Øen med evigt forår!

Tenerife · Puerto de la Cruz · Langtidsrejse

Flyrejser
22 Dage

Spring vinteren i Danmark over, og tag på en dejlig langtidsferie til Tenerife – den største, grønneste og smukkeste af de kanariske øer. Her venter dig et dejligt klima, frodige omgivelser og et væld af gode oplevelser.

De Kanariske Øer ligger på samme breddegrad som det nordlige Afrika, og Tenerife er derfor det oplagte rejse­mål til en afslappende ferie i passende afstand fra Danmarks kolde vinterklima. Vi bor på et dejligt hotel med halvpension i den hyggelige by Puerto de la Cruz, hvor der hersker en skøn og ægte kanarisk atmosfære. Byen ligger på en skråning for foden af den store...

Spring vinteren i Danmark over, og tag på en dejlig langtidsferie til Tenerife – den største, grønneste og smukkeste af de kanariske øer. Her venter dig et dejligt klima, frodige omgivelser og et væld af gode oplevelser.

De Kanariske Øer ligger på samme breddegrad som det nordlige Afrika, og Tenerife er derfor det oplagte rejse­mål til en afslappende ferie i passende afstand fra Danmarks kolde vinterklima. Vi bor på et dejligt hotel med halvpension i den hyggelige by Puerto de la Cruz, hvor der hersker en skøn og ægte kanarisk atmosfære. Byen ligger på en skråning for foden af den store vulkan Teide på den nordlige del af øen. Klimaet er subtropisk med gennemsnitstemperaturer på mellem 17 og 25 grader i vinterhalvåret – behageligt og særdeles attraktivt for os, der bor i det kolde nord.

Puerto de la Cruz har cirka 31.000 indbyggere, som sammen med de mange besøgende bidrager til et mangfoldigt bybillede. I byen finder du en lille havn og det hyggelige torv Plaza Charco, hvor der er cafeer, butikker og gode restauranter. 

Vi har inkluderet halvpension på vores gode hotel, der dagligt byder på morgenmad og middag, inkl. ½ flaske vin og vand. Sammen tager vi ud på en række oplevelsesrige udflugter på den frodige ø, ligesom du har mulighed for at deltage i en række ekstraarrangementer, hvis du vil have endnu flere oplevelser. Der er desuden mange muligheder for aktiviteter, og under opholdet sørger 
vores rejseleder for at krydre opholdet med spændende, uformelle udflugter og arrangementer.

For foden af byen og ud mod kysten findes et flot poolområde, Lago Martiánez, som består af store, smukke saltvandsbassiner med springvand, tropiske laguner, solterrasser, smukke blomster og flotte palmer. Her kan du mod et beskedent entrébeløb bade i frisk havvand, mens du nyder de smukke omgivelser. Foretrækker du at nyde strandlivet, byder Puerto de la Cruz også på to lækre strande med sort lavasand.

Puerto de la Cruz tilbyder alt, man kan ønske sig på en langtidsferie. Overalt hersker en afslappet og behagelig stemning, og med sine små gader og charmerende butiksliv er byen særdeles velegnet til hyggelige spadsere­ture. Gør som de lokale, og sæt dig på en café med en god kop kaffe, og nyd livet, som det former sig i en afslappet kanarisk by. 

Kort Tenerife - Tenerife Langtid

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med havudsigt · Oktober & januar
999,-
Dobbeltværelse med havudsigt · Februar & marts
1.599,-
Eneværelse med pooludsigt · Oktober & januar
2.399,-
Eneværelse med pooludsigt · Februar & marts
2.999,-
Eneværelse med havudsigt · Oktober & januar
3.099,-
Eneværelse med havudsigt · Februar & marts
3.499,-
Afbestillingsforsikring
799,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

La Gomera, inkl. frokost
550,-
Teide, inkl. frokost
625,-
Tenerifes herligheder, inkl. frokost
675,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Tenerife t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 21 nætter på Hotel Puerto de la Cruz***+
 • 21 x morgenmad (2.-22. dag)
 • 2 x frokost 
 • 20 x middag, inkl. ½ flaske vin og vand (2.-21. dag)
 • Byvandring i Puerto de la Cruz
 • Udflugt til La Laguna og Taganana
 • Udflugt til maleriske Masca
 • Besøg på vingård med vinsmagning
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).

