Nyhed!
Krydstogter
8 Dage

Forkæl dig selv med et stemningsfuldt sensommerkrydstogt, hvor vi sejler på nogle af Donaus flotteste strækninger og gennem Wachaudalen til de fascinerende hovedstæder i Østrig, Slovakiet og Ungarn. Vi sejler med vores skønne skib MV Lady Cristina.

Vi flyver både ud og hjem på dette behagelige sommertogt, der starter i det charmerende flodknudepunkt Passau og slutter i valsebyen Wien. Udover den elegante østrigske hovedstad, bringer sejladsen os til Ungarn, Slovakiet, Østrig og Tyskland, hvor vi naturligvis tager på opdagelse i de smukke, gamle hovedstæder Budapest og Bratislava. Vi sejler selvfølgelig igennem den naturskønne Wachaudal, og så kan du glæde dig til...

Forkæl dig selv med et stemningsfuldt sensommerkrydstogt, hvor vi sejler på nogle af Donaus flotteste strækninger og gennem Wachaudalen til de fascinerende hovedstæder i Østrig, Slovakiet og Ungarn. Vi sejler med vores skønne skib MV Lady Cristina.

Vi flyver både ud og hjem på dette behagelige sommertogt, der starter i det charmerende flodknudepunkt Passau og slutter i valsebyen Wien. Udover den elegante østrigske hovedstad, bringer sejladsen os til Ungarn, Slovakiet, Østrig og Tyskland, hvor vi naturligvis tager på opdagelse i de smukke, gamle hovedstæder Budapest og Bratislava. Vi sejler selvfølgelig igennem den naturskønne Wachaudal, og så kan du glæde dig til hyggelige besøg i de skønne byer Passau, Linz, Melk og Durnstein. 

Det komfortable og lækre 4-stjernede skib MV Lady Cristina danner en skøn ramme om togtet, og ombord sørger den imødekommende besætning for at forkæle os i skibets hyggelige restaurant. 

Den inkluderede helpension består af morgenbuffet med et stort udvalg af lune retter, pålæg og brød, til frokost nyder vi en kombination af buffet og bordservering, og så får vi 4-retters menuer til middagene. Glæd dig til et flot krydstogt fyldt med forkælelse og gode oplevelser an der schönen blauen Donau.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på mellemdæk med fransk altan
1.400,-
Dobbeltkahyt på øvre dæk med fransk altan
1.890,-
Suite på øvre dæk med fransk altan
4.480,-
Enekahyt på hoveddæk med to mindre vinduer (nedre dæk)
3.500,-
Enekahyt på mellemdæk med fransk altan
4.900,-
Enekahyt på øvre dæk med fransk altan
5.320,-
Drikkepakke ombord
1.350,-
Afbestillingsforsikring
1.050,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Koncert i Wien
650,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Wien t/r, inkl. skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-skib t/r
 • 7 nætter ombord på MV Lady Cristina****
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 6 x frokost (2.-7. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • Velkomstdrink ombord
 • Byrundtur i Passau 
 • Byvandring i Linz
 • Besøg i Melk og Dürnstein
 • Besøg på Stift Melk
 • Byrundtur i Budapest
 • Byvandring i Bratislava
 • Byrundtur i Wien
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet, værdi 480 kr. 
 • Lokalguider i Budapest, Bratislava og Wien
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Ekstraarrangementer

Ekstraarrangementer skal bestilles sammen med rejsen.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Passau

Vi flyver med Lufthansa direkte til Wien. Fra lufthavnen kører vi til Passau ved den tysk-østrigske grænse, hvor vi er fremme om eftermiddagen. Efter indtjekning på skibet, går vi på opdagelse i skønne Passau.

Passau ligger i Bayern, og er mest mest kendt for overdådige bygninger i den barokke byggestil. Og så er det ikke mindst byen, hvor tre floder mødes, for her flyder floderne Inn, Ils og Donau sammen. 

Efter en gåtur er det tid til velkomstdrink og introduktion til besætningen efterfulgt af en dejlig 4-retters menu i skibets restaurant. 

Inkluderede måltider: Middag.

Den charmerende by Passau i det sydligste Bayern er knudepunktet, hvor tre floder samles.

Den charmerende by Passau i det sydligste Bayern er knudepunktet, hvor tre floder samles.

2. dag: Linz

Nyd dagens sejlads fra skibets soldæk mens landskabet glider forbi i roligt tempo. Vi spiser frokost ombord, og først på eftermiddagen ankommer vi til Linz.

Vi tager de gode sko på og sammen tager på byvandring i Linz, som var europæisk kulturhovedstad i 2009. På gåturen gennem den gamle bydel kommer vi forbi det historiske hotel, Kremsmünstererhof, vi ser det gamle marked og hovedtorvet, hvor baroksøjlen dominerer pladsen. Vi kigger naturligvis også forbi det hæderkronede konditori Jindrak, hvor der bliver mulighed for at smage den berømte Linzer-kage, som de har lavet i mere end 80 år.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den centrale plads i Linz med treenighedssøjlen.

