På jagt efter nordlys

Nordlyseventyr med Hurtigruten · Fra Bergen til Kirkenes

Krydstogter
8 Dage

Tag med på jagt efter nordlys, når vi sejler til Nordnorge med det legendariske rederi Hurtigruten og besøger nogle af de mest interessante byer i det nordligste Skandinavien. 

At opleve det magiske nordlys er en helt særlig oplevelse. Pludseligt danser bælter af lys på himlen i den mørke nat og fremfører naturens helt eget teater med grønne, lyserøde og violette farver. Man ved aldrig helt, hvornår forestillingen begynder, eller hvor lang tid den varer. Som altid, når det gælder vores lunefulde moder natur, er der selvfølgelig ingen garantier for...

Tag med på jagt efter nordlys, når vi sejler til Nordnorge med det legendariske rederi Hurtigruten og besøger nogle af de mest interessante byer i det nordligste Skandinavien. 

At opleve det magiske nordlys er en helt særlig oplevelse. Pludseligt danser bælter af lys på himlen i den mørke nat og fremfører naturens helt eget teater med grønne, lyserøde og violette farver. Man ved aldrig helt, hvornår forestillingen begynder, eller hvor lang tid den varer. Som altid, når det gælder vores lunefulde moder natur, er der selvfølgelig ingen garantier for at se nordlys. Vi har dog valgt det optimale rejsetidspunkt, da det netop er sidst på året i Nordnorge, at chancerne er størst for at opleve det sælsomme fænomen.

Vi sejler langs Norges smukke vestkyst hele vejen fra Bergen via Polarcirklen og op i polarmørket til Barentshavet, Nordkap og den arktiske vildmark, hvorfra vi flyver tilbage mod København. Undervejs byder vi ved anløbsstederne på spændende udflugter i selskab med vores dansktalende rejseleder. Vi tager blandt andet på byrundtur i den hyggelige art nouveau-by Ålesund, besøger Trondheim, Tromsø og Kirkenes, og så skal vi på spændende udflugter til blandt andet Nordkapplateauet og grænsen mellem Norge og Rusland.

Kort over Hurtigruten - Nordlyseventyr

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt, udvendig, kategori Polar
1.500,-
Superior dobbeltkahyt, udvendig, kategori Arctic
2.500,-
Eneværelse / Enekahyt, indvendig, kategori Polar
3.500,-
Eneværelse / Enekahyt, udvendig, kategori Polar
4.500,-
Eneværelse / Superior enekahyt, udvendig, kategori Arctic
5.500,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
745,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Bergen/Kirkenes t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-skib-hotel t/r
 • 6 nætter ombord på Hurtigruten MS Finnmarken
 • 1 nat i Kirkenes på Thon Hotel Kirkenes****
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 5 x frokost (2.-6. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • Lille byvandring i Bergen 
 • Byvandring i Ålesund
 • Udflugt i Trondheim, inkl. entré til Nidaroskatedralen
 • Udflugt til Bodø og Saltstraumen
 • Udflugt i Tromsø, inkl. entré til Ishavskatedralen 
 • Entré til oplevelsescenteret Polaria
 • Udflugt til Nordkapplateauet, inkl. entré til Nordkaphallen
 • Udflugt til den norsk-russiske grænse
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Vi tager forbehold for programændringer forårsaget af vejrforhold.

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Bergen og afsejling 

Afsejling kl. 21.30.
Vi flyver med SAS fra København til Bergen, hvorfra vi sejler ud på eventyr. Bergen var de norske kongers hovedstad frem til 1314 og er særligt kendt for de gamle farverige huse på Bryggen. Byen er Norges næststørste og har en uovertruffen beliggenhed blandt høje fjelde.

Vi lander om eftermiddagen, og fra lufthavnen kører vi i bus mod byens hjerte, havnefronten og Fisketorvet. Vi laver et kort stop såfremt, der er nogen der lige skal have lidt at spise. Du kan eventuelt prøvesmage hvalkød eller nyde nogle af de mange norske specialiteter i de farverige omgivelser.

Om eftermiddagen er der tid på egen hånd i den spændende by, som har flere interessante museer samt Fløibanen, der er en af Norges mest kendte attraktioner. Du kan også gå en tur med rejselederen til Bryggen, som er en levende historisk bydel, fyldt med hele 61 fredede træbygninger. Her hersker en helt særlig atmosfære, og stedet er et af Norges bedst bevarede middelalderområder.

Sidst på eftermiddagen kører vi til færgeterminalen, hvor vi går ombord på skibet. Aftenens middag nyder vi sammen i skibets restaurant.

Inkluderede måltider: Middag.

Bryggen i Bergen i smukke vinterklæder.

Bryggen i Bergen i smukke vinterklæder.

