All Inclusive ombord!

Krydstogt i Middelhavet · 3 kontinenter · 2022

Krydstogter
8 Dage

Er du interesseret i arkæologi, religion og kultur? Så er dette krydstogtet for dig! På blot otte dage oplever vi nogle af oldtidens store vidundere, besøger hele tre kontinenter og nyder Middelhavets charme. Rammen om vores rejse er det 4-stjernede skib Celestyal Experience, hvor vi forkæles med helpension og All Inclusive-drikkepakke.

På dette krydstogt i Middelhavet oplever vi historiske byer, storslåede oldtidsfund og ægte middelhavscharme. Vi indleder vores rejse i Grækenlands hovedstad, Athen, hvorfra vi stævner ud mod det gamle kongerige Egypten, hvor de imponerende pyramider og Sfinksen venter. Herfra fortsætter vi til Israel, Cypern og den populære græske ferieø Rhodos. Krydstogtet...

Er du interesseret i arkæologi, religion og kultur? Så er dette krydstogtet for dig! På blot otte dage oplever vi nogle af oldtidens store vidundere, besøger hele tre kontinenter og nyder Middelhavets charme. Rammen om vores rejse er det 4-stjernede skib Celestyal Experience, hvor vi forkæles med helpension og All Inclusive-drikkepakke.

På dette krydstogt i Middelhavet oplever vi historiske byer, storslåede oldtidsfund og ægte middelhavscharme. Vi indleder vores rejse i Grækenlands hovedstad, Athen, hvorfra vi stævner ud mod det gamle kongerige Egypten, hvor de imponerende pyramider og Sfinksen venter. Herfra fortsætter vi til Israel, Cypern og den populære græske ferieø Rhodos. Krydstogtet rundes af i Tyrkiet i den smukke by Kusadasi og oldtidsbyen Efesos. Regionens mange fascinerende fortællinger formidles på bedste vis af vores lokalguide og dansktalende rejseleder.
 
I rejsens pris har vi inkluderet udflugterne i Egypten og Tyrkiet. Har du mod på flere oplevelser, kan du tilkøbe ekstraudflugter, der byder på store oplevelser i Israel samt på Cypern og Rhodos. Glæd dig til at besøge Jerusalem og Betlehem, hvor vi blandt andet oplever Grædemuren, Zion-bjerget, Nadversalen og Fødselskirken. På Cypern venter imponerende arkæologiske fund fra romersk og byzantinsk tid, ligesom vi besøger en vingård, der byder på smagsprøver. På den græske perle, Rhodos, kan du fornemme fordums storhed og korsriddernes påvirkning i den gamle historiske bydel.

Udgangspunktet for rejsen er det 4-stjernede skib Celestyal Experience, som er et mindre krydstogtskib med en elegant atmosfære. Ombord forkæles vi med helpension og All Inclusive drikkepakke.

 

Kort - Krydstogt i Middelhavet - 3 kontinenter - Vinter 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Udvendig dobbeltkahyt, kategori XC
1.599,-
Juniorsuite (dobbeltkahyt) med balkon, kategori SJA
2.999,-
Indvendig enekahyt, kategori IB
1.499,-
Udvendig enekahyt, kategori XC
2.499,-
Juniorsuite (enekahyt) med balkon, kategori SJA
6.499,-
Afbestillingsforsikring
785,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Jerusalem og Betlehem
865,-
Limassol og vinlandsbyen Omodos
750,-
Rhodos by - I korsriddernes fodspor
355,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Athen t/r
 • Alle skatter og afgifter, pt. kr. 1.198,-
 • Transfer lufthavn-skib t/r
 • 7 nætter ombord på Celestyal Experience**** 
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag) 
 • 6 x frokost (2.-7. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • All Inclusive drikkepakke ombord på skibet (1.-8. dag)
 • Udflugt i Cairo med besøg ved pyramiderne i Giza og på Det Ægyptiske Museem
 • Quick visum ved ankomst til Egypten
 • Udflugt i Tyrkiet til Efesos, inkl. entré
 • Alle passager- og havneafgifter, værdi 2.168,-
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning
 • Alle drikkepenge i forbindelse med inkluderede udflugter, værdi kr. 225,-
 • Lokalguide på inkluderede udflugter
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen 

Bemærkninger

Ekstraudflugter skal bestilles sammen med rejsen. 

