Inkl. besøg i Keukenhof

Blomsterkrydstogt i Holland

Krydstogter
6 Dage

Tag med os på krydstogt, og oplev det farverige blomsterflor i romantiske Holland, når vi sejler på floder og kanaler, besøger charmerende byer og lader os begejstre i verdens største blomsterpark, Keukenhof.
 
Glæd dig til denne klassiske forårsrejse, hvor vi skal opleve et flot farverigt landskab og en blanding af pulserende storby og charmerende landsbyer. Blomstertogtet indledes i Zaandam ved Amsterdam, og vores skib MS Leonora lægger derefter til i Wijk Bij Duurstede, Arnhem og Nijmegen, inden vi sejler tilbage til Amsterdam. Hver dag byder på nye, flotte oplevelser, når vores kompetente rejseleder tager os med ud på opdagelse. 

På...

Tag med os på krydstogt, og oplev det farverige blomsterflor i romantiske Holland, når vi sejler på floder og kanaler, besøger charmerende byer og lader os begejstre i verdens største blomsterpark, Keukenhof.
 
Glæd dig til denne klassiske forårsrejse, hvor vi skal opleve et flot farverigt landskab og en blanding af pulserende storby og charmerende landsbyer. Blomstertogtet indledes i Zaandam ved Amsterdam, og vores skib MS Leonora lægger derefter til i Wijk Bij Duurstede, Arnhem og Nijmegen, inden vi sejler tilbage til Amsterdam. Hver dag byder på nye, flotte oplevelser, når vores kompetente rejseleder tager os med ud på opdagelse. 

På udflugterne er der lagt vægt på, at vi skal opleve så mange aspekter som muligt af Hollands blomstrende forår. Rejsens højdepunkt er selvfølgelig den verdensberømte blomsterpark Keukenhof, hvor tulipanerne står i fuldt flor, men du får også mulighed for en unik oplevelse, når vi besøger en autentisk blomsterauktion i Aalsmeer. Her bliver der hver dag solgt og købt blomster for flere millioner kroner. 

Intet besøg i Holland uden at se en ægte hollandsk vindmølle, og vi lægger derfor også vejen forbi frilandsmuseet Zaanse Schans. Her oplever vi flotte, traditionelle vindmøller og smukke historiske gårde og huse. Storbyen Amsterdam oplever vi både på en byrundtur med vores egen bus, men også fra byens mange kanaler, hvor vi tager på kanalrundfart. Rejsens program er nøje afstemt efter, at vi skal have tid til at se og opleve de forskellige seværdigheder samtidig med, at vi skal have god tid til at hygge os ombord. Vi sejler med det dejlige skib MS Leonora, hvor du kan nyde den flotte sejlads og udsigten til det hollandske landskab fra soldækket.
 

Kort over Blomsterkrydstogt til Holland

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på mellemdæk med fransk altan
1.125,-
Dobbeltkahyt på øvre dæk med fransk altan
1.500,-
Enekahyt på hoveddæk (nedre dæk)
2.125,-
Enekahyt på mellemdæk med fransk altan
3.250,-
Drikkepakke ombord
675,-
Afbestillingsforsikring
475,-
Obl. administrationstillæg
69,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 5 nætter på MS Leonora****
 • 5 x morgenmad (2.-6. dag)
 • 6 x frokost (1.-6. dag)
 • 5 x middag (1.-5. dag)
 • Velkomstdrink ombord
 • Udflugt til Nordholland
 • Besøg i frilandsmuseet Zaanse Schans 
 • Besøg i ostebyen Alkmaar
 • Byvandring i Wijk bij Duurstede
 • Besøg på blomsterauktionen i Aalsmeer
 • Besøg i blomsterparken Keukenhof, inkl. entré
 • Byvandring i Arnhem
 • Besøg på The Airborne Museum
 • Byrundtur i Amsterdam
 • Kanalrundfart i Amsterdam
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dagsprogram

1. dag: Fra Danmark til Holland

Med vores bekvemme bus sætter vi kursen mod Holland. Undervejs spiser vi frokost i Nordtyskland, inden vi henad aftentide møder vores skib MS Leonora i Zaandam ved Amsterdam. På skibet venter der en velkomstdrink i den hyggelige lounge, inden middagen serveres i restauranten. Efter middagen kan du fortsætte aftenen i skibets lounge, hvor der vil være musikalsk underholdning.

