Nyhed!

Sydstaterne · USA's musikalske hjerte

Flyrejser
13 Dage

Rejs med til hjertet af amerikansk musikkultur, når vi besøger countrymusikkens hovedby Nashville, Elvis' hjemby Memphis samt  jazz- og bluesbyen New Orleans. Glæd dig også til at besøge den lille sydstatsperle Natchez ved Mississippifloden og til at blive klogere på sydstaternes fascinerende kulturlandskab og til tider voldsomme historie.

I de amerikanske sydstater Tennessee, Mississippi og Louisiana er historien nærværende, uanset hvor vi kommer. Her slynger Mississippifloden sig gennem de naturskønne og subtropiske landskaber, og fra kæmpestore træer hænger den karakteristiske spanske mos. For enden af lange alleer troner de store hvide plantagehuse, og på markerne vokser bomulden som vidnesbyrd om...

Rejs med til hjertet af amerikansk musikkultur, når vi besøger countrymusikkens hovedby Nashville, Elvis' hjemby Memphis samt  jazz- og bluesbyen New Orleans. Glæd dig også til at besøge den lille sydstatsperle Natchez ved Mississippifloden og til at blive klogere på sydstaternes fascinerende kulturlandskab og til tider voldsomme historie.

I de amerikanske sydstater Tennessee, Mississippi og Louisiana er historien nærværende, uanset hvor vi kommer. Her slynger Mississippifloden sig gennem de naturskønne og subtropiske landskaber, og fra kæmpestore træer hænger den karakteristiske spanske mos. For enden af lange alleer troner de store hvide plantagehuse, og på markerne vokser bomulden som vidnesbyrd om en mørk og svunden fortid med slavehandel og borgerkrig. Sydstaterne emmer dog også af glæde, og der er i dén grad musik i luften. I Nashville mødes den traditionelle country og western med moderne popmusik, i Memphis levede The King of Rock'n'Roll, Elvis Presley, til sin død, og i New Orleans er der bogstaveligt talt blues og jazz i gaderne. Vi besøger alle tre byer samt den lille sydstatsperle Natchez på denne oplevelsesrige rundrejse til USA's musikalske hjerte.

Vores rejse starter med tre overnatninger i Nashville, Tennessee, der er country- og westernmusikkens hovedstad. Kunstnere som Roy Orbison, Patsy Cline og Johnny Cash har deres historie her i byen, hvor vi mødes med et høfligt ”How y’all doin'?” af folk i cowboystøvler. Næste stop på rejsen er Elvis' by Memphis, den største by i delstaten Tennessee, som - udover at byde på en rig tradition for barbeque - naturligvis er et must for musikelskere. Byen har desuden spillet en central rolle i borgerrettighedsbevægelsen med Martin Luther King i spidsen.

Der er dømt Borte med Blæsten, når vi besøger den lille sydstatsby Natchez ved Mississippiflodens bred. Byen slap stort set uskadt igennem krigen mellem nord- og sydstaterne, så her har vi rig mulighed for at se de mange storslåede palæer fra bomuldstidens velmagtsdage. Vi runder rejsen af i New Orleans i delstaten Louisiana, som er en kulturel smeltedigel. Befolkningen er et miks af europæere, kreolere og cajunere, hvilket afspejler sig overalt i arkitekturen, kulturen, musikken og køkkenet. Her har vi hele fire overnatninger, så du har tid til at finde helt ind til New Orleans´ sjæl og lade dig forføre af mystikken, der omgiver byen. 

Vi bor på centralt beliggende 3- og 4-stjernede hoteller, og med i prisen får du er stort udflugtsprogram med mange entreer inkluderet. Vi har desuden levnet plads til, at du selv kan gå på opdagelse i sydstaternes madkultur, som du allerede kan glæde dig til. Her finder blandt andet det krydrede og velsmagende afroamerikanske "soulfood" - mad for sjælen! 

