Budapest · Nytår · 2022

Flyrejser
4 Dage

Forkæl dig selv med et nytårsophold på lækkert hotel i centrum af den gamle ungarske kejserby. Vi oplever Budapest på indholdsrige byrundture og fejrer en stemningsfuld nytårsaften på den eftertragtede Restaurant Vadrozsa.
 
Pompøse bygninger fra kejsertiden ligger eventyrligt langs Donaufloden, der flyder gennem Ungarns elegante hovedstad. Budapest hører til blandt Europas smukkeste storbyer og byder på masser af atmosfære og et blomstrende kulturliv. Donau deler Budapest i to: Buda er den historiske bydel med det højtliggende borgkompleks, Fiskerbastionen og Matthiaskirken. Her findes den ene arkitektoniske perle efter den anden i de snoede gader med gamle middelalderhuse. Pest er det dynamiske centrum med...

Forkæl dig selv med et nytårsophold på lækkert hotel i centrum af den gamle ungarske kejserby. Vi oplever Budapest på indholdsrige byrundture og fejrer en stemningsfuld nytårsaften på den eftertragtede Restaurant Vadrozsa.
 
Pompøse bygninger fra kejsertiden ligger eventyrligt langs Donaufloden, der flyder gennem Ungarns elegante hovedstad. Budapest hører til blandt Europas smukkeste storbyer og byder på masser af atmosfære og et blomstrende kulturliv. Donau deler Budapest i to: Buda er den historiske bydel med det højtliggende borgkompleks, Fiskerbastionen og Matthiaskirken. Her findes den ene arkitektoniske perle efter den anden i de snoede gader med gamle middelalderhuse. Pest er det dynamiske centrum med restauranter, teatre og masser af spændende butikker. Bydelene forbindes med syv broer over Donau. 

Der er mange muligheder for at sige farvel til det gamle år, men Budapest er det perfekte sted at byde det nye år velkommen. At dele den spektakulære oplevelse med den meget gæstfrie befolkning er en oplevelse, du sent vil glemme. I Ungarn er stemningen på årets sidste dag - Szilveszter - helt speciel. Der er musik rundt omkring i gaderne, man hygger sig på cafeer og restauranter og nyder livet i byens åndehuller.

Boldog Új Évet – godt nytår!

 

Kort over Budapest - Ungarn

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.725,-
Afbestillingsforsikring
425,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Middagscruise på Donau
450,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Budapest t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 397.-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 3 nætter i Budapest på Radisson Blu Béke Hotel****
 • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
 • 1 x middag (1. dag)
 • 1 x 6-retters nytårsmiddag, inkl. drikkevarer (2. dag)
 • Champagne til velkomst og midnat (2. dag)
 • Musikalsk underholdning og natmad (2. dag)
 • Byrundtur med bus på Buda-siden
 • Byvandring på Pest-siden 
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke længere er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Budapest

Om formiddagen flyver vi med Norwegian direkte til Budapest, hvor vores lokale dansktalende rejseleder står klar til at tage godt imod os. Fra lufthavnen kører vi til hotellet for at tjekke ind på vores værelser. Herefter har du mulighed for at slappe lidt af eller måske gå på opdagelse i nærområdet ved hotellet. 

Om aftenen mødes vi for at nyde rejsens første middag på Strudelhuset, hvor vi også får en demonstration af, hvordan man laver den traditionelle strudel. Apfelstrudelen - og de mange andre varianter - blev til i Ungarn, og det er man stolt af på den gamle strudelrestaurant, der har mere end 100 år på bagen. Herefter kører vi til hotellet og finder os godt tilrette. 

Inkluderede måltider: Middag.

Til strudeldemonstration i Strudelhuset.

2. dag: Byrundtur og Szilveszter

På dagens flotte byrundtur kører vi over floden til det pragtfulde borgkvarter på Buda-siden med smalle gader, hyggelige cafeer og enestående middelalderhuse. Vi mærker livet i denne skønne bydel og har tid til at nyde den fantastiske udsigt fra Géllertbjerget ved Fiskerbastionen og Matthiaskirken. Når man står her, er det let at forstå, at Budapest var hovedstad i det tidligere Østrig-Ungarske kejserrige. Det er i sandhed en meget smuk by. 

I Ungarn fejrer man navnedage, og den 31. december er det Sylvesters navnedag, deraf navnet Szilveszter for nytårsaften.

Det nye år byder vi velkommen i hjertet af det elegante Rózsadomb-distrikt på Buda-siden.  En tidligere elegant villa er nænsomt restaureret og huser nu den eftertragtede Restaurant Vadrozsa. I disse atmosfærefyldte og hyggelige rammer venter en festlig oplevelse. Aftenen byder på en 6-retters menu, der serveres akkompagneret af stemningsfyldt klavermusik. . Fra ca. kl. 23.00 spilles op til dans, og her har du mulighed for en lille svingom til et af dine yndlingshit. 

