Små grupper

Rocky Mountains & Krydstogt til Alaska

Krydstogter
14 Dage

Oplev naturscenerier i verdensklasse. På denne rundrejse serveres Canadas smukkeste landskaber i Rocky Mountains, Banff Nationalpark, Jasper Nationalpark med Columbia Icefield og Vancouver, inden vi afslutter med et formidabelt krydstogt langs Alaskas kyst.
 
Velkommen til et af de mest fantastiske bjerglandskaber i verden! Vi får brug for alle superlativer til at beskrive denne rejse til et område, hvor luften er ren og frisk, og hvor der er gode muligheder for at beundre det rige dyreliv.

Rejsen starter i byen Banff, som ligger i hjertet af Banff Nationalpark. Her skal vi tilbringe nogle fantastiske dage med pragtfulde udflugter og blandt andet se...

Oplev naturscenerier i verdensklasse. På denne rundrejse serveres Canadas smukkeste landskaber i Rocky Mountains, Banff Nationalpark, Jasper Nationalpark med Columbia Icefield og Vancouver, inden vi afslutter med et formidabelt krydstogt langs Alaskas kyst.
 
Velkommen til et af de mest fantastiske bjerglandskaber i verden! Vi får brug for alle superlativer til at beskrive denne rejse til et område, hvor luften er ren og frisk, og hvor der er gode muligheder for at beundre det rige dyreliv.

Rejsen starter i byen Banff, som ligger i hjertet af Banff Nationalpark. Her skal vi tilbringe nogle fantastiske dage med pragtfulde udflugter og blandt andet se den berømte Lake Louise, inden vi fortsætter til Icefields Parkway, Jasper og Columbia Icefield. I Vancouver går vi ombord på vores lækre krydstogtskib fra Celebrity Cruises og stævner ud på et unikt krydstogt langs Alaskas kyst. Mens vi sejler indenskærs, kan vi ikke undgå at fortabe os i synet af Alaskas vildmark, hvor vi har mulighed for at se pukkelhvaler i havet og ulveunger, der leger i sneen. Glæd dig til at opleve alt fra det betagende syn af Hubbard-gletsjeren og totempælene i Ketchikan til pionerånden i Juneau. Rocky Mountains og Alaska byder på oplevelser for livet.

Kort Rocky Mountains og krydstogt til Alaska

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt, udvendig, kategori 06/07
2.900,-
Dobbeltkahyt, udvendig med balkon, kategori 2C
8.900,-
Eneværelse/Indvendig enekahyt, kategori 10
7.900,-
Eneværelse/Udvendig enekahyt, kategori 06/07
13.900,-
Eneværelse/Udvendig enekahyt med balkon, kategori 2C
23.800,-
Afbestillingsforsikring
1.800,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Amsterdam-Calgary
 • Fly Anchorage-Minneapolis/Seattle-Amsterdam-København 
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 1.770,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 2 nætter i Canmore, 1 nat i Hinton, 1 nat i Kamloops og 1 nat i Vancouver
 • 7 nætter på Celebrity Millenium****
 • 12 x morgenmad (2.-13. dag)
 • 7 x frokost (6.-12. dag)
 • 13 x middag (1.-12. dag)
 • Classic drikkepakke ombord ved bestilling af udvendig kahyt eller balkonkahyt
 • Udflugt i Banff Nationalpark med Lake Louise
 • Gletsjersafari ved Columbia Icefield
 • Besøg i Jasper Nationalpark
 • Besøg ved Sunwapta Falls
 • Byrundtur i Vancouver med lokalguide
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til chauffør og lokalguide
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet kr. 635,-
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Reserver i god tid: På denne rejse er der plads til 26-30 deltagere.
For at holde vores høje kvalitetsniveau, har vi pladsbegrænsning på vores rejser. Vi anbefaler derfor, at du altid bestiller i så god tid som muligt - især hvis du ønsker en specifik værelsestype, som f.eks. eneværelse - hvis du vil være garanteret plads på din drømmerejse.

Rejseforedrag inden afrejse
Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og måske allerede her møde dine medrejsende. Foredragene finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med dag og sted et par måneder før, du skal af sted på din drømmerejse.

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dagsprogram

Du kan downloade programmet som PDF her.