Kort - Rundrejse i USA´s sydstater - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
5.625,-
Afbestillingsforsikring
1.525,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København–Nashville/New Orleans t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 2.179,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 3 nætter i Nashville på Gaylord Opryland Resort & Convention Center**** 
 • 2 nætter i Memphis på Holiday Inn Memphis Downtown****
 • 2 nætter i Natchez på Hotel Vue***+
 • 4 nætter i New Orleans på La Quinta Inn & Suites by Wyndham***+
 • 11 x morgenmad (2.-12. dag)
 • 1 x frokost (10. dag)
 • 1 x middag (1. dag)
 • Byrundtur i Nashville 
 • Besøg på Country Music Hall of Fame, inkl. entré 
 • Orienteringstur i Memphis
 • Besøg i Graceland, inkl. entré
 • Besøg på Memphis Rock'n'Soul Museum, inkl. entré
 • Besøg på National Civil Rights Museum, inkl. entré
 • Besøg på Delta Blues-museet i Clarksville, inkl. entré
 • Besøg på Frogmore-plantagen, inkl. entré og rundvisning
 • Besøg på Houmas House-plantagen, inkl. entré og rundvisning
 • Byrundtur i New Orleans 
 • Sejltur på Mississippifloden med jazzunderholdning
 • Obligatoriske drikkepenge, kr. 783,-
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Engelsktalende lokalguide på hele rejsen
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Reserver i god tid: På denne rejse er der plads til max. 25 deltagere.

For at holde vores høje kvalitetsniveau, har vi pladsbegrænsning på vores rejser. Vi anbefaler derfor, at du altid bestiller i så god tid som muligt - især hvis du ønsker en specifik værelsestype, som f.eks. eneværelse - hvis du vil være garanteret plads på din drømmerejse.

Rejseforedrag

Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og måske allerede her møde dine medrejsende. Foredragene finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med dag og sted et par måneder før, du skal afsted på din drømmerejse.

 

Dagsprogram

1. dag: Afrejse til Nashville

Vi flyver fra Københavns Lufthavn med British Airways via London til Nashville, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. Fra lufthavnen kører vi ind til centrum af Tennessees berømte country- og westernhovedstad, Nashville, som møder os med god gammeldags "southern hospitality" - sydlig gæstfrihed. Nashville har siden 1920’erne tiltrukket store musikalske ikoner, og selvom countrymusikken ikke er født her, så bærer byen en stor del af æren for genrens udvikling. Vi tjekker ind på vores hotel i Nashville, hvor vi skal bo de næste tre nætter, inden vi mødes til velkomstmiddag.

Inkluderede måltider: Middag.

Nashville skyline i solnedgangen.

Nashville skyline i solnedgangen.

2. dag: Nashville, musikkens højborg

Efter morgenmaden skal vi ud og se nærmere på Nashville, der i folkemunde også kaldes Music City, på en byrundtur med bus og til fods. Vi ser Riverfront Park ved Cumberland-floden, der blev opført i 1980’erne, som et form for mindesmærke over byens flodhistorie. I 1780'erne slog James Robertson sig ned sammen med en gruppe pionere langs flodbredden, hvor de opførte Nashborough Fort, som beskyttelse mod angreb fra vilde dyr og indianere. Tæt på hvor det oprindelige fort lå, har man opført en kopi, og vi bliver klogere på livet her og de blodige sammenstød med Cherokee-stammen. Vi går en lille tur i Bicentennial Parken, som giver os endnu et indblik i Tennessees historie. Vi passerer også parken Centennial, hvor man kan finde en tro kopi af templet Parthenon i Athen.

Der bliver tid til frokost på egen hånd, inden vi om eftermiddagen besøger Country Music Hall of Fame, der er verdens største museum for populærmusik. Stedet rummer en guldgrube af effekter som Elvis' Cadillac fra 1960 og Johnny Cash's tøj. Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen, og resten af dagen står til fri disposition. Besøg eksempelvis Studio B, hvor mere end 1.000 hits er blevet til. Siden 1925 har det berømte koncertsted, Grand Ole Opry, lavet radioudsendelser, og måske har du lyst til en musikalsk oplevelse på et sted, hvor næsten alle verdensstjerner har optrådt - lige fra Patsy Cline til Hank Williams. Rejselederen er gerne behjælpelig med at skaffe billetter.

Vi tager forbehold for, at vi på nuværende tidspunkt ikke er bekendt med program og billetpriser for Grand Ole Opry.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Pladevæg i Country Music Hall of Fame.

Pladevæg i Country Music Hall of Fame.

3. dag: Nashville på egen hånd og Honky Tonk Highway

Du har hele dagen til at fordybe dig i egne oplevelse. Du kan for eksempel besøge Johnny Cash's museum, som åbnede i 2013. Du kan også tage en tur til musikkens kvarter, Music Row, med det legendariske og berømte pladestudie RCA Studio B, hvor Elvis indspillede mere end 250 sange. Eller hvad med at gå i historiens fodspor, og besøg Ryman Auditorium, som husede Grand Ole Opry fra 1943 til 1974?

