Inkl. helpension ombord!

Fjordkrydstogt i Norge

Krydstogter
8 Dage

Forestil dig at sidde på dækket af vores flotte skib, Jewel of the Seas, mens du ser de brusende vandfald buldre ned ad fjeldsiderne i de dybe, norske fjorde. Glæd dig til dette naturskønne krydstogt, der nemt og bekvemt starter og slutter i København. 

Store oplevelser venter os i vores smukke, norske broderland, når vi stævner ud mod de norske fjorde. Vi sejler med det flotte krydstogtskib Jewel of the Seas langs Norges barske vestkyst og ind i de dybe norske fjorde. Indånd den friske havluft, mens du nyder synet af de majestætiske fjelde, hvor brusende vandfald buldrer ned ad fjeldsiderne. Mange af naturens seværdigheder har deres...

Forestil dig at sidde på dækket af vores flotte skib, Jewel of the Seas, mens du ser de brusende vandfald buldre ned ad fjeldsiderne i de dybe, norske fjorde. Glæd dig til dette naturskønne krydstogt, der nemt og bekvemt starter og slutter i København. 

Store oplevelser venter os i vores smukke, norske broderland, når vi stævner ud mod de norske fjorde. Vi sejler med det flotte krydstogtskib Jewel of the Seas langs Norges barske vestkyst og ind i de dybe norske fjorde. Indånd den friske havluft, mens du nyder synet af de majestætiske fjelde, hvor brusende vandfald buldrer ned ad fjeldsiderne. Mange af naturens seværdigheder har deres egen historie, og rejselederen fortæller undervejs om de spændende sagn, der knytter sig til stederne. 

Udover de gudesmukke landskaber og fjorde, besøger vi undervejs nogle af Norges mest interessante og postkortkønne byer. Glæd dig blandt andet til at opleve oliebyen Stavanger, som er omgivet af naturattraktioner, vikingernes Bergen, der ligger skønt blandt imponerende fjelde, dybe fjorde og den smukke skærgård, samt den hyggelige og populære by Kristiansand. Sejladsen byder på den ene naturskønne oplevelse efter den anden, men det absolutte højdepunkt er, når vi sejler dybt ind i Norges største naturperle; Geirangerfjorden.

Har du mod på endnu flere eventyr i det norske, har du mulighed for at tilkøbe vores store udflugtspakke med vores egen dansktalende rejseleder. Her får du flotte oplevelser, når vi blandt andet kører med bus til det ubeskriveligt smukke Dalsnippabjerg og ser udsigten fra Geiranger Skywalk. Derudover besøger vi i Bergen komponisten Edvard Griegs hjem, og i Stavanger ser vi nærmere på Utstein-klosteret, der er et af landets fineste landemærker fra middelalderen, og som Norges første konge, Harald Hårfager, har brugt som bolig.
 

Kort over Norge og Danmark - Fjordkrydstogt i Norge.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt, udvendig, kategori 8N
1.999,-
Dobbeltkahyt, udvendig med balkon, kategori 6D
3.799,-
Enekahyt, indvendig, kategori 4V
6.499,-
Enekahyt, udvendig, kategori 8N
9.100,-
Enekahyt, udvendig med balkon, kategori 6D
12.699,-
Afbestillingsforsikring
599,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Udflugtspakke
975,-

Inkluderet i prisen

 • 7 nætter på Jewel of the Seas****
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 7 x frokost (1.-7. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • Isvand, lemonade, kaffe og te ombord
 • Velkomstcocktail ombord
 • Byvandring i Kristiansand
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet, kr. 651,-
 • Informationsmøder og foredrag ombord
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Udflugtspakken skal bestilles senest 1/4-2020.

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dagsprogram

1. dag: Afsejling fra København

Afsejling kl. 17.00.
Vi nyder frokosten ombord, mens bagagen bliver bragt til kahytten. Herefter kan du gå op på dækket og se København forsvinde i horisonten, når vi stævner ud på vores skandinaviske eventyr. Inden middagen inviterer rejselederen til en festlig velkomstdrink.

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

2. dag: Til søs

Nyd en herlig dag til søs, hvor du har god tid til at udforske skibet og måske benytte tiden til forkælelse i spaafdelingen, motion i fitnesscentret eller afslapning i den friske havluft på dækket. I løbet af dagen afholder rejselederen et informations- og velkomstmøde. Aftenen byder på middag, underholdning og show, ligesom der vil være mulighed for en svingom.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Jewel of the Seas.

Jewel of the Seas.

