Eksklusiv langtidsferie!

Costa Blanca & Calpe · Langtidsrejse Deluxe · 2022

Flyrejser
22 Dage

Tag med på en langtidsrejse, hvor komfort og livsnyderi er i højsædet. Vi bor i store suiter med 20m2 store balkoner på det fabelagtige Suitopía Sol y Mar Suites Hotel​ i den charmerende ferieby Calpe på Spaniens østkyst Costa Blanca.

I Calpe befinder vi os midt på Spaniens middelhavskyst og blot en times kørsel fra Alicante. Under den spanske vintersol kommer temperaturen let op i nærheden af 20 grader. Calpe er derfor det perfekte sted at få et afbræk fra de mørke måneder i Danmark. Forkæl dig selv, og nyd livet på dette lækre hotel. 

I ferieperlen Calpe venter et spændende bymiljø med en hovedgade, hygge­lige restauranter og...

Tag med på en langtidsrejse, hvor komfort og livsnyderi er i højsædet. Vi bor i store suiter med 20m2 store balkoner på det fabelagtige Suitopía Sol y Mar Suites Hotel​ i den charmerende ferieby Calpe på Spaniens østkyst Costa Blanca.

I Calpe befinder vi os midt på Spaniens middelhavskyst og blot en times kørsel fra Alicante. Under den spanske vintersol kommer temperaturen let op i nærheden af 20 grader. Calpe er derfor det perfekte sted at få et afbræk fra de mørke måneder i Danmark. Forkæl dig selv, og nyd livet på dette lækre hotel. 

I ferieperlen Calpe venter et spændende bymiljø med en hovedgade, hygge­lige restauranter og cafeer samt små butikker, der ligger gemt i de charmerende sidegader. I den smukke gamle bydel findes en skøn, autentisk spansk atmosfære omkring de små tapasbarer, og i gaderne finder du spor fra både romere og arabere, som har hersket gennem tiden. Langs de brede sandstrande finder du en skøn strandpromenade, som indbyder til gode spadsereture.

I løbet af rejsen tager vi på en række spændende ud­flugter, ligesom rejselederen arrangerer forskellige aktiviteter og ekstraudflugter med lokal bus. Lørdag formiddag er der marked i Calpe, og så er der desuden lejlighedsvis underholdning på hotellet. Rejse­lederen sørger også for, at du får gode tips og inspiration til lokale restauranter, seværdigheder og spændende butikker, du eventuelt kan besøge på egen hånd under dit ophold. 

På rejsen er der både ro og tid til afslapning i de lækre omgivelser, men vi har også inkluderet et spændende udflugtsprogram med oplevelser i både naturområder, ved lokale kulturskatte og i storbyerne Alicante og Valencia. Om aftenen hygger vi os på hotellet med lækre spanske og europæiske retter, hvortil der er inkluderet et glas vin. Måske aftenens middag skal efterfølges af en drink på hotellets tagterrasse, hvorfra der er en helt fantastisk udsigt? Eller måske på din egen private, store balkon? I Calpe har vi sat de perfekte rammer for selvforkælelse.

Kort - Costa Blanca og Calpe - Langtidsrejse

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Suite med havudsigt
2.400,-
Dobbeltværelse som eneværelse med havudsigt
2.000,-
Leje af køkken med udstyr (kun muligt i suiter)
670,-
Afbestillingsforsikring
860,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Økologisk vingårdsbesøg, inkl. tapasfrokost
295,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Alicante t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 21 nætter i Calpe på Suitopía Sol y Mar Suites Hotel ****+
 • 21 x morgenmad (2. til 22. dag)
 • 20 x middag, inkl. et glas vin (2. til 21. dag)
 • Byvandringer i Calpe
 • Vandretur i naturparken Peñón de Ifach
 • Besøg på fiskemarked
 • Udflugt til Alicante
 • Besøg i naturparken Las Salinas
 • Udflugt til landsbyen Guadalest og kystbyen Altea
 • Besøg på Guadalest-slottet, inkl. entré
 • Udflugt til kulturbyen Valencia
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Forbehold for ændring i rækkefølgen af udflugterne. Ved få tilmeldinger vil udflugterne blive gennemført i selskab med gæster fra Vitus Reiser i Norge.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Calpe

 Om aftenen flyver vi med Vueling direkte fra København til Alicante. I lufthavnen bydes vi velkommen af vores dansktalende rejseleder, inden vi fortsætter med bus til Calpe.

Bemærk: På afrejsen d. 19/3 flyver vi med Norwegian.

Stranden i Calpe.

Stranden i Calpe.

