5-stjernet hotel
Flyrejser
4 Dage

Skyd nytåret ind i uforglemmelige omgivelser i en af Europas smukkeste byer. Polens gamle kongeby Krakow byder på et overflødighedshorn af kultur, historie og arkitektoniske mesterværker. Vi bor tæt på det hele på et flot 5-stjernet hotel, hvor vi holder et brag af en nytårsfest.  

Krakow er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv og byder på et hav af spændende seværdigheder. Byens historiske centrum rummer mere end 1.000 års historie, og de smukke renæssancehuse indrammer smukt markedspladsen. Det gamle universitet præger byen med sine smukke bygninger, der ligger spredt i hjertet af Krakow, og de mange studerende giver byen liv og...

Skyd nytåret ind i uforglemmelige omgivelser i en af Europas smukkeste byer. Polens gamle kongeby Krakow byder på et overflødighedshorn af kultur, historie og arkitektoniske mesterværker. Vi bor tæt på det hele på et flot 5-stjernet hotel, hvor vi holder et brag af en nytårsfest.  

Krakow er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv og byder på et hav af spændende seværdigheder. Byens historiske centrum rummer mere end 1.000 års historie, og de smukke renæssancehuse indrammer smukt markedspladsen. Det gamle universitet præger byen med sine smukke bygninger, der ligger spredt i hjertet af Krakow, og de mange studerende giver byen liv og sikrer et rimeligt prisniveuau. Undervejs på rejsen dykker vi ned i byens historie på spændende byvandringer i selskab med vores vidende rejseleder, der viser os både den gamle bydel og det charmerende jødiske kvarter.

Vores 5-stjernede hotel danner rammen om en festlig nytårsaften, hvor der ikke kommer til at mangle noget - og du har desuden mulighed for at starte det nye år med en stemningsfuld nytårskoncert med det populære Krakow Philharmoni. Med hotellets fantastiske beliggenhed tæt på Krakows gamle bydel er det let at gå på opdagelse i de atmosfærefyldte gader og stræder. Centrum byder på talrige kirker, synagoger, hyggelige cafeer, restauranter og markeder - ligesom der er et væld af spændende butikker. Det perfekte sted at byde 2021 velkommen!

Kort - Krakow Nytår

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
935,-
Afbestillingsforsikring
415,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Nytårskoncert, inkl. middag
440,-

Inkluderet i prisen

  • Fly København-Krakow t/r
  • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 468,-
  • Transfer lufthavn-hotel t/r
  • 3 nætter i Krakow på Holiday Inn Krakow City Center*****
  • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
  • 1 x middag (1. dag)
  • 1 x nytårsmiddag, inkl. 1 glas mousserende vin, nytårskage og fri bar (2. dag)
  • Byvandring i den gamle bydel
  • Sporvognstur til det jødiske kvarter
  • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Krakow og velkomstmiddag

Vi flyver om formiddagen fra København med LOT via Warszawa til Polens smukkeste by Krakow. Når vi har fundet os godt til rette på vores dejlige hotel, spadserer vi på få minutter til en populær lokal restaurant, hvor vi skal nyde en traditionel 3-retters velkomstmiddag inkl. vand, kaffe eller te. Vi underholdes med festlig folkloremusik, og kan ikke undgå at komme i godt humør. En god start på rejsen.

Inkluderede måltider: Middag.

Polens smukkeste by Krakow.

Polens smukkeste by Krakow.

2. dag: Sylwester - Nytårsaften

Om formiddagen ser vi nærmere på Krakows middelaldercentrum, som indeholder en lang række historiske bygninger. På turen gennem de charmerende, brostensbelagte gader hører vi om, hvorfor byen har været så økonomisk godt stillet gennem årene. Vi besøger markedspladsen, der domineres af den store Mariekirke. Pladsen er omgivet af hyggelige restauranter, cafeer og butikker. Engang var pladsen en af de største i Europa, og i dag betragtes den stadig som byens centrum. Til fods fortsætter vi mod slotskomplekset Wawel, der troner på en klippe ved bredden af Wislafloden. Vi nyder den spændende arkitektur, der er en blanding af århundreders stilarter, og har tid til at beundre domkirken, der knejser over byen. Byvandringen er på cirka tre kilometer, og der er tid undervejs til et kik ind på en af de små beværtninger, hvor vi kan få varmen.   

På hotellet skal vi sammen fejre en festlig Sylwester. Sylwester er hvad polakkerne kalder nytårsaften, og i aften hygger vi os med en storartet middag. Ved midnat ønsker vi hinanden et godt nytår med bobler og nytårskage, og hele aftenen er der fri bar med øl, vin og vodka samt ikke alkoholiske drikkevarer. Vi skal naturligvis også opleve den feststemte by sammen med polakkerne, når de samles på byens pladser for at se himlen optændes af fyrværkeri. Der er dans på hotellet indtil cirka kl. 04.00, og det er vidst opskriften på en herlig Sylwester.   

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Fyrværkeri over markedspladsen i det centrale Krakow.

Fyrværkeri over markedspladsen i det centrale Krakow.

3. dag: St. Sylwesterdag

I dag er der tid til at sove længe og nyde en sen morgenmad. Slap af og hyg dig på egen hånd eller tag med til nytårskoncert.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Ekstraarrangement: Nytårskoncert, inkl. middag
På St. Sylwesterdag har man i Polen tradition for at overvære en nytårskoncent. Vi kan derfor glæde os til årets første koncert med Krakows Philharmoniske Orkester, som regnes blandt de bedste i Polen. Efter koncerten nyder vi en dejlig 3-retters middag inkl. vand og kaffe eller te på en hyggelig restaurant i gåafstand fra vores hotel.

Nytårskoncert med Krakow Philharmoni.

Nytårskoncert med Krakow Philharmoni.

4. dag: Det jødiske kvarter 

Efter morgenmad kører vi med sporvogn til det spændende jødiske kvarter, Kazimierz. På byvandringen kommer vi rundt i området ad små stemningsfulde brostensbelagte stræder. Kvarteret har i årtier været i forfald, men er i dag blomstret op og er nu hjemsted for gallerier, museer og smarte restauranter. Her findes selvfølgelig også gamle synagoger og jødiske institutioner. Har du set den prisvindende film Schindler's List af Steven Spielberg, kan du måske genkende flere af gaderne, da mange af scenerne er indspillet her. Mange polske jøder er sidenhen vendt hjem til denne smukke bydel. 

Om eftermiddagen flyver vi med LOT via Warszawa til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Det spændende jødiske kvarter.

Det spændende jødiske kvarter.

 

Hotelinformation

Holiday Inn Krakow City Center *****
VisSkjul

Dejligt 5-stjernet hotel med fremragende beliggenhed i hjertet af Krakows gamle bydel blot fem minutters gang til den populære markedsplads. Hotellet har to hyggelige restauranter, bar, fitnesscenter og elevator.   

Værelser

Hotellet har 237 indbydende og rummelige værelser, der er fordelt på seks etager. Vi bor i standardværelser med tv, aircondition, minibar, elkedel, sikkerhedsboks, gratis WiFi og badeværelse med badekar/bruser og hårtørrer.
 
Læs mere om hotellet her.

Holiday Inn i Krakow.
Holiday Inn i Krakow.
Eksempel på et standard værelse på Holiday Inn i Krakow.
Eksempel på et standard værelse på Holiday Inn i Krakow.
Restauranten på Holiday Inn i Krakow.
Restauranten på Holiday Inn i Krakow.