Nytårsaftens gallamenu:

 • Velkomst nack og velkomstchampagnecocktail.
 • Kold anretning med frisk blandet salat med muslinger, laks, laksekaviar og tigerrejer.
 • Perlehønsesuppe med cognac og kødfyldte ravioli.
 • Vildtpostej med skovfrugter.
 • Limesorbet.
 • Svinesteg med vinsyltede pærer og trøffelkartoffelmos.
 • Gerbeaud (ungarnsk dessertkage)
 • Kaffe / Te
 • Frugt

Ved midnat hilser vi det nye år velkommen med et glas champagne. Der vil blive serveret natmad, som er linsegryde med wienerpølser. 

Arrangementet inkluderer drikkepakke (ad libitum): Husets vine, æble- og kirsebær brandy, Johnnie Walker (rød) whisky, Baileys, Bacardi, Gordons gin og russisk vodka samt ikke alkoholiske drikke. 

Restaurant Vadrozsa ligger ca. fem kilometer fra vores hotel, så vi har arrangeret bus fra Radisson Blu Béke Hotel kl. 19.30. Bussen kører fra restauranten til hotellet henholdsvis kl. 01.00 og kl. 02.00.

​Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Godt nytår!

Godt nytår!

3. dag: Byvandring og ekstraarrangement 

Formiddagen er sat af til afslapning. Måske skal tiden bruges på at revitalisere i et af byens skønne termalbade, ligesom mange ungarere har for vane på nytårsdag? I Ungarn er der ingen mangel på overtro! Mange følger nytårsdags gamle traditioner for at opnå held og lykke. Når et år er gået, er det tid til at glemme fortiden og starte på en frisk, og man mener, at det nye år afhænger af, hvordan man opfører sig på årets første dag.
 
Ungarske traditioner på nytårsdag:
- at vaske sig i ansigtet om morgenen med koldt vand. Det giver sundhed i det nye år.
- at undgå at se en læge. Man vil forblive sund hele året.
- at undgå at låne andre noget. Det betyder held. 
 
Der er også traditioner for, hvad man spiser nytårsdag. ”Lucky meals” kalder man disse måltider: Linsesuppe, bønneretter og korhely-suppe, tilberedt med syltet kål og creme fraiche. Disse måltider giver held og lykke! Man undgår på denne dag desuden at spise fisk og fjerkræ, for fisk kan svømme heldet væk, og kyllingerne kan ridse heldet væk!

Om eftermiddagen fører vores lokale rejseleder an på en byvandring på Pest-siden, hvor vi kan nyde den friske vinterluft og de pragtfulde boulevarder og pompøse bygninger. Vi spadserer til den smukke Vorosmarty-plads, hvor der findes madboder med lokale specialiteter. Vi fortsætter forbi Skt. Stefan-katedralen til Frihedspladsen og videre ned til Donaufloden med det gigantiske parlament bygget i nygotisk stil. På vejen tilbage passerer vi den berømte kædebro. 
 
Om aftenen er der mulighed for at deltage i et hyggeligt ekstraarrangement.

Ekstraarrangement: Middagscruise på Donau

At opleve Budapest fra flodsiden med de smukt oplyste bygninger er helt eventyrligt. Sejladsen varer cirka 1,5 time, og undervejs nyder vi en god middag inklusive et glas vin, øl eller vand, mens byen langsomt glider forbi – en flot start på det nye år! Der er inkluderet transport mellem hotellet og skibet. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad.

Parlamentsbygningen i vinterkostume.

Parlamentsbygningen i vinterkostume.

4. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden er det tid til at pakke kufferterne og sige farvel til vores gode hotel. Midt på dagen flyver vi med Norwegian direkte til København, hvor vi ankommer om eftermiddagen.  

​Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Radisson Blu Béke Hotel ****, Budapest
VisSkjul

Lækkert hotel i en elegant bygning fra 1913 med central beliggenhed ved byens hovedboulevard Teréz. Den historiske bygning er smagfuldt restaureret med freskomalerier og byder på restaurant, bar, elevator og en ny wellnessafdeling med sauna og træningsrum.

Værelser

Vi bor i superiorværelser med tv, aircondition, sikkerhedboks, minibar, kaffemaskine, gratis WiFi og badeværelse med bruseniche eller badekar samt hårtørrer.
 
Læs mere om hotellet her.

Indgangspartiet på Radisson Blu Beke i Budapest.
Indgangspartiet på Radisson Blu Beke i Budapest.
Opholdrum på hotellet.
Opholdrum på hotellet.
Eksempel på superior dobbeltværelse.
Eksempel på superior dobbeltværelse.