Eventyrlig fyrværkeri!

Budapest · Nytår

Flyrejser
5 Dage

Lad op til det nye år, og forkæl dig selv med ophold på lækkert hotel i hjertet af den gamle ungarske kejserby. Vi oplever Budapest på indholdsrige byrundture og holder en stemningsfuld nytårsaften, som kulminerer med et fantastisk festfyrværkeri over Budapest.
 
Pompøse bygninger fra kejsertiden ligger eventyrligt langs Donaufloden, der flyder gennem Ungarns elegante hovedstad. Budapest hører til blandt Europas smukkeste storbyer og byder på masser af atmosfære og et blomstrende kulturliv. Byen er særlig populær i nytårsdagene og kendt for sit enestående festfyrværkeri.
 
Donau deler Budapest i to: Buda er den historiske bydel med det højtliggende borgkompleks, Fiskerbastionen...

Lad op til det nye år, og forkæl dig selv med ophold på lækkert hotel i hjertet af den gamle ungarske kejserby. Vi oplever Budapest på indholdsrige byrundture og holder en stemningsfuld nytårsaften, som kulminerer med et fantastisk festfyrværkeri over Budapest.
 
Pompøse bygninger fra kejsertiden ligger eventyrligt langs Donaufloden, der flyder gennem Ungarns elegante hovedstad. Budapest hører til blandt Europas smukkeste storbyer og byder på masser af atmosfære og et blomstrende kulturliv. Byen er særlig populær i nytårsdagene og kendt for sit enestående festfyrværkeri.
 
Donau deler Budapest i to: Buda er den historiske bydel med det højtliggende borgkompleks, Fiskerbastionen og Matthiaskirken. Her findes den ene arkitektoniske perle efter den anden i de snoede gader med gamle middelalderhuse. Pest er det dynamiske centrum med restauranter, teatre og masser af spændende butikker. Bydelene forbindes med syv broer over Donau. 

Der er mange muligheder for at sige farvel til det gamle år, men Budapest er det perfekte sted at byde det nye år velkommen med det berømte fyrværkeri ved midnat. At dele den spektakulære oplevelse med den meget gæstfrie befolkning er en oplevelse, du sent vil glemme! I Ungarn går forberedelserne til nytårsfesten i gang lang tid i forvejen, og på årets sidste dag - Szilveszter - er stemningen helt speciel. Der er musik rundt omkring i gaderne, man hygger sig på cafeer og restauranter og nyder livet i byens åndehuller.

Boldog Új Évet – godt nytår!

 

Kort over Budapest - Ungarn

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
2000,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
420,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Budapest t/r
 • Alle skatter og afgifter, pt. kr. 394,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter på Mercure Budapest City Center Hotel ****
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 1 x frokost (4. dag)
 • 1 x 5-retters nytårsmiddag, inkl. drikkevarer ad libitum i 6 timer og midnatsbuffet (2. dag)
 • 1 x middagcruise på Donau (3. dag)
 • Byvandring på Pest-siden 
 • Byrundtur i Budapest
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Budapest

Først på aftenen flyver vi direkte fra København med Norwegian til Budapest. Efter ankomst kører vi til vores lækre hotel for indkvartering.

Parlamentet i Budapest.

2. dag: Byvandring og Szilveszter–nytårsaften

Vi nyder den friske vinterluft på en lille byvandring på den flade Pest-side med pragtfulde boulevarder, pladser, stemningsfulde cafeer og restauranter. Vi går langs Andrassy Avenue til den smukke Vorosmarty-plads, forbi Skt. Stefan-katedralen til Frihedspladsen og videre ned til Donaufloden med det gigantiske parlament bygget i nygotisk stil. En fantastisk bygning, der til forveksling minder om Houses of Parliament i London. Eftermiddagen er afsat til egne oplevelser i Budapest. Rejselederen kommer gerne med gode tips og ideer.  
 
