Polens smukkeste by

Krakow · Julemarked · 2024

Flyrejser
5 Dage

Indled den søde juletid med en julemarkedstur til Polens måske smukkeste by. Vi bor tæt på det hele i nærheden af Krakows charmerende og flotte gamle bydel.

Krakow emmer af nostalgi og romantik, og hvilke bedre rammer kan man ønske sig til en stemningsfuld julemarkedsrejse? Byens historiske centrum rummer mere end 1.000 års interessant historie. De smukke renæssancehuse indrammer byens markedsplads, og universitetet fra 1364 præger byen med sine smukke bygninger, som ligger spredt ud i centrum. De mange studerende giver byen liv og sikrer et rimeligt prisniveau i centrum.

Vi dykker ned i byens historie på spændende byvandringer i selskab med...

Indled den søde juletid med en julemarkedstur til Polens måske smukkeste by. Vi bor tæt på det hele i nærheden af Krakows charmerende og flotte gamle bydel.

Krakow emmer af nostalgi og romantik, og hvilke bedre rammer kan man ønske sig til en stemningsfuld julemarkedsrejse? Byens historiske centrum rummer mere end 1.000 års interessant historie. De smukke renæssancehuse indrammer byens markedsplads, og universitetet fra 1364 præger byen med sine smukke bygninger, som ligger spredt ud i centrum. De mange studerende giver byen liv og sikrer et rimeligt prisniveau i centrum.

Vi dykker ned i byens historie på spændende byvandringer i selskab med vores vidende rejseleder, der viser os både den gamle bydel og byens jødiske kvarter. Glæd dig blandt andet til et spændende besøg i en jødisk synagoge og til at se den flotte Wawel-katedral, som knejser over byen og Vistulafloden. Hvis vejret tillader det. tager vi også på en hyggelig udflugt i Ojcow Nationalpark med slædetur, frokost og polsk gløgg. Vigtigst af alt skal vi på opdagelse på Krakows fabelagtige julemarked, der har alt, hvad julehjertet begærer. Her kan du købe dig fattig i traditionelt håndværk, juledekorationer, julekager, gløgg og lækre, polske pølser. Og er det ikke nok til at få dig i julehumør, har du mulighed for at deltage i en spændende ekstraudflugt nede i Wieliczka-saltminerne. 

I rejsen er der inkluderet flere skønne måltider på lokale restauranter, og vi bor godt på det gode 3-stjernede Hotel Batory, som ligger i centrum af Krakow tæt på den gamle bydel. At bo her mellem renæssancehuse, hyggelige cafeer og brostensbelagte gader, er som at rejse tilbage i tiden. Var du ikke i julestemning, da du tog afsted, er du det med garanti, når vi vender hjemad igen!

Kort - Krakow julemarked - Julen 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse som eneværelse
999,-
Afbestillingsforsikring
349,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Wieliczka-saltminerne
395,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Krakow t/r
 • Alle skatter og afgifter ca. kr. 300
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i Krakow på Hotel Batory***
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 2 x frokost (3. og 4. dag)
 • 1 x middag (1. dag)
 • Byvandring i Det Jødiske Kvarter, inkl. entré til synagoge
 • Byvandring i Krakow, inkl. entré til Wawel-katedralen
 • Besøg på julemarked i Krakow
 • Udflugt til Ojcow nationalpark, inkl. tur med slæde/hestevogn
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept "I ro og mag". Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Udflugter

Udflugten til Ojcow Nationalpark kræver varm påklædning. I tilfælde af dårligt vejr bliver udflugten aflyst.

Ekstraudflugten til Wieliczka-saltminerne skal bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Krakow - Den gamle bydel, Wawel Katedralen og julemarked

Vi flyver med Norwegians morgenfly til Krakow, hvor vi ankommer om formiddagen. Fra lufthavnen kører vi til hotellet, hvor vi skal bo de næste fire nætter. Her stiller vi vores bagage i et aflåst opbevaringsrum, da værelserne først er klar om eftermiddagen. 

Vi er nu klar til at tage på byvandring i Polens tidligere hovedstad og måske nok landets smukkeste by. Vi spadserer gennem de charmerende, brostensbelagte gader og undervejs fortæller rejselederen mere om det historiske Krakow, og hvorfor byen har været så økonomisk godt stillet gennem årerne. Det historiske centrum lokker også med hyggelige fortovscafeer og rustikke middelalderkældre. Og selvom vi befinder os i hjertet af byen, er priserne yderst rimelige. Vi fortsætter videre til fods op til slotskomplekset Wavel, hvorfra man har en fantastisk udsigt over Vistulafloden. Her besøger vi Wavel-katedralen og Renæssanceslotspladsen, der vækker minder om Middelhavets arkitektur. Undervejs på byrundturen anviser rejselederen nogle restauranter i den gamle bydel, som er et besøg værd til frokost eller middag.

Vi afslutter byvandringen på markedspladsen i bymidten, der er som skabt til et stemningsfuldt julemarked. Resten af dagen er sat af til, at du på egen hånd kan udforske julemarkedet og gå på opdagelse i den hyggelige by. Centrum er nemt at finde rundt i, og det er ikke svært at finde en hyggelig kælderbeværtning, hvor du kan få varmen og finde ny energi til videre indkøb. Selvom vi befinder os i hjertet af byen, er priserne yderst rimelige. 

