Stort udflugts- program

Budapest · Storbyferie · 2023

Flyrejser
5 Dage

Budapest er en af Europas mest populære storbyer, som emmer af historie og liv. Vi udforsker Ungarns hovedstad til lands og vands ligesom vi skal på en dejlig udflugt til vinområdet udenfor byen, hvor vi skal smage på det lokale køkken.   

Budapests hyggelige gader og pladser byder på et væld af butikker, caféer og restauranter, og de pompøse bygninger fra kejsertiden indrammer smukt Donau, der flyder roligt igennem byen. Donaufloden deler faktisk byen i to: Buda og Pest. Buda er den historiske bydel med det højtliggende borgkompleks, Fiskerbastionen, Matthiaskirken og de krogede gader med gamle middelalderhuse. Pest er det...

Budapest er en af Europas mest populære storbyer, som emmer af historie og liv. Vi udforsker Ungarns hovedstad til lands og vands ligesom vi skal på en dejlig udflugt til vinområdet udenfor byen, hvor vi skal smage på det lokale køkken.   

Budapests hyggelige gader og pladser byder på et væld af butikker, caféer og restauranter, og de pompøse bygninger fra kejsertiden indrammer smukt Donau, der flyder roligt igennem byen. Donaufloden deler faktisk byen i to: Buda og Pest. Buda er den historiske bydel med det højtliggende borgkompleks, Fiskerbastionen, Matthiaskirken og de krogede gader med gamle middelalderhuse. Pest er det dynamiske centrum med butikker, restauranter og atmosfærefyldte cafeer samt det interessante jødiske kvarter.

Vi bor centralt ved den store Helteplads, og herfra skal vi naturligvis ud og se en masse af betagende Budapest på spændende udflugter og byrundture. På rejsen oplever vi også kontrasten mellem by og land, når vi kører væk fra turisternes radar og ud i de bølgende vinmarker. Her er pulsen rolig og livsglæden stor. Ungarerne laver deres egen vin og mad fra bunden, og vi har fornøjelsen af at nyde en hjemmelavet frokost hos en lokal familie.

Budapest er en by, der sprudler af liv, og hvor kvaliteten er i top, selvom prisniveauet er lavt. Den ungarske hovedstad har et skønt fastlandsklima, hvorfor der er solrigt og lunt i både for- og sensommeren.

Kort - Budapest - Sommer 2021

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
799,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
325,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Frokost på Strudelhuset
275,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Budapest t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 412   
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i Budapest på Ibis Budapest Heroes Square***
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 1 x frokost (4. dag)
 • 1 x middag (1. dag)
 • Orienterende byvandring
 • Byrundtur i Budapest
 • Byvandring i det jødiske kvarter
 • Sejltur på Donau, inkl. 1 glas bobler, vin, øl el. vand
 • Udflugt i landlige omgivelser
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Budapest

Vi flyver med Norwegian direkte fra København til Budapest, hvor vi bliver modtaget af vores dansktalende rejseleder, som bor i Budapest.

Efter ankomst til hotellet fører rejselederen an på en kort orienteringstur til fods i området nær hotellet. Vi går en tur i byens store folkepark, hvor vi blandt andet finder det berømte badeanlæg Szechenyi, byens zoologiske have samt flere hyggelige caféer og spisesteder med rimelige priser.

Fra parken går vi tilbage til Heltepladsen, hvor vores hotel ligger. Blot 100 meter fra hotellet finder vi også et metrostop, hvorfra man kan tage den gule linje, som er bygget mellem 1894-96 og står opført på UNESCO´s liste over Verdenskulturarv. Vognene, de små perroner og de korte stop minder mest af alt om sporvogne. Ruten går blandt andet lige under den fashionable Andrazygade og forbinder Heltepladsen med den berømte Oktogonplads, Operaen og forretningsgaderne omkring Deak-pladsen. Det er gratis at køre med offentlig transport, hvis man over 65 år og medbringer billedlegitimation, for eksempel en paskopi.

På denne første aften er der inkluderet en hyggelig fællesmiddag på en lokal restaurant beliggende i gåafstand fra hotellet.

Inkluderede måltider: Middag.

Den imponerende Helteplads.

Den imponerende Helteplads.

2. dag: Byrundtur i Budapest 

I dag får vi rigtigt fornemmet Budapests storhed. På en byrundtur med bus og til fods oplever vi byens elegance, historie og melankoli. Vi kommer forbi Skt. Stefan-katedralen, Ungarns Statsopera og byens vartegn, parlamentet, der er et arkitektonisk mesterværk fra 1904. Det engelske parlament var forbilledet, og arkitekten har hentet inspiration i både renæssancen og den gotiske arkitektur. På Borghøjen ligger den berømte Fiskerbastion og borgkvarteret med de hyggelige gader.

Byrundturen afsluttes med en skøn frokost på Strudelhus for dem, som har tilmeldt sig ekstraarrangementet.

Resten af dagen kan du på egen hånd nyde endnu mere af dejlige Budapest. Der er mange spændende restauranter omkring hotellet og Heltepladsen, og rejselederen anbefaler gerne spisesteder til dagens middag.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Ekstraarrangement: Frokost på Strudelhus

Vi spiser en rigtig god frokost i Strudelhuset, hvor vi også får en demonstration af, hvordan man laver den traditionelle strudel. Apfelstrudelen - og de mange andre varianter - blev til i Ungarn, og det er man stolt af på den gamle strudelrestaurant, der har mere end 100 år på bagen. Midt på eftermiddagen kører vi tilbage til hotellet.

