Inkl. alle udflugter

Den Engelske Riviera, Cornwall & Bath

Flyrejser
8 Dage

Oplev det lune klima i Englands sydvestlige hjørne, når vi besøger Cornwalls idylliske landsbyer, Cotswolds bakkede landskab og ikke mindst elegante og historiske Bath. 

På denne rundrejse kommer vi gennem et smukt og varieret landskab, hvor naturens eget patchwork kombinerer bølgende bakker, palmer og grønne dalstrøg. Vi besøger hyggelige landsbyer med gamle, flotte huse og stejle gader, øde hedelandskaber, flere grevskaber, rå klippekyster, billedskønne strandpromenader og veltrimmede haver.
 
Vi starter rejsen på Den Engelske Riviera, hvor vi besøger en perlerække af små hyggelige landsbyer. I dette særegne kystområde er der en forskel mellem flod og ebbe på op til...

Oplev det lune klima i Englands sydvestlige hjørne, når vi besøger Cornwalls idylliske landsbyer, Cotswolds bakkede landskab og ikke mindst elegante og historiske Bath. 

På denne rundrejse kommer vi gennem et smukt og varieret landskab, hvor naturens eget patchwork kombinerer bølgende bakker, palmer og grønne dalstrøg. Vi besøger hyggelige landsbyer med gamle, flotte huse og stejle gader, øde hedelandskaber, flere grevskaber, rå klippekyster, billedskønne strandpromenader og veltrimmede haver.
 
Vi starter rejsen på Den Engelske Riviera, hvor vi besøger en perlerække af små hyggelige landsbyer. I dette særegne kystområde er der en forskel mellem flod og ebbe på op til 12 meter - et fænomen der har præget egnens historie med sørøvere og smuglere. Det er her, Storbritannien dypper sin lange storetå i Atlanten. Efter en rundrejse i smukke Cornwall drager vi videre nordpå mod Bristol, hvor vi besøger området Cotswolds frodige bakkelandskab. Vi bosætter os lige udenfor Bristol, hvor vi besøger kriminalkommissær Barnabys og nysgerrige Miss Marples romantiske landsbyer. Glæd dig også til at besøge de romerske bade i den vidunderlige og historiske by Bath. Sydengland er et fænomenalt møde mellem gammelt og nyt, tradition og forandring. På denne rejse skal vi bo på traditionsrige engelske hoteller, hvor hyggen og den autentiske stemning er i højsædet. Husk også at forkæle dig selv med en English Tea, siddende i en dyb lænestol eller måske med en skummende pint på den lokale pub.

Halvpension og udflugter med dansktalende rejseleder er inkluderet på denne skønne rundrejse, hvor vi for alvor oplever britisk gæstfrihed og mærker den engelske ånd, hvor humor og nationalfølelse er i centrum. 

Kort over Storbritannien og Den Engelske Riviera

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.960,-
Afbestillingsforsikring
590,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-London t/r
 • Alle skatter og afgifter p.t. kr. 430,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 1 nat i Bournemouth på:
 • 18/9: Durley Dean Hotel***
 • 1 nat i Torquay på Corbyn Head Hotel***+
 • 2 nætter i Newquay på:
 • Afr. 18/9: Kilbirnie Hotel***
 • 3 nætter i Bristol på Holland House Hotel & Spa****
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 1 x Cornish Cream Tea (5. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • Byvandring i Brighton
 • Besøg i badebyerne Weymouth og Lyme Regis
 • Besøg i Dartmoor National Park
 • Besøg i fiskerbyen Polperro
 • Udflugt i Cornwall med besøg i St. Ives
 • Besøg på kroen Jamaica Inn
 • Besøg på ciderfarm
 • Byrundtur i Bristol
 • Byvandring i Bath
 • Entré til De Romerske Bade i Bath
 • Udflugt i naturområdet Cotswolds
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Brighton og Bournemouth

Vi flyver med Norwegians formiddagsfly fra København til London. Herfra kører vi med bus mod sydkysten, hvor vi skal bo en nat i badebyen Bournemouth. Inden Bournemouth besøger vi den victorianske by Brighton, der også går under navnet London ved havet. I en labyrint af smalle gyder slentrer vi gennem den gamle bydel, et kvarter der er som taget ud af en Charles Dickens’ roman. Vi passerer også det smukt restaurerede Royal Pavilion, der med sine løgkupler og minareter ligner et indisk slot. En stil som det siges, at selveste Dronning Victoria ikke brød sig om, da den brød med byens ellers klassiske udtryk. Før vi skal videre, vil der være tid på egen hånd til at gå en lille tur langs den berømte strandpromenade og på den lange mole, hvor der ligger et festligt, lille tivoli. 

