Sydenglands højdepunkter

Sydengland · Cornwall, Devon & Bath · 2023

Flyrejser
8 Dage

Tag med på rundrejse i Sydengland, og oplev Cornwalls idylliske landsbyer, Cotswolds bakkede landskab og ikke mindst elegante og historiske Bath. Glæd dig også til at besøge det majestætiske slot Windsor Castle, hvor Dronning Elizabeth II er stedt til hvile.

På denne velkomponerede rejse til Sydengland kommer vi gennem et smukt og varieret landskab, hvor bølgende bakker, palmer og grønne dalstrøg udgør et naturskønt patchwork. Vi besøger hyggelige landsbyer med gamle, flotte huse og stejle gader, øde hedelandskaber, flere grevskaber, rå klippekyster og veltrimmede haver.
 
Vi starter rejsen med et besøg på det majestætiske kongeslot Windsor Castle, hvor Dronning...

Tag med på rundrejse i Sydengland, og oplev Cornwalls idylliske landsbyer, Cotswolds bakkede landskab og ikke mindst elegante og historiske Bath. Glæd dig også til at besøge det majestætiske slot Windsor Castle, hvor Dronning Elizabeth II er stedt til hvile.

På denne velkomponerede rejse til Sydengland kommer vi gennem et smukt og varieret landskab, hvor bølgende bakker, palmer og grønne dalstrøg udgør et naturskønt patchwork. Vi besøger hyggelige landsbyer med gamle, flotte huse og stejle gader, øde hedelandskaber, flere grevskaber, rå klippekyster og veltrimmede haver.
 
Vi starter rejsen med et besøg på det majestætiske kongeslot Windsor Castle, hvor Dronning Elizabeth II nu er stedt til hvile i St. George Chapel. Herefter går turen til Devon og den populære kystby Torquay, der ligger midt i hjertet af Den Engelske Riviera. Vi skal opleve den spektakulære Jurassic Coast med sine enestående naturlige klippeformationer, der kan tage pusten fra enhver med sin skønhed og fantastiske udsigter. Vi besøger også nogle af Cornwalls højdepunkter, med bl.a. den pittoreske landsby Polperro. 

Efter en lille afstikker til middelalderbyen Exeter med tusindeårs historie og imponerende attraktioner drager vi videre nordpå mod Bristol, hvor vi tager på udflugt i Cotswolds frodige bakkelandskab med kriminalkommissær Barnaby og nysgerrige Miss Marples idylliske landsbyer. Vi bosætter os i hjertet af Bristol, hvorfra vi tager på besøg til De Romerske Bade i den vidunderlige og historiske by Bath. 

I Sydengland finder vi et fænomenalt møde mellem gammelt og nyt, tradition og forandring. På denne rejse skal vi bo på traditionsrige engelske hoteller, hvor hyggen og den autentiske stemning er i højsædet. Husk også at forkæle dig selv med en English Tea siddende i en dyb lænestol eller måske med en skummende pint på den lokale pub.

En stemningfuld rundrejse, hvor vi for alvor oplever britisk gæstfrihed og mærker den engelske ånd, hvor humor og nationalfølelsen er i centrum.

Kort - Sydengland - Sommer 2023

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
2.025,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
735,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

The Eden Project og besøg på ciderfarm
375,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-London t/r
 • Flyskatter og afgifter, kr. 427
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 1 nat i Bournemouth på Durley Dean Hotel***
 • Afr. 26/5, 16/6, 14/7, 18/8,8/9 og 15/9: 3 nætter i Torquay på Hampton by Hilton***+
 • Afr. 30/6: 3 nætter i Torquay på Livermead Cliff*** 
 • 3 nætter i Bristol på Mercure Bristol Grand Hotel****
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 5 x middag (1. 2. 4. 5. og 7. dag)
 • Besøg på Windsor Castle, inkl. entré
 • Besøg i badebyen Lyme Regis
 • Besøg i Dartmoor National Park
 • Besøg på whiskydestilleri, inkl. smagning
 • Besøg i fiskerbyen Polperro
 • Besøg i middelalderbyen Exeter med besøg i Exeter Katedral
 • Byrundtur i Bristol
 • Byvandring i Bath, inkl. entré til De Romerske Bade
 • Udflugt i naturområdet Cotswolds
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Windsor Castle og Bournemouth

Om morgenen flyver vi fra København med Norwegian til London. 

