All Inclusive ombord!

Krydstogt i Middelhavet · 3 kontinenter · Grækenland, Egypten, Cypern & Tyrkiet · 2023

Krydstogter
8 Dage

Er du interesseret i arkæologi, religion og kultur? Så er dette krydstogtet for dig! På blot otte dage oplever vi nogle af oldtidens store vidundere, besøger hele tre kontinenter og nyder Middelhavets charme. Rammen om vores rejse er det nyrenoverede skib Celestyal Journey, hvor vi forkæles med helpension og All Inclusive-drikkepakke.

På dette krydstogt i Middelhavet oplever vi historiske byer, storslåede oldtidsfund og ægte middelhavscharme. Vi indleder vores rejse i Grækenlands hovedstad, Athen, hvorfra vi stævner ud i Det Græske Øhav med kurs mod den populære ø Kreta med Heraklion fyldt med venetianske levn. Herfra sejler vi videre mod det gamle kongerige...

Er du interesseret i arkæologi, religion og kultur? Så er dette krydstogtet for dig! På blot otte dage oplever vi nogle af oldtidens store vidundere, besøger hele tre kontinenter og nyder Middelhavets charme. Rammen om vores rejse er det nyrenoverede skib Celestyal Journey, hvor vi forkæles med helpension og All Inclusive-drikkepakke.

På dette krydstogt i Middelhavet oplever vi historiske byer, storslåede oldtidsfund og ægte middelhavscharme. Vi indleder vores rejse i Grækenlands hovedstad, Athen, hvorfra vi stævner ud i Det Græske Øhav med kurs mod den populære ø Kreta med Heraklion fyldt med venetianske levn. Herfra sejler vi videre mod det gamle kongerige Egypten, hvor de imponerende pyramider og Sfinksen venter. Krydstogtet fortsætter derefter til Cypern og den populære græske ferieø Rhodos, inden vi runder af i Tyrkiet i den smukke by Kusadasi og oldtidsbyen Efesos. Regionens mange fascinerende fortællinger formidles på bedste vis af vores lokalguide og dansktalende rejseleder.
 
I rejsens pris har vi inkluderet udflugterne i Egypten og Tyrkiet. Har du mod på flere oplevelser, kan du tilkøbe ekstraudflugter, der byder på store oplevelser på Kreta, Cypern og Rhodos. På Kreta har du mulighed for at besøge den verdenskendte arkæologiske attraktion Knossos, og på Cypern venter imponerende arkæologiske fund fra romersk og byzantinsk tid, ligesom vi besøger en vingård, der byder på smagsprøver. På den græske perle, Rhodos, kan du fornemme fordums storhed og korsriddernes påvirkning i den gamle historiske bydel.

Udgangspunktet for rejsen er det moderne skib Celestyal Journey fra rederiet Celestyal, som er et mindre krydstogtskib med en elegant atmosfære og plads til ca. 1.260 passagerer. Ombord forkæles vi med helpension og All Inclusive-drikkepakke.

 