Har du lyst, kan du om aftenen tage med rejselederen til Lower Broadway’s historiske kvarter, Honky Tonk Highway. En Honky Tonk er et etablissement, der har en scene og kolde drikkevarer, og som holder fest hver dag - hele dagen. Gaden er fyldt med små farverige, hyggelige spillesteder, og mange stjerners karriere er startet netop her. Musikken flyder fra lokalerne om formiddagen til de sene nattetimer- og så er det helt gratis at komme her. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Honky Tonk Highway.

Honky Tonk Highway.

4. dag: Walking in Memphis og kongen af Rock’n´Roll   

Efter en tidlig morgenmad er det blevet tid til at forlade Nashville. I bus kører vi sydover ad den gamle Highway 31, og undervejs fortæller rejselederen om borgerkrigen imellem nord og syd. Slap af, og nyd turen, der byder på udsigten til smukke palæer fra de rige plantageejeres storhedstid og store moderne luksusvillaer. Vi kører igennem forstæderne Brentwood og Franklin, som var borgerkrigens største slagmark. Den blodige borgerkrig er et mørkt kapitel i USA’s historie, hvor mere end 600.000 mistede livet, og 500.000 blev såret.

Vi fortsætter via Interstate 40, musikkens Highway, til Memphis, som også ligger i staten Tennessee tæt på Mississippi. Vi kører ind til centrum af byen, og på en orienteringstur passerer vi det historiske Peabody Hotel med de verdensberømte ænder, der hver dag klokken 11.00 og 17.00 vandrer igennem hotellets lobby på den røde løber – en gammel tradition, som man har håndhævet siden 1933. Vi kommer også forbi Lorraine Motel, som i dag huser Civil Rights Museum, og hvor Martin Luther King blev dræbt i 1968, ligesom vi ser den karakteristiske Memphis-pyramide, som ligger ved Mississippis flodbred.

I løbet af dagen holder vi en frokostpause, inden vi om eftermiddagen når frem til dagens højdepunkt: Graceland – Elvis Presleys højborg frem til sin død i 1977. Selvom vi langt fra har det hele for os selv, så er oplevelsen noget helt særligt. Elvis´ ånd lever i bedste velgående, og besøget her er både underholdende, fængslende og nostalgisk. Vi ser et hjem fyldt med ekstravagance, lige fra store krystallysekroner, forgyldte spejle og farverige ryatæpper. Vi ser blandt andet The Jungle Room med indendørs vandfald på væggen og den 25 meter lange Hall of Gold, beklædt med guld og platinalbums, som repræsenterer mere end 1 milliard solgte plader på verdensplan. Sidst, men ikke mindst, ser vi The Meditation Garden, hvor Elvis er stedt til hvile. Det er i sandhed et palads, der er en konge værdig – The King of Rock’n´Roll.

Sidst på dagen kører vi til vores hotel, som ligger lige i hjertet af Memphis og i gåafstand til en af USA's mest ikoniske og atmosfærefyldte gader, Beale Street. Her har vi to overnatninger. Memphis er USA's hovedstad for barbecue, og denne aften kan du finde dit eget listige sted, der serverer de lækre trækulsgrillede ribs. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Det legendariske Graceland.

Det legendariske Graceland.

5. dag: Memphis og Martin Luther King

Memphis´ historie kan dateres mange hundrede år tilbage. Området var oprindeligt beboet af indianerne, indtil europæiske opdagelsesrejsende fra Spanien og senere Frankrig gik i land i 1700-tallet. Den europæisk-amerikanske by blev grundlagt i 1819 og navngivet efter oldtidsbyen Memphis i Egypten. Byen udviklede sig hurtigt som et vigtigt handelscenter for bomuld dyrket på de store plantager, hvor det hårde arbejde blev udført af afroamerikanske slaver. I 1960’erne var byen centrum for de kampe, som blandt andet Martin Luther King førte for at opnå lige rettigheder for de afroamerikanske borgere. Martin Luther King var med til at ændre den amerikanske historie og betalte for det med sit liv.

