NYHED!

Jersey · Kanaløernes naturskønne perle · 2024

Flyrejser
7 Dage

Velkommen til Jersey, den smukke øperle i hjertet af Den Engelske Kanal. Glæd dig til at opleve naturskønne landskaber, dramatiske kyster og spændende historiske seværdigheder. Vi dykker ned i øens rige kulturarv og den lokale kulinariske scene med blandt andet vin og østers. Vores base er det populære historiske Pomme d'Or Hotel i Saint Helier, Jerseys hovedby.  

Jersey, den sydligste og største kanalø ligger ca. 20 kilometer fra Normandiets kyst, og er på størrelse med Læsø. Kanaløerne, som består af Alderney, Guernsey, Sark, Herm og Jersey, hører under den engelske krone, men det til trods er de ikke en del...

Velkommen til Jersey, den smukke øperle i hjertet af Den Engelske Kanal. Glæd dig til at opleve naturskønne landskaber, dramatiske kyster og spændende historiske seværdigheder. Vi dykker ned i øens rige kulturarv og den lokale kulinariske scene med blandt andet vin og østers. Vores base er det populære historiske Pomme d'Or Hotel i Saint Helier, Jerseys hovedby.  

Jersey, den sydligste og største kanalø ligger ca. 20 kilometer fra Normandiets kyst, og er på størrelse med Læsø. Kanaløerne, som består af Alderney, Guernsey, Sark, Herm og Jersey, hører under den engelske krone, men det til trods er de ikke en del af Storbritannien. Gennem hundrede af år har øerne været genstand for stridigheder mellem Englands og Frankrigs konger, og under 2. Verdenskrig var Jersey sammen med Guernsey de eneste "britiske" områder der var besat af Tyskland. 

Eftersom kanaløerne gennem århundredrer har været kastebold mellem England og Frankrig, er Jersey et skønt og unikt miks af det bedste fra begge lande. Udover en rig historie byder øen på skøn natur med frodige bølgende marker, betagende forrevne klippekyster og smukke brede sandstrande. 

Vi har inkluderet et varieret udflugtsprogram som byder på mange af Jerseys højdepunkter. Vi bliver klogere på, hvordan livet leves på landet både i nutiden og fortiden, ligesom vi får et godt indtryk af, hvordan livet på øen var under 2. Verdenskrig. Vi oplever Jerseys dramatiske tidevand, besøger nogle af øens spektakulære kystlinjer med storslåede udsigter og magiske bugter. Vi besøger hyggelige landsbyer, smager vin på en lokal vingård og selvfølgelig også de populære østers, som har en helt særlig smag grundet tidevandsfænomenet. 

Vores base er det familieejede historiske Pomme d'Or Hotel, som ligger centralt i hovedbyen Saint Helier og, hvor du er i gåafstand til det hele. Hovedbyen er en god blanding af fransk og britisk kultur, nyt og gammelt og her kan du glæde dig til at udforske de charmerende gader uanset om du vil shoppe, dykke ned i byens rige historie eller måske vil du forkæle dig selv med en kulinarisk oplevelse i en hyggelig restaurant eller pub. 

Vi glæder os til at vise dig Jersey, kanaløernes perle.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse Superior med udsigt til byen
550,-
Dobbeltværelse Premier
1.350,-
Eneværelse Classic
2.999,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
975,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-London-Jersey t/r 
 • Alle skatter og afgifter, pt. kr. 746,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r 
 • 6 nætter i Saint Helier på Pomme d'Or Hotel***+
 • 6 x morgenmad (2.-7. dag)
 • 2 x frokost (3. og 5. dag)
 • 4 x middag (2., 4. og 6. dag)
 • Besøg på landejendommen Les Aix inkl. te el. kaffe
 • Besøg i Hampton Country Life Museum inkl. entré
 • Byvandring i Saint Helier
 • Besøg på Elizabeth Castle inkl. entré og færgebillet t/r
 • Udflugt til nordkysten med besøg ved Mont Orgueil Castle inkl. entré
 • Besøg på vingården La Mare inkl. rundvisning og smagning af vin, cider og brandy
 • Udflugt til Jersey War tunnels inkl. entré
 • Udflugt til den sydlige kyst med besøg i St. Matthews glaskirke
 • Besøg på Faulkner Fisheries inkl. østerssmagning (1 glas vin og 2 østers)
 • Engelsktalende lokalguide 2.-6. dag
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse mod Jersey - Saint Helier

