Små grupper

Rocky Mountains & Krydstogt til Alaska

Krydstogter
14 Dage

På denne rundrejse har vi kombineret Canadas smukkeste landskaber i Rocky Mountains med Columbia Icefield og Vancouver, hvorfra vi påbegynder en uges krydstogt langs Alaskas kyst – en af verdens smukkeste sejlruter. 

Velkommen til en verden fyldt med de mest fantastiske naturscenerier. Vi får brug for alle superlativer til at beskrive denne rejse til et område, hvor luften er ren, frisk og klar, og hvor der er gode muligheder for at opleve det rige dyreliv der findes til lands, til vands og i luften.  

Vi flyver til Calgary i den canadiske provins Alberta, og herfra kører vi til Rocky...

På denne rundrejse har vi kombineret Canadas smukkeste landskaber i Rocky Mountains med Columbia Icefield og Vancouver, hvorfra vi påbegynder en uges krydstogt langs Alaskas kyst – en af verdens smukkeste sejlruter. 

Velkommen til en verden fyldt med de mest fantastiske naturscenerier. Vi får brug for alle superlativer til at beskrive denne rejse til et område, hvor luften er ren, frisk og klar, og hvor der er gode muligheder for at opleve det rige dyreliv der findes til lands, til vands og i luften.  

Vi flyver til Calgary i den canadiske provins Alberta, og herfra kører vi til Rocky Mountains, som er blandt de højeste bjergkæder i verden. Her oplever vi Canadas ældste nationalpark Banff, hvor vi blandt andet ser den berømte smaragdgrønne Emerald Lake. Glæd dig også til at bo tre nætter på det 4-stjernede, luksuriøse Kananaskis Mountain Lodge! Herfra kører vi på verdens smukkeste landevej, Icefields Parkway, til ”The Rockies” største nationalpark, Jasper, hvor vi skal opleve Columbia Icefields, det største gletsjerområde syd for polarcirklen. Vores rejse fortsætter ind i British Columbias cowboyland med de store kvægfyldte højsletter, det rige, vilde dyreliv og de mange First Nation-reservater. Vi får et godt indtryk af storbyen Vancouver, inden vi går ombord på vores lækre krydstogtskib.

Vi sejler langs Alaskas mageløse kyst, hvor du fra skibet har udsigt til den blå himmel og bjergenes sneklædte tinder. Er vi heldige, ser vi hvaler, og undervejs oplever vi den spektakulære smaragdgrønne fjord, omgivet af bjerge hvorpå vandfaldene bruser ned over  skovklædte sider. En vild oplevelse som de færreste vil glemme. Skibet lægger til ved interessante anløbssteder, der byder på naturoplevelser i verdensklasse og legendariske historier fra guldfeberens gyldne tider i 1800-tallet. Vi følger i pionerernes fodspor, og lader os forføre af den spektakulære skønhed i Alaska. 

Kort - Rocky Mountains og krydstogt til Alaska - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt, udvendig, kategori 8N
1.200,-
Dobbeltkahyt, udvendig med balkon, kategori 6D
3.900,-
Eneværelse/Indvendig enekahyt, kategori 4V
9.600,-
Eneværelse/Udvendig enekahyt, kategori 8N
10.700,-
Eneværelse/Udvendig enekahyt med balkon, kategori 6D
14.900,-
Afbestillingsforsikring
2.075,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Amsterdam-Calgary
 • Fly Vancouver-Amsterdam/Paris-København 
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 2.241
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 3 nætter i Kananaskis på Kananaskis Mountain Lodge****
 • 1 nat i Kamloops på Hampton Inn by Hilton***
 • 1 nat i Vancouver på Metropolitan Hotel****
 • 7 nætter på Serenade of the Seas****
 • 12 x morgenmad (2.-13. dag)
 • 7 x frokost (6.-12. dag)
 • 12 x middag (1.-12. dag)
 • Udflugt i Banff Nationalpark med Lake Louise
 • Gletsjersafari ved Columbia Icefield
 • Besøg i Jasper Nationalpark
 • Besøg i Glacier Nationalpark
 • Besøg i Mount Revelstoke Nationalpark
 • Byrundtur i Vancouver med lokalguide
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til chauffør, lokalguide og skibet, værdi kr. 1.042,-
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Reserver i god tid: På denne rejse er der plads til 24 deltagere.
For at holde vores høje kvalitetsniveau, har vi pladsbegrænsning på vores rejser. Vi anbefaler derfor, at du altid bestiller i så god tid som muligt - især hvis du ønsker en specifik værelsestype, som f.eks. eneværelse - hvis du vil være garanteret plads på din drømmerejse.