1. dag: København - Calgary

Vi flyver fra København med KLM via Amsterdam til Calgary, hvor vi ankommer efter frokost. På mindre end 100 år er Calgary vokset fra en mudret forpost til en velhavende olieby med smukke huse og høje skyskrabere. For få år siden var byen vært ved de olympiske vinterlege. Hvis tiden er til det kører vi en orienterende byrundtur i Calgary, hvorefter vi fortsætter turen over det det flade prærielandskab og ind i det fantastisk flotte bjerglandskab Rocky Mountains, der til dagligt bare kaldes for The Rockie. Sidst på dagen ankommer vi til Canmore, som ligger i udkanten af nationalparken Banff. Her tjekker vi ind på vores hotel, hvor vi skal bo i to nætter. Om aftenen spiser vi middag sammen på en lokal restaurant.

Calgary.

2. dag: Banff Nationalpark

Dagen byder på en heldagsudflugt i Banff Nationalpark. Vi skal se høje, majestætiske bjerge, smaragdgrønne bjergsøer og ikke mindst mærke den dejlige, rene og klare bjergluft. Vi tager med bjergbanen op for at nyde udsigten fra Sulphur-bjerget. Mægtige bjergtinder og vindblæste klipper. Vi kommer også til Bow-vandfaldet, kendt fra filmen Skæbnefloden med Marilyn Monroe, og det kendte Banff Springs Hotel, hvor turistindustrien i denne del af Canada startede. Vi holder pause, hvor der er mulighed for at købe frokost, inden vi fortsætter til Lake Louise, der ligger betagende smukt med sit blågrønne vand op mod Victoria-gletsjeren - en af Canadas mest populære og mest fotograferede udsigter. Herfra fortsætter vi til Moraine-søen, og forhåbentlig får vi også mulighed for at fotografere nogle af de mange vilde dyr, der bor i denne mægtige naturpark. Banff Nationalpark byder kort fortalt på nogle af Nordamerikas mest spektakulære naturscenerier! Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til hotellet. Om aftenen spiser vi middag på lokal restaurant.

3. dag: Banff - Jasper

I dag skal vi køre ad en af verdens smukkeste hovedveje The Icefields Parkway. Vi passerer nogle af Canadas højeste bjerge og mest imponerende gletsjere, for ikke at tale om de smukke søer vi ser på vejen. Naturen i Jasper er mindst lige så flot som i Banff. Jasper er den største nationalpark i Rocky Mountains, og både den og Banff National Park er en del af et af de største parkarealer i verden. Dobbelt så stort som Sjælland og Fyn tilsammen. Her finder vi et rigt dyreliv med bjørne, hjorte, bjergløver, prærieulve og ulve. Vi gør stop ved det berømte Columbia Icefield. Herfra løber otte store gletsjere sammen og danner det største gletsjerområde syd for polarcirklen. Vi går ombord i en af de specialbyggede Snow Coaches (snebus) og kører omkring fem kilometer på Athabasca-gletsjeren, hvor vi får lov til at stå på tusind år gammel is, omringet af mægtige bjerge. Derefter fortsætter vi vores færd til Jasper. Undervejs stopper vi ved Sunwapta Falls, hvor vi ser, hvad kraften fra smeltevandet fra gletsjerne kan skabe. Til fods går vi den korte og meget smukke tur frem til vandfaldene. Vi ankommer til vores hotel i Hinton tidlig aften. Middagen spiser vi på en lokal restaurant.

Slow Coach ved Athabasca-gletsjeren.

4. dag: Jasper - Kamloops

Efter morgenmaden fortsætter vi vores rejse gennem nationalparken. Vi forlader provinsen Alberta og kører nu ind i British Columbia. Vi kommer forbi Mount Robson, der med sine 3.954 meter er det højeste bjerg i de canadiske Rocky Mountains. Måske er vi blandt de få heldige, der får lov at se den ellers sky- og tågebeklædte top. Videre går det ad Yellowhead Highway til Clearwater og herfra ind i Wells Grey Provincial Park. Det 5.250 km2 store parkområde er den stolte indehaver af fire floder, seks søer og hele 39 navngivne vandfald. Vi gør stop ved et af disse vandfald, hvor der er mulighed for at købe frokost. Herefter fortsætter vi til Kamloops, hvor vi skal spise middag og overnatte.

