Eksklusiv nyhed!

Calpe · Langtidsrejse Deluxe

Flyrejser
23 Dage

Tag med på en langtidsrejse, hvor komfort og livsnyderi er i højsædet. Vi bor i store suiter med rummelige balkoner på det fabelagtige Suitopía Sol y Mar Suites Hotel​ i den charmerende ferieby Calpe ved Spaniens Middelhavskyst.

Calpe er det perfekte sted at få et afbræk fra de mørke måneder i Danmark. Grib chancen for at få slappet af og nyde livet på vores lækre hotel, der åbnede så sent som i 2017. Vi befinder os blot én times kørsel fra Alicante på Costa Blanca, midt på Spaniens middelhavskyst. Under den spanske vintersol kommer temperaturen let op i nærheden af de 20 grader i februar, der som bekendt er...

Tag med på en langtidsrejse, hvor komfort og livsnyderi er i højsædet. Vi bor i store suiter med rummelige balkoner på det fabelagtige Suitopía Sol y Mar Suites Hotel​ i den charmerende ferieby Calpe ved Spaniens Middelhavskyst.

Calpe er det perfekte sted at få et afbræk fra de mørke måneder i Danmark. Grib chancen for at få slappet af og nyde livet på vores lækre hotel, der åbnede så sent som i 2017. Vi befinder os blot én times kørsel fra Alicante på Costa Blanca, midt på Spaniens middelhavskyst. Under den spanske vintersol kommer temperaturen let op i nærheden af de 20 grader i februar, der som bekendt er en af de mere grå og triste måneder i Danmark.

Calpe er en mindre by mellem Benidorm og Jávea med cirka 20.000 indbyggere. Måske kender du slet ikke denne ferieperle? Her venter et spændende bymiljø med en gågade, hyggelige restauranter og caféer samt små butikker, der ligger gemt i de charmerende sidegader. I den smukke gamle bydel findes en skøn, autentisk spansk atmosfære omkring de små tapasbarer. Calpe rummer i det hele taget en skøn kombination af modernitet og historiske levn. Omkring i byen er der efterladt spor fra både romere og arabere, som har hersket over byen gennem tiden. Den vidtstrakte strandpromenade løber langs de brede sandstrande, hvor du kan leje parasoller og liggestole. På rejsen er der både ro og tid til afslapning i lækre omgivelser, men vi har også inkluderet et spændende udflugtsprogram med oplevelser i både naturområder, ved lokale kulturskatte og i storbyerne Allicante og Valencia.

Slap af, og nyd hotellets superlækre faciliteter, hvor der er kælet for detaljerne. Om aftenen hygger vi os med lækre spanske og europæiske retter, hvortil der er inkluderet et glas vin. Måske aftenens middag skal efterfølges af en drink på hotellets tagterrasse, hvorfra der er en helt fantastisk udsigt? Eller måske på din egen private, store balkon? I Calpe har vi sat de perfekte rammer for selvforkælelse og en afslappende langtidsferie, der vil få vinteren herhjemme til at virke som en fjern, fjern drøm.

Kort over Spanien - Calpe

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Suite med havudsigt
2.400,-
Dobbeltværelse som eneværelse med havudsigt
2.100,-
Afbestillingsforsikring
820,-
Obl. administrationstillæg
69,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Alicante t/r
 • Alle skatter og afgifter pt. kr. 268,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 22 nætter i Calpe på Suitopía Sol y Mar Suites Hotel ****+
 • 22 x morgenmad
 • 22 x middag inkl. et glas vin
 • Byvandringer i Calpe
 • Vandretur i naturparken Peñón de Ifach
 • Besøg på fiskemarked
 • Udflugt til Alicante
 • Minitogtur til Las Salinas Naturpark
 • Udflugt til landsbyen Guadalest & Algar-vandfaldene
 • Entré til Guadalest-slottet
 • Entré til Algar-vandfaldene
 • Udflugt til kulturbyen Valencia
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Forbehold for ændringer I rækkefølgen af udflugterne.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Calpe

Ved middagstid flyver vi med Norwegian direkte fra København til Alicante. I lufthavnen bydes vi velkommen af vores dansktalende rejseleder. Fra lufthavnen skal vi på en fin køretur forbi Benidorms flotte skyline og bjergbyen Altea, inden Calpe åbenbarer sig foran os i en bred dal ned mod det glitrende Middelhav. Efter ankomst er der en lille rundvisning på hotellet, som skal være vores hjem de næste tre uger. Om aftenen nyder vi rejsens første skønne middag.