Rejseforedrag inden afrejse
Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og måske allerede her møde dine medrejsende. Foredragene finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med dag og sted et par måneder før, du skal af sted på din drømmerejse.

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dagsprogram

1. dag: Calgary og Rocky Mountains

Vi flyver fra København med KLM via Amsterdam til storbyen Calgary, hvor vi ankommer efter frokost. På mindre end 100 år er Calgary vokset fra en mudret forpost til en velhavende olie- og gas-by med smukke huse og høje skyskrabere. Nogle mindes måske også, at byen i 1988 var vært ved Vinter-OL. Fra lufthavnen kører vi mod centrum, hvor vi passerer nogle af byens store højdepunkter. Vi ser blandt andet Fort Calgary, og rejselederen fortæller om det vilde Vesten, da byen var handelscentrum for produktion af kvæg og hvede. En historie man fejrer årligt i to uger i juli under Calgary Stampede. I byens centrum kører vi igennem forretningsdistriktet og forbi byens ikoniske tårn, der er 191 meter højt, inden vi forlader metropolen og kører mod den canadiske del af bjergkæden Rocky Mountains - i daglig tale The Rockies - som starter blot 80 kilometer udenfor byen. Vi kører langs foden af bjergene over det flade prærielandskab til Kananaskis på grænsen til Banff Nationalpark i den canadiske provins Alberta Kananaskis. Området er særlig kendt for sit rige dyreliv – er vi heldige ser vi måske også en flok vilde heste. Her i de unikke omgivelser har vi tre nætter med første parket til bjergenes skønhed. 

Inkluderede måltider: Middag.

Calgary skyline.

Calgary skyline.

2. dag: Banff Nationalpark

Efter morgenmaden er vi klar til at opleve Banff Nationalpark, som er Canadas ældste. Udover at være på UNESCO’s verdensarvsliste, vrimler parken også med dyreliv - hold godt udkig efter elge, bjørne, bighorn-får og bjerggeder. Det bliver i sandhed en dag i naturens tegn med majestætiske bjerge, smaragd-grønne bjergsøer og ikke mindst en klar og ren bjergluft.

Vi kører tidligt fra Kananaskis til jernbanen Spiral Tunnels, som har måske nok verdens skarpeste sving. Vi fortsætter til den postkortsmukke Emerald Lake. Næste fotostop er ved Kicking Horse-floden med den naturlige bro af klippeformationer. Frokostpausen holder vi ved Lake Louise, der ligger smukt med sit turkisblå vand op mod Victoria-gletsjeren – en af Canadas mest fotograferede udsigter og indbegrebet af, hvad man forbinder med Rocky Mountains. På vej tilbage til Kananaskis laver vi ved Banff en lille afstikker forbi det gamle Banff Springs Hotel fra 1900-tallet, hvor du nedenfor dette kan se Bow-vandfaldet, som du måske kender fra filmen Skæbnefloden med Marilyn Monroe. Tilbage på hotellet kan du måske slappe lidt af i hotellets spa eller poolområde efter en dag med nogle af Nordamerikas mest spektakulære naturscenerier.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den smaragdgrønne Emerald Lake.

Den smaragdgrønne Emerald Lake.

3. dag: Kananaskis - Athabasca-gletsjeren

Nyd udsigten, når vi kører langs den 230 kilometer lange hovedvej, The Icefields Parkway. Undervejs glider gletsjere, bjerge, vandfald og turkisblå søer forbi. På vej til Jasper Nationalpark stopper vi ved Bow Lake, Crowfoot-gletsjeren og Peyto Lake. Jasper Nationalpark er den største i de canadiske Rockies, og her er både storslåede naturscenerier og et rigt dyreliv. Vi stopper ved det berømte Columbia Icefield, hvor otte store gletsjere løber sammen og danner det største gletsjerområde syd for polarcirklen. Her stiger vi ombord i en specialbygget snebus og kører cirka fem kilometer ind på Athabasca-gletsjeren, hvor du får lov til at stå på tusind år gammel is. Efter denne spændende oplevelse kører vi tilbage til vores dejlige hotel i Kananaskis. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Slow Coach ved Athabasca-gletsjeren.

