Inkl. halvpension med vin

Algarvekysten & Albufeira · Langtidsrejse

Flyrejser
22 Dage

Tag et frikvarter fra vinteren, og rejs med til Portugals gyldne solkyst. Vi bor med halvpension i den meget populære kystby Albufeira og tager på indholdsrige udflugter med vores dansktalende rejseleder.

De betagende okkerfarvede kyststrækninger, det milde klima og de mange solskinstimer gør Algarve til et af Sydeuropas mest populære rejsemål. Ikke mindst, når Sydportugal i november, februar og marts byder på gennemsnitstemperaturer omkring de 17-19 behagelige grader. Det herlige område byder desuden på et varieret landskab med klipper, fine sandstrande, øer, laguner, appelsintræer, blomstrende mandeltræer og et rigt fugleliv. Her kan du lade skuldrene falde ned og afslapningen begynde....

Tag et frikvarter fra vinteren, og rejs med til Portugals gyldne solkyst. Vi bor med halvpension i den meget populære kystby Albufeira og tager på indholdsrige udflugter med vores dansktalende rejseleder.

De betagende okkerfarvede kyststrækninger, det milde klima og de mange solskinstimer gør Algarve til et af Sydeuropas mest populære rejsemål. Ikke mindst, når Sydportugal i november, februar og marts byder på gennemsnitstemperaturer omkring de 17-19 behagelige grader. Det herlige område byder desuden på et varieret landskab med klipper, fine sandstrande, øer, laguner, appelsintræer, blomstrende mandeltræer og et rigt fugleliv. Her kan du lade skuldrene falde ned og afslapningen begynde.

Vi bor godt i den populære ferieby Albufeira, der engang blot var en lille fiskerby, men som i dag er forvandlet til en skøn ferieby med hyggelige barer, cafeer, restauranter og små butikker. Den charmerende gamle bydel gør ikke uden grund Albufeira til et særlig populært rejsemål. Om vinteren og i det tidlige forårhersker der en dejlig stemning i bydelen, der byder på smalle gader, hvidkalkede huse og attraktive strande, som ligger beskyttet mellem klipperne. Også den lokale madkultur i Algarve er noget at glæde sig til; prøv de modne figner, knasende mandler og lokalproduceret brød, ost og olivenolie. Eller måske de klassiske sardiner, som Algarve er særlig kendt for. Til frokost kan vi anbefale at prøve en dejlig fiskeret tilberedt i Algarves typiske kobbergryder med låg, Cataplana, eller en herlig skaldyrsfrokost på en af byens stemningsfulde restauranter.

På vores langtidsrejse til Algarvekysten bor vi i moderne 4-stjernede hotellejligheder eller studios med inkluderet halvpension og vin. Undervejs tager vi sammen ud på spændende udflugter, hvor vi ser nogle af de lokale seværdigheder og lærer regionen at kende. Et af højdepunkterne på udflugtsprogrammet er turen ind i baglandet til de kønne, hvidkalkede landsbyer, hvor mange huse stadig bærer Algarves vartegn - de karakteristiske og forskelligartede skorstene med fantasifulde mønstre.

Kort - Algarve - Langtid

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Studio som eneværelse
2.200,-
Afbestillingsforsikring
730,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Lissabon t/r
 • Alle skatter og afgifter 
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 21 nætter i Albufeira på Luna Miramar****
 • 21 x morgenmad (2.-22. dag)
 • 1 x frokost (1. eller 22. dag)
 • 21 x middag, inkl. 1/4 flaske vin og vand (1.-21. dag)
 • 1 flaske vin på hotelværelset ved ankomst
 • Byvandring i Albufeira
 • Besøg i byerne Alte og Silves
 • Udflugt i fodsporene på Henrik Søfareren
 • Besøg i Olhão og på olivenfarm
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Forbehold for ændring i rækkefølgen af udflugterne.

Dagsprogram

1. dag: Albufeira

Vi flyver fra København med TAP direkte til Lissabon. Fra Lissabon sætter vi kursen mod Algarvekysten til vores ferieby Albufeira. Her indkvarteres vi i de elegante hotellejligheder eller studios, som skal være vores hjem de næste tre uger. På værelset bliver vi budt velkommen med en flaske vin, som man kan nyde på den dejlige terrasse eller balkon. Vi bydes velkommen med en kold platte med vin, som vil stå på værelset i stedet for middag i restauranten.