Kort - Middelhavet - 2023

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Udvendig dobbeltkahyt, kategori XC · Afr. 28/10-2023
1.599,-
Udvendig dobbeltkahyt, kategori XC · Afr. 25/11-23
1.999,-
Juniorsuite (dobbeltkahyt) med balkon, kategori SJA · Afr. 28/10-2023
2.999,-
Juniorsuite (dobbeltkahyt) med balkon, kategori SJA · Afr. 25/11-2023
3.499,-
Indvendig enekahyt, kategori IB · Afr. 28/10-2023
1.599,-
Indvendig enekahyt, kategori IB · Afr. 25/11-2023
2.999,-
Udvendig enekahyt, kategori XC · Afr. 28/10-2023
2.499,-
Udvendig enekahyt, kategori XC · Afr. 25/11-2023
5.199,-
Juniorsuite (enekahyt) med balkon, kategori SJA · Afr. 28/10-2023
6.499,-
Juniorsuite (enekahyt) med balkon, kategori SJA · Afr. 25/11-2023
9.899,-
Afbestillingsforsikring · Afr. 28/10-2023
825,-
Afbestillingsforsikring · Afr. 25/11-2023
999,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Oldtidsbyen Knossos
595,-
Limassol og vinlandsbyen Omodos · Afr. 28/10-2023
750,-
Limassol og vinlandsbyen Omodos · Afr. 25/11-2023
800,-
Rhodos by - I korsriddernes fodspor · Afr. 28/10-2023
355,-
Rhodos by - I korsriddernes fodspor · Afr. 25/11-2023
375,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Athen t/r
 • Alle skatter og afgifter, pt. kr. 954,-
 • Transfer lufthavn-skib t/r
 • 7 nætter ombord på Celestyal Journey**** 
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag) 
 • 6 x frokost (2.-7. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • All Inclusive drikkepakke ombord på skibet (1.-8. dag)
 • Udflugt i Cairo med besøg ved pyramiderne i Giza og på Det Ægyptiske Museem
 • Quick visum ved ankomst til Egypten
 • Udflugt i Tyrkiet til Efesos, inkl. entré
 • Lille byrundtur i Athen
 • Alle passager- og havneafgifter, værdi 2.168,-
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning
 • Alle drikkepenge i forbindelse med inkluderede udflugter, værdi kr. 225,-
 • Lokalguide på inkluderede udflugter
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen 

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Ekstraudflugter

Ekstraudflugter skal bestilles sammen med rejsen.

Dagsprogram

1. dag: Mod Grækenlands hovedstad, Athen

Afsejling kl. 17.00.

Afr. 28/10-2023: Vi flyver fra Københavns Lufthavn med SAS direkte til Athen. 
Afr. 25/11-2023: Vi flyver fra Københavns Lufthavn med Lufthansa via München til Athen. 

Fra lufthavnen kører vi med bus til havnebyen Piræus, hvor vi går ombord på vores krydstogtskib fra Celestyal.

Efter vi har fundet os til rette i vores kahytter, mødes vi på skibets øverste dæk og nyder udsejlingen fra Athen. Om aftenen er der velkomstmiddag i skibets restaurant. 

Inkluderede måltider: Middag.

Velkommen ombord på Celestyal Journey.

Velkommen ombord på Celestyal Journey.

2. dag: Kreta og Heraklion, Grækenland

Ankomst kl. 08.00 og afsejling kl.18.00.

Om morgenen ankommer vi til Kretas største by Heraklion med 170.000 indbyggere. Byen rummer tusindvis af års historie, og særligt i den gamle bydel finder man mange levn fra den venetianske periode.

Har du lyst, kan du gå med rejselederen til den smukke gamle havn, hvor farvestrålende fiskerbåde vugger i vandet foran resterne af de venetianske monumenter, som blev opført for mere end 400 år siden. Her kan du også se Fort Koules, som blev opført med henblik på at beskytte byen mod invasion. Herfra kan du gå på opdagelse ind i byens gamle hjerte, som er fyldt med hyggelige butikker og små markeder. 

Du kan også vælge at sætte din egen dagsorden og nyde en dag skibet. Eller måske vil du spise en lokal frokost på en af de hyggelige tavernaer og shoppe lidt i en af Heraklions charmerende gader. Du har også mulighed for at tilkøbe en af skibets udflugter med engelsktalende guide.

Ekstraarrangement: Oldtidsbyen Knossos 

Skibet tilbyder bl.a. udflugt til øens største seværdighed, som er det gamle minoriske palads Knossos, der ligger lige udenfor Heraklion. Knossos anses for at være Europas ældste by og den største på Kreta. I bronzealderen var området centrum for oldtidsfolket minoerne, som er navngivet efter kong Minos af Kreta. Knossos var et imponerende og luksuriøst bygningsværk fyldt med slotsgårde, templer og private værelser. Paladset med sine 1.400 værelser dækkede over et areal på 22.000m2, og her boede cirka 300 mennesker.