Du møder Vitus rejseleder i Københavns Lufthavn, hvorfra vi flyver med British Airways via London til Jersey. Fra lufthavnen kører vi direkte ind til Pomme d'Or Hotel, der ligger i hjertet af Jerseys største by, Saint Helier. Vi tjekker ind på vores værelser, og resten af aftenen er din egen grundet den sene ankomst. 

Inkluderede måltider: Ingen.

Udsigt ud over Saint Helier by.

Udsigt ud over Saint Helier by.

Dag 2: Livet på landet

Efter morgenmaden på hotellet er vi klar til rejsens første udflugt, og i bus kører vi fra Saint Helier langs den sydlige kyst og følger St. Aubin-bugten et stykke, inden vi forlader kysten for at køre ind i landet.

Vi skal nemlig besøge den charmerende gamle landejendom Les Aix, hvoraf en del kan dateres tilbage til det 12. århundrede. Det gamle idylliske granithus er omgivet af en herlig have med blomster, træer og buske. Huset er hjem for kunstneren Ariel Whatmore, som siden 1984 har malet forskellige haver. Ariel har selv skabt sit botaniske paradis, og stadig i dag maler hun som regel om formiddagen og arbejder i den store have om eftermiddagen. En tilværelse i ren idyl mener hun. Vi bliver budt ind i hendes hjem og nyder en kop kaffe eller te, og mon ikke vi får en god historie eller to?

Efter det hyggelige visit fortsætter vi i de landlige omgivelser til Hamptonne Country Life Museum, som er en autentisk historisk gård, der på fineste vis afspejler, hvordan landbolivet på Jersey har udviklet sig igennem tiderne. Museet vækkes til live med karakterer fra øens fortid, der viser traditionelle færdigheder som isenkræmmeri, ciderfremstilling, smedearbejde og meget mere. Vi ser de historiske rum og får et godt indblik i, hvordan folk og fæ før i tiden levede på Jersey. Hamptonne ligger i naturskønne omgivelser og byder selvfølgelig også på både en række smukke haver med grøntsager, urter og frugter.

Vi er retur i Saint Helier midt på dagen, så du har mulighed for at nyde din frokost i byen og måske gå lidt på opdagelse i øens hyggelige hovedby. Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant til en fælles middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Det charmerende granithus Les Aix på Jersey.

Det charmerende granithus Les Aix på Jersey.

Dag 3: Byvandring i Saint Helier - tidevandsøen med Elizabeth Castle

I dag skal vi opleve Jerseys hovedstad, og vi får selskab af en engelsktalende lokalguide, når vi skal på byvandring rundt i Saint Helier. Vores Pomme d'Or Hotel, der ligger ud til frihedspladsen, Liberation Square, var under 2. Verdenskrig tyskernes hovedkvarter på øen. Hvert år den 9. maj fejrer man kanaløernes befrielse ved at hejse Storbritanniens flag, Union Jack, fra hotellets balkon. På pladsen ser vi frihedsmonumentet, og lokalguiden fortæller om tiden under besættelsen.

Vi fortsætter ind i gaderne og oplever georgiansk arkitektur i New Street. Byens hovedgade er Kings Street, hvor du finder butikker og stormagasiner. Vi besøger også den charmerende viktorianske markedshal, hvor der sælges friske råvarer og lokale specialiteter.

Undervejs på dagens byvandring nyder vi sammen en frokost på en af byens lokale pubber. 

Om eftermiddagen skal vi besøge den historiske fæstning Elizabeth Castle, som ligger på en ø ud for Saint Helier. Ved lavvande er øen tilgængelig via en sti, ellers tager man en lille færge, der på få minutter bringer turisterne ud til det fascinerende slot, som er opkaldt efter Elizabeth I.