Dagsprogram

1. dag: Tenerife

Om aftenen flyver vi med Norwegian direkte fra København til Tenerife, hvor vi lander på den sydlige del af øen. Efter vi har fået vores bagage, sætter vi kursen mod nord til kystbyen, Puerto de la Cruz, hvor vi indkvarterer os på Hotel Puerto de la Cruz.

2. dag: Introduktion til Puerto de la Cruz 

Om formiddagen samles vi til et informationsmøde, og bagefter følger vi rejselederen på en byvandring i Puerto de la Cruz, så vi kan blive kendt med byen. Vi hører historier om byen og Tenerife og ser blandt andet den lokale kirke, torvet og den lille havn. Rejselederen udpeger hyggelige steder, butikker, spændende cafeer og restauranter, så vi får ideer og inspiration til, hvordan vi kan tilbringe dagene på Tenerife. Turen slutter i centrum, hvor resten af eftermiddagen er sat af til egne oplevelser. Vi mødes igen til aftenens middag, som vi hygger os med i hotellets restaurant.

Puerto de la Cruz.

3.-21. dag: Ophold i Puerto del la Cruz

Under vores ophold har vi inkluderet flere spændende udflugter. Vi besøger blandt andet det ukendte område på den nordøstlige del af Tenerife, tager på en halvdagstur til den maleriske by Masca samt besøger en vingård. Vil du udnytte dagene til oplevelser på egen hånd, er rejselederen naturligvis behjælpelig med gode råd og tips til områdets mange spændende muligheder. Vil du have det hele med, tilbyder vi et spændende og varieret udvalg af ekstraarrangementer. Her kan du blandt andet komme på heldagstur til naboøen La Gomera samt en udflugt til den majestætiske vulkan Teide. Ekstraarrangementerne skal bestilles hjemmefra. Bliv klogere på de inkluderede udflugter samt ekstraarrangementerne nedenfor.

22. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden vinker vi farvel til Puerto de la Cruz og kører til lufthavnen, hvor vi ved frokosttid flyver med Norwegian til København. Vi lander i Danmark først på aftenen - afslappede, med en sund kulør og kufferten fuld af gode oplevelser.

På rejsen er følgende udflugter inkluderet

Udflugt: La Laguna og Taganana
På denne udflugt besøger vi Tenerifes mere ukendte, nordøstlige hjørne. Vi starter dagen med at besøge den gamle bydel i La Laguna, som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Vores rejseleder fortæller om byens historie, der strækker sig fra en storhedstid med rige handelsmænd og fine folk til i dag, hvor byens gader er præget af unge mennesker grundet sin status som universitetsby. Med vores bus fortsætter vi op gennem Mercedes-skoven for at køre videre ned til bjerglandsbyen Taganana. Undervejs nyder vi det fantastiske landskab og udsigten til det kraftfulde Atlanterhav, som kaster bølgerne mod de rå klippevægge. Vi gør holdt for at nyde en lokal frokost i charmerende Taganana og udsigten over den smukke strand Las Teresitas. På vej tilbage til hotellet besøger vi den smukke Sanabria park i Santa Cruz, der er fyldt med skulpturer og tropiske planter. Vi er tilbage på hotellet om eftermiddagen, hvor der er mulighed for at slappe af oven på dagens mange indtryk, inden vi igen samles til aftenens middag.

Udflugt: Maleriske Masca
Vi kører en tur vestpå for at opleve en af Tenerifes maleriske perler landsbyen Masca. Undervejs kommer vi ad snoede veje igennem kløfter og et betagende natursceneri fyldt med naturlig skønhed. Landsbyen ligger på et klippemassiv og er omgivet af kløfter og lodrette klippevægge. Vi går en tur i de magiske omgivelser og nyder stilheden og naturen omkring os. Husk at medbringe dit kamera, så du kan forevige dette postkortværdige sceneri. På denne udflugt anbefaler vi også, at du er iført gode, flade sko. Vi er tilbage på hotellet til frokosttid. 

960-spanien-tenerife-mascadalen-50122054.jpg

Landskabet i Mascadalen er betagende smukt.