I dag er Memphis et mekka for musikelskere, og vi starter dagen med at besøge Memphis Rock’n´ Soul-museet for at blive klogere på kærligheden til musikken, som gennemsyrer byens historie og kultur. For mange vil besøget nok blive en tur ned ad memory lane, når vi hører de tidløse blues og rock’n´roll numre fra datidens store stjerner. Frokosten er på egen hånd, inden vi besøger National Civil Rights-museet, som ligger i den bygning, der tidligere husede Lorraine Motel, hvor Martin Luther King blev skudt den 4. april 1968 på balkonen til værelse 306. Alle husker nok de berømte ord ”I have a dream”, og museet fortæller på interessant vis historien om den seje og blodige kamp for lige borgerrettigheder, som fandt sted overalt i sydstaterne, og som krævede mange ofre, men som også blev afgørende for det USA, vi kender i dag. Efter besøget er resten af dagen sat af til egne oplevelser i Memphis. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Civil Rights-museet i det gamle Lorraine Motel.

Civil Rights-museet i det gamle Lorraine Motel.

6. dag: Clarksdale  og Natchez ved Mississippifloden

Efter morgenmaden forlader vi Memphis og kører sydover på Highway 49 og over statsgrænsen fra Tennessee til Mississippi. Her når vi den lidt søvnige by Clarksdale, som nogle mener er oprindelsesstedet for delta blues, der er betegnelsen for den tidligste form for bluesmusik. Vi kører ind i byen til den gamle jernbanestation, hvor Delta Blues-museet ligger. Faktisk er det på de selvsamme skinner, som de gamle delta bluesbands kørte med toget på til Chicagos lystige spillesteder. På museet møder vi datidens stjerner såsom Muddy Waters og John Lee Hooker.

Efter besøget fortsætter vi via Djævelens Korsvej til Highway 61, som ifølge myten var det sted, hvor den berømte musiker Robert Johnson solgte sin sjæl til djævelen for at blive en bedre guitarist. Vejen fører os til den charmerende sydstatsby Natchez, der blev grundlagt i 1716 og ligger direkte ud til Mississippifloden. Byen er som taget ud af Borte med Blæsten og var et af de vigtigste anløbssteder på floden, da bomuldshandelen var på sit højeste. Overalt ses storslåede hvide palæer med smukke verandaer flankeret af majestætiske søjler. Vi kører til vores hotel, som ligger centralt i gåafstand til floden og byens charmerende historiske centrum. Vi skal bo i byen hele to nætter, så tag de gode sko på, og begiv dig på opdagelse i Natchez betagende gader.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Statsgrænsen mellem Tennessee og Mississippi.

Statsgrænsen mellem Tennessee og Mississippi.

7. dag: Natchez - fyldt med Mississippi-mystik

Vi starter dagen med en lille køretur ud af byen for at besøge plantagen Frogmore, hvor vi bliver klogere på tilværelsen på en plantage i 1800-tallet, og de kontraster der er til nutidens moderne drift af stedet. Vi hører om de rige plantageejere og deres afroamerikanske elskerinder samt om slavernes skikke og hemmelige musik. Vi ser møblerede slavehuse, hører om den amerikanske borgerkrig, og man kan ikke andet end blive fascineret af de autentiske omgivelser, som faktisk har været i brug i knap 200 år, indtil computerteknologien tog over i slutningen af 1980’erne.

Vi er tilbage i Natchez midt på dagen, så du kan nyde din frokost i byen og bruge resten af dagen på egne eventyr. Har du lyst, kan du efter frokost følge med rejselederen til Stanton Hall, som er den irske bomuldshandelsmand Frederick Stantons hjem fra 1857, som du måske genkender fra miniserien Nord og Syd. Entreen er gratis, mens de guidede ture er mod betaling. Palæet er imponerende og ekstravagant ud over alle grænser med store lysekroner, marmor, mahognimøbler, hvælvinger og store spejlsale. Du kan selvfølgelig også nyde byen og besøge de mange små butikker, eller måske lave din helt egen lille udflugt til byens historiske kirkegård fra 1822, der rummer en del usædvanlige gravsteder - eksempelvis står her en gravsten med den enkle inskription ”Louise den uheldige”. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Stanton Hall i Natchez.

Stanton Hall i Natchez.

