Inkl. stort udflugts- program

New York & Washington · 2023

Flyrejser
9 Dage

New York City og Washington D.C. er to af USA's mest storslåede og interessante storbyer. På denne rundrejse har vi sammensat et spændende udflugtsprogram, der tager dig med til metropolernes helt unikke seværdigheder. 

New York er indbegrebet af mulighedernes by, og her hersker en ganske særlig stemning, som ikke findes magen til andre steder i verden. Her lever alle typer mennesker og utallige kulturer side om side - New York er i sandhed fyldt med kontraster. Det er en by, der sprudler, fascinerer, og som aldrig sover.

Årstiderne har hver sin charme, og i særdeleshed i foråret vågner naturen med...

New York City og Washington D.C. er to af USA's mest storslåede og interessante storbyer. På denne rundrejse har vi sammensat et spændende udflugtsprogram, der tager dig med til metropolernes helt unikke seværdigheder. 

New York er indbegrebet af mulighedernes by, og her hersker en ganske særlig stemning, som ikke findes magen til andre steder i verden. Her lever alle typer mennesker og utallige kulturer side om side - New York er i sandhed fyldt med kontraster. Det er en by, der sprudler, fascinerer, og som aldrig sover.

Årstiderne har hver sin charme, og i særdeleshed i foråret vågner naturen med spirende skud på træerne og blomstrende farveeksplosioner i parker og på pladser. Selv lokalbefolkningen blomstrer med brede smil og en glæde over, at nu er det tid til at lufte solbrillerne og mærke den lune brises genkomst.

Efteråret bør i virkeligheden kaldes indian summer, men samtidig indvarsler naturens gyldne og rødlige farvepalet, at årstiderne ændrer sig. Amerikanerne elsker deres Halloween, og det ses tydeligt i oktober-gadebilledet med græskar, spøgelser, hygge og uhygge. 

Udover at være et formidabelt sted at spendere en storbyferie, er New York også et oplagt sted at begynde en rundrejse i USA. I The Big Apple ser vi alle de største seværdigheder samt får os et par særligt udvalgte oplevelser. Glæd dig for eksempel til at se Frihedsgudinden og til at besøge kunstnerkvartererne Greenwich Village, Soho og Chelsea.

Når vi har oplevet New York, begiver vi os mod magtens og USA's hovedstad, Washington. Undervejs besøger vi også landets ældste amish-samfund, hvor tusindevis stadig lever et simpelt liv, som man gjorde det for århundreder siden. Her har vi en hel dag, hvor vi nyder det fredelige tempo, inden vi begiver os mod Washington, der byder på masser af amerikansk historie og smukke bygninger - ikke mindst Det Hvide Hus og Capitol samt et utal af spændende museer og monumenter langs The Mall.

Tag med på denne rundrejse til to af USA's mest interessante byer. Vi bor midt på Times Square i New York og i Georgetown i Washington, og undervejs har vi inkluderet et rigt udflugtsprogram med et væld af gode oplevelser i Guds eget land.

Kort - New York & Washington

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med to queen size-senge
750,-
Eneværelse
7.299,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
1.399,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København–New York/Washington t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 640
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i New York på Hampton Inn Manhattan, Times Square Central***
 • 3 nætter i Washington på Hyatt Place Georgetown***+
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 1 x frokost (5. dag)
 • 1 x middag (7. dag)
 • Metrokort til metro, bus og tog i New York
 • Byvandring i New York med bl.a. Times Square og Grand Central Station
 • Udflugt til downtown Manhattan, inkl. sejltur til Frihedsgudinden og Ellis Island
 • 9/11 Memorial, inkl. entré
 • Udflugt til Greenwich Village, Soho med gåtur på The High Line
 • Byvandring på Upper West Side og i Central Park
 • Besøg hos amish-folket med lokalguide
 • Byvandring i Georgetown
 • Byrundtur i bus i Washington 
 • Washington by night med oplyste monumenter
 • Udflugt til Mount Vernon og Alexandria med besøg på Arlington
 • Obligatoriske drikkepenge, kr. 261
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Rejseforedrag

Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og måske allerede her møde dine medrejsende. Foredragene finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med dag og sted et par måneder før, du skal afsted på din rejse.

