Små grupper

Rocky Mountains & Krydstogt til Alaska

Krydstogter
14 Dage

På denne rundrejse har vi kombineret Canadas smukkeste landskaber i Rocky Mountains med Columbia Icefield og Vancouver, hvorfra vi påbegynder en uges krydstogt langs Alaskas kyst – en af verdens smukkeste sejlruter. 

Velkommen til en verden fyldt med de mest fantastiske naturscenerier. Vi får brug for alle superlativer til at beskrive denne rejse til et område, hvor luften er ren, frisk og klar, og hvor der er gode muligheder for at opleve det rige dyreliv der findes til lands, til vands og i luften.  

Vores rejse indledes i den canadiske provins Alberta, hvorfra vi kører til Rocky Mountains, som...

På denne rundrejse har vi kombineret Canadas smukkeste landskaber i Rocky Mountains med Columbia Icefield og Vancouver, hvorfra vi påbegynder en uges krydstogt langs Alaskas kyst – en af verdens smukkeste sejlruter. 

Velkommen til en verden fyldt med de mest fantastiske naturscenerier. Vi får brug for alle superlativer til at beskrive denne rejse til et område, hvor luften er ren, frisk og klar, og hvor der er gode muligheder for at opleve det rige dyreliv der findes til lands, til vands og i luften.  

Vores rejse indledes i den canadiske provins Alberta, hvorfra vi kører til Rocky Mountains, som er blandt de højeste bjergkæder i verden. Her oplever vi Canadas ældste nationalpark Banff og ser blandt andet den berømte smaragdgrønne Emerald Lake. Herfra kører vi på verdens smukkeste landevej, Icefields Parkway, til ”The Rockies” største nationalpark Jasper, hvor vi skal opleve Columbia Icefields, det største gletsjerområde syd for polarcirklen. Vores rejse fortsætter ind i British Columbias cowboyland med de store kvægfyldte højsletter, det rige, vilde dyreliv og de mange First Nation-reservater. Der bliver også tid til at få et godt indtryk af storbyen Vancouver, inden vi går ombord på vores lækre krydstogtskib.

Sejladsen går langs Alaskas mageløse kyst, hvor du fra skibet har udsigt til den blå himmel og bjergenes sneklædte tinder. Er vi heldige, ser vi hvaler, og undervejs oplever vi den imponerende Hubbard tidevandsgletsjer, der er Nordamerikas største. Skibet lægger til ved interessante anløbssteder, der byder på naturoplevelser i verdensklasse og legendariske historier fra guldfeberens gyldne tider i 1800-tallet. Vi følger i pionerernes fodspor, og lader os forføre af den spektakulære skønhed i Alaska. 

Kort Rocky Mountains og krydstogt til Alaska

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt, udvendig, kategori 07
2.500,-
Dobbeltkahyt, udvendig med balkon, kategori 2C
8.000,-
Eneværelse/Indvendig enekahyt, kategori 11
8.900,-
Eneværelse/Udvendig enekahyt, kategori 07
13.600,-
Eneværelse/Udvendig enekahyt med balkon, kategori 2C
23.100,-
Afbestillingsforsikring
1.999,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Afr. 30/6: Fly København-Toronto-Calgary
 • Afr. 11/8: Fly København-Amsterdam-Calgary
 • Afr. 30/6: Fly Anchorage-Vancouver-London-København
 • Afr. 11/8: Fly Anchorage-Minneapolis-Amsterdam-København 
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 2.265
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 2 nætter i Banff på Ptarmigan Inn***+ 
 • Afr. 30/6: 1 nat i Jasper på Mountain Park Lodges
 • Afr. 11/8: 1 nat i Jasper på Best Western Jasper Inn**** 
 • 1 nat i Kamloops på Hampton Inn by Hilton****
 • 1 nat i Vancouver på Metropolitan Hotel Vancouver****
 • 7 nætter på Celebrity Millenium****
 • 12 x morgenmad (2.-13. dag)
 • 7 x frokost (6.-12. dag)
 • 13 x middag (1.-12. dag)
 • Classic drikkepakke ombord ved bestilling af udvendig kahyt eller balkonkahyt
 • Udflugt i Banff Nationalpark med Lake Louise
 • Gletsjersafari ved Columbia Icefield
 • Besøg i Jasper Nationalpark
 • Besøg ved Sunwapta Falls
 • Byrundtur i Vancouver med lokalguide
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til chauffør og lokalguide
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet kr. 651
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Reserver i god tid: På denne rejse er der plads til 26-30 deltagere.
For at holde vores høje kvalitetsniveau, har vi pladsbegrænsning på vores rejser. Vi anbefaler derfor, at du altid bestiller i så god tid som muligt - især hvis du ønsker en specifik værelsestype, som f.eks. eneværelse - hvis du vil være garanteret plads på din drømmerejse.

