Du bor på det gode Hotel Mitterer

Saalbach · Vandreferie i De Østrigske Alper · 2023

Flyrejser
7 Dage

Tag med på en naturskøn vandreferie blandt Østrigs smukke alpetoppe. Vi bor med halvpension på det gæstfrie og familieejede Hotel Mitterer i populære Saalbach, hvorfra vi drager ud på velvalgte vandreture i de betagende alpelandskaber. 

Saalbach er kendt af mange som skisportsby, men i sommermånederne er byen og den flotte omegn fuld af skønhed. De to chamerende bjergbyer Saalbach og Hinterglemm, der næsten er vokset sammen, ligger i 1.000 meters højde og er elsket af mange danskere. Her mærker vi indbegrebet af østrigsk Gemüthlichkeit. Dalen er omkranset af de grønne bjerge, og ligegyldigt hvor du befinder dig, er udsigten noget særligt. Sidst, men...

Tag med på en naturskøn vandreferie blandt Østrigs smukke alpetoppe. Vi bor med halvpension på det gæstfrie og familieejede Hotel Mitterer i populære Saalbach, hvorfra vi drager ud på velvalgte vandreture i de betagende alpelandskaber. 

Saalbach er kendt af mange som skisportsby, men i sommermånederne er byen og den flotte omegn fuld af skønhed. De to chamerende bjergbyer Saalbach og Hinterglemm, der næsten er vokset sammen, ligger i 1.000 meters højde og er elsket af mange danskere. Her mærker vi indbegrebet af østrigsk Gemüthlichkeit. Dalen er omkranset af de grønne bjerge, og ligegyldigt hvor du befinder dig, er udsigten noget særligt. Sidst, men ikke mindst, gemmer det smukke alpeområde på et væld af skønne vandrestier, hvor det ene udsigtspunkt afløser det andet. Glæd dig til at vandre med en mageløs udsigt til Alperne og med den klare østrigske bjergluft i lungerne.  

Vi bor med halvpension midt i gågaden i Saalbach, og herfra er der aldrig mere end et par minutter til bjergene, som lokker med 400 kilometer vandrestier. Her i de østrigske højder kan du se frem til at nyde naturen og de bjergtagende udsigter på fem forskellige vandreture, hvor vi i fællesskab drager ud og udforsker området sammen med vores rejseleder eller hotelværten og en lokal vandrefører, som har boet og vandret i bjergene hele livet. Vi har inkluderet et Joker Card, der giver dig gratis adgang til flere forskellige gondoler, lokalbusser og andre aktiviteter i området såsom museer, minigolf og et større badeland i området. 

Overalt mødes vi af østrigernes store gæstfrihed og charme. I de små alpebyer konkurrerer befolkningen om at have de smukkeste blomstersmykkede altaner, og selve Saalbachs bykerne er bilfri, så selv med hotellets centrale beliggenhed er der fredeligt og roligt om natten. I dejlige Saalbach kan man nemt gå hen og blive stamgæst. 
 

Kort - Saalbach - vandreferie - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
0,-
Dobbeltværelse med balkon
250,-
Afbestillingsforsikring
525,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-München t/r
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • 6 nætter i Saalbach på Hotel Mitterer***
 • 6 x morgenmad (2.-7. dag)
 • 6 x middag (1.-6. dag)
 • Musikaften på hotellet
 • Orienteringstur i Saalbach
 • Tog til Lindinger Alm
 • Vandring: Lindinger Alm og Talschluss Höhenweg
 • Vandring: Asitzkopf
 • Vandring: Stemmerkogel
 • Vandring: Kleberkopf og Spielberghaus
 • Joker Card til brug ved alle lifte, lokalbusser, minigolf, museer m.m.
 • Lokal østrigsktalende vandreguide på alle vandringer 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Vandreferie - Sværhedsgrad 2 - grå

 Man skal kunne vandre op til 15 kilometer pr. dag i et bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag.  

For at det skal være så let som muligt for dig  at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Du kan læse mere om de enkelte sværhedsgrader under "Praktiske oplysninger". Her finder du også gode råd til udstyr. Under rejsens program kan du desuden se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. 

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier. Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Du kan læse mere under "Praktiske oplysninger".

 

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Saalbach

Om morgenen flyver vi fra København til München, hvorfra vi kun har et par timers kørsel til vores skønne hotel i Saalbach.

Efter vi har indlogeret os på vores værelser viser rejselederen vej på en byvandring i Saalbach. Om aftenen nyder vi middagen sammen i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Middag.

Saalbach i smukke omgivelser.

Saalbach i smukke omgivelser.