Dagsprogram

1. dag: Fra København til The Big Apple

Vi flyver direkte med SAS fra København til Newark i New York, hvorfra vi kører i bus til Manhattan og Times Square (På afr. 13/10-23 flyver vi med Lufthansa via Frankfurt til New York). Her bor vi fire nætter i verdens mest besøgte område, som også er centrum for teaterdistriktet Broadway. Sidst på eftermiddagen tilbyder rejselederen en orienterende tur i nærområdet. Vi spadserer en tur på Times Square og kommer forbi Rockefeller Center og Radio City Music Hall. Vi ser også katedralen St. Patricks, det gotiske mesterværk, som fik en hel særlig betydning efter 11. september.

Vi slutter byvandringen ved Grand Central Station, som er verdens største banegård og i sig selv en fantastisk oplevelse. Udover de 67 spor og 44 platforme findes her et væld af restauranter og mere end 40 butikker. Nyd også det firesidede ur med opalglas, det smukke loft og de imponerende vinduespartier. Her kan du eventuelt finde et sted til aftenens middag. Vi kan anbefale den berømte og stemningsfulde Oyster Bar, som er et legendarisk spisested fra 1913, og som er særlig kendt for deres friske fisk og østers. Rejselederen er også gerne behjælpelig med tips til en god middagsrestaurant.

Times Square i New York med de mange lysreklamer.

Times Square i New York med de mange lysreklamer.

2. dag: Downtown Manhattan med sejltur til Frihedsgudinden og Ellis Island

Efter morgenmaden går vi under jorden ved metrostationen 42th Street tæt på vores hotel. Her får vi udleveret et metrokort, der gælder til ubegrænset kørsel med metro, tog og bus under opholdet i New York. Rejselederen sørger for at give en god introduktion til metroen, så du også er rustet til spændende oplevelser på egen hånd. Byens metro er klart den bedste, letteste og sjoveste måde at komme rundt i New York på.

Sammen kører vi til Clark Street Station for at besøge det klassiske nabolag Brooklyn Heights. Det var New Yorks første forstad, og kvarteret emmer af minder fra det 19. århundrede med de stilfulde huse og palæer. Fra promenaden nyder vi det fantastiske syn over Manhattans skyline og Brooklyn Bridge, det ikoniske bygningsværk fra 1883. Broen tog fjorten år at bygge, og da den stod færdig, var den verdens længste hængebro. Folk turde i starten ikke benytte den, da de var i tvivl om, hvorvidt den ville holde. Roebling-familien, der stod bag projektet, fik derfor arrangeret med en cirkusdirektør, at 21 elefanter trampede tværs over broen. Lige siden har der ikke været tvivl om, at den ville blive stående.

Fra Brooklyn kører vi tilbage med metroen til Whitehall Street Station, som ligger i den nedre del af Manhattan. Her sejler vi fra Battery Park til et af byens store vartegn, nemlig Frihedsgudinden. Vi besøger desuden også naboøen Ellis Island, der fungerede som modtagelsesstation for cirka 17 millioner immigranter i perioden mellem 1892 og 1943.

Efter denne oplevelse sejler vi tilbage til Manhattan, hvor vi spadserer gennem det finansielle distrikt med blandt andet Wall Street, Børsen, Federal Hall og den berømte bronzetyr Wall Street Bull. Undervejs bliver der mulighed for at spise frokost på egen hånd, inden vi fortsætter vores gåtur til Ground Zero, hvor de majestætiske tvillingetårne stod før 11. september 2001. Vi besøger 9/11 museet. Det er en stærk oplevelse, der bevæger de fleste.  Aftenens middag foregår på egen hånd, og vores rejseleder kommer gerne med restaurantsforeslag.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Frihhedsgudinden med Manhattan i baggrunden.

