All Inclusive ombord!

Krydstogt i Det Ægæiske Hav med All Inclusive · 2023

Krydstogter
9 Dage

I Grækenland og Tyrkiet venter spændende kultur, storslået arkæologi og sagnomspundne seværdigheder. På dette flotte krydstogt sætter vi tempoet ned og fordyber os i nogle af de to landes største attraktioner. Rammen om vores sejlads i Det Ægæiske Hav er det hyggelige skib Celestyal Crystal, hvor vi forkæles med helpension og All Inclusive-drikkepakke ombord.

Sejl med på vores skønne krydstogt i Det Ægæiske Hav, hvor der både er plads til afslapning og store oplevelser, når vi sammen udforsker blandt andet Istanbul, Volos, Thessaloniki og Santorini.

Vores rejse indledes i Istanbul, landets største by, hvor vi stævner ud mod Kavala, hovedbyen...

I Grækenland og Tyrkiet venter spændende kultur, storslået arkæologi og sagnomspundne seværdigheder. På dette flotte krydstogt sætter vi tempoet ned og fordyber os i nogle af de to landes største attraktioner. Rammen om vores sejlads i Det Ægæiske Hav er det hyggelige skib Celestyal Crystal, hvor vi forkæles med helpension og All Inclusive-drikkepakke ombord.

Sejl med på vores skønne krydstogt i Det Ægæiske Hav, hvor der både er plads til afslapning og store oplevelser, når vi sammen udforsker blandt andet Istanbul, Volos, Thessaloniki og Santorini.

Vores rejse indledes i Istanbul, landets største by, hvor vi stævner ud mod Kavala, hovedbyen i det østlige Makedonien, som tidligere især var kendt for handel med tobak. Her kan du opleve tidligere købmænds store smukke villaer og fordybe dig i byens historie. Fra Kavala sejler vi videre til Thessaloniki, der er Grækenlands næststørste by samt Volos. De græske øer bliver man aldrig træt af, og du kan glæde dig til vi anløber Santorini, hvor vi besøger øens smukkeste by Oia, der er kendetegnet ved de karakteristiske hvide huse med farverige blå tage. Vi kommer også til den spændende græske hovedstad Athen, hvor du oplever nogle af byens smukke antikke monumenter. 

VI har inkluderet fire halvdagsudflugter i rejsens pris, hvor vores rejseleder samt en lokalguide fører an på det spændende program. Har du mod på endnu flere eventyr, kan du desuden tilkøbe en række spændende ekstraudflugter.

Udgangspunktet for rejsen er det hyggelige skib Celestyal Crystal fra rederiet Celestyal, som er et mindre krydstogtskib med en elegant atmosfære og plads til ca. 1.200 passagerer. Ombord forkæles vi med helpension og All Inclusive-drikkepakke - de perfekte rammer for oplevelsesrige dage i Det Ægæiske Hav. 

 

Kort - Krydstogt i Det Ægæiske Hav - Sommer 2021

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Udvendig dobbeltkahyt, kat. XC
1.599,-
Juniorsuite (dobbeltkahyt) med balkon, kat. SBJ
3.499,-
Indvendig enekahyt, kat. IB
1.599,-
Udvendig enekahyt, kat. XC
2.499,-
Afbestillingsforsikring
875,-
Brændstoftillæg
401,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Sultanahmet-pladsens seværdigheder
600,-
Klippebyen Meteora
750,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Istanbul t/r
 • Alle skatter og afgifter, pt. kr. 1.007
 • Transfer lufthavn-hotel-skib t/r
 • 8 nætter ombord på Celestyal Crystal****
 • 8 x morgenmad (2.-9. dag) 
 • 7 x frokost (2.-8. dag)
 • 8 x middag (1.-8. dag)
 • All Inclusive-drikkepakke ombord på skibet
 • Byvandring i Kavala 
 • Byrundtur i Thessaloniki
 • Udflugt på Santorini
 • Halvdagsudflugt til Athen 
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning
 • Obligatoriske drikkepenge i forbindelse med udflugter 
 • Lokalguide på alle udflugter
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen 

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Ekstraudflugter

Ekstraudflugter skal bestilles sammen med rejsen.