Fra lufthavnen fortsætter vi med bus til Windsor Castle, som er et af verdens ældste kongeslotte, der stadig er i brug. Slottet har i mere end 900 år været hjem for Storbritanniens kongefamilie og var en af Dronning Elizabeths tre officielle residenser. Hvis flaget vajer på toppen af Round Tower, bor kongefamilien på slottet, og dele af slottet vil da være lukket for besøgende. 

En del af slottet blev ødelagt under en brand i 1992, men det er stadig et majestætisk syn at opleve fæstningsmurene og tårnene i en spændende verden med pomp og pragt.  Dronning Elizabeth II er stedt til hvile ved siden af sin mand, prins Philip, i St. George's Chapel i den nordlige del af Windsor Castle. Det var også her, at det romantiske royale bryllup fandt sted i 2018, da prins Harry og Megan Markle blev gift i 2018. Vi ser de overdådige repræsentationslokaler og besøger St. George's Chapel, hvor du kan mindes Storbritanniens legendariske dronning .

Efter besøget på Windsor Castle fortsætter vi mod badebyen Bournemouth, hvor vi skal bo den første nat. Byen ligger i et grønt område med sandstrande, så langt øjet rækker. Vi ankommer sidst på dagen og hygger os om aftenen med middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Middag.

Windsor Castle.

Windsor Castle.

2. dag: Jurassic Coast, Lyme Regis og Torquay

Efter morgenmaden forlader vi hotellet i Bournemouth, sætter os til rette i vores bus og kører langs en del af kyststrækningen Jurassic Coast, som er at finde på UNESCO's Verdensarvsliste på grund af sine enestående landskaber fyldt med klippeformationer og fossiler, der rummer ikke mindre end 185 millioner år af jordens historie.

Vi holder en lille pause i den idylliske badeby Weymouth, inden vi fortsætter langs Den Engelske Kanal via den charmerende landsby Abbotsbury og videre gennem det bakkede landskab til den maleriske by Lyme Regis. Byen er berømt for sine gamle victorianske huse i alle regnbuens farver og for havneområdet The Cobb med den lange mole, som nogle måske kender fra filmen "Den franske løjtnants kvinde". Fra parkeringspladsen går vi ned i byen, som den engelske landskabsmaler William Turner var så betaget af, at den figurerer på flere af hans malerier.

Fra Lyme Regis fortsætter vi vores færd, og sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel i kystbyen Torquay i Devon, hvor vi har tre overnatninger på et centralt beliggende hotel i gåafstand til en af byens strande. Om aftenen nyder vi en fælles middag i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Kystbyen Torquay i Devon.

Kystbyen Torquay i Devon.

3. dag: Dartmoor National Park og Polperro

I dag skal vi opleve lidt af Devons vidunderlige engelske natur på køreturen gennem Dartmoor National Park – et hedelandskab på størrelse med Bornholm. Her findes bizarre granitformationer, moser med kviksand, får, vilde heste, skorstene fra gamle tinminer og mere end 800 kilometer vandrestier. Overalt blomstrer det gule tornblad, der vokser vildt i hele området. Dartmoor er ofte indhyllet i tåge, som siges at lokke spøgelser frem! Det var her forfatteren Sir Arthur Conan Doyle fik inspiration til Sherlock Holmes-novellen om Baskervilles uhyggelige hund.

Undervejs på dagens udflugt besøger vi Dartmoor whiskydestilleri, hvor vi bliver budt velkommen af en lokalguide. Vi hører historien om destilleriet fra idé til forretningen i dag. Vi slutter selvfølgelig besøget med at smage på en single malt whisky, hvis smag i høj grad er inspireret af det vilde landskab.  

Herefter går turen videre til et Cornwalls højdepunkter; den eventyrlige fiskerby Polperro, der nok er en af verdens smukkeste landsbyer. Her får du tid til at nyde en gåtur gennem de små stræder og indsnuse byens helt særlige atmosfære. Ved den farverige havn ligger husene helt ned til vandet og drysset op ad de omkringliggende klippevægge. Prøv eventuelt en af de berømte Cornish Pasty, som er en slags butterdej med fyld, til frokost og måske en is til dessert? Polperro er nemlig kendt for sine is af høj kvalitet. 

