Max. 25 deltagere

New York & Washington

Flyrejser
9 Dage

Oplev  to af USA's mest storslåede og interessante storbyer på en veltilrettelagt rundrejse, der viser dig alt det bedste, som de to metropoler New York og Washington DC. har at byde på.

Tag med på denne rundrejse til to af USA´s mest interessante byer. Vi bor midt på Times Square i New York og i Georgetown i Washington D.C., og undervejs har vi inkluderet et rigt udflugtsprogram, der tager dig godt med rundt om de spændende storbyer. 

”Start spreading the news I’m leaving today. I want to be part of it - New York, New York”. Sådan sang crooneren Frank Sinatra...

Oplev  to af USA's mest storslåede og interessante storbyer på en veltilrettelagt rundrejse, der viser dig alt det bedste, som de to metropoler New York og Washington DC. har at byde på.

Tag med på denne rundrejse til to af USA´s mest interessante byer. Vi bor midt på Times Square i New York og i Georgetown i Washington D.C., og undervejs har vi inkluderet et rigt udflugtsprogram, der tager dig godt med rundt om de spændende storbyer. 

”Start spreading the news I’m leaving today. I want to be part of it - New York, New York”. Sådan sang crooneren Frank Sinatra om New York, og vi forstår ham til fulde. New York er mulighedernes by, og her hersker en ganske særlig stemning, som ikke findes magen til andre steder i verden. Her lever alle typer mennesker og utallige kulturer side om side - New York er i sandhed fyldt med kontraster. Det er en by, der sprudler, fascinerer - og som aldrig sover.

Udover at være et formidabelt sted at spendere en storbyferie, er New York også et oplagt sted at begynde en rundrejse i USA. I The Big Apple ser vi alle de største seværdigheder samt får os et par særligt udvalgte oplevelser. Glæd dig blandt andet til at se Frihedsgudinden og til at opleve den imponerende Empire State Building.

Når vi har oplevet New York, begiver vi os mod magtens og USA´s hovedstad, Washington D.C. Undervejs besøger vi landets ældste amish-samfund Pennsylvania, hvor tusinder stadig lever et simpelt liv, som for mange hundrede år siden. Her har vi en hel dag til at nyde det fredelige tempo, inden vi begiver os mod Washington. Her venter masser af amerikansk historie, mange smukke bygninger - ikke mindst Det Hvide Hus og U.S. Capitol samt et utal af spændende museer.
 

Kort - New York og Washington

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med to queen size-senge
575,-
Eneværelse
7.875,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
1.365,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København–New York/Washington D.C. t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i New York på Hampton Inn Manhattan/Times Square Central***
 • 3 nætter i Washington D.C. på Hyatt Place Georgetown***+
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 1 x frokost (5. dag)
 • 1 x let middagsanretning (5. dag)
 • 1 x middag (7. dag)
 • Metrokort til metro, bus og tog i New York
 • Byvandring i New York med bl.a. Times Square og Grand Central Station
 • Gåtur på The High Line og besøg i Chelsea Market
 • Besøg i Empire State Building, inkl. entré
 • Udflugt til downtown Manhattan, inkl. sejltur til Frihedsgudinden og Ellis Island
 • Besøg ved 9/11 Memorial
 • Byvandring på Upper West Side og i Central Park
 • Byvandring i Chelsea, Greenwich Village og Lower Manhattan
 • Besøg hos amish-folket med lokalguide
 • Byvandring i Georgetown
 • Byrundtur i Washington D.C. 
 • Besøg ved Lincoln Memorial "by night"
 • Udflugt til Mount Vernon og Alexandria med besøg på Arlington National Cemetery
 • Obligatoriske drikkepenge
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Reserver i god tid: På denne rejse er der plads til max. 25 deltagere.
For at holde vores høje kvalitetsniveau, har vi pladsbegrænsning på vores rejser. Vi anbefaler derfor, at du altid bestiller i så god tid som muligt - især hvis du ønsker en specifik værelsestype, som f.eks. eneværelse - hvis du vil være garanteret plads på din drømmerejse.

