Nyhed!

Madeira · Jul på Atlanterhavets blomsterø · 2022

Flyrejser
8 Dage

Nyd et stemningsfyldt juleophold på frodige Madeira. Vi har sammensat en dejlig julerejse, der på fineste vis kombinerer oplevelser og udflugter i Madeiras mageløse natur med øens varme juletraditioner, Funchals smukke julebelysning, julekrybber og festlige begivenheder. 

Den portugiske ø Madeira ligger i Atlanterhavet ud for Afrikas kyst, og i december byder klimatabellen på behagelige 20 grader om dagen. Julen er en helt særlig oplevelse på Madeira, hvor befolkningen holder de mange gamle traditioner i hævd, og der pyntes i hele Funchal med figurer, pynt og smukke julekrybter. Her er nåletræer udskiftet med eksotiske planter og palmer, der er smukt pyntet overalt. 

Hele december byder på festlige arrangementer, religiøse messer...

Nyd et stemningsfyldt juleophold på frodige Madeira. Vi har sammensat en dejlig julerejse, der på fineste vis kombinerer oplevelser og udflugter i Madeiras mageløse natur med øens varme juletraditioner, Funchals smukke julebelysning, julekrybber og festlige begivenheder. 

Den portugiske ø Madeira ligger i Atlanterhavet ud for Afrikas kyst, og i december byder klimatabellen på behagelige 20 grader om dagen. Julen er en helt særlig oplevelse på Madeira, hvor befolkningen holder de mange gamle traditioner i hævd, og der pyntes i hele Funchal med figurer, pynt og smukke julekrybter. Her er nåletræer udskiftet med eksotiske planter og palmer, der er smukt pyntet overalt. 

Hele december byder på festlige arrangementer, religiøse messer i øens kirker, og det hele kulminerer i en stor markedsfest den 23. december, hvor Mercado dos Lavradores - Funchals markedshal - fyldes med de lokale, der handler til juleaften. Her er et væld af boder med Madeiras julespecialiteter, folk synger julesange, danser, og snart er man helt indhyllet i den portugisiske julestemning. Området har åbent hele natten, og her kan du prøve at smage den traditionelle sandwich "carne vinha d'alhos, som er vinmarineret svinekød, der er en helt særlig specialitet ved juletid. 

Under dit juleophold skal vi selvfølgelig ud at opleve den frodige grønne ø, som byder på bjergrige skovområder, frodige terrasser, stejle klippeformationer og et overflødighedshorn af eksotiske frugter og blomster. Udover den stemingsfyldte julepyntede elegante by Funchal, skal vi også på udflugter til Madeiras idylliske dale og charmerende landsbyer. Vores base er det 4-stjernede hotel Four Views Monumental Lido, som ligger i hjertet af Funchals populære Lido-område i gåafstand til butikker, cafeer og restauranter og blot to kilometer fra centrum af byen.

Vi ser frem til at ønske dig "Feliz Natal" - glædelig jul - på Atlanterhavets flydende have.

Kort over Madeira - Jul

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse · Havudsigt
650,-
Dobbeltværelse som eneværelse · Bjergudsigt
1.899,-
Dobbeltværelse eneværelse · Havudsigt
3.099,-
Afbestillingsforsikring
675,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Madeira t/r, inkl. alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter i Funchal på Four Views Monumental Lido****
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 3 x frokost (3. 5. og 7. dag)
 • 6 x middag, inkl. 1 glas vin, øl, sodavand eller mineralvand (1.-3. 5. og 6. dag)
 • 1 x Madeiraaften med 3-retters middag, inkl. drikkevarer (4. dag)
 • Byvandring i Funchal
 • Besøg i Madeiravinkælder, inkl. Madeiravinsmagning
 • Udflugt til det Sydvestlige Madeira med bl.a. besøg ved Cabo Girão
 • Udflugt til Eira do Serrado og Monte, inkl. besøg i valfartskirken i Monte
 • Levadavandring i Paradisdalen
 • Udflugt til det nordlige Madeira
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke længere er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Funchal på Madeira 

Vi flyver tidligt om morgenen med Norwegian direkte til Madeira, og fra luftavnen kører vi mod vores hotel, som ligger i det populære Lido-område blot to kilometer fra centrum af Funchal. Portugiserne opdagede den subtropiske ø ved en tilfældighed i 1419, da en storm slog et skib ud af kurs. Øen var så tæt bevokset med træer og helt ufremkommelig, at man besluttede at sætte ild til træerne. Mon ikke også det er derfor, man valgte at kalde øen Madeira, som betyder træ.

