4-stjernet hotel!

Madeira · Atlanterhavets blomsterø · 2024

Flyrejser
8 Dage

Rejs med Vitus Rejser til den frodige portugisiske ø Madeira. Øen ligger i Atlanterhavet ud for Afrikas kyst og er med sin ideelle beliggenhed begunstiget med et mildt klima hele året rundt og temperaturer mellem 18 og 25 grader. Vi har sammensat en dejlig rejse, der på fineste vis kombinerer afslapning med oplevelser og udflugter i Madeiras mageløse natur. 

Madeira, der er en del af Portugal, er blandt verdens mest eftertragtede ferieøer grundet det milde klima, den rene luft og en overdådighed af unikke naturscenerier. Uanset hvornår du gæster øen, bliver du mødt af et orgie af farver og dufte. Den...

Rejs med Vitus Rejser til den frodige portugisiske ø Madeira. Øen ligger i Atlanterhavet ud for Afrikas kyst og er med sin ideelle beliggenhed begunstiget med et mildt klima hele året rundt og temperaturer mellem 18 og 25 grader. Vi har sammensat en dejlig rejse, der på fineste vis kombinerer afslapning med oplevelser og udflugter i Madeiras mageløse natur. 

Madeira, der er en del af Portugal, er blandt verdens mest eftertragtede ferieøer grundet det milde klima, den rene luft og en overdådighed af unikke naturscenerier. Uanset hvornår du gæster øen, bliver du mødt af et orgie af farver og dufte. Den frodige grønne ø byder på bjergrige skovområder, frodige terrasser, stejle klippeformationer og et overflødighedshorn af eksotiske frugter og farverige blomster.

På denne rejse skal skal vi opleve den stemningsfyldte by Funchal med den elegante marina og den unikke gamle bydel med de snævre gader, de hyggelige pladser og de historiske bygninger. Vi skal naturligvis også på udflugter i Madeiras mageløse natur med idylliske dale, frodige terrasser og charmerende landsbyer. Vi har sammensat et spændende udflugtsprogram, som også giver dig tid til at slappe af og nyde ferien. Måske vil du nyde en dukkert i hotellets indbydende pool, en slentretur langs havet, eller måske vil du fordybe dig i botanikkens verden i Funchals verdenskendte botaniske have.

Vores base er det dejlige 4-stjernede hotel Four Views Monumental Lido, som ligger i hjertet af Funchals populære Lido-område i gåafstand til butikker, cafeer og restauranter og blot cirka to kilometer fra centrum af byen. Et hotel, som udover den unikke beliggenhed, er særligt kendt for sit gode køkken. Til middagene er der inkluderet et glas vin, en øl eller sodavand.  

 

Kort - Madeira - Atlanterhavets blomsterø - Vinter 2021 - 2022

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med havudsigt
550,-
Dobbeltværelse med bjergudsigt som eneværelse · Afr. 6/1,13/1 & 3/2-24
1.599,-
Dobbeltværelse med bjergudsigt som eneværelse · Afr. 17/2 & 9/3-24
1.899,-
Dobbeltværelse med havudsigt som eneværelse · Afr. 6/1, 13/1 & 3/2-24
2.699,-
Dobbeltværelse med havudsigt som eneværelse · Afr. 17/2 & 9/3-24
2.999,-
Afbestillingsforsikring
855,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Levadavandring i Paradisdalen, inkl. frokost
325,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Madeira t/r
 • Flyskatter og afgifter ca. kr. 343
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter i Funchal på Four Views Monumental Lido****
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 2 x frokost (3. og 5. dag)
 • 6 x middag, inkl. 1 glas vin, øl, sodavand eller mineralvand (1. til 6. dag)
 • Madeiraaften med 3-retters middag, inkl. drikkevarer (7. dag)
 • Byvandring i Funchal
 • Besøg i Madeiravinkælder, inkl. vinsmagning
 • Udflugt til det Sydvestlige Madeira med bl.a. besøg ved Cabo Girão
 • Udflugt til Eira do Serrado og Monte
 • Besøg i valfartskirken i Monte  
 • Udflugt til det nordlige Madeira
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke længere er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Funchal på Madeira 

Vi flyver med Norwegians morgenfly direkte til Madeira, og fra lufthavnen kører vi mod vores hotel, som ligger i det populære Lido-område blot to kilometer fra centrum af Funchal.