Ekstraarrangement
Ekstraarrangement skal bestilles sammen med rejsen.

Rejseforedrag
Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og måske allerede her møde dine medrejsende. Foredragene finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med dag og sted et par måneder før, du skal afsted på din drømmerejse.

Dagsprogram

1. dag: Fra København til The Big Apple

Vi flyver direkte med SAS fra København til Newark, hvorfra vi kører i bus til Manhattan og Times Square i New York. Her bor vi fire nætter i verdens mest besøgte område, som også er centrum for teaterdistriktet Broadway. Sidst på eftermiddagen tilbyder rejselederen en lille byvandring i vores nye omgivelser. Vi spadserer en tur på Times Square og kommer forbi Rockefeller Center. Vi ser også den store neo-gotiske katedral St. Patricks, der ligger på 5th Avenue overfor Atlasstatuen ved Rockefeller Center.

Vi slutter byvandringen ved Grand Central Station, som er verdens største banegård og i sig selv en fantastisk oplevelse. Udover de 67 spor og 44 platforme findes her et væld af restauranter og mere end 40 butikker. Nyd også det firesidede ur med opalglas, det smukke loft og de imponerende vinduespartier. Rejselederen arrangerer en fælles velkomstmiddag for dem der har lyst. Alternativt kan vi anbefale den berømte og stemningsfulde Oyster Bar, som er et legendarisk spisested fra 1913, og som er særlig kendt for deres friske fisk og østers. 

Times Square i New York med de mange lysreklamer.

Times Square i New York med de mange lysreklamer.

2. dag: Downtown Manhattan med sejltur til Frihedsgudinden og Ellis Island

Efter morgenmaden går vi under jorden ved metrostationen 42th Street tæt på vores hotel. Her får vi udleveret et metrokort, der giver ubegrænset adgang til kørsel med metro, tog og bus under vores ophold i New York. Rejselederen sørger for at give en god introduktion til metroen, så du også er rustet til spændende oplevelser på egen hånd. Byens metro er klart den bedste, letteste og sjoveste måde at komme rundt i New York på. Sammen kører vi til Clark Street Station for at besøge det klassiske nabolag Brooklyn Heights. Det var New Yorks første forstad, og kvarteret emmer af minder fra det 19. århundrede med de stilfulde huse og palæer. Fra promenaden nyder vi det fantastiske syn over Manhattans skyline og Brooklyn Bridge, det ikoniske bygningsværk fra 1883. Broen tog fjorten år at bygge, og da den stod færdig, var den verdens længste hængebro. 

Fra Brooklyn kører vi tilbage med metroen til Whitehall Street Station, som ligger i den nedre del af Manhattan. Her sejler vi fra Battery Park til et af byens store vartegn, nemlig Frihedsgudinden. Vi besøger desuden naboøen Ellis Island, der fungerede som modtagelsesstation for cirka 17 millioner immigranter i perioden mellem 1892 og 1943. Efter denne oplevelse sejler vi tilbage til Manhattan, hvor vi spadserer gennem det finansielle distrikt med blandt andet Wall Street, Børsen, Federal Hall og den berømte bronzetyr Wall Street Bull. Undervejs bliver der mulighed for at spise frokost på egen hånd, inden vi fortsætter vores gåtur til Ground Zero, hvor de majestætiske tvillingetårne stod før 11. september 2001. Byrundturen slutter sidst på eftermiddagen så du har mulighed for at nyde aftenens middag på egen hånd og evt. se en forestilling i et af Broadway's mange teatre. Vitus rejseleder er gerne behjælpelig med at skaffe billetter.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Liberty-, Ellis- og Manhattan Island.

Liberty-, Ellis- og Manhattan Island.