Dagsprogram

1. dag: Mod Tyrkiets største by, Istanbul 

Fra Københavns Lufthavn flyver vi med Turkish Airlines direkte til Istanbul, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. Fra lufthavnen kører vi med bus til havneområdet, hvor vi går ombord på vores lækre krydstogtskib.

Efter vi har fundet os til rette i vores kahytter, mødes vi på skibets øverste dæk og nyder udsigten over Istanbul. Om aftenen er der velkomstmiddag i skibets restaurant. 

Inkluderede måltider: Middag.

Velkommen ombord på Celestyal Crystal.

Velkommen ombord på Celestyal Crystal.

2. dag: Istanbul, Tyrkiet 

Afsejling kl. 18.00
I dag kan du gå på opdagelse i den spændende metropol, hvor Europa møder Asien, vest møder øst og nyt møder gammelt. Du har måske lyst til at udfordre dit forhandlingstalent i Grand Bazaar, hvor du kan gå på opdagelse blandt overdækkede arkader, som er fyldt med mere end 4.000 butikker. Skibet ligger til i gåafstand til Istanbuls smukke bypark Gülhane Parki, som ligger ved siden af paladset Topkapi. Du kan også deltage i en interessant halvdagsudflugt til Sultanahmet-pladsen, hvor man finder nogle af Istanbuls største seværdigheder.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ekstraarrangement: Sultanahmet-pladsens seværdigheder

Fra skibet kører vi i bus ind til Sultanahmet-pladsen, Istanbuls hjerte, der summer af liv og atmosfære. Her skal vi besøge Den Blå Moské fra 1616, som blev bygget på ordre fra den dengang 20 år gamle sultan Ahmed I. Moskeen er et arkitektonisk pragtstykke med ikke mindre end seks minareter og flere imponerende kupler. Der kan være cirka 10.000 bedende i moskeen, og i en sarkofag hviler Ahmed I, hans hustru og deres tre sønner.

Vi ser også Hagia Sophia, hvor rejselederen fortæller den fantastiske historie om den antikke kirke, der senere blev moské og i dag er et museum. Bygningen kan føres tilbage til Romerrigets kejser Konstantin. Istanbuls tidligere navn er Konstantinopel opkaldt efter selvsamme kejser.

Ikke langt fra Hagia Sophia skal vi besøge et fascinerende bygningsværk under jorden, Basilikacisternen, som blev bygget i perioden fra 527-565 for at sikre byens vandforsyning i tilfælde af en belejring. Cisternen er 140 meter lang og 70 meter bred og nåes via 55 trappetrin. Hernede under jordens overflade findes intet mindre end 12 rækker med 28 marmorsøjler i hver række, som står under vand.

Vi slentrer rundt på gangbroer og nyder det fantastiske syn af lyset og søjlerne, der spejler sig i vandets overflade - en oplevelse, der imponerer de fleste. Efter dette specielle besøg returnerer vi til skibet for at nyde frokosten ombord. 

Den Blå Moské i Istanbul.

Den Blå Moské i Istanbul.

3. dag: Kavala, Grækenland 

Ankomst kl. 11.00  og afsejling kl. 20.00.
Kavala er en vaskeægte græsk perle, som måske er ukendt for de fleste. Byen er fyldt med atmosfære og kaldes "Den Blå by" på grund af det krystalklare vand langs kysten og den betagende udsigt over vandet. Byens historie går helt tilbage til det 7. århundrede f. Kr., hvor bosættere fra den nærliggende ø Thassos slog sig ned på fastlandet. Byen rejser sig fra bugtens bred op mod den gamle bydel på toppen, hvorfra du finder en mosaik af snoede gader med charmerende gamle huse.

Har du lyst kan du gå med rejselederen på en byvandring i den charmerende by, som i det 19. århundrede var særligt kendt for sin blomstrende tobakshandel. Vi ser nogle af de smukke gamle gotiske bygninger, som i tidernes morgen blev bygget af velhavende købmænd. Ligesom vi ser nogle af de nænsomt restaurerede gamle tobaksvarehuse. Den gamle bydel er fyldt med farverige pastelfarvede huse med træbalkoner og øverst oppe på toppen finder man den gamle fæstning, som er byens vigtigste historiske monument. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Dejlige Kavala.

