Julemarkeds- favorit!

Krakow · Julemarked

Flyrejser
5 Dage

Indled den søde juletid med en julemarkedstur til Polens måske smukkeste by. Vi bor tæt på det hele i nærheden af Krakows charmerende og flotte gamle bydel.

Krakow emmer af nostalgi og romantik, og hvilke bedre rammer kan man ønske sig til en stemningsfuld julemarkedsrejse? Byens historiske centrum rummer mere end 1.000 års interessant historie. De smukke renæssancehuse indrammer byens markedsplads, og universitetet fra 1364 præger byen med sine smukke bygninger, som ligger spredt ud i centrum. De mange studerende giver byen liv og sikrer et rimeligt prisniveau i centrum. Vi dykker ned i byens historie på spændende byvandringer og byrundture i...

Indled den søde juletid med en julemarkedstur til Polens måske smukkeste by. Vi bor tæt på det hele i nærheden af Krakows charmerende og flotte gamle bydel.

Krakow emmer af nostalgi og romantik, og hvilke bedre rammer kan man ønske sig til en stemningsfuld julemarkedsrejse? Byens historiske centrum rummer mere end 1.000 års interessant historie. De smukke renæssancehuse indrammer byens markedsplads, og universitetet fra 1364 præger byen med sine smukke bygninger, som ligger spredt ud i centrum. De mange studerende giver byen liv og sikrer et rimeligt prisniveau i centrum. Vi dykker ned i byens historie på spændende byvandringer og byrundture i selskab med vores vidende rejseleder, der viser os både den gamle bydel og byens jødiske kvarter. Glæd dig blandt andet til et spændende besøg i en jødisk synagoge og til at se den flotte Wawel-katedral, som knejser over byen og Vistulafloden.

Vigtigst af alt skal vi på opdagelse på Krakows fabelagtige julemarked, der har alt, hvad julehjertet begærer. Her kan du købe dig fattig i traditionelt håndværk, juledekorationer, julekager, gløgg og lækre, polske pølser. Og er det ikke nok til at få dig i julehumør, har du mulighed for at deltage i ekstraudflugter til Ojcow Nationalpark samt saltminen Wieliczka. 

I rejsen er inkluderet flere skønne måltider på lokale restauranter, og vi bor godt på det centrale Hotel Maksymilian, som ligger tæt ved Krakows gamle bydel. At bo her mellem renæssancehuse, hyggelige cafeer og brostensbelagte gader, er som at rejse tilbage i tiden. Var du ikke i julestemning, da du tog afsted, er du det med garanti, når vi vender hjemad igen!

Kort - Krakow julemarked - Julen 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
690,-
Afbestillingsforsikring
250,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Saltminen i Wieliczka, inkl. frokost
465,-
Ojcow Nationalpark, inkl. frokost
375,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Krakow t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i Krakow på Hotel Maksymilian***
 • 4 x morgenmad (2.- 5. dag)
 • 2 x frokost (2. og 5. dag)
 • 3 x middag (1., 2. og 5. dag)
 • Byvandring i Det Jødiske Kvarter, inkl. entré til synagoge
 • Byvandring i Krakow, inkl. entré til Wawel-katedralen
 • Besøg på julemarked i Krakow
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere til Ojkow Nationalpark og min. 20 deltagere til saltminen i Wieliczka).

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Krakow

Vi flyver med Norwegian direkte til Krakow og kører til vores centralt beliggende hotel, hvor vi skal bo de næste fire nætter. Her er der mulighed for at købe frokost i restauranten eller følge rejselederens anbefalinger til lokale spisesteder i nærheden. Om aftenen nyder vi en 3-retters middag på en lokal restaurant i hjertet af byen. 
 
Inkluderede måltider: Middag.

Det er ikke svært at komme i julestemning i Krakow.

2. dag: Den gamle bydel, Wawel-katedralen og julemarked

I dag ser vi nærmere på Krakows middelaldercentrum, som indeholder en lang række historiske bygninger. På vores spadseretur gennem de charmerende, brostensbelagte gader fortæller rejselederen mere om det historiske Krakow, og hvorfor byen har været så økonomisk godt stillet gennem årene. Vi ser den smukke Mariakirke fra 1400-tallet, inden vi til fods fortsætter mod slotskomplekset Wawel. Herfra har man en fantastisk udsigt over Vistulafloden. Herefter spadserer vi til markedspladsen i bymidten, der er som skabt til et stemningsfuldt julemarked.

Vi afslutter byvandringen med frokost på en hyggelig restaurant, og resten af dagen er sat af til, at du på egen hånd kan udforske julemarkedet og gå på opdagelse i den hyggelige by. Centrum er nemt at finde rundt i, og det er ikke svært at finde en hyggelig kælderbeværtning, hvor du kan få varmen og finde ny energi til videre indkøb. Selvom vi befinder os i hjertet af byen, er priserne yderst rimelige. 

Om aftenen går vi sammen fra hotellet til en lokal restaurant, hvor vi skal nyde en traditionel, polsk 3-retters middag med folkloremusik og højt humør.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Wawel-slottet med katedralen, hvor de polske konger blev kronet.