3. dag: Chelsea, The High Line, Greenwich Village, Lower Manhatten, Empire State Building 

Med metroen tager vi til Chelsea, en bydel der ligger på Manhattans vestlige side og med mere end 200 gallerier er området kendt som New Yorks kunstområde. Vi starter dagens oplevelser med en gåtur på The High Line, som er et nedlagt jernbanespor, som var i brug fra 1934 til 1980. I dag er jernbanen ombygget til en lang og smal offentlig park, hvorfra man nogle steder har en fantastisk udsigt over byen og Hudson floden. Mellem 15 og 16. Street besøger vi Chelsea Market, som ligger i den bygning, hvor National Biscuit Company i sin tid opfandt den velkendte Oreo-kiks. I dag er den gamle bygning fyldt med spændende butikker med kunsthåndværk og spisesteder, der tilbyder mad fra hele verden.

Vi fortsætter til fods mod Greenwich Village, der oser af landsbyatmosfære midt i den pulserende storby. Op gennem 1950'erne var området samlingssted for forfattere, sangskrivere og studenter, der mødtes på områdets mange cafeer. I dag er området ikke længere så bohemeagtigt, men der hersker stadig en afslappet stemning i gaderne, der går på kryds og tværs med små pladser og parker. Vi går igennem gaden St. Luke's Place fyldt med små hyggelige rækkehuse fra midten af 1800-tallet og måske virker nummer 10 bekendt? Det var nemlig denne facade, der var kulisse til familien Cosbys hjem - selvom familien i serien boede i Brooklyn. 

Vi slutter dagens udflugt i Lower Manhatten og distriktet SoHo - 1970' og 1980'ernes berømte kunstdistrikt, som har udviklet sig til New Yorks foretrukne shoppingområde. Her rummer de elegante bygninger et væld af designerbutikker, kunstgallerier, restauranter og cafeer i de brostensbelgagte gader. Nyd din frokost og den særlige atmosfære - og måske frister et besøg i en af byens mange gallerier eller museer om eftermiddagen?

Vi mødes på hotellet sidst på eftermiddagen, hvor vi besøger den 381 meter høje skyskraber Empire State Building. Fra 86. etage er udsigten mageløs, og det er en helt særlig oplevelse at se den pulserende storby oppefra - højt hævet over menneskemængder, larm og storbyens glitrende lys. Nej, når man står her, er man ikke i tvivl om, at man befinder sig midt i New Yorks bankende hjerte. Efter denne store oplevelse er aftenen din - eller måske vil du følge med rejselederen ud at spise på en af byens lokale restauranter? 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Udsigten over Chelsea til Empire State Building fra The High Line.

Udsigten over Chelsea til Empire State Building fra The High Line.

4. dag: Upper West Side og Central Park

Vi tager metroen, som ligger tæt på vores hotel, til Lincoln Center. Stedet er USA's mest betydningsfulde koncerthus og huser både The Metropolitan Opera, The New York Philharmonic Orchestra og New York City Ballet. Herfra spadserer vi ned ad Columbus Avenue, til vi når The Dakota, der er en stor bygning på Upper West Side fra 1884, som er bygget efter samme model som de franske bygårde. The Dakota har været en populær adresse for mange kendte, men i dag kendes bygningen nok mest som John Lennon og Yoko Onos bopæl, hvor Lennon blev myrdet på gaden i 1980.

The Dakota ligger lige overfor Central Park, en af verdens største byparker, som New Yorkerne selv kalder for ”byens lunger”. I parken går vi gennem Strawberry Fields, som er dedikeret til minde om den afdøde Beatlesstjerne. Atmosfæren her er helt speciel, og er du i det romantiske hjørne, kan du hoppe på en hestevogn og køre en tur igennem det grønne. Vi fortsætter dog til fods gennem parken og ud på den anden side til Upper East Side, hvor vi finder 5th Avenue og Madison Avenue med de mange spændende og eksklusive butikker. Her kan du også finde mange spændende museer såsom det enorme Metropolitan Museum of Art og det berømte Guggenheim. Resten af dagen er sat af til egne oplevelser på det fashionable Upper East Side. Aftenens middag foregår på egen hånd.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Central Park er New Yorks lunger.