8. dag: Plantagen Houmas House og New Orleans

Vi forlader Natchez og kører sydover på Highway 61 over delstatsgrænsen til Louisiana. Ved delstatshovedstaden Baton Rouge kører vi videre ad Highway 10, til vi når Houmas House Plantation og Gardens, en gammel plantage der kan dateres helt tilbage til slutningen af 1700-tallet. Det er Louisianas absolutte kronjuvel, og her træder vi tilbage i tiden og får et godt indblik i livet på en stor plantage. Vi følger alleen med de majestætiske egetræer og møder stedets lokalguide ved den smukke hovedbygning. Vores rejse starter i 1774, og lokalguiden fortæller om de rige plantageejere og om Mississippiflodens blomstrende forretning. ”Sukkerpaladset”, som stedet også blev kaldt, er en af sydens ældste plantager og har overlevet både krige og oversvømmelser. Vi skal rundt i det historiske hus, som er fyldt med originale antikviteter fra 1830’erne, og vi får også tid til at nyde den omkringliggende park og have. Der bliver tid til frokost på egen hånd, inden vi fortsætter det sidste stykke til New Orleans, sydens kulturelle smeltedigel. Her har vi hele fire overnatninger i det franske kvarter - den ældste og historiske del af byen, der ligger i gåafstand til det hele. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Plantagen Houmas House.

Plantagen Houmas House.

9. dag: New Orleans

New Orleans er ubetinget en af USA's mest unikke byer. Den blev grundlagt i 1718 af franske handlende, og den mangefacetterede historie rummer en god cocktail af indflydelse fra Frankrig, Spanien, Mellemamerika og Afrika. I selskab med en lokalguide udforsker vi byen med bus og til fods. Dagen starter i Det Franske Kvarter, der fyldt med prægtige farverige og yndefulde bygninger, som står side om side og huser mondæne forretninger. Husene er udsmykket med kunstfærdige balkoner, og kvarteret oser af atmosfære, som du ikke finder andre steder. Det var her Rhett Butler og Scarlet O’Hara tilbragte deres bryllupsrejse i Borte med Blæsten. Kvarteret føles også lidt mystisk, og det er ikke uden grund, for her kan du finde voodoo-butikker og hjemsøgte bygninger. Voodoo kom til New Orleans i begyndelsen af 1700-tallet fra Afrikas slavekyst, og blev tilført byens daværende religion, katolicisme. I dag er det en del af de lokales kultur, omend nogen måske vil synes, at det er blevet en smule kommercielt med tiden. I kvarteret ser vi også Jackson Square, en historisk park, som er inspireret af Place des Vosges i Paris og St. Louis-katedralen. Vi kommer også til Garden District, som er New Orleans mondæne kvarter fyldt med elegante boulevarder og palæer, der fungerer som hjem for flere berømtheder. Vi skal også en tur på den lokale kirkegård, hvor vi får historien om, hvorfor man begraver folk over jorden. 

Dagens middag er på egen hånd, men hvis der er stemning for det, arrangerer rejselederen en aftenudflugt til New Orleans kokkeskole, hvor du kan lære om de klassiske cajun og kreolske retter, som er en del af New Orleans historie. Bestilling og betaling sker direkte hos rejselederen.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Jackson Square og St. Louis-katedralen.

Jackson Square og St. Louis-katedralen.

10. dag: Jazzcruise på Mississippi 

New Orleans anses for at være jazzens vugge. Musikken opstod i 1900-tallet blandt de sorte i New Orleans, og mange kendte jazzmusikere stammer da også her fra byen. Blandt andet Louis Armstrong og det ”hvide” jazzband Original Dixieland Jazz Band, som blev beskyldt for at have stjålet musikken fra de sorte. Den herlige musik skulle være opstået i Bourbon Street, og selvom den er allestedsnærværende, finder man i dag faktisk ikke så mange jazzklubber i gaden. Du kan dog være heldig at opleve små jazzbands, der spiller sig vej ned gennem gaden. Bourbon Street er i dag en gade fyldt med barer og natklubber med musik for enhver smag, og området er næsten åbent døgnet rundt. Vi ser gaden, som kan være en ret underholdende oplevelse. Er du en dedikeret jazzfan, kan vi anbefale et besøge i den ydmyge Preservation Hall i Det Franske Kvarter, hvor du kan opleve den klassiske New Orleans-jazz.

