Nyhed!

Donau · Nytårskrydstogt · All Inclusive · 2021

Krydstogter
8 Dage

Hold en flot nytårsaften i kejserbyen Wien, når vi stævner ud på et hyggeligt krydstogt på majestætiske Donau. Undervejs venter dejlige oplevelser i de klassiske hovedstæder Wien og Budapest, ligesom vi besøger eventyrlige Dürnstein i hjertet af den unikke Wachaudal og Østrigs tredjestørste by Linz. Ombord på vores flotte 4-stjernede skib er der Premium All Inclusive, som omfatter gratis (premium) drikkevarer og helpension. Et nytårskrydstogt fyldt med forkælelse.

MS A-Rosa Riva danner den perfekte ramme om dette herlige nytårskrydstogt. Nytårsaften er altid noget særligt og kan på dette krydstogt blive noget helt specielt, når vi fejrer den højtidelige aften i Wien. Hils...

Hold en flot nytårsaften i kejserbyen Wien, når vi stævner ud på et hyggeligt krydstogt på majestætiske Donau. Undervejs venter dejlige oplevelser i de klassiske hovedstæder Wien og Budapest, ligesom vi besøger eventyrlige Dürnstein i hjertet af den unikke Wachaudal og Østrigs tredjestørste by Linz. Ombord på vores flotte 4-stjernede skib er der Premium All Inclusive, som omfatter gratis (premium) drikkevarer og helpension. Et nytårskrydstogt fyldt med forkælelse.

MS A-Rosa Riva danner den perfekte ramme om dette herlige nytårskrydstogt. Nytårsaften er altid noget særligt og kan på dette krydstogt blive noget helt specielt, når vi fejrer den højtidelige aften i Wien. Hils det nye år velkommen på dækket midt i byen, hvor vi skåler med hinanden og nyder det festlige og smukke fyrværkeri over kejserbyens tage. Himlen bliver oplyst af stjerneregn og smukke farver, der gør Donau til et helt særligt sted at være på sådan en aften. Efterfølgende har du selvfølgelig mulighed for at valse ind i det nye år.

Inden vi når Wien, har vi god mulighed for at lade op til den store aften. Vi starter togtet stille og roligt med en sejldag, inden vi når til den ungarske hovedstad. "Budapest er som Paris - blot uden parfume", som de lokale indbyggere selv beskriver deres hjemby - og det kan der være noget om. Budapest er en by fyldt med vidunderlige barokke bygninger og en malerisk og charmerende gammel bydel med små butikker og cafeer. Midt i det hele løber Donau, hvilket godt kan lede tankerne hen på Seinen i den franske hovedstad. 

På årets første dage sejler vi til Wachaudalen på en af de smukkeste strækninger langs den mægtige Donauflod. Området er kendt som Østrigs vinområde og er fredet af UNESCO på grund af det unikke landskab. Her skal vi besøge den charmerende lille by Dürnstein, hvor Richard Løvehjerte engang sad fanget i den berømte borgruin, der troner over byen. Sidst på rejsen skal vi opleve Østrigs tredjestørste by, Linz, med den charmerende gamle bydel, der kan dateres helt tilbage til Romertiden. Byen er kendt for flere historiske personer - eksempelvis boede Habsburgs kejser Frederik III her indtil 1493 og Adolf Hitler gik i skole og tilbragte flere af sine teenage år i Linz's hyggelige gader. 
  
Hele dette festlige krydstogt er naturligvis sammensat således, at du også har mulighed for at nyde det dejlige skib, som har flere hyggelige opholdsområder, hvor du kan hygge dig med en drink eller en god kop kaffe, ligesom du har mulighed for at forkæle krop og sjæl i skibets wellness-afdeling. Vi kan godt love dig, at du har noget at glæde dig til!

Kort - Nytårskrydstogt på Donau - 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt kategori A på 1. dæk/hoveddæk (nedre dæk)
1.575,-
Dobbeltkahyt med fransk altan kategori C på 2. dæk/mellemdæk
3.925,-
Enekahyt kategori A på 1. dæk/hoveddæk (nedre dæk)
5.099,-
Enekahyt med fransk altan kategori C på 2. dæk/mellemdæk
8.199,-
Afbestillingsforsikring
989,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Wienerkoncert i Kursalon, billetkategori B
655,-
Wienerkoncert i Kursalon, billetkategori A
775,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Frankfurt-Linz t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-skib t/r
 • 7 nætter på MS A-Rosa Riva****
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 6 x frokost (2.-7. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • Premium All Inclusive ombord: Skibets vin, øl, spiritus, cocktails, sodavand, mineralvand, kaffe og te 
 • Levende musik ombord
 • Byrundtur i Wien
 • Byrundturi Budapest
 • Byvandring i Dürnstein
 • Byvandring i Linz 
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen.

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dagsprogram

1. dag: Velkommen ombord

Vi flyver med Lufthansa via Frankfurt til Linz, hvor vi ankommer om eftermiddagen. Fra lufthavnen er der ca. en 1 times kørsel til Engelhartszell, hvor vores dejlige skib A-Rosa Riva ligger ved kaj. Besætningen byder os velkommen, og vi får tid til at finde os til rette i kahytterne og gå lidt op opdagelse i de nye rammer.

Om aftenen mødes vi i skibets hyggelige restaurant, hvor vi nyder rejsens første middag, og efterfølgende fortsætter vi hyggen i den indbydende lounge. 

