La Palma, El Hierro og La Gomera

Spanske Atlanterhavsøer · La Gomera, La Palma & El Hierro · 2023

Flyrejser
15 Dage

Følg med på denne fantastiske rundrejse på De Kanariske Øer. På El Hierro, La Palma og La Gomera oplever vi steder, som kun de færreste kender. Øerne stråler af skønhed og er både forskellige og fremmedartede. Vi tager ud på eventyrlige udflugter og har god tid til afslapning i de fantastiske naturområder. Kom hjem med autentiske oplevelser i bagagen.  
 
Tag med på øhop på denne oplevelsesrige rundrejse i naturskønne omgivelser til de paradisiske kanarieøer El Hierro, La Palma og La Gomera. Rejsen starter og slutter med en overnatning på Tenerife og byder derimellem på uforlignelige natur- og kulturoplevelser på nogle...

Følg med på denne fantastiske rundrejse på De Kanariske Øer. På El Hierro, La Palma og La Gomera oplever vi steder, som kun de færreste kender. Øerne stråler af skønhed og er både forskellige og fremmedartede. Vi tager ud på eventyrlige udflugter og har god tid til afslapning i de fantastiske naturområder. Kom hjem med autentiske oplevelser i bagagen.  
 
Tag med på øhop på denne oplevelsesrige rundrejse i naturskønne omgivelser til de paradisiske kanarieøer El Hierro, La Palma og La Gomera. Rejsen starter og slutter med en overnatning på Tenerife og byder derimellem på uforlignelige natur- og kulturoplevelser på nogle af Spaniens dejligste Atlanterhavsøer.

På den støvleformede ø, El Hierro, bliver vi mødt af storslåede udsigtspunkter over havet fra den isolerede klippeø med den dramatiske natur. Freden og stilheden betager de fleste - her er golde områder, forrevne klipper, grønne dalstrøg, terrasser med vinmarker, pinje- figen- og mandeltræer og hele 1.000 vulkankratere, der på dramatisk vis løber op og ned af bjergsiderne. 
 
Den unikke hjerteformede ø La Palma tælles med god grund blandt verdens smukkeste. Øen er et sandt paradis for naturelskere med høje bjerge, gamle kolonibyer, snoede veje med naturscenerier og dybe kløfter, vulkaner samt nationalparken Caldera de Taburiente. Takket være den klare himmel er øen også et mekka for stjernekikkere. For de vandreglade rummer La Palma desuden et utal af afmærkede vandrestier i alle sværhedsgrader.

Glæd dig til et overdådigt og farvestrålende landskab på La Gomera. Øen tilbyder et magisk landskab med frodige dale, dybe kløfter, blomstrende kaktusser, palmelunde, vinstokke og frugtplantager, der ligger som et fantastisk patchwork op ad kuperede terrasser. En sjælden vegetation med høje laurbærtræer venter i den eventyrlige Garajonay Nationalpark samt historien om øens gamle fløjtesprog, der stadig praktiseres netop her.

På denne rejse har vi inkluderet spændende ørundture på alle tre øer, hyggelige byvandringer, besøg i nationalparker og ved spektakulære udsigtspunkter samt stemningsfulde ture på nogle af øernes mange vandrestier. I løbet af rejsen er der god tid til at slappe af i det behagelige klima, de naturskønne omgivelser og smage på det spanske atlanterhavskøkken. Vi har inkluderet mange gode måltider, men også efterladt plads til, at du på egen hånd kan gå på opdagelse i øernes mange lokale specialiteter. Nyd for eksempel en friskfanget fisk og de berømte saltede kartofler papas arrugadas.

Hvilken ø bliver mon din favorit? Hver af de tre øer er meget forskellige fra hinanden, men fælles for dem alle er deres imponerende charme og helt særlige atmosfære. 