Portugiserne opdagede den subtropiske ø ved en tilfældighed i 1419, da en storm slog et skib ud af kurs. Øen var så tæt bevokset med træer og helt ufremkommelig, at man besluttede at sætte ild til træerne. Man kaldte øen Madeira, som betyder træ.

Vi er fremme ved hotellet om formiddagen, så måske er værelserne ikke helt klar endnu. Vi lader bagagen stå på hotellet, og i selskab med rejslederen går vi en lille tur i nærområdet. Måske vil du nyde en kaffe eller frokosten på en af de nærliggende caféer eller restauranter?

Resten af dagen kan du bruge på at pakke ud, finde dig til rette og måske få en lille lur. Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant til en fælles velkomstmiddag.

Inkluderede måltider: Middag.

Velkommen til Madeira og Funchal.

Velkommen til Madeira og Funchal.

2. dag: Funchal i bus og til fods

I dag skal vi opleve hovedbyen på Madeira, Funchal, som ligger smukt med udsigt til Atlanterhavets blå hav. Sammen skal vi på en spændende byvandring, hvor vi blandt andet besøger den gamle bydel for at opleve den gamle pragtfulde arkitektur, der kan føres helt tilbage til det 14. og 15. århundrede.

Det er også i den gamle bydel, at vi skal besøge domkirken Sé, byens smukkeste bygning, hvis loft har de smukkeste udskæringer. Vi skal også en tur på det lokale marked, som er fyldt med eksotiske frugter og farverige blomster. Rejselederen fremviser desuden det populære fiskemarked, hvor man blandt andet kan finde den lange, sorte dybhavsfisk, Espada. Den velsmagende fisk kan kun fanges i havene omkring Japan og Madeira.

Vi slutter vores byrundtur med et besøg i en af de lokale Madeiravinkældre, hvor vi efter en lille rundvisning får lov til at smage på tre forskellige typer af den berømte Madeiravin.

Efter byrundturen kører vi tilbage til hotellet, hvor du kan bruge resten af dagen på at slappe af og nyde hotellets smukke omgivelser. Du kan også blive i Funchal og måske finde dig et dejlig frokoststed og nyde eftermiddagen langs byens hyggelige marina. Rejselederen viser dig, hvorfra du kan tage den lokale bus tilbage til hotellet. Om aftenen mødes vi til middagen på hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.  

Det lokale marked i Funchal, som er fyldt med eksotiske frugter og farverige blomster.

Det lokale marked i Funchal, som er fyldt med eksotiske frugter og farverige blomster.

3. dag: Sydvestlige Madeira med de dramatiske klippeformationer 

I bus kører vi fra Funchal langs sydkysten via den charmerende fiskerby, Câmara de Lobos, der ligger smukt op ad et bjerg omgivet af vinmarker og bananplanter. Vi fortsætter mod Estreito de Camara de Lobos til verdens næsthøjeste kystklippe Cabo Girao, der ligger 580 meter over havets overflade. Herfra nyder vi den fantastiske udsigt over området og Funchal, inden vi kører videre til den lille usete perle, Ribeira Brava, hvor der bliver mulighed for at holde en lille kaffepause.

Efterfølgende forlader vi kysten og kører ind i landet og op i højderne til højsletten Paul da Serra (1.500 m.o.h), hvor vi stopper ved udsigtspunktet Rabacal, hvorfra der er en enestående udsigt over Rabacalslugten og Madeiras frodige grønne bjerge. Herfra kører vi så småt ned mod den vestlige nordkyst til byen Porto Moniz, som tidligere var en kendt for sin hvalfangerstation og de naturlige badeanlæg i kystkantens lavaklipper.

