Nyhed!

Costa del Sol & Benalmádena · Langtidsrejse på Hotel Alay

Flyrejser
22 Dage

Rejs med til Sydspaniens solkyst, der lokker med 300 årlige solskinsdage. Her er der skruet op for velværet, når vi nyder livet i balkonværelser på moderne og total nyrenoveret 4-stjernet hotel med fantastisk beliggenhed. På rejsen er der inkluderet lækker halvpension med vin, spændende udflugter og dansktalende rejseleder.

Selvom byerne langs Costa del Sol næsten hænger sammen, byder de på vidt forskellige oplevelser. Når man hiver tre uger ud af kalenderen, er det vigtigt, at man finder det helt rigtige rejsemål. Det har vi fundet i Benalmádena, som ligger vest for Málaga på Costa del Sols smalle kyststrimmel og...

Rejs med til Sydspaniens solkyst, der lokker med 300 årlige solskinsdage. Her er der skruet op for velværet, når vi nyder livet i balkonværelser på moderne og total nyrenoveret 4-stjernet hotel med fantastisk beliggenhed. På rejsen er der inkluderet lækker halvpension med vin, spændende udflugter og dansktalende rejseleder.

Selvom byerne langs Costa del Sol næsten hænger sammen, byder de på vidt forskellige oplevelser. Når man hiver tre uger ud af kalenderen, er det vigtigt, at man finder det helt rigtige rejsemål. Det har vi fundet i Benalmádena, som ligger vest for Málaga på Costa del Sols smalle kyststrimmel og direkte ud mod Middelhavet.

Benalmádena er næsten vokset sammen med Torremolinos, men netop her findes en ganske særlig charme, der især skyldes byens flotte strandpromenade. Om sommeren er Benalmádena velbesøgt, men om efteråret og i vintermånederne sættes tempoet ned, og der er god tid til at hygge sig med morgenkaffen og til at fornemme den lokale atmosfære. Benalmádena tilbyder en skøn kombination af strand- og byliv, ligesom at området indbyder til udflugter og spændende oplevelser ved nogen af Andalusiens største seværdigheder.

Sæt dig ned med en god bog i et af hotellets mange hyggelige opholdssteder i den smukt indrettede lobby eller måske på din egen terrasse eller balkon. Gå på opdagelse i byens butikker, eller nyd en frokost på en af de klassiske tapasbarer, eller bestil friskfanget fisk på en stemningsfuld lokal restaurant. Når solen skinner fra en skyfri himmel, og man hører havets bølger slå rytmisk ind mod land, forstår man til fulde, hvorfor Benalmádena bliver mere og mere populær. Et hyggeligt, behageligt og solrigt afbræk med afslappende oplevelser væk fra de mørkeste måneder i Danmark.

Kort - Costa del Sol & Benalmádena · Langtidsrejse på Hotel Alay

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med havudsigt
800,-
Eneværelse med balkon el. terrasse
3.700,-
Afbestillingsforsikring
730,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Charmerende Cádiz & sherrybyen Jerez
550,-
Andalusien for alle sanser
350,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Málaga t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 253,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 21 nætter i Benalmádena på Hotel Alay****
 • 21 x morgenmad (2.-22. dag)
 • 1 x frokost, inkl. 1 glas vin
 • 20 x middag, inkl. ¼ fl. vin og vand
 • 1 x tapasmiddag
 • Orienterende gårtur i lokalområdet
 • Udflugt til eksklusive Marbella og Puerto Banús
 • Besøg i privat hjem
 • Aftenudflugt til romantiske Málaga
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).

Forbehold for ændring i rækkefølgen af udflugterne. Ved få tilmeldinger vil udflugterne blive gennemført i selskab med gæster fra Vitus Reiser i Norge. 
 