3. dag: Geirangerfjorden - en absolut naturperle

Ankomst kl. 7.00 og afsejling kl. 17.00.
Vi sejler ind i Storfjorden, der forgrener sig i mange sidefjorde. Her møder vi Geirangerfjorden, som er et vidunderligt bekendtskab. Vi skal opleve 15 kilometers gudeskøn sejlads i verdens måske smukkeste fjord. Med sine vandfald, bjerge, frodige vegetation og spændende natur er Geiranger en af Norges mest fotograferede fjorde. Vi ser de smukke vandfald De syv søstre, Brudesløret og Frieren - de høje fjelde rejser sig omkring skibet, og dagens oplevelse hører til et af rejsens absolutte højdepunkter.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Udflugtspakken: Dalsnippa
I bunden af fjorden ligger den lille by Geiranger, og her venter vores bus, som skal køre os fra dalen op på Dalsnibbabjerget - en af de smukkeste og mest spektakulære køreture i Norge. Undervejs stopper vi på det kendte Flydalsjuvet, hvorfra du har en fantastisk udsigt over Geirangerfjorden. Herfra fortsætter vi ad små og snoede veje helt til toppen af Dalsnibbabjerget, som ligger cirka 1.500 meter over havet. På udsigtsplateauet Geiranger Skywalk, der blev etableret i 2016, er udsigten intet mindre end formidabel.

Vandfaldet De syv søstre i Geirangerfjorden.

Vandfaldet De syv søstre i Geirangerfjorden.

4. dag: Charmerende Bergen

Ankomst kl. 9.00 og afsejling kl. 19.00.
Bergen er Norges næststørste by og ligger uovertruffent omgivet af syv fjorde og syv høje fjelde. Havnen har gennem alle tider været byens livsnerve og gennem århundreder trukket folk til fra nær og fjern. I middelalderen var Bergen medlem af Hanseforbundet, og i dag er de gamle huse på Bryggen med på UNESCO´s Verdensarvsliste. Der fortælles mange historier om Bergens milde og regnfulde klima. Bergenserne selv siger, at Bergen er den by i verden, hvor det oftest holder op med at regne.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Udflugtspakken: Troldene på bjerget og Bryggen
Fra skibet kører vi lidt udenfor byen til den norske komponist Edvard Griegs hjem, der i dag fungerer som museum under navnet Troldhaugen. Edvard og hustruen Nina Grieg kaldte sig selv for Troldene på bjerget, og vi ser nærmere på Troldhaugen i selskab med en lokalguide, der fortæller om stedet. Derefter kører vi tilbage til Bergen for at udforske den gamle handelsby i bus og til fods. Vi skal blandt andet besøge Bryggen med de smukke gamle træhuse, som i middelalderen var byens handelscentrum. Der bliver også tid til at besøge det lokale fiskemarked, ligesom du får mulighed for tage ud på egen hånd og opleve den stemningsfyldte by.

Den norske komponist Edvard Griegs hjem Troldhaugen.

Den norske komponist Edvard Griegs hjem Troldhaugen.

5. dag: Stavanger - fra jernalderby til oliehovedstad

Ankomst kl. 9.00 og afsejling kl. 19.00.
Naturen omkring Stavanger er enestående med dybe fjorde, høje fjelde og brusende vandfald. Særlig kendt er fjeldplateauet Preikestolen, som ligger 604 meter over havets overflade og er en af Norges mest besøgte attraktioner. Stavanger har siden 1969 været kendt på verdenskortet, idet man fandt olie i Nordsøen. Det norske olieeventyr tiltrækker folk fra hele verden, men trods dette har man formået at bibeholde og bevare den autentiske atmosfære i den gamle bydel, som er fyldt med smukke, gamle træhuse.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Udflugtspakken: Stavanger og Utstein-klosteret
Vi kører fra skibet til Stavanger centrum, hvor vi stopper ved den velbevarede domkirke, der stammer helt tilbage fra begyndelsen af 1100-tallet og er Norges ældste domkirkebygning. Herfra kører vi gennem en af verdens længste tunneller under vandet til Mosterøy. Her skal vi føle historiens vingesus, når vi besøger Utstein-klosteret, der er et af landets fineste landemærker fra Middelalderen, og som har fungeret som bolig for Norges første konge, Harald Hårfager. Senere blev klosteret doneret til Stavangers munke, og den i dag fredfyldte placering rummer en interessant historie, som rejselederen vil fortælle meget mere om. Tilbage i Stavanger spadserer vi en tur i den hyggelige og stemningsfulde bydel med de mange små, hvidmalede træhuse. Her har du også tid på egen hånd til at besøge nogle af stedets butikker, gallerier, museer eller kunsthåndværksteder, som oser af atmosfære.