Den centrale plads i Linz med treenighedssøjlen.

3. dag: Melk og Dürnstein

Vi ankommer tidligt om morgenen til Melk ved Wachaudalen i det østlige Østrig. Efter morgenmaden skal vi se den charmerende by Melk, som rummer mange hundrede års historie i de hyggelige gader. Vi besøger det gamle benedektinerkloster Stift Melk, hvor vi får en flot rundvisning i de gamle sale og gange samt ser det store bibliotek, kirken og nogle af de værelser, hvor munkene engang boede. Vi slutter af på klostrets store terrasse, hvorfra vi har en formidabel udsigt over Donaufloden. 

Tilbage på skibet nyder vi frokosten, mens vi bevæger os gennem det utroligt smukke landskab, hvor vinmarkerne på skråningerne ned mod floden vidner om at vi er i et af de bedste vindistrikter i verden, nemlig Wachau. 

Først på eftermiddagen har vi dagens andet stop i Dürnstein. På borgen i den berømte vinby sad selveste Richard Løvehjerte fanget i over et år. Der vil være tid til at gå en tur i den lille by, hvor man har rig mulighed for at nyde de smukke omgivelser og smage på de berømte hvidvine, som primært er lavet på druerne grüner veltliner og riesling. Tilbage på skibet nyder vi aftenens middag.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Klostret Stift Melk troner smukt ved Donaus bred.

Klostret Stift Melk troner smukt ved Donaus bred.

4. dag: Bratislava 

Om morgenen ankommer vi til Slovakiets charmerende hovedstad, Bratislava. Skibet lægger til helt inde i centrum af den lille by, der opleves bedst til fods.

Vores lokale guide viser os de elegante pladser og velholdte huse i hvide, gule og grønne nuancer. Primatpaladset blev bygget i 1778 som hovedsæde for ærkebiskopper, og i dag huser det Bratislavas borgmesterkontor og blandt andet seks smukke, engelske gobeliner fra 1600-tallet. Vi nyder også udsigten op til borgen Pressburg, der troner smukt over byen.

Skibet ligger for kaj i Bratislava til cirka klokken 18.00, så du har rig mulighed for at udforske endnu mere af byen på egen hånd. 

Mens vi nyder middagen i restauranten, sejler vi videre mod Ungarn. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Det centrale hovedtorv i den gamle bydel i Slovakiets hovedstad, Bratislava.

Det centrale hovedtorv i den gamle bydel i Slovakiets hovedstad, Bratislava.

5. dag: Budapest

Hele formiddagen kan du nyde sejladsen på Donau, mens vi sejler mod Budapest.

Efter frokost ankommer vi til Ungarns fascinerende hovedstad, der er fyldt med pompøse huse og monumentale regeringsbygninger. Måske kender du allerede den hyppigt fotograferede og flotte parlamentsbygning, der ligger smukt ved flodens bred. Budapest er en dobbeltby, der er inddelt i de to bydele Buda og Pest på hver sin side af floden, og som har hver deres særpræg.

Buda på vestsiden har krogede gader, flotte barokke paladser og tyrkiske bade, og Pest på østsiden rummer en skøn blanding af arkitektur, brede boulevarder og store administrationsbygninger. 

Om eftermiddagen tager vi på byrundtur i både Buda og Pest. Vi ser blandt andet St. Stefan Basilikaen, statsoperaen og det pragtfulde borgkvarter med smukke huse i de smalle gader. Vi ser også fiskerbastionen og nyder udsigten over byen fra Gellérthøjen. Med i bussen har vi en lokalguide, som sørger for, at vi får en grundig introduktion til denne spændende by. Byrundturen foregår både i bus og til fods.

Om aftenen spiser vi middag i skibets restaurant, og efterfølgende spiller skibets musikere i loungen. Skibet ligger i Budapest natten over. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den majestætiske parlamentsbygning ligger smukt ned Donau i Budapest.

Den majestætiske parlamentsbygning ligger smukt ned Donau i Budapest.

6. dag: Sejlads til Wien 

I dag er det afslapningsdag, hvor vi nyder sejladsen på Donau retur til Wien. Læs en god bog og nyd god kop kaffe eller et glas kølig hvidvin på dækket, mens vi bevæger os stille og roligt gennem landskabet. Vi ankommert til Wien sidst på dagen. 

I aften er vi alle inviteret til kaptajnens gallamiddag. Vi nyder en lækker 5-retters menu, og efter middagen er der mulighed for at få rørt benene, når skibets musikere spiller op til dans.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Det imponerende kejserlige palads Hofburg i Wien.

Det imponerende kejserlige palads Hofburg i Wien.