Afr. 24/10: Undervejs til Albufeira nyder vi en dejlig, traditionel frokost ved landsbyen Alcácer do Sal. Restauranten er indrettet i en malerisk bygning, og familien gør, hvad de kan for at forkæle os. Om aftenen nyder vi hotellets lækre buffetmiddag inklusive vin.

portugal_alcacer_do_sal.jpg

Den smukke by Alcacer do Sal, hvor vi gør ophold.

Den smukke by Alcacer do Sal, hvor vi gør ophold.

2. dag: Byvandring i Albufeira

I dag skal vi blive lidt klogere på vores nye omgivelser. Vi indleder derfor vores ophold med at følge rejselederen på en byvandring i Albufeira. Her bliver vi på bedst muligt vis introduceret til byen og området samt får gode tips og ideer til de kommende ugers ophold. Vi ser den nye og den gamle bydel, og på stranden mærker vi havets friske brise, inden vi tager tilbage til hotellet. 

Udsigt over Albuferia og Algarvekysten.

3.-21. dag: Ophold i Algarve

I løbet af de næste uger er der god tid til at slappe af og nyde området og hotellets lækre faciliteter. På rejsen er der inkluderet tre spændende udflugter, og under opholdet arrangerer rejselederen ligeledes forskellige aktiviteter og interessante ekstraudflugter.

portugal_albuferia_aften.jpg

Aftensstemningen i de små gader i Albuferia.

Aftensstemningen i de små gader i Albuferia.

22. dag: Hjemrejse 

I dag tager vi afsked med skønne Albufeira med gode ferieminder i bagagen. Undervejs på køreturen til Lissabon nyder vi en dejlig, traditionel frokost ved landsbyen Alcácer do Sal. Restauranten er indrettet i en malerisk bygning, og familien gør alt, hvad de kan, for at forkæle os. Vi flyver med TAP direkte til København. 

Afr. 24/10: Vi kører direkte fra Albuferia til lufthavnen, hvorfra vi flyver med TAP til København.

På rejsen er følgende udflugter inkluderet

Udflugt: Alte og Silves
Vi tager på en flot køretur ind i baglandet til den lille bjerglandsby Alte. I byens snævre, brostensbelagte gader ligger de hvidkalkede huse side om side. Kig op, og læg mærke til tagene, der er udsmykket med Algarves berømte skorstene. Alte regnes ikke uden grund blandt Algarves kønneste byer. Byvandringen gennem den hvide by slutter ved den idylliske, gamle vandmølle, der i dag er indrettet som restaurant. Her kan du snuppe en hurtig bica, som er den lokale kaff. Efter besøget i Alte fortsætter vi til den gamle by Silves, der rejser sig fra en frugtbar dal med appelsinplantager og mandellunde. Under maurerne havde Silves sin glansperiode som Algarves hovedstad. Den hyggelige by var én af arabernes stærkeste forposter og udgjorde ligefrem rival til Granada i Spanien. Vi mærker rigtigt historiens vingesus, når vi besøger Silves gamle mauriske borg, som er bygget i mørkerøde sandsten og derfor står i stærk kontrast til resten af byens lyse omgivelser. Der er tid på egen hånd i byen, hvor du blandt andet kan kigge ind i de små butikker, der sælger lokal kunsthåndværk.

portugal_silves_borg.jpg

Den rødesten borg i Silves.

Den rødesten borg i Silves.

Udflugt: I Henrik Søfarerens fodspor og Lagos 
Dagens udflugt tager os i fodsporene på den legendariske Henrik Søfareren. Algarvekystens vestligste del er fuld af pragtfulde naturscenarier og historier fra dengang, Portugal var centrum for verdens største kolonirige. Henrik Søfareren havde en betydningsfuld rolle for landets maritime magtposition og var hjernen bag mange af Portugals erobringer og store opdagelser i det 15. århundrede. I Sagres, helt ude ved det stormomsuste forbjerg, Ponta de Sagres, ser vi ruinerne af søfartsskolen. Fra det barske naturlandskab ved Sagres og Cabo de São Vincente, hvor Europa dykker ned i Atlanterhavet med en 75 meter høj klippevæg, fortsætter vi til byen Lagos. Herfra udgik karaveller i fordums tid på opdagelse til det ukendte - og byen blev stenrig. Vi tager på en hyggelig byvandring gennem byen, som har bevaret sin charme. Her finder vi en statue af Henrik Søfareren, der skuer over havet, og under buerne i en af gaderne finder vi minder fra en mørk fortid, når vi ser, hvor Europas første slavehandel fandt sted.

portugal_lagos_henrik_soefareren.jpg

På torvet i Lagos sidder Henrik Søfarerens og spejder ud over vandet.