Landskabet i Mascadalen er betagende smukt.

Udflugt: Besøg på lokal vingård med frokost
Denne dag kører vi ud til Tacoronte-Acentejo regionen, som er Tenerifes hjerte for vinproduktion. Vingårdene ligger mellem 100 og 1000 meter over havets overflade og særligt i dette område er den lavaholdige jord, kombineret med det solrige klima, særdeles velegnet til dyrkning af druer. Her, og i La Orotava-dalen, tjente mange familier en formue på vin- og sukkerproduktion før i tiden. Vi besøger en af områdets lokale vingårde. I selskab med en repræsentant fra stedet får vi den helt store rundvisning, der tager os fra de frodige marker til selve produktionen på stedet. Det er interessant at få et indblik i vinfremstillingen lige fra de friske druer ankommer, til de bliver presset, forarbejdet, hældt på egetræsfade for til sidst at blive hældt på flasker. Rundvisningen afsluttes selvfølgelig med en vinsmagning, hvor vi over en lækker frokost bliver introduceret til nogle af de forskellige vine, som produceres på gården. 

På en vingård ser vi nærmere på produktionen.

På rejsen tilbydes følgende ekstraarrangementer

Ekstraarrangement: La Gomera, inkl. frokost
Tidligt om morgenen kører vi sydpå til Los Christianos, hvor vi tager færgen til La Gomera - den næstmindste af de syv Kanariske Øer. På La Gomera kører vi først gennem hovedstaden San Sebastian, inden vi bevæger os videre gennem øens fascinerende landskab. Her oplever vi en betagende og meget speciel natur, mens rejselederen fortæller om øens historie. Vi gør passende stop undervejs for rigtig at kunne nyde La Gomeras skønhed, inden vi får serveret en lokal frokost. Under frokosten får vi en opvisning i øens berømte fløjtesprog - Silbo. Før telefoner og veje kom til La Gomera, kommunikerede øboerne med hinanden ved at fløjte over de brede kløfter. Fløjtesproget er helt unikt for La Gomera og er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Efter frokosten fortsætter turen gennem nationalparken Garajonay, som er en af Europas sidste urskove. Der bliver lidt tid på egen hånd i San Sebastian, inden vi tager færgen tilbage til Tenerife og vores hotel, hvor vi ankommer lige til middag.

Bemærk: Ved få tilmeldinger vil arrangementet blive gennemført i selskab med gæster fra andre udenlandske rejsearrangører. 

960_spanien-la-gomera-san-sebastian-47962999.jpg

Farverige huse i San Sebastian på La Gomera.

Farverige huse i San Sebastian på La Gomera.

Ekstraarrangement: Teide – Tenerifes stolthed, inkl. frokost
Efter morgenmaden forlader vi hotellet og begynder vores tur op mod vulkanen Teide. På køreturen oplever vi landskabet ændre karakter fra frodige marker til landskab med nåletræer, før vi til sidst kører ind i et fascinerende vulkanlandskab. Bruger vi vores fantasi, kan vi næsten forestille os, at vi er landet på månen. Vi nyder en god frokost, inden vi når nationalparken Parque Nacional de las Canadas del Teide, som blev fredet i 1957. Vi er nu oppe i 2.356 meters højde, og vores første stop er ved svævebanen. Hvis vejret tillader det, er der mulighed for at tage med svævebanen op ad Teide til 3.555 meters højde. Svævebanen er ikke inkluderet. Dem, som ikke tager op med svævebanen fortsætter med bussen til Roques de Garcia, hvorfra der er en flot udsigt over det store vulkankrater. Herfra kan man også få nogle gode billeder af Teide, og der bliver tid på egen hånd til at udforske området. Vi henter dem, som har været oppe med svævebanen og fortsætter turen ned gennem Esperanza-skoven til byen La Laguna. Her følger vi motorvejen tilbage til Puerto de la Cruz, hvor vi ankommer til sidst på eftermiddagen.

Teides forunderlige vulkanlandskab.

