5-stjernet hotel

Krakow · Nytår · 2022

Flyrejser
4 Dage

Skyd nytåret ind i uforglemmelige omgivelser i en af Europas smukkeste byer. Polens gamle kongeby Krakow byder på et overflødighedshorn af kultur, historie og arkitektoniske mesterværker. Vi bor tæt på det hele på et flot 5-stjernet hotel, og på den poulære Feniks Clus i den gamle bydel holder vi et brag af en nytårsfest.  

Krakow er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv og byder på et hav af spændende seværdigheder. Byens historiske centrum rummer mere end 1.000 års historie, og de smukke renæssancehuse indrammer smukt markedspladsen. Det gamle universitet præger byen med sine smukke bygninger, der ligger spredt i hjertet...

Skyd nytåret ind i uforglemmelige omgivelser i en af Europas smukkeste byer. Polens gamle kongeby Krakow byder på et overflødighedshorn af kultur, historie og arkitektoniske mesterværker. Vi bor tæt på det hele på et flot 5-stjernet hotel, og på den poulære Feniks Clus i den gamle bydel holder vi et brag af en nytårsfest.  

Krakow er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv og byder på et hav af spændende seværdigheder. Byens historiske centrum rummer mere end 1.000 års historie, og de smukke renæssancehuse indrammer smukt markedspladsen. Det gamle universitet præger byen med sine smukke bygninger, der ligger spredt i hjertet af Krakow, og de mange studerende giver byen liv og sikrer et rimeligt prisniveuau. Undervejs på rejsen dykker vi ned i byens historie på spændende byvandringer i selskab med vores vidende rejseleder, der viser os både den gamle bydel og det charmerende jødiske kvarter. Du har desuden mulighed for at starte det nye år med en stemningsfuld nytårskoncert med den populære Krakow Philharmoni.

Vi bor godt på et dejligt 5-stjernet hotel, og med hotellets fantastiske beliggenhed tæt på Krakows gamle bydel er det desuden let at gå på opdagelse i de atmosfærefyldte gader og stræder. Centrum byder på talrige kirker, synagoger, hyggelige cafeer, restauranter og markeder - ligesom der er et væld af spændende butikker.

Nytårsaften fejrer vi på den populære Feniks Club i Krakows gamle bydel. Her venter en 3-retters middag, vin, øl og vodka samt underholdning med levende musik og dj. Det perfekte sted at byde 2023 velkommen!

Kort - Krakow Nytår

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.199,-
Afbestillingsforsikring
380,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Nytårskoncert, inkl. middag
495,-

Inkluderet i prisen

  • Fly København-Krakow t/r
  • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 250
  • Transfer lufthavn-hotel t/r
  • 3 nætter i Krakow på Holiday Inn Krakow City Center*****
  • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
  • 1 x middag (4. dag)
  • 1 x nytårsmiddag, inkl. vin, øl og vodka til maden og underholdning (2. dag)
  • Byvandring i den gamle bydel
  • Sporvognstur til det jødiske kvarter
  • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke længere er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Krakow 

Om aftenen flyver vi fra København med Norwegian direkte til Krakow, Polens smukkeste by.

Fra lufthavnen kører vi direkte til vores 5-stjernede hotel, hvor en god nats søvn venter, så vi kan være klar til næste dags oplevelser og nytårsfejring.

Inkluderede måltider: Ingen.

Polens smukkeste by Krakow.

Polens smukkeste by Krakow.

2. dag: Sylwester - nytårsaften

Om formiddagen ser vi nærmere på Krakows middelaldercentrum, som indeholder en lang række historiske bygninger. På turen gennem de charmerende, brostensbelagte gader hører vi om, hvorfor byen har været så økonomisk godt stillet gennem årene. 

Vi besøger markedspladsen, der domineres af den store Mariekirke. Pladsen er omgivet af hyggelige restauranter, cafeer og butikker. Engang var pladsen en af de største i Europa, og i dag betragtes den stadig som byens centrum. 

Til fods fortsætter vi mod slotskomplekset Wawel, der troner på en klippe ved bredden af Wislafloden. Vi nyder den spændende arkitektur, der er en blanding af århundreders stilarter, og har tid til at beundre domkirken, der knejser over byen. Byvandringen er på cirka tre kilometer, og der er tid undervejs til et kik ind på en af de små beværtninger, hvor vi kan få varmen.   

