielle svenske by Kiruna, hvor hele centrum er ved at blive flyttet - en kæmpe opgave, som har gjort byen verdensberømt. Her ser vi også det kendte Icehotel 365, hvor værelserne er udsmykket af iskunstnere fra hele verden. Fra Kiruna går turen videre mod nord gennem de samiske områder, hvor vi blandt andet besøger Juhls Sølvsmedie i Kautokeino og ser den samiske hovedstad Karasjok. 

På Nordkap bor vi i to nætter på den arktiske ø Magerøya. Her vokser ingen træer, men til gengæld er naturen på én gang barsk og uendeligt smuk med dybe fjorde, der skærer sig ind i kysten, smeltevandssøer på højsletterne og store flokke af rener, som holder til overalt på fjeldene. Vi tager på rundtur på øen, og besøger selvfølgelig den 307 meter høje Nordkapklippe begge aftener for at få mest muligt ud af vores ophold på øen.

Rejsen videre fører os omkring nordlysbyen Alta, Ishavskatedralen i Tromsø, dramatisk krigshistorie i Narvik og ikke mindst til Norges nok smukkeste øgruppe Lofoten. Her bor vi hele tre nætter i hovedbyen Svolvær og har dermed ekstra god tid til at opleve de øer, som for mange er essensen af den norske natur. Vi tager på oplevelse langs de smukke kyster med maleriske fiskerlejer, ser de mest berømte udsigter og panoramaer, og så tager vi selvfølgelig også på sejltur på den snævre Trollfjord, der er et af øgruppens absolutte højdepunkter.

Dette er rejsen for dig, der i mere end én forstand vil opleve toppen af Norge.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse · Afr. juni og juli
4.500,-
Eneværelse · Afr. august
3.300,-
Afbestillingsforsikring
1.400,-
Obl. forhøjet passagerafgift på flyrejser
57,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København - Kiruna
 • Fly Evenes - København
 • Alle skatter og afgifter, ca. NOK 490,- 
 • 1 nat i Kiruna på Scandic Kiruna****
 • 1 nat i Kautokeino på Thon Hotel Kautokeino****
 • 2 nætter på Magerøya på Scandic Hotel Nordkap*** eller Scandic Hotel Honningsvåg*** 
 • 1 nat i Alta på Thon Hotel Alta*** eller Scandic Hotel Alta****
 • 1 nat i Tromsø på Thon Hotel Polar*** eller Clarion Hotel The Edge****
 • 3 nætter i Svolvær på Thon Hotel Lofoten**** 
 • 9 x morgenmad (2.-10. dag)
 • 9 x middag (1.-9. dag)
 • Byrundtur i Kiruna
 • Besøg på Icehotel 365 inkl. entré (værdi SEK 195,-)
 • Besøg i Julhs Sølvsmedie i Kautokeino
 • Besøg i den samiske hovedstad Karasjok
 • To aftner på Nordkapklippen inkl. entré (værdi NOK 310,-)
 • Besøg hos kunstneren Eva Schmutterer
 • Besøg ved helleristningerne i Alta, inkl. entré (værdi NOK 135,-)
 • Besøg i Nordlyskatedralen i Alta inkl. entré (værdi NOK 70,-)
 • Besøg i Ishvaskatedralen i Tromsø inkl. entré (værdi NOK 70,-)
 • Besøg i Narvik Krigsmuseum inkl. entré (værdi NOK 110,-)
 • Besøg i Norsk Fiskeværsmuseum i Å inkl. entré (værdi NOK 100,-)
 • Sejltur på Trollfjorden med hybridskib (værdi NOK 1.190,-)
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Kiruna – Byen der flytter hjemmefra

Vi flyver med SAS fra København via Stockholm til Kiruna, hvor vores bus venter os i lufthavnen. Herfra tager vi på en lille kørende rundtur i den spændende by, der er omgivet af fjelde og bogstaveligt talt bygget på jernmalm. På grund af driften af verdens største underjordiske jernmalmmine, styrter jordlagene vest for Kiruna sammen i enorme sprækker. Derfor er hele byens centrum ved at blive flyttet. Vi ser både den gamle og den nye del af byen og gør selvfølgelig også holdt ved et af byens bedste udsigtspunkter.