Mount Robson.

5. dag: Kamloops - Vancouver

På dagens rejse kører vi igennem et anderledes bjerglandskab, nemlig Cariboo Mountains der er en del af the Columbia Mountains. Her finder man fossiler, halvædelstene og guld, som blev til under skabelsen af dette mystiske landskab. Vi kører her på den ikoniske Highway 1, hvor den ene storslåede naturoplevelse afløser den anden. Vi fortsætter mod Stillehavskysten, hvor vi kører igennem flere First Nation-reservater, der er reservater for det oprindelige canadiske folk. Turen går videre til den spektakulære vej Sea to Sky Highway, der har en pragtfuld udsigt over Vancouvers fjord, The Howe Sound. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel, som ligger i udkanten af  Vancouver. Vi spiser middag på lokal restaurant.
 
Cariboo Mountains.

6. dag: Vancouver - Celebrity Millennium 

Afsejling kl. 16.30.
Efter morgenmaden kører vi en byrundtur i Vancouver, hvor vi besøger Stanley Park, der er verdens største bypark. Her får vi vores første rigtige indtryk af First Nations-folket karakteristiske totempæle. På turen ser vi blandt andet English Beach Bay og besøger også Vancouvers første bydel Gastown samt Chinatown. Efter byrundturen kører vi direkte til havnen for at gå ombord på vores flotte krydstogtskib Celebrity Millenium Her nydervi spiser frokosten ombord, og om eftermiddagen inviterer rejselederen til et festligt cocktailparty, inden vi igen sætter os til bords for at nyde middagen. 

Totempæle i Stanley Park.

7. dag: Til søs

Vi sejler indenskærs hele dagen, og så langt øjet rækker er der flot, vild og øde natur. Dette er en af verdens smukkeste sejladser. Her får vi næsten alt det, vi kom til Alaska for at se. Nyd den fantastiske udsigt til gletsjerne, fjorden og de snedækkede bjergtoppe, mens du nipper til en cappuccino eller cocktail ombord. Vi er måske heldige at se spækhuggere og søløver.

8. dag: Ketchikan

Ankomst kl. 7.00 og afsejling kl. 15.00.
Ketchikan er hjemsted for Tlingit-stammen. Her finder vi verdens største samling af totempæle. Totempælene havde mange funktioner for de indfødte og både legender, familiebegivenheder og historiske hændelser blev afmærket på dem. Tag en spadseretur i de restaurerede gader med mange historiske huse.

Ketchikan i Alaska.

9. dag: Icy Strait Point

Ankomst kl. 10.00 og afsejling kl. 20.00.
En dag i Alaskas vildmark med mulighed for mange forskellige, store oplevelser i den betagende natur. Skibet tilbyder flere udflugter, blandt andet en gåtur på Nature Trail, et besøg i Icy Strait Point-Museet eller en køretur langs kysten til et kultur- og danseshow hos Huna Tlingit-folket. Ønsker du at deltage i skibets udflugter, kan disse bestilles og betales ombord. Rejselederen vil orientere om de mange muligheder. Ellers kan du nyde dagen ombord på det store skib, hvor man aldrig behøver at kede sig. 

Sort bjørn i Alaskas vildmark.

10. dag: Juneau

Ankomst kl. 7.30 og afsejling kl. 20.00.
Juneau er den eneste delstatshovedstad i USA, som man kun kan komme til med fly eller skib. Moderne statslige kontor- og forvaltningsbygninger ligger side om side med hoteller, restauranter og salooner, som de så ud for 100 år siden. Da den store guldfeber tog fart i 1880, blev Juneau forvandlet til en livlig guldgraverby, og i 1900 blev byen Alaskas hovedstad. I gåafstand fra havnen findes nogle af Alaskas fineste museer. På Red Dog Saloon kan du få en lille smagsprøve på det lokale øl. Husk også at se efter en af Wyatt Earps pistoler blandt de mange udstillede genstande i saloonen. Tag for eksempel også tovbanen op på Mount Robert, og nyd den pragtfulde udsigt i 600 meters højde.

Red Dog Saloon i Juneau.