2. dag: Calpe

Om formiddagen arrangerer rejselederen en hyggelig gåtur, hvor vi bliver introduceret til vores nye omgivelser og får inspiration til den kommende feries aktiviteter. Samtidig får du information om, hvilke dage de inkluderede udflugter foregår. På turen kommer vi ned på strandpromenaden og går en tur langs havet forbi hyggelige barer og restauranter. Vi kommer også en tur ind i hovedgaden, hvorfra små hyggelige sidegader med spændende butikker udgår.

3.-22. dag: Ophold i Calpe

I løbet af rejsen tager vi på en række spændende udflugter. Under opholdet arrangerer rejselederen ligeledes forskellige aktiviteter som f.eks. spil, film, vandreture, spanskundervisning og ekstraudflugter - blandt andet med lokal bus til den smukke landsby Altea og badebyen Albir - og måske en vinsmagning på en lokal bar. Lørdag formiddag er der marked i byen langs Avenida del Norte. Derudover har hotellet jævnligt aftenunderholdning i form af musik og dans. Sammen hygger vi os med morgenmåltider og middage på hotellet. Nedenfor kan du læse om de inkluderede udflugter.

23. dag: Hjemrejse

Tre dejlige uger lakker mod enden, og om eftermiddagen flyver vi med Norwegian fra Alicante direkte til København.

På rejsen er følgende udflugter inkluderet:

Udflugt: Den magiske naturpark Peñón de Ifach & fiskemarkedet
Vi spadserer til den eventyrlige 332 meter høje klippe Peñón de Ifach. På en af bjergsiderne opstod engang den lille by Ifach, som var beboet af berbere. Efter barske piratangreb valgte de at flytte ind mod land, og dermed blev nutidens Calpe grundlagt. Fantastiske vandreruter af forskellige sværhedsgrader fører gennem naturparken helt til toppen. Hvert år besøges klippen af store kolonier af søfugle, som benytter området til at yngle. Vi vælger en nem rute og går halvvejs rundt om klippen ind gennem fine haveanlæg med imponerende palmer og blomster. Jo længere ud mod klippen vi kommer, desto mere højrøstet bliver koret fra de tusindvis af søfugle. Er man til mere krævende vandringer, kan man via en tunnel komme op til toppen. Herfra er der en enestående udsigt over hele området - og på en klar dag kan man se helt til De Baleariske Øer. Turen gennem tunnelen tager cirka 30 minutter hver vej. Efter den lille vandretur overværer vi fiskeauktionen på La Lonja, hvor man hver eftermiddag sælger havets mange specialiteter. Vi nyder livet ved marinaen og havnen, inden vi vender tilbage til hotellet.
 

Udflugt: Calpes gamle bydel
Vi spadserer op ad hovedgaden og videre til den gamle bydel med brostensbelagte gader. Her er smukke kirker, museer, hyggelige små caféer og traditionelle tapasbarer. Her er rig mulighed for at afprøve lidt spansk mad, hvis du skulle få lyst! Ikke mindst på byen fiskerestauranter.

Udflugt: Prægtige Alicante
Flot heldagstur til den fantastiske storby Alicante, der ligger midt på Costa Blanca. Brede alléer, grønne haver, indbydende fiskerestauranter og lystyachter findes her i millionklassen. Vi nyder den storslåede udsigt over byen og havet fra middelalderborgen Santa Bárbara, der troner over centrum. Vi tager også på en spadseretur langs den berømte palmepromenade Explanada de España, efterfulgt af tid på egen hånd til shopping eller måske et visit på en af de mange stemningssfulde fortovscaféer?