2. dag: Calpe

Om formiddagen arrangerer rejselederen en hyggelig gåtur, hvor vi bliver introduceret til vores nye omgivelser og får inspiration til den kommende feries aktiviteter. Samtidig får du information om, hvilke dage de inkluderede udflugter foregår. På turen kommer vi ned på strandpromenaden og går en tur langs havet forbi hyggelige barer og restauranter. Vi kigger også ind på byens hovedgade, hvorfra små hyggelige sidegader med spændende butikker udgår. Gåturen slutter med rundvisning på hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad & middag.

Den hyggelige strandpromenade i Calpe.

Den hyggelige strandpromenade i Calpe.

3.-21. dag: Ophold i Calpe

I løbet af rejsen tager vi på en række spændende udflugter. Under opholdet arrangerer rejselederen ligeledes forskellige aktiviteter som f.eks. vandreture og ekstraudflugter - blandt andet med lokal bus til badebyen Albir, hvis der er stemning for det. Lørdag formiddag er der marked i byen. Derudover har hotellet lejlighedsvis aftenunderholdning. Sammen hygger vi os med morgenmåltider og middage på hotellet. Nedenfor kan du læse om de inkluderede udflugter.

Inkluderede måltider: Morgenmad & middag.

Hver lørdag er der marked i Calpe.

Hver lørdag er der marked i Calpe.

22. dag: Hjemrejse

Tre dejlige uger lakker mod enden, og vi flyver med Vueling fra Alicante direkte til København.

Bemærk: På afrejsen d. 19/3 flyver vi med Norwegian.

Inkluderede måltider: Morgenmad. 

På rejsen er følgende udflugter inkluderet

Den magiske naturpark Peñón de Ifach og fiskemarkedet

Vi spadserer til den eventyrlige 332 meter høje klippe Peñón de Ifach. På en af bjergsiderne opstod engang den lille by Ifach, som var beboet af berbere. Efter barske piratangreb valgte de at flytte ind mod land, og dermed blev nutidens Calpe grundlagt. En fantastisk vandrerute fører gennem naturparken helt til toppen. Hvert år besøges klippen af store kolonier af søfugle, som benytter området til at yngle. Vi går halvvejs op ad klippen ind gennem fine haveanlæg med imponerende palmer og blomster. Jo længere ud mod klippen vi kommer, desto mere højrøstet bliver koret fra de tusindvis af søfugle.

Efter den lille vandretur overværer vi fiskeauktionen på La Lonja, hvor man hver eftermiddag sælger havets mange specialiteter. Vi nyder livet ved marinaen og havnen, inden vi vender tilbage til hotellet.

En smukt vandrerute fører gennem naturparken op ad Peñón de Ifach.

En smukt vandrerute fører gennem naturparken op ad Peñón de Ifach.

Calpes gamle bydel

Vi spadserer op ad hovedgaden og videre til den gamle bydel med brostensbelagte gader. Her er smukke kirker, museer, hyggelige små cafeer og traditionelle tapasbarer. Skulle sulten melde sig, er der rig mulighed for at afprøve det lokale spanske køkken - ikke mindst på byens fiskerestauranter.

Den hyggelige gamle bydel i Calpe.

Den hyggelige gamle bydel i Calpe.

Prægtige Alicante

Vi tager på en flot heldagstur til den fantastiske storby Alicante, der ligger midt på Costa Blanca. Brede alléer, grønne haver, indbydende fiskerestauranter og lystyachter findes her i millionklassen. Vi nyder den storslåede udsigt over byen og havet fra middelalderborgen Santa Bárbara, der troner over centrum. Vi tager også på en spadseretur langs den berømte palmepromenade Explanada de España, efterfulgt af tid på egen hånd til shopping eller måske et visit på en af de mange stemningsfulde fortovscafeer.

Udsigt over Alicante fra middelalderborgen Santa Bárbara.

Udsigt over Alicante fra middelalderborgen Santa Bárbara.

Minitog til Las Salinas Naturpark

Med Calpes minitog kører vi til en saltvandssø, der ligger som en lille perle bag selve byen. Engang blev området brugt til saltproduktion, men i dag kommer besøgende for at beundre nationalparkens mange trækfugle og de lyserøde flamingoer. Flamingoens rosa fjerdragt kommer fra føden, som består af små krebsdyr og alger. En smal og ujævn sti rundt om søen gør det muligt at se dyrelivet på ganske nært hold.

Bemærk: Minitoget kører på en syv kilometer lang strækning og har tre stoppesteder: Ved den gamle bydel, ved havnen nær Peñón de Ifach og ved den centrale plads Plaza Colón blot 200 meter fra hotellet. Toget kører dagligt hver 45. minut mellem klokken 10 og 18. I visse perioder kører toget imidlertid ikke, og udflugten vil i stedet foregå med bus i forlængelse af turen til Alicante.  

