Essensen af Skotland

Skotland & Orkneyøerne

Flyrejser
8 Dage

I Skotland ligner de betagende landskaber nærmest kulisser i et naturprogram. På denne rundrejse kan du tilsætte spændende historie og gode oplevelser i højlandet, Edinburgh, Pitlochry, Loch Ness, Inverness, Orkneyøerne og Dundee. 

Stejle bjerge, dybe dale, søer, barsk natur, borge, slotte og små idylliske landsbyer. Efter hvert et sving åbenbarer storslåede udsigter sig i det skotske højland. Undervejs møder vi får og langhornet højlandskvæg. Landets lunefulde skift mellem lys og skygge, solskin og regn kan opleves flere gange på en enkelt dag, men skotterne er altid venlige og humørfyldte. De fastholder deres egen identitet med whisky, sækkepiber og klanernes farverige tartans....

I Skotland ligner de betagende landskaber nærmest kulisser i et naturprogram. På denne rundrejse kan du tilsætte spændende historie og gode oplevelser i højlandet, Edinburgh, Pitlochry, Loch Ness, Inverness, Orkneyøerne og Dundee. 

Stejle bjerge, dybe dale, søer, barsk natur, borge, slotte og små idylliske landsbyer. Efter hvert et sving åbenbarer storslåede udsigter sig i det skotske højland. Undervejs møder vi får og langhornet højlandskvæg. Landets lunefulde skift mellem lys og skygge, solskin og regn kan opleves flere gange på en enkelt dag, men skotterne er altid venlige og humørfyldte. De fastholder deres egen identitet med whisky, sækkepiber og klanernes farverige tartans. Glæd dig til at opleve det skotske højland, charmerende Edinburgh, det sagnomspundne Loch Ness og mange flere skotske højdepunkter. 
 
Nord for fastlandet besøger vi desuden den forblæste øgruppe Orkney, der ligger i skellet mellem Atlanten og Nordsøen. Her findes 67 øer, hvoraf kun 20 er beboede. Om sommeren yngler mere end en million søfugle på de store fjelde. Fra år 793 til 1469 var øriget under skandinavisk herredømme, og helt frem til 1800-tallet var sproget endnu det vestnordiske norn. Mange sted- og personnavne fortæller om indflydelsen fra de danske og norske vikinger. Orkney er ikke en rejse til verdens ende, men næsten!

Besøgende fra hele verden rejser til Skotland i august for at overvære det enestående tattoo på Edinburgh Castle - lyden af Skotland med sækkepibernes gennemtrængende musik. En unik oplevelse, som kan tilkøbes på rejserne den 6/8, 13/8 og 20/8.

Kort over Skotland og Orkney

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.600,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
640,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Tattoo · Afr. 6/8, 13/8, 20/8
795,-
Kirkwall
150,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Edinburgh t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 448,- 
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • Færge Scrabster-Orkney t/r
 • Afr. 6/8: 1 nat i Bo'ness på The Richmond Park Hotel***
 • Afr. 13/8, 20/8: 1 nat i Stirling på The Golden Lion*** 
 • 2 nætter i Strathpeffer på Mackay's Hotel***
 • 3 nætter på Orkney på Stromness Hotel***
 • 1 nat i Dundee på Best Western Queen's Hotel***
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 1 x frokost, inkl. kaffe (4. dag)
 • 4 x middag (1. 2. 5. og 7. dag)
 • Lille byrundtur i Edinburgh
 • Besøg på Edinburgh Castle
 • Besøg i den maleriske by Pitlochry
 • Entré til Urquhart Castle ved Loch Ness
 • Besøg i Inverness
 • Lille byvandring i Ullapool
 • Rundtur på Orkneyøerne
 • Besøg i gravhøjen Maes Howe
 • Besøg ved Ring of Brodgar
 • Besøg i stenalderlandsbyen Skara Brae
 • Besøg på museumsgården Kirbuster
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen. (Bemærk, begrænset antalt tattoo-billetter).

 

Dagsprogram

1. dag: Edinburgh

Først på eftermiddagen flyver vi fra København med Norwegian til Skotlands charmerende hovedstad Edinburgh, der soler sig i titlen som landets kulturelle centrum. På en lille byrundtur kører vi langs hovedgaden Princes Street og forbi de elegante herskabshuse i det georgianske kvarter. Vi besøger det verdensberømte Edinburgh Castle, der troner på den høje klippe Castle Rock, inden vi ankommer til vores hotel i Dunfermline, Bo'ness eller Stirling, hvor vi hygger os med middag på hotellet.