Dejlige Kavala.

4. dag: Thessaloniki, Grækenland

Ankomst kl. 08.00 og afsejling kl. 19.00.

Thessaloniki er Grækenlands næststørste by efter Athen og ligger på Hortiatisbjerget i bunden af Det Ægæiske Havs største bugt Thermaikos. Om formiddagen skal vi på en interessant byrundtur i Thessaloniki, hvor vi blandt andet skal nyde den spektakulære udsigt over havet fra havnepromenaden, ligesom vi skal spadsere til Aristotelous-pladsen for at hylde den berømte filosof Aristoteles. Vi ser også byens imponerende landemærke, Det Hvide Tårn, der tidligere blev brugt som fængsel.

Undervejs fortæller rejselederen noget af byens rige historie, når vi passerer Galerius’ triumfbue og den nærliggende rotunde, som stammer fra cirka år 300 f.Kr. Vi besøger også Demetrius-kirken, byens vigtigste helligdom, som er dedikeret til byens skytshelgen. I den gamle og charmerende bydel føler man sig helt hensat til en helt anden tidsalder.

I den øvre del af Thessaloniki går vi en tur i det gamle område, der overlevede den store brand i 1917, hvor to tredjedele af byen blev ødelagt. Her kan vi opleve brostensbelagte gader fyldt med velbevarede byzantinsk og osmannisk arkitektur. Her leves det stille liv i gaderne, og bydelen er i dag centrum for byens digtere, intellektuelle og bohemer. Vi er tilbage på skibet midt på dagen, så du kan nyde din frokost ombord. Om eftermiddagen har du mulighed for at gå i land igen og opleve endnu mere af Thessaloniki. Du kan også nyde skibets mange faciliteter eller måske slappe af med en god bog på soldækket. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Thessalonikis vartegn, Det Hvide Tårn.

Thessalonikis vartegn, Det Hvide Tårn.

5. dag: Volos, Grækenland 

Ankomst kl. 08.00 og afsejling kl. 18.30.
I dag anløber vi Volos, som ligger for foden af bjerget Pelion cirka 330 kilometer nord for Athen. Brug dagen i den hyggelige og charmerende kystby, som byder på oplevelser for enhver smag. Der er adskillige cafeer og restauranter - måske har du lyst til at prøve en alt-godt-fra-havet-meze, som er det græske svar på tapas. Du kan også besøge et af byens museer for eksempel Det Arkæologiske Museum, som er et af Grækenlands ældste.

Eller måske vil du med på en heldagsudflugt til det spektakulære og unikke klippeområde Meteora, hvor vi oplever de bemærkelsesværdige græske klostre, der er placeret på klippetoppe. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ekstraarrangement: Klippebyen Meteora 

Fra Volos kører vi i bus nordover, og undervejs passerer vi byerne Larisa, Trikala og Kalambaka. Vi når Meteoras imponerende klippeformationer, og synet tager næsten pusten fra enhver. Det er ganske enkelt et unikt, utæmmet natursceneri med gigantiske klipper, der kaster skygger rundt omkring i landskabet. Meteora er også kendt som "Stenskoven", og ligger spredt ud over et område på cirka 30 kilometer. Klipperne har forskellige højder - nogle er cirka 400 meter høje, og på toppen af disse klipper finder vi Meteoras klostre. Engang var her 30, men i dag er det blot seks, der stadig er i brug.

Rejselederen fortæller historien om klostrenes tilblivelse, og du har efterfølgende mulighed for at besøge et af dem. Vi kører derefter ned for foden af de gigantiske klipper til den maleriske landsby Kastraki, hvor vi nyder en frokost på en traditionel græsk taverna og den fabelagtige udsigt. Vi er tilbage på vores skib sidst på eftermiddagen. 

De "svævende" klostre i Meteora.

De "svævende" klostre i Meteora.

6. dag: Santorini, Grækenland

Ankomst kl. 09.00 og afsejling kl. 20.00.
Santorini er nok Grækenlands smukkeste ø, og du har helt sikkert set billeder fra den unikke vulkanø, hvor landsbyer med hvide huse og blåmalede døre ligger spredt ud i det maleriske landskab.