 

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Costa del Sol

Med Norwegian flyver vi direkte fra København til Málaga. I lufthavnen bydes vi velkommen af vores dansktalende rejseleder, hvorefter vi kører til skønne Benalmádena, der danner rammen for de næste tre uger på Costa del Sol. Om aftenen nyder vi rejsens første måltid i hotellets elegante restaurant, der serverer en varieret og lækker buffetmiddag.

2. dag: Benalmádena

Om formiddagen arrangerer rejselederen en hyggelig lille gåtur, hvor vi bliver introduceret til vores nye omgivelser og får inspiration til de kommende ugers aktiviteter. Samtidig får du information om, hvilke dage de inkluderede udflugter foregår.

Havnen i Benalmádena.

3.-21. dag: Ophold på Costa del Sol

I løbet af opholdet er der inkluderet en række spændende udflugter, ligesom hotellet løbende arrangerer forskellige aktiviteter og aftenunderholdning. Du har også mulighed for at deltage i nogle spændende ekstraarrangementer som bestilles sammen med rejsen. Rejselederen tilbyder desuden en række interessante ekstraudflugter, som kan tilkøbes på rejsemålet, ligesom at der vil være gratis arrangementer i form af spilleaftener, konkurrencer eller gåture. Der er også mulighed for at benytte lokalbussen sammen med rejselederen på en udflugt ud i det blå. Læs mere om udflugterne nedenfor.

Når solen skinner, indbyder stranden til afslapning.

22. dag: Hjemrejse

Tre skønne uger på Solkysten lakker mod enden, og fra Málaga flyver vi med Norwegian direkte til København.

På rejsen er følgende udflugter inkluderet:

Eksklusive Marbella og lystbådehavnen Puerto Banús

Den fornemme by Marbella er kendt for glamour og luksus. På dette eksklusive feriested finder vi en sand legeplads for millionærer, kendisser, kongehuse og sheiker. Vi tager på byvandring i den stemningsfulde gamle bydel, der er holdt i ægte andalusisk stil med fine hvidkalkede huse, blomsterrige balkoner og snørklede små gyder. Marbella har bevaret sin identitet som en del af det ægte Andalusien, der netop kan opleves om efteråret og i vintermånederne. I hjertet af byen finder vi det gamle torv Plaza de los Naranjos, der smukt er omgivet af appelsintræer samt hyggelige restauranter og cafeer. På halvdagsudflugten besøger vi også den verdensberømte mondæne lystbådehavn i Puerto Banús.

Havnen Puerto Banus i Marbella.

Frokost med showcooking hjemme hos Astrid og Joss 

Det er svært ikke at blive begejstret, når vi besøger ægteparret Astrid og Joss, der bor i en charmerende spansk finca i den lille landsby Alhaurin el Grande tæt på Mijas. Kun for os åbner de deres hyggelige hjem, der ligger midt i et skønt lille bjergområde. De har begge en smittende livsglæde, og deres positive indstilling til at få besøg fra Danmark er en fornøjelse. Udover at være maler, har Astrid været en kendt hesteguide i Andalusien og har i den forbindelse løbende haft en del private arrangementer i huset. Derfor har parret en lille hjemmebar, hvorfra de sælger drikkevarer til lave priser. Joss er en sand handymand og har tryllet hyggelige steder frem rundt omkring både inde og ude, hvor man kan sidde og slappe af, mens man nyder udsigten over bjergene. Vi kan frit gå omkring overalt, for her er hyggen og gæstfriheden i højsædet. Måske giver nevøen et par numre på spansk guitar – eller måske møder vi regionens kendte maler Francine, som er Astrids mor? Parret har boet i huset i 22 år, og efter at tre af deres seks børn er flyttet hjemmefra, vil de gerne have lidt mere liv i deres kunstnerhjem. Deres charmerende landsted udgør den perfekte ramme for en autentisk spansk oplevelse, hvor vi kommer tæt på den lokale befolkning, og hvor næsten alt kan ske! Vi overværer Astrids spændende showcooking og nyder den herlige hjemmelavede frokost, hvortil der serveres et glas vin eller en øl. 

