NYHED!

Lissabon · Storbyferie · 2024

Flyrejser
5 Dage

Lissabon er en af Europas ældste og mest charmerende hovedstæder. I de stejle gader blandt sporvogne, flisesmykkede huse og minder fra Portugals tid som kolonimagt mærker vi historiens vingesus i samspil med storbyens liv og modernitet.

Lissabon byder på alt, man kan ønske sig af en hovedstad - og mere til. Her er imponerende bygninger, museer, brede boulevarder, grønne parker og farverige, labyrintiske kvarterer med gamle, stilfulde caféer, gode restauranter og spændende butikker. Lissabon har formået at bevare fortidens charme og samtidig være en metropol i international klasse med et rigt kulturliv og museer med fantastiske kunstsamlinger.

Engang var Lissabon hjertet i verdens største kolonirige,...

Lissabon er en af Europas ældste og mest charmerende hovedstæder. I de stejle gader blandt sporvogne, flisesmykkede huse og minder fra Portugals tid som kolonimagt mærker vi historiens vingesus i samspil med storbyens liv og modernitet.

Lissabon byder på alt, man kan ønske sig af en hovedstad - og mere til. Her er imponerende bygninger, museer, brede boulevarder, grønne parker og farverige, labyrintiske kvarterer med gamle, stilfulde caféer, gode restauranter og spændende butikker. Lissabon har formået at bevare fortidens charme og samtidig være en metropol i international klasse med et rigt kulturliv og museer med fantastiske kunstsamlinger.

Engang var Lissabon hjertet i verdens største kolonirige, og man holder nostalgisk fast ved fortidens storhed og gamle traditioner. Siden opdagelsestiden, hvor Portugal stod i spidsen for verdenshandlen, har Lissabon været en vigtig havneby, hvilket monumenter og bygninger overalt gør os opmærksom på. Indtægterne fra kolonierne var det økonomiske fundament for den utrolige ekstravagance, som man i dag ser utallige eksempler på i bybilledet. 

Du får også mulighed for at deltage i en spændende heldagstur til eventyrbyen Sintra, hvor vi skal besøge det Portugals ældste slot, det storslåede Palácio Nacional, der er fyldt med historie. 

Smag de skønne rødvine, portvine eller den fortryllende og let perlende vinho verde. Prøv de herlige oste, oliven, kylling med piri-piri (chilipeber), caldo verde-suppe, fisk, skaldyr, nationalretten bacalhau eller hvad med den verdensberømte delikatesse: Pastéis de Belém-kagerne?

Det er let at komme rundt både til fods og med byens veludbyggede metrosystem eller sporvogn. I Lissabon finder du alle ingredienser til den perfekte storbyferie, som vi krydrer med hygge, samvær og gode oplevelser.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.699,-
Afbestillingsforsikring
625,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Heldagsudflugt til Sintra og Cascais
550,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Lissabon t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • Hotelskat i Lissabon kr. 60,-
 • Afr. 14/4 & 26/5-2024: 4 nætter i Lissabon på Hotel VIP Executive Saldanha****
 • Afr. 8/9, 22/9, 6/10 & 13/10-2024: 4 nætter i Lissabon på Hotel Olissippo Marques de Sá****    
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 1 x middag (1. dag)
 • 1 x Fadoaften med middag (4. dag)
 • Bustransfer fra hotel til restaurant i Alfama t/r 
 • Byvandring i Alfama
 • Byvandring i Baixa og Belém
 • Entré til Jeronimósklosteret
 • Lokalguide i Jeronimósklosteret
 • 2 x 24 timers billet til bus, sporvogn og metro (2. & 4. dag)
 • Dansktalende rejseleder

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Ekstraarangement

Ekstraarrangement bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere). 

Kommende datoer

Du kan også snart bestille plads på storbyferierne til Lissabon med afrejse 8/9, 22/9, 6/10 og 13/10. 

Ønsker du at få besked, når rejserne er klar til bestilling, så send os en mail på info@vitus-rejser.dk

Dagsprogram

1. dag: På opdagelse i Lissabon

Vi flyver med Norwegian eller TAP Air Portugal fra København til Lissabon. Fra lufthavnen kører vi til vores hotel for at blive indkvarteret. Har du lyst kan du eventuelt gå en tur i nærområdet omkring hotellet i selskab med rejselederen. Om aftenen mødes vi i hotellets restarant til en fælles middag.  

