Inkl. drikkepakke og WiFi ombord

Rocky Mountains & Krydstogt til Alaska · 2022

Krydstogter
14 Dage

På denne rundrejse har vi kombineret Canadas smukkeste landskaber i Rocky Mountains med Columbia Icefield og Vancouver, hvorfra vi påbegynder en uges krydstogt langs Alaskas kyst – en af verdens smukkeste sejlruter. 

Velkommen til en verden fyldt med de mest fantastiske naturscenerier. Vi får brug for alle superlativer til at beskrive denne rejse til et område, hvor luften er ren, frisk og klar, og hvor der er gode muligheder for at opleve det rige dyreliv der findes til lands, til vands og i luften.  

Vores rejse indledes i den canadiske provins Alberta, hvorfra vi kører til Rocky Mountains, som...

På denne rundrejse har vi kombineret Canadas smukkeste landskaber i Rocky Mountains med Columbia Icefield og Vancouver, hvorfra vi påbegynder en uges krydstogt langs Alaskas kyst – en af verdens smukkeste sejlruter. 

Velkommen til en verden fyldt med de mest fantastiske naturscenerier. Vi får brug for alle superlativer til at beskrive denne rejse til et område, hvor luften er ren, frisk og klar, og hvor der er gode muligheder for at opleve det rige dyreliv der findes til lands, til vands og i luften.  

Vores rejse indledes i den canadiske provins Alberta, hvorfra vi kører til Rocky Mountains, som er blandt de højeste bjergkæder i verden. Her oplever vi Canadas ældste nationalpark Banff og ser blandt andet den berømte smaragdgrønne Emerald Lake. Herfra kører vi på verdens smukkeste landevej, Icefields Parkway, til ”The Rockies” største nationalpark Jasper, hvor vi skal opleve Columbia Icefields, det største gletsjerområde syd for polarcirklen. Vores rejse fortsætter ind i British Columbias cowboyland med de store kvægfyldte højsletter, det rige, vilde dyreliv og de mange First Nation-reservater. Der bliver også tid til at få et godt indtryk af storbyen Vancouver, inden vi går ombord på vores lækre krydstogtskib.

Sejladsen går langs Alaskas mageløse kyst, hvor du fra skibet har udsigt til den blå himmel og bjergenes sneklædte tinder. Er vi heldige, ser vi hvaler, og undervejs oplever vi den imponerende Hubbard-tidevandsgletsjer, der er Nordamerikas største. Skibet lægger til ved interessante anløbssteder, der byder på naturoplevelser i verdensklasse og legendariske historier fra guldfeberens gyldne tider i 1800-tallet. Vi følger i pionerernes fodspor, og lader os forføre af Alaskas spektakulære skønhed. 

Vi sejler med det nyrenoverede skib Celebrity Eclipse, hvor du kan nyde det søde liv til søs helpension, drikkepakke, drikkepenge og WiFi inkluderet i prisen.

Særtilbud: 

Bestiller du rejsen minimum 10 måneder før afrejse, får du en early bird-bonus i form af on board credit, som du kan bruge som betaling ombord på skibet.

Din early bird-bonus:
100 USD pr. kahyt ved bestilling af indvendig eller udvendig kahyt
200 USD pr. kahyt ved bestilling af balkonkahyt
 

Kort - Rocky Mountains og krydstogt i Alaska - 2022

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt, udvendig, kategori 07 · Afr. 5/7, 2/8 og 16/8
2.500,-
Dobbeltkahyt, udvendig, kategori 08 ·Afr. 30/8
1.500,-
Dobbeltkahyt, udvendig med balkon, kategori 2B · Afr. 5/7, 2/8 og 16/8
3.500,-
Dobbeltkahyt, udvendig med balkon, kategori 2B · Afr. 30/8
2.500,-
Eneværelse/Indvendig enekahyt, kategori 10 el. 11 · Afr. 5/7, 2/8 og 16/8
11.500,-
Eneværelse/Indvendig enekahyt, kategori 10 · Afr. 30/8
10.500,-
Eneværelse/Udvendig enekahyt, kategori 07 · Afr. 5/7, 2/8 og 16/8
16.500,-
Eneværelse/Udvendig enekahyt, kategori 8 · Afr. 30/8
15.500,-
Eneværelse/Udvendig enekahyt med balkon, kategori 2B ·Afr. 5/7, 2/8 og 16/8
17.500,-
Eneværelse/Udvendig enekahyt med balkon, kategori 2B · Afr. 30/8
16.500,-
Afbestillingsforsikring
2.099,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Calgary/Vancouver t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. ca. kr. 2.446
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 2 nætter i Banff på Banff Caribou Lodge***+ 
 • 1 nat i Jasper på Jasper Inn***
 • 1 nat i Kamloops på Double Tree Kamloops***+
 • 1 nat i Vancouver på Sheraton Wall Centre****
 • 7 nætter på Celebrity Eclipse****
 • 12 x morgenmad (2.-13. dag)
 • 7 x frokost (6.-12. dag)
 • 13 x middag (1.-12. dag)
 • Classic-drikkepakke ombord 
 • Gratis WiFi ombord
 • Udflugt i Banff Nationalpark med stop ved Lake Louise
 • Gletsjersafari ved Columbia Icefield
 • Besøg i Jasper Nationalpark
 • Besøg ved Sunwapta Falls
 • Byrundtur i Vancouver med lokalguide
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til chauffør og lokalguide, værdi kr. 226,-
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning, værdi kr. 700,-
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Særtilbud: 

Bestiller du rejsen minimum 10 måneder før afrejse, får du en early bird-bonus i form af on board credit, som du kan bruge som betaling ombord på skibet.