Efter vores hyggelige besøg i Polperro kører vi tilbage til kystbyen Torquay i Devon. Denne aften er middagen på egen hånd, og rejselederen kommer gerne med forslag til gode restauranter.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Den eventyrlige fiskerby Polperro.

Den eventyrlige fiskerby Polperro.

4. dag: På egen hånd eller ekstraudflugt til Cornwall

Nyd dagen på egen hånd i den hyggelige kystby Torquay, som mange måske også associerer med den populære britiske serie Fawlty Towers.

Serien blev dog ikke filmet ved Den Engelske Riviera, men John Cleese boede under filmatiseringen af Monty Python sammen med et filmhold på Gleneagles Hotel i Torquay. Holdet flyttede hurtigt fra hotellet på grund af den uforskammede hotelejer, men Cleese blev boede for at observere den rigtige Basil Fawlty, hotelejeren Donald Sinclair. Cleese har sagt om Sinclair, at han var den mest uforskammede mand, han nogensinde har mødt. I dag er hotellet revet ned og der er opført nye lejligheder "Sachs Lodge", som en hæder til Andrew Sachs, som spillede den fjollede tjener Manuel.

Har du lyst, kan du også dykke ned i Agatha Christies liv, skuespil og romaner. På Torquay Museum kan du træde ind i hendes berømte karakter Hercule Poirots lounge og nyde billeder, møbler mm. fra hans smukke London-lejlighed (kun muligt på afr. 18/8-23). Agatha Christie er allestedsværende i Torquay, og du kan evt. besøge havneområdet, hvor du kan se en bronzestatue af den kendte forfatter og besøge nogle af de lokationer som har inspireret krimiforfatteren såsom Princess Gardens fra ABC-mordene. Eller spadser eventuelt til det smukke gamle Grand Hotel, hvor Agatha Christie opholdt sig under sin bryllupnat med sin første mand Archie Christie i 1914. Du kan også deltage i en ekstraudflugt til Cornwall, hvor vi skal besøge verdens største drivhus og smage cider på en lokal farm. 

Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant til en fælles middag.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Ekstraarrangement: The Eden Project og besøg på ciderfarm

Dagens udflugt tager os tilbage til Cornwall, hvor vi skal besøge "The Eden Project", verdens største drivhus beliggende i et stort lerkrater på størrelse med 30 fodboldbaner. Her skal vi opleve verdens største indendørsregnskov, som er fyldt med tropiske planter med et væld af farver og dufte. Besøget tager os bogstaveligt på en rejse fra Sydafrika til Californien og Middelhavet, når vi slentrer igennem et drivhus fyldt med appelsin- og citrontræer, olivenlunde og vinstokke. Der er også et stort udendørs forsøgsområde fyldt med hamp, solsikker og andre planter, der blomstrer under Cornwalls sol, og måske vil være med til at ændre vores fremtid. Under besøget har du mulighed for at spise frokost, da den botaniske have byder på flere caféer og restauranter. 

Englænderne har stolte og lange traditioner for ciderproduktion, og der findes mange forskellige varianter. Om eftermiddagen besøger vi en af området ciderfarme, hvor vi bliver mødt af stedets lokalguide. Vi får en rundvisning og hører om den traditionelle fremstillingsprocess lige fra plukning af æblerne, presning og fermeteringen. Æblesaften, der har en alkoholprocent på mellem 2 og 8,5, gæres to gange og lagres mellem tre måneder og tre år. Briterne elsker cider og har verdens største forbrug, så her venter en ægte engelsk oplevelse. Vi slutter besøget med at smage den herlige cider, inden vi kører retur til vores hotel i Torquay.

The Eden Project, der er verdens største drivhus.

The Eden Project, der er verdens største drivhus.

5. dag: Exeter og Bristol

Efter morgenmaden forlader vi kystbyen Torquay og kører ind i Devons herlige landskab, hvor vi stopper i Exeter, som er en af de mest attraktive byer i det sydvestlige England.