11. dag: Skagway - guldgraverbyen Klondike

Ankomst kl. 7.00 og afsejling kl. 16.00
Skagway er nok bedre kendt som guldgraverbyen Klondike, hvor guldfeberen rasede tilbage i 1896, da man første gang fandt guld. Det er muligt at tage på en af skibets udflugter denne dag, men du kan også udforske den gamle guldgraverby på egen hånd. I området omkring Skagway, finder du nogle af det mest berømte vandreture i Alsaka. The Chiulkoot Trail er en vandrerute, der primært blev benyttet af guldgraverne, for at komme til minerne. I dag er turen kåret som nationalt vartegn. Der er ikke tid til til at vandre turen, som tager 3-4 dage, men du kan besøge nationalparken Klondike Gold Rush, som giver et godt indblik i byen og naturen. Fra Skagway kan du også køre med verdens stejleste togbane, den berømte White Pass og Yokon Route Railway, hvor man kører gennem scenisk smukke landskaber med udsigt til gletsjere, bjerge vandfald, tuneller og broer. 

12. dag: Hubbard Glacier (til søs)

I dag har vi en hel dag til søs, hvor vi skal opleve et af naturens imponerende vidundere, når vi sejler ind i Yakutat Bay. Hubbard-gletsjeren er Nordamerikas største tidevandsgletsjer. Gletsjeren måler hele 122 kilometer, og kaptajnen sørger for, at vi kommer helt tæt på det store isbjerg. Er vi heldige, kan vi høre gletsjeren knage og brage, når den kælver. Ellers byder dagen på en afslappende dag til søs, hvor vi skal nyde Alaskas betagende natur.

Hubbard Glacier.

13. dag: Hjemrejse

Ankomst kl. 5.00 
Efter morgenmaden forlader vi skibet og kører til lufthavnen i Anchorage, hvor vi midt på dagen flyver med Delta Airlines til Seattle eller Minneapolis og videre til Amsterdam med KLM. Efter et kort stop fortsætter vi med KLM til København. 

14. dag. København

Vi ankommer om formiddagen til København.

 

Rejseleder

Johannes Kokholm
Johannes er født med et særligt rejsegen og med lysten til at opleve nye steder og lade sig inspirere af dem. Efter at have været sproglærer i 10 år gjorde han rejselivet til sin levevej og har efterfølgende boet og arbejdet i Italien, London, Thailand, Mexico og Egypten.

Siden 2008 har Vitus Rejsers gæster kunne nyde godt at Johannes gode formidlingsevne og store begejstring for sine rejsemåls særegne kultur, natur, arkitektur, historie og ikke mindst gastronomi. Du møder oftest Johannes på vores store krydstogter eller længere rundrejser i Egypten og USA.

 

 

 

Hotelinformation

Hoteller Rocky Mountains
VisSkjul

Hotelliste udsendes ca. to uger før afrejse. Venligst bemærk, at listen kun er vejledende, og at der kan ske hotelændringer med meget kort varsel. Nogle hoteller kan være uden elevator.

Celebrity Millennium ****
VisSkjul

Celebrity Cruises skibe bliver ofte kåret som værende blandt de bedste i verden. Celebrity Millennium blev søsat i 2000, men gennemgik en stor renovering i 2012 og fremstår nu flot klædt i marmor, varme træsorter og glas, som giver skibet et strejf af luksus. Her er 12 dæk og plads til 2.130 passagerer samt et mandskab på ca. 1.000 personer. 

Ombord findes et væld af restauranter med alt fra stor buffet til specialrestauranter og hovedrestauranten i to etager. Som man kan forvente hos Celebrity Cruises, får du en masse valgmuligheder ved måltiderne, lige fra den uformelle Oceanview Café til den mere formelle Bistro on Five Restaurant. (Der betales tillæg for nogle specialrestauranter). 

Derudover finder du hyggelige barer, lounge, inden- og udendørs poolområde, jacuzzi samt et wellnessområde kun for voksne. Ombord finder du også et førsteklasses træningscenter med blandt andet yoga og tai chi og et lækkert spa med skønhedssalon. Skibet har desuden sit eget store, flotte teater, hvor du kan lade sig underholde af Broadwayinspirerede shows. Her er kort sagt alt, hvad hjertet kan begære - fra den velduftende italienske kaffebar Café al Bacio, den hyggelige vinbar til den populære Martinibar med den frosne bardisk, der holder dine cocktails dejligt kølige, mens du beundrer bartendernes jongleren med flasker, glas og cocktailshakere.