Flamingoer i Las Salinas.

Flamingoer i Las Salinas.

Landsbyen Guadalest og kystbyen Altea  

Vi tager på en spændende halvdagsudflugt i Costa Blancas bagland. Ad smukke veje kører vi op i bjergene til den dramatisk placerede og maleriske landsby Guadalest med blot 200 indbyggere. I middelalderen havde Guadalest stor betydning. Byen tilhørte kongehuset Aragon, der dengang var et af de vigtigste i Europa, og som dominerede hele den vestlige del af Middelhavsområdet. Den eneste adgang til den gamle bydel er op ad Costera del Portal-trapperne og via en tunnel boret ind i klippen ved Guadalest-slottet. Den bilfri by regnes ikke uden grund blandt en af Spaniens store seværdigheder, og på byvandringen gennem den velbevarede gamle bydel passerer vi både adelshuset, kirken og fængslet. Herfra er der en smuk udsigt til den dybtliggende sø, marker med oliventræer og blomstrende mandeltræer.

Turen fortsætter til den charmerende kystby Altea, der ligger som en sand perle direkte ud mod det azurblå Middelhav. Vi tager på en lille byvandring i den højtliggende gamle bydel med hvidkalkede huse og kommer gennem labyrinten af stejle brostensbelagte gader. Her findes en autentisk spansk stemning i de kringlede gader, og det er derfor ikke overraskende, at byen ikke bare tiltrækker besøgende, men også mange fotografer og malere. Altea har en fantastisk beliggenhed som var det én stor balkon med fuld havudsigt over Alteabugten .

Alteas charmerende gamle bydel.

Alteas charmerende gamle bydel.

Kulturbyen Valencia

Spændende heldagsudflugt til en af Spaniens største byer, der byder på smukke haver og parker. Storbyens ni kilometer lange, grønne pulsåre Jardín del Turia er en af Spaniens største byparker og ligger i et tørlagt flodleje, hvor intet mindre end 18 broer krydser den. Valencia er en fascinerende blanding af gammelt og nyt. Byen er blevet verdensberømt på grund af Formel 1 og America’s Cup, men er også kendt for det enestående byggeri Ciudad de las Artes y las Ciencias, der er den spanske arkitekt Santiago Calatravas mesterværk, og som i dag er byens mest populære seværdighed. Den verdensberømte arkitekt er født i byen og har fået skabt sig en særlig signatur i Valencia. På en spadseretur ser vi det store område, der rummer både et opera- og koncerthus, et eksperimentarium og et af Europas største saltvandsakvarier.

På byrundturen passerer vi musikpaladset, tyrefægterarenaen og det imponerende rådhus. Vi kommer også forbi den velbevarede børs, La Lonja, der gennem århundreder er blevet brugt til silkehandel. På Mercado Central sælges friske krydderurter, citrusfrugter og fisk. I det mondæne kvarter Eixample ser vi byens eksklusive forretninger og chikke cafeer samt får et godt indtryk af livet i Valencia på første klasse. Byen minder på mange måder om Barcelona, og man fornemmer tydeligt, at arkitekten Francisco Mora Berenguer var venner med Barcelonas verdensberømte arkitekt Antoni Gaudí. Det er torvehallen Mercado de Colón et godt eksempel på.

Efter den spændende byrundtur i den nye bydel, fortsætter vi til fods gennem det stemningsfulde middelalderkvarter El Carmen. Bag katedralen ligger den atmosfærefulde plads, Plaza de la Virgen, hvor vi finder et væld af hyggelige spisesteder. Find på egen hånd en hyggelig lokal restaurant, og prøv måske den spanske nationalret paella, der oprindeligt stammer fra Valencia. Vi kan også varmt anbefale byens berømte horchata de chufa, som er en sund, kold, mælkefarvet drink lavet af jordmandler (tigernødder).  

Valencias smukke katadral ligger i middelalderkvateret El Carmen.

Valencias smukke katadral ligger i middelalderkvateret El Carmen.

På rejsen tilbydes følgende ekstraarrangement

Økologisk vingårdsbesøg, inkl. tapas og vinsmagning

Glæd dig til en spændende rundtur på den hyggelige familiedrevne vingård Enrique Mendoza. Her fremstilles økologiske kvalitetsvine, og reglerne for økologisk landbrug uden brug af kemiske herbicider og pesticider følges nøje. Vingården drives i dag af Mendozas børn José og Julián.

