Eventyrligt fyrværkeri!

Budapest · Nytår

Flyrejser
4 Dage

Forkæl dig selv med et ophold på lækkert hotel i hjertet af den gamle ungarske kejserby. Vi oplever Budapest på indholdsrige byrundture og fejrer en stemningsfuld nytårsaften, som kulminerer med et fantastisk festfyrværkeri over byen.
 
Pompøse bygninger fra kejsertiden ligger eventyrligt langs Donaufloden, der flyder gennem Ungarns elegante hovedstad. Budapest hører til blandt Europas smukkeste storbyer og byder på masser af atmosfære og et blomstrende kulturliv. Byen er særlig populær i nytårsdagene og er kendt for sit enestående festfyrværkeri.
 
Donau deler Budapest i to: Buda er den historiske bydel med det højtliggende borgkompleks, Fiskerbastionen og Matthiaskirken. Her findes den...

Forkæl dig selv med et ophold på lækkert hotel i hjertet af den gamle ungarske kejserby. Vi oplever Budapest på indholdsrige byrundture og fejrer en stemningsfuld nytårsaften, som kulminerer med et fantastisk festfyrværkeri over byen.
 
Pompøse bygninger fra kejsertiden ligger eventyrligt langs Donaufloden, der flyder gennem Ungarns elegante hovedstad. Budapest hører til blandt Europas smukkeste storbyer og byder på masser af atmosfære og et blomstrende kulturliv. Byen er særlig populær i nytårsdagene og er kendt for sit enestående festfyrværkeri.
 
Donau deler Budapest i to: Buda er den historiske bydel med det højtliggende borgkompleks, Fiskerbastionen og Matthiaskirken. Her findes den ene arkitektoniske perle efter den anden i de snoede gader med gamle middelalderhuse. Pest er det dynamiske centrum med restauranter, teatre og masser af spændende butikker. Bydelene forbindes med syv broer over Donau. 

Der er mange muligheder for at sige farvel til det gamle år, men Budapest er det perfekte sted at byde det nye år velkommen med det berømte fyrværkeri ved midnat. At dele den spektakulære oplevelse med den meget gæstfrie befolkning er en oplevelse, du sent vil glemme. I Ungarn er stemningen på årets sidste dag - Szilveszter - helt speciel. Der er musik rundt omkring i gaderne, man hygger sig på cafeer og restauranter og nyder livet i byens åndehuller.

Boldog Új Évet – godt nytår!

 

Kort over Budapest - Ungarn

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.500,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
390,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Frokost på Strudelhuset
195,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Budapest t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 3 nætter på Mercure Budapest City Center Hotel ****
 • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
 • 1 x middag (1. dag)
 • 1 x 5-retters nytårsmiddag, inkl. drikkevarer ad libitum i seks timer og midnatsbuffet (2. dag)
 • 1 x middagcruise på Donau (3. dag)
 • Byrundtur med bus på Buda-siden
 • Byvandring på Pest-siden 
 • Udflugt til Donauknæet
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Oplys venligst pasnummer ved bestilling af rejsen.

Bemærk:
Der er inkluderet 20 kilo indtjekket bagage pr. person, og derudover må der medbringes én lille taske som håndbagage på flyet. 
Håndbagagen skal kunne være under sædet (max. 40x20x25 cm.) 
 

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Budapest

Ved middagstid flyver vi direkte fra København med Ryanair til Budapest, hvor vores dansktalende, lokale rejseleder står klar til at tage godt imod os. Vi er fremme på vores lækre hotel midt i byens shoppingområde sidst på eftermiddagen, og der er tid til at udforske områdets fine gågader, inden vi om aftenen samles til en hyggelig middag nær hotellet. 

Inkluderede måltider: Middag.

Parlamentsbygningen i vinterkostume.

Parlamentsbygningen i vinterkostume.

2. dag: Byrundtur og Szilveszter

På dagens flotte byrundtur kører vi over floden til det pragtfulde borgkvarter på Buda-siden med smalle gader, hyggelige cafeer og enestående middelalderhuse. Vi mærker livet i denne skønne bydel og har tid til at nyde den fantastiske udsigt fra Géllertbjerget ved Fiskerbastionen og Matthiaskirken. Når man står her, er det let at forstå, at Budapest var hovedstad i det tidligere Østrig-Ungarske kejserrige. Det er i sandhed en meget smuk by. For dem, som har tilmeldt sig, fortsætter turen med en spændende frokost på Strudelhus.

I Ungarn fejrer man navnedage, og den 31. december er Sylvesters navnedag, deraf navnet Szilveszter for nytårsaften. Om aftenen spadserer vi til vores nytårsrestaurant, som ikke ligger langt fra vores hotel. Glæd dig til en festlig aften i Matthias Kælder, der er en af byens mest velrenommerede restauranter. Den typiske ungarske restaurant fra 1904 er meget stemningsfuld og indrettet med fortidens historiske interiør. Vi bydes velkommen med et glas champagne eller den ungarske specialitet, palinka. Herefter nyder vi en flot 5-retters nytårsmenu med husets vin, øl og vand ad libitum i seks timer. I Ungarn spiser man oftest svinesteg nytårsaften, da det siges at bringe held i det nye år. Senere serveres kaffe. I løbet af aftenen bliver vi underholdt med levende og forrygende sigøjnermusik, festlig folkloredans og smukke operettesange. Vi skåler 2020 ind med et glas champagne og nyder endnu lidt lækkerier fra en midnatsbuffet, inden det er tid til at blande sig med ungarerne på gader og stræder eller ud mod floden for at overvære det eventyrlige festfyrværkeri. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

EkstraarrangementFrokost på Strudelhus
Vi spiser en rigtig god frokost i Strudelhuset, hvor vi får en demonstration på, hvordan man laver den traditionelle strudel. Apfelstrudelen - og de mange andre varianter - blev til i Ungarn, og det er man stolt af på den gamle strudelrestaurant, der har mere end 100 år på bagen. 