Rejseforedrag inden afrejse
Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og måske allerede her møde dine medrejsende. Foredragene finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med dag og sted et par måneder før, du skal af sted på din drømmerejse.

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dagsprogram

1. dag: København – Calgary – Rocky Mountains

Vi flyver fra København med mellemlanding i enten Amsterdam eller Toronto til storbyen Calgary, hvor vi ankommer efter frokost. På mindre end 100 år er Calgary vokset fra en mudret forpost til en velhavende olie- og gas-by med smukke huse og høje skyskrabere. Nogle mindes måske også, at byen i 1988 var vært ved Vinter-OL. Fra lufthavnen kører vi mod centrum, hvor vi passerer nogle af byens store højdepunkter. Vi ser blandt andet Fort Calgary, og rejselederen fortæller om det vilde Vesten, da byen var handelscentrum for produktion af kvæg og hvede. En historie man fejrer årligt i to uger i juli under Calgary Stampede. I byens centrum kører vi igennem forretningsdistriktet og forbi Calgarys ikoniske tårn, der er 191 meter højt, inden vi forlader metropolen og kører mod den canadiske del af bjergkæde Rocky Mountains - i daglig tale The Rockies - som starter blot 80 kilometer udenfor byen. Vi kører langs foden af bjergene over det flade prærielandskab ind til Banff Nationalpark, som er Canadas ældste. Undervejs kan du slappe af og nyde de enestående naturscenerier og bjerglandskaber. Vi ankommer til hovedbyen Banff, som ligger i 1.400 meters højde med en mageløs udsigt til de omkringliggende bjerge. Her tjekker vi ind på et hotel midt i byen.

Inkluderede måltider: Middag.

Calgary skyline.

Calgary skyline.

2. dag: Banff Nationalpark

Efter morgenmaden er vi klar til at opleve nationalparken, som udover at være på UNESCO’s Verdensarvsliste også vrimler med dyreliv - hold godt udkig efter elge, bjørne, bighorn-får og bjerggeder. Det bliver i sandhed en dag i naturens tegn med majestætiske bjerge, smaragdgrønne bjergsøer og ikke mindst en klar og ren bjergluft.

Fra Banff kører vi til Kicking Horse-floden med den naturlige bro af klippeformationer, hvor vi holder fotostop, inden vi fortsætter til den postkortsmukke Emerald Lake. Vi holder frokostpause undervejs, inden vi fortsætter til Spiral Tunnels, som er jernbane med måske nok verdens skarpeste sving. Vi fortsætter til Moraine Lake, hvori dalens ti høje bjerge spejler sig. Vi ser også Lake Louise, der ligger smukt med sit turkisblå vand op mod Victoria-gletsjeren – en af Canadas mest fotograferede udsigter og indbegrebet af, hvad man forbinder med Rocky Mountains. Tæt ved Banff stopper vi ved Sulphur-bjerget, hvor vi tager en bjergbane op til toppen for at nyde den forrygende udsigt over byen, som er omgivet af mægtige bjergtinder og vindblæste klipper. Inden vi slutter dagens udflugt, kører vi forbi det gamle Banff Springs Hotel fra 1900-tallet, og nedenfor dette ser vi Bow-vandfaldet, som du måske kender fra filmen Skæbnefloden med Marilyn Monroe. Tilbage på hotellet er der tid til afslapning efter en dag med nogle af Nordamerikas mest spektakulære naturscenerier.
 
Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Den smaragdgrønne Emerald Lake.

Den smaragdgrønne Emerald Lake.