4. dag: Kananaskis - Kamloops

Fra Kananaskis kører vi mod vest igennem Glacier National Park, som er en skattekiste af naturscenerier med stejle kantede bjerge, smalle dale, talrige vandfald og gletsjere. På vores køretur kommer vi igennem et landskab af tætte grønne skove, smukke søer, dybe dale, og overalt er vi omgivet af de høje forrevne bjergtinder. Området byder også på en interessant historie, da det var her, at major A.B. Rogers i 1881 var udsendt af den canadiske jernbane for at finde et pas igennem, hvad man dengang anså for uigennemtrængelige bjergtoppe. Vi fortsætter igennem den lille nationalpark Mount Revelstoke, som udover de barske stejle bjerge også byder på et regnskovsområde fyldt med gamle røde ceder- og fyrretræer, hvoraf flere er mere end 1.000 år gamle. I området finder man også både Grizzly bjørne, bjerggeder, det truede fjeldrensdyr og et varieret fugleliv med omkring 50 forskellige arter. Vores destination i dag er Kamloops, som ligger ved sammenløbet af South og North Thompson-floden. Vi befinder os nu midt i cowboylandet, hvor du på gaderne kan møde cowboys med Stetsonhatte, og hvor country og westernmusikken strømmer ud fra de lokale barer. Vi bor på et dejligt hotel, der ligger i udkanten af byen.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Bjørne i Mount Revelstoke.

Bjørne i Mount Revelstoke.

5. dag: Kamloops - Vancouver

Vi forlader cowboylandets hovedstad, kører mod vestkysten og igennem bjerglandskabet Cariboo Mountains, der er en del af Columbia Mountains. Her finder man fossiler og halvædelstene, og i 1800-tallet valfartede folk fra hele verden hertil for at finde guld. Selvom guldfeberen for længst har lagt sig, så er området stadig en naturmæssig skattekiste. Vi følger den ikoniske Highway 1 og ser det ene storslåede natursceneri efter det andet. Undervejs kører vi også igennem flere First Nation reservater, der er reservater for det oprindelige canadiske folk. Der er store chancer for at se sorte bjørne i dette område, så hold udkig undervejs. Man skønner, at der findes cirka 250.000 bjørne i hele British Columbia. Vi fortsætter videre til den spektakulære Sea to Sky Highway, hvorfra udsigten over Vancouvers fjord er mageløs. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel, som ligger centralt i Vancouver.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.
 
Cariboo Mountains.

6. dag: Vancouver - Serenade of the Seas

Afsejling kl. 18.00.
Vancouver er Canadas tredjestørste by og i dag skal vi se nærmere på, hvad byen har at tilbyde. Vi besøger blandt andet Stanley Park – byens stille oase fyldt med 150 år gamle cedertræer og flere autentiske totempæle. Området var tidligere beboet af First Nations, og hver pæl er fra en af områdets stammer.

For at få et optimalt udbytte af byrundturen har vi allieret os med en lokalguide, som fortæller byens spændende historie. Det første spadestik til byen blev gjort i 1867 i kvarteret Gastown. Vi kommer også forbi det farverige Chinatown, inden vi midt på dagen kører til Canada Place, hvor Serenade of the Seas ligger til kaj. Mens vi venter på, at bagagen bliver bragt til vores kahytter, spiser vi en frokost ombord. Resten af eftermiddagen kan du bruge på at gå på opdagelse på skibet, inden vi igen mødes for at sætte os til bords til aftenens middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Udsigt over charmerende Vancouver.

Udsigt over charmerende Vancouver.

7. dag: Alaska Marine Highway – Inside Passage

Vi er startet på vores dejlige krydstogt, hvor vi følger ruten Alaska Marine Highway mod nord. Vi sejler indenskærs hele dagen, og så langt øjet rækker er der flot, vild og øde natur. Dette er en af verdens smukkeste sejladser. ”Et ensomt sted med is, sne og nyfødte klipper, diset, dystert og mystisk.” Sådan skrev forfatteren John Muir, da han besøgte stedet i 1879. Nyd den fantastiske udsigt til gletsjerne, fjorden og de snedækkede bjergtoppe, mens du nipper til en cappuccino eller cocktail ombord. Her i området søger både spækhuggere og pukkelhvaler efter føde og parrer sig, inden de begiver sig til varmere farvande ved Mexico og Hawaii. Så hold udkig fra skibet – måske er vi heldige at se de store pattedyr.

Inside Passage er 1600 kilometer lang fra det sydlige til det nordlige Alaska og omgivelserne ændrer sig hele tiden. Undervejs passerer vi fjorde med små pittoreske landsbyer, idylliske bugter og nogle gange er vi omgivet af små øer fyldt med tårnhøje træer. Om sommeren er her lyst cirka 16 timer i døgnet, så du har virkelig mulighed for at nyde de smukke naturscenerier, som dukker op som perler på en snor.
 
Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

En flok spækhuggere i Inside Passage mod Alaska.

En flok spækhuggere i Inside Passage mod Alaska.

8. dag: Ketchikan

Ankomst kl. 7.00 og afsejling kl. 16.00. 
Ketchikan, der ligger i det sydøstlige Alaska, var tidligere et indiansk fiskersamfund, som var hjemsted for Tlingit-stammen. Her får du mulighed for at dykke ned i den lokale historie ved at besøge Totem Heritage Center, hvor du finder verdens største samling af totempæle. Disse pæle har mange forskellige funktioner for de indfødte, idet både legender, familiebegivenheder og historiske hændelser blev afmærket på dem. Tag en spadseretur i de hyggelige gader med de farverige huse, og mærk byens stemning. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ketchikan i Alaska.

9. dag: Juneau

Ankomst kl. 9.00 og afsejling kl.18.30. 
Juneau har siden år 1906 været Alaskas hovedstad. Byen er omgivet af et ekstremt terræn, så derfor kan du kun komme hertil med skib eller fly. Bjerget Mount Roberts troner i baggrunden af det lille samfund, hvor der bor cirka 35.000 indbyggere. Byen er opkaldt efter en canadisk guldgraver, Joe Juneau, som også ligger begravet på den lokale kirkegård. På mange måder er det Amerikas mærkeligste statshovedstad. Man kan ikke køre til den, og den ligger ud til et vandområde, der aldrig fryser til, og samtidig er den omgivet af den gigantiske Mendenhall-gletsjer, som aldrig smelter. I byen ligger moderne kontor- og forvaltningsboliger side om side med kulørte træbygninger, hvor du finder hoteller, restauranter og salooner, som de så ud for 100 år siden. Det var dengang guldfeberen raserede og byen var fyldt med guldjægere. Gå en tur i det historiske distrikt, som i begyndelsen af 1900-tallet havde mere end 30 salooner. Besøg eventuelt Red Dog Saloon, hvor du, udover at smage den lokale øl, også kan se Wyatt Earps pistoler blandt de mange interessante udstillingsgenstande i baren. Du kan også tage kabelbanen op over det grønne skovområde til toppen af Mount Roberts, hvor du kan nyde den pragtfulde udsigt over området i 600 meters højde. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Red Dog Saloon i Juneau.

10. dag: Skagway - porten til guldområdet Klondike

Ankomst kl. 7.00 og afsejling kl. 18.30
Skagway betyder på Tlingit ”Et omblæst sted med skumtoppe på vandet”. I 1898 var det Alaskas største by med cirka 20.000 indbyggere, som valfartede hertil med et håb om store guldfund i Klondike-området. Byen bød på hoteller, salooner, dansesteder og spillehuse, så der er ingen tvivl om, at her har været livligt. Da guldfundene dalede i 1900-tallet søgte guldgraverne til andre steder, og i dag bor her blot cirka 1000 mennesker. Fra Skagway kan du køre med verdens stejleste togbane, den berømte White Pass og Yokon Route Railway, hvor man kører gennem smukke landskaber med udsigt til gletsjere, bjerge, vandfald, tuneller og broer. Du kan også udforske byens historie på Skagway museum.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den berømte togstrækning White Pass.

Den berømte togstrækning White Pass.

11. dag: Tracy Arm fjorden (til søs)

I dag har vi en hel dag til søs, hvor vi skal opleve et af naturens vidundere, når vi sejler ind i Tracy Arm fjorden. Tracy Arm fjorden består faktisk af to fjorde, som begge er ca. 48 kilometer lange og en femtedel af fjorden er dækket af is. Så i løbet af dagen kan du i den smalle fjord opleve betagende bjerge med blanke klippesider fyldt vandfald, der tumler ned i det smaraggrønne vand. Undervejs sejler vi også forbi et væld af små isbjerge og i bunden af fjorden forsøger kaptajnen at komme tæt på den impnerende Sawyer gletsjer. Det er et fantastisk naturfænomen og et af Alaskas mest betagende natur- og vildtområder. Her kan du måske være heldig at spotte både sorte og brune bjørne, ulve, hvaler, ørne og et væld af sæler. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Sejlads i Tracy Arm fjorden.

Sejlads i Tracy Arm fjorden.