Inkluderede måltider: Middag. 

Belem - Lissabon

Belem - Lissabon

2. dag: Lissabons ældste område Alfama

Sammen med rejselederen tager vi på byrundtur med metro og den skønne gammeldags sporvogn op ad Alfamas stejle gader og trapper. Vi nyder en gåtur gennem det idylliske kvarter, der er en labyrint af snoede gyder. Her oplever vi en hel anden verden med blafrende vasketøj, blomsterkrukker og små butikker.

Du får tid til frokost i det maleriske kvarter, inden vi fortsætter til den iøjefaldende bygning Casa dos Bicos med den ejendommelige facade beklædt med rhombeformede sten. Herfra kan du vælge at tage med rejselederen tilbage til hotellet eller tage ud på egne eventyr. Vi har inkluderet en 24-timers billet til ubegrænset brug af offentlige transportmidler i Lissabons centrum.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Sporvogn i Alfama - Lissabon

Sporvogn i Alfama - Lissabon

3. dag: På egen hånd eller heldagstur til Sintra og Cascais

Nyd dagen på egen hånd. Vi kan anbefale et besøg i det højtliggende, maleriske Bairro Alto-kvarter med snævre bolagte gader og gamle huse pyntet med smedejernsbalkoner. Her findes et utal af barer og fiskerestauranter med sardiner og skaldyr på menukortet. Kvarteret kan nås med Glória-kabelbanen, der forbinder pladsen Praça dos Restauradores i bydelen Baixa med gaden Rua de Alcântara i Bairro Alto. Du finder kabelbanen blot ca. 170 meter fra metrostationen Restauradores, og en returbillet koster ca. 4 Euro. 

Du kan også vælge at deltage i en dejlig heldagsudflugt til Portugals skønne bjergby Sintra, en arkitektonisk perle og datidens portugisiske kongers foretrukne feriested.  

Ekstraarrangement: Heldagsudflugt til Sintra og Cascais

Det er et hit at besøge den smukt beliggende UNESCO-beskyttede by Sintra. Byen, der ligger kun 25 kilometer fra Lissabon, var de portugisiske kongers foretrukne sommerferiested. Fra hotellet kører vi i bus til Sintra, og i den unikke gamle bjergby hygger vi os i gaderne blandt fontæner, kakkelbeklædte bygninger og små butikker.

Byens hjerte er det gradiøse og storslåede slot Palácio Nacional, der rummer hundreder af års historie. Man mener at slottets første bygning er opført i det 10. eller 11. århundrede, og vi får et godt indblik i de mest definerende tider i Portugals historie. Efter dette spændende besøg får du tid på egen hånd til frokost i byen.

Først på eftermiddagen fortsætter vi dagens udflugt og kører gennem den frodige nationalpark Sintra-Cascais, hvor vi holder et fotostop ved Cabo da Roca, det vestligste punkt på det europæiske fastland. På det forrevne klippeforbjerg troner et fyrtårn over de lodrette klippevægge, der bryder Atlanterhavets brusende bølger.

Herfra fortsætter vi det sidste lille stykke til kystbyen Cascais, som engang var et lille fiskerleje. De idylliske omgivelser var engang et af den portugisiske adels foretrukne tilflugtssteder, og her råder stadig en gammeldags, sjælden charme. Vi nyder den lille by, inden vi sidst på eftermiddagen kører retur til Lissabon.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Sintra National Palads.

Sintra National Palads.

4. dag: Baixa, Lissabons historiske hjerte, søfarerforstaden Belém og Fado-aften

Sammen med rejselededren tager vi på opdagelse i de elegante gader i Baixakvarteret. Vi tager metroen til stationen Avenida, der ligger på den elegante boulevard Avenida da Liberdade, der ofte sammenliges med Champs Elysées i Paris. Vi slentrer ned igennem boulevarden, der er fyldt fortovscaféer under store skyggefulde træer. Herfra spadsererer vi til den smukke Rossio-plads, hvor der gennem historien har været tyrefægtninger, militærparader og festivaler. Pladsen er i dag fyldt med caféer, restauranter, guldsmede og små butikker. Vi fortsætter videre ned mod Tejofloden til den store Comércio-plads, der ofte sammenlignes med San Marco-pladsen i Venedig, og her får du tid på egen hånd til at nyde området og eventuelt få dig lidt frokost. 

