Inkl. halvpension

Den Engelske Riviera, Cornwall & Bath · 2022

Flyrejser
8 Dage

Oplev det lune klima i Englands sydvestlige hjørne, når vi besøger Cornwalls idylliske landsbyer, Cotswolds bakkede landskab og ikke mindst elegante og historiske Bath. Glæd dig også til at besøge det majestætiske slot Windsor Castle.

På denne rundrejse i Sydengland kommer vi gennem et smukt og varieret landskab, hvor bølgende bakker, palmer og grønne dalstrøg udgør et naturskønt patchwork. Vi besøger hyggelige landsbyer med gamle, flotte huse og stejle gader, øde hedelandskaber, flere grevskaber, rå klippekyster, billedskønne strandpromenader og veltrimmede haver.
 
Vi starter rejsen med et besøg på det majestætiske kongeslot Windsor Castle, hvor prins Harrys og Meghan Markles romantiske...

Oplev det lune klima i Englands sydvestlige hjørne, når vi besøger Cornwalls idylliske landsbyer, Cotswolds bakkede landskab og ikke mindst elegante og historiske Bath. Glæd dig også til at besøge det majestætiske slot Windsor Castle.

På denne rundrejse i Sydengland kommer vi gennem et smukt og varieret landskab, hvor bølgende bakker, palmer og grønne dalstrøg udgør et naturskønt patchwork. Vi besøger hyggelige landsbyer med gamle, flotte huse og stejle gader, øde hedelandskaber, flere grevskaber, rå klippekyster, billedskønne strandpromenader og veltrimmede haver.
 
Vi starter rejsen med et besøg på det majestætiske kongeslot Windsor Castle, hvor prins Harrys og Meghan Markles romantiske bryllup fandt sted i 2018. Herefter går turen langs Den Engelske Riviera, hvor vi kan nyde synet af en perlerække af små hyggelige landsbyer. I dette særegne kystområde er der en forskel mellem flod og ebbe på op til 12 meter - et fænomen der har præget egnens historie med sørøvere og smuglere. Det er her, Storbritannien dypper sin lange storetå i Atlanten. Efter besøget i smukke Cornwall drager vi videre nordpå mod Bristol, hvor vi tager på udflugt i Cotswolds frodige bakkelandskab med kriminalkommissær Barnaby og nysgerrige Miss Marples idylliske landsbyer. Vi bosætter os i hjertet af Bristol, hvorfra vi tager på besøg til De Romerske Bade i den vidunderlige og historiske by Bath. 

I Sydengland finder vi et fænomenalt møde mellem gammelt og nyt, tradition og forandring. På denne rejse skal vi bo på traditionsrige engelske hoteller, hvor hyggen og den autentiske stemning er i højsædet. Husk også at forkæle dig selv med en English Tea siddende i en dyb lænestol eller måske med en skummende pint på den lokale pub.

Halvpension og udflugter med dansktalende rejseleder er inkluderet på denne stemningsfulde rundrejse, hvor vi for alvor oplever britisk gæstfrihed og mærker den engelske ånd, hvor humor og nationalfølelsen er i centrum.

Kort - Den Engelske Riviera - Sommer 2022

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.799,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
675,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-London t/r, inkl. skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 1 nat i Bournemouth på Bournemouth Westcliff***
 • 1 nat i Newton Abbot på Passage House Hotel***
 • Afr. 27/5 og 10/6: 2 nætter i Newquay på Kilbirnie Hotel***
 • Øvrige datoer: 2 nætter i Newquay på Oceanside Hotel***
 • 3 nætter i Bristol på Mercure Bristol Grand Hotel****
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • 1 x Cornish Cream Tea (5. dag)
 • Besøg på Windsor Castle, inkl. entré
 • Besøg i badebyen Lyme Regis
 • Besøg i Dartmoor National Park
 • Besøg i fiskerbyen Polperro
 • Rundtur i Cornwall med Land´s End og Penzance 
 • Rundvisning på ciderfarm, inkl. smagning
 • Byrundtur i Bristol
 • Byvandring i Bath, inkl. entré til De Romerske Bade
 • Udflugt i naturområdet Cotswolds
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke længere er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Windsor Castle og Bournemouth

Om formiddagen flyver vi fra København med British Airways til London.  (På afrejsen 27/5 flyver vi British Airways morgenfly, og på afrejserne 9/9 og 16/9 flyver vi med Norwegians morgenfly til London).