Vi er fremme om formiddagen, så måske er værelserne ikke helt klar endnu. I det tilfælde får vi bagagen deponeret på hotellet, mens vi går vi en lille tur i nærområdet. Måske har du lyst til at nyde en kaffe eller frokosten på en af de nærliggende cafeer eller restauranter. Resten af dagen kan du bruge på at pakke ud, finde dig til rette og måske tage en lille lur efter morgenens tidlige flyvning. Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant til en fælles velkomstmiddag.

Inkluderede måltider: Middag.

Velkommen til Madeira og Funchal.

Velkommen til Madeira og Funchal.

2. dag: Julepyntede Funchal 

I dag skal vi opleve hovedbyen Funchal, som ligger smukt med udsigt til det blå Atlanterhav. Sammen skal vi på en spændende byvandring, hvor vi blandt andet besøger den gamle bydel for at opleve den gamle pragtfulde arkitektur, der kan føres helt tilbage til det 14. og 15. århundrede. Byen er fyldt med julemænd, snemænd og alle træer er smykket med julepynt og lyskæder. Det står ganske hurtigt klart, at juletiden på Madeira er noget helt særligt. Solen går ned cirka kl. 18, og vi kan anbefale et besøg  i den charmerende bydel efter mørkets frembrud. Den smukke julebelysning skaber en helt magisk atmosfære i byen.

Det er også i den gamle bydel, at vi besøger den smukke domkirke Sé, hvis loft har de flotteste udskæringer. Vi kommer også til det lokale marked, som er fyldt med eksotiske frugter og farverige blomster, og hvor der vil være et stort julemarked d. 23. december. Rejselederen fremviser desuden det populære fiskemarked, hvor man blandt andet kan finde den lange, sorte dybhavsfisk Espada. Den velsmagende fisk kan kun fanges i havene omkring Japan og Madeira.

Vi slutter vores byrundtur med et besøg i en af de lokale Madeiravinkældre, hvor vi efter en lille rundvisning får lov til at smage på tre forskellige typer af den berømte Madeiravin.

Efter byrundturen kører vi tilbage til hotellet, hvor du kan bruge resten af dagen på at slappe af og nyde hotellets smukke omgivelser. Du kan også blive i Funchal og måske finde dig et dejligt frokoststed, nyde eftermiddagen og måske vente på at mørket sænker sig i den hyggelige bymidte. Rejselederen viser gerne, hvorfra man kan tage den lokale bus tilbage til hotellet. Om aftenen mødes vi til middagen på hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Velkommen til et smukt oplyst Funchal.

Velkommen til et smukt oplyst Funchal.

3. dag: På opdagelse i det sydvestlige Madeira

I bus kører vi fra Funchal langs sydkysten via den charmerende fiskerby Câmara de Lobos, der ligger smukt op ad et bjerg omgivet af vinmarker og bananplanter. Vi fortsætter mod Estreito de Camara de Lobos til verdens næsthøjeste kystklippe Cabo Girao, der ligger 580 meter over havets overflade. Herfra nyder vi den fantastiske udsigt over området og Funchal, inden vi kører videre til den lille usete perle, Ribeira Brava, hvor der bliver mulighed for at holde en lille kaffepause.

Efterfølgende forlader vi kysten og kører ind i landet og op i højderne til højsletten Paul da Serra (1.500 m.o.h), hvor vi stopper ved udsigtspunktet Rabacal, hvorfra der er en enestående udsigt over Rabacalslugten og Madeiras frodige grønne bjerge. Herfra kører vi så småt ned mod den vestlige nordkyst til byen Porto Moniz, som tidligere var en kendt for sin hvalfangerstation og de naturlige badeanlæg i kystkantens lavaklipper.

