Øen med evigt forår!

Tenerife & Puerto de la Cruz · Langtidsrejse · 2021

Flyrejser
22 Dage

Tenerife er den største, grønneste og smukkeste af de kanariske øer. Her venter dig et dejligt klima, frodige omgivelser og et væld af gode oplevelser.

De Kanariske Øer ligger på samme breddegrad som det nordlige Afrika, og Tenerife er derfor det oplagte rejse­mål til en afslappende ferie. Klimaet er subtropisk med gennemsnitstemperaturer på mellem 17 og 25 grader i vinterhalvåret – behageligt og særdeles attraktivt for os, der bor i det kolde nord.

Vi bor på et dejligt hotel med halvpension i den hyggelige by Puerto de la Cruz, hvor der hersker en skøn og ægte kanarisk atmosfære. Byen ligger på en...

Tenerife er den største, grønneste og smukkeste af de kanariske øer. Her venter dig et dejligt klima, frodige omgivelser og et væld af gode oplevelser.

De Kanariske Øer ligger på samme breddegrad som det nordlige Afrika, og Tenerife er derfor det oplagte rejse­mål til en afslappende ferie. Klimaet er subtropisk med gennemsnitstemperaturer på mellem 17 og 25 grader i vinterhalvåret – behageligt og særdeles attraktivt for os, der bor i det kolde nord.

Vi bor på et dejligt hotel med halvpension i den hyggelige by Puerto de la Cruz, hvor der hersker en skøn og ægte kanarisk atmosfære. Byen ligger på en skråning for foden af den store vulkan Teide på den nordlige del af øen. Puerto de la Cruz har cirka 31.000 indbyggere, som sammen med de mange besøgende bidrager til et mangfoldigt bybillede. I den nedre del af byen finder du en lille havn og det hyggelige torv Plaza Charco, hvor der er cafeer, butikker og gode restauranter. Med Vitus Rejser bor du i den mondæne bydel La Paz, som nærmest er en lille landsby for sig selv med små charmerende pladser og udsigtspunkter ligesom der er et godt udvalg af butikker, supermarked, apotek samt restauranter mv. 

For foden af byen og ud mod kysten findes et flot poolområde, Lago Martiánez, som består af store, smukke saltvandsbassiner med springvand, tropiske laguner, solterrasser, smukke blomster og flotte palmer. Her kan du mod et beskedent entrébeløb bade i frisk havvand, mens du nyder de smukke omgivelser. Foretrækker du at nyde strandlivet, byder Puerto de la Cruz også på to lækre strande med sort lavasand.

Vi har inkluderet halvpension på vores gode hotel, der dagligt byder på morgenmad og middag, inkl. ½ flaske vin og vand. Sammen tager vi ud på en række oplevelsesrige udflugter på den frodige ø, ligesom du har mulighed for at deltage i en række ekstraarrangementer, hvis du vil have endnu flere oplevelser. Der er desuden mange muligheder for aktiviteter, og under opholdet sørger vores rejseleder for at krydre rejsen med spændende, uformelle udflugter og arrangementer.

Puerto de la Cruz tilbyder alt, man kan ønske sig på en langtidsferie. Overalt hersker en behagelig stemning, og med sine små gader og charmerende butiksliv er byen særdeles velegnet til hyggelige spadsere­ture. Gør som de lokale, og sæt dig på en café med en god kop kaffe, og nyd livet, som det former sig i en afslappet kanarisk by. 

Kort Tenerife - Tenerife Langtid

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Superior dobbeltværelse
1.450,-
Standard dobbeltværelse som eneværelse
2.450,-
Superior dobbeltværelse som eneværelse
5.150,-
Afbestillingsforsikring
759,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Teide, inkl. frokost
445,-
Tenerifes herligheder, inkl. frokost
520,-
La Gomera, inkl. frokost
550,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Tenerife t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 21 nætter i Puerto de la Cruz på Hotel Weare La Paz***+
 • 21 x morgenmad (2.-22. dag)
 • 2 x frokost 
 • 21 x middag, inkl. ½ flaske vin og vand (1.-21. dag)
 • Byvandring i Puerto de la Cruz
 • Udflugt til La Laguna og Taganana
 • Udflugt til maleriske Masca
 • Besøg på vingård med vinsmagning
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Tenerife

Vi flyver med SAS eller Norwegian direkte fra København til Tenerife, hvor vi lander på den sydlige del af øen. Efter vi har fået vores bagage, sætter vi kursen mod nord til kystbyen Puerto de la Cruz og bydelen La Paz, hvor vi indkvarterer os på Hotel Weare La Paz.

Inkluderede måltider: Middag.