Kahytter

Vi benytter indvendige kahytter, kategori 10, 11 eller 12 (ca. 16 m2), udvendige kahytter, kategori 06, 07 eller 08 (ca. 17 m2), og kahytter med balkon, kategori 2C (ca. 18 m2 og med ca. 3,5 m2 balkon). Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Alle kahytter har desuden en mindre siddegruppe, tv, telefon, aircondition samt badeværelse med hårtørrer.

Classic drikkepakke er inkluderet ved bestilling af udvendige kahytter kategori 06, 07 og 08 og balkonkahytter kategori 2C. 
(Værdi 55 USD pr. dag pr. person.)


Drikkepakken består af:
Lokale drikkevarer i restauranter og barer om bord (øl, vand, husets vin og lokal spiritus). Ønsker man kendte mærker, specialøl og årgangsvine, kan det tilkøbes ombord til 10 USD pr. person pr. dag.

 

Celebrity Millenium.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om din rejse

eTA – Rejsetilladelse til Canada

Danske statsborgere skal søge om indrejsetilladelse (eTA) til Canada senest 72 timer inden afrejsen fra Danmark. Dette gælder også, hvis du mellemlander i Canada på vej til en anden destination. eTA skal søges online og det officielle link findes på eTAs officielle hjemmeside. Registeringen tage kun et par minutter, og det eneste du skal bruge er dit pas, et kreditkort samt din e-mailadresse. Der opkræves et gebyr på CAD 7 pr. ansøgning og dette skal betales med kreditkort - Visa, Master Card eller American Express.  Betalingen foregår direkte på hjemmesiden. Når ansøgningen er godkendt, udskrives en kopi af dit eTA, som du fremviser sammen med dine rejsedokumenter ved check-ind i lufthavnen. Bemærk venligst, at udenlandske statsborgere, herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, bedes kontakte den canadiske ambassade for at få oplyst hvilket regler, der gælder for deres indrejse. 

Bemærk: eTA er gyldigt i 5 år, hvis der ikke skiftes pas indenfor disse 5 år. 

Den Canadiske ambassade kan kontaktes her. 

ESTA - Rejsetilladelse til USA

Alle danske statsborgere skal foretage en såkaldt ESTA-registrering senest 72 timer inden afrejsen fra Danmark. Dette gøres online på ESTAS officielle hjemmeside: www.esta.cbp.dhs.gov/esta. 
Du kan vælge den danske udgave i øverste højre hjørne på hjemmesiden. Der opkræves et gebyr på USD 14 pr. person, som betales via hjemmesiden med Visa, MasterCard, eller American Express.

Bemærk: ESTA-registreringen er gyldig i 2 år, men skal opdateres ved hver ny indrejse. 

Ønsker du, at Vitus Rejser skal foretage eTA og ESTA registreringen, bedes du tage kontakt til vores salgsafdeling senest 14 dage før afrejse. Vi gør opmærksom på at der opkræves et gebyr på Kr. 500,- pr. person for denne service. Beløbet er inkl. Esta og eTA gebyret. 

Vigtigt i forbindelse med ESTA

Rejsende, som får deres ESTA ansøgning afvist, skal søge om visum gennem den amerikanske ambassade. Bemærk venligst, at udenlandske statsborgere, herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, bedes kontakte den amerikanske ambassade for at få oplyst hvilke regler, der gælder for indrejse. I 2016 har de amerikanske myndigheder ændret reglerne, hvilket indebærer, at rejsende der har været i Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia og Yemen efter 1. marts 2011, skal søge om visum til USA ved personligt fremmøde på ambassaden. Ændringen vedrører også borgere, der har dobbelt statsborgerskab i et Visa Waiver-land (fx. Danmark) og Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia eller Yemen, skal søge om visum til USA ved personligt fremmøde på ambassaden. 

For opdaterede oplysninger om gældende indrejseregler til USA, se Udenrigsministeriets hjemmmeside her
Den amerikanske ambassade kan kontaktes her.