Det er både interessant og spændende at gå rundt i det store ruinområde, hvor du blandt andet har mulighed for at se kongen og dronningens private gemakker, ligesom du eventuelt kan se den ældste trone i Europa i tronrummet. Det er fascinerende at trække vejret i den årtusinde gamle by, og har du lidt fantasi, er det nemt at forestille sig de gamle legender komme til live i de unikke omgivelser. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Farvestrålende fiskerbåde i havnen i Heraklion.

Farvestrålende fiskerbåde i havnen i Heraklion.

3. dag: På havet

Slap af på det dejlige skib, eller gå på opdagelse ombord. Der findes flere restauranter og barer, ligesom skibet har et smukt teater, hvor du hver aften kan nyde forskellig underholdning. Hvis vejret tillader det, kan du også finde dig en liggestol på dækket og bare nyde livet på vandet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Udsigten er fantastisk fra skibets pool- og soldæk.

Udsigten er fantastisk fra skibets pool- og soldæk.

4. dag: Egypten og Cairos højdepunkter

Ankomst kl. 06.00 i Alexandria afsejling kl. 21.00.

Glæd dig til en storslået dag i historiens tegn, når vi besøger Egyptens hovedstad, Cairo. Tidligt om morgenen kører vi fra havnen i Alexandria til Cairo og de imponerende pyramider i Giza. Vi starter ved Khefren-pyramiden, og her får du tid på egen hånd til at opleve det antikke vidunder i dit eget tempo. Hvis du har lyst, kan du eventuelt se området fra ryggen af en kamel (for egen regning) eller blot slentre rundt om det store kompleks til fods.

Fra de store pyramider fortsætter vi i bus gennem dalen, til vi kan spotte den enestående Sfinks, som vogter over det omkringliggende område. Her holder vi frokostpause på et dejligt hotel, hvor du kan gå ombord i en indbydende buffet.

Efterfølgende fortsætter vi dagens oplevelser og runder Tahrir-pladsen, som ligger midt i Cairos hjerte, inden vi når Det Ægyptiske Museum, som rummer verdens største samling af ægyptiske antikviteter, blandt andet de imponerende guldeffekter, der er fundet i Tutankhamons grav i Luxor. Vi når også at besøge et papyrus-institut, hvor vi hører om fremstillingen af det, som i århundrede har været brugt som papir.

Efterfølgende kører vi tilbage mod Alexandria for igen at gå ombord på vores dejlige skib. Vi er fremme i tide til at spise en sen middag på skibet.  
(Ved ankomst til Alexandria får alle gæster et gratis quick visum)

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Pyramiderne i Giza.

Pyramiderne i Giza.

5. dag: Cypern, Limassol 

Ankomst kl. 12.00 og afsejling kl. 18.00.
Nyd den dejlige sejlads, inden vi anløber Limassol, der er Cyperns andenstørste by og som ligger smukt på den sydlige del af øen ved Akrotiribugten. Limassol ligger mellem de to antikke byer Amathus og Kourion, som engang var et af de vigtigste og rigeste kongedømmer på øen. Selvom Kourion er blevet ødelagt af et utal af arabiske plyndringer, er det alligevel et imponerede syn, der møder os på det højtbeliggende klippeområde. Gå selv på opdagelse i Cyperns næststørste by, som byder på alt lige fra en indbydende strandpromenade, museer, historiske bygninger til en zoologisk have. Du kan også deltage i den spændende udflugt til nogle af øens store, antikke højdepunkter. 

Ekstraarrangement: Limassols arkæologiske udgravninger og vinlandsbyen Omodos

Glæd dig til at opleve det store arkæologiske område fyldt med ruiner, der vidner om den rige romerske og byzantinske historie. I selskab med en lokalguide går vi rundt i området og ser det imponerende teater og velbevarede mosaikker, som kan dateres helt tilbage til det 5. århundrede e.Kr. Til den storslåede oplevelse kan du lægge den mageløse udsigt over dalen og havet.

