Nyhed!

Budapest · Nytår

Flyrejser
5 Dage

Lad op til det nye år, og forkæl dig selv med ophold på lækkert hotel i hjertet af den gamle kejserby. Vi oplever byen på indholdsrige byrundture og holder en stemningsfuld nytårsaften, som kulminerer med det fantastiske festfyrværkeri over Budapest.
 
Pompøse bygninger fra kejsertiden ligger eventyrligt langs Donaufloden, der flyder gennem Ungarns elegante hovedstad. Budapest hører til blandt Europas smukkeste storbyer, og byder på masser af atmosfære og et blomstrende kulturliv. Byen er særlig populær i nytårsdagene og kendt for sit enestående festfyrværkeri.
 
Donau deler byen i to bydele: Buda er den historiske bydel med det højtbeliggende borgkompleks, Fiskerbastionen...

Lad op til det nye år, og forkæl dig selv med ophold på lækkert hotel i hjertet af den gamle kejserby. Vi oplever byen på indholdsrige byrundture og holder en stemningsfuld nytårsaften, som kulminerer med det fantastiske festfyrværkeri over Budapest.
 
Pompøse bygninger fra kejsertiden ligger eventyrligt langs Donaufloden, der flyder gennem Ungarns elegante hovedstad. Budapest hører til blandt Europas smukkeste storbyer, og byder på masser af atmosfære og et blomstrende kulturliv. Byen er særlig populær i nytårsdagene og kendt for sit enestående festfyrværkeri.
 
Donau deler byen i to bydele: Buda er den historiske bydel med det højtbeliggende borgkompleks, Fiskerbastionen og Matthiaskirken. Her ligger den ene arkitektoniske perle efter den anden i de snoede gader med gamle middelalderhuse. Pest er det dynamiske centrum med restauranter, teatre og masser af spændende butikker. Bydelene forbindes med syv broer over Donau. 

Der er mange muligheder for at sige farvel til det gamle år. Budapest er det perfekte sted at byde det nye år velkommen med det berømte fyrværkeri ved midnat. At dele den spektakulære oplevelse med den meget gæstfrie befolkning er en oplevelse, du sent vil glemme! I Ungarn går forberedelserne til nytårsfesten i gang lang tid i forvejen, og på årets sidste dag ”Szilveszter” er stemningen helt speciel. Der er musik rundt omkring i gaderne, man hygger sig på caféer og restauranter og nyder livet i byens åndehuller.

Boldog Új Évet – godt nytår!

 

Kort over Budapest - Ungarn

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
2.200,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
450,-
Obl. administrationstillæg
69,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Budapest t/r
 • Alle skatter og afgifter pt. kr. 407,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter på Hotel Zenit Budapest Palace****
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 1 x 3-retters frokost (1. dag)
 • 1 x 6-retters nytårsmiddag med drikkevarer ad libitum (3. dag)
 • 1 x middagcruise på Donau (4. dag)
 • Byvandring på Pest-siden 
 • Byrundtur i Budapest
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Dagsprogram

1. dag: Byvandring i Budapest

Om morgenen flyver vi direkte fra København med Norwegian til Budapest. Efter ankomst nyder vi den friske vinterluft på en lille byvandring på den flade Pest-side med pragtfulde boulevarder, pladser, stemningsfulde caféer og restauranter. Vi går langs Andrassy Avenue til den smukke Vorosmarty-plads, forbi Skt. Stefan-katedralen til Frihedspladsen og videre ned til Donaufloden med det gigantiske parlament bygget i nygotisk stil. En fantastisk bygning, der til forveksling minder om Houses of Parliament i London. Vi hygger os med en god 3-retters frokostmenu på det mere end 100 år gamle Strudelhus, inden vi checker ind på vores lækre hotel. Resten er dagen er der mulighed for at gå på opdagelse i Budapest på egen hånd, og rejselederen kommer gerne med tips og idéer.

2. dag: Den gamle kejserby Budapest

På den flotte byrundtur kører vi over floden til det pragtfulde borgkvarter på Buda-siden med smalle gader, hyggelige caféer og enestående middelalderhuse. Vi mærker livet i denne skønne bydel og har tid til at nyde den fantastiske udsigt fra Géllertbjerget ved Fiskerbastionen og Matthiaskirken. Når man står her, er det let at forstå, at Budapest var hovedstad i det tidligere Østrig-Ungarske kejserrige. Det er i sandhed en meget smuk by! Turen slutter ved den store indendørs markedshal, der bugner af høj kvalitet af frugt, grønt, salami, paprika og meget mere. Her bliver man let fristet til spændende indkøb! Rejselederen anbefaler gerne en god frokostrestaurant. 