Din early bird-bonus:
100 USD pr. kahyt ved bestilling af indvendig eller udvendig kahyt
200 USD pr. kahyt ved bestilling af balkonkahyt

Reserver i god tid: På denne rejse er der plads til 26-30 deltagere.

For at holde vores høje kvalitetsniveau, har vi pladsbegrænsning på vores rejser. Vi anbefaler derfor, at du altid bestiller i så god tid som muligt - især hvis du ønsker en specifik værelsestype, som f.eks. eneværelse - hvis du vil være garanteret plads på din drømmerejse.

Rejseforedrag inden afrejse

Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og måske allerede her møde dine medrejsende. Foredragene finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med dag og sted et par måneder før, du skal af sted på din drømmerejse.

Dagsprogram

1. dag: København – Calgary – Rocky Mountains

Fra København flyver vi med mellemlanding i Europa eller Canada til storbyen Calgary, hvor vi ankommer efter frokost. På mindre end 100 år er Calgary vokset fra en mudret forpost til en velhavende olie- og gasby med smukke huse og høje skyskrabere. Nogle mindes måske også, at byen i 1988 var vært ved Vinter-OL.

Fra lufthavnen kører vi mod centrum af Calgary, hvor vi passerer nogle af byens store højdepunkter. Vi ser blandt andet Fort Calgary, og rejselederen fortæller om Det Vilde Vesten, da byen var handelscentrum for produktion af kvæg og hvede. En historie man fejrer årligt i to uger i juli under Calgary Stampede. I centrum kører vi igennem forretningsdistriktet og forbi Calgarys ikoniske tårn, der er 191 meter højt, inden vi forlader metropolen og kører mod den canadiske del af bjergkæde Rocky Mountains - i daglig tale The Rockies - som starter blot 80 kilometer udenfor Calgary.

Vi kører langs foden af bjergene over det flade prærielandskab ind til Banff Nationalpark, som er Canadas ældste. Undervejs kan du slappe af og nyde de enestående naturscenerier og bjerglandskaber. Vi ankommer til hovedbyen Banff, som ligger i 1.400 meters højde med en mageløs udsigt til de omkringliggende bjerge. Her tjekker vi ind på et hotel, der ligger lige midt i byens hjerte omgivet af de mageløse bjergscenerier. Efter vi har fundet os til rette på vores værelser, mødes vi i hotellets restaurant til en fælles velkomstmiddag. 

Inkluderede måltider: Middag.

Calgary skyline.

Calgary skyline.

2. dag: Banff Nationalpark

Efter morgenmaden er vi klar til at opleve Banff Nationalpark, som udover at være på UNESCO’s Verdensarvsliste også vrimler med dyreliv - hold godt udkig efter elge, brune og sorte bjørne, bighorn-får og bjerggeder. Det bliver en dag i naturens tegn med majestætiske bjerge, smaragdgrønne bjergsøer og ikke mindst en klar og ren bjergluft.

Fra Banff kører vi til Kicking Horse-floden med den naturlige bro af klippeformationer, hvor vi holder fotostop, inden vi fortsætter til den postkortsmukke Emerald Lake. Vi holder frokostpause undervejs, inden vi fortsætter til Spiral Tunnels, som er en jernbane med måske nok verdens skarpeste sving. Herfra kører vi videre til Moraine Lake, hvori dalens ti høje bjerge spejler sig. Vi ser også Lake Louise, der ligger smukt med sit turkisblå vand op mod Victoria-gletsjeren – en af Canadas mest fotograferede udsigter og indbegrebet af, hvad man forbinder med Rocky Mountains. Tæt ved Banff stopper vi ved Sulphur-bjerget, hvor vi tager en bjergbane op til toppen for at nyde den forrygende udsigt over byen, som er omgivet af mægtige bjergtinder og vindblæste klipper.

Inden vi slutter dagens udflugt, kører vi forbi det gamle Banff Springs Hotel fra 1900-tallet, og nedenfor dette ser vi Bow-vandfaldet, som du måske kender fra filmen Skæbnefloden med Marilyn Monroe. Tilbage på hotellet er der tid til afslapning efter en dag med nogle af Nordamerikas mest spektakulære naturscenerier. Om aftenen venter en fælles middag i hotellets restaurant. 
 
Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den smaragdgrønne Emerald Lake.