Central Park er New Yorks lunger.

5. dag: En dag hos amish-folket

Vi kører tidligt fra New York mod delstaten Pennsylvania, hvor vi i området omkring Lancaster besøger et af de ældste amish-samfund. Her lever tusinder af mennesker stadig efter en livsstil, som er flere hundrede år gammel. Man føler sig straks hensat til en svunden tid. På turen hertil møder vi hestetrukne vogne, som styres af skæggede mænd med sorte filthatte, og små boder langs vejen lokker med hjemmelavede produkter. Her har livet ikke ændret sig meget gennem de sidste 300 år. Selvom amish-samfundet har åbnet dørene for besøgende, skal vi huske, at vi besøger et folk med en helt særlig tro. Det er eksempelvis imod amish-folkets tro at få taget billeder, ligesom de troende ikke har adgang til telefoner og internet. På en autentisk gård ser vi, hvordan en typisk familie bor, og vi hører om traditioner, påklædning, tro og ritualer på rundvisningen med vores guide. Amish-folket lever et ydmygt og simpelt liv med respekt for andre mennesker. Vi nyder en typisk amish-frokost, inden vi sidst på eftermiddagen fortsætter sydover mod Washington D.C.

Vi når Washington først på aftenen, hvor vi kører til vores hotel på M-Street - Georgetowns vigtigste handelsgade, hvor der venter et let aftensmåltid. Fra hotellet er der blot et kvarters gang til Georgetowns gamle bydel.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og let anretning.

Kom helt ned i tempo, når vi besøger amish-folket.

Kom helt ned i tempo, når vi besøger amish-folket.

6. dag: Georgetowns gamle bydel - Washington D.C. 

Fra hotellet går vi en tur til det stemningsfyldte gamle kvarter i Georgetown, som er en historisk enklave fyldt med bygninger fra det 18. og 19. århundrede. Vi ser Old Stone House fra 1766 - ét af områdets ældste, og vores rejseleder fortæller om familien Kennedys tilknytning til den gamle bydel. Du får tid til frokost og egne oplevelser i de hyggelige gader, inden vi først på eftermiddagen skal se nærmere på Washington D.C., USA's hovedstad og politiske centrum.

Byen er kendt for sine flotte monumenter og bygninger, og dem skal vi selvfølgelig opleve på eftermiddagens udflugt. Vi ser præsidentens bolig, Det Hvide Hus og U.S. Capitol udefra - nogle af de smukkeste bygninger i USA. Her finder vi magtens centrum, og den rejse det har været at grundlægge USA´s demokrati. 

På vores tur rundt i byen ser vi fra bussens vinduer også Washington-monumentet, en stor obelisk, som blev rejst til ære for USA´s første præsident, George Washington, og vi kommer forbi Ford-teatret, hvor USA's præsident Abraham Lincoln blev skudt i 1865. Vi besøger desuden Vietnam Veterans Memorial, der med sin enorme tabsliste på 58.000 personer kan give de fleste en klump i halsen.

Når solen går ned stopper vi et centralt sted i byen, hvor der er et godt udvalg af restauranter. Her kan du nyde din middag og et par timer på egen hånd inden dagens sidste oplevelse, som er Lincoln Memorial. Bygningen minder mest af alt om et tempel fra det antikke Grækenland, og når mørket er faldet på er det oplyste mindesmærke en helt særlig oplevelse. Her sidder USA's 16. præsident, Abraham Lincoln, og i bygningen kan man læse hans to mest kendte taler - Gettysburgtalen samt den tale han holdt ved indsættelse i sin anden valgperiode. Fra trappen, hvor Marting Luther King holdt sin berømte tale "I have a dream", kan du nyde den unikke udsigt over Washington Monumentet og U.S. Capitol, som er belyst om aftenen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad

Den politiske højborg U.S. Capitol.

Den politiske højborg U.S. Capitol.