Hyggelige Stavanger indbyder til en spadseretur.

Hyggelige Stavanger indbyder til en spadseretur.

6. dag: Kristiansand - den hyggelige gamle købstad

Ankomst kl. 7.00 og afsejling kl. 17.00.
Kristiansand har en lang historie, der er tæt forbundet til Danmark. Byen er grundlagt af Christian IV i 1641, og den gamle bydel findes stadig trods adskillige brande og bombardementer i starten af 2. verdenskrig. Sammen med rejselederen tager vi på byvandring, hvor vi ser nogle af de smukkeste steder i det hyggelige centrum. Vores udgangspunkt er Fiskebrygga med små hyggelige restauranter og det lokale fiskemarked. Vi fortsætter langs Gravanekanalen og strandpromenaden, indtil vi når den gamle bydel Posebyen med Nordeuropas største samling af lave, gamle træhuse. Vi er så heldige at være her på en lørdag, hvor du måske kan gøre en god handel på det lokale marked. Der er afsat tid på egen hånd, og måske vil du snuppe formiddagskaffen og en hjemmelavet vaffel på en af de lokale cafeer. Vi passerer også Wergelandsparken med sine smukke træer og blomster samt den gamle katedral fra 1885.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Havnen i Kristiansand.

Havnen i Kristiansand.

7. dag: Til søs på en sommerdag

En herlig dag til søs med god tid til at fordøje de mange indtryk og nyde vores lækre skib. Er vejrguderne med os, findes der intet bedre sted at nyde sejladsen end fra skibets soldæk.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

8. dag: Indsejling til København

Ankomst kl. 7.00.
Med Kronborg om styrbord sejler vi ind i Øresund og ankommer til København tidligt om morgenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Med Kronborg om styrbord.

Med Kronborg om styrbord.

Hotelinformation

Jewel of the Seas ****
VisSkjul

Stort moderne krydstogtskib fra Royal Caribbean søsat i 2004. Jewel of the Seas blev renoveret i foråret 2016. Flot skib med glas fra gulv til loft på fællesområderne, mange udvendige kahytter, glasinddækkede elevatorer og restauranter samt opholdsområder, som vender ud mod havet, så du hele tiden har mulighed for at nyde udsigten fra skibet. Her er 13 dæk, 1.250 kahytter og plads til 2.500 passagerer samt et mandskab på 852 personer. Jewel of the Seas tilhører Royal Caribbeans Radiance-klasse, som har en elegant europæisk stil.

Ombord finder du både kasino, butikker, flere barer og restauranter, spaafdeling (behandlinger mod betaling), fitnesscenter med blandt andet yoga og tai chi, et welnessområde kun for voksne og ikke mindst et stort udendørs dæk med pools, jacuzzi, løbebane, minigolfbane og klatrevæg. Visse aktiviteter ombord er mod betaling. Skibet har også sit eget store, flotte teater, hvor der hver aften underholdes med Broadway-inspirerede shows.

Måltider 

Helpension samt isvand, lemonade, kaffe og te er inkluderet ombord, og på skibet findes et væld af restauranter med alt fra den store buffetrestaurant Windjammer og hovedrestauranten, hvor du hver dag kan vælge nye retter fra det dagligt skiftende menukort, den uformelle Windjammer Café, den klassiske steakrestaurant Chop´s Grille og Izumi, der er en restaurant med blandt andet à la carte sushi. Der skal betales tillæg på nogle af skibets specialrestauranter. Vi har på forhånd bestilt bord i hovedrestauranten, så alle Vitus-gæster kan spise middagene sammen.

Kahytter

Vi benytter indvendige kahytter på dæk 7, 8, 9 og 10 kategori 4V (ca. 15 m2), udvendige kahytter på dæk 3 og 4 kategori 8N (ca. 16 m2) samt kahytter med balkon på dæk 8 og 9 kategori 2D/6D (ca. 16 m2 med ca. 2 m2 balkon). Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Alle kahytter har desuden en mindre siddegruppe, tv, radio, telefon, aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

Læs mere om Jewel of the Seas her. 