Den smaragdgrønne Emerald Lake.

3. dag: Banff - Jasper

Nyd udsigten, når vi kører fra Banff langs den 230 kilometer lange hovedvej, The Icefields Parkway. Undervejs glider gletsjere, bjerge, vandfald og turkisblå søer forbi. På vej til Jasper Nationalpark stopper vi ved Bow Lake, Crowfoot-gletsjeren og Peyto Lake. Jasper Nationalpark er den største i de canadiske Rockies, og her er både storslåede naturscenerier og et rigt dyreliv. 

Vi stopper ved det berømte Columbia Icefield, hvor otte store gletsjere løber sammen og danner det største gletsjerområde syd for polarcirklen. Her stiger vi ombord i en specialbygget snebus og kører cirka fem kilometer ind på Athabasca-gletsjeren, hvor du får lov til at stå på tusind år gammel is. Herfra kører vi videre til Sunwapta Falls, hvor vi til fods går en lille tur til de to brusende vandfald, som stammer fra den berømte Athabasca-gletsjer. Efter dette fotostop fortsætter vi frem til nationalparkens hjerte og den lille bjergby Jasper med den afslappende atmosfære. Her bor vi på et af byens populære og rustikke hoteller. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Athabasca-gletsjeren.

Athabasca-gletsjeren.

4. dag: Jasper - Kamloops

Fra Jasper kører vi via Yellowhead Pass mod øst, og snart ser vi Mount Robson, der med sine 3.954 meter er det højeste bjerg i de canadiske Rocky Mountains. Måske er vi blandt de få heldige, der får lov at se den ellers sky- og tågebeklædte top. Vi forlader provinsen Alberta og fortsætter ind i British Columbia til Clearwater og Wells Gray Provincial Park – en vulkansk vildmark på 5.250 km2 fyldt med fire floder, seks søer, slumrende vulkaner og hele 39 navngivne, brusende vandfald.

Vores destination i dag er Kamloops, som ligger ved sammenløbet af South og North Thompson-floden. Vi befinder os nu midt i cowboylandet, hvor du på gaderne kan møde cowboys med Stetsonhatte, og hvor country- og westernmusikken strømmer ud fra de lokale barer. Vi bor på et dejligt hotel, der ligger blot 5 minutter i gåafstand fra Riverside Park og Thompson-floden. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Vi kører mod majestætiske Mount Robson.

Vi kører mod majestætiske Mount Robson.

5. dag: Kamloops - Vancouver

Vi forlader cowboylandets hovedstad, kører mod vestkysten og igennem bjerglandskabet Cariboo Mountains, der er en del af Columbia Mountains. Her finder man fossiler og halvædelstene, og  i 1800-tallet valfartede folk fra hele verden hertil for at finde guld. Selvom guldfeberen for længst har lagt sig, så er området stadig en naturmæssig skattekiste.

Vi følger den ikoniske Highway 1 og ser det ene storslåede natursceneri efter det andet. Undervejs kører vi også igennem flere First Nation-reservater, der er reservater for det oprindelige canadiske folk. Der er store chancer for at se sorte bjørne i dette område. Man skønner, at der findes cirka 250.000 bjørne i hele British Columbia. Vi fortsætter videre til den spektakulære Sea to Sky Highway, hvorfra udsigten over Vancouvers fjord er mageløs. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel, som ligger centralt i Vancouver. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Cariboo Mountains.

Cariboo Mountains.

6. dag: Vancouver og ombordstigning på Celebrity Eclipse

Afsejling kl. 16.30.
Vancouver er Canadas tredjestørste by og i dag skal vi se nærmere på, hvad byen har at tilbyde. Med de majestætiske bjerge, det glitrende hav, regnskove og de fire årstiders smukke løvfald er Vancouver en af de smukkeste byer i verden.

Vi besøger blandt andet Stanley Park – byens stille oase fyldt med 150 år gamle cedertræer og flere autentiske totempæle. Området var tidligere beboet af First Nations, Canadas oprindelige folk, og hver pæl er fra en af områdets stammer. For at få et optimalt udbytte af byrundturen har vi allieret os med en lokalguide, som fortæller byens spændende historie. Det første spadestik til byen blev gjort i 1867 i kvarteret Gastown. Vi kommer også forbi det farverige Chinatown, inden vi midt på dagen kører til Canada Place, hvor Celebrity Eclipse ligger for kaj.

Mens vi venter på, at bagagen bliver bragt til vores kahytter, spiser vi en frokost ombord. Resten af eftermiddagen kan du bruge på at gå på opdagelse på skibet, inden vi igen mødes for at sætte os til bords til aftenens middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Farverige totempæle i Stanley Park.

Farverige totempæle i Stanley Park.