7. dag: Mount Vernon og Alexandria

I dag kører vi uden for byen til Mount Vernon – George Washingtons plantage i Virginia og et af USA´s mest elskede historiske mindesmærker. Her hører vi om George Washingtons liv og ser det hjem, som han ejede i mere end 40 år. Du træder direkte ind i det 18. århundrede. Det hele er blevet genskabt, som det så ud i 1799, da George Washington døde. Vi besøger også hans gravsted.

Bagefter kører vi til Alexandria, hvor vi ser den hyggelige gamle bydel. Her besøger vi den historiske gamle kirke fra 1767, der blandt andet har haft besøg af Winston Churchill og Franklin Roosevelt. Frokosten foregår på egen hånd i byen, der er kendt for sin rige historie og de smukke velbevarede bygninger fra 1800- og 1900-tallet. Vi slutter dagen med et uforglemmeligt besøg på Arlington militærkirkegård. Her ligger mere end 290.000 soldater og to præsidenter begravet. Vi kører rundt i området med en åben turbus, så vi ser det hele - blandt andet Kennedys grav og den ukendte soldats gravsted, der bevogtes døgnet rundt. Vi slutter dagen med en fælles afskedsmiddag efter en uge fyldt med storslåede oplevelser.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Mount Vernon - George Washingtons plantage i Virginia.

Mount Vernon - George Washingtons plantage i Virginia.

8. dag: På egen hånd og hjemrejse

Vi har det meste af dagen til egne oplevelser. Vi kan anbefale at besøge området omkring National Mall, parken der forbinder Lincoln-mindesmærket med Capitol Hill. I dette område findes adskillige museer, blandt andet spionmuseet, som fører dig direkte ind i James Bonds verden og USA´s nationalmuseum Smithsonian Institution med 17 museer alene i Washington. Du kan også bruge tiden til at shoppe, inden vi først på eftermiddagen kører til lufthavnen, hvorfra vi flyver med SAS direkte til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Udsigt over National Mall fra Lincoln Memorial.

Udsigt over National Mall fra Lincoln Memorial.

9. dag: Hjemkomst til København

Vi lander i København tidligt om morgenen.

Hotelinformation

Hampton Inn Manhattan/Times Square Central ***, New York
VisSkjul

Dejligt mellemklassehotel beliggende centralt på Manhatten i gåafstand fra Times Square (300 meter) og shopping på 5th Avenue. På hotellet findes fitnesscenter og på 32. etage findes en tagterrasse med en forrygende udsigt over Times Square. Der tilbydes gratis te og kaffe i receptionsområdet hele døgnet.  

Værelser

Vi bor i standard dobbeltværelser med king size-seng og eneværelser med queen size-seng. Mod tillæg er det muligt at bestille dobbeltværelse med to queen size-senge. Alle værelser har tv, skrivebord, telefon, aircondition, sikkerhedsboks, strygejern, mulighed for at lave kaffe/te, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer. 

Læs mre om hotellet her.

 

Eksempel på værelse på Hampton Inn Manhatten.
Eksempel på værelse på Hampton Inn Manhatten.
Lobbyen på Hampton Inn Manhatten.
Lobbyen på Hampton Inn Manhatten.

Hyatt Place Georgetown ***+, Washington
VisSkjul

Hotel Hyatt Place Georgetown ligger på M-Street, Georgetowns vigtigste handelsgade, og blot omkring et kvarters gang fra centrum af Washingtons historiske bydel Georgetown, som er et populært område med historiske bygninger og brostensbelagte gader. Her ser man en helt anden side af USA´s hovedstad, hvor præsidenter har boet da de "kun" var kongresmedlemmer. Man kan stadig finde gamle huse fra 1700- og 1800-tallet, og nogle kan man endda besøge. Bydelen huser også et universitet, hvorfor området er særligt populært blandt unge.Hotellet har 168 værelser, elevator, restaurant, tagterrasse, indendørs, pool og kaffe- samt cocktailbar.

