Inkl. halvpension med vin

Algarvekysten & Albufeira · Langtidsrejse · 2022

Flyrejser
22 Dage

Tag forskud på foråret på Portugals gyldne solkyst. På Vitus Rejsers langtidsferie bor du Algarves populære kystby Albufeira med perfekt beliggenhed tæt på den gamle bydel og med udsigt til Atlanterhavet. Glæd dig til en rejse med ophold i skønne lejligheder med balkon, halvpension og indholdsrige udflugter med dansktalende rejseleder. Ikke uden grund en populær langtidsrejse. 

De okkerfarvede kyststrækninger og de lune solstråler gør Algarvekysten til et af Sydeuropas mest populære rejsemål. Portugals sydligste provins har et dejligt mildt klima med hele 300 solskinsdage årligt, og det betagende område byder på skiftende landskaber med alt fra gule sandstensklipper og brede sandstrande til laguner, appelsintræer, kakler på husfacader samt store...

Tag forskud på foråret på Portugals gyldne solkyst. På Vitus Rejsers langtidsferie bor du Algarves populære kystby Albufeira med perfekt beliggenhed tæt på den gamle bydel og med udsigt til Atlanterhavet. Glæd dig til en rejse med ophold i skønne lejligheder med balkon, halvpension og indholdsrige udflugter med dansktalende rejseleder. Ikke uden grund en populær langtidsrejse. 

De okkerfarvede kyststrækninger og de lune solstråler gør Algarvekysten til et af Sydeuropas mest populære rejsemål. Portugals sydligste provins har et dejligt mildt klima med hele 300 solskinsdage årligt, og det betagende område byder på skiftende landskaber med alt fra gule sandstensklipper og brede sandstrande til laguner, appelsintræer, kakler på husfacader samt store storkereder på skorstene. Der venter et væld af oplevelser i nærområdet med mulighed for blandt andet at spille golf og tage på skønne vandreture.  

Vi bor godt i den populære ferieby Albufeira, der engang var en lille fiskerby, men som i dag er forvandlet til en skøn ferieby med hyggelige restauranter, cafeer, barer og små butikker. Byen kaldes ”slottet ved havet” på grund af den smukke beliggenhed mellem de milde strande og de vilde klipper. Den charmerende gamle bydel gør Albufeira til et særlig eftertragtet rejsemål. I vinterhalvåret og i det tidlige forår bærer bydelen præg af en dejlig stemning, der byder på smalle gader, hvidkalkede huse og attraktive strande, som ligger beskyttet mellem klipperne. Det er også spændende at gå på opdagelse i den nye bydel med hovedgaden The Strip eller at besøge den flotte marina. Desuden er Algarves lokale madkultur noget at glæde sig til; prøv de saftige figner, knasende mandler og lokalproduceret brød, ost og olivenolie. Eller måske Algarves klassiske sardiner?

Vores skønne 4-stjernede lejlighedshotel har en fremragende beliggenhed tæt på både Atlanterhavet og den stemningsfulde gamle bydel. Hver dag nyder vi halvpension inklusive vin og tager under opholdet afsted på interessante udflugter, der fører os rundt til nogle af regionens spændende seværdigheder. Vi kommer også ind i kystens bagland til flere af de karakteristiske landsbyer og oplever den enestående natur. Hotellet er kendt for den særlige portugisiske gæstfrihed, som i sig selv er en oplevelse. 

På rejsen er der tid og ro til afslapning i de dejlige omgivelser. At sidde i restauranten og nyde en kop kaffe med udsigt til det dragende Atlanterhav, mens solen langsomt rejser sig over den portugisiske horisont, er altså en god start på dagen.   

Kort - Langtidsrejse til Algarve - Vinter 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Lejlighed som eneværelse
3.595,-
Afbestillingsforsikring
875,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Olhão, olivenfarm og Tavira, inkl. frokost
595,-
Romantiske Sevilla
675,-
Besøg på korkfabrik
335,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Faro t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 21 nætter i Albufeira på Cerro Mar Atlântico/Cerro Mar Garden****
 • 21 x morgenmad (2.-22. dag)
 • 21 x middag, inkl. ¼ fl. vin og vand (1.-21. dag)
 • 1 flaske vin og vand på værelset ved ankomst
 • Gratis adgang til hotellets spa
 • Byvandring i Faro
 • Entré til Faros domkirke
 • Byvandring i Albufeira
 • Udflugt i Henrik Søfarerens fodspor & Lagos
 • Udflugt til Algarves betagende bagland
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).