3. dag: Banff - Jasper

Nyd udsigten, når vi kører langs den 230 kilometer lange hovedvej, The Icefields Parkway. Undervejs glider gletsjere, bjerge, vandfald og turkisblå søer forbi. På vej til Jasper Nationalpark stopper vi ved Bow Lake, Crowfoot-gletsjeren og Peyto Lake. Jasper Nationalpark er den største i de canadiske Rockies, og her er både storslåede naturscenerier og et rigt dyreliv. Vi stopper ved det berømte Columbia Icefield, hvor otte store gletsjere løber sammen og danner det største gletsjerområde syd for polarcirklen. Her stiger vi ombord i en specialbygget snebus og kører cirka fem kilometer ind på Athabasca-gletsjeren, hvor du får lov til at stå på tusind år gammel is. Herfra kører vi videre til Sunwapta Falls, hvor vi til fods går en lille tur til de to brusende vandfald, som stammer fra den berømte Athabasca-gletsjer. Efter dette fotostop fortsætter vi frem til nationalparkens hjerte og den lille bjergby Jasper med den afslappende atmosfære. Her bor vi på et af byens stemningsfulde og rustikke hoteller.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Slow Coach ved Athabasca-gletsjeren.

4. dag: Jasper - Kamloops

Fra Jasper kører vi via Yellowhead Pass mod øst og snart ser vi Mount Robson, der med sine 3.954 meter er det højeste bjerg i de canadiske Rocky Mountains. Måske er vi blandt de få heldige, der får lov at se den ellers sky- og tågebeklædte top. Vi forlader provinsen Alberta og fortsætter ind i British Columbia til Clearwater og Wells Gray Provincial Park – en vulkansk vildmark på 5.250 km2 fyldt med fire floder, seks søer, slumrende vulkaner og hele 39 navngivne, brusende vandfald. Vores destination i dag er Kamloops, som ligger ved sammenløbet af South og North Thompson-floden. Vi befinder os nu midt i cowboylandet, hvor du på gaderne kan møde cowboys med Stetsonhatte, og hvor country- og westernmusikken strømmer ud fra de lokale barer. Vi bor på et dejligt hotel, der ligger i udkanten af byen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Vi kører mod majestætiske Mount Robson.

Vi kører mod majestætiske Mount Robson.

5. dag: Kamloops - Vancouver

Vi forlader cowboylandets hovedstad, kører mod vestkysten og igennem bjerglandskabet Cariboo Mountains, der er en del af Columbia Mountains. Her finder man fossiler og halvædelstene, og  i 1800-tallet valfartede folk fra hele verden hertil for at finde guld. Selvom guldfeberen for længst har lagt sig, så er området stadig en naturmæssig skattekiste. Vi følger den ikoniske Highway 1 og ser det ene storslåede natursceneri efter det andet. Undervejs kører vi også igennem flere First Nation reservater, der er reservater for det oprindelige canadiske folk. Der er store chancer for at se sorte bjørne i dette område – så hold udkig undervejs. Man skønner, at der findes cirka 250.000 bjørne i hele British Columbia. Vi fortsætter videre til den spektakulære Sea to Sky Highway, hvorfra udsigten over Vancouvers fjord er mageløs. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel, som ligger centralt i Vancouver.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.
 
Cariboo Mountains.

6. dag: Vancouver - Celebrity Millennium 

Afsejling kl. 16.30.
Vancouver er Canadas tredjestørste by og i dag skal vi se nærmere på, hvad byen har at tilbyde. Vi besøger blandt andet Stanley Park – byens stille oase fyldt med 150 år gamle cedertræer og flere autentiske totempæle. Området var tidligere beboet af First Nations, Canadas oprindelige folk, og hver pæl er fra en af områdets stammer.

For at få et optimalt udbytte af byrundturen har vi allieret os med en lokalguide, som fortæller byens spændende historie. Det første spadestik til byen blev gjort i 1867 i kvarteret Gastown. Vi kommer også forbi det farverige Chinatown, inden vi midt på dagen kører til Canada Place, hvor Celebrity Millennium ligger til kaj. Mens vi venter på, at bagagen bliver bragt til vores kahytter, spiser vi en frokost ombord. Resten af eftermiddagen kan du bruge på at gå på opdagelse på skibet, inden vi igen mødes for at sætte os til bords til aftenens middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Totempæle i Stanley Park.