Frihhedsgudinden med Manhattan i baggrunden.

3. dag: Kunstnerkvartererne Greenwich Village, Soho og Chelsea og Empire State Building

Formiddagens udflugt bringer os med metroen til kunstnerkvartererne Greenwich Village, Soho og Chelsea, der oser af landsbyatmosfære midt i den pulserende storby. Op gennem 1950'erne var området samlingssted for forfattere, musikere og studenter, der mødtes på områdets mange cafeer. Det var faktisk her, at artister som Bob Dylan og Neil Diamond startede deres karriere. I dag er området ikke længere så bohémeagtigt, men der hersker stadig en afslappet stemning i gaderne.

Måske vil du også genkende et par bygninger, da kvarteret har lagt kulisse til serier som "Sex and the City" og "Venner". Vi spadserer også på Bleecker Street, som er berømt takket være en sang af Simon & Garfunkel. Kvartererne oser af charme med mange små stemningsfyldte pladser, pittoreske haver og lave bygninger som tilsammen gør området så hyggeligt og intimt. Der bliver tid på egen hånd til frokost i det berømte Chelsea Market, hvor du kan finde alt, hvad hjertet og ganen begærer.

Efter frokostpausen går vi en lille tur op på New York Highline, en nedlagt jernbane, der tidligere blev brugt til at transportere kød og fjerkræ til Manhattans vestside. Da jernbanen blev overflødig, blev den omdannet til en højpark på 2,3 kilometer og er i dag et af byens åndehuller. Det er en unik oplevelse at gå oppe over byens gader og nyde den grønne oase og udsigten over 10th Avenue. 

Om eftermiddagen tager vi ind til Manhattans hjerte for at besøge den 381 meter høje skyskraber Empire State Building. Fra 86. etage er udsigten mageløs, og når du står her, er du slet ikke i tvivl om, at netop dette sted er New Yorks bankende hjerte. Aftenens middag er på egen hånd, hvor du kan glæde dig til at gå på opdagelse i byens rige restaurantscene. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

New York High Line - en højbane, der blev nedlagt i 1980.

New York High Line - en højbane, der blev nedlagt i 1980.

4. dag: Upper West Side og Central Park

Vi tager metroen fra stationen 50th Street, som ligger tæt på vores hotel, til Lincoln Center. Stedet er USA's mest betydningsfulde koncerthus og huser både The Metropolitan Opera, The New York Philharmonic Orchestra og New York City Ballet.

Herfra spadserer vi ned ad Columbus Avenue, til vi når The Dakota, der er en stor bygning på Upper West Side fra 1884, bygget efter samme model som de franske bygårde. The Dakota har været en populær adresse for mange kendte, men i dag kendes bygningen nok mest som John Lennon og Yoko Onos bopæl, hvor Lennon blev myrdet på gaden i 1980.

The Dakota ligger lige overfor Central Park, en af verdens største byparker, som New Yorkerne selv kalder for ”byens lunger”. I parken går vi gennem Strawberry Fields, som er dedikeret til minde om den populære Beatlesstjerne. Atmosfæren her er helt speciel, og er du i det romantiske hjørne, kan du hoppe på en hestevogn og køre en tur igennem det grønne. Vi fortsætter dog til fods gennem parken og ud på den anden side til Upper East Side, hvor vi finder 5th Avenue og Madison Avenue med de mange spændende og eksklusive butikker.

Her kan du også finde mange spændende museer såsom det enorme Metropolitan Museum of Art og det berømte Guggenheim. Resten af dagen er sat af til egne oplevelser på det fashionable Upper East Side. Aftenens middag foregår på egen hånd.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Central Park i efterårsklæder.

Central Park i efterårsklæder.