2. dag: Art nouveau-byen Ålesund

Ankomst kl. 09.45 og afsejling kl. 13.30.
Fiskeri har siden tidernes morgen dannet grundlaget for rigdommen i Ålesund. Byen har rødder helt tilbage til vikingetiden, men en gigantisk brand i 1904 ødelagde byen fuldstændig. Hjælp strømmede efterfølgende til fra ind- og udland, og Tysklands Kaiser Wilhelm, som ofte ferierede i området, sendte personligt fire store skibe med nødhjælp. De efterfølgende tre år blev Ålesund genopbygget af tyske og norske arkitekter i tidens arkitektoniske trend art nouveau - også kendt som jugendstil. Byen er anlagt over tre øer, og næsten overalt er du omgivet af vand enten fra Atlanterhavet eller fra de små kanaler, som snirkler sig rundt i byen. Mange mener nok, at Ålesund er en af Norges smukkeste byer. Vores rejseleder tager dig med ud på en spændende byvandring i de maleriske og fortryllende gader med farverige og specielle huse, inden vi sejler videre mod Trondheim. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den smukke jugendby Ålesund.

Den smukke jugendby Ålesund.

3. dag: Trondheim

Ankomst kl. 10.00 og afsejling kl. 13.15.
 Trondheim, der er en af Norges ældste byer, var fra år 1030 til 1217 også landets hovedstad under navnet Nidaros. Vi kører i bus fra kajen til Nidaroskatedralen med gravmælet over Olav den Hellige, der er Norges skytshelgen. Efter besøget i den smukke middelalderkirke går vi en tur over den gamle bybro til bydelen Bakklandet. Udover de charmerende træhuse finder man også verdens eneste cykellift. Herfra fortsætter vi den lille byvandring til byens torv med statuen af Olav Tryggvason, der efter sigende grundlagde byen 997. Her er der lidt tid på egen hånd, inden bussen kører os tilbage til skibet, hvor frokosten venter.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Nidaros-katedralen

Nidaros-katedralen

4. dag: Polarcirklen - Bodø

Ankomst kl. 12.40 og afsejling kl. 15.00.
Denne morgen krydser vi polarcirklen, der er markeret med en globus, som står på en lille holm mellem Nesna og Ørnes. Vi kører en tur gennem Nordnorges næststørste by, Bodø, og fortsætter gennem et fantastisk landskab til Saltstraumen – verdens stærkeste tidevandsstrøm. Saltstraumen har eksisteret i mere end 3.000 år, og den voldsomme strøm danner store hvirvler langs kysten. Vi stopper for at tage billeder af dette besynderlige fænomen, inden vi igen returnerer til skibet.

Om aftenen når vi frem til Svolvær, som ligger på øgruppen Lofoten. Er vejret godt, kan vi anbefale en spadseretur ved den maleriske havn, der er omgivet af stejle fjelde.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Tidevandsstrømen ved Saltstraumen.

Tidevandsstrømen ved Saltstraumen.

5. dag: Tromsø - den arktiske hovedstad

Ankomst k. 14.15 og afsejling kl. 18.30.
Tromsø ligger blot 2.000 kilometer fra Nordpolen. To måneder om året gør midnatssolen nætterne lyse, ligesom man her har to vintermåneder uden dagslys. Det må kræve en ganske særlig psyke at leve under så forunderligt et naturfænomen. Tromsø-området er også særligt kendt for nordlys, hvor kulørt lys danser på en klar vinterhimmel. Det er en ganske forunderlig oplevelse, og der forskes intensivt i at forstå det fantastiske fænomen i byens observatorium. Tromsø er den største by i Nordnorge, og her tager vi på en panoramatur i bus til byens vartegn Ishavskatedralen, hvor det spidse tag giver klare associationer til et isbjerg. Kirken er kendt for sine store og farvestrålende glasmosaikker, der er Europas største.

Efter besøget kører vi syd for byens centrum til oplevelsescenteret Polaria, som ligner isblokke, der er skubbet op på land. Her kan du lære mere om det arktiske dyreliv i og ved Barentshavet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den imponerende Ishavskatedral i Tromsø.

Den imponerende Ishavskatedral i Tromsø.

6. dag: Honningsvåg – Nordkap

Ankomst kl. 11.15 og afsejling kl. 14.45.
Vi ankommer til en af verdens nordligste byer – Honningsvåg - byen hvor solen aldrig går ned i sommermånederne. Havnen er en af de største fiskeri- og krydstogtshavne i Norge. Det er fascinerende at gå rundt i den lille by med bare 2.800 indbyggere, som er fyldt med kulørte træhuse. På grund af Golfstrømmen er vintrene overraskende milde - kun cirka fem grader koldere end i Danmark, og der er frugttræer i villahaverne. I byen findes et lille udvalg af butikker, et galleri og en café, hvor der serveres virkelig gode vafler.