2. dag: Blomstermarker i Nordholland, Zaanse Schans og Wijk bij Duurstede

Fra Zaandam kører vi med bussen til Nordholland, op mod Den Helder. Det er et af de få steder i Holland, hvor der findes marker med blomstrende tulipaner. Ellers kan man sagtens køre gennem Holland uden at se skyggen af en blomst! Vi kommer tæt på det hollandske landskab med de flade marker, kanaler og vindmøller. Landet minder på mange måder om Danmark, men er alligevel helt anderledes. I provinsen Noord-Holland findes et frilandsmuseum ved navn Zaanse Schans, hvor der findes traditionelle huse, hollandske vindmøller, et ostemejeri og butikker med kunsthåndværk. Vi holder en pause i byen, inden vi besøger ostebyen Alkmaar, der er kendt for markeder med oste fra Gouda og Edam. Tilbage på skibet nyder vi frokosten, inden kaptajnen sætter kursen sydpå til den lille by Wijk Bij Duurstede, hvor skibet ligger for kaj til næste dag. Der bliver tid til en spadseretur i den idylliske by om aftenen. 

3. dag: Blomsterauktion i Aalsmeer, Keukenhof og Arnhem 

Vi står tidligt op, da vi starter dagen med blomsterauktion i Aalsmeer. Her afholdes Hollands største blomsterauktion dagligt i en af verdens største handelsbygninger. Det er imponerende at se omsætningen af millioner af blomster og transporten i tusindvis af lastbiler, som bringer et blomstrende Holland ud i Europa. Herefter går turen til verdens måske smukkeste blomsterpark, Keukenhof. Keukenhof betyder køkkenhave - men det er ikke nogen helt almindelig køkkenhave. Hvert år plantes der mere syv millioner blomsterløg. Uanset hvornår på sæsonen du besøger parken, mødes du af et smukt, blomstrende tæppe af narcisser og farvestrålende tulipaner. En oplevelse, der i sig selv er rejsen til Holland værd. Parken byder også på en have med flot formede blomsterskulpturer og et orangeri med farvestrålende orkidéer. Vi bruger et par timer blandt parkens uforlignelige flora, hvorefter vi returnerer til vores gode skib og frokosten. Om eftermiddagen sejler vi mod Arnhem, som ligger hvor Rhinen deler sig i Neder Rijn og Ijssel. Skibet ligger i Arnhem natten over.  

4. dag: Arnhem, The Airborne Museum og Nijmegen

Med rejselederen går vi en lille byvandring i provinsen Gelderlands hovedstad, Arnhem. Byen vil for altid være forbundet med et af de mest berømte slag under 2. Verdenskrig - nemlig Slaget ved Arnhem, der fandt sted den 17.-25. september 1944. Planen, der var udtænkt af general Montgomery, fik navnet Operation Market Garden, og den gik ud på, at mere end 10.000 faldskærmssoldater skulle lande bag fjendens linier på markerne ved Oosterbeek vest for Arnhem. Efterfølgende skulle faldskærmssoldaterne rykke frem mod Arnhem og indtage broen over Nederrijn, indtil der kom forstærkning fra de amerikanske og polske tropper fra syd. Montgomery forventede, at dette overraskelsesangreb ville forvirre og splitte de tyske tropper, men Operation Market Garden gik fuldstændig galt. En tæt tåge over Arnhem gjorde det umuligt for de amerikanske og polske tropper at nå frem. Efter ni dages kamp var mere end 2.000 soldater dræbt, og mere end 5.000 sårede i den ødelagte by. De allierede nåede aldrig frem, og i vinteren 1944-45 oplevede hollænderne en katastrofal krigsvinter, hvor tusinder døde af kulde og hungersnød. Arnhem blev befriet den 8. april 1945. I dag er der ingen anden by i Holland, der fejrer befrielsesdagen den 5. maj med så stort festivitas, som Arnhem.
 