Dagsprogram

1. dag: Mod Grækenlands hovedstad, Athen

Afsejling kl. 17.00.

Vi flyver fra Københavns Lufthavn med Lufthansa via München til Athen. Vi ankommer midt på dagen og kører ind til byens historiske centrum, der også kaldes Plakaen. Her har du tid på egen hånd til frokost, inden vi mødes for at gå en tur igennem det gamle distrikt.

På en byrundtur med bus passerer vi nogle af Athens attraktioner og vi kan bl.a. beundre det antikke Akropolis, som er mere end 6.000 år gammelt. Her troner det smukke tempel Parthenon, ét af verdens mest berømte bygningsværker og hovedstadens vartegn. Parthenon blev bygget for at ære gudinden Athene, og selv fra bussen er det et imponerende syn. 

Om eftermiddagen forlader vi Athen og kører til Piræus, hvor vi går ombord på vores krydstogtskib Celestyal Experience. Efter vi har fundet os til rette i vores kahytter, mødes vi i skibets restaurant til rejsens første middag.

Inkluderede måltider: Middag.

Det berømte Akropolis i Athen.

Det berømte Akropolis i Athen.

2. dag: På havet

Slap af på det dejlige skib, eller gå på opdagelse ombord. Der findes flere restauranter og barer, ligesom skibet har et smukt teater, hvor du hver aften kan nyde forskellig underholdning. Hvis vejret tillader det, kan du også finde dig en liggestol på dækket og bare nyde livet på vandet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Poolen ombord på Celestyal Experience.

Poolen ombord på Celestyal Experience.

3. dag: Egypten og Cairos højdepunkter

Ankomst kl. 06.30 i Alexandria og afsejling kl. 22.00 fra Port Said.

Glæd dig til en storslået dag i historiens tegn, når vi besøger Egyptens hovedstad, Cairo. Tidligt om morgenen kører vi fra havnen i Alexandria til Cairo og de imponerende pyramider i Giza. Vi starter ved Keops-pyramiden, og her får du tid på egen hånd til at opleve det antikke vidunder i dit eget tempo. Hvis du har lyst, kan du eventuelt se området fra ryggen af en kamel (for egen regning) eller blot slentre rundt om det store kompleks til fods.

Fra de store pyramiderne fortsætter vi i bus gennem dalen, til vi kan spotte den enestående Sfinks, som vogter over det omkringliggende område. Her holder vi frokostpause på et dejligt hotel, hvor du kan gå ombord i en indbydende buffet.

Efterfølgende fortsætter vi dagens oplevelser og runder Tahrir-pladsen, som ligger midt i Cairos hjerte, inden vi når Det Ægyptiske Museum, som rummer verdens største samling af ægyptiske antikviteter, blandt andet de imponerende guldeffekter, der er fundet i Tutankhamons grav i Luxor. Vi når også at besøge et papyrus-institut, hvor vi hører om fremstillingen af det, som i århundrede har været brugt som papir.

Vi slutter dagens udflugt med lidt tid på egen hånd i Cairo, hvor du får mulighed for at erhverve dig nogle souvenirs, inden vi kører mod Port Said for igen at gå ombord på vores dejlige skib. Vi er fremme i tide til at spise en sen middag på skibet.    

(Ved ankomst til Alexandria får alle gæster et gratis quick visum)

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Pyramiderne i Giza.

Pyramiderne i Giza.

4. dag: Ashdod, Israel

Ankomst kl. 08.00 i Ashdod og afsejling kl. 22.00.

Tidligt denne morgen er vi kommet til Mellemøstens farvande og den sydøstlige ende af Middelhavet, hvor vi anløber Ashdod i det sydlige Palæstina. Nyd livet ombord på skibet, eller deltag i en spændende udflugt til Jerusalems og Betlehems store attraktioner.