Med bussen kører vi videre fra Porto Moniz langs den dramatiske nordkyst til Seixal, hvor vi spiser en dejlig frokost på en af byens lokale restauranter. Efter frokost fortsætter turen til Säo Vicente og herfra igen op i højderne gennem det naturfredede skovområde Laurislva. Vi når til Encumeada-passet (1.007 m.o.h), hvorfra man i klart vejr kan se både syd- og nordkysten. Herfra kører vi tilbage til hotellet, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen efter en dag fyldt med store naturscenerier.
 
Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Smukke Camara de Lobos.

Smukke Camara de Lobos.

4. dag: Funchals bagland og Madeiraaften med "Espetada"

I dag skal vi på en dejlig udflugt til Funchals bagvedliggende bjergområde, og dagens første stop er ved udsigtspunktet Pico dos Barcelos. Herfra er der en enestående udsigt over Funchal by og det smukke bjergbagtæppe.

Vi fortsætter i bussen gennem det grønne landskab med eukalyptus- og kastanjeskove, til vi når Eira do Serrado, som nok er et af de smukkeste steder på hele Madeira. Vi befinder os nu 1.094 m.o.h., og lodret ned kan vi se den lille landsby Curral das Freiras, som også kaldes Nonnernes dal. Den lille by ligger helt nede i bunden af dalen omgivet af høje bjergtinder til alle sider. I området dyrkes en helt særlig type kirsebær, som bruges til fremstilling af en speciel og meget velsmagende likør, Ginja. Området er også fyldt med kastanjetræer, og der er ikke grænser for hvad lokalbefolkningen kan få ud af dem - likør, suppe, kager mv. Der bliver mulighed for at smage på både Ginja og kastanjekage, alt imens vi nyder de mageløse omgivelser.

Dagens sidste besøg er i bjergbyen Monte, hvor vi skal besøge Madeiras valfartskirke. Efter lidt tid på egen hånd kører bussen tilbage til Funchal. Her har du mulighed for at blive sat af i byen, inden bussen kører det sidste lille stykke tilbage til vores hotel. Eftermiddagen er din egen til afslapning eller egne eventyr. 

Det er lille juleaften, og dagens middag nyder vi sammen på en af Funchals mest populære restauranter. Her får vi serveret den traditionelle ret espetada, som er oksekød på spyd, og efterfølgende er der underholdning med lokale folkedansere, som både synger og danser for os i deres farverige dragter. 

Efter middagen kan du evt. nyde festlighederne i bymidten omkring det store julemarked. Mercado dos Lavradosres bugner af eksotiske fruger; papaya, mango, dadler, kokos, ananas, bananer og kiwi, og måske vil du smage et glas poncha eller den sødmefyldte madeiravin. Gaderne er et menneskehav af glade lokale, der ønsker hinanden god jul. Der synges, danses og julemusikken strømmer ud af højtalere fra barer og kirker. Grundet de mange mennesker anbefaler vi, at man nyder stemningen med sin rejsepartner og selv tager tilbage til hotellet, når man har fået nok af folkemylderet og den stemningsfyldte begivenhed, der varer hele natten. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Det stemningsfulde julemarked i Funchal.

Det stemningsfulde julemarked i Funchal.

5. dag: Levadavandring i Paradisdalen - Juleaften 

Madeira er verdensberømt for sine mange vandingskanaler kaldet levadaer, hvoraf de fleste løber fra de regnfulde skovområder i nord til den sydlige og knapp så fugtige del af Madeira.

Om formiddagen kører vi i bus til Vale Paraiso - Paradisdalen - hvor vi starter dagens vandretur. Vi spadserer stille og roligt langs levadaerne og nyder området. Her er frodigt - fyldt med blomster og eukalyptus - og undervejs passerer vi små lokale gårde, som producerer forskellige grøntsager og frugt. Efter cirka to timers vandring møder vi bussen igen ved Rochão, og vel ombord kører vi til en nærliggende restaurant for at nyde en let frokost, inden vi returnerer til Lidoen og vores hotel. Dagens vandring er cirka 5 kilometer i let terræn og varer cirka to timer.

Om aftenen hygger vi os med hotellets indbydende julebuffet, som byder på lækre retter med alt lige fra fisk, kalkun og julebudding. Biskoppen i Funchal afholder midnatsmesse i Funchal katedral, som også transmiteres i fjernsynet. Ønsker man at deltage i denne, skal man møde op i god tid for at få en siddeplads. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.  