Værelser

Vi bor i dobbeltværelser med king size-seng og i eneværelser med queen size-seng. Mod tillæg er det muligt at bestille dobbeltværelse med to queen size-senge. Alle værelser har tv, aircondition, gratis WiFi, sikkerhedsboks, minikøleskab og badeværelse med bruseniche eller badekar samt hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Hyatt Place Washington D.C.
Hyatt Place Washington D.C.
Eksempel på standardværelse på Hyatt Place Washington D.C.
Eksempel på standardværelse på Hyatt Place Washington D.C.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Information om rejser til USA

ESTA - Rejsetilladelse til USA

Alle danske statsborgere skal foretage en såkaldt ESTA-registrering senest 72 timer inden afrejsen fra Danmark. Dette gøres online på ESTAS officielle hjemmeside: www.esta.cbp.dhs.gov/esta 

Du kan vælge den danske udgave i øverste højre hjørne på hjemmesiden. Der opkræves et gebyr på USD 14 pr. person, som betales via hjemmesiden med Visa, MasterCard, eller American Express. Ønsker du, at Vitus Rejser skal foretage ESTA-registreringen, bedes du tage kontakt til vores salgsafdeling på telefonnummer 33 14 65 66 senest 14 dage før afrejse. Vi gør opmærksom på, at der opkræves et gebyr på kr. 500,- pr. person for denne service. Beløbet er inkl. ESTA-gebyret. 

Bemærk: ESTA-registreringen er gyldig i 2 år, men skal opdateres ved hver ny indrejse.

Vigtigt i forbindelse med ESTA

Rejsende, som får deres ESTA ansøgning afvist, skal søge om visum gennem den amerikanske ambassade. Bemærk venligst, at udenlandske statsborgere, herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, bedes kontakte den amerikanske ambassade for at få oplyst hvilke regler, der gælder for indrejse. I 2016 har de amerikanske myndigheder ændret reglerne, hvilket indebærer, at rejsende der har været i Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia og Yemen efter 1. marts 2011, skal søge om visum til USA ved personligt fremmøde på ambassaden. Ændringen vedrører også borgere, der har dobbelt statsborgerskab i et Visa Waiver-land (fx. Danmark) og Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia eller Yemen, skal søge om visum til USA ved personligt fremmøde på ambassaden. 

For opdaterede oplysninger om gældende indrejseregler til USA, se Udenrigsministeriets hjemmmeside her
Den amerikanske ambassade kan kontaktes her.

​Manglende eller mangelfuld afgivelse af oplysninger kan medføre omfattende konsekvenser for den rejsende. Rigtigheden af afgivne oplysninger påhviler alene den rejsende, hvorfor Vitus Rejser ikke kan gøres ansvarlig. Passet skal være maskinaflæseligt - fotosiden skal være lamineret. Passet skal være gyldigt mindst et halvt år efter hjemrejsedatoen.  Vi gør desuden opmærksom på, at ingen sider i passet samt indersiden af omslaget må være beskadiget ved f.eks. at være iturevet eller på anden vis ødelagt, da man derved risikerer at blive afvist ved indrejse. På grund af ekstra sikkerhedscheck bedes man have tålmodighed i forbindelse med ind- og udrejse. 

APIS (Advanced Passenger Information System)

Af sikkerhedshensyn indsamler alle flyselskaber informationer om deres passagerer. I den forbindelse skal Vitus Rejser have en kopi af alle gæsters pas (billedsiden) Venligst scan og mail kopien til fly@vitus-rejser.dk eller send pr. post, så den er os i hænde senest den 6 uger inden afrejse. Bemærk venligst: Dit pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst.
Skriv venligst destination og billetnr. på paskopien.

Bagage

På SAS må du medbringe 1 stk. indchecket bagage på max. 23 kg samt 1 stk. håndbagage på max. 8 kg. Din håndbagage må ikke overstige dette mål: 55 x 40 x 23.