I Ungarn fejrer man navnedage, og den 31. december er Sylvesters navnedag, deraf navnet Szilveszter for nytårsaften. Vi spadserer til vores nytårsrestaurant, som ikke ligger langt fra vores hotel. Glæd dig til en festlig aften i Matthias Kælder, der er en af byens mest velrenommerede restauranter. Den typiske ungarske restaurant fra 1904 er meget stemningsfuld og indrettet med fortidens historiske interiør. Vi bydes velkommen med et glas champagne eller den ungarske specialitet, palinka. Herefter nyder vi en flot 5-retters nytårsmenu med husets vin, øl og vand ad libitum i seks timer. I Ungarn spiser man oftest stegt svinesteg nytårsaften, da det siges at bringe held i det nye år. Senere serveres kaffe eller cappuccino. I løbet af aftenen bliver vi underholdt med levende og forrygende sigøjnermusik, festlig folkloredans og smukke operettesange. Vi skåler 2019 ind med et glas champagne og nyder endnu lidt lækkerier fra en midnatsbuffet, inden det er tid til at blande sig med ungarerne på gader og stræder eller ud mod floden for at overvære det eventyrlige festfyrværkeri. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

3. dag: Nytårsdag og middagscruise på Donau

I dag har du god tid til at slappe af eller nyde byen på egen hånd. I Ungarn er der ingen mangel på overtro! Mange følger nytårsdags gamle traditioner for at opnå held og lykke. Når et år er gået, er det tid til at glemme fortiden og starte på en frisk, og man mener, at det nye år afhænger af, hvordan man opfører sig på årets første dag.
 
Ungarske traditioner på nytårsdag:
- at vaske sig i ansigtet om morgenen med koldt vand. Det giver sundhed i det nye år.
- at undgå at se en læge. Man vil forblive sund hele året.
- at undgå at låne andre noget. Det betyder held. 
 
Der er også traditioner for, hvad man spiser nytårsdag. ”Lucky meals” kalder man disse måltider: Linsesuppe, bønneretter og korhely-suppe, tilberedt med syltet kål og creme fraiche. Disse måltider giver held og lykke! Man undgår på denne dag desuden at spise fisk og fjerkræ, for fisk kan svømme heldet væk, og kyllingerne kan ridse heldet væk! 
 
Om aftenen tager vi på middagscruise på Donau. At opleve Budapest fra flodsiden med de smukt oplyste bygninger er helt eventyrligt. Vi bydes velkommen med et glas champagne ombord på vores egen båd, hvor vi nyder en god 3-retters menu, inkl. et glas vin, øl eller vand, mens byen langsomt glider forbi – en god start på det nye år!

​Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

4. dag: Den gamle kejserby Budapest

På dagens flotte byrundtur kører vi over floden til det pragtfulde borgkvarter på Buda-siden med smalle gader, hyggelige caféer og enestående middelalderhuse. Vi mærker livet i denne skønne bydel og har tid til at nyde den fantastiske udsigt fra Géllertbjerget ved Fiskerbastionen og Matthiaskirken. Når man står her, er det let at forstå, at Budapest var hovedstad i det tidligere Østrig-Ungarske kejserrige. Det er i sandhed en meget smuk by. Turen slutter ved den store indendørs markedshal, der bugner af frugt, grønt, salami, paprika og meget mere af høj kvalitet. Her bliver man let fristet til spændende indkøb. Herefter hygger vi os med en god 3-retters frokostmenu på det mere end 100 år gamle Strudelhus.

Eftermiddagen er sat af til egne oplevelser med shopping, museumsbesøg eller måske et besøg på en af verdens mest pompøse cafeer, hvor man næsten kan føle sig som konge eller dronning. Prøv for eksempel de fortræffelige kager og den velduftende kaffe på den gamle Café Gerbeaud fra midten af det 19. århundrede. Rejselederen kommer gerne med anbefalinger til middagsrestauranter samt forslag til gode oplevelser i byen. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

5. dag: Hjemrejse

Om formiddagen flyver vi direkte til København med Norwegian.

​Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Mercure Budapest City Center Hotel ****
VisSkjul

Lækkert hotel med en fremragende beliggenhed i hjertet af Budapest på den berømte gågade Váci utca. Hotellet ligger på Pest-siden tæt på både seværdigheder, restauranter og butikker og blot få minutters gang fra Donau og julemarkedet - ligesom der er tre metrolinjer lige i nærheden. Hotellet har en hyggelig café, bar, elevator og en elegant restaurant. Forkæl dig selv med ophold på dette populære hotel med mulighed for masser af kultur- og gastronomiske oplevelser lige om hjørnet.

Værelser

Vi bor i moderne lydisolerede værelser med aircondition, tv, sikkerhedsboks, gratis WiFi og flotte badeværelser med hårtørrer samt bruseniche eller badekar.
 
Læs mere om hotellet her.
Mercure Budapest City Center Hotel ligger midt på gågaden Váci utca. Eksempel på de flotte standard værelser på Mercure Budapest City Center Hotel. Flotte og indbydende badeværelser på Mercure Budapest City Center Hotel.