Efter besøget ved de imponerende ruiner kører vi ud i Limassols vinland til den billedskønne vinlandsby Omodos, som ligger 800 meter over havet i Trodos-bjergene. Her venter gamle stræder og traditionelle, rustikke huse, som er omdannet til små museer og håndværksbutikker. Her er der tid til et cafébesøg eller shopping - måske frister den lokale vin, sølvsmykker eller det søde Arkatena-brød? Vi besøger også byens berømte vartegn Timios Stavros-klosteret, hvor man ifølge historien opbevarer et stykke af det Hellige Kors. Her finder man også en vinpresser fra middelalderen, og i stedets vinkælder skal vi smage på de lokale vine. Sidst på dagen kan du nyde panoramaturen i bus langs kysten tilbage til Limassol. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Lille butik i Omodos på Cypern.

Lille butik i Omodos på Cypern.

6. dag: Grækenland, Rhodos

Ankomst kl. 12.00 og afsejling kl. 18.30.

Om formiddagen kan du nyde sejladsen i det smukke græske øhav. Midt på dagen når vi den ferieøen Rhodos, de græske øers dronning, som er særlig eftertragtet grundet sine flotte strande.

Brug dagen i land til afslapning, eller måske vil du gå på opdagelse i Rhodos by, som er et godt miks af nyt og gammelt. Her er historiske monumenter, gode restauranter og et væld af butikker og en gammel bydel, der oser af middelalderatmosfære. Du kan også deltage i en interessant byvandring, hvor vi går i korsriddernes fodspor. 

Ekstraarrangement: Rhodos by - I korsriddernes fodspor

Dette ekstraarrangement byder på en interessant byvandring, hvor vi skal opleve historien og atmosfæren i den fascinerende gamle middelalderbydel i Rhodos by. Sammen går vi i korsriddernes fodspor igennem de velbevarede middelaldergader og ser, hvor de boede. På husene kan man stadig se korsriddernes rang og våbenskjold, der repræsenterer de syv forskellige lande, som ridderne kom fra. Korsriddernes oprindelig formål var at sørge for lægehjælp og pleje af sårede korsfarere, men de blev hurtigt en militær enhed, som kæmpede imod osmannernes forsøg på at erobre Rhodos - hvilket de gjorde til sidst.

Den øverste i korsriddernes hierarki var stormesteren, og vi besøger hans enestående palads, som også var korsriddernes vigtigste sted. Vores byvandring bringer os også forbi Suleymaniye-moskeen, der blev bygget efter den osmanniske erobring i 1522, samt de tyrkiske bade og korsriddernes hospital. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Riddernes Gade i den gamle bydel i Rhodos by.

Riddernes Gade i den gamle bydel i Rhodos by.

7. dag: Tyrkiet, Kusadasi

Ankomst kl. 07.00 og afsejling kl. 17.00.

I bus kører vi til den unikke oldtidsby Efesos. Byen var en vigtig havneby på handelsruten mellem Rom og Asien, og området er fyldt med ruiner fra det antikke Grækenland og Det Romerske Rige.

Efesos blev grundlagt af grækerne i år 1.000 f.Kr. og blev en del af Romerriget i år 129 f.Kr., hvor byen blomstrede og tiltrak tusindvis af indbyggere. Den romerske indflydelse ses tydeligt i de enestående arkæologiske fund fra området. Vi skal blandt andet se det sted, hvor det prægtige Artemis-tempel stod. Templet var et af antikkens syv vidundere, bygget for at ære gudinden af samme navn. Vi kommer også forbi Celsus-biblioteket med den smukke facade og ser byens store teater, hvor der var plads til cirka 24.000 tilskuere. Efesos er en imponerende oplevelse, og man fornemmer overalt, at byen i oldtiden både var betydningsfuld og rig. 