7. dag: Alaska Marine Highway – Inside Passage

Vi er startet på vores dejlige krydstogt, hvor vi følger ruten Alaska Marine Highway mod nord. Vi sejler indenskærs hele dagen, og så langt øjet rækker er der flot, vild og øde natur. Dette er en af verdens smukkeste sejladser – et af naturens mesterværker. ”Et ensomt sted med is, sne og nydfødte klipper, diset, dystert og mystisk.” Sådan skrev forfatteren John Muir, da han besøgte stedet i 1879. Nyd den fantastiske udsigt til gletsjerne, fjorden og de snedækkede bjergtoppe, mens du nipper til en cappuccino eller cocktail ombord. Her i området søger både spækhuggere og pukkelhvaler efter føde og parrer sig, inden de begiver sig til varmere farvande ved Mexico og Hawaii. Så hold udkig fra skibet – måske er vi heldige at se de store pattedyr.

Inside Passage er 1600 kilometer lang fra det sydlige til det nordlige Alaska og omgivelserne ændrer sig hele tiden. Undervejs passerer vi fjorde med små pittoreske landsbyer, idylliske bugter og nogle gange er vi omgivet af små øer fyldt med tårnhøje træer. Om sommeren er her lyst cirka 19 timer i døgnet, så du har virkelig mulighed for at nyde de smukke naturscenerier, som dukker op som perler på en snor.
 
Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Pukkelhval i Inside Passage.

Pukkelhval i Inside Passage.

8. dag: Ketchikan

Ankomst kl. 7.00 og afsejling kl. 15.00. 
Ketchikan, der ligger i det sydøstlige Alaska, var tidligere et indiansk fiskersamfund, som var hjemsted for Tlingit-stammen. Her får du mulighed for at dykke ned i den lokale historie ved at besøge Totem Heritage Center, hvor du finder verdens største samling af totempæle. Disse pæle har mange forskellige funktioner for de indfødte, idet både legender, familiebegivenheder og historiske hændelser blev afmærket på dem. Tag en spadseretur i de hyggelige gader med de farverige huse, og mærk byens stemning. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Ketchikan i Alaska.

9. dag: Icy Strait Point

Ankomst kl. 10.00 og afsejling kl. 20.00. 
Vi befinder os nu midt i Alaskas vildmark, og du har i dag mulighed for mange forskellige oplevelser i det betagende naturområde. Det meste af det sydøstlige Alaska har været beboet af det indianske stammefolk Huna Tlingit, som levede af at jage og fiske i området. I år 1750 tvang en stor gletsjer stammefolket væk fra deres område, men de robuste indianere vendte tilbage, efterhånden som isen trak sig tilbage. Den dag i dag anser de området som deres spirituelle hjem. Det moderne Huna Tlingit-folk lever stadig af lidt jagt og fiskeri kombineret med den indtjening, de får fra os krydstogtgæster, der ønsker at opleve Amerikas sidste vildmark. Du kan shoppe i områdets lokale butikker, hvor der er noget for enhver - lige fra små fine smykker lavet af områdets guldklumper til håndlavede pynteting og souvenirs. Skibet tilbyder flere udflugter, blandt andet en gåtur på Nature Trail, et besøg i Icy Strait Point-Museet eller en køretur langs kysten til et kultur- og danseshow hos Huna Tlingit-folket, ligesom du kan komme med ud at søge efter både hvaler og brune bjørne. Disse udflugter bestilles og betales ombord. Rejselederen fortæller selvfølgelig om de mange muligheder. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Sort bjørn i Alaskas vildmark.

10. dag: Juneau

Ankomst kl. 7.00 og afsejling kl. 21.30. 
Juneau har siden år 1906 været Alaskas hovedstad. Byen er omgivet af et ekstremt terræn, så derfor kan du kun komme hertil med skib eller fly. Bjerget Mount Roberts troner i baggrunden af det lille samfund, hvor der bor cirka 35.000 indbyggere. Byen er opkaldt efter en canadisk guldgraver, Joe Juneau, som også ligger begravet på den lokale kirkegård. På mange måder er det Amerikas mærkeligste statshovedstad. Man kan ikke køre til den, og den ligger ud til et vandområde, der aldrig fryser til, og samtidig er den omgivet af den gigantiske Mendenhall-gletsjer, som aldrig smelter. I byen ligger moderne kontor- og forvaltningsboliger side om side med kulørte træbygninger, hvor du finder hoteller, restauranter og salooner, som de så ud for 100 år siden. Det var dengang guldfeberen raserede og byen var fyldt med guldjægere. Gå en tur i det historiske distrikt, som i begyndelsen af 1900-tallet havde mere end 30 salooner. Besøg eventuelt Red Dog Saloon, hvor du, udover at smage den lokale øl, også kan se Wyatt Earps pistoler blandt de mange interessante udstillingsgenstande i baren. Du kan også tage kabelbanen op over det grønne skovområde til toppen af Mount Roberts, hvor du kan nyde den pragtfulde udsigt over området i 600 meters højde. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Red Dog Saloon i Juneau.