Forbehold for ændring i rækkefølgen af udflugterne. Ved få tilmeldinger vil udflugterne blive gennemført i selskab med gæster fra Vitus Reiser i Norge.

 

Dagsprogram

1. dag: Faro & Albufeira

Om morgenen flyver vi fra København direkte til Faro på Algarvekysten. I 2021 flyves der med Norwegian, og i 2022 flyves der med SAS.

Herefter sætter vi kursen mod vores ferieby Albufeira, hvor vi skal bo de næste tre uger. I lejlighederne bliver vi budt velkommen med en flaske vin og vand, som man kan nyde på balkonen. Om aftenen hygger vi os med en skøn middag inklusive vin på hotellet.

Inkluderede måltider: Middag.

Skønne Albufeira set fra oven.

2. dag: Byvandring i Albufeira

I dag bliver vi introduceret til vores nye omgivelser og tager med rejselederen på en spændende byvandring i Albufeira. Få minutters gang fra hotellet fører en bred trappe ned til den gamle bydel, som vi besøger. Det er hyggeligt at gå rundt i de stemningsfulde gader med de mange fine huse. Vi tager også med rulletrappen op til et spektakulært udsigtspunkt over byen og Atlanterhavet, hvorfra havets friske brise kan mærkes.

Undervejs får du gode tips og ideer til de næste ugers ophold og hører mere om, hvornår de inkluderede udflugter foregår. Bliv i byen på egen hånd og prøv måske en lækker fiskeret tilberedt i Algarves typiske kobbergryder, Cataplana. Du kan også tage tilbage med hotellets shuttlebus eller følge med rejselederen til fods.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Udsigt over Albufeira og Algarvekysten.

3.-21. dag: Ophold i Albufeira

I løbet af de næste uger er der god tid til at slappe af og nyde området samt hotellets lækre faciliteter.

På rejsen er der inkluderet yderligere to spændende udflugter, og under opholdet arrangerer rejselederen ligeledes forskellige aktiviteter som vinsmagning, vandreture og andre interessante ekstraudflugter.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Stranden i Albufeira.

22. dag: Hjemrejse 

Vi tager afsked med skønne Algarve med gode ferieminder i bagagen. I 2021 flyver vi om morgenen fra Faro med Norwegian direkte til København. I 2022 flyver vi midt på dagen fra Faro med SAS direkte til København. 

På rejsen er følgende udflugter inkluderet

I Henrik Søfarerens fodspor & Lagos

I årtusinder blev Atlanterhavskysten betragtet som verdens ende. På dagens heldagsudflugt tager vi i fodsporene på den legendariske Henrik Søfareren. Algarvekystens vestligste del er fuld af pragtfulde naturscenarier og historier fra dengang, Portugal var centrum for verdens største kolonirige. Henrik Søfareren havde en betydningsfuld rolle for landets maritime magtposition og var hjernen bag mange af Portugals erobringer og store opdagelser i det 15. århundrede. I Sagres, helt ude ved det stormomsuste forbjerg, Ponta de Sagres, ser vi ruinerne af søfartsskolen.

Fra det barske naturlandskab ved Sagres og Cabo de São Vincente, hvor Europa dykker ned i Atlanterhavet med en 75 meter høj klippevæg, fortsætter vi til byen Lagos. Herfra udgik karaveller i fordums tid på opdagelse til det ukendte - og byen blev stenrig. Der er tid til frokost på egen hånd, inden vi tager på en hyggelig byvandring, hvor vi ser, hvordan byen har bevaret sin charme. Her ser vi blandt andet en statue af Henrik Søfareren, der skuer over havet, og under buerne i en af gaderne finder vi minder fra en mørk fortid – det var her Europas første slavehandel fandt sted.  

På torvet i Lagos sidder Henrik Søfarerens og spejder ud over vandet.

