Essensen af Skotland

Skotland & Orkneyøerne

Flyrejser
8 Dage

I Skotland ligner de betagende landskaber nærmest kulisser i et naturprogram. På denne rundrejse kan du derudover tilsætte spændende historie og gode oplevelser i højlandet, Edinburgh, Pitlochry, Loch Ness, Inverness, Orkneyøerne og Dundee. 

Stejle bjerge, dybe dale, søer, barsk natur, borge, slotte og små idylliske landsbyer. Efter hvert et sving åbenbarer storslåede udsigter sig i det skotske højland. Undervejs møder vi får og langhornet højlandskvæg. Landets lunefulde skift mellem lys og skygge, solskin og regn kan opleves flere gange på en enkelt dag, men skotterne er altid venlige og humørfyldte. De fastholder deres egen identitet med whisky, sækkepiber og klanernes farverige...

I Skotland ligner de betagende landskaber nærmest kulisser i et naturprogram. På denne rundrejse kan du derudover tilsætte spændende historie og gode oplevelser i højlandet, Edinburgh, Pitlochry, Loch Ness, Inverness, Orkneyøerne og Dundee. 

Stejle bjerge, dybe dale, søer, barsk natur, borge, slotte og små idylliske landsbyer. Efter hvert et sving åbenbarer storslåede udsigter sig i det skotske højland. Undervejs møder vi får og langhornet højlandskvæg. Landets lunefulde skift mellem lys og skygge, solskin og regn kan opleves flere gange på en enkelt dag, men skotterne er altid venlige og humørfyldte. De fastholder deres egen identitet med whisky, sækkepiber og klanernes farverige tartans. Glæd dig til at opleve det skotske højland, charmerende Edinburgh, det sagnomspundne Loch Ness og mange flere højdepunkter, der viser dig essensen af Skotland. Vi bor på stemningsfulde og gammeldags fine skotske hoteller og kommer tæt på den gæstfrie befolkning.
 
Nord for fastlandet besøger vi desuden den vindblæste øgruppe Orkney, der ligger i skellet mellem Atlanten og Nordsøen. Her findes 67 øer, hvoraf kun 20 er beboede. Om sommeren yngler mere end en million søfugle på de store fjelde. Fra år 793 til 1469 var øriget under skandinavisk herredømme, og helt frem til 1800-tallet var sproget endnu det vestnordiske norn. Vikingerne har sat deres præg på øerne med mange sted- og personnavne, som fortæller om indflydelsen fra de danske og norske vikinger. Det er fortidens vingesus og den rå natur, der lokker besøgende hertil. Orkney er ikke en rejse til verdens ende, men næsten!

Oplev Tattoo på Edinburgh Castle
I august valfarter besøgende fra hele verden til Skotland for at overvære det enestående tattoo på Edinburgh Castle - lyden af Skotland med sækkepibernes gennemtrængende musik. Du har mulighed for at opleve det berømte Tattoo på rejserne den 10/8 og 17/8.

Kort - Skotland og Orkneyøerne - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.065,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
725,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Tattoo
860,-
Kirkwall og whiskydestilleri 
350,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Edinburgh t/r 
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 399,- 
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • Færge Scrabster-Orkney t/r
 • 1 nat i Dunfermline på Adamson Hotel***
 • 2 nætter i Strathpeffer på Ben Wyvis Hotel***
 • 3 nætter på Orkney på Stromness Hotel***
 • 1 nat i Dundee på Best Western Queen's Hotel***
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 1 x frokost, inkl. kaffe (4. dag)
 • 5 x middag (1. 2. 3. 5. og 7. dag)
 • Lille byrundtur i Edinburgh
 • Besøg på Edinburgh Castle, inkl. entré
 • Besøg i den maleriske by Pitlochry
 • Besøg i Inverness
 • Besøg på Urquhart Castle ved Loch Ness, inkl. entré
 • Lille byvandring i Ullapool
 • Besøg i gravhøjen Maes Howe, inkl. entré
 • Besøg ved Ring of Brodgar
 • Besøg i stenalderlandsbyen Skara Brae, inkl. entré
 • Besøg på museumsgården Kirbuster
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen.

Bemærk, at der er et begrænset antal billetter til Tattoo.

 

Dagsprogram

1. dag: Hovedstaden Edinburgh

Først på eftermiddagen flyver vi fra København med Norwegian til Skotlands charmerende hovedstad Edinburgh, der soler sig i titlen som landets kulturelle centrum. På en lille byrundtur kører vi langs hovedgaden Princes Street og forbi de elegante herskabshuse i det georgianske kvarter, inden vi ankommer til vores hotel i Dunfermline, hvor vi skal bo en enkelt nat. Vi hygger os med middag på hotellet.

Afr. 10/8 og 17/8: Efter ankomst til Edinburgh, kører vi direkte til hotellet. Den lille byrundtur foregår på rejsens 2. dag.

Inkluderede måltider: Middag.