Byens historie er rig og lang, hvilket ses i dens fascinerende turistattraktioner. I centrum af Exeter besøger vi den spektakulære katedral, en af de ældste og smukkeste i England, bygget i det 14. århundrede. Middelalderkirken imponerer de fleste med sin fantastiske arkitektur fyldt med smukke detaljer, hemmelige hjørner og skjulte historier. Det er svært at forstå, at man har kunnet bygge sådan et mesterværk i en tid, hvor alt arbejde var manuelt.

Vi spadserer en tur igennem Exeters snoede brostensbelagte gader omgivet af bindingsværkshuse, og vi runder også til Gandy Street, en af de mest charmerende historiske gader fyldt med butikker og pubber. Gaden minder mest af alt om Diagon Alley, som mange måske kender fra Harry Potter-serien. Der bliver tid på egen hånd i Exeter til frokost, inden vi først eftermiddagen fortsætter mod Bristol, der i 2015 blev udnævnt til Europas grønne hovedstad.

I Bristol skal vi på en spændende byrundtur, hvor vi blandt andet passerer det spændende havneområde, hvor de gamle pakhuse ligger ned til Avonfloden. Langs dokken finder vi en rig blanding af gallerier, pubber, restauranter og modeforretninger. Siden middelalderen har denne del af byen summet af liv, og gennem historien har handlen budt på salg af alt lige fra sukker til rom og slaver! Vi kommer også forbi nogle af byens moderne bygninger - den flotte banegård og Bristols vartegn, den imponerende hængebro, Clifton Suspension Bridge. Mange forfattere, filminstruktører, arkitekter og kunstnere har gennem tiden fundet inspiration i denne kreative og sofistikerede by. 

Efter en oplevelsesrig dag ankommer vi til vores dejlige hotel i hjertet af Bristol, hvor vi skal bo de kommende tre nætter. Om aftenen nyder vi middagen på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

 Exeters spektakulære katedral.

Exeters spektakulære katedral.

6. dag: Elegante Bath

I dag skal vi på en flot heldagsudflugt til Bath, som er Englands mest elegante kur- og badeby. Et fantastisk besøg venter i Baths berømte Romerske Bade. I over 2.000 år har Bath taget form omkring byens varme kilder. Romerne forstod at udnytte naturens gaver, da de her anlagde et netværk af bade og saunaer. Stedet blev udgravet i midten af 1700-tallet, og badene har været indrettet, så der både var inden- og udendørsbad med varmt og koldt vand.

Herefter er det tid til at gå på opdagelse i Bath på egen hånd. Nyd en af de berømte Bath-boller på den stemningsfyldte café Sally Lunn’s, eller forkæl dig selv med en ægte afternoon tea på den elegante restaurant The Pump Room. Tag et kig ind i den smukke domkirke Bath Abbey, eller besøg det georgianske hus No. 1 ved Royal Crescent. Vi kan også anbefale et besøg i Jane Austens hus, hvor du ligeledes kan nyde en skøn afternoon tea. Læg også mærke til den gamle bro Pulteney Bridge, der minder om Ponte Vecchio i Firenze.

Har du lyst kan du eventuelt gå med rejselederen på en byvandring, hvor vi bl.a. kommer vi forbi Royal Crescent med palæer, der er opført i en flot halvcirkel, og vi ser de smukke honningfarvede georgianske huse med hvidmalede døre på Circus-pladsen. På turen passerer vi også Assembly Rooms, der var borgerskabets feststed i byen. Baths berømte forfatter Jane Austen (1775-1817) beskriver lyslevende i sine bøger, hvordan mænd og kvinder her i sin tid mødte hinanden til fine selskaber.

Efter besøget i Bath kører vi retur til vores hotel i Bristol. Denne aftens middag er på egen hånd, og rejselederen kommer gerne med forslag til gode restauranter.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

De Romerske Bade i Bath.

De Romerske Bade i Bath.

7. dag: Cotswolds billedskønne landsbyer

Dagen byder på en flot udflugt gennem Cotswolds bakkede landskab med eventyrlige landsbyer, der ser ud, ganske som vi kender dem fra krimiserien Barnaby.