Rejselederen viser dig Comércio-pladsens sporvognsstop, hvor vi igen skal mødes. Vi tager sporvognen til bydelen Belém, som rummer en masse minder fra portugisernes bedrifter på verdenshavene. Her blev overdådige monumenter og kirker bygget i Portugals storhedstid. Lissabons vartegn er det flotte Belémtårn, der ligger som en fæstning i Tejofloden. Herfra sejlede Vasco da Gama ud på sin sørejse til Indien. Vi besøger det smukke Jéronimoskloster - et fantastisk UNESCO-beskyttet monument over opdagelsestidens rigdom.

Efterfølgende kan du lade dig friste med en kop eftermiddagskaffe, hvortil du måske vil nyde en af de berømte kager Pastéis de Belém på et af byens ældste konditorier.

Er benene til det, kan du eventuelt i selskab med rejselederen nyde en spadseretur langs floden til Monumentet for Opdagelserne, der er udformet som stævnen på en karavel. Foran monumentet findes et kæmpestort verdenskort i marmormosaik, der viser de opdagelsesrejsendes ruter. Herfra kan du også nyde udsigten til 25. april-broen, der ofte bliver kaldt for Golden Gate-broens tvilling, da den ligner den ikoniske hængebro i San Francisco. 

Efter dagens byrundtur har vi bestilt en bus, der kører os fra hotellet til en restaurant i Alfama-kvarteret. Her skal vi opleve de melankolske fadosange, som området er så kendt for. En slags blues, der handler om saudade - en længsel efter det evigt tabte, sorg, smerte, fortvivlelse, hjemve og ulykkelig kærlighed. Lyset dæmpes, når sangerinden iført sort sjal synger de traditionsrige sange med kraftfuld stemme akkompagneret af guitarspil. En ægte portugisisk aften på en hyggelig fadorestaurant med 3-retters middag inklusive drikkevarer, fadounderholdning samt bus til og fra restauranten. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og fadoaften med middag. 

Den smukke Rossio Plads i Lissabon.

Den smukke Rossio Plads i Lissabon.

5. dag: Hjemrejse

Morgenmad på hotellet og derefter er det blevet tid til at sige farvel til Lissabon. Vi flyver med  Norwegian eller TAP Air Portugal direkte til København. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Olissippo Marquês de Sá ****, Lissabon
VisSkjul

Hyggeligt, centralt beliggende 4-stjernet hotel i Lissabon tæt på Gulbenkian-muséet og indkøbscentret El Corte Inglês og blot 200 meter fra metrostationen São Sebastião. Hotellet har restaurant, cocktailbar og elevator.

Værelser

Alle værelser har aircondition, tv, sikkerhedsboks, minibar, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer.
Velkommen til Hotel Olissippo Marquês de Sá i Lissabon.
Velkommen til Hotel Olissippo Marquês de Sá i Lissabon.
Sæt dig til rette med en forfriskning i hotellets lounge-bar.
Sæt dig til rette med en forfriskning i hotellets lounge-bar.
Restauranten på hotellet.
Restauranten på hotellet.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.

Hotel VIP Executive Saldanha****, Lissabon
VisSkjul

Hyggeligt, centralt beliggende 4-stjernet hotel i Lissabon tæt på indkøbscenteret Atrium Saldanha og blot ca. 300 meter fra metrostationen Saldanha. Hotellet har 54 værelser, restaurant og bar. 

Værelser

Alle værelser har aircondition, tv, værdiboks, minibar, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer.

 

Velkommen i lobbyen på Hotel VIP Executive Saldanha i Lissabon i Portugal.
Velkommen i lobbyen på Hotel VIP Executive Saldanha i Lissabon i Portugal.
Morgenmadsrestauranten på Hotel VIP Executive Saldanha i Lissabon.
Morgenmadsrestauranten på Hotel VIP Executive Saldanha i Lissabon.
Hotellets morgenmadsrestaurant.
Hotellets morgenmadsrestaurant.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.