5. dag: En dag hos amish-folket

Vi kører tidligt fra New York mod delstaten Pennsylvania, hvor vi i området omkring Lancaster besøger et af de ældste amish-samfund. Her lever tusinder af mennesker stadig efter en livsstil, som er flere hundrede år gammel. Man føler sig straks hensat til en svunden tid. På turen hertil møder vi hestetrukne vogne, som styres af skæggede mænd med sorte filthatte, og små boder langs vejen lokker med hjemmelavede produkter. Her har livet ikke ændret sig meget gennem de sidste 300 år. 

På en autentisk gård ser vi, hvordan en typisk familie bor, og vi hører om traditioner, påklædning, tro og ritualer på rundvisningen med vores guide. Amish-folket lever et ydmygt og simpelt liv med respekt for andre mennesker. Vi nyder en typisk amish-frokost, inden vi sidst på eftermiddagen fortsætter tre timer sydover mod Washington.

Undervejs til Washington stopper vi så du får mulighed for at spise aftensmad. Vi er sent fremme på hotellet, som ligger blot et kvarters gang til Georgetowns gamle bydel.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Kom helt ned i tempo, når vi besøger amish-folket.

Kom helt ned i tempo, når vi besøger amish-folket.

6. dag: Dag- og aftenudflugt i Washington 

Washington er USA's hovedstad og politisk centrum for hele verden. Byen er kendt for sine flotte monumenter og bygninger, og i dag oplever vi det hele.

Om formiddagen går vi sammen med rejselederen på en lille byvandring i den stemningsfyldte bydel Georgetown, Washingtons gamle bydel, hvis gader er fyldt med charmerende georgianske palæer fra det 18. og 19. århundrede. Undervejs passerer vi The Old Stone House, der blev bygget i 1765 og er byens ældste bygning. I dag er The Old House indrettet som museum. Vi ser også City Tavern Club, hvor George Washington, Thomas Jefferson og John Adam spiste middag, og vi kommer desuden til Potomac River og den parallelt løbende kanal, der i gamle dage blev brugt til at transportere træ, kul og varer på til byen.

Selv om kvarteret rummer den historiske del af Washington, er her en god blanding af nyt og gammelt. Her er hyggelige gader med butikker, moderne hoteller og gode spisesteder – alt lige fra små sandwichbarer til romantiske vinbarer og rooftop-barer. Frokosten kan du nyde på egen hånd i Georgetown, inden vi mødes med vores chauffør og bussen. 

På vores tur rundt i byen ser vi fra bussens vinduer også Washington-monumentet, en stor obelisk, som blev rejst til ære for USA's første præsident, George Washington. Vi besøger desuden Vietnam Veterans Memorial, der med sin enorme tabsliste på 58.000 personer kan give de fleste en klump i halsen, og ikke mindst Lincoln Memorial. Bygningen minder om et tempel, som vi kender det fra Grækenland. Her troner en enorm statue med USA's 16. præsident, Abraham Lincoln, og i bygningen kan man læse hans to mest kendte taler – Gettysburgtalen, samt den tale han holdt ved indsættelsen i sin anden valgperiode. 

Vi ser præsidentens bolig, Det Hvide Hus, udefra, og U.S. Capitol, som er en af de smukkeste bygninger i USA og magtens centrum, hvor USA's demokrati er grundlagt. På dagens busrundtur laver vi selvfølgelig fotostop undervejs.

Vi finder et passende sted på ruten, hvor du har mulighed for at spise aftensmad (for egen regning). Efter middagen, når mørket er faldet på, skal vi på ny på en kørende sightseeingtur med bussen, hvor vi skal opleve de smukke ikoniske monumenter nu fuldt belyst under aftenhimmelen. Synet er spektakulært, og som du vil opleve, er stemningen nærmest magisk. En fuldstændig fantastisk afslutning på store oplevelse i USA's hovedstad. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

 Lincoln Memorial i Washington.

Lincoln Memorial i Washington.

7. dag: Mount Vernon og Alexandria

I dag kører vi uden for Washington til Mount Vernon – George Washingtons plantage i Virginia og et af USA's mest elskede historiske mindesmærker. Her hører vi om George Washingtons liv og ser det hjem, som han ejede i mere end 40 år. Du træder direkte ind i det 18. århundrede. Det hele er blevet genskabt, som det så ud i 1799, da George Washington døde. Vi besøger også hans gravsted.