7. dag: Alaska Marine Highway – Inside Passage (til søs)

Vi er startet på vores dejlige krydstogt, hvor vi følger ruten Alaska Marine Highway mod nord. Vi sejler indenskærs hele dagen, og så langt øjet rækker, er der flot, vild og øde natur. Dette er en af verdens smukkeste sejladser – et af naturens mesterværker. ”Et ensomt sted med is, sne og nydfødte klipper, diset, dystert og mystisk.” Sådan skrev forfatteren John Muir, da han besøgte stedet i 1879. Nyd den fantastiske udsigt til gletsjerne, fjorden og de snedækkede bjergtoppe, mens du nipper til en cappuccino eller cocktail ombord. Her i området søger både spækhuggere og pukkelhvaler efter føde og parrer sig, inden de begiver sig til varmere farvande ved Mexico og Hawaii. Så hold udkig fra skibet – måske er vi heldige at se de store pattedyr.

Inside Passage er 1600 kilometer lang og går fra fra det sydlige til det nordlige Alaska, og omgivelserne ændrer sig hele tiden. Undervejs passerer vi fjorde med små pittoreske landsbyer, idylliske bugter og nogle gange er vi omgivet af små øer fyldt med tårnhøje træer. Om sommeren er her lyst cirka 19 timer i døgnet, så du har optimale muligheder for at nyde de smukke naturscenerier.
 
Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Pukkelhval i Inside Passage.

Pukkelhval i Inside Passage.

8. dag: Sitka, Alaska

Ankomst kl. 11.00 og afsejling kl. 20.30.
Krydstogtets første anløbssted er Sitka, som ligger på Inside Passages ydre bred. Et århundrede før Klondike guldfeberen gjorde Alaska verdensberømt, bosatte russiske pelshandlere sig i det stille Sitka-område, som en kolonial forpost i det russiske Amerika. Selv om området har været under amerikansk flag siden 1867, så er byen stadig defineret af de indfødte fra Alaska og de russiske rødder. Du kan for eksempel besøge St. Michaels russisk-ortodokse katedral eller blive klogere på byens rige historie på de lokale museer og gallerier. Du kan også tage ud til Sitka Whale Park, hvor du har chance for at opleve enorme pukkelhvaler i den nærliggende bugt. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Sitka, der ligger på ydersiden af Inside Passage.

Sitka, der ligger på ydersiden af Inside Passage.

9. dag: Hubbard Glacier (til søs)

I dag har vi en hel dag til søs, hvor vi skal opleve et af naturens vidundere, når vi sejler ind i Yakutat Bay. Undervejs til Hubbard-gletsjeren, som er Nordamerikas største tidevandsgletsjer, sejler vi igennem et væld af små isbjerge. Selve den imponerende gletsjer måler hele 122 kilometer, og kaptajnen sørger for, at vi kommer helt tæt på det enorme isbjerg. Det er et fantastisk naturfænomen, og er vi heldige, kan vi høre gletsjeren brage og knage i det fjerne, når den kælver. Ellers byder dagen på en afslappende dag til søs, hvor vi skal nyde Alaskas betagende natur.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Hubbard-gletsjeren.

Hubbard-gletsjeren.

10. dag: Juneau

Ankomst kl. 07.30 og afsejling kl. 20.00. 
Juneau har siden år 1906 været Alaskas hovedstad. Byen er omgivet af et ekstremt terræn, så derfor kan du kun komme hertil med skib eller fly. Bjerget Mount Roberts troner i baggrunden af det lille samfund, hvor der bor cirka 35.000 indbyggere. Byen er opkaldt efter en canadisk guldgraver, Joe Juneau, som også ligger begravet på den lokale kirkegård. På mange måder er det Amerikas mærkeligste statshovedstad. Man kan ikke køre til Juneau, da byen  ligger ud til et vandområde, der aldrig fryser til, og samtidig er  omgivet af den gigantiske Mendenhall-gletsjer, som aldrig smelter.

I Juneau ligger moderne kontor- og forvaltningsboliger side om side med kulørte træbygninger, hvor du finder hoteller, restauranter og salooner, som de så ud for 100 år siden. Det var dengang guldfeberen raserede, og byen var fyldt med guldjægere. Gå en tur i det historiske distrikt, som i begyndelsen af 1900-tallet havde mere end 30 salooner. Besøg eventuelt Red Dog Saloon, hvor du, udover at smage den lokale øl, også kan se Wyatt Earps pistoler blandt de mange interessante udstillingsgenstande i baren. Du kan også tage kabelbanen op over det grønne skovområde til toppen af Mount Roberts, hvor du kan nyde den pragtfulde udsigt over området i 600 meters højde. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Red Dog Saloon i Juneau.

Red Dog Saloon i Juneau.

11. dag: Ketchikan

Ankomst kl. 14.00 og afsejling kl. 20.30. 
Ketchikan, der ligger i det sydøstlige Alaska, var tidligere et indiansk fiskersamfund, som var hjemsted for Tlingit-stammen. Her får du mulighed for at dykke ned i den lokale historie ved at besøge Totem Heritage Center, hvor du finder verdens største samling af totempæle. Disse pæle har mange forskellige funktioner for de indfødte, idet både legender, familiebegivenheder og historiske hændelser blev afmærket på dem. Tag en spadseretur i de hyggelige gader med de farverige huse, og mærk byens stemning. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Creek Street i Ketchikan.