Ekstraarrangement: Jerusalem og Betlehem

Fra skibet kører vi igennem Judæas smukke bjergområde, hvor du kan nyde de grønne terrasser fyldt med vinstokke. Vi fortsætter mod Oliebjerget, som ligger øst for Jerusalem. Fra toppen af bjerget har vi en fremragende udsigt over den gamle by, som er omgivet af høje mure. Nedenfor bjerget besøger vi Getsemane have, hvor Jesus ifølge Det Nye Testamente opholdt sig dagen før sin korsfæstelse. Indenfor murene går vi på opdagelse og mærker historiens vingesus i byen, som er hellig for hele tre verdensreligioner. Vi kommer til Gravkirken, hvor Jesus blev korsfæstet, og som er et vigtigt pilgrimsmål for de kristne.

Vi følger Via Dolorosa, også kaldet Korsets Vej, hvor Jesus gik frem til Grædemuren, som det fortælles i Biblen. Vestmuren regnes for Jødedommens helligste sted, hvor jøder kan bede og fremføre deres ønsker. Går du tæt på muren, vil du i alle revner og sprækker se tusindvis af små papirlapper, hvor den enkeltes ønske er nedfældet. Herfra fortsætter vi til Zion-bjerget, hvor Kong David ligger begravet, og her skal vi besøge Nadversalen, hvor Jesus holdt sin berømte sidste nadver.

Efter de store oplevelser fortsætter vi dagens udflugt til Betlehem, hvor vi holder en velfortjent frokostpause på en af de lokale restauranter. I David og Jacobs by ser vi Fødselskirken, som blev bygget i 300-tallet på det sted, hvor man mente, Jesus blev født. En stald er det ikke ligefrem, men derimod en stor kirke, der er en af verdens ældste. Under kirken ligger en grotte, hvor Jesus eftersigende skulle være født. Efter besøget i kirken er der tid på egen hånd til fordybelse eller shopping, inden vi i bus kører tilbage til kysten og vores skib.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Grædemuren og Tempelbjerget i Jerusalem.

Grædemuren og Tempelbjerget i Jerusalem.

5. dag: Cypern, Limassol 

Ankomst kl. 11.00 og afsejling kl. 18.00.

Nyd den dejlige sejlads, inden vi anløber Limassol, der er Cyperns andenstørste by og som ligger smukt på den sydlige del af øen ved Akrotiribugten. Limassol ligger mellem de to antikke byer Amathus og Kourion, som engang var et af de vigtigste og rigeste kongedømmer på øen. Selvom Kourion er blevet ødelagt af et utal af arabiske plyndringer, er det alligevel et imponerede syn, der møder os på det højtbeliggende klippeområde. Gå selv på opdagelse i Cyperns næststørste by, som byder på alt lige fra en indbydende strandpromenade, museer, historiske bygninger til en zoologisk have. Du kan også deltage i den spændende udflugt til nogle af øens store, antikke højdepunkter. 

Ekstraarrangement: Limassols arkæologiske udgravninger og vinlandsbyen Omodos

Glæd dig til at opleve det store arkæologiske område fyldt med ruiner, der vidner om den rige romerske og byzantinske historie. I selskab med en lokalguide går vi rundt i området og ser det imponerende teater og velbevarede mosaikker, som kan dateres helt tilbage til det 5. århundrede e.Kr. Til den storslåede oplevelse kan du lægge den mageløse udsigt over dalen og havet.

Efter besøget ved de imponerende ruiner kører vi ud i Limassols vinland til den billedskønne vinlandsby Omodos, som ligger 800 meter over havet i Trodos-bjergene. Her venter gamle stræder og traditionelle, rustikke huse, som er omdannet til små museer og håndværksbutikker. Her er der tid til et cafébesøg eller shopping - måske frister den lokale vin, sølvsmykker eller det søde Arkatena-brød? Vi besøger også byens berømte vartegn Timios Stavros-klosteret, hvor man ifølge historien opbevarer et stykke af det Hellige Kors. Her finder man også en vinpresser fra middelalderen, og i stedets vinkælder skal vi smage på de lokale vine. Sidst på dagen kan du nyde panoramaturen i bus langs kysten tilbage til Limassol. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Lille butik i Omodos på Cypern.