Bagefter kører vi til Alexandria, hvor vi ser den hyggelige gamle bydel. Her besøger vi den historiske gamle kirke fra 1767, der blandt andet har haft besøg af Winston Churchill og Franklin Roosevelt. Frokosten foregår på egen hånd i byen, der er kendt for sin rige historie og de smukke velbevarede bygninger fra 1800- og 1900-tallet. Vi slutter dagen med et uforglemmeligt besøg på Arlington militærkirkegård. Her ligger mere end 290.000 soldater og to præsidenter begravet. Vi kører rundt i området med en åben turbus, så vi ser det hele - blandt andet Kennedys grav og den ukendte soldats gravsted, der bevogtes døgnet rundt. 

Tilbage i Washington mødes vi om aftenen i hotellets reception, inden vi sætter os i vores bus og kører til en nærliggende restaurant. Her nyder vi sammen en hyggelig afskedsmiddag.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Alexandria i Virginia.

Alexandria i Virginia.

8. dag: På egen hånd og hjemrejse

Du har det meste af dagen til egne oplevelser. Vi kan anbefale at besøge området omkring National Mall, parken der forbinder Lincoln mindesmærket med Capitol Hill.

I dette område findes adskillige museer blandt andet USA's nationalmuseum Smithsonian Institution med 17 museer heriblandt National Air and Space museum.

Du kan også bruge tiden til at shoppe, inden vi først på eftermiddagen kører vi til lufthavnen i Washington, hvorfra vi flyver med SAS direkte til København (Afr. 13/10-2023 flyver vi med Lufhansa først på aftenen fra Washington via Frankfurt til København).

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Spionmuseet i Washington.

Spionmuseet i Washington.

9. dag: Hjemkomst til København

Vi lander i København tidligt om morgenen. (Afr. 13/10-2023 lander vi om formiddagen i København).

Hotelinformation

Hampton Inn Manhattan/Times Square Central ***, New York
VisSkjul

Dejligt mellemklassehotel beliggende centralt på Manhatten i gåafstand fra Times Square (300 meter) og shopping på 5th Avenue.

På hotellet findes fitnesscenter og på 32. etage findes en tagterrasse med en forrygende udsigt over Times Square. Der tilbydes gratis te og kaffe i receptionsområdet hele døgnet.  

Værelser

Vi bor i standard dobbeltværelser med king size-seng og eneværelser med queen size-seng. Mod tillæg er det muligt at bestille dobbeltværelse med to queen size-senge. Alle værelser har tv, skrivebord, telefon, aircondition, sikkerhedsboks, strygejern, mulighed for at lave kaffe/te, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer. 

Eksempel på værelse på Hampton Inn Manhatten.
Eksempel på værelse på Hampton Inn Manhatten.
Lobbyen på Hampton Inn Manhatten.
Lobbyen på Hampton Inn Manhatten.

Hyatt Place Georgetown ***+, Washington
VisSkjul

Hotel Hyatt Place Georgetown ligger på M-Street, Georgetowns vigtigste handelsgade, og blot omkring et kvarters gang fra centrum af Washingtons historiske bydel Georgetown, som er et populært område med historiske bygninger og brostensbelagte gader. Her ser man en helt anden side af USA´s hovedstad, hvor præsidenter har boet da de "kun" var kongresmedlemmer. Man kan stadig finde gamle huse fra 1700- og 1800-tallet, og nogle kan man endda besøge. Bydelen huser også et universitet, hvorfor området er særligt populært blandt unge.

Hotellet har 168 værelser, elevator, restaurant, tagterrasse, indendørs, pool og kaffe- samt cocktailbar.

Værelser

Vi bor i dobbeltværelser med king size-seng og i eneværelser med queen size-seng. Mod tillæg er det muligt at bestille dobbeltværelse med to queen size-senge. Alle værelser har tv, aircondition, gratis WiFi, sikkerhedsboks, minikøleskab og badeværelse med bruseniche eller badekar samt hårtørrer.