Jewel of the Seas.
Jewel of the Seas.
Centrum Bar på Jewel of the Seas.
Centrum Bar på Jewel of the Seas.
Aftenunderholdning i skibets store teater.
Aftenunderholdning i skibets store teater.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om dit krydstogt til Norge

Afsejling og kajplads i København

Oceankaj C330, Oceanvej, 2150 Nordhavn.
Hvis du kører til skibet i bil, findes der en offentlig parkeringsplads cirka 100 meter fra skibet. Der er plads til cirka 200 biler, og det er en betalingsplads. Skal du til skibet med offentlig transport, er nærmeste S-togsstation Nordhavn Station, hvor der er cirka 3,5 kilometer til fods ud til Oceankaj. Fra Østerport Station er der cirka 5 kilometer til Oceankaj. Der kører offentlige busser mellem Østersøen og Oceankaj. Kommer du med taxa til kajen, kan den køre helt hen til skibet.

Dårligt gående

Det er en forudsætning for at deltage i Vitus Rejsers krydstogter, at man er 100% selvhjulpen og kan klare sig selv på trapper – også med bagage samt på udflugter til fods. Man skal være almindeligt godt gående. Er du dårligt gående, eller kan man ikke følge med gruppen, har rejselederen lov til at bede dig afstå fra en udflugt eller et arrangement (pengene refunderes ikke). Er du i tvivl om, hvorvidt du kan deltage på denne rejse, er du altid velkommen til at ringe og spørge.

Klima

Gennemsnitstemperaturen i Norge er mellem 12 (maj) -18 (august) grader.

Pas

Som nordisk borger skal du kun fremvise gyldig billedlegitimation (pas, kørekort). Grundet de norske myndigheders skærpede kontrol af rejsende, og da du deltager på et krydstogt, skal du medbringe et gyldigt pas.

Udflugter og udflugtspakke

Den gående byrundtur i Kristiansand er inkluderet. Udflugtspakke kan tilkøbes og inkluderer udflugt i Geiranger, Bergen og Stavanger i henhold til Vitus program.

Valuta i land

Norske kroner.

Visum

Som dansk statsborger kan du indrejse visumfrit i Norge. 

Værd at vide om krydstogter med Royal Caribbean

Alkohol ombord

Der må medbringes 2 flasker vin per kahyt af personer over 21 år i håndbagagen. Vinen må kun nydes i kahytten. Det er ikke tilladt at medbringe øl, vin i karton, andre drikkevarer eller spiritus om bord. Enhver form for alkohol, som opdages i gæsters besiddelse, vil blive konfiskeret af skibets besætning. Toldfri varer, som er købt i land eller måske på skibet, skal afleveres og bliver opbevaret af skibet indtil krydstogtets sidste aften, hvor det kan afhentes. Alkohol kan købes om bord i restaurant og barer, aldersgrænsen er 21 år. Aldersgrænsen på skibets diskotek er 18 år.

Betaling ombord

Valutaen ombord er USD, amerikanske dollars. Skibet har et kontantfrit system kaldet Sea Pass. På krydstogtets første dag opretter man en Sea Pass-konto. Den giver mulighed for at kvittere for alt, der købes ombord. Kontoen skal oprettes med et kreditkort eller ved indbetaling af kontant depositum. American Express, Visa og Mastercard/Eurocard accepteres som betalingskort. Man kan følge forbruget via tv´et i kahytten. På krydstogtets sidste dag får man udleveret en opgørelse over alle køb på kontoen. Har man ikke nogle indvendinger til opgørelsen, bliver beløbet automatisk debiteret kortet. Der findes hæveautomater ombord.

Drikkepenge

Obligatoriske drikkepenge på skibet er inkluderet, men et servicetillæg på 18 % tilføjes alle regninger på drikkevarer og skønhedsbehandlinger m.m. bestilt på skibet.
Får du brug for vejledning angående drikkepenge undervejs på rejsen, kan du altid bede rejselederen om hjælp.

Elektricitet

Der er stikkontakt i kahytten (110/220 volt). I alle kahytter er der hårtørrer. Det vil være en god ide at medbringe adapter.

Faciliteter

Ombord findes flere sportsfaciliteter, som fitnesscenter, løbebane mm. Endvidere findes der specialrestauranter, biograf, teater, kasino, gameroom, spa og frisør. For yderligere oplysninger og priser for respektive faciliteter se www.royalcaribbean.dk

Fitnesscenter

Børn under 16 år må ikke komme i fitnesscentret.

Internet og telefoni

Internetcafé findes ombord, mod betaling. WiFi findes i visse områder. Prisen for at være koblet op kan være forholdsvis høj. I kahytten kobles du op via telefonsystemet eller du kan koble dig op mod de trådløse hotspots, som findes rundt omkring på skibet.

Telefoni: I land gælder reglerne fra dit eget teleselskab. Vær dog opmærksom på, at telefonsamtaler til og fra skibet er dyre. Du kan også benytte din mobiltelefon de fleste steder, men også her skal du være opmærksom på prisen.