Lille butik i Omodos på Cypern.

6. dag: Grækenland, Rhodos

Ankomst kl. 11.30 og afsejling kl. 18.30.

Om formiddagen kan du nyde sejladsen i det smukke græske øhav. Midt på dagen når vi den ferieøen Rhodos, de græske øers dronning, som er særlig eftertragtet grundet sine flotte strande.

Brug dagen i land til afslapning, eller måske vil du gå på opdagelse i Rhodos by, som er et godt miks af nyt og gammelt. Her er historiske monumenter, gode restauranter og et væld af butikker og en gammel bydel, der oser af middelalderatmosfære. Du kan også deltage i en interessant byvandring, hvor vi går i korsriddernes fodspor. 

Ekstraarrangement: Rhodos by - I korsriddernes fodspor

Dette ekstraarrangement byder på en interessant byvandring, hvor vi skal opleve historien og atmosfæren i den fascinerende gamle middelalderbydel i Rhodos by. Sammen går vi i korsriddernes fodspor igennem de velbevarede middelaldergader og ser, hvor de boede. På husene kan man stadig se korsriddernes rang og våbenskjold, der repræsenterer de syv forskellige lande, som ridderne kom fra. Korsriddernes oprindelig formål var at sørge for lægehjælp og pleje af sårede korsfarere, men de blev hurtigt en militær enhed, som kæmpede imod osmannernes forsøg på at erobre Rhodos - hvilket de gjorde til sidst.

Den øverste i korsriddernes hierarki var stormesteren, og vi besøger hans enestående palads, som også var korsriddernes vigtigste sted. Vores byvandring bringer os også forbi Suleymaniye-moskeen, der blev bygget efter den osmanniske erobring i 1522, samt de tyrkiske bade og korsriddernes hospital. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Riddernes Gade i den gamle bydel i Rhodos by.

Riddernes Gade i den gamle bydel i Rhodos by.

7. dag: Tyrkiet, Kusadasi

Ankomst kl. 07.00 og afsejling kl. 18.00.

I bus kører vi til den unikke oldtidsby Efesos. Byen var en vigtig havneby på handelsruten mellem Rom og Asien, og området er fyldt med ruiner fra det antikke Grækenland og Det Romerske Rige.

Efesos blev grundlagt af grækerne i år 1.000 f.Kr. og blev en del af Romerriget i år 129 f.Kr., hvor byen blomstrede og tiltrak tusindvis af indbyggere. Den romerske indflydelse ses tydeligt i de enestående arkæologiske fund fra området. Vi skal blandt andet se det sted, hvor det prægtige Artemis-tempel stod. Templet var et af antikkens syv vidundere, bygget for at ære gudinden af samme navn. Vi kommer også forbi Celsus-biblioteket med den smukke facade og ser byens store teater, hvor der var plads til cirka 24.000 tilskuere. Efesos er en imponerende oplevelse, og man fornemmer overalt, at byen i oldtiden både var betydningsfuld og rig. 

Efter nogle timer kører vi tilbage til skibet i den smukke by Kusadasi. Gå en tur langs strandpromenaden, tag på opdagelse i byens atmosfærefyldte gader, eller oplev den charmerende bazar på egen hånd.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Celsus-biblioteket med den smukke facade.

Celsus-biblioteket med den smukke facade.

8. dag: Grækenland, Athen og hjemrejse

Ankomst kl. 07.00.