Hyatt Place Washington D.C.
Hyatt Place Washington D.C.
Eksempel på standardværelse på Hyatt Place Washington D.C.
Eksempel på standardværelse på Hyatt Place Washington D.C.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Information om rejser til USA

ESTA - Rejsetilladelse til USA

Alle danske statsborgere skal foretage en såkaldt ESTA-registrering senest 72 timer inden afrejsen fra Danmark. Dette gøres online på ESTAS officielle hjemmeside: www.esta.cbp.dhs.gov/esta 

Du kan vælge den danske udgave i øverste højre hjørne på hjemmesiden. Der opkræves et gebyr på USD 21 pr. person, som betales via hjemmesiden med Visa, MasterCard, eller American Express. Ønsker du, at Vitus Rejser skal foretage ESTA-registreringen, bedes du tage kontakt til vores salgsafdeling på telefonnummer 33 14 65 66 senest 14 dage før afrejse. Vi gør opmærksom på, at der opkræves et gebyr på kr. 500,- pr. person for denne service. Beløbet er inkl. ESTA-gebyret. 

Bemærk: ESTA-registreringen er gyldig i 2 år, men skal opdateres ved hver ny indrejse.

Vigtigt i forbindelse med ESTA

Rejsende, som får deres ESTA ansøgning afvist, skal søge om visum gennem den amerikanske ambassade. Bemærk venligst, at udenlandske statsborgere, herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, bedes kontakte den amerikanske ambassade for at få oplyst hvilke regler, der gælder for indrejse. I 2016 har de amerikanske myndigheder ændret reglerne, hvilket indebærer, at rejsende der har været i Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia og Yemen efter 1. marts 2011, skal søge om visum til USA ved personligt fremmøde på ambassaden. Ændringen vedrører også borgere, der har dobbelt statsborgerskab i et Visa Waiver-land (fx. Danmark) og Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia eller Yemen, skal søge om visum til USA ved personligt fremmøde på ambassaden. 

For opdaterede oplysninger om gældende indrejseregler til USA, se Udenrigsministeriets hjemmmeside her
Den amerikanske ambassade kan kontaktes her.

​Manglende eller mangelfuld afgivelse af oplysninger kan medføre omfattende konsekvenser for den rejsende. Rigtigheden af afgivne oplysninger påhviler alene den rejsende, hvorfor Vitus Rejser ikke kan gøres ansvarlig. Passet skal være maskinaflæseligt - fotosiden skal være lamineret. Passet skal være gyldigt mindst et halvt år efter hjemrejsedatoen.  Vi gør desuden opmærksom på, at ingen sider i passet samt indersiden af omslaget må være beskadiget ved f.eks. at være iturevet eller på anden vis ødelagt, da man derved risikerer at blive afvist ved indrejse. På grund af ekstra sikkerhedscheck bedes man have tålmodighed i forbindelse med ind- og udrejse. 

APIS (Advanced Passenger Information System)

Af sikkerhedshensyn indsamler alle flyselskaber informationer om deres passagerer. Skulle der den forbindelse blive brug for f.eks. oplysninger som pasnummer, vil du blive kontaktet af Vitus Rejser.

Bagage

På SAS må du medbringe 1 stk. indchecket bagage på max. 23 kg samt 1 stk. håndbagage på max. 8 kg. Din håndbagage må ikke overstige dette mål: 55 x 40 x 23.

Drikkepenge

Ansatte i servicefagene har en lav grundløn og er meget afhængige af drikkepenge. Bartendere forventer mellem 1 og 5 dollars. På restauranter forventes mellem 15-20% af den totale regning, hvilket også er en rettesnor for taxichauffører. Får du hjælp til bagage, bør du give 1-3 dollars i drikkepenge, og det er velset at lægge en dollar om dagen til stuepigen. I rejsens pris er inkluderet drikkepenge til chauffører og lokalguider på hele rejsen. De amerikanske dollarsedler ligner hinanden, så vær opmærksom, når du betaler og får penge tilbage. 1 USD = ca. DKK 7,31 (pr. 25. juli 2022).