Honningsvåg ligger på den sydlige del af øen Magerøya, og dagens udflugt bringer os til Nordkapplateauet, som vikingerne kaldte verdens ende. Her er luften ren og frisk, og horisonten virker uendelig. Det tager omkring en time at køre derud, og undervejs kan vi nyde et storslået landskab. Vi er så langt mod nord, at hvis vi fortsatte over Barentshavet, så ville vi ende på Nordpolen. Entré til selve Nordkaphallen er også inkluderet, og her kan du blandt andet se en film, der skildrer de fire årstider på selve klippen. Et landskab fyldt med kontraster, lys og mageløs natur.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Nordkapp skal opleves.

Nordkapp skal opleves.

7. dag: Kirkenes – den russiske grænse

Ankomst kl. 9.00.
Vi forlader Hurtigrutens skib og kører i bus ud på rejsens sidste udflugt. Vi starter med en lille byrundtur i Kirkenes, der ligger i et område med en rig og til tider ganske dramatisk historie. Du vil sikkert bemærke, at alle vejskilte står på både norsk og russisk. Det skyldes, at vi er ganske tæt på Storskog, som er grænsestationen mellem Norge og Rusland. Næste stop er den lille norske mineby Bjørnevatn, der rummer mere end 90 års minehistorie. På vej tilbage til Kirkenes kører vi gennem Pasvikdalen, hvor Norges største stamme af brune bjørne findes.

Vi afslutter turen med et fotostop på Prestefjeldet, hvorfra du kan nyde udsigten over byen. Omkring middagstid kører vi til vores centralt beliggende hotel i Kirkenes. Bagefter er der frokost og tid på egen hånd i byen. Om eftermiddagen kan du slappe af på hotellet, inden vi hygger os med rejsens sidste middag i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Byen Kirkens

Byen Kirkens

8. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden kører vi til den lille lufthavn i Kirkenes. Herfra flyver vi med SAS via Oslo til København, hvor vi ankommer om eftermiddagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

MS Finnmarken, Hurtigruten
VisSkjul

Hurtigrutens skib MS Finnmarken er bygget i 2002, men blev fuldstændig renoveret i 2020 i en moderne og smuk art deco-stil. Skibet har plads til 919 passagerer, og ombord finder du blandt andet tre restauranter, bar, Babettes Café med siddepladser både ude- og indenfor, bar, sauna, fitnessrum, butik, bibliotek, udendørs grillområde samt pool og boblebade. Desuden store panorama- og observationslounges. MS Finnmarken har sit eget ekspeditionsteam ombord, som afholder interessante foredrag, præsentationer og aktiviteter, som gør krydstogtet både spændende og lærerigt.  

Måltider

I restauranten nyder vi den inkluderede helpension, der består af buffet til morgen og frokost samt 3-retter eller buffet til middag. Morgenmad serveres normalt fra kl. 7.30, frokost fra kl. 12.00 eller 13.00 og middag fra kl. 18.30 (til middagene er der fast bordplacering). I højsæsonen kan der være to frokost- og middagshold. Morgenmad består af et godt udvalg af pålæg, ost, æg, kornprodukter og frugt, med friskbagt brød, kager og ofte "sveler" (små pandekager) samt vafler, der bages i restauranten. Ønsker man at spise i skibets a la carte-restaurant er dette mod betaling. I baren og caféerne kan der købes kolde/varme drikke og snacks. Skibet har fuld restaurantlicens, og priserne ombord svarer til priserne på det norske fastland. 

Kahytter

Vi benytter kahytter, der alle ligger over vandlinjen og har eget badeværelse. Kahytsnummer og placering oplyses ved indcheckning. 

Grundprisen er baseret på ophold i delt indvendig kahyt, kategori Polar.

Indvendig kahyt, kategori Polar

Denne kahytstype har intet vindue. Kahytten har to enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der er eget badeværelse kahytten. Disse kahytter ligger på dæk 3, 5 og 6.

Udvendig kahyt, kategori Polar

Denne kahytstype har vindue i form af koøje og med to enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til sofa. Enkelte kahytter i denne kategori har begrænset udsigt, hvor f.eks. en redningsbåd skærmer for udsigten. Der er eget badeværelse i kahytten. Disse kahytter ligger på dæk 2, 3, 5 og 6.

Superior kahyt med vindue, kategori Arctic

Denne kahytstype har vindue og er udstyret med dobbeltseng. Der er eget badeværelse i kahytten. Disse kahytter ligger på dæk 5, 6 og 7. 
 

Thon Hotel Kirkenes ****
VisSkjul

Hotel Thon er Kirkenes største hotel og beliggende midt i centrum tæt på kajen med udsigt over fjorden. Hotellet har 143 moderne værelser med tv, minibar og telefon samt gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer. Vi benytter standard dobbelt- og eneværelser. 

Læs mere om hotellet her. 

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.