Det er blevet tid til at sige farvel til vores dejlige skib, som vi forlader om formiddagen. Vi kører til Athens lufthavn, hvorfra vi flyver med Lufthansa via Frankfurt til København, hvor vi ankommer først på aftenen.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Celestyal Experience****
VisSkjul

Glæd dig til at gå ombord på det flotte skib Celestyal Experience, der netop er totalrenoveret. I dag fremstår skibet som et elegant mindre krydstogtskib i et luksuriøst design med en hyggelig og komfortabel indretning. 

På Celestyal Experience er der 12 passagerdæk, 789 kahytter med plads til cirka 1.800 passagerer samt et mandskab på cirka 622 personer. Skibet har elevator, soldæk, løbebane, indendørs og udendørs pool, to jacuzzi, wellnesscenter (mod betaling), diskotek, kasino, taxfreebutik, internethjørne, bibliotek, fitnesscenter og lægecenter ombord. Hver aften er der underholdning i skibets teater.  

Måltider og All Inclusive

Ombord findes fire restauranter med alt fra stor buffet til specialrestauranter (der skal betales tillæg for nogle specialrestauranter). Her bliver du forkælet af de talentfulde kokke, som fremstiller kulinariske lækkerier af friske middelhavsingredienser. På skibet er der også syv komfortable barer i et stilfuldt design. Ombord er der inkluderet All Inclusive-drikkepakke med et godt udvalg af sodavand, juice, øl, vin, kaffe/te, spiritus og cocktails. Visse drikkevarer er mod ekstrabetaling.

Kahytter

Vi benytter indvendige kahytter, kategori IB på dæk 5/6 (ca. 16m2), udvendige mod havet kategori XC på dæk 6 (cirka 16m2) og juniorsuiter med balkon kategori SBJ på dæk 10, 11 og 12 (ca. 24 m2 med cirka 3,5m2 balkon). 

Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Alle kahytter har tv, telefon, aircondition, sikkerhedsboks, te og kaffefaciliteter samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Juniorsuiter har desuden en mindre siddegruppe.

Celestyal Experience.
Celestyal Experience.
Udendørs pool på Celestyal Experience.
Udendørs pool på Celestyal Experience.
Hovedrestauranten på Celestyal Experience.
Hovedrestauranten på Celestyal Experience.
Show-loungen på Celestyal Experience.
Show-loungen på Celestyal Experience.
Eksempel på indvendig kahyt på Celestyal Experience.
Eksempel på indvendig kahyt på Celestyal Experience.
Eksempel på udvendig kahyt på Celestyal Experience.
Eksempel på udvendig kahyt på Celestyal Experience.
Eksempel på juniorsuite på Celestyal Experience.
Eksempel på juniorsuite på Celestyal Experience.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Værd at vide om dit krydstogt i Middelhavet

Bagage

På Lufthansa, Lux Air og Austrian Airlines må medbringes 1 stk. indtjekket bagage, i alt 23 kg, samt 1 stk. håndbagage med følgende mål 55 x 40 x 23, ialt 8 kg. 

Fysisk form

Det er en forudsætning for at deltage i Vitus Rejsers krydstogter, at man er 100% selvhjulpen og kan klare sig selv på trapper – også med bagage samt på udflugter til fods. Man skal være almindeligt godt gående. Er du dårligt gående, eller kan du ikke følge med gruppen, har rejselederen lov til at bede dig afstå fra en udflugt eller et arrangement (pengene refunderes ikke).

Er du i tvivl om, hvorvidt du kan deltage på en given rejse, er du altid velkommen til at ringe og spørge os.

Klima

Athen: Ca. 20 grader (oktober), ca. 15 grader (november), ca. 13 grader (marts)
Cairo: Ca. 23 grader (oktober), ca. 19 grader (november), ca. 17 grader (marts)
Jerusalem: Ca. 19 grader (oktober), ca. 15 grader (november), ca. 12 grader (marts)
Limassol: Ca. 21 grader (oktober), ca. 17 grader (november), ca. 12 grader (marts)
Rhodos: Ca. 21 grader (oktober), ca. 16 grader (november), ca. 14 grader (marts)
Kusadasi: Ca.19 grader (oktober), ca. 14 grader (november), ca. 11 grader (marts)

Yderligere oplysninger fås på www.dmi.dk

Pas

Gyldigt pas skal medbringes. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst. Vi gør desuden opmærksom på, at ingen sider i passet samt indersiden af omslaget må være beskadiget ved f.eks. at være iturevet eller på anden vis ødelagt, da man derved risikerer at blive afvist ved indrejse.