Kasino

For at spille på kasino skal man være fyldt 18 år.

Læge

På skibet findes et lægecenter, hvor man kan blive behandlet for lettere sygdomstilfælde mod betaling. Husk at gemme eventuelle kvitteringer, da forsikringsselskaber behøver dette som dokumentation for, at kunne refundere udlæg. Sværere sygdomstilfælde bliver behandlet i næste havn. Ved alvorlig sygdom- og eller ulykkestilfælde vil patienten blive hentet med helikopter.
Husk, det er vigtigt, at der inden afrejsen er tegnet en rejseforsikring, enten gennem et privat forsikringsselskab eller Vitus Rejser.

Middag

Gruppen er booket til at spise på samme tid på skibet. Rejselederen oplyser om tid og sted. 

Ombordstigning på skib

Der er en række praktiske og sikkerhedsmæssige forhold, der skal være i orden før afrejsen. For at gøre ombordstigningen så enkel og hurtig som mulig, skal der foretages en forhåndsregistrering online. Du skal foretage denne registrering, efter du har modtaget din rejseplan fra os ca. 30 dage før afrejse, - og senest 10 dage før afrejsen fra Danmark. Rejseplanen vil være påført et Booking ID, som skal bruges ved registreringen. Dette gøres på Royal Caribbeans hjemmeside: www.royalcaribbean.dk.  Her kan man også se de udflugter, skibet tilbyder, købe drikkepakke, foretage reservationer til skønhedsbehandlinger og specialrestauranter, m.m.

Prisen inkluderer ikke

Forsikringer, øvrige måltider, skibets specialrestauranter, drikkevarer, personlige udgifter samt skibets egne udflugter.

Påklædning på skib

Da krydstogtskibet har aircondition, kan der være lidt køligt ombord. Afslappet påklædning om dagen og lidt pænere tøj til om aftenen. Skibet afholder to såkaldte formelle aftener. Hvis man ønsker at deltage i disse, forventes det, man klæder sig ekstra pænt på (for herrerne jakkesæt og for damerne smart/elegant). Der findes ikke strygejern i kahytterne (af sikkerhedshensyn). Det er ikke tilladt at medbringe rejsestrygejern på skibet. Man kan mod betaling få vasket og strøget tøj ombord. Jeans, shorts, T-shirts og badetøj accepteres ikke i restauranterne efter kl. 18.00. Hvis du ønsker at træne ombord, er mulighederne mange, så husk at medbringe træningstøj. Der udleveres badehåndklæder til brug i poolområderne.

Sikkerhedsøvelse på skibet

Der bliver afholdt en obligatorisk sikkerhedsøvelse cirka 30 minutter før afsejlingen. Information om dette gives over højtaleranlægget.

Spa/solarium

For at benytte Aqua Spa skal man være fyldt 18 år. For solarium er aldersgrænsen 16 år.

Sprog ombord

Der tales engelsk ombord, og al information, underholdning med videre er på engelsk.

Rygning

Er ikke tilladt indendørs eller i kahytterne, eller på disses balkoner. Rygning er tilladt ganske få steder udendørs.

Udflugter købt på skibet

Vær opmærksom på, at skibets egne udflugter ikke er inkluderet i prisen, at Vitus Rejser ikke kender til programmerne på turene, og at guiden som oftest taler engelsk. Udflugter kan bestilles og betales enten ved indcheckningen eller ombord.

Venligst bemærk

Det er ikke tilladt at medbringe følgende ombord: Alkohol (kun to flasker vin ved indcheckning), strygejern, saks, knive, vinåbner, stearinlys, kaffemaskine/elkedel, elektriske transformere, brandbare væsker mm.

Vitus Rejsers rejseleder

På rejsen deltager en rejseleder fra Vitus Rejser, som vil sørge for alle de praktiske ting. Det er rejselederens opgave at være det koordinerende led ved f.eks. flyskift og under de forskellige udflugter. Rejselederen sørger for, at du får vigtige informationer på dansk og sørger også for oversættelse på udflugter beskrevet i dagsprogrammet. Ombord på skibet vil rejselederen dagligt kunne træffes på et nærmere anvist sted og tidspunkt. Her er man altid velkommen til at henvende sig, såfremt man har brug for hjælp, information eller blot ønsker at sludre lidt.   

Yderligere informationer

Kan findes på Royal Caribbeans danske hjemmeside www.royalcaribbean.dk

Ændring i rejserute

Skulle skibets kaptajn afvige fra den planlagte rute, sker denne ændring kun for at sikre passagerernes sikkerhed.