Creek Street i Ketchikan.

12. dag: Inside Passage (til søs)

I dag er vi tilbage i Inside Passages labyrint af fjorde, bugter og frodige grønne øer, som er hjem til en overflod af vilde dyr lige fra bjerggeder, bjørne, pingviner, oddere og ikke at forglemme de enorme spækhuggere. Brug dagen på at nyde de smukke udsigter, og kig efter de store hvaler, der ofte boltrer sig i havet. Du kan måske også forkæle dig selv med en spaoplevelse (mod betaling) i skibets indbydende wellnesscenter.

Om aftenen mødes vi i skibets restaurant for at nyde togtets sidste middag, inden vi skal påbegynde hjemrejsen. 
  
Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Husk, at pakke kikkerten.

Husk, at pakke kikkerten.

13. dag: Hjemrejse

Ankomst kl. 06.00 
Efter morgenmaden forlader vi skibet og kører til Vancouver lufthavn, hvorfra vi flyver via Canada eller Europa mod Danmark.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

14. dag. København

Vi ankommer til København først på aftenen.

Hotelinformation

Celebrity Eclipse ****+
VisSkjul

Celebrity Cruises skibe bliver ofte kåret som værende blandt de bedste i verden. Celebrity Eclipse er med i den flåde af skibe, der tilhører den prisvindende Solstice-klasse. Skibet har 14 dæk, plads til 2.850 passagerer samt et mandskab på 1.210 personer. Skibet blev søsat i 2010, men bliver gennemgribende renoveret i 2021. Klædt i marmor, varme træsorter og glas giver Celebrity Eclipse et indtryk af luksus.

Ombord findes et væld af restauranter med alt fra stor buffet til specialrestauranter og hovedrestauranten i to etager. Som man kan forvente hos Celebrity Cruises, får du en masse valgmuligheder ved måltiderne, lige fra den uformelle Oceanview Café til den mere formelle Qsine Restaurant. Bemærk, at der skal betales tillæg på nogle af skibets specialrestauranter. 

Derudover finder du hyggelige barer, lounges, inden- og udendørs poolområde, jacuzzi samt et wellnessområde kun for voksne. Skibet har også et førsteklasses træningscenter med blandt andet yoga og tai chi samt et lækkert spa med skønhedssalon. Skibet har desuden sit eget store, flotte teater, hvor du kan lade dig underholde af Broadwayinspirerede shows. Her er kort sagt alt, hvad hjertet kan begære; både den velduftende italienske kaffebar Café al Bacio, en hyggelig vinbar samt den populære Martinibar med den frosne bardisk, der holder dine cocktails dejligt kølige, mens du beundrer bartendernes jongleren med flasker, glas og cocktailshakere.

Vi benytter indvendige kahytter kategori 10 eller 11 (ca. 18 m2), udvendige kahytter kategori 07 og 08 samt kahytter med balkon kategori 2B (ca. 19 m2 med ca. 5 m2 balkon). Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Alle kahytter har desuden en mindre siddegruppe, tv, telefon, aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

Classic drikkepakke og gratis Wi-Fi er inkluderet ved bestilling af alle kahytstyper. 

Classic drikkepakke består af:

Lokale drikkevarer i restauranter og barer ombord (øl, vand, husets vin og lokal spiritus). Ønsker man kendte mærker, specialøl og årgangsvine, kan det tilkøbes ombord til 10 USD pr. person pr. dag.
Det flotte skib Celebrity Eclipse.
Det flotte skib Celebrity Eclipse.
Al Carte restauranten Moonlight på Celebrity Eclipse.
Al Carte restauranten Moonlight på Celebrity Eclipse.
Pooldækket på Celebrity Eclipse.
Pooldækket på Celebrity Eclipse.
Café Oceanview på Celebrity Eclipse.
Café Oceanview på Celebrity Eclipse.

Banff Caribou Lodge, Banff ***+
VisSkjul

Dejligt rustikt hotel beliggende i hovedgaden Banff Avenue i gåafstand til centrum med butikker og restauranter. 190 værelser, restaurant, bar og wellnesscenter (mod betaling)

Værelser

Ophold i standard dobbeltværelse på ca. 28m2 med tv, minikøleskab, te- og kaffefaciliteter, sikkerhedsboks, telefon, radio, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer.

Velkommen til Banff Caribou Lodge.
Velkommen til Banff Caribou Lodge.

Jasper Inn, Jasper***
VisSkjul

Mellemklassehotel beliggende midt i Jasper Nationalparks hjerte og i gåafstand til byens butikker og restauranter. Udover hotellets værelser og lejligheder findes restaurant og indendørs pool. 

Værelser

Ophold i standard dobbeltværelse på ca. 21m2 med tv, lille køleskab, te- og kaffefaciliteter, gratis WiFi og badeværelser.