Drikkepenge

Ansatte i servicefagene har en lav grundløn og er meget afhængige af drikkepenge. Bartendere forventer mellem 1 og 5 dollars. På restauranter forventes mellem 15-20% af den totale regning, hvilket også er en rettesnor for taxichauffører. Får du hjælp til bagage, bør du give 1-3 dollars i drikkepenge, og det er velset at lægge en dollar om dagen til stuepigen. I rejsens pris er inkluderet drikkepenge til chauffører og lokalguider på hele rejsen. De amerikanske dollarsedler ligner hinanden, så vær opmærksom, når du betaler og får penge tilbage. 1 USD = ca. DKK 6,24 (pr. 10. januar 2018).

Drikkevand

Du kan sagtens drikke vandet i vandhanerne i USA. Hygiejnen er fuldt ud på højde, med den vi har i Danmark.

Elektricitet

Næsten alle steder i USA er der 110-120 volt vekselstrøm, 60 Hertz. Du vil derfor ikke kunne bruge de almindelige danske stik, som er på de danske apparater. De amerikanske stik har brede og flade ben, så derfor er det en god ide at medbringe en rejseadapter. Bemærk, at det ikke er alle danske apparater, du kan anvende i USA.

Forsikring

Det blå EU-sygesikringskort gælder ikke i USA. Der skal derfor tegnes en separat rejseforsikring. Du kan evt. kontakte dit eget forsikringsselskab. Husk, at rejseforsikringen skal være med dækning i USA (hele verden). Visse kreditkort indeholder også en rejseforsikring. Vitus tilbyder rejseforsikringer via Gouda Rejseforsikring.

Klima

New York: Juni ca. 22 grader, september ca. 20 grader og oktober ca. 15 grader.
Washington:  Juni ca. 24 grader, september ca. 22 grader og oktober ca. 15 grader.
Yderligere oplysninger fås på www.dmi.dk

Påklædning

På denne rejse anbefaler vi praktisk og afslappet påklædning. Afhængigt af årstiden varieret tøj som i Danmark. Husk gode og bekvemme sko.

Rejseplan

Cirka to uger før afrejsen vil du modtage rejseplan og de sidste praktiske oplysninger i forbindelse med rejsen.

Rygning

Rygning er mindre velset, og der er rygeforbud på de fleste hoteller. Ligeledes er det ikke tilladt at ryge i lufthavne eller under al transport. Der er dog ofte dedikerede rygeområder – forhør dig om mulighederne på hotellerne. Bemærk, at såfremt du ryger på værelset, bliver du pålagt en stor bøde.

Telefon

Vær opmærksom på, at det er dyrt at benytte sin mobiltelefon i USA. Ved opkald fra USA til Danmark trykkes 011 45 + det danske telefonnummer.

Tidsforskel

New York og Washington (sommertid): 4 timer foran Danmark
New York og Washington (vintertid): 5 timer foran Danmark

Sommertid: 31/3-2019 til 27/10-2019.

Toldregler

Vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at indføre frisk frugt, grøntsager, planter, frø og fersk kød til USA.

Vaccinationer

Der kræves ingen. Statens Serum Institut og Rejseklinikken anbefaler dog visse vaccinationer. Se eventuelt www.rejseklinikken.dk og www.vaccination.dk. Vi anbefaler, at egen læge kontaktes cirka seks uger før afrejse for nærmere information. Rejseklinikken i Charlottenlund giver rabat til kunder fra Vitus Rejser. Klinikken kan nås på telefonnummer 39 63 01 15. Husk at medbringe dit rejsebevis som dokumentation.

Valuta

Det er en god idé at medbringe et internationalt kreditkort. Et VISA/Dankort virker udmærket som betalingsmiddel, men skal der stilles sikkerhed for depositum kræves ofte et andet kort såsom Mastercard/Eurocard eller American Express. Valutaen er USD, og kontanter kan hæves overalt i automater. Det er derfor ikke nødvendigt at medbringe mange kontanter til USA. Det er en god idé at at medbringe lidt i små dollarsedler, som eventuelt kan bruges til drikkepenge.