Der er god tid til at besøge den romantiske landsby Broadway, hvorefter vi fortsætter til den charmerende markedsby Stowe-on-the-Wold. Her hersker en ganske særlig atmosfære, og byens gammeldags udtryk giver følelsen af at være trådt gennem en hemmelig dør til en verden af i går. Det bliver en dag med rendyrket postkortidyl! 

Om aftenen nyder vi rejsens sidste middag sammen på hotellet i Bristol.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Cotswolds byder på et væld af yndige landsbyer.

Cotswolds byder på et væld af yndige landsbyer.

8. dag: Hjemrejse

Med bus kører vi fra Bristol til lufthavnen i London, hvorfra vi om eftermiddagen flyver med Norwegian til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Durley Dean Hotel ***, Bournemouth
VisSkjul

Et historisk viktoriansk byhus danner rammen om Durley Dean Hotel, der ligger tæt på de populære strande i Bournemouth og i gåafstand til shopping. Hotellet har 112 værelser, fitnesscenter, indendørs pool, sauna, loungebar og restaurant. 

Værelser 

Vi bor i dobbeltværelser på ca. 16 m2 med telefon, tv, aircondition,gratis WiFi, te- og kaffefacilieter samt badeværelse med hårtørrer. 

Lobbybaren på Durley Dean Hotel.
Lobbybaren på Durley Dean Hotel.
Indendørs pool på Durley Dean Hotel.
Indendørs pool på Durley Dean Hotel.
Restauranten på Durley Dean Hotel.
Restauranten på Durley Dean Hotel.
Eksempel på standard dobbeltværelse Durley Dean Hotel.
Eksempel på standard dobbeltværelse Durley Dean Hotel.

Hampton by Hilton ***+, Torquay
VisSkjul

Nyt hotel fra 2021 beliggende med en smuk udsigt over den engelske riviera og i gåafstand til marinaen i Torquay. . I nærområdet findes flere restauranter, barer og der er blot 270 meter til indkøbscenteret Fleet Walk.

Hampton by Hilton har 133 værelser fordelt på fire etager, elevator, fitnesscenter, coffee shop og restaurant. 

Værelser

Vi bor i dobbeltværelser på ca. 22m2 med tv, telefon, te- og kaffefaciliteter, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer. 
 

Eksempel på dobbeltværelse på Hampton by Hilton.
Eksempel på dobbeltværelse på Hampton by Hilton.
Kaffebaren på Hampton by Hilton.
Kaffebaren på Hampton by Hilton.
Restauranten på Hampton by Hilton.
Restauranten på Hampton by Hilton.

Livermead Cliff ***, Torquay
VisSkjul

Livermead Cliff Hotel er  beliggende i Torquays havnefront med en fantastisk udsigt over bugten. Der er kort afstand til stranden, centrum og marinaen. Hotellet har 62 værelser,  elevator, have med terrasse, loungebar og restaurant. 

Værelser

Vi bor dobbeltværelser på ca. 18 m2 med tv, telefon, elkedel, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer.

 

Lounge på Livermead Cliff.
Lounge på Livermead Cliff.
Terrassen på Livermead Cliff.
Terrassen på Livermead Cliff.

Mercure Bristol Grand Hotel ****, Bristol
VisSkjul

Glæd dig til at bo på dette populære hotel med en fremragende beliggenhed i hjertet af Bristol blot 600 meter fra Queen Square og tæt på både indkøbscenter og marked.

Hotellet, der er indrettet i en historisk bygning, er fyldt med over 500 kunstværker udført af lokale kunstnere. Hotellet har desuden elevator, bar og en hyggelig restaurant.  

Værelser

Hotellets 186 værelser er stilfuldt indrettet og udstyret med tv, aircondition, elkedel, sikkerhedsboks, gratis WiFi og badeværelse med badekar eller bruseniche samt hårtørrer.

Lobbyen på Mercure Bristol Grand Hotel.
Lobbyen på Mercure Bristol Grand Hotel.
Eksempel på dobbeltværelse på Mercure Bristol Grand Hotel.
Eksempel på dobbeltværelse på Mercure Bristol Grand Hotel.