Fra lufthavnen fortsætter vi med bus til Windsor Castle, som er et af verdens ældste kongeslotte, der stadig er i brug. Slottet har i mere end 900 år været hjem for Storbritanniens kongefamilie og er en af Dronning Elizabeths tre officielle residenser. Når flaget vajer på toppen af Round Tower bor dronningen på slottet, og dele af slottet vil da være lukket for besøgende. Vi ser de overdådige repræsentationslokaler og St. George's Chapel, hvor det romantiske royale bryllup fandt sted i 2018, da prins Harry og Megan Markle blev gift. I 1992 ødelagde en brand en del af slottet, men det er stadig et majestætisk syn at opleve fæstningsmurene og tårnene i en spændende verden med pomp og pragt - hjemmet for verdens længst regerende monark.

Efter besøget fortsætter vi mod badebyen Bournemouth, hvor vi skal bo den første nat. Byen ligger i et grønt område med sandstrande, så langt øjet rækker. Vi ankommer sidst på dagen og hygger os om aftenen med middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Middag.

Windsor Castle.

Windsor Castle.

2. dag: Den Engelske Riviera

Efter morgenmaden går turen videre langs Den Engelske Riviera. Undervejs holder vi pause i den lille idyllisk badeby Weymouth, inden vi fortsætter langs Den Engelske Kanal via den charmerende landsby Abbotsbury. Vi kører gennem det bakkede landskab til den maleriske by Lyme Regis. Byen er berømt for sine gamle victorianske huse i alle regnbuens farver og for havneområdet The Cobb med den lange mole, som nogle måske kender fra filmen "Den franske løjtnants kvinde". Fra parkeringspladsen går vi ned i byen, som den engelske landskabsmaler William Turner var så betaget af, at den figurerer på flere af hans malerier.

Fra Lyme Regis fortsætter vi vores færd, og sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel i Newton Abbot, hvor vi bor en enkelt nat midt i Devons naturskønne omgivelser ud til floden Teign.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Ægte engelske badehuse i Lyme Regis.

Ægte engelske badehuse i Lyme Regis.

3. dag: Dartmoor National Park og Polperro

I dag skal vi opleve lidt af den vidunderlige engelske natur på køreturen gennem Dartmoor National Park – et hedelandskab på størrelse med Bornholm. Her findes bizarre granitformationer, moser med kviksand, får, vilde heste, skorstene fra gamle tinminer og mere end 800 kilometer vandrestier. Overalt blomstrer det gule tornblad, der vokser vildt i hele området. Dartmoor er ofte indhyllet i tåge, som siges at lokke spøgelser frem! Det var her forfatteren Sir Arthur Conan Doyle fik inspiration til Sherlock Holmes-novellen om Baskervilles uhyggelige hund.

Vi ankommer til den eventyrlige fiskerby Polperro, hvor der er tid til at nyde gåturen gennem de små stræder og indsnuse byens særlige atmosfære. Ved den farverige havn ligger husene helt ned til vandet og drysset op ad de omkringliggende klippevægge. Prøv en af de berømte Cornish Pasty, som er en slags butterdej med fyld, til frokost og måske en is til dessert? Polperro er nemlig kendt for sine is af høj kvalitet.

Efter vores spændende besøg i Polperro kører vi til feriebyen Newquay på Cornwalls nordkyst, hvor vi skal bo i to nætter. Byens mange strande kombineret med Atlanterhavets høje bølger, har gjort Newquay til et populært sted at surfe.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den eventyrlige fiskerby Polperro.

Den eventyrlige fiskerby Polperro.

4. dag: Cornwall med Land's End og Penzance

Vi starter dagen ved Englands vestligste punkt - det imponerende landskab ved Land's End. Her tordner bølgerne løs på de vindblæste klipper og det mægtige fyrtårn, der ligger ude i vandet. Fra Land's End drager vi på en let vandretur langs havet på knap tre kilometer til den lille landsby Sennen. Du kan også vælge at køre med bussen til Sennen.