Siden det 16. århundrede har slottet spillet en central rolle i øens forsvar, og langs murene kan du nyde den storslåede udsigt over havet og omgivelserne. Vi skal også på opdagelse i selve slottet, hvor man får et godt indblik i livet på slottet og de forskellige historiske perioder.

Tilbage i land er resten af dagen din egen til afslapning eller shopping. Aftenens middag er på egen hånd og for egen regning.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost. 

Elizabeth Slot i Saint Helier.

Elizabeth Slot i Saint Helier.

Dag 4: Jerseys nordlige kyst - Vingården La Mare 

I dag skal vi på en herlig heldagsudflugt, hvor vi starter med en behagelig køretur langs kysten, som byder på betagende udsigter over Atlanterhavet. Dagens første stop er det majestætiske middelalderslot Mont Orgueil, der ligger på en klippe på øens østkyst. Når vi ankommer, går vi via 200 trappetrin til toppen af klippen, hvor vi bliver mødt af en lokalguide, der på fortæller om slottets rolle i Jerseys historie. Vi ser de gamle tårne, mure og fra udsigtspunkterne nyder vi kystlinjen, det omkringliggende landskab og udsigten over den lille nærliggende by Gorey. 

Efter besøget i det velbevarede middelalderslot besøger vi den charmerende og maleriske landsby Gorey med små butikker, der sælger lokale varer og håndværk. Her er roligt og idyllisk, og man får nærmest fornemmelsen af at være trådt ind i et historisk postkort. I havnen får du mulighed for frokost på egen hånd, hvor du kan nyde atmosfæren og måske nogle lokale lækkerier sammen med den smukke udsigt over bugten. 

Først på eftermiddagen fortsætter vi i bussen til den nordlige del af øen, hvor vi skal besøge vingården, La Mare, der ligger omgivet af vinmarker og frugtplantager. I selskab med stedets lokalguide får vi en kort introduktion til stedets historie, mens vi går en lille tur i vinmarkerne. Her laver man ikke kun vin, men også en lang række lokale produkter såsom cider, gin, æblebrandy, konfekture og håndlavet chokolade. Vi smager cideren og besøger det autentiske destilleri, og selvfølgelig smager vi både på vinene og den unikke æblebrandy. Efter rundvisningen kan du nyde de idylliske rammer, gå en tur i de smukke haver og besøge stedets lille butik, hvor du kan købe nogle af vingårdens produkter.

Efter denne dejlige udflugt, som har budt på en god kombination af historie, kultur, natur og velsmag, kører vi retur til Saint Helier og vores hotel. Om aftenen er der fælles middag i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den maleriske landsby Gorey og Elizabeth Castle på østkysten af Jersey.

Den maleriske landsby Gorey og Elizabeth Castle på østkysten af Jersey.

Dag 5: Jersey War Tunnels

Fra Saint Helier kører vi i bus mod vest, hvor vi skal besøge Jersey War Tunnels, der er et vigtigt historisk sted fra 2. Verdenskrig. Vi starter i stedets besøgscenter, hvor vi hører om øens besættelse under krigen. Tunnelerne blev oprindeligt bygget af tyskerne ved hjælp af fangearbejde som en del af deres fæstningsstruktur, og senere blev de omdannet til hospitaler og andre faciliteter. 

Efterfølgende skal vi i selskab med en kyndig guide gennem de underjordiske tunneler, og undervejs hører vi om livet under besættelsen og hvordan lokalbefolkningen oplevede den vanskelige periode. Vi ser udstillinger, genstande og billeder fra krigstiden, og besøget giver os en god forståelse af øens historie under krigen. Efter vores tur i tunnelerne kan du eventuelt besøge de interaktive udstillinger i besøgscenteret, nyde udendørsområdet, besøge mindesmærket eller måske drikke en kop kaffe i stedets café.