12. dag: På havet

Nyd din sidste dag til søs. Måske har du lyst til at forkæde dig selv med en dejlig spa oplevelse? Eller studer din skibsavis og se hvad skibet tilbyder af aktiviteter og underholdning om bord.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

13. dag: Hjemrejse

Ankomst kl. 7.00. 
Efter morgenmaden forlader vi skibet efter et dejligt krydstogt med store oplevelser og indtryk. Vi flyver med KLM eller Air France til Europa og efter et flyskift i Amsterdam eller Paris fortsætter vi til København.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

14. dag. København

Vi ankommer til København. 

Hotelinformation

Kananaskis Mountain Lodge ****
VisSkjul

Luksuriøst 4-stjernet hotel beliggende midt i det unikke og charmerende canadiske bjergområde. Det rustikke og atmosfærefulde hotel tilbyder smagfulde rammer for vores ophold samt et væld af lækre faciliteter. Her er der 247 værelser, fordelt på tre etager samt fem restauranter, to barer, indendørs pool, tennisbane og wellnesscenter med lækre spafaciliteter, som kan benyttes mod gebyr på cirka 350 kr. pr. dag. 

Værelser

Vi bor på standard dobbeltværelser på ca. 32m2 med minibar, te- og kaffefaciliteter, badekåbe, strygejern og strygebræt, tv og gratis WiFi samt badeværelse med brusniche eller badekar og hårtørrer.

Hampton Inn by Hilton ***, Kamloops
VisSkjul

Godt hotel beliggende i Kamloops - midt i Canadas cowboyland. Fra hotellet er der cirka ti minutters gang til Aberdeen shoppingcenter og blot et kvarter til søen. Her findes 81 værelser, fordelt på fire etager, og derudover har hotellet en morgenmadsrestaurant, bar, fitnesscenter, indendørs pool, sikkerhedsboks i receptionen og elevator. 

Værelser

Vi bor på standard dobbeltværelser, som alle er udstyret med aircondition, te- og kaffefaciliteter, strygejern og strygebræt, tv, køleskab og gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer. 

Metropolitan Hotel ****, Vancouver
VisSkjul

Dejligt centralt beliggende hotel i den nordlige del af byen et stenkast fra hovedgaden Granville Street og den kendte shopping gade Robson Street. På hotellet er der 197 værelser, fordelt på 18 etager, og derudover har hotellet en restaurant, bar, fitnesscenter og indendørs pool samt elevator. 

Værelser

Ophold i standard dobbeltværelse med bad og toilet, aircondition, te- og kaffefaciliteter, badekåbe, strygejern og strygebræt, tv, køleskab, telefon, værdiboks og gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer.

Serenade of the Seas ****
VisSkjul

Stort, moderne krydstogtskib fra redederiet Royal Caribbean. Med glas fra gulv til loft på fællesområderne, mange udvendige kahytter og glasinddækkede elevatorer som vender ud mod havet, har du hele tiden mulighed for at nyde udsigten fra skibet. Her er 13 dæk, 1.250 kahytter og plads til 2.500 passagerer samt et mandskab på 850 personer. Serenade of the Seas tilhører Radiance-klassen, som har en elegant europæisk atmosfære og stil.

Ombord finder du både kasino, butikker, flere barer og restauranter, spaafdeling (behandlinger mod betaling), fitnesscenter med blandt andet yoga og thai chi, et welnessområde kun for voksne og ikke mindst et stort udendørs dæk med pools, jacuzzi, løbebane og klatrevæg. Visse aktiviteter ombord er mod betaling. Skibet har også sit eget store, flotte teater, hvor der hver aften underholdes med Broadway-inspirerede shows.
 

Måltider

Helpension er inkluderet ombord, og på skibet findes et væld af restauranter med alt fra den store buffetrestaurant Windjammer og hovedrestauranten, hvor du hver dag kan vælge nye retter fra det dagligt skiftende menukort, den uformelle snackbar Park Café, den klassiske steakrestaurant Chop´s Grille og Izumi, der er en restaurant med blandt andet à la carte sushi. Der skal betales tillæg på nogle af skibets specialrestauranter. Vi har på forhånd bestilt bord i hovedrestauranten, så hele vores gruppe kan spise middagene sammen.

Kahytter

Vi benytter indvendige kahytter på dæk 7, 8, 9 og 10 kategori 2V eller 4V (ca. 15 m2), udvendige kahytter på dæk 3 og 4 kategori 8N (ca. 15 m2) samt kahytter med balkon på dæk 7, 8, 9 og 10 kategori 2D eller 6D (ca. 16 m2 med ca. 2 m2 balkon).  Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Alle kahytter har desuden en mindre siddegruppe, tv, radio, telefon, aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

Du kan læse mere om skibet her.