3. dag: Szilveszter – nytårsaften

Dagen er afsat til egne oplevelser med shopping, museumsbesøg eller måske et besøg på en af verdens mest pompøse caféer, hvor man næsten kan føle sig som konge eller dronning! Prøv f.eks. de fortræffelige kager og den velduftende kaffe på den gamle Café Gerbeaud fra midten af det 19. århundrede.
 
I Ungarn fejrer man navnedage, og den 31. december er Sylvesters navnedag, deraf navnet Szilveszter for nytårsaften. Vi spadserer til vores nytårsrestaurant, som ikke ligger langt fra vores hotel. Glæd dig til en festlig aften i Matthias Kælder, der er en af byens mest velrenommerede restauranter. Den typiske ungarske restaurant fra 1904 er meget stemningsfuld og indrettet med fortidens historiske interiør. Vi bydes velkommen med et glas champagne eller den ungarske specialitet, palinka. Herefter nyder vi en flot 6-retters nytårsmenu med husets vin, øl og vand ad libitum. I Ungarn spiser man oftest stegt svinesteg nytårsaften, da det siges at bringe held i det nye år. Senere serveres kaffe eller cappuccino. I løbet af aftenen bliver vi underholdt med levende og forrygende sigøjnermusik, festlig folkloredans og smukke operettesange. Vi skåler 2018 ind med et glas champagne, inden det er tid til at blande sig med ungarerne på gader og stræder eller ud mod floden, for at overvære det eventyrlige festfyrværkeri.

4. dag: Nytårsdag og middagscruise på Donau

I dag har du god tid til at slappe af eller nyde byen på egen hånd. I Ungarn er der ingen mangel på overtro! Mange følger nytårsdags gamle traditioner for at opnå held og lykke. Når et år er gået, er det tid til at glemme fortiden og starte på en frisk, og det nye år afhænger af, hvordan man opfører sig på årets første dag, mener man! 
 
Ungarske traditioner på nytårsdag:
- at vaske sig i ansigtet om morgenen med koldt vand. Det giver sundhed i det nye år.
- at undgå at se en læge. Man vil forblive sund hele året.
- at undgå at låne andre noget. Det betyder held. 
 
Der er også traditioner for, hvad man spiser nytårsdag. ”Lucky meals” kalder man disse måltider: Linsesuppe, bønneretter og korhely-suppe, tilberedt med syltet kål og creme fraiche. Disse måltider giver held og lykke! Man undgår på denne dag desuden at spise fisk og fjerkræ, for fisk kan svømme heldet væk, og kyllingerne kan ridse heldet væk! 
 
Om aftenen tager vi på middagscruise på Donau. At opleve Budapest fra flodsiden med de smukt oplyste bygninger er som et eventyr. Vi bydes velkommen med et glas champagne ombord på vores eget skib, hvor vi nyder en god 3-retters menu  inkl. et glas vin, øl eller vand, mens byen langsomt glider forbi – en god start på den nye år!

5. dag: Hjemrejse

Om formiddagen flyver vi direkte til København med Norwegian.

Hotelinformation

Hotel Zenit Budapest Palace ****
VisSkjul

Lækkert hotel med en perfekt beliggenhed i hjertet af Budapest. Hotellet ligger på Pest-siden med kun få minutters gang til både seværdigheder, restauranter og butikker. Her er du tæt på gågaden Váci utca, 700 meter fra Kædebroen, en kilometer fra operaen og kun 50 meter fra Donaufloden. Forkæl dig selv med ophold på dette populære hotel med mulighed for masser af kultur- og gastronomiske oplevelser lige i nærheden.

Hotel Zenit Budapest Palace er kendt for sit høje serviceniveau, gode køkken og store morgenbuffet med et kæmpe udvalg. Hotellet har desuden fitnesscenter, sauna, elevator, bar og en elegant restaurant. Vi bor i moderne værelser med aircondition, tv, minibar, sikkerhedsboks, gratis WiFi og flotte badeværelser med hårtørrer samt bruseniche eller badekar.
 
Læs mere om hotellet her.