Hos Joss og Astrid står de klar til at hygge om os.

Romantisk aftentur i Málaga inkl. tapasmiddag 

Sidst på eftermiddagen tager vi på en flot halvdagstur til Andalusiens næststørste by. Málaga er en skøn storby med en lang historie og et væld af kulturelle muligheder. I byen finder du for eksempel intet mindre end 37 museer. På den lille panoramatur i Picassos fødeby nyder vi udsigten over den nyrenoverede havn, inden vi hygger os med en traditionel tapas på en dejlig restaurant. Derefter skal vi på romantisk byvandring med lokalguide, hvor vi mærker livet på turen gennem Málagas historiske centrum med eventyrlige pladser, sandfarvede bygninger, smukke marmorbelagte gader - og vi kommer ind i meget smalle gyder, de færreste kender. Når solen går ned oplyser de gamle gadelamper smukt de eventyrlige bygninger og giver en fantastisk romantisk stemning overalt. Undervejs hører vi om nogle af byens mere ukendte historier, både de sjove og lidt uhyggelige! Byvandringen er på cirka to kilometer og tager cirka 1,5 time.  Vi går i et roligt tempo og har tid til at nyde stemningen undervejs, ligesom vi holder en lille pause på en af de atmosfærefyldte barer, inden vi først på aftenen kører tilbage til hotellet. Vi gør opmærksom på, at middagen på hotellet udgår denne dag, idet vi spiser middag på en tapasresuarant i Málaga.

Picassos fødeby, Málaga.

På rejsen tilbydes følgende ekstraarrangementer

Charmerende Cádiz & sherrybyen Jerez

Den eventyrlige by Cádiz er næsten omgivet af Atlanterhavet til alle sider og var gennem århundreder en af Sydeuropas vigtigste byer med adgang til verdenshavene. I opdagelsestiden håndterede man her de mange varer, der kom fra de spanske kolonier i Sydamerika, og byen oser af rigdom. På flotteste vis ankommer vi til Cádiz via den otte kilometer lange tange, der forbinder byen med fastlandet. På byvandringen i hjertet af den gamle bydel fornemmer man hurtigt, at Cádiz var et vigtigt handelscentrum, som derfor blev godt bevogtet. Byen er omkranset af et fæstningsværk med kanoner i skydeskårene og 126 tilbageværende vagttårne rager op blandt byens tage. Det emmer af sydeuropæisk stemning på turen gennem de snævre gyder med smukke pastelfarvede barokbygninger, arabiske gårdhaver og på pladsen med den storslåede domkirke. Atlanterhavet bringer byen en rigdom af friskfanget fisk og skaldyr, og til frokosten på egen hånd kan vi anbefale en maritim tapas med søpindsvin og østers eller de populære friturestegte fisk med et glas tørt manzanilla-sherry. Det er også en særlig oplevelse og hyggeligt at spise en stående frokost i det fri sammen med lokalbefolkningen.

Over den imponerende nye bro forlader vi Cádiz og fortsætter til sherrybyens fødested Jerez de la Frontera, hvor der findes over 200 sherryvinhuse. Vi besøger det eksklusive og usædvanlig smukke vinhus José Estévez, hvor vi på rundvisningen oplever den velhavende families passion for både vin, heste og kunst. Vi ser de fantastiske sale i hovedbygningen og den kæmpestore vinkælder, hvor næsten uendelige egetræsfade ligger gemt. Huset eksporterer sherry til mange europæiske kongehuse. Det er spændende både at se og høre om produktionen af de mange forskellige slags sherryvine, og vi slutter med en dejlig sherrysmagning bestående af fire glas. Den tørre fino sherryvin vil nok være elsket af de fleste, selvom den er noget ukendt i Danmark. En flot heldagstur, hvor vi er på sporet af den gode smag. Udflugten bestilles og betales sammen med rejsen. 

Glæd dig til en lækker sherrysmagning.