Serenade of the Seas.
Serenade of the Seas.
Soldækket og poolen på Serenade of the Seas.
Soldækket og poolen på Serenade of the Seas.
Det store teater på Serenade of the Seas.
Det store teater på Serenade of the Seas.
Udvendig balkonkahyt på Serenade of the Seas.
Udvendig balkonkahyt på Serenade of the Seas.
Atriumet på Serenade of the Seas.
Atriumet på Serenade of the Seas.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om din rejse

eTA – Rejsetilladelse til Canada

Danske statsborgere skal søge om indrejsetilladelse (eTA) til Canada senest 72 timer inden afrejsen fra Danmark. Dette gælder også, hvis du mellemlander i Canada på vej til en anden destination. eTA skal søges online og det officielle link findes på eTAs officielle hjemmeside. Registeringen tage kun et par minutter, og det eneste du skal bruge er dit pas, et kreditkort samt din e-mailadresse. Der opkræves et gebyr på CAD 7 pr. ansøgning og dette skal betales med kreditkort - Visa, Master Card eller American Express.  Betalingen foregår direkte på hjemmesiden. Når ansøgningen er godkendt, udskrives en kopi af dit eTA, som du fremviser sammen med dine rejsedokumenter ved check-ind i lufthavnen. Bemærk venligst, at udenlandske statsborgere, herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, bedes kontakte den canadiske ambassade for at få oplyst hvilket regler, der gælder for deres indrejse. 

Bemærk: eTA er gyldigt i 5 år, hvis der ikke skiftes pas indenfor disse 5 år. 

Den Canadiske ambassade kan kontaktes her. 

ESTA - Rejsetilladelse til USA

Alle danske statsborgere skal foretage en såkaldt ESTA-registrering senest 72 timer inden afrejsen fra Danmark. Dette gøres online på ESTAS officielle hjemmeside: www.esta.cbp.dhs.gov/esta. 
Du kan vælge den danske udgave i øverste højre hjørne på hjemmesiden. Der opkræves et gebyr på USD 14 pr. person, som betales via hjemmesiden med Visa, MasterCard, eller American Express.

Bemærk: ESTA-registreringen er gyldig i 2 år, men skal opdateres ved hver ny indrejse. 

Ønsker du, at Vitus Rejser skal foretage eTA- og ESTA-registreringen, bedes du tage kontakt til vores salgsafdeling senest 14 dage før afrejse. Vi gør opmærksom på at der opkræves et gebyr på Kr. 500,- pr. person for denne service. Beløbet er inkl. Esta og eTA gebyret. 

Vigtigt i forbindelse med ESTA

Rejsende, som får deres ESTA ansøgning afvist, skal søge om visum gennem den amerikanske ambassade. Bemærk venligst, at udenlandske statsborgere, herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, bedes kontakte den amerikanske ambassade for at få oplyst hvilke regler, der gælder for indrejse.

I 2016 har de amerikanske myndigheder ændret reglerne, hvilket indebærer, at rejsende der har været i Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia og Yemen efter 1. marts 2011, skal søge om visum til USA ved personligt fremmøde på ambassaden. Ændringen vedrører også borgere, der har dobbelt statsborgerskab i et Visa Waiver-land (fx. Danmark) og Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia eller Yemen, skal søge om visum til USA ved personligt fremmøde på ambassaden. 

For opdaterede oplysninger om gældende indrejseregler til USA, se Udenrigsministeriets hjemmmeside her. Den amerikanske ambassade kan kontaktes her.

Vi gør desuden opmærksom på, at ingen sider i passet samt indersiden af omslaget må være beskadiget ved f.eks. at være iturevet eller på anden vis ødelagt, da man derved risikerer at blive afvist ved indrejse.

APIS

Idet flyselskabet forlanger pasoplysninger, vil du tættere på afrejse, modtage brev fra Vitus Rejser angående dette.

Bagage

Vi flyver med KLM, hvor du må medbringe 23 kg i ind tjekket bagage samt 12 kg i håndbagage. Din håndbagage må ikke overstige følgende et mål (55 x 35 x 25). Ved rejser til, fra eller via USA bør du kun låse din bagage med en såkaldt TSA-lås, som er godkendt af myndighederne i USA. Er bagagen låst ved rejse til, fra eller via USA, og beskadiges din bagage, hvis låsen brydes op af myndighederne, erstatter flyselskabet ikke skaderne.TSA (Transportation Security Administration) er en amerikansk myndighed med ansvar for transportsikkerhed.