Efter nogle timer kører vi tilbage til skibet i den smukke by Kusadasi. Gå en tur langs strandpromenaden, tag på opdagelse i byens atmosfærefyldte gader, eller oplev den charmerende bazar på egen hånd.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Celsus-biblioteket med den smukke facade.

Celsus-biblioteket med den smukke facade.

8. dag: Grækenland, Athen og hjemrejse

Ankomst kl. 07.00.

Det er blevet tid til at sige farvel til vores dejlige skib, som vi forlader efter morgenmaden. Vi kører fra Piræus til Athen, hvor vi afhængig af tiden ser lidt af Grækenlands hovedstad på en lille kørende panoramatur. Vi kommer forbi Syntagmepladsen med parlamentsbygningen og Den Ukendte Soldats grav, hvor der går vagter døgnet rundt, klædt i traditionelle dragter med kvast på skosnuderne. Vi kommer også forbi Panathinaiko Stadion, hvor De Olympiske Lege blev genoptaget i 1896, samt forbi resterne af Zeustemplet og Hadrians triumfbue og fra bussen ser vi også byens vartegn, Akropolis, der ligger på toppen af en klippe ovenfor byen.

Afr. 28/10-2023: Vi fortsætter i bussen mod Athens Lufthavn, hvorfra vi flyver med SAS direkte til København.  
Afr. 25/11-2023: Vi fortsætter i bussen mod Athens Lufthavn, hvorfra vi flyver med Lufthansa via München til København. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Det berømte Akropolis i Athen.

Det berømte Akropolis i Athen.

Hotelinformation

Celestyal Journey****
VisSkjul

Celestyal Journey er et elegant og mindre krydstogtskib, som har et luksuriøst design med en hyggelig og komfortabel indretning. På skibet er der 12 passagerdæk, 630 kahytter med plads til cirka 1.260 passagerer samt et mandskab på cirka 406 personer. Skibet har elevator, soldæk og to poolområder, fitnessområde, wellnesscenter (mod betaling), diskotek, kasino, tax free-butik, internethjørne og lægecenter ombord. Hver aften er der underholdning i skibets teater. 

Måltider og All Inclusive

Ombord findes syv restauranter med alt fra stor buffet til specialrestauranter. Der skal betales tillæg for nogle specialrestauranter, men Vitus Rejsers gæster får en rabat på 25% på disse restauranter. Her bliver du forkælet af de talentfulde kokke, som fremstiller kulinariske lækkerier af friske middelhavsingredienser.

På skibet er der også otte komfortable barer i et stilfuldt design. I rejsens pris er inkluderet en premium drikkepakke med ikke alkoholiske og alkoholiske drikke.
 
Premium drikkepakke inkluderer: Cocktails op til 7 euro pr. genstand, spiritus op til 6 euro pr. genstand, sodavand, juice fra koncentrat, øl, vin (rød, hvid og rosé) op til 6 euro pr. glas, varm og kold kaffe, varm og kold te, mineralvand og danskvand. Visse drikkevarer er mod ekstrabetaling.

Kahytter

Vi benytter indvendige kahytter, kategori IB på dæk 5/9 (ca. 17 m2), udvendige mod havet kategori XC på dæk 4/5 (cirka 19 m2) og juniorsuiter med balkon kategori SJA på dæk 9 (ca. 21 m2 med cirka 3,5 m2 balkon). 

Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Alle kahytter har tv, telefon, aircondition, sikkerhedsboks samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Juniorsuiter har desuden en mindre siddegruppe.