Kirunas helt nye centrum er opført med tanke på at være et socialt mødested for alle indbyggere både sommer og vinter. Her er alle de nyeste ideer og viden om byplanlægning, arkitektur, energieffektivitet og miljø taget i brug, og vores hotel er en af hjørnestenene i den nye byplan. Lige overfor hotellet ligger det nye rådhus, Krystallen, som er tegnet af danske Henning Larsen Arkitekter. Inden aftensmaden på hotellet besøger vi rådhuset og får et indtryk af den stil og de tanker, der præger hele byen i forbindelsen med flytningen.

Efter middagen er der mulighed for at besøge hotellets bar og lounge på øverste etage, hvorfra der er en fremragende udsigt over både Kiruna og de store fjelde omkring byen.

Dagsetape: Ca. 20 kilometer.

Inkluderede måltider: Middag.

Den svenske by Kiruna, der ligger ovenpå verdens største underjordiske jernmalmmine.

Den svenske by Kiruna, der ligger ovenpå verdens største underjordiske jernmalmmine.

2. dag: Icehotel 365, Kautokeino og Juhls sølvgalleri

Efter morgenmaden besøger vi det verdensberømte ishotel, der i dag kalder sig Icehotel 365, fordi en stor del af hotellet kan besøges året rundt. Her har nogle af verdens bedste iskunstnere indrettet og udsmykket rum af store isblokke, som er hentet i den nærliggende elv om vinteren. Om sommeren holdes det hele nedkølet ved hjælp af store solpaneler, som kan hente energi døgnet rundt i de lyse sommermåneder. At gå rundt på hotellet er som at være inde i ét stort kunstværk af is, og vi ser også udstillingen, som fortæller historien om hotellet siden den spæde start for over 30 år siden.

Turen videre nordpå fører os gennem det smukke og øde Lapland, hvor renerne færdes på de store vidder, og hvor slædehunde er uundværlige om vinteren. Hen på eftermiddagen krydser vi grænsen til Norge, hvor vi i Kautokeino besøger det store og imponerende sølvgalleri, som blev grundlagt af det danske ægtepar Frank og Regine Juhl i 1959. Galleriet og sølvsmedjen er deres livsværk, og er stadig i dag en af områdets største seværdigheder. Her ser vi værkstedet, hvor smykkerne bliver lavet i hånden, og hører også om, hvordan naturen og den samiske kultur er en vigtig inspirationskilde for designet.

Vi spiser aftensmad og overnatter på Thon Hotel Kautokeino.

Dagsetape: Ca. 335 kilometer.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Det spektakulære ishotel, Icehotel 365, i Kiruna.

Det spektakulære ishotel, Icehotel 365, i Kiruna.

3. dag: Samernes hovedstad og Nordkapklippen

Rejsen videre mod Nordkap fører os gennem de samiske områder i Norge, også kendt som Sameland. Her færdes store renflokke frit i landskabet, og den gamle samiske kultur holdes i hævd i mange af landsbyerne. Det norske Samelands hovedstad er Karasjok, og her ligger også det samiske parlament. Vi tager et stop ved den moderne parlamentsbygning og får et indtryk af den helt specielle arkitektur, der bygger på gamle samiske tradtitioner.

Fra Karasjok fortsætter vi rejsen ud mod kysten, og snart kan vi se de høje og ofte snedækkede fjeldtinder på Finnmarksvidden. Langs den store fjord Porsangeren oplever vi, hvordan landskabet gradvist ændres, og træerne bliver mindre, inden vi for alvor kører ud i den barske, arktiske natur på Norges yderste spids. Her er imponerende klippeformationer og forstenede lag af gammel havbund, som viser fjeldenes geologiske oprindelse.

