Drømmenes nytårsrejse!

Wien · Nytårsgalla · 2023

Flyrejser
4 Dage

Drømmer du om at danse ind i det nye år i en af verdens smukkeste festsale til tonerne af det klassiske Wiener Hofball Orkester? Kan du se dig selv nyde en gallamiddag under storslåede historiske hvælvinger med lysekroner og guldstuk? Så har vi nu lavet nytårsrejsen, der vil gøre drømmen til virkelighed og give dig et minde for livet.
 
"Wien, Du stadt meiner Träume". Sådan lyder titlen på den berømte kærlighedssang, som mange forbinder med den smukke by. Og der er noget om snakken, for hvem drømmer ikke om at gøre sin entre i Wiener Rathaus' smukke festsal og...

Drømmer du om at danse ind i det nye år i en af verdens smukkeste festsale til tonerne af det klassiske Wiener Hofball Orkester? Kan du se dig selv nyde en gallamiddag under storslåede historiske hvælvinger med lysekroner og guldstuk? Så har vi nu lavet nytårsrejsen, der vil gøre drømmen til virkelighed og give dig et minde for livet.
 
"Wien, Du stadt meiner Träume". Sådan lyder titlen på den berømte kærlighedssang, som mange forbinder med den smukke by. Og der er noget om snakken, for hvem drømmer ikke om at gøre sin entre i Wiener Rathaus' smukke festsal og danse vals under store lysekroner til tonerne af Strauss?

Deler du drømmen og drømmer du om at gøre den til virkelighed, så har vi nu lavet den ultimative nytårsrejse, som vil give dig en oplevelse for livet. Byens flotteste nytårsbal holdes i den store sal på rådhuset, og her er alle sejl sat til for at give en overdådig oplevelse med klassisk orkester, dygtige dansere, gallamiddag med all-inclusive og omgivelser i absolut særklasse. Når klokken slår midnat spiller orkestret den berømte Wiener Donauvals, og vi kan danse ind i det nye år. 

Alt skal selvfølgelig gå op i en højere enhed, så vi har booket det flotte Flemings Selection Hotel blot få hundrede meter fra rådhuset. Derudover tager vi nytårsdag på tur til Schönbrunnslottet for at opleve en nytårskoncert i historiske omgivelser, hvor Mozart selv opførte sine værker for snart 250 år siden. Vi har de bedste flytider direkte fra København til Wien, så der også bliver tid til at opleve den smukke by og besøge det storslåede Hofburg-kompleks.

En sand drømme-nytårsrejse for livsnydere!

Kort - Wien - Østrig

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse Superior PLUS
375,-
Eneværelse
3.200,-
Afbestillingsforsikring
1.025,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Wien t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer i egen bus lufthavn-hotel t/r
 • 3 nætter i Wien på Flemings Selection Hotel Wien-City****
 • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
 • 1 x frokost (1. dag)
 • 1 x nytårsgalla all inclusive - Kategori A (2.dag)
 • 1 x middag (3.dag)
 • Byvandring i centrum af Wien med lokal dansktalende guide
 • Entré til Hofburg og Sisi-museet
 • Udflugt i egen bus til Schloss Schönbrunn inkl. entré
 • Nytårskoncert med Schloss Schönbrunn Orchester
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Dresscode

Bemærk, at der er dresscode til nytårsgalla på Wien Rathaus. Der forventes aftenkjole og smoking eller sort jakkesæt og slips.

Passer rejsen til dig?

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Byrundtur i Wiens gamle bydel

Vi flyver direkte med Austrian Airways fra København til Wien, hvor vi ankommer sidst på formiddagen. Her holder vores egen bus klar til at køre os til Flemings Selection Hotel Wien-City, der ligger blot 200 meter fra det historiske rådhus. Her bor vi i flotte og elegante omgivelser med den trendy bydel Josefstadt på den ene side og Wiens historiske bykerne på den anden.

Vel ankommet starter vi med frokost på hotellets italienske restaurant, inden vi tager på gående rundtur gennem den gamle bydel i selskab med en lokal, dansktalende ekspert. Her får vi et indblik i byens fascinerende historie og arkitektur fra de smalle, hyggelig stræder til det enorme kompleks af bygninger fra kejsertiden og den himmelstræbende domkirke Stephansdom.

Efter byrundturen er resten af eftermiddagen og aftenen til rådighed på egen hånd. Mulighederne og fristelserne i byen er mange, og kaffe og sachertorte på en rigtig wienercafé er næsten et must. Derudover er her et rigt handelsliv og et væld af gode restauranter i både den gamle bydel og Josephstadt. Særligt gaden Josefstädter Straße, hvor vores hotel ligger, er kendt for sine små specialbutikker og gode spisesteder af næsten enhver art. 

Inkluderede måltider: Frokost.

Det imponerende slotskompleks Hofburg i Wien.

Det imponerende slotskompleks Hofburg i Wien.

2. dag: Hofburg og Nytårsgalla på Wiener Rathaus

Efter god tid til at nyde morgenmaden spadserer vi en lille tur forbi parlamentet og gennem Volksgarten til Hofburg. I går fik vi en introduktion til det kejserlige kompleks udefra, og i dag tager vi os tid til at se nærmere på, hvad der skjuler sig bag det pompøse ydre.

Hele anlægget er et af de største slotskomplekser i verden og var tidligere residens for den kejserlige familie. Vi får et indblik i hoffets ekstravagante liv med alt fra service i 4.500 dele til royale babysko og en uvurderlig samling af porcelæn. Turen fører os også gennem de royale gemakker, hvor Franz Joseph og Kejserinde Elisabeth levede og arbejdede. Vi udstyres med audioguides, så der er mulighed for selv at sætte tempoet og gå i dybden med netop de dele af historien, der interesserer allermest.