11. dag: Skagway - guldgraverbyen Klondike

Ankomst kl. 7.00 og afsejling kl. 16.15.
Skagway betyder på Tlingit ”Et omblæst sted med skumtoppe på vandet”. I 1898 var det Alaskas største by med cirka 20.000 indbyggere, som valfartede hertil med et håb om store guldfund i Klondike-området. Byen bød på hoteller, salooner, dansesteder og spillehuse, så der er ingen tvivl om, at her har været livligt. Da guldfundene dalede i 1900-tallet søgte guldgraverne til andre steder, og i dag bor her blot cirka 1000 mennesker. Fra Skagway kan du køre med verdens stejleste togbane, den berømte White Pass og Yokon Route Railway, hvor man kører gennem scenisk smukke landskaber med udsigt til gletsjere, bjerge vandfald, tuneller og broer. Du kan også udforske byens historie på Skagway museum.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Den berømte togstrækning White Pass.

Den berømte togstrækning White Pass.

12. dag: Hubbard Glacier (til søs)

I dag har vi en hel dag til søs, hvor vi skal opleve et af naturens vidundere, når vi sejler ind i Yakutat Bay. Undervejs til Hubbard-gletsjeren, som er Nordamerikas største tidevandsgletsjer, sejler vi igennem et væld af små isbjerge. Selve den imponerende gletsjer måler hele 122 kilometer, og kaptajnen sørger for, at vi kommer helt tæt på det enorme isbjerg. Det er et fantastisk naturfænomen og er vi heldige, kan vi høre gletsjeren brage og knage i det fjerne, når den kælver. Ellers byder dagen på en afslappende dag til søs, hvor vi skal nyde Alaskas betagende natur.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Hubbard Glacier.

13. dag: Hjemrejse

Ankomst kl. 5.00 
Efter morgenmaden forlader vi skibet, og inden turen helt lakker mod enden, kan du se frem til en panoramisk køretur på Seward Highway frem til Anchorage, hvorfra vi midt på dagen skal påbegynde vores hjemrejse. På panoramaturen kommer vi igennem Amerikas nordligste naturlige skovområde, Chugach National Forest, og kører langs Kenai Lake med det lysende blå vand. Området er særlig kendt for sine store fisk såsom kongelaksen og regnbueørreden. Vi fortsætter nordover langs Turragain Arm – læn dig tilbage, og nyd Alaskas mageløse naturscenerier, og se, om du kan spotte en belugahval i havet.

Afr. 30/6: Vi flyver med Air Canada via Vancouver til Europa, og efter et kort stop i London fortsætter vi til København.
Afr. 11/8: Vi flyver med KLM via Minneapolis til Europa, og efter et kort stop i Amsterdam fortsætter vi til København.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Skovområdet Chugach National FOrest.

Skovområdet Chugach National FOrest.

14. dag. København

Vi ankommer til København først på aftenen.

Hotelinformation

Hoteller Rocky Mountains
VisSkjul

Hotelliste udsendes ca. to uger før afrejse. Venligst bemærk, at listen kun er vejledende, og at der kan ske hotelændringer med meget kort varsel. Nogle hoteller kan være uden elevator.

Celebrity Millennium ****
VisSkjul

Celebrity Cruises skibe bliver ofte kåret som nogle af de bedste i verden. Celebrity Millennium blev søsat i år 2000, men gennemgik en stor renovering i 2012, og fremstår nu flot klædt i marmor, varme træsorter og glas. Her er 12 dæk og plads til 2.130 passagerer samt et mandskab på ca. 1.000 personer. 

Ombord findes et væld af restauranter med alt fra stor buffet til specialrestauranter og hovedrestauranten i to etager. Som man kan forvente hos Celebrity Cruises, får du en masse valgmuligheder ved måltiderne, lige fra den uformelle Oceanview Café til den mere formelle Bistro on Five Restaurant. (Der betales tillæg for nogle specialrestauranter). 