På det lille slot Hartenstein i Oosterbeek, som var hovedkvarter for Operation Market Garden, er der i dag indrettet det mest fantastiske museum, The Airborne Museum, der fortæller hele historien. Efter dette bevægende museumsbesøg vender vi tilbage til frokost på skibet. Eftermiddagens sejlads bringer os til Nijmegen, hvor skibet ligger natten over. Denne aften serveres Kaptajnens gallamiddag i skibets restaurant. 

5. dag: Amsterdam  

Tidligt om morgenen sejler vi fra Nijmegen med kurs mod Amsterdam. Du kan nyde formiddagens sejlads gennem typiske hollandske landskaber langs Amsterdam-Rjin-Kanalen. Midt på dagen lægger vi til i den smukke og velbevarede kanalby med de karakteristiske smalle og smukke gavlhuse, som hælder svagt ud mod kanalerne. I Amsterdam skal vi om eftermiddagen både byrundtur med bus og på kanalsejlads med de lokale udflugtsbåde. Imponerende og flotte bygninger som Koninklijk Paleis, Centraal Station og Bartolotti-huset er med til at gøre Amsterdam til en rigtig flot oplevelse. Sidste aften ombord på vores gode skib hygger vi os med middag i restauranten og efterfølgende kaffe, serveret i loungen. Skibet ligger i Amsterdam natten over.

6. dag: Hjemrejse

Mens vi spiser morgenmad, bringer skibets besætning bagagen til bussen, hvorefter vi sætter kursen mod nord. I Tyskland venter en hyggelig frokost, inden vi henad aftentide ankommer til Danmark.

Hotelinformation

MS Leonora ****
VisSkjul

MS Leonora er den nyeste tilføjelse til vores flåde af flotte flodkrydstogtsskibe. Glæd dig til at gå ombord på dette moderne 4-stjernede skib med en afslappet atmosfære.

MS Leonora er bygget i 2008 og har plads til ca. 134 passagerer. Ombord finder du en flot panoramarestaurant, en hyggelig lounge og bar med levende musik hver aften, agterlounge med gratis kaffe og te døgnet rundt (fra maskine), et lille fitnesscenter, frisør og elevator (ej til soldækket). Skibet tilbyder gratis WiFi, men forbindelsen kan være ustabil, når vi sejler. På soldækket kan du om sommeren hoppe en tur i jacuzzien eller bare nøjes med at nyde det forbipasserende landskab fra en bekvem solstol.

Helpension

I skibets panoramarestaurant serveres den inkluderede helpension, som består af morgenbuffet med et stort udvalg af lune retter, pålæg og brød, en kombination af buffet og bordservering til frokost samt 4-retters menuer til middagene. Til alle frokoster og middage er der inkluderet vand samt kaffe og te.

Kahytter

Kahytterne ligger på hoveddækket (nedre dæk), mellemdækket og på det øvre dæk. Alle kahytter er på ca. 16 m2 og er indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på hoveddæk (nedre dæk) har små vinduer, der ikke kan åbnes. Kahytterne på mellem- og øvre dæk har glasskydedøre og fransk altan. På det øvre dæk findes der desuden to suiter på 24 m2, der også har sofa, lænestol og sofabord samt badekåber. Suiterne er på forespørgsel.   

Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved visse havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytten er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytten.
 
MS Leonora. Eksempel på kahyt med fransk altan på MS Leonora. Loungen på MS Leonora. Restauranten på MS Leonora. Soldækket på MS Leonora.