Kort - Spanske Atlanterhavsøer

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med bjergsudsigt og fransk altan på første sal på El Hierro
0,-
Dobbeltværelse med havudsigt og fransk altan på første sal på El Hierro
225,-
Dobbeltværelse med havudsigt og terrasse på El Hierro
225,-
Eneværelse (med bjergudsigt og terrasse på El Hierro)
3.199,-
Eneværelse (med bjergudsigt og fransk altan på første sal på El Hierro)
3.199,-
Eneværelse (med havudsigt og fransk altan på El Hierro)
3.649,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
1.260,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Tenerife t/r
 • Indenrigsfly Tenerife-El Hierro t/r
 • Indenrigsfly El Hierro-La Palma
 • Færge La Palma-La Gomera
 • Færge La Gomera-Tenerife
 • Alle skatter og afgifter pt. kr. 243,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 1 nat på Tenerife på Sol Puerto de la Cruz*** 
 • 3 nætter på Balneario Pozo Salud***
 • 6 nætter på La Palma på H10 Taburiente Playa**** 
 • 3 nætter på La Gomera på Parador de la Gomera****
 • 1 nat på Tenerife på Alua Atlantico Golf****
 • 14 x morgenmad (2.-15. dag)
 • 2 x frokost (3. og 12. dag)
 • 1 x picnic (6. dag)
 • 10 x middag (1. 2. 5.-11. og 14. dag)
 • Ørundtur på El Hierro med etnografisk museum, inkl. entré
 • Byvandring i Santa Cruz de la Palma 
 • Besøg i valfartskirken i Las Nieves
 • Udflugt til nationalparken Caldera de Taburiente
 • Ørundtur på La Palma med kulturparken La Zarzitas, inkl. entré
 • Vandretur i junglen Los Tilos, inkl. lokalguide og entré
 • Besøg i kolonibyen San Andrés
 • Vandretur i Garajonay Nationalpark, inkl. lokalguide
 • Opvisning af fløjtesproget silbo
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Vi tager forbehold for ændringer i lokale sejl- og flytider.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Tenerife

Om formiddagen flyver vi fra København med Norwegian direkte til den sydlige del af Tenerife.

Herefter fortsætter vi med bus til vores hyggelige hotel i Puerto de la Cruz på den nordlige del af øen, hvor vi skal bo en enkelt nat. Vi byder velkommen med middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Middag.

2. dag: Verdens ende - El Hierro

På blot en halv time flyver vi med Binter til den lille subtropiske vulkanø El Hierro.

Før Colombus opdagede Amerika, lå verdens ende på El Hierro, der var det sidste glimt af land, som mange af søfarerne fik, før de nåede ud i det uendelige hav. I dag kan man stadig få fornemmelsen af at være fjernt fra resten af verden, når man opholder sig på Atlanterhavets lille paradisø, der er ukendt for mange og derfor ikke overrendt af besøgende. El Hierro er den sydvestligste af De Kanariske Øer, og kun 50 kilometer lang. Øen har ikke mindre end 800 vulkaner, men vi kan være ganske rolige, for der har ikke været udbrud siden 1793. Vulkanerne har skabt en unik og betagende naturrigdom med en række spændende grotter. El Hierro er udpeget til biosfærereservat af UNESCO, og øen rummer store fredede områder. Her findes mange stejle skrænter men også naturlige laguner, hvor man har gode badeforhold ligesom der er fine vandrestier.

Vi bor tre nætter på El Hierros vestlige kyst direkte ud til havet. Om aftenen nyder vi en dejlig middag i hotellets hyggelige restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

El Hierro - Verdens ende.

El Hierro - Verdens ende.

3. dag: Ørundtur på El Hierro

Det er skønt at vågne op på El Hierro til lyden fra havets brusen. I dag tager vi på en spændende ørundtur.

Fra de fritstående klipper Roque Bonanza, der er øens vartegn, når vi til hovedbyen Valverde, der nærmest er en lille landsby med blot 6.000 indbyggere. Farverige bougainvilleaer pryder huse og rækværk, og i de hyggelige gader finder vi små lokale butikker og cafeer. Vi ser den idylliske plads Plaza de Ayuntamiento med udsigt over bakkede landskaber og havet. Tag et kig ind i Valverdes lille kirke, inden vi besøger det etnografiske museum. Via El Mocanal og Guarazoca kommer vi til et af øens smukkeste udsigtspunkter Mirador de La Peña, hvor vi har en enestående udsigt til El Golfo-bugten og over det gamle krater, der ligner et amfiteater.