New Orleans er uløseligt forbundet med Mississippifloden på godt og ondt. Floden er byens nerve, men når de voldsomme orkaner raser i området, har dens vandmasser også haft fatale konsekvenser for området. Sidst på formiddagen går vi ombord på New Orleans eneste autentiske hjuldamper med navnet Natchez. Vi glider langsomt ned ad floden og ser byen fra vandsiden, alt imens vi slapper af til tonerne fra skibets jazzorkester. Under den stemningsfyldte sejlads nyder vi en frokostbuffet, som er fyldt med retter fra det lokale New Orleans-køkken. Tilbage i land har du resten af eftermiddagen til egne oplevelser, og rejselederen kommer gerne med forslag til spændende aktiviteter.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Jazzcruise på Mississippifloden med hjuldamperen Natchez.

Jazzcruise på Mississippifloden med hjuldamperen Natchez.

11. dag: På egen hånd i New Orleans

I dag kan du foretage dig lige, hvad du har lyst til. Mon ikke du nu har fundet dig godt til rette i USA's mest uamerikanske by? Måske har du lyst til en jazz-brunch på Court of Two Sisters med den hyggelige gårdhave. Eller måske vil du en tur udenfor byen til Jean Lafitte National Park, hvor du kan få fantastiske naturoplevelser i sumpområdet omkring New Orleans. Du kan også shoppe i The French Market eller hoppe på en af de lokale sporvogne, som skramler igennem byen.  
 
Inkluderede måltider: Morgenmad.

Sporvogn i New Orleans.

Sporvogn i New Orleans.

12. dag: Hjemrejse

Om formiddagen tjekker vi ud fra vores værelser, lader hotellet om at passe på kufferterne og sørger for at få de allersidste oplevelser med i New Orleans. Du har det meste af dagen på egen hånd, inden vi sidst på dagen mødes på hotellet for at køre til lufthavnen i New Orleans. Herfra flyver vi med British Airways via London til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

13. dag: Hjemkomst

Vi ankommer til Københavns Lufthavn sidst på eftermiddagen efter en rejse fyldt med store højdepunkter fra USA’s musikalske sydstater.

Hotelinformation

Gaylord Opryland Resort & Convention Center ****, Nashville
VisSkjul

Stort og flot hotel med et glasatrium der er indrettet som en eksotisk have med vandfald og små floder, der kan krydses via træbroer. Hotellet ligger ca. to kilomter fra Grand Ole Opry. Udover de 2.888 værelser på hotellet findes der 18 restauranter, 2 cafeer, 5 barer, 2 udendørs og en indendørs pool, fitnesscenter, sauna og spa (mod betaling). Der er gratis WiFi i de offentligte opholdsområder. Et imponerende hotel som er en oplevelse i sig selv. 

Værelser

Vi bor på standard dobbeltværelser på ca. 32m2 med telefon, aircondition, strygefaciliteter, tv, sikkerhedsboks, kaffe- og tefaciliteter, minikøleskab og badeværelse med bruseniche eller badekar samt hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Gaylord Opryland Resort & Convention Center.
Gaylord Opryland Resort & Convention Center.
Standardværelse på Gaylord Opryland Resort & Convention Center.
Standardværelse på Gaylord Opryland Resort & Convention Center.
Atriumgården på Gaylord Opryland Resort & Convention Center.
Atriumgården på Gaylord Opryland Resort & Convention Center.

Holiday Inn Memphis Downtown ****, Memphis
VisSkjul

4-stjernet Holiday Inn-hotel beliggende på gaden Beale Street, hvor vi finder Memphis' musikalske hjerte. Udover de 192 værelser på hotellet findes der sportsbar og grill, fitnesscenter samt udendørs pool, som er åben fra maj til september.

Værelser

Vi på på standard dobbeltværelser med aircondition, strygejern og -bræt, tv, minikøleskab, telefon, te- og kaffefaciliter og gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her.

Holiday Inn Memphis Downtown.
Holiday Inn Memphis Downtown.
Værelse på Holiday Inn.
Værelse på Holiday Inn.
Baren i Holiday Inn Memphis.
Baren i Holiday Inn Memphis.
Morgenmadsbuffeten i Holiday Inn.
Morgenmadsbuffeten i Holiday Inn.

Hotel Vue ***+, Natchez
VisSkjul

Unikt hotel beliggende med udsigt til Mississippi-floden i gåafstand til Natchez historiske bydel. Udover hotellets 91 værelser er der restaurant, fitnesscenter, bar/lounge og udendørs pool.

Værelser

Vi bor på standard dobbeltværelser, som er udstyret med tv, kaffe- og tefaciliteter, telefon, strygejern og -bræt samt gratis WiFi og badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her. 