Efter denne spændende oplevelse kører vi til Jerseys sydlige kyst og den charmerende bugt Portelet. Her skal vi nyde en frokost på The Old Portelet Inn, som er en af Jerseys ældste pubber og i sig selv en atmosfærefyldt attraktion.

Vi er tilbage i Saint Helier først på eftermiddagen, og her kan du eventuelt slentre en tur langs havnefronten, nyde udsigten over bugten med de smukke både eller besøge Liberty Wharfs moderne shoppingområde med restauranter og butikker. Byen er kendt for sin afgiftsfri shopping, så det er et godt sted at købe smykker, elektronik og tøj. Aftenens middag er på egen hånd og for egen regning.

Inkluderede måltider: Morgenmad. 

Den charmerende bugt Portelet.

Den charmerende bugt Portelet.

Dag 6: Jerseys syd- og vestkyst

I dag kan du glæde dig til oplevelser på øens sydlige og vestlige kyster. Fra hotellet kører vi i bus langs den sydlige kyst til vi når Millbrook, hvor vi skal besøge St. Matthews glaskirke, som er verdenskendt for sit helt særlige interiør med møbler designet af den franske glaskunstner René Lalique. Kirken har vinduer, nadverborde, alterkors og en døbefond støbt af hvidt glas efter René Laliques design. Kirken er spektakulær og menes at være den eneste af sin art.  

Efter det interessante besøg fortsætter vi i bussen gennem landsbyen St. Aubin til øens sydligste spids Noirmont Point, hvor vi nyder den herlige udsigt over kysten og Portelet-bugten. Næste stop er St. Brelades-bugten, som uden tvivl er Jerseys smukkeste og på listen over Europas 25 bedste strande. Hvis tiden tillader det stopper vi ved det lille Fishermans kapel med dets fantastiske middelalderlige fresker, som kan dateres tilbage til det 12. århundrede. Vi kører videre til Jerseys sydvestlige spids, for at opleve Corbières spektakulære kystlinje med det ikoniske hvide fyrtårn, der ligger ude i havet.  

Dagens sidste stop er St. Ouens-bugten, Jerseys vestlige kystlinje, der er et af øens magiske steder. Her findes en over otte kilometer lang gylden sandstrand omgivet af klitter. Midt i disse herlige omgivelser besøger vi Faulkner Fisheries, som har ombygget en tysk bunker til en fiskerestaurant. Vi nyder et glas vin og smager et par Jersey-østers, som er særligt efterspurgte grundet det unikke tidevand. 

Efter dette besøg kører vi retur til Saint Helier, hvor du kan nyde din frokost samt din eftermiddag på egen hånd. Besøg eventuelt et af byens museer - rejselederen kommer også gerne med udflugtsforslag.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Jerseys sydligste tip Noirmont Point.

Jerseys sydligste tip Noirmont Point.

Dag 7: Hjemrejse

Der er morgenmad på hotellet, og efterfølgende kan du pakke det sidste, inden vi skal tjekke ud af vores værelser kl. 11.00. I bus kører vi til lufthavnen, hvorfra vi flyver med British Airways via London til København, som vi ankommer til først på aftenen. 

Afr. 20/6 og 1/8: Vi tjekker ud af vores værelser kl. 11.00 og deponerer bagagen på hotellet. Nyd en frokost i Saint Helier og de sidste oplevelse i byen, inden vi om eftermiddagen kører til lufthavnen. Vi flyver med British Airways via London til København, hvor vi ankommer sidst på aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Pomme d'Or Hotel***+, Saint Helier
VisSkjul

Pomme d'Or er et historisk hotel bygget i 1837, som har været ejet af familien Seymour siden 1930. Hotellet ligger midt i Saint Heliers hjerte med udsigt over Liberation Square.

Netop her fra hotellets balkon blev Union Jack, Storbritanniens flag, hejst i 1945 efter befrielsen af tyskernes besættelse af Jersey. Hotellet er stolt af sin rige historie, og gennem tiderne har mange kendte personligheder gæstet hotellet heriblandt Victor Hugo og sangerinden Vera Lynn.