På Jasper Inn findes en dejlig indendørs pool.
På Jasper Inn findes en dejlig indendørs pool.

DoubleTree by Hilton Kamloops, Kamloops***+
VisSkjul

Populært hotel beliggende centralt i Kamloops i gåafstand til Riverside Park og byens butikker og restauranter. Udover de 100 værelser byder hotellet på restaurant, bar, fitnesscenter og udendørs pool. 

Værelser

Ophold i standard dobbeltværelser på ca. 26m2 tv, telefon, aircondition, minikøleskab, te- og kaffefaciliteter, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer.

DoubleTree by Hilton Kamloops.
DoubleTree by Hilton Kamloops.

Sheraton Wall Centre, Vancouver****
VisSkjul

Lækkert hotel beliggende midt i Vancouvers hjerte og shoppingområdet ved Robson Street. 746 værelser, restaurant, bar, café, fitnesscenter, spa (mod betaling), have med terrasse og indendørs pool.  

Værelser

Ophold i standard dobbeltværelse på ca. 30m2 aircondition, minibar, telefon, tv, sikkerhedsboks, te- og kaffefaciliter, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om din rejse

eTA – Rejsetilladelse til Canada

Senest 8 dage inden afrejse fra Danmark skal en række personlige spørgsmål samt spørgsmål om rejsen besvares på hjemmesiden: www.Canada.ca/eTA

Det tager kun et par minutter og det eneste du skal bruge er dit pas, dit kreditkort og din e-mailadresse. Der kan kun registreres en person ad gangen.
Der opkræves et samlet gebyr på CAD 7, som kan betales direkte på siden med Visa, MasterCard eller American Express. Gyldigheden for eTA er 5 år, eller til passet udløber. Der skal ikke printets noget hjemmefra, da eTA er linket til dit pasnummeret. Du skal derfor rejse på det pas, som du registrerer dit eTA på.

Manglende eller mangelfuld afgivelse af oplysninger kan medføre omfattende konsekvenser for den rejsende. Rigtigheden af afgivne oplysninger påhviler alene den rejsende, hvorfor Vitus Rejser ikke kan gøres ansvarlig. Passet skal være maskinaflæseligt - fotosiden skal være lamineret. Passet skal være gyldigt mindst et halvt år efter hjemrejsedatoen.

Vi gør desuden opmærksom på, at ingen sider i passet samt indersiden af omslaget må være beskadiget ved f.eks. at være iturevet eller på anden vis ødelagt, da man derved risikerer at blive afvist ved indrejse.

ESTA - Rejsetilladelse til USA

Alle danske statsborgere skal foretage en såkaldt ESTA-registrering senest 72 timer inden afrejsen fra Danmark. Dette gøres online på ESTAS officielle hjemmeside: www.esta.cbp.dhs.gov/esta. 
Du kan vælge den danske udgave i øverste højre hjørne på hjemmesiden. Der opkræves et gebyr på USD 14 pr. person, som betales via hjemmesiden med Visa, MasterCard, eller American Express.

Bemærk: ESTA-registreringen er gyldig i 2 år, men skal opdateres ved hver ny indrejse. 

Ønsker du, at Vitus Rejser skal foretage ESTA-registreringen, bedes du tage kontakt til vores salgsafdeling senest 14 dage før afrejse. Vi gør opmærksom på at der opkræves et gebyr på kr. 500,- pr. person for denne service. Beløbet er inkl. Esta-gebyret. 

Vigtigt i forbindelse med ESTA

Rejsende, som får deres ESTA-ansøgning afvist, skal søge om visum gennem den amerikanske ambassade. Bemærk venligst, at udenlandske statsborgere, herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, bedes kontakte den amerikanske ambassade for at få oplyst hvilke regler, der gælder for indrejse.

I 2016 har de amerikanske myndigheder ændret reglerne, hvilket indebærer, at rejsende der har været i Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia og Yemen efter 1. marts 2011, skal søge om visum til USA ved personligt fremmøde på ambassaden. Ændringen vedrører også borgere, der har dobbelt statsborgerskab i et Visa Waiver-land (fx. Danmark) og Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia eller Yemen, skal søge om visum til USA ved personligt fremmøde på ambassaden. 

For opdaterede oplysninger om gældende indrejseregler til USA, se Udenrigsministeriets hjemmmeside her. Den amerikanske ambassade kan kontaktes her.

Vi gør desuden opmærksom på, at ingen sider i passet samt indersiden af omslaget må være beskadiget ved f.eks. at være iturevet eller på anden vis ødelagt, da man derved risikerer at blive afvist ved indrejse.

Manglende eller mangelfuld afgivelse af oplysninger kan medføre nægtet indrejse til USA. Rigtigheden af afgivne oplysninger påhviler alene den rejsende, hvorfor Vitus Rejser ikke kan gøres ansvarlig.
 

APIS

Idet flyselskabet forlanger pasoplysninger, vil du tættere på afrejse, modtage brev fra Vitus Rejser angående dette.