På vores videre tur gennem Cornwall står det klart, at det smukke område også har en trist historie. Regionen var tidligere kendt for sin tinproduktion, men i dag er industrien lukket og arbejdsløsheden er stor. Kedelhuse og skorstene stikker op i landskabet, og et puslespil af minegange ligger overalt - selv langt under havets dyb.

Vi besøger den gamle piratby Penzance og går på opdagelse i de stemningsfulde gader, der også er kendt for sine tropiske haver. Fra byens lille havneområde kan du måske se det gamle middelalderfort St. Michaels Mount, som ligger på en lille ø ud for kysten af Marazion afskåret fra fastlandet ved højvande. Sidst på dagen vender vi tilbage til vores hotel i Newquay, hvor middagen venter.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Land's End. Englands vestligste punkt.

Land's End. Englands vestligste punkt.

5. dag: Somerset og Bristol

Englænderne har stolte og lange traditioner for ciderproduktion, og der findes mange forskellige varianter. I Somerset, mellem byerne Taunton og Wellington, besøger vi Sheppy’s Cider, der i mere end 200 år har produceret cider og vundet flere priser. På gården ser vi en lille film om produktionen, besøger museet og smager på den herlige drik. Æblesaften, der har en alkoholprocent på mellem 2 og 8,5 gæres to gange og lagres mellem tre måneder og tre år. Briterne elsker cider og har verdens højeste forbrug, så her venter en ægte engelsk oplevelse. Herefter hygger vi os med en typisk Cornish Cream Tea, der består af hjemmelavet scone med clotted cream, som er en blanding af smør og fløde, samt te eller kaffe.  

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Bristol, byen der i 2015 blev udnævnt til Europas grønne hovedstad. På byrundturen passerer vi blandt andet det spændende havneområde, hvor de gamle pakhuse ligger ned til Avonfloden. Langs dokken finder vi en rig blanding af gallerier, pubber, restauranter og modeforretninger. Siden middelalderen har denne del af byen summet af liv, og gennem historien har handlen budt på salg af alt lige fra sukker til rom og slaver! Vi kommer også forbi nogle af byens moderne bygninger - den flotte banegård, det nye koncerthus og Bristols vartegn, den imponerende hængebro, Clifton Suspension Bridge. Mange forfattere, filminstruktører, arkitekter og kunstnere har gennem tiden fundet inspiration i denne kreative og sofistikerede by. Efter en oplevelsesrig dag ankommer vi til vores dejlige hotel i hjertet af byen, hvor vi skal bo de kommende tre nætter. Om aftenen nyder vi middagen på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Bristols vartegn, den imponerende hængebro, Clifton Suspension Bridge.

Bristols vartegn, den imponerende hængebro, Clifton Suspension Bridge.

6. dag: Elegante Bath

I dag skal vi på en flot heldagsudflugt til Bath, som er Englands mest elegante kur- og badeby. På byvandringen kommer vi forbi Royal Crescent med palæer, der er opført i en flot halvcirkel, og vi ser de smukke honningfarvede georgianske huse med hvidmalede døre på Circus-pladsen. På turen passerer vi også Assembly House, der var borgerskabets feststed i byen. Baths berømte forfatter Jane Austen (1775-1817) beskriver lyslevende i sine bøger, hvordan mænd og kvinder her i sin tid mødte hinanden til fine selskaber.

Et fantastisk besøg venter i Baths berømte Romerske Bade. I over 2.000 år har Bath taget form omkring byens varme kilder. Romerne forstod at udnytte naturens gaver, da de her anlagde et netværk af bade og saunaer. Stedet blev udgravet i midten af 1700-tallet, og badene har været indrettet, så der både var inden- og udendørsbad med varmt og koldt vand.

Herefter er det tid til at gå på opdagelse i Bath på egen hånd. Nyd en af de berømte Bath-boller på den stemningsfyldte café Sally Lunn’s, eller forkæl dig selv med en ægte afternoon tea på den elegante restaurant The Pump Room. Tag et kig ind i den smukke domkirke Bath Abbey, eller besøg det georgianske hus No. 1 ved Royal Crescent. Vi kan også anbefale et besøg i Jane Austens hus, hvor du ligeledes kan nyde en skøn afternoon tea. Læg også mærke til den gamle bro Pulteney Bridge, der minder om Ponte Vecchio i Firenze. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

De romerske bade i Bath.