Gennem den undersøiske tunnel når vi øen Magerøya, hvor Nordkapklippen ligger, og her indkvarteres vi på et af øens Scandic-hoteller. Efter at vi har fået værelserne, bliver der tid til at slappe lidt af og nyde omgivelserne, før vi om aftenen igen sætter os til rette i bussen for at køre det sidste stykke ud til øens nordligste punkt. Her rejser den imponerende 307 meter høje Nordkapklippe sig næsten lodret fra havet, og tæt på kanten af klippen spiser vi aftensmad i Nordkaphallens restaurant. Herefter er der god tid til at kigge på udstillingerne, se den storslåede film om årstidernes gang på Nordkap og måske tage en lille spadseretur her på det europæiske fastlands nordligste kant.

Hvis vejret er med os, kan vi opleve solens gang på himlen og stå på klippen i fuldt dagslys til midnat. På afgangene i juni og juli vil solen stå højt på himlen, når den vender og den nye dag starter. På afgangen i August kan vi, hvis vejret er klart, opleve solen stå lige under havoverfladen og skabe et helt specielt solnedgangslys før den igen begynder sin opstigning. Uanset vejret er Nordkapklippen er naturoplevelse af de helt store og efter en aften på Europas yderste spids, kører vi tilbage over Magerøys smukke landskaber med smeltevandssøer, fjorde og store renflokke, som græsser i den lyse sommernat.

Dagsetape: Ca. 390 kilometer

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

At stå på Nordkap i aftensolen om sommeren er en ganske særlig oplevelse.

At stå på Nordkap i aftensolen om sommeren er en ganske særlig oplevelse.

4 dag: Rundtur på Magerøy og mulighed for sejltur til fuglefjeld

Vi sætter tid af til at sove lidt længere i dag eller måske blot tage sig ekstra god tid til morgenmaden. Midt på formiddagen kører vi til det lille fiskerleje Kamøyvær, hvor vi besøger galleriet "Østen for solen" og den tyskfødte kunstner Eva Schmuttere. Eva er gift med en nordmand fra øen, og hun henter i dag inspiration til sin kunst fra områdets fantastiske natur, det altid skiftende lys og de kontrastfyldte årstider.

Efter at have set naturen folde sig ud i kunsten, kører vi ind til Honningsvåg, der er den største by på Magerøy. Her tager vi blandt andet et lille stop ved den lokale kirke, der var byens eneste bygning, der stod intakt tilbage efter 2.verdenskrig. Der bliver også tid til at tage en lille slentretur langs havnen, handle lidt i byens butikker og spise frokost på egen hånd.

Over middag kører vi tilbage til hotellet og holder eftermiddagen fri til at nyde naturen, den friske luft og måske spadsere en tur i den arktiske natur. Der bliver også mulighed for at deltage på en flot sejltur til et af Norges største fuglefjelde – se mere nedenfor.

Efter middagen på hotellet kører vi om aftenen endnu engang ud til Nordkapklippen, så vi igen har muligheden for at opleve det specielle lys omkring midnat på kanten af Ishavet. Over midnat kører vi tilbage til hotellet og en god og velfortjent nattesøvn.

Ekstraarrangement om eftermiddagen:

Ud for Magerøys kyst ligger fjeldet Storstappen, som er havfuglenes yngleplads, hvor hundredtusinder af fugle hvert år samles på klipperne. Her er tusindvis af søpapegøjer, lomvier, alke, mallemukker og en kæmpe koloni med de imponerende suler, der kan blive op til en meter lange og er meget karakteristiske med gule fjer på hovedet og sorte vingespidser.

Med båd sejler vi fra det lille fiskerleje Gjesvær ud gennem Europas nordligste skærgård til fuglefjeldet og kommer helt tæt på det imponerende dyreliv, hvor søpapegøjerne konstant dykker efter fisk, mens havørnene kredser majestætisk over fjeldsiderne. Ofte ses der også sæler i havet omkring fuglefjeldet.