Herfra fortsætter vi til øens sydspids og det lille fiskerleje La Restinga, hvor vi nyder en frokost på en god fiskerestaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Mirador de La Peña med udsigt til El Golfo-bugten.

Mirador de La Peña med udsigt til El Golfo-bugten.

4. dag: På egen hånd på El Hierro

Nyd hotellets faciliteter, og slap af i de skønne naturomgivelser. Gå en tur langs kysten eller tag lokalbussen sammen med rejselederen til Valverde, hvor vi måske finder en lille hyggelig restaurant og for egen regning smager øens egen vin og oste eller specialiteter såsom ristet enskallet musling med persille, hvidløg og olivenolie.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

5. dag: Smukke La Palma

Med Binter flyver vi tilbage til det nordlige Tenerife, og herfra flyver vi på blot 30 minutter videre til La Palma. Øen, der er den nordvestligste af De Kanariske Øer, er cirka på størrelse med Bornholm og regnes som den smukkeste. La Palma er ligesom El Hierro dannet af lava, hvorfor øen er omgivet af lodrette klipper, der styrter direkte ned i det krystalklare hav.

Vi tager på byvandring i den pragtfulde hovedby Santa Cruz de la Palma. Byen er rig på minder fra den spanske kolonitid, og vi ser de flotte huse i ægte kanarisk stil med træbalkoner i stærke farver.

Herefter fortsætter vi til vores skønne hotel, hvor vi skal bo i seks nætter. Om aftenen nyder vi en dejlig middag i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Farverige huse i Santa Cruz de la Palma.

Farverige huse i Santa Cruz de la Palma.

6. dag: Nationalparken Caldera de Taburiente

Vi besøger valfartskirken i Las Nieves og fortsætter til La Palmas vigtigste seværdighed, Nationalparken Caldera de Taburiente. Man mener, at vulkanen Taburiente kollapsede, og hele landskabet derfor brød sammen. En kæmpe gryde - caldera - er her efterladt med dybe kløfter og lodrette klippekanter. Et fantastisk syn venter på en cirka 45 minutters let vandretur i dette eventyrlige område, der er et af verdens største kratere. Mellem klippeformationerne springer kilder, vandfald og rislende bække - og her i det fri nyder vi en dejlig picnic til frokost. Om aftenen venter middagen på hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Vandresti mod krateret i Caldera de Taburiente.

Vandresti mod krateret i Caldera de Taburiente.

7. dag: På egen hånd på La Palma

Nyd hotellets faciliter, slap af med en god bog, eller prøv en af de dejlige vandreruter i området. Rejselederen kommer gerne med tips og ideer. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

8. dag: Ørundtur på La Palma  

Vi tager på en spændende udflugt mod vest, hvor landskabet gennemskæres af den mægtige kløft Barranco de las Angustias. Ved Mirador del Time finder vi øens smukkeste udsigt over Aridanedalen. Turen fortsætter mod nord langs Atlanterhavet til landsbyen Puntagorda, videre til Garafia og kulturparken La Zarzitas, hvor vi ser de interessante helleristninger.

Herefter skal vi videre til kraterrandens højeste punkt, Roque de los Muchachos, der ligger i 2.426 meters højde. På toppen har man bygget et avanceret astronomisk observatorium, der råder over et af verdens største stjernekikkerter, da man fra La Palma har nogle af verdens mørkeste og klareste nattehimler. Vi nyder udsigten fra Mirador de la Concepción, inden vi vender tilbage til hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Observatoriet i Roque de Los Muchachos.

Observatoriet i Roque de Los Muchachos.

9. dag: På egen hånd på La Palma

Brug dagen til at afslapning eller tag for egen regning på udflugt med den lokale bus sammen med rejselederen til den farverige hovedby Santa Cruz de la Palma. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

10. dag: Kolonibyen San Andrés

Dagens spændende udflugt starter med en halv times let vandretur med lokalguide i det tætte vildnis Los Tilos, der er en jungle af laurbærtræer.