Ekstraarrangement: Tenerifes herligheder, inkl. frokost
En bred vifte af oplevelser venter os, når vi sammen skal opleve nogle af Tenerifes herligheder på en indholdsrig ø-rundtur. Vi begynder dagen med at køre mod byen Icod de los Vinos, hvor vi ser byens vartegn det ældgamle drageblodstræ og San Marco-kirken. Efter besøget i Icod de los Vinos fortsætter vi udflugten til den nordlige del af øen. Undervejs kommer vi gennem små hyggelige byer, og mens rejselederen fortæller, oplever vi de frodige marker med tomater og bananer. Vi holder passende pauser undervejs på køreturen, så vi kan nyde det flotte landskab. Glæd dig til at beundre den smukke udsigt fra bussen over klipperne og havet ved Los Gigantes, inden vi kører mod byerne Los Cristianos og Playa de las Americas på sydkysten, der er øens største turistbyer. Her nyder vi vores frokost, inden turen igen går nordpå ad motorvejen. Undervejs fortæller rejselederen levende om øens historie og udvikling - fra de første folk der boede her, til det moderne Tenerife, vi møder i dag. Turens sidste stop er byen Candelaria, hvor vi besøger øens vigtigste helligdom; Basilica de Candelaria. Den flotte kirke er viet til Jomfru Maria, og vi kigger indenfor i den betagende bygning, inden vi sidst på eftermiddagen kører retur til vores hotel.

 Icod de los Vinos med byens vartegn, det ældgamle drageblodstræ.

Hotelinformation

Hotel Puerto de la Cruz ***+
VisSkjul

Hotel Puerto de la Cruz ligger centralt i den kuperede kystby af samme navn. Selvom hotellet ligger i gåafstand til den hyggelige bykerne, er der gratis shuttlebus til byens shoppingcenter flere gange om dagen. 

Allerede når du træder ind i hotellets foyer, fornemmer du den afslappede og behagelige stemning. Fra receptionen er der direkte adgang til det hyggelige poolområde med opvarmet pool, liggestole, lille snackbar, rislende vandfald og en overdækket terrasse med kurvemøbler. Her kan du sidde med en kop kaffe og slappe af med en god bog. Bag hotellet ligger en større pool med liggestole og på 7. etage er der soldæk med liggestole. Det muligt at låne badehåndklæder mod et depositum. Hotellet har tennisbane, elevator og tilbyder vaskeriservice. Ønsker du et billigere alternativ, findes der et offentligt vaskeri i nærheden. Der er gratis WiFi i receptionen, baren og på værelserne. 

Måltider

I hotellets restaurant, nyder vi den inkluderede halvpension, der består af en stor morgenbuffet samt en aften­buffet med både internationale og spanske retter. Til middagene er der inkluderet inkl. ½ flaske vin og vand.

Værelsestyper

Prisen inkluderer ophold i dobbeltværelse med pooludsigt.

Mod tillæg kan der bestilles: 

 • Dobbeltværelse med fuld havudsigt.
 • Eneværelse (dobbeltværelse) med pooludsigt.
 • Eneværelse (dobbeltværelse) med havudsigt.

Dobbelt- og eneværelser med pool- eller daludsigt

Pæne værelser med balkon og udsigt over poolen eller Orotava dalen. Balkonen er møbleret med bord og stole. 

Værelserne er indrettet med dobbelt- eller enkeltsenge, skrivebord, tv, elkedel, mini køleskab, sikkerhedsboks mod betaling på 2,5 euro pr. dag samt gratis WiFi. Badeværelserne har badekar samt hårtørrer. 

Dobbelt- og eneværelser med havudsigt

Pæne værelser med balkon med havudsigt. De fleste af disse værelser vender mod nord, hvor der er en fantastisk udsigt over Atlanterhavet og byen. Balkonen er møbleret med bord og stole. 

Værelserne er indrettet med dobbelt- eller enkeltsenge, skrivebord, tv, elkedel, mini køleskab, sikkerhedsboks mod betaling på 2,5 euro pr. dag samt gratis WiFi. Badeværelserne har badekar samt hårtørrer. 

Hotelfakta

Læs mere om hotellet her.

Pool på Hotel Puerto de la Cruz.

Eksempel på værelse med havudsigt på Hotel Puerto de la Cruz.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Klima og temperaturer

Vejret i Puerto de la Cruz