Efter et oplevelsesrigt besøg i Brighton fortsætter vi mod Bournemouth, hvor vi bor den første nat. Byen ligger i et grønt område med sandstrande, så langt øjet rækker. 

2. dag: Den Engelske Riviera

Turen fortsætter langs Den Engelske Riviera. Undervejs holder vi pause i den idylliske badeby Weymouth, inden vi fortsætter langs Den Engelske Kanal, via den charmerende landsby Abbotsbury. Vi kører gennem det bakkede landskab, til vi kommer til den maleriske by Lyme Regis. Byen er berømt for sine gamle victorianske huse i alle regnbuens farver og for havneområdet The Cobb med den lange mole, som nogle måske kender fra filmen ”Den franske løjtnants kvinde”. Den engelske landskabsmaler William Turner var meget optaget af byen, der figurerer på flere af hans malerier.

Vi fortsætter vores færd, og sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel i byen Torquay, hvor vi bor en enkelt nat. Ud over at være Agatha Christies fødeby, er byen kendt for sine strande, palmetræer og den livlige havn.

Ægte engelske badehuse i Lyme Regi.

3. dag: Dartmoor National Park og Polperro

I dag skal vi opleve den vidunderlige engelske natur på en køretur gennem Dartmoor National Park – et hedelandskab på størrelse med Bornholm. Her findes bizarre granitformationer, moser med kviksand, får, vilde heste, skorstene fra gamle tinminer og mere end 800 kilometer vandresti. Overalt blomstrer det gule tornblad, der vokser vildt i hele området. Dartmoor er ofte indhyllet i tåge, som siges at lokke spøgelser frem. Det var også her forfatteren Sir Arthur Conan Doyle fik inspiration til Sherlock Holmes novellen om den uhyggelige "Baskervilles hund". Turen i nationalparken starter ved Tavistock og fortsætter til Two Bridges, hvor vi ser de to gamle broer, som krydser floden East Dart. Vi kører videre gennem Princetown, en by der er vokset op omkring Storbritanniens mest berygtede fængsel, og fortsætter til den eventyrlige fiskerby Polperro. Ved den farverige havn ligger husene helt ned til vandet og drysset op ad de omkringliggende klippevægge. Der vil være tid til at nyde denne skønne by med vandring gennem de små gader og til at indsnuse byens særlige atmosfære. Prøv en Cornish pasty til frokost (en slags butterdej med fyld) og måske en is til dessert? Polperro er nemlig kendt for sine kvalitetsis. 

Efter vores besøg i Polperro kører vi til feriebyen Newquay på Cornwalls nordkyst. Vi bor to nætter i byen med de mange strande. Newquay er kendt for Atlanterhavets høje bølger, der har gjort byen til et populært sted at surfe.  

Hedelandskabet Dartmoor.

4. dag: Land's End og St. Ives

Vi starter dagen med at køre sydpå, hvor vi gør stop ved kysten og ser slottet i havet. Den kendte 1600-tals-fæstning troner på toppen af den stejle klippeø, St. Michael’s Mount, som rejser sig dramatisk af havet. Turen fortsætter gennem den smukke piratby Penzance til det imponerende landskab ved Land’s End - Englands vestligste punkt. Her tordner bølgerne løs på de vindblæste klipper og det mægtige fyrtårn, der ligger ude i vandet. Herfra skal vi videre til byen Sennen. Du kan enten drage med på en let vandretur til den lille landsby, eller du kan fortsætte dertil i bussen. Den flotte vandretur langs havet er cirka tre kilometer. 

Fra Sennen kører vi videre gennem Cornwall, hvor det står klart, at det smukke område også har en trist historie. Området var tidligere kendt for sin tinproduktion, men i dag er industrien lukket og arbejdsløsheden er derfor stor. Kedelhuse og skorstene stikker op i landskabet, og et puslespil af minegange ligger overalt - selv langt under havets dyb. 

Vi ankommer over middag til den idylliske kunstnerby St. Ives. Byen ligger i en slugt, hvor bussen ikke kan køre ned. Man kan derfor enten gå den lille tur ned til byen eller tage med lokal transport (pris cirka 1£ hver vej). Gå ad de snævre, brolagte gader, og oplev havnekvarteret med de yndige huse. Her er mange gode fiskerestauranter, og en krabbesandwich kan anbefales til frokost. Har du lyst, så tag med rejselederen på besøg i Barbara Hepworths (1903-1975) kunstnerhjem (entré ikke inkl.). Det er en oplevelse at se hendes moderne skulpturer i den lille have og på selve museet, der hører under Tate Gallery i London. Sidst på dagen vender vi tilbage til vores hotel i Newquay, hvor middagen venter.