Nytårsaften

Vi mødes i hotellets reception, og sammen går vi de ca. 700 meter til Feniks Club, hvor vi sammen skal fejre en festlig Sylwester. Sylwester er, hvad polakkerne kalder nytårsaften.

Feniks Club ligger ved markedspladsen i Krakows gamle bydel. Det er byens ældste danseklub, hvis historie kan dateres tilbage til 1933. Her skal vi hygge os med appetizers og en dejlig 3-retters middag. Ca. kl. 23.00 får vi suppe, og ved midnat ønsker vi hinanden et godt nytår med bobler. I løbet af aftenen vil der være underholdning med levende musik og dj. Til middagen får vi vin, øl og vodka, og hele aftenen er der fri bar på ikke alkoholiske drikkevarer. Efter middagen er drinks for egen regning.

Vi skal naturligvis også opleve den feststemte by sammen med polakkerne, når de samles på byens pladser for at se himlen optændes af fyrværkeri. Der er dans på Feniks Clus indtil cirka kl. 04.00, og det er vist opskriften på en herlig Sylwester.   

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Fyrværkeri over markedspladsen i det centrale Krakow.

Fyrværkeri over markedspladsen i det centrale Krakow.

3. dag: St. Sylwesterdag

I dag er der tid til at sove længe og nyde en sen morgenmad. Slap af, og hyg dig på egen hånd i Krakow, eller tag med til nytårskoncert.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Ekstraarrangement: Nytårskoncert, inkl. middag

På St. Sylwesterdag er der i Polen tradition for at overvære en nytårskoncert. Vi kan derfor glæde os til årets første koncert med Krakows Philharmoniske Orkester, som regnes blandt de bedste i Polen. Efter koncerten nyder vi en dejlig 3-retters middag efterfulgt af kaffe eller te på en hyggelig restaurant i gåafstand fra vores hotel.

Nytårskoncert med Krakow Philharmoni.

Nytårskoncert med Krakow Philharmoni.

4. dag: Det jødiske kvarter, afskedsmiddag og hjemrejse

Efter morgenmaden kører vi med sporvogn til det spændende jødiske kvarter, Kazimierz. På byvandringen kommer vi rundt i området ad små stemningsfulde brostensbelagte stræder. Kvarteret har i årtier været i forfald, men er i dag blomstret op og er nu hjemsted for gallerier, museer og smarte restauranter. Her findes selvfølgelig også gamle synagoger og jødiske institutioner. Har du set den prisvindende film Schindler's List af Steven Spielberg, kan du måske genkende flere af gaderne, da mange af scenerne er indspillet her. Mange polske jøder er sidenhen vendt hjem til denne smukke bydel. 

Sidst på eftermiddagen tager vi til en af byens populære lokale restauranter, hvor vi skal nyde en traditionel 3-retters middag inkl. vand, kaffe eller te. Efterfølgende er det blevet tid til at forlade Krakow, og i bus kører vi mod lufthavnen. Vi flyver med Norwegian sidst på aftenen direkte til København, hvor vi ankommer ca. kl. 23.30. (NB:Vi har vores værelser på hotellet helt frem til afrejsen).

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Det spændende jødiske kvarter.

Det spændende jødiske kvarter.

 

Hotelinformation

Holiday Inn Krakow City Center *****
VisSkjul

Dejligt 5-stjernet hotel med fremragende beliggenhed i hjertet af Krakows gamle bydel blot fem minutters gang til den populære markedsplads. Hotellet har to hyggelige restauranter, bar, fitnesscenter og elevator.   

Værelser

Hotellet har 237 indbydende og rummelige værelser, der er fordelt på seks etager. Vi bor i standardværelser med tv, aircondition, minibar, elkedel, sikkerhedsboks, gratis WiFi og badeværelse med badekar/bruser og hårtørrer.
 
Læs mere om hotellet her.

Holiday Inn i Krakow.
Holiday Inn i Krakow.
Eksempel på et standard værelse på Holiday Inn i Krakow.
Eksempel på et standard værelse på Holiday Inn i Krakow.
Restauranten på Holiday Inn i Krakow.
Restauranten på Holiday Inn i Krakow.