2. dag: Introduktion til Puerto de la Cruz 

Om formiddagen samles vi til et informationsmøde, og bagefter følger vi rejselederen på en byvandring i Puerto de la Cruz, så vi kan blive kendt med byen. Rejselederen fortæller om byen og Tenerife, og undervejs ser vi blandt andet den lokale kirke, torvet og den lille havn. Rejselederen udpeger hyggelige steder, butikker, spændende cafeer og restauranter, så vi får ideer og inspiration til, hvordan vi kan tilbringe dagene på Tenerife.

Turen slutter i centrum, hvor resten af eftermiddagen er sat af til egne oplevelser. Vi mødes igen til aftenens middag, som vi nyder i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Puerto de la Cruz.

Puerto de la Cruz.

3.-21. dag: Ophold i Puerto de la Cruz

Under vores ophold har vi inkluderet flere spændende udflugter. Vi besøger blandt andet det ukendte område på den nordøstlige del af Tenerife, tager på en halvdagstur til den maleriske by Masca samt besøger en vingård. Vil du udnytte dagene til oplevelser på egen hånd, er rejselederen naturligvis behjælpelig med gode råd og tips til områdets mange spændende muligheder.

Vil du have det hele med, tilbyder vi et spændende og varieret udvalg af ekstraarrangementer. Her kan du blandt andet komme på heldagstur til naboøen La Gomera samt en udflugt til den majestætiske vulkan Teide. Ekstraarrangementerne skal bestilles hjemmefra. Bliv klogere på de inkluderede udflugter samt ekstraarrangementerne nedenfor.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

22. dag: Hjemrejse

Det er blevet tid til at sige farvel til Puerto de la Cruz, og vi kører til lufthavnen, som ligger på den sydlige del af øen. Herfra flyver vi med Norwegian direkte til København, hvor vi ankommer afslappede, med en sund kulør og kufferten fuld af gode oplevelser.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

På rejsen er følgende udflugter inkluderet:

Udflugt: La Laguna og Taganana, inkl. frokost

På denne udflugt besøger vi Tenerifes mindre kendte, nordøstlige hjørne. Vi starter dagen med at besøge den gamle bydel i La Laguna, som er på UNESCO´s Verdensarvsliste. Vores rejseleder fortæller om byens historie, der strækker sig fra en storhedstid med rige handelsmænd til i dag, hvor byens gader er præget af unge mennesker grundet sin status som universitetsby.

Med vores bus fortsætter vi op gennem Mercedes-skoven for at køre videre ned til bjerglandsbyen Taganana. Undervejs nyder vi det fantastiske landskab og udsigten til det kraftfulde Atlanterhav, som kaster bølgerne mod de rå klippevægge. Vi gør holdt for at nyde en frokost i charmerende Taganana og udsigten over den smukke strand Las Teresitas.

På vej tilbage til hotellet besøger vi den smukke Sanabria-park i Santa Cruz, der er fyldt med skulpturer og tropiske planter. Vi er tilbage på hotellet om eftermiddagen, hvor der er mulighed for at slappe af oven på dagens mange indtryk, inden vi igen samles til aftenens middag.

Den gamle bydel i La Laguna, der er på UNESCO´s Verdensarvsliste.

Den gamle bydel i La Laguna, der er på UNESCO´s Verdensarvsliste.

Udflugt: Maleriske Masca

Vi kører en tur vestpå for at opleve en af Tenerifes maleriske perler landsbyen Masca. Undervejs kommer vi ad snoede veje igennem kløfter og et betagende natursceneri fyldt med naturlig skønhed. Landsbyen ligger på et klippemassiv og er omgivet af kløfter og lodrette klippevægge.

Vi går en tur i de magiske omgivelser og nyder stilheden og naturen omkring os. Husk at medbringe dit kamera, så du kan forevige dette postkortværdige sceneri. På denne udflugt anbefaler vi også, at du er iført gode, flade sko. Vi er tilbage på hotellet til frokosttid. 

Landskabet i Mascadalen er betagende smukt.

Landskabet i Mascadalen er betagende smukt.

Udflugt: Besøg på lokal vingård, inkl. frokost

Denne dag kører vi ud til Tacoronte-Acentejo regionen, som er Tenerifes hjerte for vinproduktion. Vingårdene ligger mellem 100 og 1000 meter over havets overflade og særligt i dette område er den lavaholdige jord, kombineret med det solrige klima, særdeles velegnet til dyrkning af druer. Her, og i La Orotava-dalen, tjente mange familier en formue på vin- og sukkerproduktion før i tiden.