Drikkevand

Du kan sagtens drikke vandet i vandhanerne i USA. Hygiejnen er fuldt ud på højde, med den vi har i Danmark.

Elektricitet

Næsten alle steder i USA er der 110-120 volt vekselstrøm, 60 Hertz. Du vil derfor ikke kunne bruge de almindelige danske stik, som er på de danske apparater. De amerikanske stik har brede og flade ben, så derfor er det en god ide at medbringe en rejseadapter. Bemærk, at det ikke er alle danske apparater, du kan anvende i USA.

Forsikring

Det blå EU-sygesikringskort gælder ikke i USA. Der skal derfor tegnes en separat rejseforsikring. Du kan evt. kontakte dit eget forsikringsselskab. Husk, at rejseforsikringen skal være med dækning i USA (hele verden). Visse kreditkort indeholder også en rejseforsikring. Vitus tilbyder rejseforsikringer via Gouda Rejseforsikring.

Klima

New York: April ca. 14 grader, september ca. 20 grader og oktober ca. 15 grader.
Washington:  April ca. 16 grader, september ca. 22 grader og oktober ca. 15 grader.
Yderligere oplysninger fås på www.dmi.dk

Påklædning

På denne rejse anbefaler vi praktisk og afslappet påklædning. Afhængigt af årstiden varieret tøj som i Danmark. Husk gode og bekvemme sko.

Rejseplan

Cirka to uger før afrejsen vil du modtage rejseplan og de sidste praktiske oplysninger i forbindelse med rejsen.

Rygning

Rygning er mindre velset, og der er rygeforbud på de fleste hoteller. Ligeledes er det ikke tilladt at ryge i lufthavne eller under al transport. Der er dog ofte dedikerede rygeområder – forhør dig om mulighederne på hotellerne. Bemærk, at såfremt du ryger på værelset, bliver du pålagt en stor bøde.

Telefon

Vær opmærksom på, at det er dyrt at benytte sin mobiltelefon i USA. Ved opkald fra USA til Danmark trykkes 011 45 + det danske telefonnummer.

Tidsforskel

New York og Washington (sommertid): 6 timer efter Danmark

Sommertid: 12/3-2023 til 05/11-2023.

Toldregler

Vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at indføre frisk frugt, grøntsager, planter, frø og fersk kød til USA.

Vaccinationer

Der kræves ingen. Dog skal man være færdigvaccineret mod Covid19. Statens Serum Institut og Rejseklinikken anbefaler dog visse vaccinationer. Se eventuelt www.rejseklinikken.dk og www.vaccination.dk. Vi anbefaler, at egen læge kontaktes cirka seks uger før afrejse for nærmere information. Rejseklinikken i Charlottenlund giver rabat til kunder fra Vitus Rejser. Klinikken kan nås på telefonnummer 39 63 01 15. Husk at medbringe dit rejsebevis som dokumentation.

Valuta

Det er en god idé at medbringe et internationalt kreditkort. Et VISA/Dankort virker udmærket som betalingsmiddel, men skal der stilles sikkerhed for depositum kræves ofte et andet kort såsom Mastercard/Eurocard eller American Express. Valutaen er USD, og kontanter kan hæves overalt i automater. Det er derfor ikke nødvendigt at medbringe mange kontanter til USA. Det er en god idé at at medbringe lidt i små dollarsedler, som eventuelt kan bruges til drikkepenge.

Særligt om regler om indførsel af frø, planter og planteprodukter fra lande uden for EU

I henhold til Plantesundhedsforordningen skal vi oplyse om, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter herunder snitblomster fra rejser i lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat.

Reglerne gælder for rejsende, som medbringer planter og planteprodukter i bagagen eller som en del af deres personlige bagage.