Fra skibet kører vi først til landsbyerne Firostefani og Imerovigli, som ligger helt fantastisk på klippebalkoner 260 meter over havet med en forrygende udsigt over Det Ægæiske Hav. På vores panoramakøretur ser vi også Megalochori, som er omgivet af vingårde, og vi stopper for at nyde den betagende udsigt og måske fange det perfekte feriebillede. På afstand kan du skimte øens hovedstad Fira og de tre øer Thirassia, Palea Kameni og Nea Kameni, der ligger som en klynge omkring Santorini.

I landsbyen Oia slentrer vi en tur gennem de hyggelige gader fyldt med butikker, cafeer, gallerier og hoteller, som er bygget i den traditionelle kykladiske stil. Her får du tid på egen hånd til at shoppe, slappe af og nyde den helt særlige græske og romantiske atmosfære. Vi er tilbage på skibet midt på dagen, så du kan nyde din frokost ombord. Har du lyst, kan du gå i land og nyde eftermiddagen i den smukke landsby, hvor der er masser af muligheder for shopping i de hyggelige gader. Vi sejler først fra den spektakulære ø midt på aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Idylliske Oia på Santorini.

Idylliske Oia på Santorini.

7. dag: Grækenland, Athen 

Ankomst kl. 07.00
I dag skal vi opleve Grækenlands hovedstad og derfor kører vi fra skibet i Piræus til Athen. Vi kører ind til byen hjerte, hvor vi kan fra busser kan se det ikoniske Akropolis, som har overlevet i mere end 2500 år og er et af de mest fotograferede monumenter i verden. Akropolis ligger på en høj ovenfor byen og nedenfor det antikke tempel ligger den historiske gamle bydel, Plaka. Kvarteret har været beboet siden oldtiden og her findes et væld af smalle snoede sidegader med butikker, cafeer og restauranter.

På vores byrundtur kommer vi også forbi i Syntagmepladsen med parlamentsbygningen og Den Ukendte Soldats grav, hvor der går vagter døgnet rundt, klædt i traditionelle dragter med kvast på skosnuderne. Vi kommer også forbi Panathinaiko Stadion, hvor De Olympiske Lege blev genoptaget i 1896, samt forbi resterne af Zeustemplet og Hadrians triumfbue. Vi er tilbage på skibet midt på dagen så du kan nyde din frokost og eventuelt slappe af på skibets soldæk.    

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Det berømte Akropolis i Athen.

Det berømte Akropolis i Athen.

8. dag: Tyrkiet, Istanbul

Ankomst kl. 15.00 
Om formiddagen kan du slappe af og nyde skibets facilieter eller slappe af på en solstol på soldækket. Du kan også orientere dig i skibets avis om aktiviteterne ombord, der blandt andet tæller daglige yogatimer. Om eftermiddagen ankommer vi til Tyrkiets største by Istanbul.

Efter ankomst til Istanbul har du blandt andet mulighed for at gøre de sidste indkøb i Grand Bazaar eller måske gå på opdagelse i nærområdet ved Gülhane Parki, byens grønne åndehul og smukke bypark. Om aftenen mødes vi i skibets restaurant til en fælles afskedsmiddag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Bosporusstrædet adskiller Europa og Asien.

Bosporusstrædet adskiller Europa og Asien.

9. dag: Hjemrejse

Det er blevet tid til at sige farvel til vores dejlige skib, som vi forlader efter morgenmaden. Vi kører til Istanbuls lufthavn, hvorfra vi flyver med Turkish Airlines direkte til København, hvor vi ankommer først på eftermiddagen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Celestyal Crystal ****
VisSkjul

Celestyal Crystal er et elegant og mindre krydstogtskib, som har et luksuriøst design med en hyggelig og komfortabel indretning. På skibet er der ni passagerdæk, 479 kahytter med plads til cirka 1.200 passagerer samt et mandskab på cirka 406 personer. Skibet har elevator, soldæk med pool, wellnesscenter (mod betaling), diskotek, kasino, taxfreebutik, internethjørne og lægecenter ombord. Hver aften er der underholdning i skibets teater.  