Rejseplan

Cirka en uge før afrejsen vil du modtage rejseplan og de sidste praktiske oplysninger i forbindelse med rejsen. 

Rygning

Rygning er som i Danmark mindre velset, og der er rygeforbud de fleste steder. Ligeledes er det ikke tilladt at ryge i lufthavne eller under al transport. Der er dog ofte dedikerede rygeområder – forhør dig om mulighederne. 

Tidsforskel

Udflugter købt på skibet: Vær opmærksom på at skibets egne udflugter ikke er inkluderet i prisen, at Vitus Rejser ikke kender til programmerne på turene, og at guiden som oftest taler engelsk.

Udflugtspakke

Udflugt til Cairo og i Kusadasi er inkluderet i rejsens pris. Derudover kan du tilkøbe udflugter til henholdsvis Jerusalem og Betlehem samt på Cypern og på Rhodos.

Valuta

Det er en god idé at medbringe et internationalt kreditkort. Et VISA/Dankort virker udmærket som betalingsmiddel, men skal der stilles sikkerhed for depositum kræves ofte et andet kort såsom Mastercard/Eurocard eller American Express. Du kan anvende euro i Grækenland. I Israel anvendes Ny Shekel. I Tyrkiet anvendes tyrkiske lira. Lokal valuta kan hæves i automater i land. 

Vaccinationer

Se Statens Serum Institut www.vaccination.dk og Rejseklinikken www.rejseklinikken.dk. Rejseklinikken i Charlottenlund tlf. nr. 39 63 01 15 giver 10% i rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.

Visum

Der kræves ikke visum for danske statsborgere til Grækenland, Israel eller Tyrkiet. 
 

Værd at vide om krydstogter med Celestyal Cruises

Alkohol

Det er ikke tilladt at medbringe alkohol ombord. Toldfrie varer, som er købt i land eller måske på skibet, skal afleveres og bliver opbevaret af skibet indtil den sidste dag, hvor det kan afhentes. I rejsens pris er inkluderet en drikkepakke med ikke alkoholiske og alkoholiske drikke. Aldersgrænsen for at drikke øl og vin m.v. er 18 år.

Betaling ombord 

Valutaen om bord er EUR, euro. Skibet har et kontantfrit system. På krydstogtets første dag opretter man en konto, der er tilknyttet til din kahyt. Den giver mulighed for, at kvittere for alt der købes ombord. Kontoen skal oprettes med et kreditkort eller ved indbetaling af kontant depositum. American Express, Visa og Mastercard/Eurocard accepteres som betalingskort. På krydstogtets sidste dag får man udleveret en opgørelse over alle køb på kontoen.

Dagens program

Hver aften vil du modtage et program i din kahyt, så du kan se, hvilke aktiviteter der finder sted på skibet. Her kan du også orientere dig om næste dags anløbssted og udflugtsdetaljerne. Åbningstider for skibets butik, fitnesscenter, spa, kasino mv. er også anført i den lille skibsavis. Her vil også være lidt nyttig information vedrørende påklædningen til aftenens middag. Under krydstogtet vil der være gallaaften, græsk aften og kaptajnens cocktailaften. 

Drikkepenge

Drikkepenge til skibets besætning er inkluderet i rejsens pris. Drikkepenge i forbindelse med de inkluderede udflugter er også medregnet i rejsens pris.  

Elektricitet og brug af pc

Der er stikkontakt til barbermaskine i kahytten (110/220 volt) - og du behøver ikke medbringe adapter. I alle kahytter er der tv, aircondition, hårtørrer, telefon og sikkerhedsboks. Der er mulighed for at koble sig på nettet mod betaling ombord. Når man er til søs, kobles man op via satellitter, hvorfor forbindelsen ofte er forholdsvis dyr og også af og til kan være ganske ustabil. På skibet findes der selvbetjeningsterminaler, hvor du kan købe din WiFi-pakke.  