2. dag: Lindinger Alm og Talschluss

Vi tager afsted på rejsens første vandring allerede efter morgenmaden. Vi kører med Talschluss-toget til Lindlinger Alm, som ligger helt ude i bunden af dalen Saalbach-Hinterglimm. Når vi er fremme, får vi en kyndig instruktion til de næstes dages vandringer og de skønne oplevelser, der venter forude. Vi lægger blidt ud med at vandre et par timer i den romantiske Talschluss, hvor vi lærer lidt om flora, fauna, udstyr og sikkerhed. Undervejs holder vi pause, og der bliver også mulighed for at spise frokost for egen regning på en af de hyggelige små almehytter i området. 

Vi er tilbage i Saalbach om eftermiddagen, hvor du kan nyde stemningen i byens hyggelige gågade eller slå dig ned på hotellets udendørs terrasse med en kop kaffe og et stykke af hotelværtinden Franziskas Apfelstrudel. Den smager himmelsk og er indbegrebet af Østrig. Om aftenen spiser vi fælles middag på hotellets restaurant.

Dagens vandring: Ca. 5 kilometer · Ca. 2 timer

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Lindlinger Alm, som ligger i bunden af Saalbach-Hinterglimm dalen.

Lindlinger Alm, som ligger i bunden af Saalbach-Hinterglimm dalen.

3.-6. dag: Vandreferie

Der venter os nu nogle dejlige dage, som byder på fire naturskønne og forskellige vandreruter. Programmet bestemmes fra dag til dag og gennemføres under hensyntagen til vejret. Afhængig af gruppens vandrefærdigheder deles gruppen op i to mindre grupper, hvoraf den ene vil have østrigsk vandreguide. Men vi kan love, at du kommer til at opleve hele dalen med dens fauna og flora, betagende udsigter, frisk luft og masser af hyggelige små Alms, hvor vi holder velfortjente pauser undervejs.

Se beskrivelser af de skønne vandreruter nedenfor. Hver dag mødes vi over hotelrestaurantens veltillavede morgen- og middagsmåltider. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Vi vandrer i smukke omgivelser.

Vi vandrer i smukke omgivelser.

7. dag: Hjemrejse

Vi vinker farvel og på gensyn til hyggelige Saalbach, og med mange gode kilometer i benene sætter vi os godt tilrette i bussen. Vi kører til München hvorfra vi flyver hjem til København sen eftermiddag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Vandreture​

Talschluss Höhenweg: Cirkulær vandresti

Vi kører med Talschluss-toget til Lindlinger Alm, som ligger helt ude i bunden af dalen Saalbach-Hinterglimm. Vi lægger blidt ud med at vandre et par timer i den romantiske Talschluss, hvor vi lærer lidt om flora og fauna. Undervejs holder vi pause, og der bliver også mulighed for at spise frokost for egen regning på en af de hyggelige små almehytter i området. 

Denne smukke vandring bringer os fra Lengau til Talschluss. Langs stien er der masser af udsigtspunkter til Staffkogel, Tristkogel, og Schusterkogel. Under helt klare vejrforhold kan du se Hochkogel. 

Vandring: Ca. 10 kilometer · Ca. 3,5 time

Talschluss Högenweg.

Talschluss Högenweg.

Asitzkopf 

Med Kohlmaisliften ankommer vi til bjergstationen, hvorfra vi vandrer mod Saalachtaler Höhenvej til Wildenkarkogel. Vi passerer alle de smukke bjergtoppe langs Asitzkips og nyder frokosten for egen regning ved Kolmaisbahn, inden vi returnerer til Saalbach via Maisalm.  

Vandring: Ca. 10,5 kilometer · Ca. 4,5 time

På vej til Wildenkarkogel.

På vej til Wildenkarkogel.

Stemmerkogel 

Med Schattbergbjegbanen kommer vi til tops i 2.100 meters højde, hvorfra vi vandrer via Marztenscharte til Stemmerkogel. Der er mulighed for at spise frokost ved Hacklbergalm. Vi slutter turen ved Hinterglimm og tager turen tilbage til Saalbach med den lokale bus. 

Vandring: Ca. 11 kilometer · Ca. 5 timer

Vi vandrer til Stemmerkogel.

Vi vandrer til Stemmerkogel.

Kleberkopf og Spielberghaus

Med liften Kohlmaisgipfelbahn kører vi op på Saalachtaler Höhenweg. Herfra begiver vi os ud på cirka fire timers vandring forbi Spielbergtörl, Kleberkopf og Spielberghaus, hvor der vil være mulighed for at spise frokost, inden vi  tager vejen Pascherweg tilbage til Saalbach.

Vandring: Ca. 11,5 kilometer · Ca. 4 timer
 

Liften Kohlmaisgipfelbahn.

Liften Kohlmaisgipfelbahn.

Hotelinformation

Hotel Mitterer ***, Saalbach
VisSkjul

Familieejet hotel i byens gågade med lille fortovsrestaurant og en gemytlig Gaststube. Her er personalet altid klar med en hjælpende hånd og gode ideer.

Hotellet har elevator, og der er fri adgang til Saalbachs smukke friluftsbad, som ligger omtrent 500 meter fra hotellet. En aften under opholdet vil der være musik og underholdning på hotellet.