Vi besøger en af områdets lokale vingårde. I selskab med en repræsentant fra stedet får vi den helt store rundvisning, der tager os fra de frodige marker til selve produktionen på stedet. Det er interessant at få et indblik i vinfremstillingen lige fra de friske druer ankommer, til de bliver presset, forarbejdet, hældt på egetræsfade for til sidst at blive hældt på flasker. Rundvisningen afsluttes selvfølgelig med en vinsmagning, hvor vi over en lækker frokost bliver introduceret til nogle af de forskellige vine, som produceres på gården. 

Vinmark i La Orotava-dalen.

Vinmark i La Orotava-dalen.

På rejsen tilbydes følgende ekstraarrangementer:

Ekstraarrangement: La Gomera, inkl. frokost

Meget tidligt om morgenen kører vi sydpå til Los Christianos, hvor vi tager færgen til La Gomera - den næstmindste af de syv Kanariske Øer. På La Gomera kører vi først gennem hovedstaden San Sebastian, inden vi bevæger os videre gennem øens fascinerende landskab. Her oplever vi en betagende og meget speciel natur, mens rejselederen fortæller om øens historie. Vi gør passende stop undervejs for rigtig at kunne nyde La Gomeras skønhed, inden vi får serveret en lokal frokost.

Under frokosten får vi en opvisning i øens berømte fløjtesprog - Silbo. Før telefoner og veje kom til La Gomera, kommunikerede øboerne med hinanden ved at fløjte over de brede kløfter. Fløjtesproget er helt unikt for La Gomera. Efter frokosten fortsætter turen gennem nationalparken Garajonay, som er en af Europas sidste urskove. Der bliver lidt tid på egen hånd i San Sebastian, inden vi tager færgen tilbage til Tenerife og vores hotel, hvor vi ankommer lige til aftenens middag.

Bemærk: Ved få tilmeldinger vil arrangementet blive gennemført i selskab med gæster fra andre udenlandske rejsearrangører. 

Farverige huse i San Sebastian på La Gomera.

Farverige huse i San Sebastian på La Gomera.

Ekstraarrangement: Teide – Tenerifes stolthed, inkl. frokost

Efter morgenmaden forlader vi hotellet og begynder vores tur op mod vulkanen Teide. På køreturen oplever vi landskabet ændre karakter fra frodige marker til landskab med nåletræer, før vi til sidst kører ind i et fascinerende vulkanlandskab. Bruger vi vores fantasi, kan vi næsten forestille os, at vi er landet på månen.

Vi nyder en god frokost, inden vi når nationalparken Parque Nacional de las Canadas del Teide, som blev fredet i 1957. Vi er nu oppe i 2.356 meters højde, og vores første stop er ved svævebanen. Hvis vejret tillader det, er der mulighed for at tage med svævebanen op ad Teide til 3.555 meters højde. Svævebanen er ikke inkluderet.

Dem, som ikke tager op med svævebanen fortsætter med bussen til Roques de Garcia, hvorfra der er en flot udsigt over det store vulkankrater. Herfra kan man få nogle gode billeder af Teide, og der bliver tid på egen hånd til at udforske området. Vi henter dem, som har været oppe med svævebanen og fortsætter turen ned gennem Esperanza-skoven til byen La Laguna. Her følger vi motorvejen tilbage til Puerto de la Cruz, hvor vi ankommer til sidst på eftermiddagen.

Nationalparken Parque Nacional de las Canadas del Teide.

Nationalparken Parque Nacional de las Canadas del Teide.

Ekstraarrangement: Tenerifes herligheder, inkl. frokost

En bred vifte af oplevelser venter os, når vi sammen skal opleve nogle af Tenerifes herligheder på en indholdsrig ø-rundtur. Vi begynder dagen med at køre mod byen Icod de los Vinos, hvor vi ser byens vartegn det ældgamle drageblodstræ og San Marco-kirken. Efter besøget i Icod de los Vinos fortsætter vi udflugten til den nordlige del af øen. Undervejs kommer vi gennem små hyggelige byer, og mens rejselederen fortæller, oplever vi de frodige marker med tomater og bananer.

Vi holder passende pauser undervejs på køreturen, så vi kan nyde det flotte landskab. Glæd dig til at beundre den smukke udsigt fra bussen over klipperne og havet ved Los Gigantes, inden vi kører mod byerne Los Cristianos og Playa de las Americas på sydkysten, der er øens største turistbyer. Her nyder vi vores frokost, inden turen igen går nordpå ad motorvejen. Undervejs fortæller rejselederen levende om øens historie og udvikling - fra de første folk der boede her, til det moderne Tenerife, vi møder i dag.