Afr. 10/8 og 17/8: Ekstraarrangement: Tattoo 
Om aftenen kører vi ind til Edinburgh for at overvære det verdensberømte Military Tattoo på Castle Esplanade med plads til 9.000 tilskuere og 600 optrædende. I 2019 var det 70 år siden, det første tattoo blev afholdt på Edinburgh Castle. Glæd dig til et festfyrværkeri af imponerende optræden med sang, dans og spil på trommer - og ikke mindst på sækkepiber.

Det verdensberømte Edinburgh Castle.

Det verdensberømte Edinburgh Castle.

2. dag: Edinburgh, Pitlochry og højlandet

Afr. 10/8 og 17/8: Vi tager på en lille byrundtur i Edinburgh, hvor vi kører langs hovedgaden Princes Street og forbi de elegante herskabshuse i det georgianske kvarter. 

Alle rejser: Inden rejsen fortsætter gennem flot natur mod det skotske højland, besøger vi det verdenskendte Edinburgh Castle, der troner på den høje Castle Rock. Undervejs til vores hotel i Strathpeffer, besøger vi den bedårende lille py Pitlochry. Vi afslutter dagen med en dejlig middag på hotellet, hvor vi skal bo i to nætter.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Landsbyidyl i Pitlochry.

Landsbyidyl i Pitlochry.

3. dag: Inverness og Loch Ness

Om formiddagen nyder vi livet i højlandets største by, Inverness. Floden Ness flyder gennem byen og forbinder Loch Ness med det åbne hav. Oplev byen på egen hånd, eller tag en tur med rejselederen i den victorianske markedshal og gennem gågaden High Street.

Dagen byder også på en spændende udflugt til Skotlands berømte sø, Loch Ness, der gemmer på et af verdens store mysterier om søuhyret Nessie. Seneste forskning fortæller, at der er tale om kæmpestore ål i søen, og det sandsynligvis er forklaringen på det store mysterie? Derefter besøger vi en af landets mest interessante slotsruiner Urquhart Castle, der ligger smukt på et lille næs i søen. Her ser vi en lille film om borgen, inden vi kører ad en pittoresk rute tilbage til hotellet i Strathpeffer, hvor middagen venter. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Urquhart Castle ved den sagnomspundne Loch Ness.

Urquhart Castle ved den sagnomspundne Loch Ness.

4. dag: Vestkystens barske natur

Ad smalle veje nær havet kører vi langs vestkysten forbi naturscenerier af imponerende dimensioner. Undervejs tager vi på en lille spadseretur gennem den idylliske fiskerby Ullapool med smukke, velholdte og hvidkalkede huse - en verden langt fra stress og jag. Nær landsbyen Durness besøger vi den danske keramiker Lotte Globs Galleri. I Danmark blev hun kendt for sine flydende smukke sten på strandbredden i et tv-program med Søren Ryge. Vi tager forbehold for evt. lukning.  

Efter en let frokost efterfulgt af kaffe fortsætter vi ad fastlandets nordligste kyst, hvor vi blandt andet kommer gennem den lille hyggelige by Tongue og senere Thurso, der er opkaldt efter den nordiske gud Thor. På blot 1,5 time sejler vi fra Scrabster til Orkneyøerne. Der er mulighed for at spise ombord. Vi ankommer først på aftenen til den meget stemningsfulde havneby Stromness, hvor vi skal bo tre nætter på et hyggeligt hotel. Glæd dig til at opleve Stromness, der ligger som en lang tange langs havnen med hovedgaden Victoria Street og små, snævre sidegader. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Den stemningsfulde havneby Stromness.

Den stemningsfulde havneby Stromness.

5. dag: En dag i historiens tegn

Vi besøger den fantastiske gravhøj Maes Howe fra år 2.700 f.Kr., der menes at være opført for Orkneys gamle regentfamilie. I det 12. århundrede blev gravkammeret plyndret af vikinger, der forsynede væggene med utallige runeinskriptioner. En tegning viser en drage, kaldet Maes-Howe-dragen, som i dag er et yndet motiv på smykker og tatoveringer. Oldtidsgraven betragtes som et forhistorisk arkitektonisk mesterværk. I en mindre bus kører vi ud til selve gravhøjen og går gennem den lave indgang ind til selve gravkammeret. Det er en imponerende oplevelse at besøge dette bygningsværk, der er ældre end pyramiderne i Giza.

Dernæst ser vi den imponerende Ring of Brodgar - en 4.000 år gammel cirkel af 36 lodrette sten, som menes at have været brugt til rituelle og astronomiske formål. Stencirklen er markant ældre end den langt mere kendte Stonehenge i England.

Turen fortsætter til Storbritanniens Pompeji, stenalderlandsbyen Skara Brae, der dukkede op af sandet efter en voldsom storm i 1850. Den 5.000 år gamle stenalderlandsby er Europas bedste bevarede, og museet giver et enestående indblik i stenalderfolkets dagligdag. Husene er møbleret med skabe, stole og senge - alt udført i sten. Vi slutter udflugten ved den gamle museumsgård Kirbuster, der var beboet indtil for få år siden. Tørv brænder konstant, så man får en fornemmelse af lugten, som dengang var i alle husene. Her får vi et godt indtryk af øernes tidligere barske og primitive liv. Vel hjemme på hotellet venter en dejlig middag.
 
Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den 5.000 år gamle stenalderlandsby Skara Brae.

Den 5.000 år gamle stenalderlandsby Skara Brae.

6. dag: På egen hånd eller Kirkwall

Udforsk Stromness på egen hånd, eller tag med på den spændende udflugt til Orkneys største by Kirkwall. Har du lyst, kan du om aftenen for egen regning tage med rejselederen på en hyggelig lokal restaurant i Stromness.

Inkluderede måltider: Morgenmad. 
  
Ekstraarrangement:
Kirkwall og whiskydestilleri 
Udflugtens første stop er på på Ortak-fabrikken, hvor sølvsmykker med gamle keltiske mønstre fremstilles.
Der tages forbehold for ændrede åbningstider.

Whisky er Skotlands nationaldrik, men nydes som bekendt over hele kloden - og intet besøg i Skotland er fuldkomment uden besøg på et whiskydestilleri. I Skotland produceres mere end 2.000 forskellige whiskymærker - og nogle af de fleste kommer ikke uden for landets grænser. Vi indvies i den ædle driks hemmelighed på det lille Highland Park Whisky Distillery, hvor vi ser en lille film, tager på rundvisning og får en smagsprøve. Destilleriet har siden 1798 destilleret whisky og er i dag blandt verdens mest anerkendte brands. Herefter tager vi på byvandring i Kirkwall, der domineres af den 850 år gamle St. Magnus-katedral, bygget i røde sandsten. Kirkens skønne glasmosaikker bader kirkerummet i et særligt lys. Turen slutter ved Churchill Barrier - et system af dæmninger, som spærrer for indsejling.

Vi smager whisky på Highland Park Whisky Destillery.

Vi smager whisky på Highland Park Whisky Destillery.

7. dag: Dundee 

Vi forlader Stromness og tager færgen tilbage til hovedlandet. Undervejs til Skotlands fjerdestørste by Dundee, holder vi en pause nær Helmsdale, og nyder den flotte udsigt over Nordsøen. Vi bor en enkelt nat i Dundee, der havde sin storhedstid, da lokale fiskere sejlede ud på farefulde ekspeditioner til Island, for at fange hvaler. Den brede Tay-flod gennemstrømmer den sydlige del af byen, og her ligger Dundees største seværdighed RRS Discovery - det store skib, som kaptajn Scott brugte til den berømte ekspedition til Antarktis. I dag er byen kendt i hele Storbritannien for sine gode marmelader og kager.

Om aftenen hygger vi os med middag på hotellet. Det er rejsens sidste aften, så hvorfor ikke afslutte med et glas whisky i hotellets bar? 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Slut rejsen af med et godt glas whisky.

Slut rejsen af med et godt glas whisky.

8. dag: Hjemrejse

Der er tid til shopping og oplevelser på egen hånd i Dundee, inden vi om eftermiddagen flyver fra Edinburgh med Norwegian til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad
 

Hotelinformation

Adamson Hotel ***, Dunfermline
VisSkjul

Pænt hotel i Dunfermline cirka 30 kilometer fra Edinburgh. Hotellet blev renoveret i 2016 og fremstår flot med en hyggelig bar og restaurant. Værelserne er fordelt over to etager uden elevator.

Værelser

Vi bor på dejlige værelser med tv, elkedel, gratis WiFi og badeværelse med bruseniche/badekar.

Læs mere om hotellet her. 
    

Ben Wyvis Hotel ***, Strathpeffer
VisSkjul

I et idyllisk skovområde nær kurbyen Strathpeffer ligger dette skotske palæ cirka 11 kilometer fra Dingwall og cirka 28 kilometer fra Inverness. Ben Wyvis Hotel er en charmerende victoriansk herregård, som smukt er ombygget til hotel med moderne komfort. Nyd de flot indrettede fællesområder, der oser af tradition og en herlig atmosfære af gamle dage. Hotellet har elevator, have, en elegant restaurant og bar samt gratis WiFi på fællesområderne.

Værelser

Vi bor i uensartede værelser med tv, aircondition og badeværelse med hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her.

Stromness Hotel ***, Orkney
VisSkjul

Glæd dig til at bo på dette atmosfærefyldte hotel fra 1901 i Stromness' centrum med udsigt til havnen. Hotellet har en flot victoriansk have, en særdeles veludrustet bar med over 100 forskellige slags whisky, hyggelig restaurant og elevator. Et meget populært hotel, hvor vi mødes af en smuk blanding af det traditionelle og det moderne.

Værelser

Alle værelser er med tv, elkedel, WiFi mod betaling og badeværelse med badekar/bruseniche. 

Læs mere om hotellet her.
 

Best Western Queen's Hotel ***, Dundee
VisSkjul

Hyggeligt hotel med en fantastisk beliggenhed midt i Dundee. Hotellet har 53 værelser, restaurant, bar, elevator og sikkerhedsboks i receptionen mod betaling.

Værelser

Vi bor på moderne og uensartede værelser, der alle har tv, elkedel, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.