Elektricitet

Strømspændingen i el-nettet i Canada er anderledes end i Danmark. Der er kun 120 volt i stikkontakterne og selve kontakterne er også til flade og aflange ben i stedet for de runde. Vi anbefaler at du medbringer en adapter eller konverter hjemmefra

Klima

Gennemsnitstemperaturer:
Calgary: Ca. 15-17 grader
Banff: Ca. 15-17 grader
Jasper: Ca. 13-15 grader
Vancouver: Ca. 16-18 grader
Alaska: Ca. 11-18 grader grader
Yderligere oplysninger fås på www.dmi.dk.

Toldregler

Vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at indføre frisk frugt, grøntsager, planter, frø og fersk kød til USA og Canada.

Tidsforskel 

Calgary – 8 timer
Juneau – 10 timer
Vancouver – 9 timer.

Vaccinationer

Der kræves ingen. Statens Serum Institut og Rejseklinikken anbefaler dog visse vaccinationer. Se eventuelt www.rejseklinikken.dk og www.vaccination.dk.
Vi anbefaler, at egen læge kontaktes ca. 6 uger før afrejse for nærmere information. Rejseklinikken i Charlottenlund tlf. nr. 39 63 01 15 giver rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.

Valuta

Amerikanske dollar (USD) og Canadiske dollars (CAD). På denne rejse skal man medbringe et internationalt kreditkort.

Værd at vide om krydstogter med Royal Caribbean

Alkohol ombord

Der må medbringes 2 flasker vin per kahyt af personer over 21 år i håndbagagen. Vinen må kun nydes i kahytten. Det er ikke tilladt at medbringe øl, vin i karton, andre drikkevarer eller spiritus om bord. Enhver form for alkohol, som opdages i gæsters besiddelse, vil blive konfiskeret af skibets besætning. Toldfri varer, som er købt i land eller måske på skibet, skal afleveres og bliver opbevaret af skibet indtil krydstogtets sidste aften, hvor det kan afhentes. Alkohol kan købes om bord i restaurant og barer, aldersgrænsen er 21 år. Aldersgrænsen på skibets diskotek er 18 år.

Betaling ombord

Valutaen ombord er USD, amerikanske dollars. Skibet har et kontantfrit system kaldet Sea Pass. På krydstogtets første dag opretter man en Sea Pass-konto. Den giver mulighed for at kvittere for alt, der købes ombord. Kontoen skal oprettes med et kreditkort eller ved indbetaling af kontant depositum. American Express, Visa og Mastercard/Eurocard accepteres som betalingskort. Man kan følge forbruget via tv´et i kahytten. På krydstogtets sidste dag får man udleveret en opgørelse over alle køb på kontoen. Har man ikke nogle indvendinger til opgørelsen, bliver beløbet automatisk debiteret kortet. Der findes hæveautomater ombord.

Drikkepenge

Obligatoriske drikkepenge på skibet er inkluderet, men et servicetillæg på 18 % tilføjes alle regninger på drikkevarer og skønhedsbehandlinger m.m. bestilt på skibet.
Får du brug for vejledning angående drikkepenge undervejs på rejsen, kan du altid bede rejselederen om hjælp.

Elektricitet

Der er stikkontakt i kahytten (110/220 volt). I alle kahytter er der hårtørrer. Det vil være en god ide at medbringe adapter.

Faciliteter

Ombord findes flere sportsfaciliteter, som fitnesscenter, løbebane mm. Endvidere findes der specialrestauranter, biograf, teater, kasino, gameroom, spa og frisør. For yderligere oplysninger og priser for respektive faciliteter se www.royalcaribbean.dk

Fitnesscenter

Børn under 16 år må ikke komme i fitnesscentret.

Internet og telefoni

Internetcafé findes ombord, mod betaling. WiFi findes i visse områder. Prisen for at være koblet op kan være forholdsvis høj. I kahytten kobles du op via telefonsystemet eller du kan koble dig op mod de trådløse hotspots, som findes rundt omkring på skibet.

Telefoni: I land gælder reglerne fra dit eget teleselskab. Vær dog opmærksom på, at telefonsamtaler til og fra skibet er dyre. Du kan også benytte din mobiltelefon de fleste steder, men også her skal du være opmærksom på prisen.

Kasino

For at spille på kasino skal man være fyldt 18 år.