5. dag: Somerset

Inden vi forlader Cornwall, besøger vi den berømte kro Jamaica Inn, der er kendt fra Daphne du Mauriers berømte roman af samme navn. I den karakterfulde bygning er der en fantastisk stemning af svundne tider, hvor sørøvere og smuglere huserede i området. Talrige myter og legender fra Cornwall knytter sig til dette spændende sted. På kroen nyder vi en typisk Cornish Cream Tea, som består af en scone med clotted cream (blanding af smør og fløde) samt te eller kaffe.  

Englænderne har stolte og lange traditioner for ciderproduktion, og der findes mange forskellige varianter. I Somerset, mellem byerne Taunton og Wellington, besøger vi Sheppy’s Cider, der i mere end 200 år har produceret cider og vundet flere priser. På gården ser vi en lille film om produktionen, besøger museet og smager på den herlige drik. Æblesaften, der har en alkoholprocent på mellem 2 og 8,5, gæres to gange og lagres mellem tre måneder og tre år. Briterne elsker cider og har verdens højeste forbrug, så det bliver en ægte engelsk oplevelse.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Bristol, byen der i 2015 blev udnævnt til Europas grønne hovedstad. Her tager vi på en lille byrundtur, hvor vi blandt andet passerer et spændende havneområde. Her ligger de gamle pakhuse ned til Avonfloden. Langs dokken finder vi en rig blanding af gallerier, pubber, restauranter og modeforretninger. Siden middelalderen har denne del af byen summet af liv, og gennem historien har handlen budt på salg af alt lige fra sukker til rom og slaver! Vi skal forbi byens moderne bygninger, flotte banegård, det nye koncerthus og Bristols vartegn, den imponerende hængebro, Clifton Suspension Bridge. Mange forfattere, filminstruktører, arkitekter og kunstnere har gennem tiden fundet inspiration i denne kreative og sofistikerede by. 

Efter en oplevelsesrig dag ankommer vi til vores dejlige hotel i centrum, hvor vi skal bo de kommende tre nætter. Om aftenen nyder vi en hyggelig fælles middag.

Cider i Somerset.

6. dag: Bath

I dag skal vi på heldagstur til Bath, som er Englands mest elegante kur- og badeby. På en byvandring kommer vi forbi Royal Crescent med palæer, der er opført i en flot halvcirkel, og vi ser de smukke honningfarvede georgianske huse med hvidmalede døre på Circus-pladsen. På turen passerer vi også Assembly House, der var borgerskabets feststed i byen. Baths berømte forfatter Jane Austen (1775-1817) beskriver lyslevende i sine bøger, hvordan mænd og kvinder her mødte hinanden til fine selskaber.

Et spændende besøg venter i de berømte romerske bade. I over 2.000 år har Bath taget form omkring byens varme kilder. Romerne forstod at udnytte naturens gaver, da de her anlagde et netværk af bade og saunaer. Stedet blev udgravet i midten af 1700-tallet, og badene har været indrettet sådan, at der både var inden- og udendørsbad med varmt og koldt vand.  

Der vil være tid til at gå på opdagelse i byen på egen hånd. Nyd en af de berømte Bath-boller på den stemningsfyldte café Sally Lunn’s, eller forkæl dig selv med ægte afternoon tea på den elegante restaurant The Pump Room. Tag et kig ind i den smukke domkirke Bath Abbey, eller besøg det georgianske hus No. 1 ved Royal Crescent. Vi kan også anbefale et besøg i Jane Austens hus, hvor du ligeledes kan nyde en skøn afternoon tea. Læg mærke til den gamle bro Pulteney Bridge, der minder om Ponte Vecchio i Firenze. 

De romerske bade i Bath.

7. dag: Cotswolds

Vi tager på tur gennem Cotswolds bakkede landskab med de billedskønne landsbyer, der ser ud, ganske som vi kender dem fra krimiserien Barnaby. Vi besøger først den romantiske landsby Broadway, hvorefter vi fortsætter til den gamle markedsby Stowe-on-the-Wold. Her hersker en ganske særlig atmosfære, og byens gammeldags udtryk giver følelsen af at være trådt gennem en hemmelig dør til en verden af i går. 