Værelser

Vi bor på enkle, uensartede værelser med tv, telefon, radio, sikkerhedsboks og badeværelse med hårtørrer. Mod tillæg kan der bestilles dobbeltværelser med balkon. Visse balkonværelser har begrænset udsigt. Der tilbydes et begrænset antal eneværelser uden tillæg.

Bemærk: På jubilæumsrejsen til Weserbergland, Rhinen & Saalbach tilbydes der ikke eneværelser uden tillæg.

Læs mere om hotellet her. 

Velkommen til Hotel Mitterer i Saalbach.
Velkommen til Hotel Mitterer i Saalbach.
Hotel Mitterer ligger perfekt i centrum af Saalbach.
Hotel Mitterer ligger perfekt i centrum af Saalbach.
Der er udeservering ved cafébordene foran hotellet.
Der er udeservering ved cafébordene foran hotellet.
Receptionen er klar til at byde gæster velkommen på Hotel Mitterer.
Receptionen er klar til at byde gæster velkommen på Hotel Mitterer.
Morgenmadsrestauranten på Hotel Mitterer.
Morgenmadsrestauranten på Hotel Mitterer.
Morgenmadsrestauranten på Hotel Mitterer.
Morgenmadsrestauranten på Hotel Mitterer.
Restauranten byder på lækre retter til den store og den lille sult.
Restauranten byder på lækre retter til den store og den lille sult.
Indretningen er med klassisk tyrolerstemning i Hotel Mitterers restaurant.
Indretningen er med klassisk tyrolerstemning i Hotel Mitterers restaurant.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Sværhedsgrader på vandreferier

Vælg den rigtige rejse 

På Vitus Rejsers aktive rejser får du motion og store naturoplevelser på dejlige destinationer i Europa, hvad enten det er på Pilgrimsvejen i Spanien, på Mimosevandring i Frankrig, i Østrigs alper eller blandt Danmarks smukke bakker og plantager. Alle vores aktive rejser byder på nøje udvalgte vandreture, hvor vi på bedste vis kombinerer motion med flotte naturoplevelser og klassiske kulturelle seværdigheder. 

Vi vandrer i et roligt tempo med små pauser undervejs, så vi i ro og mag kan nyde de flotte omgivelser og få sjælen med. Udover vores egen dansktalende rejse­leder, vil du på flere af rejserne også møde en lokal vandreguide. 

For at det skal være så let som muligt for dig at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Du kan se sværhedsgraden på de enkelte rejser under "Bemærkninger". Du finder afsnittet før "Dagsprogram".

Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Under rejsens program kan du se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt rejsen passer til dig, er du også altid velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter.  

Sværhedsgrad 1

Her kan alle være med, hvis man kan vandre 1-7 kilometer pr. dag på skovstier og i et let bakket terræn. Der er ingen svære forceringer på ruterne.

Sværhedsgrad 2

Man skal kunne vandre op til 15 kilometer pr. dag i et bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag. 

Sværhedsgrad 3

Man skal kunne vandre op til 20 kilometer pr. dag i bjerge eller svært terræn, hvor det kan gå stejlt op og ned. Underlaget er ofte klipper, høje trin, gedestier eller lignende.

Pakketips til vandreferier

Nedenfor har vi samlet et par tips til, hvad du med fordel kan pakke i kufferten, når du tager med Vitus Rejser på vandreferie.

Fodtøj

Det vigtigste er godt fodtøj, der sidder fast og har en tyk sål med kraftigt mønster, så man ikke skrider. Hvis terrænet er kuperet/ujævnt er det godt med støvler, som støtter om anklerne. På mindre krævende vandreferier, vil du kunne klare dig med vandresko eller vandresandaler. 

Teleskopstav

Hvis terrænet er kuperet, ujævnt eller glat (løse småsten, klippestykker eller våde sten) kan en teleskopstav være nyttig. Den er nem at transportere i rygsækken, når man ikke skal bruge den.

Rygsæk

Rygsækken skal sidde godt. Det bedste er en vandrerygsæk med en rem, der kan strammes over brystet og en rem, der hviler på hofterne. Remmen, som lukkes fortil, sørger for, at det er hofterne og ikke skuldrene, der bærer rygsækken. I rygsækken skal der både være plads til vand, regntøj, evt. madpakke og ekstra trøje samt alt det løse (solcreme, solbriller, kasket, kamera, mobiltelefon osv.).
 

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier, og i deres butikker finder du et stort og bredt udvalg af vandrestøvler, rygsække, jakker og meget mere. 

Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Rabatten gælder frem til afrejsedato, og for at opnå rabatten skal du fremvise dit rejsebevis i butikken. Rabatten gælder ikke på allerede nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Friluftsland kan besøges i København K, Fields, Lyngby, Roskilde, Odense, Kolding, Randers, Aarhus og Aalborg. Rabatten gælder også i Fjällräven Brand Store i København.