APIS

Idet flyselskabet forlanger pasoplysninger, vil du tættere på afrejse, modtage brev fra Vitus Rejser angående dette.

Ombordstigning på skib

Der er en række praktiske og sikkerhedsmæssige forhold, der skal være i orden før afrejsen. For at gøre ombordstigningen så enkel og hurtig som mulig, skal der foretages en forhåndsregistrering online.
Du skal foretage denne registrering, efter du har modtaget din rejseplan fra os ca. 30 dage før afrejse, -og senest 10 dage før afrejsen fra Danmark. Rejseplanen vil være påført et Booking ID, som skal bruges ved registreringen. Dette gøres på Celebrity Cruises hjemmeside. Her kan man også se de udflugter skibet tilbyder, købe drikkepakke, foretage reservationer til skønhedsbehandlinger og specialrestauranter, m.m.

Sikkerhedsøvelse på skibet

Der bliver afholdt en obligatorisk sikkerhedsøvelse ca. 30 minutter før afsejlingen. Information om dette gives over højtaleranlægget.

Bagage

Ved rejser til, fra eller via USA bør du kun låse din bagage med en såkaldt TSA-lås, som er godkendt af myndighederne i USA. Er bagagen låst ved rejse til, fra eller via USA, og beskadiges din bagage, hvis låsen brydes op af myndighederne, erstatter flyselskabet ikke skaderne.
TSA (Transportation Security Administration) er en amerikansk myndighed med ansvar for transportsikkerhed.

Betaling ombord

Valutaen om bord er USD, amerikanske dollars. Skibet har et kontantfrit system kaldet Sea Pass. På krydstogtets første dag opretter man en "Sea Pass konto”. Den giver mulighed for at kvittere for alt der købes om bord. Kontoen skal oprettes med et kreditkort eller ved indbetaling af kontant depositum. American Express, Visa og Mastercard/Eurocard accepteres som betalingskort. Man kan følge forbruget via tv i kahytten. På krydstogtets sidste dag får man udleveret en opgørelse over alle køb på kontoen. Har man ikke nogle indvendinger til opgørelsen, bliver beløbet automatisk debiteret kortet. Der findes hæveautomater om bord.

Drikkepenge

Obligatoriske drikkepenge på skibet er inkluderet, men et servicetillæg på 18 % tilføjes alle regninger på drikkevarer og skønhedsbehandlinger m.m. bestilt på skibet. Får du brug for vejledning angående drikkepenge undervejs på rejsen, kan du altid bede rejselederen om hjælp.

Påklædning på skib

Da krydstogtskibet har aircondition, kan der være lidt køligt om bord. Afslappet påklædning om dagen og lidt pænere tøj til om aftenen. Skibet afholder to såkaldte formelle aftener. Hvis man ønsker at deltage i disse, forventes det man klæder sig ekstra pænt på (for herrerne jakkesæt og for damerne smart/elegant). Der findes ikke strygejern i kahytterne (af sikkerhedshensyn). Det er ikke tilladt at medbringe rejsestrygejern på skibet. Man kan mod betaling få vasket og strøget tøj om bord. Jeans, shorts, T-shirts og badetøj accepteres ikke i restauranterne efter kl. 18.00. Hvis du ønsker at træne ombord, er mulighederne mange, så husk at medbringe træningstøj. I får selvfølgelig egne badehåndklæder til brug i pool-områderne under jeres cruise.

Klima

Gennemsnitstemperaturen i september måned for respektive rejsemål: Calgary ca. 17 grader og Vancouver ca. 18 grader. Yderligere oplysninger om vejret kan se på www.dmi.dk.

Valuta i land

Canadiske Dollar CAD og US Dollar USD. Det er en god idé, at medbringe et internationalt kreditkort.

Alkohol ombord

Hver voksen gæst over 21 år kan frit medbringe 2 flasker vin ombord på skibet i håndbagagen. Vinen må kun nydes i kahytten.
Det er ikke tilladt at medbringe øl, vin i karton, andre drikkevarer eller spiritus om bord. Enhver form for alkohol, som opdages i gæsters besiddelse, vil blive konfiskeret af skibets besætning.
Toldfri varer, som er købt i land eller måske på skibet, skal afleveres og bliver opbevaret af skibet indtil krydstogtets sidste aften, hvor det kan afhentes.
Alkohol kan købes om bord i restaurant og barer, aldersgrænsen er 21 år.
Aldersgrænsen på skibets diskotek er 18 år.