Læge

På skibet findes et lægecenter, hvor man kan blive behandlet for lettere sygdomstilfælde mod betaling. Husk at gemme eventuelle kvitteringer, da forsikringsselskaber behøver dette som dokumentation for, at kunne refundere udlæg. Sværere sygdomstilfælde bliver behandlet i næste havn. Ved alvorlig sygdom- og eller ulykkestilfælde vil patienten blive hentet med helikopter.
Husk, det er vigtigt, at der inden afrejsen er tegnet en rejseforsikring, enten gennem et privat forsikringsselskab eller Vitus Rejser.

Middag

Gruppen er booket til at spise på samme tid på skibet. Rejselederen oplyser om tid og sted. 

Ombordstigning på skib

Der er en række praktiske og sikkerhedsmæssige forhold, der skal være i orden før afrejsen. For at gøre ombordstigningen så enkel og hurtig som mulig, skal der foretages en forhåndsregistrering online. Du skal foretage denne registrering, efter du har modtaget din rejseplan fra os ca. 30 dage før afrejse, - og senest 10 dage før afrejsen fra Danmark. Rejseplanen vil være påført et Booking ID, som skal bruges ved registreringen. Dette gøres på Royal Caribbeans hjemmeside: www.royalcaribbean.dk.  Her kan man også se de udflugter, skibet tilbyder, købe drikkepakke, foretage reservationer til skønhedsbehandlinger og specialrestauranter, m.m.

Prisen inkluderer ikke

Forsikringer, øvrige måltider, skibets specialrestauranter, drikkevarer, personlige udgifter samt skibets egne udflugter.

Påklædning på skib

Da krydstogtskibet har aircondition, kan der være lidt køligt ombord. Afslappet påklædning om dagen og lidt pænere tøj til om aftenen. Skibet afholder to såkaldte formelle aftener. Hvis man ønsker at deltage i disse, forventes det, man klæder sig ekstra pænt på (for herrerne jakkesæt og for damerne smart/elegant). Der findes ikke strygejern i kahytterne (af sikkerhedshensyn). Det er ikke tilladt at medbringe rejsestrygejern på skibet. Man kan mod betaling få vasket og strøget tøj ombord. Jeans, shorts, T-shirts og badetøj accepteres ikke i restauranterne efter kl. 18.00. Hvis du ønsker at træne ombord, er mulighederne mange, så husk at medbringe træningstøj. Der udleveres badehåndklæder til brug i poolområderne.

Sikkerhedsøvelse på skibet

Der bliver afholdt en obligatorisk sikkerhedsøvelse cirka 30 minutter før afsejlingen. Information om dette gives over højtaleranlægget.

Spa/solarium

For at benytte Aqua Spa skal man være fyldt 18 år. For solarium er aldersgrænsen 16 år.

Sprog ombord

Der tales engelsk ombord, og al information, underholdning med videre er på engelsk.

Rygning

Er ikke tilladt indendørs eller i kahytterne, eller på disses balkoner. Rygning er tilladt ganske få steder udendørs.

Udflugter købt på skibet

Vær opmærksom på, at skibets egne udflugter ikke er inkluderet i prisen, at Vitus Rejser ikke kender til programmerne på turene, og at guiden som oftest taler engelsk. Udflugter kan bestilles og betales enten ved indcheckningen eller ombord.

Venligst bemærk

Det er ikke tilladt at medbringe følgende ombord: Alkohol (kun to flasker vin ved indcheckning), strygejern, saks, knive, vinåbner, stearinlys, kaffemaskine/elkedel, elektriske transformere, brandbare væsker mm.

Vitus Rejsers rejseleder

På rejsen deltager en rejseleder fra Vitus Rejser, som vil sørge for alle de praktiske ting. Det er rejselederens opgave at være det koordinerende led ved f.eks. flyskift og under de forskellige udflugter. Rejselederen sørger for, at du får vigtige informationer på dansk og sørger også for oversættelse på udflugter beskrevet i dagsprogrammet. Ombord på skibet vil rejselederen dagligt kunne træffes på et nærmere anvist sted og tidspunkt. Her er man altid velkommen til at henvende sig, såfremt man har brug for hjælp, information eller blot ønsker at sludre lidt.   

Yderligere informationer

Kan findes på Royal Caribbeans danske hjemmeside www.royalcaribbean.dk

Ændring i rejserute

Skulle skibets kaptajn afvige fra den planlagte rute, sker denne ændring kun for at sikre passagerernes sikkerhed.