Velkommen ombord på krydstogtskibet Celestyal Journey.
Velkommen ombord på krydstogtskibet Celestyal Journey.
Der er god mulighed for at slikke sol og tage en svømmetur ved en af skibets to pools.
Der er god mulighed for at slikke sol og tage en svømmetur ved en af skibets to pools.
Udsigten er fantastisk ved soldækket.
Udsigten er fantastisk ved soldækket.
Den ene af skibets to pools har et tag, der kan skydes indover området.
Den ene af skibets to pools har et tag, der kan skydes indover området.
Læg dig til rette og nyd livet ved poolens kant.
Læg dig til rette og nyd livet ved poolens kant.
Velkommen i receptionen på Celestyal Journey.
Velkommen i receptionen på Celestyal Journey.
Et af skibets spisesteder er den afslappede restaurant Leda.
Et af skibets spisesteder er den afslappede restaurant Leda.
Thalassa-restauranten er et af de mange gode spisesteder ombord.
Thalassa-restauranten er et af de mange gode spisesteder ombord.
En af de mange lækre restauranter ombord.
En af de mange lækre restauranter ombord.
En af de mange lækre restauranter ombord.
En af de mange lækre restauranter ombord.
En af barerne ombord på Celestyal Journey.
En af barerne ombord på Celestyal Journey.
Loungen i Horizon-diskoteket har en fabelagtig udsigt.
Loungen i Horizon-diskoteket har en fabelagtig udsigt.
Nyd en drink i skibets Ocean Bar.
Nyd en drink i skibets Ocean Bar.
Det flotte teater, hvor der serveres førsteklasses underholdning og shows.
Det flotte teater, hvor der serveres førsteklasses underholdning og shows.
Eksempel på junior suite med balkon.
Eksempel på junior suite med balkon.
Eksempel på udvendig kahyt.
Eksempel på udvendig kahyt.
Eksempel på indvendig kahyt.
Eksempel på indvendig kahyt.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Værd at vide om dit krydstogt i Middelhavet

Bagage

På Air France, KLM & Lufthansa må medbringes 1 stk. indtjekket bagage ialt 23 kg samt 1 stk. håndbage med følgende mål 55 x 35 x 25 ialt 12 kg (8 kg på Lufthansa). 

Fysisk form

Det er en forudsætning for at deltage i Vitus Rejsers krydstogter, at man er 100% selvhjulpen og kan klare sig selv på trapper – også med bagage samt på udflugter til fods. Man skal være almindeligt godt gående. Er du dårligt gående, eller kan du ikke følge med gruppen, har rejselederen lov til at bede dig afstå fra en udflugt eller et arrangement (pengene refunderes ikke).

Er du i tvivl om, hvorvidt du kan deltage på en given rejse, er du altid velkommen til at ringe og spørge os.

Klima

Athen: ca. 15 grader
Heraklion: ca. 17 grader
Cairo: ca. 19 grader
Limassol: ca. 17 grader 
Rhodos: ca. 16 grader 
Kusadasi: ca.14 grader 

Yderligere oplysninger fås på www.dmi.dk

Pas

Gyldigt pas skal medbringes. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst. Vi gør desuden opmærksom på, at ingen sider i passet samt indersiden af omslaget må være beskadiget ved f.eks. at være iturevet eller på anden vis ødelagt, da man derved risikerer at blive afvist ved indrejse.

Rejseplan

Cirka en uge før afrejsen vil du modtage rejseplan og de sidste praktiske oplysninger i forbindelse med rejsen. 

Rygning

Rygning er som i Danmark mindre velset, og der er rygeforbud de fleste steder. Ligeledes er det ikke tilladt at ryge i lufthavne eller under al transport. Der er dog ofte dedikerede rygeområder – forhør dig om mulighederne. 

Tidsforskel

Udflugter købt på skibet: Vær opmærksom på at skibets egne udflugter ikke er inkluderet i prisen, at Vitus Rejser ikke kender til programmerne på turene, og at guiden som oftest taler engelsk.

Udflugtspakke

Udflugt til Cairo og Kusadasi er inkluderet i rejsens pris. Derudover kan du tilkøbe udflugter til henholdsvis  Kreta samt på Cypern og på Rhodos.