Opholdsområde med en fantastisk udsigt.
Opholdsområde med en fantastisk udsigt.
Værelse på Hotel Vue.
Værelse på Hotel Vue.
Baren på Hotel Vue.
Baren på Hotel Vue.
Poolen på Hotel Vue.
Poolen på Hotel Vue.

La Quinta Inn & Suites by Wyndham***+, New Orleans
VisSkjul

La Quinta Inn & Suites har en god og central beliggenhed i hjertet af New Orleans og blot én kilometer fra byens eftertragtede franske kvarter, hvor du blandt andet finder den berømte gade Bourbon Street. På hotellet findes restaurant, bar, fitnesscenter samt en mindre udendørs pool. 

Værelser

Vi bor på standard dobbeltværelser, som alle er udstyret med tv, telefon, te- og kaffefaciliteter, aircondition, strygejern og -bræt samt gratis WiFi og badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her. 
 

Hotel La Quinta Inn i New Orleans.
Hotel La Quinta Inn i New Orleans.
Værelse på La Quinta Inn.
Værelse på La Quinta Inn.
Det hyggelige opholdsrum på La Quinta Inn.
Det hyggelige opholdsrum på La Quinta Inn.
Poolen på La Quinta Inn.
Poolen på La Quinta Inn.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om din rejse til USA's Sydstater

ESTA - Rejsetilladelse til USA

Alle danske statsborgere skal foretage en såkaldt ESTA-registrering senest 72 timer inden afrejsen fra Danmark. Dette gøres online på ESTAS officielle hjemmeside: www.esta.cbp.dhs.gov/esta

Du kan vælge den danske udgave i øverste højre hjørne på hjemmesiden. Der opkræves et gebyr på USD 14 pr. person, som betales via hjemmesiden med Visa, MasterCard, eller American Express. Ønsker du, at Vitus Rejser skal foretage ESTA-registreringen, bedes du tage kontakt til vores salgsafdeling på telefonnummer 33 14 65 66 senest 14 dage før afrejse. Vi gør opmærksom på, at der opkræves et gebyr på kr. 500,- pr. person for denne service. Beløbet er inkl. ESTA-gebyret. 

Bemærk: ESTA-registreringen er gyldig i 2 år, men skal opdateres ved hver ny indrejse.

Vigtigt i forbindelse med ESTA

Rejsende, som får deres ESTA ansøgning afvist, skal søge om visum gennem den amerikanske ambassade. Bemærk venligst, at udenlandske statsborgere, herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, bedes kontakte den amerikanske ambassade for at få oplyst hvilke regler, der gælder for indrejse. I 2016 har de amerikanske myndigheder ændret reglerne, hvilket indebærer, at rejsende der har været i Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia og Yemen efter 1. marts 2011, skal søge om visum til USA ved personligt fremmøde på ambassaden. Ændringen vedrører også borgere, der har dobbelt statsborgerskab i et Visa Waiver-land (fx. Danmark) og Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia eller Yemen, skal søge om visum til USA ved personligt fremmøde på ambassaden. 

For opdaterede oplysninger om gældende indrejseregler til USA, se Udenrigsministeriets hjemmeside her.

Den amerikanske ambassade kan kontaktes her.

​Manglende eller mangelfuld afgivelse af oplysninger kan medføre omfattende konsekvenser for den rejsende. Rigtigheden af afgivne oplysninger påhviler alene den rejsende, hvorfor Vitus Rejser ikke kan gøres ansvarlig. Passet skal være maskinaflæseligt - fotosiden skal være lamineret. Passet skal være gyldigt mindst et halvt år efter hjemrejsedatoen.

På grund af ekstra sikkerhedscheck bedes man have tålmodighed i forbindelse med ind- og udrejse.

APIS (Advanced Passenger Information System)

Af sikkerhedshensyn indsamler alle flyselskaber informationer om deres passagerer. I den forbindelse skal Vitus Rejser have en kopi af alle gæsters pas (billedsiden) Venligst scan og mail kopien til fly@vitus-rejser.dk eller send pr. post, så den er os i hænde senest den 6 uger inden afrejse. Bemærk venligst: Dit pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst. Skriv venligst destination og billetnr. på paskopien. Vi gør desuden opmærksom på, at ingen sider i passet samt indersiden af omslaget må være beskadiget ved f.eks. at være iturevet eller på anden vis ødelagt, da man derved risikerer at blive afvist ved indrejse.