Hotellet ligger i gåafstand til shopping, restauranter, den hyggelige marina og museer. Som gæst på Pomme d'Or Hotel har du fri adgang til Aquadome Leisure Center på Merton Hotel, som ligger ca. 1,3 kilometer fra hotellet. Aquadome Leisure Center er et subtroisk paradis i en overdækket kuppel, ligesom der findes opvarmet udendørs pool.

Hotellet har ialt 143 værelser, en elegant restaurant og en stilfuld bar. 

Værelser

Ophold i dobbeltværelse kategori Classic på ca. 12 m² med aircondition, tv, telefon, gratis WiFi, sikkerhedsboks, te- og kaffefaciliteter, buksepresse, strygejern og -bræt samt badeværelse med hårtørrer.

Mod tillæg ophold i dobbeltværelse kategori Superior og dobbeltværelse kategori Premier samt dobbeltværelse som eneværelse kategori Classic. 

Dobbeltværelse kategori Superior

Ophold i dobbeltværelse kategori Superior på ca. 15 m² med udsigt over Liberation Square og Saint Helier marina. På værelset findes aircondition, tv, telefon, sikkerhedsboks, buksepresse, strygejern og -bræt, minikøleskab, te- og kaffefaciliteter, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer og badekåbe.

Dobbeltværelse kategori Premier

Ophold i dobbeltværelse kategori Premier på ca. 22 m² med udsigt over Liberation Square og Saint Helier marina. Desuden seperat opholdsområde med lille sofabord, skrivebord og stol. På værelset findes aircondition, tv, telefon, sikkerhedsboks, strygejern og -bræt, buksepresse, te- og kaffefaciliteter, minikøleskab, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer og badekåbe.
 

Pomme d'Or Hotel by night.
Pomme d'Or Hotel by night.
Pomme d'Or Hotel er centralt beliggende ud til Liberation Square i Saint Helier på Jersey.
Pomme d'Or Hotel er centralt beliggende ud til Liberation Square i Saint Helier på Jersey.
Udsigt over Liberation Square og Saint Helier Marina fra et af hotellets værelser.
Udsigt over Liberation Square og Saint Helier Marina fra et af hotellets værelser.
Velkommen i receptionen hos Pomme d'Or Hotel.
Velkommen i receptionen hos Pomme d'Or Hotel.
Hotellets restaurant.
Hotellets restaurant.
Eksempel på dobbeltværelse - kategori Classic.
Eksempel på dobbeltværelse - kategori Classic.
Eksempel på badeværelse - kategori Classic.
Eksempel på badeværelse - kategori Classic.
Eksempel på dobbeltværelse - kategori Superior.
Eksempel på dobbeltværelse - kategori Superior.
Eksempel på badeværelse - kategori Superior.
Eksempel på badeværelse - kategori Superior.
Eksempel på dobbeltværelse - kategori Premier.
Eksempel på dobbeltværelse - kategori Premier.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Indrejsekrav til Storbritannien

Elektronisk formular til indrejse i Storbritannien fra 2024

Storbritannien planlægger at indføre krav om elektronisk registrering ETA før indrejse i landet. Forventningen er i skrivende stund (november 2023), at kravet skal gælde fra sensommeren eller efteråret 2024. 

Det vil ikke være muligt for rejsebureauer at lave registreringen på vegne af kunderne, da registreringen er personlig og inkluderer en scanning af passets fotoside. Forventningen er, at prisen for registreringen bliver cirka 10 GBP svarende til cirka 90 DKK. 

Strømstik

Husk adapter ved rejse i Storbritannien og Irland

Stikkontakter i Storbritannien og Irland er anderledes end i det øvrige Europa. Husk derfor adapter, da det ikke er alle hoteller, som tilbyder udlån af disse. 

Særligt om regler om indførsel af frø, planter og planteprodukter fra lande uden for EU

I henhold til Plantesundhedsforordningen skal vi oplyse om, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter herunder snitblomster fra rejser i lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat.

Reglerne gælder for rejsende, som medbringer planter og planteprodukter i bagagen eller som en del af deres personlige bagage.