Turens sidste stop er byen Candelaria, hvor vi besøger øens vigtigste helligdom: Basilica de Candelaria. Den flotte kirke er viet til Jomfru Maria, og vi kigger indenfor i den betagende bygning, inden vi sidst på eftermiddagen kører retur til vores hotel.

Det ældgamle drageblodstræ i Icod de los Vinos.

Det ældgamle drageblodstræ i Icod de los Vinos.

Hotelinformation

Hotel Weare La Paz ***+, Puerto de la Cruz
VisSkjul

Hotel Weare La Paz ligger på en klippe i den rolige og mondæne bydel La Paz ovenfor den kuperede kystby Puerto de la Cruz. Foran hotellet ligger en lille kirke og torv, hvorfra du har en flot udsigt over byen og Teide. Området omkring hotellet er forholdsvist fladt og indbyder til afslappende spadsereture i gaderne, som er en god blanding af maleriske private villaer, hoteller, restauranter, cafeer og butikker. Langs den højtliggende promenade kan du nyde udsigten over kysten og havet. 

Den nedre del af Puerto de la Cruz nås via trapper, hvor man undervejs kan holde lidt pauser på opstillede bænke, eller måske du hellere vil nyde pausen på en af de små lokale cafeer? I gåafstand fra hotellet findes apotek og supermarked. Vi kan også anbefale et besøg i den botaniske have (entré 3 euro), som ligger blot 650 meter fra Hotel Weare La Paz. Der er busstoppested og taxiholdeplads foran hotellet. 

Hotel Weare La Paz har gennemgået en omfattende renovering i 2016, og både restaurant, spa- og wellnesscenter (mod betaling, bar, snackbar og fitnessafdeling fremstår nyt og indbydende. Hotellets have er en velplejet oase, hvor du kan slappe af på en liggestol ved poolen eller finde dit eget foretrukne sted ved havens små skyggefyldte borde. Det er muligt at låne badehåndklæder mod betaling af depositum på 10 euro. På hotellet har du også mulighed for at spille tennis. Leje af bane koster 5 euro pr. time, og ketsjer kan lånes i receptionen mod depositum. I baren er der underholdning hver aften med musik,dans eller show. 

Hotellet har 165 værelser fordelt i to bygninger. Hovedbygningen, hvor der er tre etager, er forbundet med bygning 2, hvor der er fem etager, via en ny indendørs gangtunnel, der går under vejen. Der er 5-11 trappetrin i gangtunnellen og elevator til alle etager i begge bygninger. De roligst beliggende værelser findes i bygning 2, og det er også herfra, at udsigten er bedst. 8-dages rejsende bor fortrinsvis i hovedbygningen. Langtidsrejsende bor i begge bygninger.

Måltider

I hotellets restaurant nyder vi den inkluderede halvpension, der består af stor morgenbuffet samt middagsbuffet med både internationale og spanske retter. Hver aften er der showcooking, og til middagene er der inkluderet en halv flaske vin (hvid, rød eller rosé) samt en flaske vand pr. person

Værelsestyper

Prisen inkluderer ophold i delt standard dobbeltværelse.

Mod tillæg kan der bestilles: 

 • Superior dobbeltværelse
 • Eneværelse (standard dobbeltværelse)
 • Eneværelse (superior dobbeltværelse)

Standard dobbelt- og eneværelser 

Nydelige værelser på ca. 16m2 med balkon, skrivebord og stol, tv, telefon, minibar, køleskab, elkedel, sikkerhedsboks (3 euro pr. dag), gratis WiFi og badeværelse med badekar. Ved bestilling kan du vælge, om du ønsker dobbeltseng eller to enkeltsenge. Værelserne ligger i både hovedbygning og bygning 2 og har udsigt til pool, haven, Teide eller havet. 

Superior dobbelt- og eneværelser

Nydelige værelser på ca. 16m2 med balkon, skrivebord, to stole, tv, telefon, minibar, køleskab, elkedel, sikkerhedsboks (3 euro pr. dag), gratis WiFi og badeværelse med badekar, badekåbe, slippers og hårtørrer. Ved bestilling kan du vælge, om du ønsker dobbeltseng eller to enkeltsenge. Superiorværelserne ligger på de øvre etager i både hovedbygning og bygning 2 og har udsigt til pool, haven, Teide eller havet. 

Hotelfakta

 

Hotel Weare la Paz
Hotel Weare la Paz
Standard dobbeltværelse.
Standard dobbeltværelse.
Buffetten på Hotel Weare la Paz.
Buffetten på Hotel Weare la Paz.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Klima og temperaturer

Vejret i Puerto de la Cruz