Måltider og All Inclusive

Ombord findes fire restauranter med alt fra stor buffet til specialrestauranter. Der skal betales tillæg for nogle specialrestauranter, men Vitus Rejsers gæster får en rabat på 25% på disse restauranter. Her bliver du forkælet af de talentfulde kokke, som fremstiller kulinariske lækkerier af friske middelhavsingredienser.

På skibet er der også fire komfortable barer i et stilfuldt design. I rejsens pris er inkluderet en premium drikkepakke med ikke alkoholiske og alkoholiske drikke.
 
Premium drikkepakke inkluderer: Cocktails op til 7 euro pr. genstand, spiritus op til 6 euro pr. genstand, sodavand, juice fra koncentrat, øl, vin (rød, hvid og rosé) op til 6 euro pr. glas, varm og kold kaffe, varm og kold te, mineralvand og danskvand. Visse drikkevarer er mod ekstrabetaling.

Kahytter

Vi benytter indvendige kahytter, kategori IB på dæk 4/5 (ca. 11m2), udvendige mod havet kategori XC på dæk 3/4 (cirka 14m2) og juniorsuiter med balkon kategori SBJ på dæk 6/7 (ca. 15m2 med cirka 3,5m2 balkon). 

Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Alle kahytter har tv, telefon, aircondition, sikkerhedsboks samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Juniorsuiter har desuden en mindre siddegruppe.

Velkommen ombord på Celestyal Crystal.
Velkommen ombord på Celestyal Crystal.
Eksempel på udvendig dobbeltkahyt, kategori XC.
Eksempel på udvendig dobbeltkahyt, kategori XC.
Eksempel på juniorsuite med balkon, kategori SBJ.
Eksempel på juniorsuite med balkon, kategori SBJ.
Restaurant Amalthea på Celestyal Crystal.
Restaurant Amalthea på Celestyal Crystal.
Ombord på Celestyal Crystal er der inkluderet All Inclusive.
Ombord på Celestyal Crystal er der inkluderet All Inclusive.
Poolen på Celestyal Crystal.
Poolen på Celestyal Crystal.
Nyd den flotte havudsigt og en drink i baren.
Nyd den flotte havudsigt og en drink i baren.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Værd at vide om dit krydstogt i Det Ægæiske Hav

Bagage

På Turkish Airlines må medbringes 1 stk. indtjekket bagage ialt 23 kg samt 1 stk. håndbage med følgende mål 23 x 40 x 55 ialt 8 kg. 

Fysisk form

Det er en forudsætning for at deltage i Vitus Rejsers krydstogter, at man er 100% selvhjulpen og kan klare sig selv på trapper – også med bagage - samt på udflugter til fods. Man skal være almindeligt godt gående. Er du dårligt gående, eller kan du ikke følge med gruppen, har rejselederen lov til at bede dig afstå fra en udflugt eller et arrangement (pengene refunderes ikke). Er du i tvivl om, hvorvidt du kan deltage på en given rejse, er du altid velkommen til at ringe og spørge os.

Klima

Athen: Oktober ca. 20 grader / April ca. 17. grader 
Istanbul: Oktober ca. 16 grader / April ca. 14 grader 
Kavala: Oktober ca. 16 grader / April ca. 14 grader 
Volos: Oktober ca. 18 grader / April ca. 15 grader
Thessaloniki: Oktober ca. 16 grader / April ca. 15 grader
Santorini: Oktober ca. 21 grader / April ca. 17 grader
Yderligere oplysninger fås på www.dmi.dk

Pas

Gyldigt pas skal medbringes. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst. Vi gør desuden opmærksom på, at ingen sider i passet samt indersiden af omslaget må være beskadiget ved f.eks. at være iturevet eller på anden vis ødelagt, da man derved risikerer at blive afvist ved indrejse.

Rejseplan

Cirka 2 uger før afrejsen vil du modtage rejseplan og de sidste praktiske oplysninger i forbindelse med rejsen.

Rygning

Rygning er som i Danmark mindre velset, og der er rygeforbud de fleste steder. Ligeledes er det ikke tilladt at ryge i lufthavne eller under al transport. Der er dog ofte dedikerede rygeområder – forhør dig om mulighederne.