Med bussen kører vi videre fra Porto Moniz langs den dramatiske nordkyst, med sine mange vandfald, til São Vicente, hvor vi spiser en dejlig frokost på en af byens lokale restauranter. Efter frokost fortsætter turen til Säo Vicente og herfra igen op i højderne igennem det naturfredede Laurislva (laurbær-familien) skovområde. Vi når til Encumeada-passet (1.007 m.o.h), hvorfra man i klart vejr kan se både syd- og nordkysten. Herfra kører vi tilbage til hotellet, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen efter en dag fyldt med store naturscenerier. 
 
Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.  

Den lille by Porto Moniz på Madeiras vestlige nordkyst.

Den lille by Porto Moniz på Madeiras vestlige nordkyst.

4. dag: Funchals bagland med Eira do Serrado og kurveslædebyen Monte

I dag skal vi på en dejlig udflugt til Funchals bagvedliggende bjergområde, og dagens første stop er ved udsigtspunktet Pico dos Barcelos. Herfra er der en enestående udsigt over Funchal by og det smukke bjergbagtæppe.

Vi fortsætter i bussen gennem det grønne landskab med akacie-, eukalyptus- og pinjeskove, og undervejs passerer vi dybe slugter og vandfald, inden vi når Eira do Serrado, som nok er et af de smukkeste steder på hele Madeira. Vi befinder os nu 1.094 m.o.h., og lodret ned kan vi se den lille landsby Curral das Freiras, som også kaldes Nonnernes dal. Den lille by ligger helt nede i bunden af dalen omgivet af høje bjergtinder til alle sider. I området dyrkes en helt særlig type kirsebær, som bruges til fremstilling af en speciel og meget velsmagende likør, Ginja. Den får du selvfølgelig lov til at smage, alt imens vi nyder de mageløse omgivelser.

Dagens sidste besøg er i bjergbyen Monte, hvor vi skal besøge Madeiras valfartskirke. Her er den sidste østrig-ungarske monark Kejser Karl I's sarkofag stedt til hvile. Monte er også kendt for sine kurveslæder, som hver har to førere, som styrer og bremser, når slæderne går over stok og sten nedad en stenbelagt smal vej til Livramento.

Efter lidt tid på egen hånd i Monte, kører bussen tilbage til Funchal. Her har du mulighed for at blive sat af i byen, inden bussen kører det sidste lille stykke tilbage til vores hotel. Eftermiddagen er din egen til afslapning eller egne eventyr. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.  

Monte er især kendt for sine sjove kurveslæder.

Monte er især kendt for sine sjove kurveslæder.

5. dag: Nordmadeira og en lille levadavandring

Dagens udflugt går atter ind midt på øen og op i højderne. Vi skal passere to ud af Madeiras i alt tre høje bjergpas, og vi lægger ud med at køre over Poiso-passet (1.412 m.o.h) og op til Pico Arieiro.

Vi gør holdt ved Ribeiro Frio, den kolde flod, hvor området bl.a. byder på Madeiras oprindelige skovbevoksning. Herfra skal vi på en lille vandring på ca. en time til Balcões - portugusisk for balkoner -  hvorfra vi har den smukkeste udsigt over bjerge og dale.

Derefter fortsætter vi i bussen til Santana, som er mest kendt for sine karakteristiske, trekantede og stråtækte huse. Frokosten nyder vi undervejs på en lokal restaurant.

På vej tilbage til Funchal kører vi bl.a forbi Penha da Aguia, ørneklippen, inden vi passerer dagens andet bjergpas, Portela, hvor vi med synet af den mageløse udsigt kan tage behørigt afsked med Madeiras nordkyst.

Dagens sidste besøg er i Machico, Madeiras næststørste by, inden vi sidst på eftermiddagen når hotellet efter vores storslåede heldagsudflugt fyldt med spektakulære naturscenerier.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.  

Udsigten fra Balcões er fantastisk.

Udsigten fra Balcões er fantastisk.