Faciliteter

Om bord findes flere sportsfaciliteter, som fitness center, løbebane mm. Endvidere findes der specialrestauranter, biograf, teater, kasino, gameroom, spa og frisør. For yderligere oplysninger og priser for respektive faciliteter læs mere her.

Kasino

For at spille på kasino skal man være fyldt 18 år.

Fitness Center

Børn under 16 år må ikke komme i fitnesscentret.

Spa/Solarium

For at benytte Aqua Spa skal man være fyldt 18 år, for solarium er aldersgrænsen 16 år.

Internet og telefoni

Internet café findes om bord, mod betaling. Trådløst internet findes i visse områder, egen bærbar computer må medbringes for at benytte dette. Prisen for at være koblet op kan være forholdsvis høj.
I kahytten kobles du op via telefonsystemet eller du kan koble dig op mod de trådløse hotspots, som findes rundt omkring på skibet.
Telefoni: i land gælder reglerne fra dit eget teleselskab.
Vær dog opmærksom på, at telefonsamtaler til og fra skibene er dyre. Du kan også benytte din mobiltelefon de fleste steder, men også her skal du være opmærksom på prisen.

Elektricitet

Der er stikkontakt i kahytten (110/220 volt). I alle kahytter er der hårtørrer.
Det vil være en god ide at medbringe adapter til brug på hotellerne.

Læge

På skibet findes et lægecenter, hvor man kan blive behandlet for lettere sygdomstilfælde mod betaling. Husk at gemme eventuelle kvitteringer, da forsikringsselskaber behøver dette som dokumentation for, at kunne refundere udlæg. Sværere sygdomstilfælde bliver behandlet i næste havn. Ved alvorlig sygdom- og eller ulykkestilfælde vil patienten blive hentet med helikopter.
Husk, det er vigtigt, at der inden afrejsen er tegnet en rejseforsikring, enten gennem et privat forsikringsselskab eller Vitus Rejser.

Rygning

Er ikke tilladt indendørs eller i kahytterne, eller på disses balkoner. Rygning er tilladt ganske få steder udendørs.

Middag

Gruppen er booket til at spise på samme tid på skibet. Rejselederen oplyser om tid og sted. 

Drikkepakke

Classic drikkepakke er inkludert ved bestilling af udvendige kahytter kategori 7/8 og balkonkahytter kat. 2B. (Værdi 2.950,- pr. person.)

Drikkepakken består af

Lokale drikkevarer i restauranter og barer om bord (øl, vand, husets vin og lokal spiritus). Ønsker man kendte mærker, specialøl og årgangsvine, kan det tilkøbes ombord til 10 USD pr. person pr. dag.

Prisen inkluderer ikke

Forsikringer, øvrige måltider, skibets specialrestauranter, drikkevarer, personlige udgifter samt skibets egne udflugter.

Udflugter købt på skibet

Vær opmærksom på at skibets egne udflugter ikke er inkluderet i prisen, at Vitus Rejser ikke kender til programmerne på turene, og at guiden som oftest taler engelsk. Udflugter kan bestilles og betales enten ved indcheckningen eller om bord.

Tidsforskel 

Calgary – 8 timer, Juneau – 10 timer, Vancouver – 9 timer.

Vaccinationer

Se Statens Serum Institut på: www.vaccination.dk eller Rejseklinikken på: www.rejseklinikken.dk. Rejseklinikken i Charlottenlund tlf. nr. 39 63 01 15 giver rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.

Venligst bemærk

Det er ikke tilladt at medbringe følgende ombord: Alkohol (kun 2 flasker vin ved indtjekning), strygejern, saks, knive, vinåbner, ulovlige rusmidler, stearinlys, kaffemaskine/elkedel, elektriske transformere, brandbare væsker mm.

Ændring i rejserute

Skulle skibets kaptajn afvige fra den planlagte rute, sker denne ændring kun for at sikre passagerernes sikkerhed. Yderligere informationer kan findes på Celebrity Cruises hjemmeside.