På torvet i Lagos sidder Henrik Søfarerens og spejder ud over vandet.

Udflugt: Olhão og olivenfarm
Den maleriske fiskerby Olhão er kendt for sine særprægede, hvidkalkede huse med flade tagterrasser, slanke skorstene og blomster, der rager op over de brostensbelagte gader. En smal gågåde fra den gamle bydel fører til det populære fiskemarked, hvor et af regionens mest farverige og livlige markeder finder sted. Herefter besøger vi en spændende olivenfarm med 20 hektar olivenlunde, som er fyldt med de knejsende træer og sølvgrønne blade. Gennem historien har den ovale, grågrønne frugt og dens olie fået mange lovprisninger, og i modsætning til solsikkeolie og raps har olivenolie en karakteristisk smag. Under besøget opdager vi, at der er stor forskel på smag, nuancer og kvalitet. Gå ombord i olivenoliens magiske verden, og find den olie, der passer bedst til dine smagsløg.

De flotte olivenmarker nær Olhão.

Hotelinformation

Luna Miramar ****
VisSkjul

Glæd dig til at bo i Albufeiras eftertragtede kvarter på dette moderne lejlighedshotel, der netop er genåbnet efter en større renovering. Hotellet har en ideel beliggenhed med blot ti minutters gang til Atlanterhavets velkendte strande, 15 minutters gang til den gamle bydel og kun et par minutter fra hovedgaden med butikker, hyggelige cafeer og restauranter. Den korte afstand til centrum, bidrager til en rolig atmosfære på hotellet. Her er der god mulighed for både at nyde nærområdet, naturen og byen. Flere gange dagligt er der gratis shuttlebus fra hotellet til den berømte strand, Pescadores.

Hotellet har en flot udendørs pool, der ikke er opvarmet, solterrasse med liggestole, have, restaurant, fitnesscenter og elevator. Derudover er der spa, jacuzzi, sauna og tilbud om massagebehandlinger mod betaling. Det er muligt at leje badehåndklæder. Der er gratis WiFi på hele hotellet. Hotellet har vaskeriservice mod betaling. I baren arrangeres der jævnligt aftenunderholdning. 

Måltider

I den moderne restaurant nyder vi den inkluderede halvpension, der består af morgenbuffet samt middagsbuffet med typiske portugisiske retter. Til middagene er der inkluderet ¼ fl. vin og vand.

Værelsestyper

Prisen inkluderer ophold i lejlighed med balkon eller terrasse og veludstyret kitchenette.

Mod tillæg kan der bestilles: 

 • Studio som eneværelse med balkon eller terrasse og veludstyret kitchenette.

Lejligheder 

Lyse, velindrettede lejligheder med balkon eller terrasse med bord og stole samt udsigt til poolen, haven eller med kig til havet. Værelserne inklusive balkon eller terrasse er på ca. 66 m2.

Lejlighederne er indrettet med separat soveværelse  og stue, der har stole, sofa og tv, sikkerhedsboks mod betaling, gratis WiFi, aircondition/varmeanlæg samt badeværelse med badekar og hårtørrer. Lejlighederne har et veludstyret kitchenette med mikroovn, elkedel og brødrister.  

Studio som eneværelse

Som eneværelse tilbyder vi lyse, velindrettede studios med balkon eller terrasse med bord og stole samt udsigt til poolen, haven eller med kig til havet. Studios inklusive balkon eller terrasse er på ca. 38 m2.

Studioværelserne er indrettet med stole, sofa og tv, sikkerhedsboks mod betaling, gratis WiFi, aircondition/varmeanlæg samt badeværelse med badekar og hårtørrer. Studioværelserne har et veludstyret kitchenette med mikroovn, elkedel og brødrister.  

Hotelfakta

Læs mere om hotellet her.

Hotel Luna Miramar - Algarve - Portugal
Hotel Luna Miramar - Algarve - Portugal
Eksempel på lejligheden på Hotel Luna Miramar.
Eksempel på lejligheden på Hotel Luna Miramar.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Klima og temperaturer

Vejret på Algarvekysten