Specialkost

Såfremt du har ønsker vedrørende specialkost f.eks. diabetes- eller vegetarmad skal du kontakte os i god tid, således at vi kan bestille dette hos flyselskabet.

Udflugtspakke

Byvandring i Kavala, byrundtur i Thessaloniki, udflugt på Santorini og byrundtur i Athen er inkluderet i rejsens pris. Derudover kan du tilkøbe ekstra udflugter til Sultanahmet pladsen i Istanbul og besøg ved Meteoras spektakulære klipper med de ”svævende” klostre. 

Vi gør opmærksom på, at udflugterne gennemføres i samarbejde med skibet, og at der kan deltage gæster af anden nationalitet. Vores rejseleder guider på dansk for Vitus Rejsers gæster.

Valuta

Det er en god idé at medbringe et internationalt kreditkort. Et VISA/Dankort virker udmærket som betalingsmiddel, men skal der stilles sikkerhed for depositum kræves ofte et andet kort ,såsom Mastercard/Eurocard eller American Express. Du kan anvende euro i Grækenland. I Tyrkiet anvendes tyrkiske lire. Lokal valuta kan hæves i automater i land.

Vaccinationer

Se Statens Serum Institut www.vaccination.dk og Rejseklinikken www.rejseklinikken.dk. Rejseklinikken i Charlottenlund tlf. nr. 39 63 01 15 giver 10% i rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.

Visum

Der kræves ikke visum for danske statsborgere til Grækenland eller Tyrkiet.

Værd at vide om krydstogter med Celestyal Cruises

Alkohol

Det er ikke tilladt at medbringe alkohol ombord. Toldfrie varer, som er købt i land eller måske på skibet, skal afleveres og bliver opbevaret af skibet indtil den sidste dag, hvor det kan afhentes. 

I rejsens pris er inkluderet en premium drikkepakke med ikke alkoholiske og alkoholiske drikke.
 
Premium drikkepakke inkluderer: Cocktails op til 7 euro pr. genstand, spiritus op til 6 euro pr. genstand, sodavand, juice fra koncentrat, øl, vin (rød, hvid og rosé) op til 6 euro pr. glas, varm og kold kaffe, varm og kold te, mineralvand og danskvand.  

Aldersgrænsen for at drikke øl og vin m.v. er 18 år.

Betaling ombord 

Valutaen om bord er EUR, euro. Skibet har et kontantfrit system. På krydstogtets første dag opretter man en konto, der er tilknyttet til din kahyt. Den giver mulighed for, at kvittere for alt der købes ombord. Kontoen skal oprettes med et kreditkort eller ved indbetaling af kontant depositum. American Express, Visa og Mastercard/Eurocard accepteres som betalingskort. På krydstogtets sidste dag får man udleveret en opgørelse over alle køb på kontoen.

Dagens program

Hver aften vil du modtage et program i din kahyt, så du kan se, hvilke aktiviteter der finder sted på skibet. Her kan du også orientere dig om næste dags anløbssted og udflugtsdetaljerne. Åbningstider for skibets butik, fitnesscenter, spa, kasino mv. er også anført i den lille skibsavis. Her vil også være lidt nyttig information vedrørende påklædningen til aftenens middag. Under krydstogtet vil der være gallaaften, græsk aften og kaptajnens cocktailaften. 

Drikkepenge

Drikkepenge til skibets besætning er inkluderet i rejsens pris. Drikkepenge i forbindelse med de inkluderede udflugter er også medregnet i rejsens pris.

Elektricitet og brug af pc

Der er stikkontakt til barbermaskine i kahytten (110/220 volt) - og du behøver ikke medbringe adapter. I alle kahytter er der tv, aircondition, hårtørrer, telefon og sikkerhedsboks. Der er mulighed for at koble sig på nettet mod betaling ombord. Når man er til søs, kobles man op via satellitter, hvorfor forbindelsen ofte er forholdsvis dyr og også af og til kan være ganske ustabil. På skibet findes der selvbetjeningsterminaler, hvor du kan købe din WiFi-pakke.  

Fitnesscenter

Børn under 16 år må ikke komme i fitnesscentret. 