De romerske bade i Bath.

7. dag: Cotswolds billedskønne landsbyer

Dagen byder på en flot udflugt gennem Cotswolds bakkede landskab med eventyrlige landsbyer, der ser ud, ganske som vi kender dem fra krimiserien Barnaby.

Der er god tid til at besøge den romantiske landsby Broadway, hvorefter vi fortsætter til den charmerende markedsby Stowe-on-the-Wold. Her hersker en ganske særlig atmosfære, og byens gammeldags udtryk giver følelsen af at være trådt gennem en hemmelig dør til en verden af i går. Det bliver en dag med rendyrket postkortidyl! 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Cotswolds byder på et væld af yndige landsbyer.

Cotswolds byder på et væld af yndige landsbyer.

8. dag: Hjemrejse

Med bus kører vi fra Bristol til lufthavnen i London, hvorfra vi sidst på eftermiddagen flyver med British Airways eller Norwegian til København (På afgangen 9/9-2022 flyver vi med Norwegians tidlige aftenfly til København).

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Bournemouth Westcliff ***, Bournemouth
VisSkjul

Bedre mellemklassehotel, der ligger i det rolige grønne bælte i Bournemouth blot 10-15 minutters gang til byens centrum, stranden og havnen. Hotellet er et spahotel, og der findes både fitnesscenter og indendørs pool samt et spacenter (mod betaling), som byder på spapool, jacuzzi, sauna, damprum, aromaterapi og relax lounge. Hotellet har også både restaurant og bar.  

Værelser

Bournemouth Westcliff byder på 83 forskelligartede værelser indrettet hyggeligt i pastelfarver. Alle værelser er udstyret med tv, strygebræt og strygejern, te- og kaffefaciliteter, gratis WiFi og badeværelse med badekar eller bruseniche samt hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Passage House Hotel ***, Newton Abbot
VisSkjul

Dejligt hotel beliggende i udkanten af den historiske by Newton Abbot ved bredden af floden Teign. Her bor du midt i Devons naturskønne omgivelser. På hotellet findes to restauranter og barer, fitnesscenter og indendørs pool. 

Værelser

Hotellet byder på 90 værelser. Alle værelser er udstyret med tv, te- og kaffefaciliteter, gratis WiFi og badeværelse med badekar eller bruseniche.

Læs mere om hotellet her.

Kilbirnie Hotel ***, Newquay
VisSkjul

Dejligt 3-stjernet hotel beliggende med en unik udsigt over Atlanterhavet og ca. 900 meter fra centrum af Newquay. På hotellet findes der restaurant, bar, udendørs og indendørs pool, solterrasse og fitness.

Værelser

Kilbirnie Hotel har 66 værelser, der er forskellige i placering og størrelse. Alle værelser har tv, te- og kaffefaciliteter, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer. Eneværelser er med enkeltseng.

Læs mere om hotellet her.
 

Oceanside Hotel ***, Newquay
VisSkjul

Badehotel beliggende med udsigt over Fistral-stranden i Newquay. På hotellet findes restaurant, bar, flere opholdsområder og en dejlig udendørs terrasse, hvorfra man har mulighed for at nyde solnedgangen over Atlanterhavet.

Værelser

Hotellet byder på 31 værelser. Alle værelser er udstyret med tv, te- og kaffefaciliteter, gratis WiFi og badeværelse med badekar eller bruseniche og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

 

Mercure Bristol Grand Hotel ****, Bristol
VisSkjul

Glæd dig til at bo på dette populære hotel med en fremragende beliggenhed i hjertet af Bristol blot 600 meter fra Queen Square og tæt på både indkøbscenter og marked. Hotellet, der er indrettet i en historisk bygning, er fyldt med over 500 kunstværker udført af lokale kunstnere. Her har du mulighed for at nyde hotellets flotte indendørs pool, sauna, jacuzzi og fitnesscenter. Hotellet har desuden elevator, bar og en hyggelig restaurant.  

Værelser

Hotellets 186 værelser er stilfuldt indrettet og udstyret med tv, aircondition, elkedel, sikkerhedsboks, gratis WiFi og badeværelse med badekar eller bruseniche samt hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.