Udflugt: Minitog til Las Salinas Naturpark
Med Calpes minitog kører vi til en saltvandssø, der ligger som en lille perle bag selve byen. Engang blev området brugt til saltproduktion, men i dag kommer besøgende for at beundre nationalparkens mange trækfugle og de lyserøde flamingoer. Flamingoens rosa fjerdragt kommer fra føden, som består af små krebsdyr og alger. Gode stier rundt om søen gør det muligt at se dyrelivet på nært hold.

Bemærk: Minitoget kører på en syv kilometer lang strækning og har tre stoppesteder: Ved saltvandssøen, ved den gamle bydel og ved havnen nær Peñón de Ifach. Toget kører dagligt hver 45. minut mellem klokken 10 og 18.

Udflugt: Landsbyen Guadalest og Algar-vandfaldene 
Vi tager på en spændende halvdagsudflugt i Costa Blancas bagland. Ad smukke veje kører vi op i bjergene til den dramatisk placerede, lille, maleriske landsby Guadalest med blot 200 indbyggere. I middelalderen havde Guadalest stor betydning. Byen tilhørte kongehuset Aragon, som dengang var et af de vigtigste i Europa og dominerede hele den vestlige del af Middelhavsområdet. Den eneste adgang til den gamle bydel er op ad Costera del Portal-trapperne og via en tunnel boret ind i klippen ved Guadalest-slottet. Den bilfri by regnes ikke uden grund blandt en af Spaniens store seværdigheder. På byvandringen gennem den velbevarede gamle bydel passerer vi adelshuset, kirken og fængslet. Herfra er der en smuk udsigt til den dybtliggende sø, marker med oliventræer og blomstrende mandeltræer. Turen fortsætter til vandfaldene Algar. Ad en 1,5 kilometer lang gangbro kommer vi tæt på de imponerende vandfald, hvor der er mulighed for en lille dukkert i det helsebringende vand. 

Udflugt: Kulturbyen Valencia
Spændende heldagstur til en af Spaniens største byer, der byder på smukke haver og parker. Storbyens ni kilometer lange, grønne pulsåre Jardín del Turia, løber som et bredt bånd gennem byen. Den skønne park, der er en af Spaniens største byparker, ligger i et tørlagt flodleje, og ikke mindre end 18 broer krydser den. Valencia er en fascinerende blanding af gammelt og nyt. Byen er blevet verdensberømt på grund af Formel 1 og America’s Cup, men er også kendt for det enestående byggeri Ciudad de las Artes y las Ciencias, der er den spanske arkitekt Santiago Calatravas mesterværk, og som i dag er byens mest populære seværdighed. Området rummer både et Opera- og koncerthus, et eksperimentarium og et af Europas største saltvandsakvarier. Indgangen til det futuristiske Opera- og koncerthus ligner nærmest gabet på en kæmpestor hvid haj! Den verdensberømte arkitekt er født i byen, og han har fået skabt sig et særligt signatur i Valencia. Vi spadserer i det moderne område med de fantastiske bygninger.

På byrundturen passerer vi musikpaladset, tyrefægterarenaen og det imponerende rådhus. Vi kommer også forbi den velbevarede børs, La Lonja, der gennem århundreder blev brugt til silkehandel. På Mercado Central sælges friske krydderurter, citrusfrugter og fisk. I det mondæne kvarter Eixample ser vi byens eksklusive forretninger og chikke caféer og får et godt indtryk af livet i Valencia på første klasse. Byen minder på mange måder om Barcelona, og man fornemmer tydeligt, at arkitekten Francisco Mora Berenguer var ven med Barcelonas verdensberømte arkitekt Antoni Gaudí. Det er torvehallen Mercado de Colón et godt eksempel på.

Efter en spændende byrundtur i den nye bydel, fortsætter vi til fods gennem det stemningsfulde middelalderkvarter El Carmen. Bag katedralen ligger den atmosfærefulde plads, Plaza de la Virgen, hvor vi finder et væld af hyggelige spisesteder. Har du lyst, så tag med rejselederen ind på en lokal restaurant, og smag den spanske nationalret paella, der oprindeligt stammer fra Valencia. Frokosten er for egen regning. Vi kan også varmt anbefale byens berømte horchata de chufa, som er en sund, kold, mælkefarvet drink lavet af jordmandler (tigernødder). 
 