Vi gør opmærksom på, at udflugterne gennemføres i samarbejde med skibet, og at der kan deltage gæster af anden nationalitet. Vores rejseleder guider på dansk for Vitus Rejsers gæster.

Valuta

Det er en god idé at medbringe et internationalt kreditkort. Et VISA/Dankort virker udmærket som betalingsmiddel, men skal der stilles sikkerhed for depositum kræves ofte et andet kort såsom Mastercard/Eurocard eller American Express. Du kan anvende euro i Grækenland. I Tyrkiet anvendes tyrkiske lira. Lokal valuta kan hæves i automater i land. 

Vaccinationer

Se Statens Serum Institut www.vaccination.dk og Rejseklinikken www.rejseklinikken.dk. Rejseklinikken i Charlottenlund tlf. nr. 39 63 01 15 giver 10% i rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.

Visum

Der kræves ikke visum for danske statsborgere til Grækenland eller Tyrkiet. 
 

Værd at vide om krydstogter med Celestyal Cruises

Alkohol

Det er ikke tilladt at medbringe alkohol ombord. Toldfrie varer, som er købt i land eller måske på skibet, skal afleveres og bliver opbevaret af skibet indtil den sidste dag, hvor det kan afhentes. 

I rejsens pris er inkluderet en premium drikkepakke med ikke alkoholiske og alkoholiske drikke.
 
Premium drikkepakke inkluderer: Cocktails op til 7 euro pr. genstand, spiritus op til 6 euro pr. genstand, sodavand, juice fra koncentrat, øl, vin (rød, hvid og rosé) op til 6 euro pr. glas, varm og kold kaffe, varm og kold te, mineralvand og danskvand.  

Aldersgrænsen for at drikke øl og vin m.v. er 18 år.

Betaling ombord 

Valutaen om bord er EUR, euro. Skibet har et kontantfrit system. På krydstogtets første dag opretter man en konto, der er tilknyttet til din kahyt. Den giver mulighed for, at kvittere for alt der købes ombord. Kontoen skal oprettes med et kreditkort eller ved indbetaling af kontant depositum. American Express, Visa og Mastercard/Eurocard accepteres som betalingskort. På krydstogtets sidste dag får man udleveret en opgørelse over alle køb på kontoen.

Dagens program

Hver aften vil du modtage et program i din kahyt, så du kan se, hvilke aktiviteter der finder sted på skibet. Her kan du også orientere dig om næste dags anløbssted og udflugtsdetaljerne. Åbningstider for skibets butik, fitnesscenter, spa, kasino mv. er også anført i den lille skibsavis. Her vil også være lidt nyttig information vedrørende påklædningen til aftenens middag. Under krydstogtet vil der være gallaaften, græsk aften og kaptajnens cocktailaften. 

Drikkepenge

Drikkepenge til skibets besætning er inkluderet i rejsens pris. Drikkepenge i forbindelse med de inkluderede udflugter er også medregnet i rejsens pris.

Elektricitet og brug af pc

Der er stikkontakt til barbermaskine i kahytten (110/220 volt) - og du behøver ikke medbringe adapter. I alle kahytter er der tv, aircondition, hårtørrer, telefon og sikkerhedsboks. Der er mulighed for at koble sig på nettet mod betaling ombord. Når man er til søs, kobles man op via satellitter, hvorfor forbindelsen ofte er forholdsvis dyr og også af og til kan være ganske ustabil. På skibet findes der selvbetjeningsterminaler, hvor du kan købe din WiFi-pakke.  

Fitnesscenter

Børn under 16 år må ikke komme i fitnesscentret. 

Graviditet

Er du gravid, kan du rejse på krydstogt, frem til du er i 23. uge af svangerskabet. Er du kommet ind i 24. uge i svangerskabet, kan du desværre ikke rejse. Gravide skal medbringe en lægeerklæring skrevet på engelsk, hvor lægen oplyser om, hvor langt i svangerskabet man er, samt at man er i god form, og at der ikke er nogen høj risiko ved svangerskabet.