6. dag: På egen hånd eller levadavandring

Nyd en af feriens sidste dage. Måske vil du besøge Funchal og forsyne dig med nogle af de dejlige vine og lokale produkter, som du kun kan finde her på øen? Du kan deltage i ekstraudflugten med levadavandring i Paradisdalen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Ekstraarrangement: Levadavandring i Paradisdalen, inkl. frokost

Madeira er verdensberømt for sine mange vandingskanaler kaldet levadaer, hvoraf de fleste løber fra de regnfulde skovområder i nord til den sydlige og knap så fugtige del af Madeira.

Om formiddagen kører vi i bus til Vale Paraiso, Paradisdalen, hvor vi starter dagens vandretur. Vi spadserer stille og roligt langs levadaerne og nyder området. Her er frodigt - fyldt med blomster og eukalyptus - og undervejs passerer vi små lokale gårde, som producerer forskellige grøntsager og frugt. 

Efter cirka to timers vandring møder vi bussen igen ved Rochão, og vel ombord kører vi til en nærliggende restaurant for at nyde en let frokost, inden vi returnerer til lidoen og vores hotel.

(Vandring: Ca. 5 kilometer · Ca. 2 timer (terrænet er let))

På vandretur langs Madeiras levadaer.

På vandretur langs Madeiras levadaer.

7. dag: På egen hånd og Madeiraaften med Espetada

Nyd hotellets mange faciliteter. Måske vil du forkæle dig selv med en oplevelse i hotellets spa- og wellnessafdeling. Rejselederen kommer gerne med flere forslag til udflugtsmuligheder på øen.

Om aftenen mødes vi i hotellets reception, og sammen kører vi i bus til Funchal og en af byens populære restauranter. Her skal vi nyde en dejlig middag bestående af espetada (oksekød på spyd). Det er en traditionel ret fra landet, som i dag spises på alle restauranter i byen.

Efterfølgende er der underholdning af lokale folkedansere, som både synger og danser for os i deres farverige dragter. Madeiraaftenen er en dejlig afslutning på en skøn og begivenhedsrig ferie på den dejlige frodige ø. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Lokale folkedansere i farverige dragter.

Lokale folkedansere i farverige dragter.

8. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden kører vi mod lufthavnen og herfra flyver vi med Norwegian direkte til København, hvor vi ankommer sidst på eftermid-dagen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Four Views Monumental Lido ****, Funchal
VisSkjul

Dejligt 4-stjernet hotel med en rigtig god beliggenhed midt i det populære Lido-område i gåafstand til butikker, cafeer og restauranter og blot cirka to kilometer fra centrum af Funchal. Fra hotellets solterrasse og udendørs poolområde har du en fantastisk udsigt over byen og Atlanterhavet. På hotellet findes desuden bar, restaurant, wellness- og spaområde (mod betaling), en mindre indendørs pool og fitnesscenter. 

Værelser

Vi bor i dobbeltværelser på ca. 19m2 med udsigt til bjergene, balkon, tv, telefon, radio, sikkerhedsboks (mod betaling), te- og kaffefaciliteter, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer. Mod tillæg kan der bestilles dobbeltværelse med havudsigt samt dobbeltværelse som eneværelse med bjergudsigt eller havudsigt.

Læs mere om hotellet her.
 

Velkommen til Four Views Monumental Lido.
Velkommen til Four Views Monumental Lido.
Eksempel på dobbeltværelse med bjergudsigt på Four Views Monumental Lido.
Eksempel på dobbeltværelse med bjergudsigt på Four Views Monumental Lido.
Eksempel på dobbeltværelse med havudsigt på Four Views Monumental Lido.
Eksempel på dobbeltværelse med havudsigt på Four Views Monumental Lido.
Poolbaren på Four Views Monumental Lido.
Poolbaren på Four Views Monumental Lido.
Hotellets restaurant byder på en flot udsigt til Atlanterhavet.
Hotellets restaurant byder på en flot udsigt til Atlanterhavet.
Den hyggelige bar på Four Views Monumental Lido.
Den hyggelige bar på Four Views Monumental Lido.
Spa- og wellnessafdeling med bl.a. indendørs pool.
Spa- og wellnessafdeling med bl.a. indendørs pool.