Andalusien for alle sanser

Dagens udflugt byder på en flot heldagstur i Andalusiens smukke landskab med spændende besøg undervejs. Første stop er olivenlunden Aceites de Ardales, hvor Bravo-familien gennem generationer har produceret olivenolie af fremragende kvalitet. Flere gange har de vundet regionens pris for bedste ekstra jomfru olivenolie.

Efter nogle smagsprøver fortsætter turen til fantastiske udsigtspunkter over naturparken og Chorro-kløften. Parken er verdensberømt for gangstien El Caminito del Rey (Den lille Kongevej), som blev bygget mellem 1901-1905. Stien skulle bruges til både mennesker og materialer som en simpel transportvej mellem to vandkraftværker, der ligger i hver sin ende af den dybe kløft. Den smalle gangsti, der løber halvvejs oppe på klippevæggen, har gennem tiden tiltrukket vovehalse fra hele verden og blev da også kaldt "verdens farligste gangsti". Vi kommer ikke ud på stien, men bliver på sikker grund, hvor vi kan slappe af og nyde den fantastiske udsigt.

Herefter besøger vi den lille appelsinfarm Juanito Orange, der ikke ligger langt fra Pizarra. Den meget charmerende bonde Juanito viser os rundt på gården, og vi ser plantager med appelsiner, citroner, grapefrugt, granatæbler og meget mere. Vi smager på frugterne og hører om de mange sorter. Besøget slutter med familiens hjemmelavede paella med et glas vin. Udflugten bestilles og betales sammen med rejsen.

Caminito del Rey - den lille kongevej.

Hotelinformation

Hotel Alay ****, Benalmádena
VisSkjul

Dette populære hotel ligger i hjertet af Benalmádena tæt på både strandpromenaden og marinaen, hvor der overalt hersker en hyggelig stemning. Her er mange shoppingmuligheder og spisesteder. Hotellet, der kun er for voksne, blev total renoveret i 2019, og de to moderne sammenhængende bygninger fremstår lyst, flot og moderne. Hotellet har en dejlig udendørs pool, solterrasse med liggestole og parasoller samt tagterrasse med en lille udendørs pool. De to udendørs pool er ikke opvarmet. Desuden findes en have med møbler, veludstyret fitnesscenter, bibliotek, bordtennis, billard, elevator og en lille gavebutik. Vaskeriservice mod betaling. Under opholdet arrangerer hotellet jævnligt forskellige aktiviteter og underholdning. Der findes bar, restaurant og mange hyggelige opholdssteder i den smukt indrettede lobby.

Måltider

Glæd dig til at nyde hotellets flotte restaurant med en dejlig intim atmosfære og god service. Om morgenen og om aftenen er der et stor udvalg af spanske og internationale retter. Til alle middage på langtidsrejser og 8 dages rejserne er der inkluderet ¼ flaske vin og vand pr. person.

Værelser

Prisen inkluderer ophold i delt dobbeltværelse med balkon eller terrasse samt begrænset havudsigt.

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Eneværelse med balkon eller terrasse
 • Dobbeltværelse med havudsigt (kun på langtidsrejser og 8 dages rejser)

De flotte værelser på cirka 21 m2 er indrettet i lyse farver med balkon eller terrasse på cirka 2 m2 og har sidevendt havudsigt. Balkonen eller terrassen er møblet med et lille bord og to stole. Værelserne er indrettet med dobbeltseng eller to adskilte senge, lille skrivebord, lænestol, stole, tv, køleskab, aircondition/varme, sikkerhedsboks og gratis WiFi. Badeværelset har badekar eller bruser samt hårtørrer.

Læs mere om hoteller her. 

Hotelfakta

Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Alay.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Alay.
Poolområde på Hotel Alay.
Poolområde på Hotel Alay.
Lobbyområde på Hotel Alay.
Lobbyområde på Hotel Alay.
Poolområde ved Hotel Alay.
Poolområde ved Hotel Alay.
Restaurant.
Restaurant.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Klima og temperaturer