7. dag: Wien 

På formiddagens udflugt skal vi opleve den klassiske og meget smukke kejserby. Vi ser de pompøse bygninger Hofburg og Den Spanske Rideskole omkring Ringstrasse, der vidner om fordums storhed, hvor Wien var hovedstad i det østrig-ungarske kejserrige. Når vi passerer Musikverein og parlamentet, bliver man som dansker ganske stolt, da de pompøse bygninger er tegnet af vores egen Theophil Hansen.

Vores byrundtur fører os også til den gamle bydel med hyggelige gader og imponerende bygninger i jugendstil. Stephansdom ligger centralt, og vi kigger ind i den imponerende katedral. Herefter har vi tid på egen hånd, inden vi kører retur til skibet, hvor frokosten serveres.

Om eftermiddagen er der mulighed for at nyde Wien på egen hånd. Der er en metrostation cirka 500 meter fra båden, så der er ikke langt til flotte seværdigheder og en kop kaffe. Kan en Wiener melange med et velsmagende stykke Sachertorte måske friste? 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ekstraarrangement: Wienerkoncert

Hvad er mere oplagt end at se en ægte klassisk wienerkoncert, nu vi er i Wien? Programmet varierer og byder på forskellig klassisk musik af komponister som for eksempel Strauss, Mozart, Lehár eller Kalman. 

Wiens romersk-katolske domkirke, Stephansdom, er et imponerende bygningsværk i overvejende gotisk stil.

Wiens romersk-katolske domkirke, Stephansdom, er et imponerende bygningsværk i overvejende gotisk stil.

8. dag: Hjemrejse 

Om formiddagen har du endnu et par timer til at opleve mere af Wien på egen hånd, inden vi flyver retur til København. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

MV Lady Cristina ****
VisSkjul

Det flotte og komfortable skib MV Lady Cristina danner en perfekt ramme om vores populære flodkrydstogter på Donau.

MV Lady Cristina har 75 kahytter fordelt på tre dæk og rummer blandt andet en hyggelig panoramalounge/bar, lille fitnessrum, elevator (ej til hoveddæk og soldæk) samt mulighed for gratis WiFi, når forbind­elsen tillader det.

Restauranten ligger i stævnen på mellemdækket, og på det indbydende soldæk finder du en jacuzzi  samt solstole og god plads til at nyde vejret og det forbipasserende landskab. 

Måltider

I skibets restaurant serveres de inkluderede måltider, der består af morgenmad serveret som lækker buffet og til frokost og middag kan du nyde flereretters menu serveret ved bordene. 

Drikkepakke

Ønsker du at forsøde tiden ombord, har du mulighed for at tilkøbe skibets drikkepakke, der består af skibets øl, vin, mineralvand, sodavand og juice samt et udvalg af skibets cocktails (serveret i glas) fra kl. 09.00-24.00. Drikkepakken skal bestilles af alle i kahytten.

Kahytter

Prisen inkluderer ophold i dobbeltkahyt på hoveddækket.

Mod tillæg kan der bestilles

 • Enekahytter på hoveddæk 
 • Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk med fransk altan
 • Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk med fransk altan
 • Suiter på øvre dæk med fransk altan

Dobbelt- og enekahytter på hoveddæk 

Pæne og udvendige kahytter på ca. 15 m² indrettet med tv, sikkerhedsboks, telefon, aircondition, minibar (mod betaling) samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på hoveddækket har mindre vinduer, som ikke kan åbnes. 

Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk

Pæne og udvendige kahytter på ca. 15 m² indrettet med tv, sikkerhedsboks, telefon, aircondition, minibar (mod betaling) samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på mellemdækket har franske altaner med store glasskydedøre, der kan åbnes. 

Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk

Pæne og udvendige kahytter på ca. 15 m² indrettet med tv, sikkerhedsboks, telefon, aircondition, minibar (mod betaling) samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på det øvre dæk har franske altaner med store glasskydedøre, der kan åbnes. 

Suiter på øvre dæk 

Pæne suiter på 23 m² indrettet med tv, sikkerhedsboks, telefon, aircondition, minibar (mod betaling) lille siddegruppe og skrivebord samt badeværelse med badekar og bruseniche samt hårtørrer. Suiterne på øvre dæk har franske altaner med store glasskydedøre, der kan åbnes. 

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved mange havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytterne er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytterne.
 

Panoramalounge.
Panoramalounge.
Nyd livet på soldækket, der også har jacuzzi.
Nyd livet på soldækket, der også har jacuzzi.
Nyd udsigten fra den hyggelige panoramalounge.
Nyd udsigten fra den hyggelige panoramalounge.
Skibets restaurant.
Skibets restaurant.
Skibets hyggelige bar.
Skibets hyggelige bar.
Eksempel på dobbeltkahyt på mellem- og øvre dæk.
Eksempel på dobbeltkahyt på mellem- og øvre dæk.
Eksempel på dobbeltkahyt på nedre dæk.
Eksempel på dobbeltkahyt på nedre dæk.
Eksempel på suite.
Eksempel på suite.