Algarves betagende bagland

Denne flotte halvdagstur begynder med et besøg i den gamle by Silves, der rejser sig fra en frugtbar dal med appelsinplantager og mandellunde. Under maurerne havde Silves sin storhedstid som Algarves hovedstad. Den idylliske by var en af arabernes stærkeste forposter og udgjorde ligefrem rival til Granada i Spanien. Vi passerer den gamle mauriske borg, der i stærk kontrast til byens lyse omgivelser er bygget i mørkerøde sandsten.

Snup eventuel en hurtig lille kaffe, bica, inden vi fortsætter ad en af Algarves kønneste ruter gennem egeskove og videre ind i et grønt bjerglandskab til Serra de Monchique med kastanjetræer, velduftende eukalyptustræer og korkege. På vejen op til Algarves højeste punkt, Fóia, der ligger i 900 meters højde, kommer vi gennem den lille bjergby Monchique. Det bliver en dag fyldt med storslåede udsigter.

Silves i Algarves bagland.

Faro  

Det emmer af atmosfære i hjertet af den gamle bydel, hvor vi let kommer rundt til fods. Det fredfyldte torv, Largo da Sé, er omgivet af appelsintræer og kønne huse. Vi besøger domkirken og har tid på egen hånd i det fascinerende gågadekvarter med fortovskunst, huse med smedejernsbalkoner og masser af butikker, inden vi nyder en dejlig frokost på en hyggelig lokal restaurant

På rejsen tilbydes følgende ekstraarrangementer:

Olhão, olivenfarm & Tavira, inkl. frokost

Tag med på en skøn heldagsudflugt, der starter i den maleriske fiskerby Olhão. Byen er blandt andet kendt for sine særprægede, hvidkalkede huse med flade tagterrasser, slanke skorstene og blomster, der rager op over de brostensbelagte gader. En smal gågade fører fra den gamle bydel til det populære fiskemarked, som er et af regionens mest farverige og livlige. Herefter besøger vi en spændende olivenfarm med 20 hektar olivenlunde fyldt med knejsende træer og sølvgrønne blade. Gennem historien har den ovale, grågrønne frugt og dens olie fået mange lovprisninger for sin karakteristiske smag. Vi går ombord i olivenoliens magiske verden og opdager undervejs, at der er stor forskel på smag, nuancer og kvalitet.

Efter besøget fortsætter vi til Algarvekystens perle Tavira, der ligger tæt på grænsen til Spanien. Den maleriske by var vigtig i opdagelsestiden på grund af sin beliggenhed tæt på Afrika. Der er tid til at nyde livet med frokost på en af byens charmerende restauranter efterfulgt af en byvandring gennem de idylliske snævre gader, der rummer over 30 kirker og kapeller. Vi krydser også Den Romerske Bro ved floden Gilão, som forbinder byen, og ser de karakteristiske bygninger med firsidede hustage. På vores tur rundt i Tavira vil det flere steder være tydeligt, hvordan den arabiske indflydelse præger bybilledet.

Tavira set fra luften.

Romantiske Sevilla

Flot heldagsudflugt til Spanien, hvor vi besøger Andalusiens største by, Sevilla, der ligger smukt ved Guadalquivirfloden. Engang strømmede ufattelige rigdomme fra Columbus’ nye verden til Sevilla, som blev verdens rigeste by. Sevilla er derfor i dag stadig spækket med minder fra guldalderen og rummer nogle af verdens smukkeste barokbygninger.

Vi ser den imponerende Plaza de España, der er udsmykket med traditionelle farvestrålende fliser og fortsætter byvandringen gennem romantiske, krogede gader med fornemme palæer og huse, der vidner om de spanske købmænds velstand. Vi passerer verdens tredjestørste kirke, den fantastiske Santa Maria de la Sede med Columbus’ gravmæle og kongernes kapel, og når det gamle jødiske kvarter Santa Cruz. Turen gennem de maleriske gyder med blomsterfyldte patioer og hyggelige pladser med velduftende appelsintræer er en flot oplevelse.

Der er også tid på egen hånd til shopping eller måske bare at nyde tilværelsen på en af byens fine cafeer, inden vi kører tilbage til hotellet.

Andalusiens hovedstad Sevilla.