Bagage

På SAS må du medbringe 1 stk. indchecket bagage på max. 23 kg samt 1 stk. håndbagage på max. 8 kg. Din håndbagage må ikke overstige dette mål: 55 x 40 x 23.

Drikkepenge

Ansatte i servicefagene har en lav grundløn og er meget afhængige af drikkepenge. Bartendere forventer mellem 1 og 5 dollars. På restauranter forventes mellem 15-20% af den totale regning, hvilket også er en rettesnor for taxichauffører. Får du hjælp til bagage, bør du give 1-3 dollars i drikkepenge, og det er velset at lægge en dollar om dagen til stuepigen. I rejsens pris er inkluderet drikkepenge til chauffører og lokalguider på hele rejsen. De amerikanske dollarsedler ligner hinanden, så vær opmærksom, når du betaler og får penge tilbage. 1 USD = ca. DKK 7,09 (pr. september 2019).

Drikkevand

Du kan sagtens drikke vandet i vandhanerne i USA. Hygiejnen er fuldt ud på højde, med den vi har i Danmark.

Elektricitet

Næsten alle steder i USA er der 110-120 volt vekselstrøm, 60 Hertz. Du vil derfor ikke kunne bruge de almindelige danske stik, som er på de danske apparater. De amerikanske stik har brede og flade ben, så derfor er det en god ide at medbringe en rejseadapter. Bemærk, at det ikke er alle danske apparater, du kan anvende i USA.

Forsikring

Det blå EU-sygesikringskort gælder ikke i USA. Der skal derfor tegnes en separat rejseforsikring. Du kan evt. kontakte dit eget forsikringsselskab. Husk, at rejseforsikringen skal være med dækning i USA (hele verden). Visse kreditkort indeholder også en rejseforsikring. Vitus tilbyder rejseforsikringer via Gouda Rejseforsikring.

Klima

Nashville: Marts ca. 16 grader og oktober ca. 22 grader.
Memphis: Marts ca. 19 grader og oktober ca. 23 grader. 
Natchez: Marts ca. 21 grader og oktober ca. 25 grader.
New Orleans: Marts ca. 22 grader og oktober ca. 26 grader.

Yderligere oplysninger fås på www.dmi.dk.

Påklædning

På denne rejse anbefaler vi praktisk og afslappet påklædning. Afhængigt af årstiden varieret tøj som i Danmark. Husk gode og bekvemme sko.

Rejseplan

Cirka to uger før afrejsen vil du modtage rejseplan og de sidste praktiske oplysninger i forbindelse med rejsen.

Rygning

Rygning er som i Danmark mindre velset, og der er rygeforbud på de fleste hoteller. Ligeledes er det ikke tilladt at ryge i lufthavne eller under al transport. Der er dog ofte dedikerede rygeområder – forhør dig om mulighederne på hotellerne. Bemærk, at såfremt du ryger på værelset, bliver du pålagt en stor bøde. 

Telefon

Vær opmærksom på, at det er dyrt at benytte sin mobiltelefon i USA. Ved opkald fra USA til Danmark trykkes 011 45 + det danske telefonnummer.

Tidsforskel

Sydstaterne (sommertid): 7 timer bagud Danmark
Sydstaterne (vintertid): 6 timer bagud Danmark

Sommertid: 29/3-2020 -25/10-2020

Toldregler

Vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at indføre frisk frugt, grøntsager, planter, frø og fersk kød til USA.

Vaccinationer

Der kræves ingen. Statens Serum Institut og Rejseklinikken anbefaler dog visse vaccinationer. Se eventuelt www.rejseklinikken.dk og www.vaccination.dk. Vi anbefaler, at egen læge kontaktes cirka seks uger før afrejse for nærmere information. Rejseklinikken i Charlottenlund giver 10% i rabat til kunder fra Vitus Rejser. Klinikken kan nås på telefonnummer 39 63 01 15. Husk at medbringe dit rejsebevis som dokumentation.

Valuta

Det er en god idé at medbringe et internationalt kreditkort. Et VISA/Dankort virker udmærket som betalingsmiddel, men skal der stilles sikkerhed for depositum kræves ofte et andet kort såsom Mastercard/Eurocard eller American Express. Valutaen er USD, og kontanter kan hæves overalt i automater. Det er derfor ikke nødvendigt at medbringe mange kontanter til USA. Det er en god idé at at medbringe lidt i små dollarsedler, som eventuelt kan bruges til drikkepenge.