Til strudeldemonstration i Strudelhuset.

Til strudeldemonstration i Strudelhuset.

3. dag: Byvandring i det jødiske kvarter og sejltur på Donau

Vi kører med den historiske metro under Andrazygaden til Den Ungarske Statsopera.

Herfra fører rejselederen an på en byvandring i det jødiske kvarter, hvor vi blandt andet passerer Rumbach-synagogen designet af Otto Wagner og den imponerende Dohany-syngagoge. Der er stadig tydelige tegn på områdets sørgelige historie med skudhuller i væggene og navne på fortovet til minde om de naboer, der uden varsel blev deporteret til koncentrationslejre. I dag er området blomstret op med et spændende forretningsliv med mange jødiske konditorier og kosherrestauranter. Et udbredt fænomen i Budapest, især i det jødiske kvarter, er nedlagte fabrikker og byggetomter, der er blevet indrettet som interimistiske cafeer og barer med en særligt afslappet atmosfære. Måske frister de israelske specialiteter i Mazel Tov's stemningsfulde og uformelle omgivelser? 

Om eftermiddagen mødes vi igen, hvor vi skal se Budapest fra vandet. Der findes næppe nogen anden by i Europa, der har så smukke bygninger ud mod floden, som Budapest. Donau er byens pulsåre, og det er en særdeles flot oplevelse at sejle forbi se de spektakulære bygninger og høre de historiske anekdoter, der knytter sig til dem. Vi har hele båden for os selv, så vi skulle være sikret en skøn atmosfære ombord. Sejlturen varer cirka 1 time, og undervejs kan du nyde et glas champagne, en øl eller sodavand.

Aftenens middag er på egen hånd, og rejselederen kommer gerne med gode restaurantforslag.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Aftensejlads på oplyste Donau.

Aftensejlads på oplyste Donau.

4. dag: Udflugt på landet

I dag skal vi opleve, hvordan livet leves uden for hovedstaden. Her hersker landlig idyl; der er vinmarker overalt, og livet foregår med en fornuftig rolig hvilepuls. Vi spadserer op til vinmarkerne, hvorfra vi nyder udsigten over det smukke landskab.

Vi besøger også det lille hjemstavnsmuseum, hvor en af byens ældre borgere tager imod os og fortæller om livet før verdenskrigene. En lokal familie serverer traditionel gullasch, og der hører naturligvis vin og pærebrænde-vinen palinka med - fra familiens egen produktion. 

Vi er tilbage i Budapest midt på eftermiddagen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Udenfor Ungarns hovedstad hersker landlig idyl.

Udenfor Ungarns hovedstad hersker landlig idyl.

5. dag: Budapest på egen hånd og hjemrejse

Nyd dagen i Budapest på egen hånd. Vi kan anbefale at besøge det store indendørs fødevaremarked i centrum, hvor man kan dufte og smage de lokale specialiteter. Prøv det friturestegte brød, Lángos, der typisk serveres med lidt creme fraiche og revet ost. 

Vi kan desuden anbefale et besøg i et af byens berømte kurbade. Szechenyi-badet, der ligger få hundrede meter fra hotellet, er det største og mest populære blandt de lokale. Det er en særlig oplevelse at ligge i udendørsbassinernes 38 grader varme mineralvand og betragte det majestætiske barokpalads, som gemmer på saunaer, dampbad, jacuzzi og adskillige behandlingsmuligheder.

Afr. 26/4, 10/5, 7/6 og 30/8: Vi flyver med Norwegian fra Budapest kl. 21.55.
Afr. 2/8: Vi flyver med Norwegian fra Budapest kl. 18.10.
Afr. 13/9, 27/9, 4/10 og 18/10: Vi flyver med Norwegian fra Budapest kl. 16.05.

Baggagen deponeres på hotellet frem til afrejsetidspunktet. Såfremt hotellet har ledig værelseskapacitet, kan du muligvis bestille late check-out (mod betaling). Forhør dig hos rejselederen under rejsen om priser og muligheder. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Det populære Szechenyi-termalbad.

Det populære Szechenyi-termalbad.

Hotelinformation

Ibis Budapest Heroes Square ***, Budapest
VisSkjul

Et rigtig pænt og moderne hotel, der ligger perfekt ved Budapests spændende kunstmuseum og den imponerende Helteplads.

I området ligger også byens smukkeste park, som huser det store Szechenyi-termalbad, ligesom der findes en række hyggelige cafeer og restauranter i nærheden. Vil man på videre opdagelse i byen, er der metrostation ikke langt fra hotellet.

Hotellet har elevator, bar og morgenmadsrestaurant samt en lille gårdhave, hvor man - når vejret tillader det - kan sidde udenfor. Morgenbuffeten er både god og varieret.

Værelser

Alle værelser er på cirka 20 m2 og har dobbelt- eller enkeltsenge, skrivebord, stol, tv, aircondition, sikkerhedsboks og gratis WiFi. Badeværelserne er med bruseniche og hårtørrer.

Lobbyen på hotellet.
Lobbyen på hotellet.
Hotellets bar og loungeområde.
Hotellets bar og loungeområde.
Hotellets morgenmadsbuffet.
Hotellets morgenmadsbuffet.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.