Sejlturen bestilles og betales til rejselederen undervejs på turen og vær opmærksom på, at der skal betales kontant i norske kroner. Prisen for 2024 er i skrivende stund endnu ikke tilgængelig, men forventes at udgøre cirka 800-900 norske kroner per person. 

Dagsetape: Ca. 30 kilometer

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Omkring Nordkap og Magerøy kan man være heldig at støde på de skønne lunder.

Omkring Nordkap og Magerøy kan man være heldig at støde på de skønne lunder.

5. dag: Alta, helleristninger og Nordlyskatedralen

Efter morgenmaden på hotellet forlader vi Magerøy og vender tilbage til fastlandet. Ved den lille bebyggelse Olderfjord holder vi frokostpause, og derefter begiver vi os over Finnmarksvidden med de store øde landskaber, høje fjeldtinder og store flokke af rener. Ofte ser vi selv om sommeren sne langs vejen på denne strækning.

Først på eftermiddagen ændrer landskabet sig markant, når vi når nordlysbyen Alta, der ligger beskyttet af fjelde omkring hele byen og derfor har et meget mildt klima. Byens beliggenhed giver gode muligheder for at iagttage nordlyset om vinteren, og netop dét har været inspirationskilden til byens nye, moderne kirke, der har fået tilnavnet Nordlyskatedralen. Vi besøger den smukke kirke, som indvendigt er udsmykket af den danske kunstner Peter Brandes.

Efter besøget i den moderne kirke tager vi på en rejse mere end 6000 år tilbage i tiden, når vi besøger Alta Museum og de enorme helleristningsområder langs fjorden. De milde klima i Alta gjorde det attraktivt at bosætte sig her allerede kort efter sidste istid. De første bosættere var jægere og samlere, som langs Altafjorden har ridset tusindvis af figurer og symboler ind i klipperne. Helleristningerne giver et helt unikt indblik i fortiden og den store betydning, som jagt og fiskeri har haft.

Vi overnatter i centrum af Alta og spiser middag på hotellet.

Dagsetape: Ca. 200 kilometer.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

De enestående helleristninger ved Alta i Nordnorge.

De enestående helleristninger ved Alta i Nordnorge.

6. dag: Lyngenalperne, Tromsø og Ishavskatedralen

En særdeles flot panoramatur venter os, når vi forlader Alta og sætter kursen mod Nordnorges "hovedstad", Tromsø. Vejen bugter sig langs Altafjorden, og også her ser vi ofte rener langs vejen.

Ved Isnestoften gør vi holdet ved en samisk sommerboplads, hvor der er mulighed for at købe rensdyrskind, knive og andre traditionelle samiske produkter. Ved Kvænangsfjeldet når vejen op i næsten 400 meters højde, og her tager vi et lille fotostop ved et af Nordnorges nok flotteste udsigtspunkter. For hvert sving på vejen ændrer udsigten sig og et nyt panorama åbner sig over fjordene og fjeldene.

Langs den store fjord Lyngen når fjeldtinderne op i over 1.800 meters højde og har derfor fået tilnavnet Lyngenalperne. Med de snedækkede fjeldtinder som baggrund sejler vi her med færge over fjorden, og midt på eftermiddagen når vi frem til Tromsø, der ligger flot på en ø omkranset af fjelde. Her besøger vi den berømte Ishavskatedral, der er tegnet med inspiration områdets isbræer.

Vi overnatter i centrum af Tromsø, og inden aftensmaden bliver der tid til at slentre en tur på gågaden, nyde udsigten mod fjeldene fra havnen eller måske blot slappe af på en af byens gode kaffebarer. Hvis du har lyst til at tage en tur med byens nye svævebane og nyde en storslået panoramaudsigt over hele Tromsø, kysten og fjeldene, er det også muligt. 

Dagsetape: Ca. 290 kilometer.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den smukke Lyngenfjorden i Nordnorge.