Besøg på korkfabrik

Portugal er verdens største korkproducent. Det bæredygtige, brune og bøjelige materiale fra korkeg kan blive helt op til 250 år gammelt.

På denne spændende halvdagsudflugt hører vi om træernes livscyklus fra bark til fremstillingen af alt fra vin- og champagnepropper til tasker, dækkeservietter, isolering, skosåler, pasomslag med mere. Det gamle håndværk kræver øvelse, og det er ikke et arbejde for de utålmodige, eftersom træerne kun kan høstes cirka hvert 10. år. Efter en lille film og rundvisning på korkfabrikken er der mulighed for at købe nogle af de mange fine korkprodukter.

Portugal er verdens største korkproducent.

Hotelinformation

Cerro Mar Atlântico/Cerro Mar Garden ****, Albufeira
VisSkjul

Populært hotel med en fantastisk beliggenhed på en bakketop hævet over Albufeiras gamle bydel og med smuk udsigt til Atlanterhavet. Fra hotellet er der blot 400 meter ned til den charmerende gamle bydel, 850 meter til den berømte strand Pescadores og tre kilometer til hovedgaden The Strip i den nye bydel. Lige uden for døren finder du et minimarked, og fem gange dagligt er der gratis shuttlebus fra hotellet til den gamle by. Der hersker en dejlig afslappet stemning overalt på hotellet med ægte portugisisk gæstfrihed, og det er let at forstå, at mange vender tilbage igen og igen.

Hotellet er delt op i fire bygninger: Lejlighederne ligger i de tre bygninger, der hedder Cerro Mar Atlântico, og restaurant, bar samt de fleste andre faciliteter finder du i bygningen, der hedder Cerro Mar Garden. Der er elevator i alle bygninger ligesom, at alle bygninger har udendørs pool med solterrasse og liggestole. Man kan frit gå mellem de forskellige bygninger.

På Cerro Mar Garden finder du en bred vifte af lækre faciliteter som gratis adgang til opvarmet, indendørs pool, sauna, tyrkisk bad og jacuzzi. Squash- og tennisbane mod betaling (cirka 5 euro pr. person pr. time). Du kan også forkæle dig selv i det hyggelige wellnesscenter med tilkøb af skønne massage- eller ansigtsbehandlinger. I fitnesscentret er der store gulv-til-loft vinduer med en skøn udsigt. Det er også på Cerro Mar Garden, at du finder den lille indbydende frokostrestaurant, middagsrestauranten samt panoramabaren, der er det oplagte sted at nyde en drink og solnedgangen over havet. Der findes gratis WiFi ved receptionen, hvor der også er hyggelige siddepladser. Hotellet har desuden løbende aftenunderholdning. Det er muligt at betale for ekstra services med kreditkort ved opkrævning af et depositum på 250 euro ved ankomst.  ​

Måltider

Den inkluderede morgenmad samt middagene inklusive ¼ flaske vin og vand nyder vi i hotellets dejlige restaurant, hvor der jævnligt er temaaftener.

Værelsestyper 

Prisen inkluderer ophold i delt lejlighed.

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Lejlighed som eneværelse

Lejligheder

Rummelige lejligheder på ca. 40-45 m2  med møbleret balkon eller terrasse på ca. 8-10 m2 med kig til havet, poolen eller haven. De fleste lejligheder er indrettet med separat soveværelse med to senge. Alle lejligheder er pænt indrettet med spisebord og fire stole, lænestol, sofa, tv, aircondition, WiFi mod betaling, sikkerhedsboks mod betaling (cirka 1,50 euro pr. dag) og et veludstyret, lille køkken med komfur, brødrister, elkedel, kaffemaskine, ovn, service, køleskab og lille fryser. Bortset fra køkkenet rengøres værelserne hver dag. Pænt badeværelse med badekar samt hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her.

Hotelfakta

 

Udsigt over Hotel Cerro Mar Atlantico.
Udsigt over Hotel Cerro Mar Atlantico.
Standardværelse med balkon.
Standardværelse med balkon.
Poolen på Cerro Mar Atlantico.
Poolen på Cerro Mar Atlantico.
Udendørs teresse på Hotel Cerro Mar Garden.
Udendørs teresse på Hotel Cerro Mar Garden.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Klima og temperaturer

Vejret på Algarvekysten