Derudover finder du hyggelige barer, lounge, inden- og udendørs poolområde, jacuzzi samt et wellnessområde kun for voksne. Ombord finder du også et førsteklasses træningscenter med blandt andet yoga og tai chi og et lækkert spa med skønhedssalon. Skibet har desuden sit eget store, flotte teater, hvor du kan lade dig underholde af Broadwayinspirerede shows. Her er kort sagt alt, hvad hjertet begærer - fra den velduftende italienske kaffebar Café al Bacio, den hyggelige vinbar til den populære Martinibar med den frosne bardisk, der holder dine cocktails dejligt kølige, mens du beundrer bartendernes jongleren med flasker, glas og cocktailshakere.

Kahytter

Vi benytter indvendige kahytter, kategori 11 (ca. 16m2), udvendige kahytter, kategori 07 (ca. 17m2), og kahytter med balkon, kategori 2C (ca. 18m2 og med ca. 3,5m2 balkon). Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Alle kahytter har desuden en mindre siddegruppe, tv, telefon, aircondition samt badeværelse med hårtørrer.

Classic drikkepakke er inkluderet ved bestilling af udvendige kahytter kategori 07 og balkonkahytter kategori 2C. 
(Værdi 55 USD pr. dag pr. person.)

Drikkepakken består af:
Lokale drikkevarer i restauranter og barer om bord (øl, vand, husets vin og lokal spiritus). Ønsker man kendte mærker, specialøl og årgangsvine, kan det tilkøbes ombord til 10 USD pr. person pr. dag.

 

Celebrity Millenium.
Celebrity Millenium.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om din rejse

eTA – Rejsetilladelse til Canada

Danske statsborgere skal søge om indrejsetilladelse (eTA) til Canada senest 72 timer inden afrejsen fra Danmark. Dette gælder også, hvis du mellemlander i Canada på vej til en anden destination. eTA skal søges online og det officielle link findes på eTAs officielle hjemmeside. Registeringen tage kun et par minutter, og det eneste du skal bruge er dit pas, et kreditkort samt din e-mailadresse. Der opkræves et gebyr på CAD 7 pr. ansøgning og dette skal betales med kreditkort - Visa, Master Card eller American Express.  Betalingen foregår direkte på hjemmesiden. Når ansøgningen er godkendt, udskrives en kopi af dit eTA, som du fremviser sammen med dine rejsedokumenter ved check-ind i lufthavnen. Bemærk venligst, at udenlandske statsborgere, herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, bedes kontakte den canadiske ambassade for at få oplyst hvilket regler, der gælder for deres indrejse. 

Bemærk: eTA er gyldigt i 5 år, hvis der ikke skiftes pas indenfor disse 5 år. 

Den Canadiske ambassade kan kontaktes her. 

ESTA - Rejsetilladelse til USA

Alle danske statsborgere skal foretage en såkaldt ESTA-registrering senest 72 timer inden afrejsen fra Danmark. Dette gøres online på ESTAS officielle hjemmeside: www.esta.cbp.dhs.gov/esta. 
Du kan vælge den danske udgave i øverste højre hjørne på hjemmesiden. Der opkræves et gebyr på USD 14 pr. person, som betales via hjemmesiden med Visa, MasterCard, eller American Express.

Bemærk: ESTA-registreringen er gyldig i 2 år, men skal opdateres ved hver ny indrejse. 

Ønsker du, at Vitus Rejser skal foretage eTA og ESTA registreringen, bedes du tage kontakt til vores salgsafdeling senest 14 dage før afrejse. Vi gør opmærksom på at der opkræves et gebyr på Kr. 500,- pr. person for denne service. Beløbet er inkl. Esta og eTA gebyret. 

Vigtigt i forbindelse med ESTA

Rejsende, som får deres ESTA ansøgning afvist, skal søge om visum gennem den amerikanske ambassade. Bemærk venligst, at udenlandske statsborgere, herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, bedes kontakte den amerikanske ambassade for at få oplyst hvilke regler, der gælder for indrejse. I 2016 har de amerikanske myndigheder ændret reglerne, hvilket indebærer, at rejsende der har været i Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia og Yemen efter 1. marts 2011, skal søge om visum til USA ved personligt fremmøde på ambassaden. Ændringen vedrører også borgere, der har dobbelt statsborgerskab i et Visa Waiver-land (fx. Danmark) og Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia eller Yemen, skal søge om visum til USA ved personligt fremmøde på ambassaden. 