Wawel-slottet med katedralen, hvor de polske konger blev kronet.

3. dag: På egen hånd eller udflugt til saltminen i Wieliczka

Nyd dagen på egen hånd, eller følg med vores rejseleder på en ekstraudflugt til en af Europas ældste og smukkeste saltminer.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Ekstraarrangement: Saltminen i Wieliczka inkl. frokost

Kom med på en eventyrlig udflugt tilbage i tiden, hvor saltet var en afgørende betingelse for overlevelse. Vi udforsker de underjordiske gange og tunneller - en strækning på cirka tre kilometer - mens vi bevæger os langsomt ned i undergrunden. Her oplever vi de enestående håndværksmæssige udfoldelser, mens vi får fortalt om stedets historie og myter. Wieliczka-saltminerne har været i brug siden det 13. århundrede og er blandt de ældste virksomheder i verden. 300 kilometer underjordiske gange forbinder mere end 3.000 rum, hvor de dybeste ligger 300 meter under jordens overflade. Man har bygget fantastiske skulpturer af saltsten og sågar en underjordisk katedral, som bliver oplyst af lysekroner. Glæd dig til en oplevelse i særklasse.

Bemærk: Deltagelse i udflugten kræver, at man kan klare mange trappetrin, da der er niveauforskelle i det underjordiske gangsystem. 

Saltminen Wieliczka er udsmykket efter alle kunstens regler.

4. dag: På egen hånd eller udflugt til Ojcow Nationalpark

Dagen er til fri afbenyttelse. Udforsk byen på egen hånd, og besøg for eksempel Schindlers fabrik, eller tag endnu en tur blandt julemarkedets boder. Det er også muligt at deltage i en ekstraudflugt til naturskønne Ojcow nationalpark med bålhygge samt en hyggelig tur med slæde eller hestevogn gennem landskabet.

Ekstraarrangement: Udflugt til Ojcow Nationalpark, inkl. frokost
Vi begiver os mod den lille nationalpark Ojcow, der ligger cirka 16 kilometer nord for Krakow. Her skal vi på en stemningsfuld tur med slæde gennem parken og nyde en dejlig frokost samt en kop lokal gløgg. Hvis der endnu ikke er faldet sne, bliver vi i stedet trukket i hestevogn. Fra vores slæder nyder vi landskabet, som er præget af mindre, hvide kalkstensklipper, smukke dale, slugter og hemmelighedsfulde huler. Klipperne er opstået fra enorme mængder af organismer, der levede i juratiden for cirka 150 millioner år siden. Karakteristisk for parken er højdedrag, kronet af rester af klipper, der med tiden har fået fantastiske og meget forskellige former.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Slædetur i gennem vinterlandskabet i nationalparken Ojcow.

5. dag: Det Jødiske Kvarter og hjemrejse

Brug formiddagen på egne oplevelser i Krakow eller sov længe, inden vi ved middagstid mødes for at tage til Det Jødiske Kvarter, Kazimierz. Turen fra hotellet til den spændende bydel foregår med den lokale sporvogn. I Kazimierz kan vi beundre de små brostensbelagte stræder og pladser. Området har i årtier stået i forfald, men i dag er kvarteret blomstret op og er nu hjemsted for museer, trendy gallerier og restauranter. Mange polske jøder er også vendt hjem til bydelen. Har man set filmen Schindlers' List, kan man måske genkende flere af gaderne, da mange af scenerne er indspillet her. Vi spiser frokost på en jødisk restaurant, inden rejselederen følger os rundt i området og fortæller historiske anekdoter om omgivelserne. Vi besøger desuden en af de gamle, traditionelle synagoger. Man kan nemt bruge flere timer i det spændende kvarter.

Tilbage på hotellet spiser vi en tidlig middag inklusiv et glas øl, vin eller vand og kører derefter til lufthavnen. Vi flyver med Norwegian direkte til København og ankommer sent om aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Det jødiske kvarter, Kazimierz.

Det jødiske kvarter, Kazimierz.

 

Hotelinformation

Hotel Maksymilian ***, Krakow
VisSkjul

Hyggeligt og charmerende mindre hotel, der med sin centrale beliggenhed 400 meter fra  Krakows gamle bydel, danner de perfekte rammer om et godt ophold. Lige uden for hotellet finder du hyggelige restauranter, gode shoppingmuligheder og masser af liv. 

På hotellet findes der elevator, restaurant, bar samt en indbydende gårdhave, hvor der i sommerhalvåret er mulighed for at nyde en kold øl til en absolut rimelig pris.

Værelser

Værelsernes indretning er forskelligartet, men alle har aircondition, tv, telefon, kaffe- og tefaciliteter, gratis WiFi, sikkerhedsboks og badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

BemærkBussen må ikke parkere lige udenfor hotellet, men sætter os af på pladsen Plac Inwalidów. Herfra skal vi gå cirka 400 meter til hotellet. Bagagen bliver kørt til hotellet.

Læs mere om hotellet her.

Lobbyen på Hotel Maksymilian.
Lobbyen på Hotel Maksymilian.