Bagage

Som udgangspunkt må man på oversøiske flyvninger medbringe 23 kg i ind tjekket bagage samt 12 kg i håndbagage. Din håndbagage må ikke overstige følgende et mål (55 x 35 x 25). Ved rejser til, fra eller via USA bør du kun låse din bagage med en såkaldt TSA-lås, som er godkendt af myndighederne i USA. Er bagagen låst ved rejse til, fra eller via USA, og beskadiges din bagage, hvis låsen brydes op af myndighederne, erstatter flyselskabet ikke skaderne.TSA (Transportation Security Administration) er en amerikansk myndighed med ansvar for transportsikkerhed.

Dårligt gående

Det er en forudsætning for at deltage i Vitus Rejsers krydstogter, at man er 100% selvhjulpen og kan klares sig selv på trapper – også med bagage samt på udflugter til fods. Man skal være almindeligt godt gående. Er du dårligt gående, eller kan man ikke følge med gruppen, har rejselederen lov til at bede dig afstå fra en udflugt eller et arrangement (pengene refunderes ikke). Er du i tvivl om, hvorvidt du kan deltage på en given rejse, er du altid velkommen til at ringe og spørge. 

Elektricitet

Strømspændingen i el-nettet i Canada er anderledes end i Danmark. Der er kun 120 volt i stikkontakterne, og selve kontakterne er også til flade og aflange ben i stedet for de runde. Vi anbefaler, at du medbringer en adapter eller konverter hjemmefra

Klima

Gennemsnitstemperaturer:

 • Calgary: Juli og august ca. 15-17 grader, september ca. 12 grader
 • Banff: Juli og august ca. 15-17 grader, september ca. 11 grader
 • Jasper: Juli og august ca. 16-18 grader, september ca. 14-16 grader
 • Vancouver: Juli og august ca. 16-18 grader, september ca. 15 grader
 • Alaska: Juli og august ca. 11-18 grader, september ca 8-10 grader

Toldregler

Vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at indføre frisk frugt, grøntsager, planter, frø og fersk kød til USA og Canada.

Tidsforskel 

Calgary – 8 timer
Alaska - 10 timer

Vaccinationer

Der kræves ingen. Statens Serum Institut og Rejseklinikken anbefaler dog visse vaccinationer. Se eventuelt www.rejseklinikken.dk og www.vaccination.dk.
Vi anbefaler, at egen læge kontaktes ca. 6 uger før afrejse for nærmere information. Rejseklinikken i Charlottenlund tlf. nr. 39 63 01 15 giver rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.

Valuta

Amerikanske dollar (USD) og Canadiske dollars (CAD). På denne rejse skal man medbringe et internationalt kreditkort.

Værd at vide om krydstogter med Celebrity Eclipse

Unik - Celebrity Eclipse

Alkohol ombord

Aldersgrænsen for nydelse af alkohol om bord er 21 år. Aldersgrænsen på skibets diskotek er 18 år.

Betaling ombord

Valutaen ombord er USD, amerikanske dollars. Skibet har et kontantfrit system kaldet Sea Pass. På krydstogtets første dag opretter man en "Sea Pass konto”. Den giver mulighed for at kvittere for alt der købes om bord. Kontoen skal oprettes med et kreditkort eller ved indbetaling af kontant depositum. American Express, Visa og Mastercard/Eurocard accepteres som betalingskort. Man kan følge forbruget via tv i kahytten. På krydstogtets sidste dag får man udleveret en opgørelse over alle køb på kontoen. Har man ikke nogen indvendinger til opgørelsen, bliver beløbet automatisk debiteret kortet. Der findes hæveautomater om bord.

Drikkepakke

Classic drikkepakke er inkluderet uanset kahytstype.

Drikkepakken består af:
Lokale drikkevarer i restauranter og barer ombord (øl, vand, husets vin og lokal spiritus). Ønsker man kendte mærker, specialøl og årgangsvine, kan opgradering tilkøbes ombord.

Drikkepenge

Obligatoriske drikkepenge på skibet er inkluderet, men et servicetillæg på 18 % tilføjes alle regninger på drikkevarer og skønhedsbehandlinger m.m. bestilt på skibet. Får du brug for vejledning angående drikkepenge undervejs på rejsen, kan du altid bede rejselederen om hjælp.

Elektricitet

Der er stikkontakt i kahytten (110/220 volt). I alle kahytter er der hårtørrer. Det vil være en god ide at medbringe adapter til brug på hotellerne.

Faciliteter

Ombord findes flere sportsfaciliteter, som fitnesscenter, løbebane mm. Endvidere findes der specialrestauranter, biograf, teater, kasino, gameroom, spa og frisør. For yderligere oplysninger og priser for respektive faciliteter se www.celebritycruises.dk

Fitnesscenter

Børn under 16 år må ikke komme i fitnesscentret.

Internet og telefoni

Gratis WiFi ombord er inkluderet i rejsens pris. Prisen for at være koblet op kan være forholdsvis høj. I kahytten kobles du op via telefonsystemet, eller du kan koble dig op mod de trådløse hotspots, som findes rundt omkring på skibet. 