Om aftenen går vi sammen fra hotellet til en lokal restaurant, hvor vi skal nyde en traditionel, polsk 3-retters middag med folkloremusik og højt humør.

Inkluderede måltider: Middag.

Det er ikke svært at komme i julestemning i Krakow.

Det er ikke svært at komme i julestemning i Krakow.

2. dag: På egen hånd eller udflugt til saltminen i Wieliczka

Dagen er til fri afbenyttelse. Udforsk byen på egen hånd, og besøg for eksempel Schindlers fabrik, eller tag endnu en tur blandt julemarkedets boder. Du kan også følge med vores rejseleder på en ekstraudflugt til en af Europas ældste og smukkeste saltminer.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Ekstraarrangement: Wieliczka-saltminerne

Kom med på en eventyrlig udflugt tilbage i tiden, hvor saltet var en afgørende betingelse for overlevelse. Vi udforsker de underjordiske gange og tunneller - en strækning på cirka tre kilometer - mens vi bevæger os langsomt ned i undergrunden.

Her oplever vi de enestående håndværksmæssige udfoldelser, mens vi får fortalt om stedets historie og myter. Wieliczka-saltminerne har været i brug siden det 13. århundrede og er blandt de ældste virksomheder i verden. 300 kilometer underjordiske gange forbinder mere end 3.000 rum, hvor de dybeste ligger 300 meter under jordens overflade. Man har bygget fantastiske skulpturer af saltsten og sågar en underjordisk katedral, som bliver oplyst af lysekroner. Glæd dig til en oplevelse i særklasse.

Bemærk: Deltagelse i udflugten kræver, at man kan klare mange trappetrin, da der er niveauforskelle i det underjordiske gangsystem. 

Oplev blandt andet den store sal i Wieliczka-saltminerne.

Oplev blandt andet den store sal i Wieliczka-saltminerne.

3. dag: Udflugt til Ojcow Nationalpark

Vi begiver os mod den lille nationalpark Ojcow, der ligger cirka 16 kilometer nord for Krakow. Her skal vi på en flot tur med slæde eller hestevogn gennem parken. Transportformen afhænger naturligvis af mængden af sne.

Glæd dig til den stemningsfulde tur gemmem et landskab, som er præget af mindre, hvide kalkstensklipper, smukke dale, slugter og hemmelighedsfulde huler. Klipperne er opstået fra enorme mængder af organismer, der levede i juratiden for cirka 150 millioner år siden. Karakteristisk for parken er højdedrag, kronet af rester af klipper, der med tiden har fået fantastiske og meget forskellige former. Undervejs varmer vi os med en dejlig frokost og en kop polsk gløgg. 

Bemærk: Udflugten til Ojcow Nationalpark kræver varm påklædning. I tilfælde af dårligt vejr bliver udflugten aflyst.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Stemningsfuld tur med hestevogn i det vinterklædte landskab.

Stemningsfuld tur med hestevogn i det vinterklædte landskab.

4. dag: Det Jødiske Kvarter 

Efter morgenmaden på hotellet kører vi med sporvogn til Det Jødiske Kvarter, Kazimierz, hvor vi kan beundre de små brostensbelagte stræder og pladser. Området har i årtier stået i forfald, men i dag er kvarteret blomstret op og er nu hjemsted for museer, trendy gallerier og restauranter. Mange polske jøder er også vendt hjem til bydelen. Har man set filmen Schindlers' Liste, kan man måske genkende flere af gaderne, da mange af scenerne er indspillet her.

Vi spiser frokost på en jødisk restaurant, inden rejselederen følger os rundt i området og fortæller historiske anekdoter om omgivelserne. Vi besøger desuden en af de gamle, traditionelle synagoger. Resten af dagen får du mulighed for egne oplevelser i hyggelige Krakow. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Det jødiske kvarter, Kazimierz.

Det jødiske kvarter, Kazimierz.

5. dag: På egen hånd og hjemrejse 

Dagen er helt din egen, og du kan eventuelt shoppe, besøge julemarkedet eller slappe af på hotellet.

Vi har vores værelser indtil klokken 11.00, og derefter tilbyder hotellet  selvfølgelig opbevaring af bagagen, så du har hænderne frie til oplevelser i Krakow.

Om eftermiddagen mødes vi igen på hotellet inden vi kører mod lufthavnen. Vi flyver med Norwegian direkte til København, hvor vi ankommer ca. kl. 16.20 efter nogle dejlige oplevelsesrige dage i Polens nok smukkeste storby.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Batory ***, Krakow
VisSkjul

Charmerende og moderne hotel med en fremragende beliggenhed blot 600 meter fra Krakows gamle bydel - den perfekte ramme for et godt ophold i byen. Lige uden for hotellet findes atmosfærefyldte restauranter og gode shoppingmuligheder.

Hotellet er nyrenoveret i 2019 og har elevator, bagageopbevaring og egen restaurant med morgenmadsbuffet.

Værelser

Hotellets 29 værelser er forskelligt indrettet, men alle har aircondition, tv, elkedel, gratis WiFi, sikkerhedsboks, køleskab og badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

Receptionen på Hotel Batory ***
Receptionen på Hotel Batory ***
Morgenmadsrestauranten på Hotel Batory ***
Morgenmadsrestauranten på Hotel Batory ***
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Batory ***
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Batory ***
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Batory ***
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Batory ***
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Batory ***
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Batory ***
Eksempel på badeværelse på Hotel Batory ***
Eksempel på badeværelse på Hotel Batory ***