Nyhed!
Flyrejser
5 Dage

Fejr nytår med os i uforglemmelige omgivelser i en af Europas smukkeste byer, der er et overflødighedshorn af kultur, historie og arkitektoniske mesterværker. Vi bor tæt på det hele på det fremragende 5-stjernede hotel Holiday Inn Krakow City Center, hvor vi holder et brag af en nytårsaften.  

Krakow er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv og byder på et nærmest uendeligt udbud af seværdigheder. Byens historiske centrum rummer mere end 1.000 års interessant historie, de smukke renæssancehuse indrammer byens markedsplads, og universitetet fra 1364 præger byen med sine smukke bygninger, som ligger spredt ud i centrum. De mange studerende giver byen liv...

Fejr nytår med os i uforglemmelige omgivelser i en af Europas smukkeste byer, der er et overflødighedshorn af kultur, historie og arkitektoniske mesterværker. Vi bor tæt på det hele på det fremragende 5-stjernede hotel Holiday Inn Krakow City Center, hvor vi holder et brag af en nytårsaften.  

Krakow er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv og byder på et nærmest uendeligt udbud af seværdigheder. Byens historiske centrum rummer mere end 1.000 års interessant historie, de smukke renæssancehuse indrammer byens markedsplads, og universitetet fra 1364 præger byen med sine smukke bygninger, som ligger spredt ud i centrum. De mange studerende giver byen liv og sikrer et rimeligt prisniveuau i centrum. Vi dykker ned i byens historie på spændende byvandringer og byrundture i selskab med vores vidende rejseleder, der viser os både den gamle bydel og byens jødiske kvarter. Glæd dig blandt andet til et spændende besøg i en jødisk synagoge og til at se den flotte Wawel-katedral, som knejser over byen og Vistulafloden.

Vi kan desuden se frem til et fantastisk festligt nytårsarrangement på hotellet, en flot nytårskoncert i Krakow Philharmoni og en stemningsfuld slædetur i Ojcow Nationalpark. 

Rammen for denne nytårsrejse og festen er det eksklusive 5-stjernede hotel Holiday Inn Krakow City Center, der har en fremragende beliggenhed bare fem minutters gang fra Krakows centrale markedsplads og kun 10 minutters fra det jødiske kvarter, Kazimierz. Seværdighederne begynder med andre ord lige uden for døren med talrige kirker, synagoger, cafeer, restauranter og et væld af hyggelige markeder og charmerende butikker.

Kort over Polen - Karkow nytår

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.095,-
Afbestillingsforsikring
470,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Saltminen i Wieliczka, inkl. frokost
465,-
Middag med musik
175,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Krakow t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter på Hotel Holiday Inn Krakow City Center*****
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 3 x frokost, inkl. kaffe/te (1. 2. og 3. dag)
 • 2 x middag, inkl. 1 glas vin (1. og 3. dag)
 • 1 x 4-retters nytårsmiddag inkl. mousserende vin, nytårskage og fri bar (2. dag)
 • Byvandring i det jødiske kvarter, inkl. entré til synagoge
 • Byvandring i Krakow, inkl. entré til Mariakirken og Wawel-katedralen
 • Udflugt til Ojcow Nationalpark, inkl. slædetur og gløgg
 • Billetter til nytårskoncert i Krakow Philharmoni
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen og gennemføres ved min. 20 deltagere (saltminen i Wieliczka) og min. 15 deltagere (middag med musik).

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Krakow og det jødiske kvarter

Med Norwegians morgenafgang flyver vi direkte fra København til Krakow. Efter ankomst kører vi med vores bus til Krakows jødiske kvarter, hvor vi sammen med vores rejseleder går på opdagelse og hører om byens historie. I det jødiske kvarter - eller Kazimierz som kvarteret hedder i daglig tale - kan vi beundre de små brostensbelagte stræder og pladser. Området emmer af stemning og aktivitet. Kvarteret har i årtier stået i forfald, men er i dag blomstret op og fungerer som hjemsted for museer, trendy gallerier og restauranter. Mange polske jøder er også vendt hjem til bydelen. Har man set filmen Schindlers' List, kan man måske genkende flere af gaderne, da mange af scenerne er indspillet her.

Vores rejseleder følger os rundt i området og fortæller om de historiske omgivelserne. Vi besøger desuden en af de gamle, traditionelle synagoger. Man kan nemt bruge flere timer i det spændende kvarter. På en lokal restaurant spiser vi en 2-retters frokost med et glas vin efterfulgt af te eller kaffe, hvorefter vi tager til vores hotel. Om aftenen spiser vi 3-retters middag på hotellet. 

Inkluderede måltider: Frokost, middag.

polen-krakow-joediske-kvarter-960.jpg

Går på opdagelse i det jødiske kvarter.

Går på opdagelse i det jødiske kvarter.

2. dag: Byvandring, Wawel-slottet og nytårsaften

I dag ser vi nærmere på Krakows middelaldercentrum, som indeholder en lang række historiske bygninger. Vi kigger ind i den smukke Mariakirke fra 1400-tallet, inden vi til fods fortsætter mod slotskomplekset Wawel. Herfra har man en fantastisk udsigt over Vistulafloden. Vi ser Wawel-katedralen, hvor de polske konger blev kronet, dengang Polen var et magtfuldt kongerige. Renæssanceslotspladsen vækker minder om Middelhavets arkitektur. Herefter spadserer vi til bymidten, hvor vi sammen nyder en frokost på en lokal restaurant.

 
Eftermiddagen er sat af til, at du på egen hånd kan gå på opdagelse i den hyggelige by eller slappe af på hotellet, inden aftenens nytårsmiddag og festligheder. Centrum er nemt at finde rundt i, og det er ikke svært at finde en hyggelig café eller bar, hvor du kan få varmen og finde ny energi.
 