Telefoni: I land gælder reglerne fra dit eget teleselskab.
Vær dog opmærksom på, at telefonsamtaler til og fra skibene er dyre. Du kan også benytte din mobiltelefon de fleste steder, men også her skal du være opmærksom på prisen.

Kasino

For at spille på kasino skal man være fyldt 18 år.

Læge

På skibet findes et lægecenter, hvor man kan blive behandlet for lettere sygdomstilfælde mod betaling. Husk at gemme eventuelle kvitteringer, da forsikringsselskaber behøver dette som dokumentation for at kunne refundere udlæg. Sværere sygdomstilfælde bliver behandlet i næste havn. Ved alvorlig sygdom- og eller ulykkestilfælde vil patienten blive hentet med helikopter.
Husk, det er vigtigt, at der inden afrejsen er tegnet en rejseforsikring, enten gennem et privat forsikringsselskab eller Vitus Rejser.

Middag

Gruppen er booket til at spise på samme tid på skibet. Rejselederen oplyser om tid og sted. 

Ombordstigning på skib

Der er en række praktiske og sikkerhedsmæssige forhold, der skal være i orden før afrejsen. For at gøre ombordstigningen så enkel og hurtig som mulig, skal der foretages en forhåndsregistrering online. Du skal foretage denne registrering, efter du har modtaget din rejseplan fra os ca. 30 dage før afrejse, -og senest 10 dage før afrejsen fra Danmark. Rejseplanen vil være påført et Booking ID, som skal bruges ved registreringen. Dette gøres på Celebrity Cruises hjemmeside: www.celebritycruises.dk

Her kan man også se de udflugter skibet tilbyder, købe drikkepakke, foretage reservationer til skønhedsbehandlinger og specialrestauranter, m.m.

Medbring venligst din ESTA-godkendelse i din håndbagage. Ved indtjekning på skibet er det blevet normal procedure, at personalet ved skrankerne beder om at se denne godkendelse. 

Påklædning på skib

Da krydstogtskibet har aircondition, kan der være lidt køligt ombord. Medbring afslappet påklædning om dagen og lidt pænere tøj til om aftenen. Skibet afholder to såkaldte formelle aftener. Hvis man ønsker at deltage i disse, forventes det man klæder sig ekstra pænt på (for herrerne jakkesæt og for damerne smart/elegant). Der findes ikke strygejern i kahytterne (af sikkerhedshensyn). Det er ikke tilladt at medbringe rejsestrygejern på skibet. Man kan mod betaling få vasket og strøget tøj om bord. Jeans, shorts, T-shirts og badetøj accepteres ikke i restauranterne efter kl. 18.00. Hvis du ønsker at træne ombord, er mulighederne mange, så husk at medbringe træningstøj. Der udleveres håndklæder til brug ved poolområderne.

Sikkerhedsøvelse på skibet

Der bliver afholdt en obligatorisk sikkerhedsøvelse ca. 30 minutter før afsejlingen. Information om dette gives over højtaleranlægget.

Spa/Solarium

For at benytte Aqua Spa skal man være fyldt 18 år, for solarium er aldersgrænsen 16 år.

Sprog ombord

Der tales engelsk ombord og al information, underholdning mv. er på engelsk. 

Rygning

Er ikke tilladt indendørs eller i kahytterne, eller på disses balkoner. Rygning er tilladt ganske få steder udendørs.

Udflugter købt på skibet

Vær opmærksom på at skibets egne udflugter ikke er inkluderet i prisen, at Vitus Rejser ikke kender til programmerne på turene, og at guiden som oftest taler engelsk. Udflugter kan bestilles og betales enten ved indcheckningen eller om bord.

Bemærk venligst 

Det er ikke tilladt at medbringe følgende ombord: Alkohol (kun 2 flasker vin ved indtjekning), strygejern, saks, knive, vinåbner, stearinlys, kaffemaskine/elkedel, elektriske transformere, brandbare væsker mm.

Vitus Rejsers rejseleder

På krydstogter deltager en rejseleder fra Vitus, som vil sørge for alle de praktiske ting på din rejse. Det er rejselederens opgave at være det koordinerende led ved f.eks. flyskift og under de forskellige udflugter ved anløbsstederne. Rejselederen sørger for, at du får vigtige informationer på dansk og sørger også for oversættelse på udflugter beskrevet i dagsprogrammet. Ombord på skibet vil rejselederen dagligt kunne træffes på et nærmere anvist sted og tidspunkt. Her er man altid velkommen til at henvende sig såfremt man har brug for hjælp, information eller blot ønsker at sludre lidt.   

Yderligere informationer

Kan findes på Celebrity Cruises danske hjemmeside www.celebritycruises.dk

Ændring i rejserute

Skulle skibets kaptajn afvige fra den planlagte rute, sker denne ændring kun for at sikre passagerernes sikkerhed.