Afr. 13/8: Om formiddagen flyver vi fra København med Easyjet til Skotlands charmerende hovedstad Edinburgh.
 
Ekstraarrangement - afr. 6/8, 13/8 og 20/8: Tattoo 
Tag med til det verdenskendte Military Tattoo på Castle Esplanade med plads til 9.000 tilskuere og 600 optrædende. I 2018 er det 69 år siden det første tattoo blev afholdt på Edinburgh Castle. Glæd dig til et festfyrværkeri af imponerende optræden med sang, dans og spil på trommer - og ikke mindst på sækkepiber.  

2. dag: Pitlochry og højlandet

Rejsen fortsætter gennem flot natur mod det skotske højland til kurbyen Strathpeffer i Inverness-området, hvor vi skal bo i to nætter. Undervejs besøger vi den bedårende lille by Pitlochry. En flot dag som vi afslutter med en dejlig middag på hotellet.

3. dag: Loch Ness og Inverness

Dagen byder på en spændende udflugt til Skotlands berømte sø, Loch Ness, der gemmer på et af verdens store, uløste mysterier: Mysteriet om søuhyret Nessie. Vi besøger en af landets mest interessante slotsruiner Urquhart Castle, som ligger smukt på et lille næs i søen. Derefter nyder vi livet i højlandets største by, Inverness. Floden Ness flyder gennem byen og forbinder Loch Ness med det åbne hav. Oplev byen på egen hånd, eller tag en tur med rejselederen i den victorianske markedshal og gennem gågaden High Street.

4. dag: Vestkystens barske natur

Ad smalle veje nær havet kører vi langs vestkysten forbi naturscenerier af imponerende dimensioner. Undervejs tager vi på en lille spadseretur gennem den idylliske fiskerby Ullapool med smukke, velholdte og hvidkalkede huse - en verden langt fra stress og jag. I Durness nyder vi en let frokost efterfulgt af kaffe, inden vi ankommer til fastlandets nordligste by Thurso, der er opkaldt efter den nordiske gud Thor. På blot 1,5 time sejler vi fra Scrabster til Orkneyøerne. Vi bor tre nætter i den stemningsfulde havneby Stromness. Du kan bruge resten af dagen på opdagelse i den eventyrlige by, der ligger som en lang tange langs havnen med hovedgaden Victoria Street og små, snævre sidegader.  

Den stemningsfulde havneby Stromness.

5. dag: En dag i historiens tegn

Vi besøger den fantastiske gravhøj Maes Howe fra år 2.700 f.Kr., der menes at være opført for Orkneys gamle regentfamilie. I det 12. århundrede blev gravkammeret plyndret af vikinger, der forsynede væggene med utallige runeinskriptioner. Dernæst ser vi den imponerende Ring of Brodgar - en 4.000 år gammel cirkel af 36 lodrette sten, som menes at have været brugt til rituelle og astronomiske formål. Skara Brae, Storbritanniens Pompeji, dukkede op af sandet efter en voldsom storm i 1850. Den 5.000 år gamle stenalderlandsby er meget velbevaret, og museet giver et enestående indblik i stenalderfolkets dagligdag. Husene er møbleret med skabe, stole og senge - alt udført i sten. Turen slutter ved den gamle museumsgård Kirbuster, der var beboet indtil for få år siden. Her får vi et godt indtryk af øernes tidligere barske og primitive liv. Vel hjemme på hotellet venter en dejlig middag.

Den 5.000 år gamle stenalderlandsby Skara Brae.

6. dag: På egen hånd eller Kirkwall

Udforsk Stromness på egen hånd, eller tag med på den spændende udflugt til Orkneys største by Kirkwall. 
  
Ekstraarrangement:
Kirkwall
Vi kigger ind på Ortak-fabrikken, hvor sølvsmykker med gamle keltiske mønstre fremstilles. Vi tager forbehold for ændrede åbningstider. I Skotland produceres mere end 2.000 forskellige whiskymærker - de fleste kommer ikke uden for landets grænser. Vi indvies i den ædle driks hemmelighed på det lille Highland Park Whisky Destillery. Herefter tager vi på byvandring i Kirkwall, der domineres af den 850 år gamle St. Magnus-katedral, der er bygget i røde sandsten. Turen slutter ved Churchill Barrier - et system af dæmninger, som spærrer for indsejling.

Vi smager whisky på Highland Park Whisky Destillery.