Aftenens nytårsarrangement foregår på vores lækre hotel. Nytårsmiddagen i Polen starter normalt lidt senere end i Danmark, men vi mødes i hotellets bar til almindelig traditionstid; nemlig til dronningens nytårstale, hvor vi får Majestætens ord med som start på en festlig aften. Vi har en rigtig nytårsfest i vente med en 4-retters menu, inklusive drikkevarer samt efterfølgende musik fra en dj - og naturligvis bobler til midnat. Efter klokken 24 kan du opleve byen i feststemning, når polakkerne samles på byens pladser, og himlen optændes af fyrværkeri. Festen på hotellet fortsætter naturligvis lang tid efter, og så længe benene kan bære på dansegulvet. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

polen-krakow-walwel-katadralen-og-slot-960.jpg

Wawel-slottet med katadralen, hvor de polske konger blev kronet.

Wawel-slottet med katadralen, hvor de polske konger blev kronet.

3. dag: Ojcow Nationalpark og koncert i Krakow Philharmoni

Vi sover længe og nyder en sen morgenmad, inden vi begiver os mod den lille nationalpark Ojcow, der ligger cirka 16 kilometer nord for Krakow. Her skal vi på en stemningsfuld slædetur gennem parken og nyde en dejlig frokost samt en kop lokal gløgg. Fra vores slæder nyder vi landskabet, som er præget af mindre, hvide kalkstensklipper, smukke dale, slugter og hemmelighedsfulde huler. Klipperne er opstået fra enorme mængder af organismer, der levede i juratiden for cirka 150 millioner år siden. Karakteristisk for parken er højdedrag, kronet af rester af klipper, der med tiden har fået fantastiske og meget forskellige former.

 
Efter udflugten kører vi tilbage til hotellet og gør os klar til aftenens koncert i Krakow Philharmoni. Tidligt på aftenen mødes vi nemlig på hotellet og går til koncertsalen, hvor vi bliver underholdt af Krakows Philharmoniske Orkester, som regnes blandt de bedste i Polen. Krakow Philharmoni er en af de største koncertsale i Krakow og ligger i en statelig, historisk bygning i nærheden af Planty-Parken. Efter koncerten spiser vi middag og nyder et glas vin på en lokal restaurant i nærheden af koncertsalen. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

polen-ojcow-vejen-960.jpg

Slædetur i gennem vinterlandskabet i Nationalparken Ojcow.

Slædetur i gennem vinterlandskabet i Nationalparken Ojcow.

4. dag: På egen hånd eller ekstraarrangementer

I dag kan du udforske Krakow på egen hånd. Besøg for eksempel Schindlers´ fabrik, eller tag en slentretur igennem byen. Har du lyst, er det er også muligt at deltage i to ekstraarrangementer. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad.

Ekstraarrangement: Saltminen i Wieliczka
Vi besøger en af Europas ældste og smukkeste saltminer. Minen byder på et væld af attraktioner, såsom en imponerende kirke, kapeller og skulpturer, som er udhugget i saltet. Vi udforsker de underjordiske gange og tunneller - en strækning på cirka tre kilometer - mens vi bevæger os langsomt ned i undergrunden. Her oplever vi de enestående håndværksmæssige udfoldelser, mens vi får fortalt om stedets historie og myter. Saltminen er på UNESCO´s liste over verdens kulturarv og helt sikkert et besøg værd. Vi er hjemme midt på eftermiddagen. For at deltage på denne udflugt skal man være almindelig godt gående, da der er mange trapper, som skal forceres på vej ned i selve minen, have godt fodtøj på, og det anbefales at medbringe en jakke.
 

polen-krakow_julemarked-wieliczka-saltminen-960.jpg

Oplev blandt andet den store sal i Wieliczka saltminen.

Oplev blandt andet den store sal i Wieliczka saltminen.

Ekstraarrangement: Middag med musik på den lokale restaurant Morskie Oko

Om aftenen er der mulighed for at slutte dagen og rejsen af med en hyggelig 3-retters afskedsmiddag til tonerne af levende musik samt et glas vin på den lokale restaurant Morskie Oko, som er kendt for rigtig god mad, hyggelig stemning og musik.

5. dag: Hjemrejse

Efter et godt morgenmåltid tager vi af sted til lufthavnen, hvorfra vi midt på dagen flyver hjem til København med Norwegian. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Holiday Inn Krakow City Center *****
VisSkjul

Det dejlige 5-stjernede Holiday Inn Krakow City Center har en fremragende beliggenhed, bare 5 minutters gang fra Krakows centrale markedsplads og kun 10 minutters gang fra det jødiske kvarter, Kazimierz. Hotellet ligger ved siden af en basilika, et palads og museer.

Hotellet har døgnåben reception, sikkerhedsboks i receptionen, roomservice, conciergeservice og fitnesscenter. På hotellet finder du både bar og to forskellige restauranter samt spaklinik med skønhedsbehandlinger (mod betaling).
Hver morgen serveres der en god og varieret morgenbuffet.

Værelser

Hotellet har 237 indbydende og meget rummelige værelser fordelt på seks etager. Vi bor på standard dobbeltværelser med tv, telefon, aircondition, minibar, te- og kaffefaciliteter, gratis WiFi, skrivebord og lænestole samt badeværelse med badekar og hårtørrer.
 
Læs mere om hotellet her.

Holiday Inn i Krakow.
Holiday Inn i Krakow.
Eksempel på et standard værelse på Holiday Inn i Krakow.
Eksempel på et standard værelse på Holiday Inn i Krakow.
Restauranten på Holiday Inn i Krakow.
Restauranten på Holiday Inn i Krakow.