Graviditet

Er du gravid, kan du rejse på krydstogt, frem til du er i 23. uge af svangerskabet. Er du kommet ind i 24. uge i svangerskabet, kan du desværre ikke rejse. Gravide skal medbringe en lægeerklæring skrevet på engelsk, hvor lægen oplyser om, hvor langt i svangerskabet man er, samt at man er i god form, og at der ikke er nogen høj risiko ved svangerskabet.

Kasino

For at spille på kasino skal man være fyldt 18 år. Der kan betales med kontanter i skibets kasino. 

Læge

På skibet findes et lægecenter, hvor man kan blive behandlet for lettere sygdomstilfælde mod betaling. Sværere sygdomstilfælde bliver behandlet i næste havn. Ved alvorlig sygdom- og eller ulykkestilfælde vil patienten blive hentet med helikopter. Husk, at det er vigtigt, at der inden afrejsen er tegnet en rejseforsikring, enten gennem et privat forsikringsselskab eller Vitus Rejser.

Middag 

Gruppen er booket til at spise sammen. Rejselederen oplyser om tid og sted.  

Såfremt du ønsker at forkæle dig selv med en middag i en af skibets specialrestauranter, har du mulighed for at booke dette på skibet. Når du rejser med Vitus Rejser, får du 25% rabat på skibets specialrestauranter.

Veksling

I skibets reception kan du veksle valuta i et begrænset beløb. 

Ombordstigning

Der er en række praktiske og sikkerhedsmæssige forhold, der skal være i orden før afsejlingen. Check-in på skibet finder sted ved ankomsten til havnen. Her fremviser du dit pas og tilføjer dine kreditkortoplysninger til din kahyt. Du modtager herefter dit personlige boardingkort, som bliver brugt som betalingsmiddel ombord, ligesom det skal fremvises, når du går til og fra skibet. Vitus Rejsers rejseleder er selvfølgelig behjælpelig under indtjekningen og registreringen på skibet.  

Prisen inkluderer ikke 

Forsikringer, øvrige måltider, skibets specialrestauranter, personlige udgifter samt skibets egne udflugter. 

Påklædning på skib 

Da krydstogtskibet har aircondition, kan der være lidt køligt om bord. Afslappet påklædning om dagen og lidt pænere tøj til om aftenen. Der findes ikke strygejern i kahytterne (af sikkerhedshensyn). Det er ikke tilladt at medbringe rejsestrygejern på skibet. Jeans, shorts, T-shirts og badetøj accepteres ikke i restauranterne efter kl. 18.00. Du får selvfølgelig egne badehåndklæder til brug i poolområderne.            

Underholdning

På skibet er der et stort underholdningsprogram lige fra levende musik, danseundervisning, sprogundervisning, sportstuneringer og meget mere. Aftenunderholdningen er af både græsk og international karakter. På dette krydstogt har du mulighed for at lytte til de populære græske sange og måske lære de kendte trin i den græske dans Zorba. 

Rygning

Er ikke tilladt indendørs eller i kahytterne samt på disses balkoner. Rygning er tilladt ganske få steder udendørs. 

Sikkerhedsøvelse

Der bliver afholdt en obligatorisk sikkerhedsøvelse ca. 30 minutter før afsejlingen. Information om dette gives over højtaleranlægget. 

Venligst bemærk 

Det er ikke tilladt at medbringe følgende ombord: Alkohol, strygejern, saks, knive, vinåbner, hårtørrer, ulovlige rusmidler, stearinlys, kaffemaskine/elkedel, brandbare væsker, sprængstoffer (såsom fyrværkeri), hockeystave, skateboards/surfboards.

Yderligere informationer

Kan findes på Celestyal Cruises hjemmeside www.celestyalcruises.com

Ændring i rejserute

Skulle skibets kaptajn afvige fra den planlagte rute, sker denne ændring kun for at sikre passagerernes sikkerhed. 

Særligt om regler om indførsel af frø, planter og planteprodukter fra lande uden for EU

I henhold til Plantesundhedsforordningen skal vi oplyse om, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter herunder snitblomster fra rejser i lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat.

Reglerne gælder for rejsende, som medbringer planter og planteprodukter i bagagen eller som en del af deres personlige bagage.