Den smukke Lyngenfjorden i Nordnorge.

7. dag: Narvik, krigshistorie og Lofoten

Vi fortsætter vores rejse og følger de store fjorde sydover på smukke vejstrækninger langs kysten. Ved Ofotfjorden tager vi en lille afstikker og krydser den flotte Hålogaland bro, der fører os ind til malmbyen Narvik. Byens livsnerve er den store isfri havn, hvorfra en stor del af den svenske jernmalm udskibes. Malmen var særdeles vigtig for tyskerne under krigen og den væsentligste grund til, at Norge blev besat. Vi besøger byens spændende krigsmuseum og får et indblik i de dramatiske dage, hvor tyskerne faktisk var ved at miste grebet om Norge.

Fra Narvik går turen mod de smukke øgrupper Vesterålen og Lofoten. Det store vejanlæg LOFAST fører os gennem tunneller og over broer med storslåede udsigter til små sandstrande, turkisblåt vand og stejle fjeldsider. Lofotens vigtigste og største by er Svolvær, hvor vi indkvarteres for tre nætter tæt på den livlige havn og fjorden, som er byens livsnerve. Der er aftensmad på hotellet.

Dagsetape: Ca. 430 kilometer.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Lofotens største by, Svolvær.

Lofotens største by, Svolvær.

8. dag: Lofoten fra Svolvær til Å

Øgruppen Lofoten er en af Norges største naturoplevelser og kaldes også for Mini-Norge, fordi næsten alle landskabstyper findes her. Vi sætter hele dagen af til at opleve øgruppen fra nord til syd. Vi ser de flotteste fjelde, turkisblå sandstrande, maleriske fiskerlejer og imponerende vejbyggerier, der krydser de stærke havstrømme og binder øerne sammen.

Vejen fra Svolvær mod fiskerlejet Å kaldes også for Kong Olav V's vej og blev åbnet i 1963. Før den tid måtte man sejle fra by til by på Lofoten og vi ser undervejs, hvordan de traditionelle bebyggelser, de såkaldte rorbuer, er bygget på pæle ved klipper i vandkanten. På den måde var fiskerne tæt på havet og kunne hurtig komme tilbage, hvis det blev uvejr. Midt på den store ø Vestvågøy ligger også et frodigt landbrugsområde, der er skærmet af fjeldene ud mod havet. Netop her holdt de mægtigste vikinger til, og vi tager et stop ved udsigtspunktet Torvdalshalsen, hvor vi kan kigge ud over det fascinerende landskab med søer, fjorde, fjelde og frodige marker. 

På øen Flakstadøya ser vi nogle af Lofotens største sandstrande, der sammen med det turkisblå vand og fjeldene i baggrunden skaber et helt specielt lys, der er elsket af kunstmalere. Den milde golfstrøm, der løber langs kysten, skaber et klima, der er mildere og mere frodigt end nogen andre steder i verden så højt mod nord.

Øen Moskensøy er særligt kendt for sine fjelde, der nærmest rejser sig direkte af havet og kaldes ofte for Jotunheimen til havs. Det er her, vi finder det berømte Reinepanorama, som er et de mest fotograferede motiver i hele Norge. Vi tager os selvfølgelig tid til at nyde den næsten ubeskrivelige udsigt over de små fiskerlejer Reine og Hamnøy, som klynger sig til klippeskær i fjorden, mens fjeldene rejser sig mod himlen i baggrunden. 

Længst mod syd på Kong Olav V's vej finder vi det historiske og fredede fiskerleje Å. Her er de gamle bygninger bevaret i original stand, og vi kan besøge det gamle bådhus, smedjen, trandamperiet og husmandsstuen. Centralt i bebyggelsen ligger også det gamle bageri, som stadig bager brød efter de oprindelige opskrifter. Mon ikke en kanelsnegl eller friskbagt bolle kunne friste?