Dagen slutter med ophold i den charmerende landsby Bourton-on-the-Water, hvor gamle huse er opført i lokale kalksten i varme, gyldne farver. Landsbyen udnævnes jævnligt til Englands smukkeste. Det bliver en dag med rendyrket postkortidyl! 

8. dag: Hjemrejse

Om formiddagen kører vi med bus til lufthavnen i London, hvor vi flyver med Norwegians tidlige aftenfly til København.

Hotelinformation

Durley Dean Hotel ***, Bournemouth
VisSkjul

Durley Dean Hotel ligger i en historisk victoriansk bygning i Sydenglands populære by, Bournemouth. Få minutters gang til stranden, promenaden og centrum. Hotellet har restaurant, bar, elevator og et nyåbnet spa med flot indendørs pool, fitnesscenter og lækre skønhedsbehandlinger mod betaling.

Værelser

Vi bor i lyse værelser med tv, elkedel, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer,

Læs mere om hotellet her.
Durley Dean Hotel - Standard dobbeltværelse

Suncliff Hotel***
VisSkjul

Traditionelt engelsk strandhotel i Oceana-kæden flot beliggende ud mod Bournemouthkysten og blot få minutters gang fra stranden og centrum. Hotellet har en hyggelig restaurant og bar, hvor der jævnligt er underholdning, elevator, indendørs pool, lille fitnesscenter, spa og sauna. Vi bor i pæne, uensartede værelser med badeværelse, hårtørrer, tv, elkedel og gratis WiFi.

Forbehold for ændring til en af byens øvrige Oceana-hoteller.

Læs mere om hotellet her. 

Hinton Firs Hotel***
VisSkjul

Et hyggeligt familiehotel i Bournemouth kun få minutters gang fra stranden og blot 1,5 kilometer fra centrum. Hotellet har en dejlig have med terrasse, bordtennis, bar, restaurant, elevator og indendørs pool og sauna (mod betaling) samt gratis WiFi på fællesområder.

De 52 værelser er alle udstyret med tv, sikkerhedsboks og elkedel samt badeværelse med hårtørrer og badekar eller bruseniche. 
 
Læs mere om hotellet her. 

Corbyn Head Hotel ***+, Torquay
VisSkjul

Dejligt hotel i Torquay med flot beliggenhed direkte ud mod havet. Få minutters gang til stranden Livermead Beach, 15 minutters gang til havnen og ca. 1,5 kilometer til centrum. Hotellet har udendørs pool, solterrasse, hyggelig restaurant og bar samt gratis WiFi på fællesområder. Hotellet har ikke elevator.

Værelser

Værelserne kan variere i størrelse, men alle har tv og elkedel samt badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer.   

Læs mere om hotellet her.
Corbyn Head Hotel.

Carnmarth Hotel**+
VisSkjul

Skønt hotel med en fantastisk beliggenhed i Newquay kun 800 meter fra den berømte Fistral strand. Hotellet har elevator, restaurant og bar med terrasse med udsigt til havet samt gratis WiFi på fællesområderne. 

Alle værelser har tv, elkedel, strygejern, gratis WiFi, samt eget badeværelse med hårtørrer og badekar eller bruseniche.

Hotel California ***, Newquay
VisSkjul

Hotellet ligger i et roligt område lidt uden for Newquays centrum. Fra hotellets terrasse er der en smuk udsigt over Gannelflodmundingen og Gantock-stranden. Der er ca. fem minutters gang til den berømte Fistral-strand. Hotellet har inden- og udendørs pool, sauna, bordtennis, billard, bar, restaurant, elevator og gratis WiFi på fællesområder.

Værelser

Enkle og uensartede værelser med tv, elkedel og badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.
Hotel California - Udsigt fra terrassen

Kilbirnie Hotel***
VisSkjul

Dejligt hotel i Newquay cirka 2½ kilometer fra den berømte Fistral Strand. Hotellet har både uden- og indendørs pool, fitnessrum, sauna, terrasse, elevator, restaurant, bar og gratis WiFi på fællesområder.

Alle værelser har tv og elkedel samt eget badeværelse med hårtørrer og bruseniche eller badekar.  

Læs mere om hotellet her. 

Holland House Hotel & Spa****
VisSkjul

Lækkert hotel i Bristol med god beliggenhed, tæt på havnen og kun 900 meter til hjertet af byen. Hotellet har en elegant indendørs pool, fitnesscenter, elevator, bar og hyggelig restaurant.

Vi bor på rummelige værelser med sikkerhedsboks, køleskab, strygejern, tv, aircondition, elkedel og gratis WiFi samt eget badeværelse med hårtørrer og badekar eller bruseniche. 

Læs mere om hotellet her.