Budapest byder det nye år velkommen med et eventyrligt fyrværkeri.

Budapest byder det nye år velkommen med et eventyrligt fyrværkeri.

3. dag: Byvandring og middagscruise på Donau

I dag har du god tid til at slappe af eller nyde byen på egen hånd. Måske skal formiddagen bruges på at revitalisere i et af byens skønne termalbade, ligesom mange ungarere har for vane på nytårsdag? I Ungarn er der ingen mangel på overtro! Mange følger nytårsdags gamle traditioner for at opnå held og lykke. Når et år er gået, er det tid til at glemme fortiden og starte på en frisk, og man mener, at det nye år afhænger af, hvordan man opfører sig på årets første dag.
 
Ungarske traditioner på nytårsdag:
- at vaske sig i ansigtet om morgenen med koldt vand. Det giver sundhed i det nye år.
- at undgå at se en læge. Man vil forblive sund hele året.
- at undgå at låne andre noget. Det betyder held. 
 
Der er også traditioner for, hvad man spiser nytårsdag. ”Lucky meals” kalder man disse måltider: Linsesuppe, bønneretter og korhely-suppe, tilberedt med syltet kål og creme fraiche. Disse måltider giver held og lykke! Man undgår på denne dag desuden at spise fisk og fjerkræ, for fisk kan svømme heldet væk, og kyllingerne kan ridse heldet væk!

Vores lokale rejseleder før an på en byvandring på Pest-siden om eftermiddagen, hvor vi kan nyde den friske vinterluft og de pragtfulde boulevarder og pompøse bygninger. Vi går langs Vaci-gågaden til den smukke Vorosmarty-plads, hvor der findes madboder med lokale specialiteter. Vi fortsætter forbi Skt. Stefan-katedralen til Frihedspladsen og videre ned til Donaufloden med det gigantiske parlament bygget i nygotisk stil. På vejen tilbage passerer vi den berømte kædebro. 
 
Om aftenen tager vi på middagscruise på Donau. At opleve Budapest fra flodsiden med de smukt oplyste bygninger er helt eventyrligt. Vi bydes velkommen med et glas champagne ombord på vores egen båd, hvor vi nyder en god 3-retters menu, inkl. et glas vin, øl eller vand, mens byen langsomt glider forbi – en flot start på det nye år!

​Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Nyd den flotte by fra Donaufloden.

Nyd den flotte by fra Donaufloden.

4. dag: Udflugt til Donauknæet og hjemrejse

Om formiddagen pakker vi kufferterne, siger farvel til vores gode hotel og kører ud på landet til området kaldet Donauknæet. Her skal vi først opleve Esztergom, der er en typisk habsburgsk provinsby, som ligger smukt ved Donau. Vi ser et par af byens seværdigheder og holder en pause i centrum. Vi fortsætter derefter til slottet Visegrad (entré er ikke inkluderet), hvorfra vi har en fantastisk udsigt over Donau. Om eftermiddagen besøger vi kunstnerbyen Szentrendre. Her er der tid til at udforske det hyggelige centrums udstillinger, butikker og prisvenlige beværtninger på egen hånd, inden vi sidst på eftermiddagen kører til lufthavnen. Vi flyver med Ryanair direkte til København.

​Inkluderede måltider: Morgenmad.

Det højtbeliggende slot Visegrad.

Det højtbeliggende slot Visegrad.

Hotelinformation

Mercure Budapest City Center Hotel ****, Budapest
VisSkjul

Lækkert hotel med en fremragende beliggenhed i hjertet af Budapest på den berømte gågade Váci utca. Hotellet ligger på Pestsiden tæt på både seværdigheder, restauranter og butikker og blot få minutters gang fra Donau - ligesom der er tre metrolinjer lige i nærheden. Hotellet har en hyggelig café, bar, elevator og en elegant restaurant. Forkæl dig selv med ophold på dette populære hotel med mulighed for masser af kultur- og gastronomiske oplevelser lige om hjørnet.

Værelser

Vi bor i moderne, lydisolerede værelser med aircondition, tv, sikkerhedsboks, gratis WiFi og flotte badeværelser med hårtørrer samt bruseniche eller badekar.
 
Læs mere om hotellet her.

Mercure Budapest City Center Hotel ligger midt på gågaden Váci utca.
Mercure Budapest City Center Hotel ligger midt på gågaden Váci utca.
Eksempel på de flotte standard værelser på Mercure Budapest City Center Hotel.
Eksempel på de flotte standard værelser på Mercure Budapest City Center Hotel.
Flotte og indbydende badeværelser på Mercure Budapest City Center Hotel.
Flotte og indbydende badeværelser på Mercure Budapest City Center Hotel.