Fitnesscenter

Børn under 16 år må ikke komme i fitnesscentret. 

Graviditet

Er du gravid, kan du rejse på krydstogt, frem til du er i 23. uge af svangerskabet. Er du kommet ind i 24. uge i svangerskabet, kan du desværre ikke rejse. Gravide skal medbringe en lægeerklæring skrevet på engelsk, hvor lægen oplyser om, hvor langt i svangerskabet man er, samt at man er i god form, og at der ikke er nogen høj risiko ved svangerskabet.

Kasino

For at spille på kasino skal man være fyldt 18 år. Der kan betales med kontanter i skibets kasino. 

Læge

På skibet findes et lægecenter, hvor man kan blive behandlet for lettere sygdomstilfælde mod betaling. Sværere sygdomstilfælde bliver behandlet i næste havn. Ved alvorlig sygdom- og eller ulykkestilfælde vil patienten blive hentet med helikopter. Husk, at det er vigtigt, at der inden afrejsen er tegnet en rejseforsikring, enten gennem et privat forsikringsselskab eller Vitus Rejser.

Middag 

Gruppen er booket til at spise sammen. Rejselederen oplyser om tid og sted.  

Veksling

I skibets reception kan du veksle valuta i et begrænset beløb. 

Ombordstigning

Der er en række praktiske og sikkerhedsmæssige forhold, der skal være i orden før afsejlingen. Check-in på skibet finder sted ved ankomsten til havnen. Her fremviser du dit pas og tilføjer dine kreditkortoplysninger til din kahyt. Du modtager herefter dit personlige boardingkort, som bliver brugt som betalingsmiddel ombord, ligesom det skal fremvises, når du går til og fra skibet. Vitus Rejsers rejseleder er selvfølgelig behjælpelig under indtjekningen og registreringen på skibet.  

Prisen inkluderer ikke 

Forsikringer, øvrige måltider, skibets specialrestauranter, personlige udgifter samt skibets egne udflugter. 

Påklædning på skib 

Da krydstogtskibet har aircondition, kan der være lidt køligt om bord. Afslappet påklædning om dagen og lidt pænere tøj til om aftenen. Der findes ikke strygejern i kahytterne (af sikkerhedshensyn). Det er ikke tilladt at medbringe rejsestrygejern på skibet. Jeans, shorts, T-shirts og badetøj accepteres ikke i restauranterne efter kl. 18.00. Du får selvfølgelig egne badehåndklæder til brug i poolområderne.            

Underholdning

På skibet er der et stort underholdningsprogram lige fra levende musik, danseundervisning, sprogundervisning, sportstuneringer og meget mere. Aftenunderholdningen er af både græsk og international karakter. På dette krydstogt har du mulighed for at lytte til de populære græske sange og måske lære de kendte trin i den græske dans Zorba. 

Rygning

Er ikke tilladt indendørs eller i kahytterne samt på disses balkoner. Rygning er tilladt ganske få steder udendørs. 

Sikkerhedsøvelse

Der bliver afholdt en obligatorisk sikkerhedsøvelse ca. 30 minutter før afsejlingen. Information om dette gives over højtaleranlægget. 

Venligst bemærk 

Det er ikke tilladt at medbringe følgende ombord: Alkohol, strygejern, saks, knive, vinåbner, hårtørrer, ulovlige rusmidler, stearinlys, kaffemaskine/elkedel, brandbare væsker, sprængstoffer (såsom fyrværkeri), hockey stave, skateboards/surfboards.

Yderligere informationer

Kan findes på Celestyal Cruises hjemmeside www.celestyalcruises.com

Ændring i rejserute

Skulle skibets kaptajn afvige fra den planlagte rute, sker denne ændring kun for at sikre passagerernes sikkerhed.