Det er så dejligt at vandre lamgs de rislende levadaer.

Det er så dejligt at vandre lamgs de rislende levadaer.

6. dag: På egen hånd - Juledag

Sov længe, nyd hotellets mange faciliteter og tag en spadseretur langs lidoen. Juledag er en helligdag, hvor de lokale hygger sig sammen med deres familie ligesom i Danmark. Derfor er der ikke meget, der har åbent, men du vil have mulighed for at købe frokost på hotellet. Om aftenen mødes vi i restauranten og nyder en traditionel portugisisk julebuffet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Solopgang ved Lidoen i Funchal.

Solopgang ved Lidoen i Funchal.

7. dag: Nordmadeira - lille levadavandring

Dagens udflugt går atter til midten af øen og op i højderne. Vi passerer to ud af Madeiras i alt tre høje bjergpas, og vi lægger ud med at køre over Poiso Passet (1.412 m.o.h) og op til Pico Arieiro. Næste stop bliver ved Ribeiro Frio, den kolde flod, hvor vi blandt vil se noget af Madeiras oprindelige skovbevoksning. Herfra tager vi ud på en lille vandring á cirka 1 times varighed til Balcões - balkonerne - hvorfra vi har den smukkeste udsigt over bjerge og dale.

Derefter fortsætter vi i bussen til Santana, som er mest kendt for sine karakteristiske, trekantede og stråtækte huse. Frokosten nyder vi undervejs på en lokal restaurant. På vej tilbage til Funchal kører vi blandt ander forbi Penha da Aguia, ørneklippen, inden vi passerer dagens andet bjergpas, Portela, hvor vi med synet af den mageløse udsigt kan tage behørigt afsked med Madeiras nordkyst. Dagens sidste besøg er i Machico, som er Madeiras næststørste by, inden vi sidst på eftermiddagen når hotellet efter en storslået heldagsudflugt fyldt med spektakulære naturscenerier.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.  

Udsigten fra Balcões.

Udsigten fra Balcões.

8. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden på hotellet er det blevet tid til at sige farvel til vores dejlige hotel. Vi kører til lufthavnen i Funchal, og herfra flyver vi med Norwegian direkte til København, hvor vi ankommer om eftermiddagen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Four Views Monumental Lido ****, Funchal
VisSkjul

Dejligt 4-stjernet hotel med en rigtig god beliggenhed midt i det populære Lido-område i gåafstand til butikker, cafeer og restauranter og blot cirka to kilometer fra centrum af Funchal. Fra hotellets solterrasse og udendørs poolområde har du en fantastisk udsigt over byen og Atlanterhavet. På hotellet findes desuden bar, restaurant, wellness- og spaområde (mod betaling), en mindre indendørs pool og fitnesscenter. 

Værelser

Vi bor i dobbeltværelser på ca. 19m2 med udsigt til bjergene, balkon, tv, telefon, radio, sikkerhedsboks (mod betaling), te- og kaffefaciliteter, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer. Mod tillæg kan der bestilles dobbeltværelse med havudsigt samt dobbeltværelse som eneværelse med bjergudsigt eller havudsigt.

Læs mere om hotellet her.
 

Velkommen til Four Views Monumental Lido.
Velkommen til Four Views Monumental Lido.
Eksempel på dobbeltværelse med bjergudsigt på Four Views Monumental Lido.
Eksempel på dobbeltværelse med bjergudsigt på Four Views Monumental Lido.
Eksempel på dobbeltværelse med havudsigt på Four Views Monumental Lido.
Eksempel på dobbeltværelse med havudsigt på Four Views Monumental Lido.
Poolbaren på Four Views Monumental Lido.
Poolbaren på Four Views Monumental Lido.
Hotellets restaurant byder på en flot udsigt til Atlanterhavet.
Hotellets restaurant byder på en flot udsigt til Atlanterhavet.
Den hyggelige bar på Four Views Monumental Lido.
Den hyggelige bar på Four Views Monumental Lido.
Spa- og wellnessafdeling med bl.a. indendørs pool.
Spa- og wellnessafdeling med bl.a. indendørs pool.