Kasino

For at spille på kasino skal man være fyldt 18 år. Der kan betales med kontanter i skibets kasino. 

Læge

På skibet findes et lægecenter, hvor man kan blive behandlet for lettere sygdomstilfælde mod betaling. Sværere sygdomstilfælde bliver behandlet i næste havn. Ved alvorlig sygdom- og eller ulykkestilfælde vil patienten blive hentet med helikopter. Husk, at det er vigtigt, at der inden afrejsen er tegnet en rejseforsikring, enten gennem et privat forsikringsselskab eller Vitus Rejser.

Middag 

Gruppen er booket til at spise sammen. Rejselederen oplyser om tid og sted.  

Såfremt du ønsker at forkæle dig selv med en middag i en af skibets specialrestauranter, har du mulighed for at booke dette på skibet. Når du rejser med Vitus Rejser, får du 25% rabat på skibets specialrestauranter.

Veksling

I skibets reception kan du veksle valuta i et begrænset beløb. 

Ombordstigning

Der er en række praktiske og sikkerhedsmæssige forhold, der skal være i orden før afsejlingen. Check-in på skibet finder sted ved ankomsten til havnen. Her fremviser du dit pas og tilføjer dine kreditkortoplysninger til din kahyt. Du modtager herefter dit personlige boardingkort, som bliver brugt som betalingsmiddel ombord, ligesom det skal fremvises, når du går til og fra skibet. Vitus Rejsers rejseleder er selvfølgelig behjælpelig under indtjekningen og registreringen på skibet.  

Prisen inkluderer ikke 

Forsikringer, øvrige måltider, skibets specialrestauranter, personlige udgifter samt skibets egne udflugter. 

Påklædning på skib 

Da krydstogtskibet har aircondition, kan der være lidt køligt om bord. Afslappet påklædning om dagen og lidt pænere tøj til om aftenen. Der findes ikke strygejern i kahytterne (af sikkerhedshensyn). Det er ikke tilladt at medbringe rejsestrygejern på skibet. Jeans, shorts, T-shirts og badetøj accepteres ikke i restauranterne efter kl. 18.00. Du får selvfølgelig egne badehåndklæder til brug i poolområderne.            

Underholdning

På skibet er der et stort underholdningsprogram lige fra levende musik, danseundervisning, sprogundervisning, sportstuneringer og meget mere. Aftenunderholdningen er af både græsk og international karakter. På dette krydstogt har du mulighed for at lytte til de populære græske sange og måske lære de kendte trin i den græske dans Zorba. 

Rygning

Er ikke tilladt indendørs eller i kahytterne samt på disses balkoner. Rygning er tilladt ganske få steder udendørs. 

Sikkerhedsøvelse

Der bliver afholdt en obligatorisk sikkerhedsøvelse ca. 30 minutter før afsejlingen. Information om dette gives over højtaleranlægget. 

Venligst bemærk 

Det er ikke tilladt at medbringe følgende ombord: Alkohol, strygejern, saks, knive, vinåbner, hårtørrer, ulovlige rusmidler, stearinlys, kaffemaskine/elkedel, brandbare væsker, sprængstoffer (såsom fyrværkeri), hockeystave, skateboards/surfboards.

Yderligere informationer

Kan findes på Celestyal Cruises hjemmeside www.celestyalcruises.com

Ændring i rejserute

Skulle skibets kaptajn afvige fra den planlagte rute, sker denne ændring kun for at sikre passagerernes sikkerhed. 

Særligt om regler om indførsel af frø, planter og planteprodukter fra lande uden for EU

I henhold til Plantesundhedsforordningen skal vi oplyse om, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter herunder snitblomster fra rejser i lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat.

Reglerne gælder for rejsende, som medbringer planter og planteprodukter i bagagen eller som en del af deres personlige bagage.