Herefter nyder vi livet i den maleriske landsby San Andrés, der er fyldt med smukke huse, der var ejet af rige købmænd i kolonitiden. Facaderne er fyldt med dekorative relieffer og balkoner med udsigt til Atlanterhavet.

Nyd frokosten på egen hånd, og har du lyst, kan du følge strandpromenaden, der går ned til den blå lagune, hvor man kan snuppe en velfortjent dukkert. Om aftenen er det tid til vores sidste middag på hotellet på La Palma.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Vandfald i Los Tilos.

Vandfald i Los Tilos.

11. dag: Den magiske ø - La Gomera

På cirka fire timer sejler vi fra Santa Cruz de la Palma til La Gomeras hyggelige hovedby San Sebastián. På byvandringen i den gamle bydel passerer vi blandt andet huset, hvor Columbus boede i forbindelse med planlægning af opdagelsesrejsen til Amerika.

Prøv eventuelt en af byens tradtitionelle småkager på en hyggelig fortovscafé, inden vi indkvarteres på byens fornemme og lækre hotel, der har en formidabel udsigt over Atlanterhavet. Glæd dig til at bo på dette skønne hotel i tre nætter. Om aftenen bydes vi velkommen med en herlig middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

San Sebastián på La Gomera.

San Sebastián på La Gomera.

12. dag: Eventyrlige Garajonay Nationalpark

Midt på La Gomera ligger den fantastiske Garajonay Nationalpark. Laurbærtræer med tæt løvværk i stærke grønne farver kroner her den centrale del af øen. For millioner af år siden fandtes der mange laurbærskove, men i dag eksisterer de kun ganske få steder i verden, og parken er derfor optaget på UNESCO´s Verdensarvliste. Med lokalguide tager vi på en smuk vandretur i parken, hvor vi blandt andet kommer forbi den tidligere kratersø Laguna Grande. Turen på cirka tre kilometer i den underfundige park foregår ad naturstier og i et lidt kuperet terræn. Medbring gode sko, varmt tøj og eventuelt vandrestave. Det er skønt at mærke stilheden og trækronernes hvisken, når de vugger i vinden.
 
Med bus fortsætter vi gennem en labyrint af slugter og skrænter til Agulo, hvor vi nyder en frokost på lokal restaurant og får en lille opvisning med det imponerende fløjtesprog silbo. Inden veje og telefoner kom til øen, benyttede øboerne silbo, så man kunne kommunikere med hinanden på tværs af dybe kløfter og dale. Piftet, der næsten lyder som fuglesprog, benyttes stadig og kan høres op til fem kilometer væk.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Eventyrlige Garajonay Nationalpark på La Gomera.

Eventyrlige Garajonay Nationalpark på La Gomera.

 

13. dag: På egen hånd på La Gomera

I dag kan du tage en rolig dag ved poolen. Det er en oplevelse bare at slappe af på hotellet og nyde de skønne omgivelser med den eventyrlige udsigt over Atlanterhavet. Har du lyst, kan du om aftenen for egen regning tage med rejselederen ud på en hyggelig tapas-restaurant.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

14. dag: Tenerife

På blot 50 minutter sejler vi fra San Sebastián til Los Cristianos på Tenerife, og fortsætter i bus til San Miguel kysten, som ligger på den sydlige del af Tenerife. Her har vi rejsens sidste overnatning. Om aftenen hygger vi os sammen over middagen efter en oplevelsesrigt rundrejse. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Los Christianos på Tenerife.

Los Christianos på Tenerife.

15. dag: Hjemrejse

Midt på dagen kører vi mod lufthavnen, hvorfra vi om eftermiddagen flyver med Norwegian direkte til København, hvor vi ankommer sidst på aftenen.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Sol Puerto de la Cruz ***, Tenerife
VisSkjul

Dejligt hotel i hjertet af Puerto de la Cruz, der er beliggende på den nordlige del af Tenerife. Hotellet ligger blot 600 meter fra pladsen, Plaza del Charco og 150 meter fra stranden, Playa Jardín. Hotellet har en flot udendørs pool med solterrasse og liggestole, have og smuk udsigt til Atlanterhavet. Desuden har hotellet bordtennis, billard, elevator, restaurant og en hyggelig bar.