7. dag: Dundee eller Kinross

Vi forlader Stromness og tager en færge tilbage til hovedlandet. Langs østkysten når vi Skotlands fjerdestørste by Dundee, hvor vi bor en enkelt nat. Byen havde sin storhedstid, da lokale fiskere sejlede ud herfra på farefulde ekspeditioner til Island for at fange hvaler. Den brede Tay-flod gennemstrømmer den sydlige del af byen, og her ligger Dundees største seværdighed RRS Discovery - det store skib, som kaptajn Scott brugte til den berømte ekspedition til Antarktis. I dag er byen kendt i hele Storbritannien for sine gode marmelader og kager. Om aftenen hygger vi os med middag på hotellet. Det er rejsens sidste aften, så hvorfor ikke afslutte med et glas whisky i hotellets bar? 

8. dag: Hjemrejse

Der er tid til shopping og oplevelser på egen hånd i Dundee, inden vi om eftermiddagen flyver fra Edinburgh med Norwegian til København.

Hotelinformation

Stirling Court Hotel ***
VisSkjul

Hyggeligt hotel beliggende i meget smukke og rolige omgivelser midt i en stor park uden for Stirling. Hotellet har indendørs pool, fitnesscenter, bordtennis, tennisbane, have, elevator, bar og restaurant. De 100 moderne værelser har elkedel, tv, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer, badekar og bruseniche.

Læs mere om hotellet her.

 

 

Adamson Hotel ***, Dunfermline
VisSkjul

Pænt hotel i Dunfermline cirka 30 kilometer fra Edinburgh. Hotellet blev renoveret i 2016 og fremstår flot med en hyggelig bar og restaurant. Værelserne er fordelt over to etager uden elevator.

Værelser

Vi bor på dejlige værelser med tv, elkedel, gratis WiFi og badeværelse med bruseniche/badekar.

Læs mere om hotellet her. 
    

The Richmond Park Hotel ***
VisSkjul

Hyggeligt familiehotel i Bo'ness cirka 25 kilometer fra Edinburgh. Hotellet har gratis WiFi på fællesområder, en dejlig restaurant og bar samt flot udsigt over floden River Forth. Der er ingen elevator. Alle værelser er med tv og elkedel.

Læs mere om hotellet her.

The Golden Lion ***
VisSkjul

I mere end 200 år har det elegante familiehotel i Stirling budt gæster velkommen. Hotellet ligger i hjertet af byen blot 800 meter fra Stirling Slot. Hotellet har en hyggelig restaurant og bar med et stort udvalg af whiskyer, bibliotek og elevator. De 67 moderne værelser er uensartede og indrettet med tv, elkedel, sikkerhedsboks, gratis WiFi og badeværelse med badekar eller bruceniche samt hårtørrer,.

Læs mere om hotellet her.

 

Mackay's Hotel ***
VisSkjul

Hyggeligt hotel i den lille kurby Strathpeffer cirka 22 kilometer fra Inverness og otte kilometer fra Dingwall. Hotellet, der består af fire bygninger, har indendørs pool, elevator, restaurant og bar.

Værelser

Alle værelser er med tv, elkedel, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Stromness Hotel ***, Orkney
VisSkjul

Glæd dig til at bo på dette atmosfærefyldte hotel fra 1901 i Stromness' centrum med udsigt til havnen. Hotellet har en flot victoriansk have, en særdeles veludrustet bar med over 100 forskellige slags whisky, hyggelig restaurant og elevator. Et meget populært hotel, hvor vi mødes af en smuk blanding af det traditionelle og det moderne.

Værelser

Alle værelser er med tv, elkedel, WiFi mod betaling og badeværelse med badekar/bruseniche. 

Læs mere om hotellet her.
 

Best Western Queen's Hotel ***, Dundee
VisSkjul

Hyggeligt hotel med fantastisk beliggenhed midt i Dundee. Hotellet har 53 værelser, restaurant, bar, elevator og sikkerhedsboks i receptionen mod betaling.

Værelser

Vi bor på moderne og uensartede værelser, der alle har tv, elkedel, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

The Green Hotel***
VisSkjul

Skønt hotel i et stille område ved Loch Leven ikke langt fra den maleriske lille by Kinross. Det populære hotel har en stor have, butik, hyggelig restaurant og bar, og på den modsatte side af vejen findes spa, indendørs pool og fitnesscenter.

De rummelige og uensartede værelser ligger i stuen og på første sal og har alle tv, kaffe- og tefaciliteter, gratis WiFi og eget badeværelse med bad og hårtørrer.  

Læs mere om hotellet her.