For opdaterede oplysninger om gældende indrejseregler til USA, se Udenrigsministeriets hjemmmeside her
Den amerikanske ambassade kan kontaktes her.

APIS

Idet flyselskabet forlanger pasoplysninger, vil du tættere på afrejse, modtage brev fra Vitus Rejser angående dette.

Ombordstigning på skib

Der er en række praktiske og sikkerhedsmæssige forhold, der skal være i orden før afrejsen. For at gøre ombordstigningen så enkel og hurtig som mulig, skal der foretages en forhåndsregistrering online.
Du skal foretage denne registrering, efter du har modtaget din rejseplan fra os ca. 30 dage før afrejse, -og senest 10 dage før afrejsen fra Danmark. Rejseplanen vil være påført et Booking ID, som skal bruges ved registreringen. Dette gøres på Celebrity Cruises hjemmeside. Her kan man også se de udflugter skibet tilbyder, købe drikkepakke, foretage reservationer til skønhedsbehandlinger og specialrestauranter, m.m.

Sikkerhedsøvelse på skibet

Der bliver afholdt en obligatorisk sikkerhedsøvelse ca. 30 minutter før afsejlingen. Information om dette gives over højtaleranlægget.

Bagage

Ved rejser til, fra eller via USA bør du kun låse din bagage med en såkaldt TSA-lås, som er godkendt af myndighederne i USA. Er bagagen låst ved rejse til, fra eller via USA, og beskadiges din bagage, hvis låsen brydes op af myndighederne, erstatter flyselskabet ikke skaderne.
TSA (Transportation Security Administration) er en amerikansk myndighed med ansvar for transportsikkerhed.

Betaling ombord

Valutaen om bord er USD, amerikanske dollars. Skibet har et kontantfrit system kaldet Sea Pass. På krydstogtets første dag opretter man en "Sea Pass konto”. Den giver mulighed for at kvittere for alt der købes om bord. Kontoen skal oprettes med et kreditkort eller ved indbetaling af kontant depositum. American Express, Visa og Mastercard/Eurocard accepteres som betalingskort. Man kan følge forbruget via tv i kahytten. På krydstogtets sidste dag får man udleveret en opgørelse over alle køb på kontoen. Har man ikke nogle indvendinger til opgørelsen, bliver beløbet automatisk debiteret kortet. Der findes hæveautomater om bord.

Drikkepenge

Obligatoriske drikkepenge på skibet er inkluderet, men et servicetillæg på 18 % tilføjes alle regninger på drikkevarer og skønhedsbehandlinger m.m. bestilt på skibet. Får du brug for vejledning angående drikkepenge undervejs på rejsen, kan du altid bede rejselederen om hjælp.

Påklædning på skib

Da krydstogtskibet har aircondition, kan der være lidt køligt om bord. Afslappet påklædning om dagen og lidt pænere tøj til om aftenen. Skibet afholder to såkaldte formelle aftener. Hvis man ønsker at deltage i disse, forventes det man klæder sig ekstra pænt på (for herrerne jakkesæt og for damerne smart/elegant). Der findes ikke strygejern i kahytterne (af sikkerhedshensyn). Det er ikke tilladt at medbringe rejsestrygejern på skibet. Man kan mod betaling få vasket og strøget tøj om bord. Jeans, shorts, T-shirts og badetøj accepteres ikke i restauranterne efter kl. 18.00. Hvis du ønsker at træne ombord, er mulighederne mange, så husk at medbringe træningstøj. I får selvfølgelig egne badehåndklæder til brug i pool-områderne under jeres cruise.

Klima

Gennemsnitstemperaturen i september måned for respektive rejsemål: Calgary ca. 17 grader og Vancouver ca. 18 grader. Yderligere oplysninger om vejret kan se på www.dmi.dk.

Valuta i land

Canadiske Dollar CAD og US Dollar USD. Det er en god idé, at medbringe et internationalt kreditkort.

