Skøn julestemning

Edinburgh · Julemarked · 2022

Flyrejser
5 Dage

Skotlands elegante, historiske og kulturelle hovedstad scorer toppoint hos de fleste, og op mod jul er Edinburgh klædt med pomp og pragt.

Ikke alle er klar over det, men Edinburgh er én af Europas smukkeste byer. Det er en oplevelse at gå rundt i den middelalderlige bydel, Old Town, der oser af eventyr, og hvor man langs Royal Miles krogede, snævre gyder både finder trapper, skæve huse og toppede brosten. Centrum domineres af den verdenskendte borg, Edinburgh Castle, der spejder smukt fra den højtliggende klippe ud over den julepyntede by. Vi oplever også den over 200 år gamle bydel, der trods de mange år på...

Skotlands elegante, historiske og kulturelle hovedstad scorer toppoint hos de fleste, og op mod jul er Edinburgh klædt med pomp og pragt.

Ikke alle er klar over det, men Edinburgh er én af Europas smukkeste byer. Det er en oplevelse at gå rundt i den middelalderlige bydel, Old Town, der oser af eventyr, og hvor man langs Royal Miles krogede, snævre gyder både finder trapper, skæve huse og toppede brosten. Centrum domineres af den verdenskendte borg, Edinburgh Castle, der spejder smukt fra den højtliggende klippe ud over den julepyntede by. Vi oplever også den over 200 år gamle bydel, der trods de mange år på bagen hedder New Town. Her ser vi Storbritanniens fineste eksempler på georgiansk arkitektur. Både Old - og New Town er erklæret bevaringsværdige af UNESCO. Atmosfæren er uforlignelig, og der er ikke langt mellem pubberne, hvor skotterne elsker at slappe af og nyde livet over en øl. 

I tiden op mod jul forvandles Edinburgh til et virvar af stemningsfulde julelys, lyde og skønne dufte på byens hyggelige julemarked. Der er for alvor skruet op for julestemningen med lækker mad og drikke, juleknas, spændende kunsthåndværk og naturligvis Skotlands svar på gløgg - den varme hot wine. Vi finder byens populære julemarkeder både i George Street og på pladsen Mound Precinct lige foran National Galleries. Måske har du også lyst til at opleve det populære børnemarked i East Princes Street Gardens, hvor børnene kører på karrusel og oplever julemanden Santa Claus? Edinburgh er et fantastisk sted at finde den perfekte julegave, og man kommer let hjem med favnen fuld.

Glæd dig til at bo i hjertet af den gamle by med masser af butikker og hyggelige restauranter lige om hjørnet. Her vil du hurtigt føle dig hjemme og ikke mindst velkommen!

Kort - Edinburgh - Julemarked 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.899,-
Afbestillingsforsikring
410,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Det britiske kongeskib Britannia
199,-
Julehygge på lokal restaurant
475,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Edinburgh t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 435,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i Edinburgh på Jurys Inn***
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 1 x frokost (2. dag) 
 • 1 x middag (1. dag)
 • Panoramatur i Edinburgh
 • Byvandring i Old Town
 • Besøg på Edinburgh Castle, inkl. entré
 • Byvandring i New Town
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke længere er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Panoramatur i julepyntede Edinburgh

Sidst på eftermiddagen flyver vi fra København med Norwegian direkte til Edinburgh. Fra lufthavnen kører vi mod hotellet og undervejs fornemmer vi byens storhed. Vi kører ned ad Edinburghs førende indkøbsgade, Princes Street og forbi Palace of Holyroodhouse, der er Dronning Elizabeths officielle residens i Skotland. Glæd dig til at bo i hjertet af byen på et dejligt hotel, hvor vi sammen hygger os om aftenen med middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Middag.

Den to kilometer lange Royal Mile.

Den to kilometer lange Royal Mile.

2. dag: Den gamle bydel Old Town med Edinburgh Castle

Det er eventyrligt at spadsere gennem Edinburghs gamle bydel med flotte brolagte gader. Strækningen Royal Mile, der stammer fra middelalderen, forbinder de smukke gader med små sidegader. Her findes en perlerække af attraktioner med imponerende bygninger, interessante museer, hyggelige cafeer og spændende forretninger. Edinburgh Castles strategiske beliggenhed på den 134 meter høje Castle Rock skulle engang gøre byen uindtagelig, men i dag gør borgen byen særdeles indtagende. Vi besøger den højtliggende borg og ser Castle Esplanade, der hvert år i august er rammen om det farverige Tattoo. Herefter nyder vi en 2-retters frokostmenu på en hyggelig pub.   