Værelser

Vi bor i rummelige værelser, der alle er udstyret med balkon, gratis WiFi, aircondition, tv, sikkerhedsboks mod betaling samt badeværelse med badekar eller bruseniche og hårtørrer.   

Læs mere om hotellet her.

Balneario Pozo Salud ***, El Hierro
VisSkjul

Moderne hotel beliggende i rolige og afslappende omgivelser på El Hierros vestlige kyst direkte ud til havet. Hotellet er indrettet med 22 værelser, som enten har havudsigt eller udsigt til de vulkanske bjerge. Hotellet er et spahotel indrettet i hyggelig afrikansk stil på to etager. Der findes udendørs pool, terrasse, sauna, gratis WiFi på fællesområder samt restaurant og bar.

Værelser

Alle værelser er udstyret med tv, sikkerhedsboks, aircondition, badeværelse med badekar og hårtørrer.

Prisen inkluderer ophold i dobbeltværelse med bjergudsigt og terrasse.

Mod tillæg kan der bestilles: 

 • Dobbeltværelse med havudsigt og fransk altan på første sal
 • Dobbeltværelse med havudsigt og terrasse
 • Enkeltværelse med bjergudsigt og terrasse
 • Enkeltværelse med bjergudsigt og fransk altan på første sal 
 • Enkeltværelse med havudsigt og fransk altan 

Læs mere om hotellet her.

H10 Taburiente Playa ****, La Palma
VisSkjul

Lækkert hotel med fantastisk beliggenhed ved Breña Baja på La Palma blot 300 meter til øens berømte strand, Playa de los Cancajos, og fem kilometer til hovedbyen Santa Cruz de La Palma. Hotellet har tre udendørs pools (en opvarmet om vinteren), flot nyrenoveret patio, solterrasse med liggestole og parasoller, sauna, bordtennis, billard, skøn inden- og udendørs restaurant, elevator, lille butik og hyggelige barer, hvor der jævnligt er levende musik.

Værelser

Alle 433 værelser er indrettet i lyse farver og udstyret med balkon, aircondition, tv, sikkerhedsboks mod gebyr, køleskab, gratis WiFi samt badeværelse med badekar og hårtørrer.  

Læs mere om hotellet her.

Parador de la Gomera ****, La Gomera
VisSkjul

Læn dig tilbage og nyd den særlige stemning, der hersker overalt på det paradisiske hotel, der har en fremragende beliggenhed i hovedbyen San Sebastián på La Gomera. Fra hotellet er der 400 meter fra standen Playa de la Cueva. Parador de la Gomera er omgivet af smukke tropiske haver og ligger på en bakketop med formidabel udsigt over byen og til naboøen Tenerife. Hotellet har en elegant udendørs pool med enestående udsigt til Atlanterhavet, solterrasse, bordtennis, elevator, hyggelig bar og flot restaurant.

Værelser

Alle værelser har aircondition, sikkerhedsboks, gratis WiFi og badeværelse med bruseniche.

Læs mere om hotellet her. 

Alua Atlantico Golf****, Tenerife
VisSkjul

Dejligt resort hotel beliggende ved San Miguel kysten på den sydlige del af Tenerife. Hotellet ligger i første række til havet og er blevet totalrenoveret i 2021. Hotellet har flere pools, restauranter, barer og der bydes på aftenunderholdning.  I gåafstand fra hotellet findes San Miquels hyggelige marina ligesom der i nærområdet findes flere caféer. 

Værelser

Vi bor i rummelige værelser på ca. 27 m2 med bad og toilet, balkon, hårtørrer, tv, minikøleskab, værdiboks, aircondition, te- og kaffefaciliteter samt gratis WiFi.

Læs mere om hotellet her.

 

Det store poolområde på hotellet.
Det store poolområde på hotellet.
Hotellets lobby.
Hotellets lobby.
Eksempel på dobbeltværelse med havudsigt.
Eksempel på dobbeltværelse med havudsigt.
Hotellets hyggelige restaurantområde.
Hotellets hyggelige restaurantområde.