Alkohol ombord

Hver voksen gæst over 21 år kan frit medbringe 2 flasker vin ombord på skibet i håndbagagen. Vinen må kun nydes i kahytten.
Det er ikke tilladt at medbringe øl, vin i karton, andre drikkevarer eller spiritus om bord. Enhver form for alkohol, som opdages i gæsters besiddelse, vil blive konfiskeret af skibets besætning.
Toldfri varer, som er købt i land eller måske på skibet, skal afleveres og bliver opbevaret af skibet indtil krydstogtets sidste aften, hvor det kan afhentes.
Alkohol kan købes om bord i restaurant og barer, aldersgrænsen er 21 år.
Aldersgrænsen på skibets diskotek er 18 år.

Faciliteter

Om bord findes flere sportsfaciliteter, som fitness center, løbebane mm. Endvidere findes der specialrestauranter, biograf, teater, kasino, gameroom, spa og frisør. For yderligere oplysninger og priser for respektive faciliteter læs mere her.

Kasino

For at spille på kasino skal man være fyldt 18 år.

Fitness Center

Børn under 16 år må ikke komme i fitnesscentret.

Spa/Solarium

For at benytte Aqua Spa skal man være fyldt 18 år, for solarium er aldersgrænsen 16 år.

Internet og telefoni

Internet café findes om bord, mod betaling. Trådløst internet findes i visse områder, egen bærbar computer må medbringes for at benytte dette. Prisen for at være koblet op kan være forholdsvis høj.
I kahytten kobles du op via telefonsystemet eller du kan koble dig op mod de trådløse hotspots, som findes rundt omkring på skibet.
Telefoni: i land gælder reglerne fra dit eget teleselskab.
Vær dog opmærksom på, at telefonsamtaler til og fra skibene er dyre. Du kan også benytte din mobiltelefon de fleste steder, men også her skal du være opmærksom på prisen.

Elektricitet

Der er stikkontakt i kahytten (110/220 volt). I alle kahytter er der hårtørrer.
Det vil være en god ide at medbringe adapter til brug på hotellerne.

Læge

På skibet findes et lægecenter, hvor man kan blive behandlet for lettere sygdomstilfælde mod betaling. Husk at gemme eventuelle kvitteringer, da forsikringsselskaber behøver dette som dokumentation for, at kunne refundere udlæg. Sværere sygdomstilfælde bliver behandlet i næste havn. Ved alvorlig sygdom- og eller ulykkestilfælde vil patienten blive hentet med helikopter.
Husk, det er vigtigt, at der inden afrejsen er tegnet en rejseforsikring, enten gennem et privat forsikringsselskab eller Vitus Rejser.

Rygning

Er ikke tilladt indendørs eller i kahytterne, eller på disses balkoner. Rygning er tilladt ganske få steder udendørs.

Middag

Gruppen er booket til at spise på samme tid på skibet. Rejselederen oplyser om tid og sted. 

Drikkepakke

Classic drikkepakke er inkludert ved bestilling af udvendige kahytter kategori 7/8 og balkonkahytter kat. 2B. (Værdi 2.950,- pr. person.)

Drikkepakken består af

Lokale drikkevarer i restauranter og barer om bord (øl, vand, husets vin og lokal spiritus). Ønsker man kendte mærker, specialøl og årgangsvine, kan det tilkøbes ombord til 10 USD pr. person pr. dag.

Prisen inkluderer ikke

Forsikringer, øvrige måltider, skibets specialrestauranter, drikkevarer, personlige udgifter samt skibets egne udflugter.

Udflugter købt på skibet

Vær opmærksom på at skibets egne udflugter ikke er inkluderet i prisen, at Vitus Rejser ikke kender til programmerne på turene, og at guiden som oftest taler engelsk. Udflugter kan bestilles og betales enten ved indcheckningen eller om bord.

Tidsforskel 

Calgary – 8 timer, Juneau – 10 timer, Vancouver – 9 timer.

Vaccinationer

Se Statens Serum Institut på: www.vaccination.dk eller Rejseklinikken på: www.rejseklinikken.dk. Rejseklinikken i Charlottenlund tlf. nr. 39 63 01 15 giver rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.

Venligst bemærk

Det er ikke tilladt at medbringe følgende ombord: Alkohol (kun 2 flasker vin ved indtjekning), strygejern, saks, knive, vinåbner, ulovlige rusmidler, stearinlys, kaffemaskine/elkedel, elektriske transformere, brandbare væsker mm.

Ændring i rejserute

Skulle skibets kaptajn afvige fra den planlagte rute, sker denne ændring kun for at sikre passagerernes sikkerhed. Yderligere informationer kan findes på Celebrity Cruises hjemmeside.