Om eftermiddagen fortsætter vi til det populære julemarked i George Street og på pladsen Mound Precinct. Her finder vi de berømte britiske julestrømper, der traditionen tro hænges op ved pejsen, så nissen kan komme på besøg julenat med gaver, der først må åbnes den 25. december. Smag den dejlige hot wine, og hør om forskellen på single malt og blended whisky. Tag et kig ind på væveriet Tartan Weaving Mill, og få et billede af forløbet fra får til kilt. Lune halstørklæder og hjemmesko fremstillet af de smukke skotskternede stoffer i forskellige klanfarver er fristende julegaver.

I Edinburgh findes mange hyggelige restauranter, og næsten samtlige landes køkkener er repræsenteret, så der er noget for enhver smag. En spændende oplevelse kunne måske være en middag på egen hånd på den populære Mother India’s Café med skønne indiske retter i tapasstil?

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost. 

Et snedækket Edinburgh Castle.

Et snedækket Edinburgh Castle.

3. dag: Edinburgh på egen hånd

Dagen er afsat til egne oplevelser. Oplev endnu engang et af byens atmosfærefyldte julemarkeder, og nyd Edinburghs skønne julestemning. Rejselederen kommer gerne med tips og idéer. Du kan også vælge at deltage i to indholdsrige ekstraarrangementer.

Inkluderede måltider: Morgenmad.  

Ekstraarrangement: Det britiske kongeskib Britannia

Med lokalbus fra Princes Street kører vi på cirka 30 minutter ud til den imponerende kongelige yacht, HMY Britannia. Skibet var i drift fra 1954-97, og har rejst mere end en million sømil og besøgt 135 lande. Dronning Elizabeths skib er i dag en af Storbritanniens meget populære attraktioner.

Britannia har været vært for nogle af verdens mest berømte mennesker, ligesom Prins Charles og Prinsesse Diana boede på skibet på deres bryllupsrejse. Skibets sidste udenlandsrejse var i 1997, da Hong Kong skulle overdrages til Kina. Vi får et sjældent indblik i kongefamiliens liv lige fra det ekstravagante til det næsten spartanske.

Ekstraarrangement: Julehygge på lokal restaurant

Vi julehygger på den flotte lokal restaurant Grand Café, der ligger blot få minutters gang fra hotellet. Restauranten åbnede i 2018 efter en omfattende restaurering. Fra den historiske bygning har man nemlig siden 1905 fortalt tusindvis af historier i byens avis. Glæd dig til at nyde en 3-retters skotsk julemenu i disse spændende omgivelser.

Det britiske kongeskib Britannia.

Det britiske kongeskib Britannia.

4. dag: Det Georgianske Kvarter - New Town

Vi slentrer gennem New Town forbi de elegante herskabshuse, der regnes for Storbritanniens fornemste georgianske huse. New Town er et kvarter med fine pladser og klassiske, velordnede huse. Der er mulighed for at besøge det smukke georgianske hus på Charlotte Square nr. 7, hvor vi kan få et sjældent glimt af velhavernes levevis omkring 1800-tallet (entré ikke inkluderet).
 
Eftermiddagen er afsat til at udforske Edinburgh på egen hånd. Vi kan anbefale et besøg 400 år tilbage i tiden i den smukt restaurerede købmandsgård Gladstone’s Land tæt på Edinburgh Castle. Har du lyst, kan du med rejselederen gå en tur gennem den smalle gade, Rose Street, hvor der findes en lang række hyggelige pubber. Måske fristes vi her til ”a pint of beer” og lidt mad?

Inkluderede måltider: Morgenmad. 

Smukke georgianske huse ved Charlotte Square.

Smukke georgianske huse ved Charlotte Square.

5. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden på hotellet har du dagen til egne oplevelser i julepyntede Edinburgh. Vi har vores værelser til kl. 12.00, hvor vi tjekker ud og deponere vores bagage på hotellet. Besøg evt. byens populære julemarked i hjertet af East Princess Street Gardens, hvor du kan gøre unikke gaveindkøb og måske nyde en frokost. Vi mødes på hotellet sidst på eftermiddagen og kører til lufthavnen. Vi flyver med Norwegian direkte til København, hvor vi ankommer ca. kl. 21.50. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.
 

Hotelinformation

Leonardo Royal Hotel Edinburgh - Formerly Jurys Inn ***
VisSkjul

Dejligt hotel med en fremragende beliggenhed i hjertet af Edinburgh i den gamle bydel nær Royal Mile. Hotellet har elevator og en hyggelig bar samt restaurant. Sikkerhedsboks findes i receptionen.

Værelser

Elevator fører op til de pæne værelser, der er fordelt på otte etager. Værelserne er alle udstyret med tv, elkedel, gratis WiFi og badeværelse med toilet, badekar og hårtørrer.
 
Læs mere om hotellet her.

Standardværelse på Jurys Inn.
Standardværelse på Jurys Inn.
Morgenmadsrestauranten på Jurys Inn.
Morgenmadsrestauranten på Jurys Inn.
Receptionen på Jurys Inn.
Receptionen på Jurys Inn.