Her bringes vi ind i en fredfyldt verden blandet med aromatiske dufte fra de skønne vine og hører om familiens historie og lærer lidt om, hvordan man dyrker økologisk vin. Det kræver fantasi og er en kompliceret proces. På vingården fremstilles cirka 600.000 flasker om året, hvoraf halvdelen sælges i Spanien og resten bliver solgt til andre europæiske lande – blandt andet til Laudrup Vinimport i Danmark. Vi hygger os med vinsmagning, som består af syv forskellige vine og nyder en let tapasfrokost.

Vinsmagning på den familiedrevne vingård Enrique Mendoza.

Vinsmagning på den familiedrevne vingård Enrique Mendoza.

Hotelinformation

Suitopía Sol y Mar Suites Hotel ****+, Calpe
VisSkjul

Moderne og superlækkert hotel med en fremragende beliggenhed i den centrale del af Calpe blot 200 meter fra havet og cirka to kilometer fra naturparken Peñón de Ifach.

Det flotte hotel, som åbnede i 2017 med 232 suiter, er meget populært. Hotellet har to udendørs pools, hvoraf den ene er opvarmet, samt solterrasse med solstole. Det er muligt at låne poolhåndklæder. Vil du forkæle dig selv, kan du mod betaling slappe af i hotellets spa med sauna og dampbade, ligesom der tilbydes herlige massage- og skønhedsbehandlinger. Hotellet har desuden fitnesscenter, elevator, bar, lobbybar, snackbar og en meget elegant buffetrestaurant. På 30. etage i 112 meters højde og med 360 graders panoramaudsigt kan du nyde en kølig drink i Sky Lounge Bar. Hotellet har vaskeriservice mod betaling samt eget lille møntvaskeri, og blot et stenkast fra bygningen ligger et minimarked. Under opholdet arrangerer hotellet lejlighedsvis aftenunderholdning.

Måltider

I den elegante restaurant med blandt andet showcooking, nyder vi den inkluderede halvpension. Hotellet lægger stor vægt på et veltillavet udvalg både morgen og aften. Her er næsten alt, hvad man kan ønske sig! Lige fra det sunde lavet af friske råvarer til lidt til den søde tand. Om aftenen har vi inkluderet et glas vin pr. person.

Værelsestyper

Prisen inkluderer ophold i suite med balkon.

Mod tillæg kan der bestilles: 

 • Suite med balkon og havudsigt.
 • Eneværelse (dobbeltværelse) med havudsigt. 

Suiter med balkon 

Lækre suiter på ca. 75m2 som inkluderer ca. 20m2 balkon, der har bord, stole og to liggestole. Mod tillæg kan der bestilles suiter med havudsigt. 

Suiterne har stue, der er indrettet med stole, sofa og tv, samt separat soveværelse med kingsize dobbeltseng eller to enkeltsenge, pudemenu og tv. I suiterne finder du desuden sikkerhedsboks, Nespressomaskine med én kapsel pr. person pr. dag, minibar med én flaske vand dagligt til fri afbenyttelse, gratis WiFi, aircondition/varmeanlæg samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Suiterne har desuden et lille køkken med mikroovn, komfur og køleskab. Brug af køkken samt udstyr bestilles sammen med rejsen. Køkkenet rengøres ikke under opholdet. (Der opkræves et depositum på EUR 150 ved ankomst, som tilbagebetales ved hjemrejse).

Dobbeltværelse som eneværelse med havudsigt

Lækre indrettede værelser på ca. 37m2 som inkluderer ca. 10m2 balkon, der har bord og stole og havudsigt. 

Værelserne har kingsize dobbeltseng eller to enkelt­senge samt pudemenu, sikkerhedsboks, Nespressomaskine med én kapsel pr. person pr. dag, minibar med én flaske vand dagligt til fri afbenyttelse, gratis WiFi, aircondition/varmeanlæg samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. 

Hotelfakta

 

Afslapning ved poolen på Suitopía Sol y Mar Suites Hotel.
Afslapning ved poolen på Suitopía Sol y Mar Suites Hotel.
Eksempel på de store suiter på Suitopía Sol y Mar Suites Hotel.
Eksempel på de store suiter på Suitopía Sol y Mar Suites Hotel.
Eksempel på et enkeltværelse på Suitopía Sol y Mar Suites Hotel.
Eksempel på et enkeltværelse på Suitopía Sol y Mar Suites Hotel.
Udsigten på Sky Lounge Baren på Suitopía Sol y Mar Suites Hotel.
Udsigten på Sky Lounge Baren på Suitopía Sol y Mar Suites Hotel.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Klima og temperaturer

Vejret i Alicante