På vejen tilbage mod Svolvær tager vi et par afstikkere og følger blandt andet den smukke Valbergsveien, der fører os langs kysten mod Vestfjorden. Også her skifter landskabet konstant mellem frodige små dalstrøg, rullestensstrande, forrevne fjelde og ikke mindst et flot panorama over fjorden mod fastlandet. Før vi er tilbage i Svolvær kommer vi også forbi Lofotkatedralen, der er øernes største kirke og blev bygget i slutningen af 1800-tallet for at huse de mange fiskere, som hvert år deltog i vinterens torskefiskeri. 

Vel tilbage i Svolvær venter aftenens middag på os i hotellets restaurant. 

Dagsetape: Ca. 260 kilometer.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den smukke by Reine på Lofoten i Norge.

Den smukke by Reine på Lofoten i Norge.

9 dag: Sejltur på Trollfjorden 

Efter gårsdagens flotte tur rundt på Lofoten tager vi os i dag tid til at nyde byen, vi bor i.

Svolvær er Lofotens vigtigste by, og den altid livlige havn er byens livsnerve. Langs havnen står de store stativer, der bliver brugt til tørring af fisk, og sammen med de traditionelle rødmalede rorbuer vidner de om byens tætte tilknytning til fiskeriet og havet. Vi nyder formiddagen i Svolvær og har tid til at iagttage livet på havnen eller handle i byens butikker. Du kan også vælge at besøge det lille, men interessante Krigsmindemuseum, der gennem et væld af genstande og billeder viser, hvordan Lofoten spillede en vigtig rolle i både de allieredes og tyskernes planer under anden verdenskrig.

Om eftermiddagen venter endnu en stor naturoplevelse på os. Vi går ombord på et helt moderne hybridskib, der tager os med gennem Raftsundet mod den majestætiske Trollfjord. Når vi sejler ind gennem Trollfjorden, kan skibet slå over på ren elektrisk drift, og det er en helt speciel oplevelse at glide lydløst forbi klippesiderne, der rejser sig næsten lodret på begge sider af skibet. 

Ved den inderste del af fjorden rejser fjeldtinderne sig til næsten en kilometers højde, og her er vi helt tæt på den unikke fjordverden, som ikke findes magen til i hele verden. Er vi heldige kredser havørnene over os, mens vi nyder de storslåede landskaber omkring fjorden.

Først på aftenen glider vi igen ind i havnen i Svolvær og kan snart efter sætte os til rette til aftensmaden på hotellet.
 
Dagsetape: -

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Et cruise med eldrevet båd i Trollfjorden er en oplevelse for livet.

Et cruise med eldrevet båd i Trollfjorden er en oplevelse for livet.

10. dag: Retur til fastlandet og hjemrejse

Dagen er kommet hvor vi lægger Lofoten bag os. Fra Svolvær følger vi de flotte veje over den nordlige del af Lofoten, krydser broen over Raftsundet og fortsætter gennem Vesterålens smukke landskaber. Over Tjeldsundbroen når vi fastlandet og Evenes lufthavn, hvorfra vi flyver via Oslo til København.

Dagsetape: Ca. 160 kilometer.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Lofoten, Nordkap og Kiruna 10 dage - Hoteloversigt
VisSkjul

Kiruna:
Scandic Hotel Kiruna****

Kautokeino:
Thon Hotel Kautokeino****

Magerøya/Nordkap:
Scandic Nordkap***
- eller
Scandic Honningsvåg***

Alta:
Thon Hotel Alta****

Tromsø:
Thon Hotel Polar***
- eller
Clarion Hotel The Edge****

Lofoten/Svolvær:
Thon Hotel Lofoten****

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Særligt om regler om indførsel af frø, planter og planteprodukter fra lande uden for EU

I henhold til Plantesundhedsforordningen skal vi oplyse om, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter herunder snitblomster fra rejser i lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat.

Reglerne gælder for rejsende, som medbringer planter og planteprodukter i bagagen eller som en del af deres personlige bagage.