Hotelinformation

Suitopía Sol y Mar Suites Hotel ****+
VisSkjul

Super lækkert hotel med fremragende beliggenhed i den centrale del af Calpe blot 50 meter til havet og cirka to kilometer til naturparken Peñón de Ifach. Det splinternye hotel, som åbnede i foråret 2017 med 232 suiter, er ikke uden grund blevet meget populært. Det er moderne og har en flot udendørs pool, solterrasse med solstole, fitnesscenter, elevator, bar og en meget elegant buffetrestaurant med show cooking. Hotellet lægger stor vægt på det kæmpe udvalg af veltillavet mad både morgen og aften. Her er næsten alt, hvad man kan ønske sig! Lokale specialiteter, spanske og europæiske retter. Alt fra det sunde til den søde tand lavet af friske råvarer. Om aftenen har vi inkluderet et glas vin pr. person.

Vil du forkæle dig selv, kan du mod betaling slappe af i hotellets spa med indendørs pool med havvand, sauna og dampbade ligesom der tilbydes herlige massage- og skønhedsbehandlinger. Lobby bar, snackbar og Sky Lounge Bar på hotellets 30. etage i 112 meters højde og med 360 graders panoramaudsigt. Vaskeriservice mod betaling. Blot et stenkast fra bygningen ligger hotellets eget store supermarked. Under opholdet arrangerer hotellet jævnligt aftenunderholdning, oftest i form af musik og dans.
 
Glæd dig til at bo i de store suiter med balkon og udsigt over byen. Mod tillæg kan du få en suite med fuld havudsigt, som er en særlig oplevelse med den store balkon. Vi bruger store dobbeltværelser med fuld havudsigt som eneværelser. Overalt hersker en hyggelig stemning med komfort i højsædet. Sovespray til hovedpuden, fod- eller solcreme m.m. kommer ind på værelset som små overraskelser.  
   
De 75 m2 store suiter er udstyret med:
 • Stue med 4 stole, sofa og 40 tommers tv.
 • Soveværelse med stor king size seng eller to enkeltsenge, pudemenu og 40 tommers tv.
 • Stort badeværelse med toilet, bruseniche, dobbelt håndvask, hårtørrer og skønne sæber.
 • 20 m2 balkon med to liggestole, bord og stole.
 • Sikkerhedsboks, Nespressomaskine, minibar med vand og juice til fri afbenyttelse.
 • Gratis WiFi, aircondition og varmeanlæg.
Brug af køkken med mikroovn, komfur og køleskab samt udstyr mod betaling. Pris EUR 7 pr. døgn, som betales direkte til rejselederen på destinationen. Køkkenet rengøres ikke under opholdet. (Der opkræves et depositum på EUR 150 som tilbagebetales ved hjemrejse).
 
De 37 m2 store eneværelser er udstyret med:
 • Stue med 2 stole, 40 tommers tv, stor king size seng eller to enkeltsenge og pudemenu.
 • Stort badeværelse med toilet, bruseniche, håndvask, hårtørrer og skønne sæber.
 • 10 m2 balkon med bord og stole.
 • Fuld havudsigt.
 • Sikkerhedsboks, Nespressomaskine, minibar med vand og juice til fri afbenyttelse.
 • Gratis WiFi, aircondition og varmeanlæg.
Der er ikke køkken i eneværelserne.
 
Læs mere om hotellet her.
 
Afslapning ved poolen på Suitopía Sol y Mar Suites Hotel. Eksempel på de store suiter på Suitopía Sol y Mar Suites Hotel. Eksempel på et enkeltværelse på Suitopía Sol y Mar Suites Hotel. Udsigten på Sky Lounge Baren på Suitopía Sol y Mar Suites Hotel. Buffetrestauranten på Suitopía Sol y Mar Suites Hotel.