Om eftermiddagen er der tid til at slentre en tur gennem Wiens hyggelige gader, nyde en kop god kaffe eller måske slappe af i hotellets spa-afdeling inden aftens store nytårsgalla.

Fra hotellet er der blot 200 meter til rådhuset, hvor dørene slås op klokken 18.30 til traditionsrig nytårsgalla i byens flotteste omgivelser. Rådhusets festsal er intet mindre end storslået med sine hvælvinger, forgyldte stukudsmykning, statuer og lysekroner.

Der er selvfølgelig velkomstcocktail før vi sætter os til rette ved bordene, hvor der venter en fire-retters middag. Hele aftenen er hvidvin, rødvin, øl, alkoholfrie drikke og mineralvand inkluderet ad libitum. Efter middagen åbnes dansegulvet, når unge dansere i smoking og hvide kjoler indtager dansegulvet mens orkestret spiller de verdensberømte wienervalse. Herefter er der mulighed for selv at indtage dansegulvet, og undervejs veksler musikken mellem den klassiske wienermusik og nyere dansemusik.

Klokken 23.30 kan vi glæde os til et lille show med det bedste fra Wiener Operetterne, frem til klokken falder i slag, og vi kan byde det nye år velkomment. Med et glas sekt siger vi Prosit Neujahr, hvorefter orkestret spiller den smukke og fortryllende Wiener Donauvals, så vi kan danse ind i det nye år. Fra rådhuset kan vi også nyde et fantastisk blik ud over Wiens tårne og tage, og der bliver selvfølgelig også serveret klassisk Wiener Gulaschsuppe til natmad.

Efter endnu et lille show og masser af muligheder for at danse, slutter festen klokken 2.30, og vi kan glæde os over, at vores hotel og de gode senge vitterligt ligger lige om hjørnet.
 
Inkluderede måltider: Morgenmad og gallamiddag.

Nytårsgalla på Wiens rådhus er en oplevelse for livet.

Nytårsgalla på Wiens rådhus er en oplevelse for livet.

3. dag: Nytårskoncert på Schloss Schönbrunn 

Nytårsdag skal selvfølgelig starte stille og roligt. Vi kan sove længe, tage os god tid ved den flotte morgenbuffet og i det hele taget blot nyde en afslappende morgen og formiddag.

Vi er dog ikke færdige med at fejre det nye år endnu, så først på eftermiddagen bliver vi hentet i vores egen bus, der kører os til det smukke Schönbrunn Slot, hvor vi først tager på en lille rundvisning i de royale gemakker, inden vi sætter os til rette i Orangeriet, hvor Mozart selv optrådte i 1786.

Her byder Schönbrunn Schlossorkester på nytårskoncert med udvalgte indslag af Mozart og Strauss. I koncertens første del vil vi opleve nogle af de mest kendte ouverturer, arier og duetter fra Mozarts operaer, som eksempelvis Figaros bryllup, Tryllefløjten og Don Giovanni. I koncertens anden del står der Johann Strauss på programmet, der blandt andet byder på Flagermusen, Donauvalsen og ikke mindst den verdensberømte Radetzkymarsch.

Efter koncerten sætter vi os til rette i slotsrestauranten Joseph II, der byder på en 3-retters menu med traditionelle retter fra Wien. Efter middagen bliver vi igen hentet af vores egen bus, der kører os tilbage til hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Schönbrunn i vinterklæder.

Schönbrunn i vinterklæder.

4. dag: Formiddag i Wien

Hele formiddagen er til rådighed i Wien, så her er igen alle muligheder for at gøre præcis, hvad hjertet lyster. Nyd den gode morgenmad, lad dig forkæle i hotellets spa-afdeling eller tag på en lille tur gennem den trendy bydel Josefstadt med masser af specialbutikker og hyggelige cafeer.

Over middag bliver vi afhentet på hotellet af vores egen bus, der kører os til lufthavnen, hvorfra vi igen flyver direkte til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Flemings Selection Hotel Wien City ****
VisSkjul

Flot 4-stjernet hotel med ideel beliggenhed få hundrede meter fra Wiens rådhus og 10 minutters gang fra Hofburg og den gamle bykerne.

Stilfuld og moderne indretning, hvor det klassiske udtryk er bevaret. Der er italiensk restaurant på hotellet samt spa-afdeling med sauna, dampbad og træningslokale.

Værelser

Værelserne er moderne indrettet i varme farver og har alle aircondition, skrivebord, tv og mulighed for at lave kaffe og te. Badeværelserne er specielt designet med glas og granit samt fritstående bruseniche. Der er desuden hårtørrer og badekåber.

Superiorværelserne er mellem 16 og 20 m2 mens Superior+ er 28 m2. 

Velkommen til Flemings Selection Hotel Wien-City.
Velkommen til Flemings Selection Hotel Wien-City.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i baren.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i baren.
Restauranten på hotellet.
Restauranten på hotellet.
Start dagen med et morgenmåltid fra morgenmadsbuffeten på hotellet.
Start dagen med et morgenmåltid fra morgenmadsbuffeten på hotellet.
Der er plads til selvforkælelse og afslapning i hotellets wellness-afdeling.
Der er plads til selvforkælelse og afslapning i hotellets wellness-afdeling.
Eksempel på et Superior-værelse.
Eksempel på et Superior-værelse.
Eksempel på et Superior Plus-værelse.
Eksempel på et Superior Plus-værelse.