Inkluderede måltider: Middag. 

A-Rosa Riva i solnedgangen.

A-Rosa Riva i solnedgangen.

2. dag: En afslappende dag på Donau

Nyd dagen på skibet og de smukke landskaber, vi roligt glider forbi. Du kan eventuelt besøge skibets spa og forkæle dig selv med en massage, eller måske vil du nyde udsigten fra skibets øverste dæk, hvor du kan finde en lille opvarmet pool? Mulighederne er mange, og skibet indbyder til i den grad til hygge. Du kan selvfølgelig også nyde en cocktail i baren eller eftermiddagens kaffebord. En god måde at starte togtet på, så vi kan lære skibet og hinanden at kende og lade op til de kommende begivenhedsrige dage.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

A-Rosa Riva på vej op ad Donau.

A-Rosa Riva på vej op ad Donau.

3. dag: Budapest

Mens vi nyder morgenmaden, glider vi stille under Budapests broer og ind i midten af byen. Der er syv broer i byen, og disse forbinder bydelene Buda og Pest. Den mest berømte bro er kædebroen, som blev åbnet i 1849 og var den første permanente bro over Donau. Fra skibet kan du se den gigantiske og smukke hvide parlamentsbygning, som er Ungarns største bygningsværk. Førstehåndsindtrykket af metropolen er imponerende, og vi skal selvfølgelig på en lille formiddagstur i bus for at se nærmere på nogle af byens mange attraktioner. Vi ser blandt andet den store Helteplads, som er fyldt med monumenter af fortidens helte. Vi kommer også forbi bygningen, der huser den ungarske statsopera, hvis trappegange er udsmykket med de smukkeste fresker.

Vi holder en lille pause ved Budas slotskvarter, hvor vi går en tur forbi Matthiaskirken til byens vartegn Fiskerbastionen - herfra har du en herlig udsigt over Donau og bydelen Pest.

Vi er tilbage på skibet midt på dagen, hvor besætningen venter med en lækker frokost i restauranten. Resten af dagen kan du slappe af og nyde den smukke sejltur fra Budapest. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Flot belysning på Budapest.

Flot belysning på Budapest.

4. dag: Wien og nytårsaften

Når man er på krydstogt på Donau er Østrigs fortryllende hovedstad altid et sandt højdepunkt. Wien er om nogen anden hovedstad fyldt med historie og gode fortællinger. Med bus skal vi se nærmere på den klassiske og smukke gamle kejserby, når vi kører på Ringstrasse, som omkranser den indre del af byen. Her ser vi blandt andet enestående bygningsværker som Statsoperaen, Det Naturhistoriske Museum, Hofburg, parlamentsbygningen, der er tegnet af danskeren Theophil Hansen, rådhuset, universitetet og børsen.

Vi fortsætter langs parkområdet Prater med det berømte pariserhjul til det fascinerende lejlighedskompleks Hundertwasserhaus, som er designet af den østrigske kunstner Friedensreich Hundertwasser. Huset er spektakulært med bølgende gulve, et tag dækket af græs og store træer, der gror ud af huset indefra. Den farverige og sære bygning er blevet et af byens vartegn. Dagens byrundtur ender i centrum, hvor vi går fra bussen til den flotte katedral Stephansdom.

Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på skibet, og her har besætningen haft travlt med at gøre klar til årets festlige afslutning. Vi mødes i skibets restaurant, hvor vi nyder den festlige nytårsbuffet og de dertil hørende vine. Efter middagen fortsætter vi festen i loungen, hvor der er livemusik. Her har du mulighed for at få dig en svingom til en klassiker. Ved midnat ønsker vi hinanden godt nytår med et glas bobler, mens vi ser byens flotte fyrværkeri, og efterfølgende vil der blive serveret natmad i skibets restaurant.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Festligt nytår i Wien.

Festligt nytår i Wien.

5. dag: Wien på egen hånd

På årets første dag kan du selvfølgelig sove længe. Har du mod på flere oplevelser, kan du eventuelt tage metroen (ca. 500 meter fra skibet) ind til byens centrum og nyde de smukke bygninger på egen hånd. Forretningerne er lukkede, men en gåtur i den hyggelige gamle bydel er altid en dejlig oplevelse. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Ekstraarrangement: Nytårskoncert i Kursalon

Nyd en aften med klassisk wienermusik i byens fine og eksklusive Kursalon Hübner, hvor Johann Strauss spillede sin første koncert. Kursalonen, der ligger i en italiensk renæssancebygning, er fra det 19. århundrede og en af Wiens smukkeste koncertsale. Tidligere blev Straussbrødrenes berømte promenadekoncerter afholdt her, og valsekongens musikalske værker har igennem tiden fyldt det elegante koncerthus med magisk atmosfære.

I dag kan du opleve Kursalons eget husorkester opføre et musikalsk festfyrværkeri baseret på Johann Strauss’ bedste kompositioner samt nogle af de mest kendte værker af Mozart. Virtuose musikere, fremragende operasangere og fortryllende balletsolister sørger for, at du får en uforglemmelig oplevelse af højeste kunstneriske kvalitet. 

Bemærk: Koncerten finder sted kl. 17.00, og udflugtsprisen dækker kun billet til koncerten. Transport til og fra Kursalon er for egen regning.

Nytårskoncert i Kursalon.

Nytårskoncert i Kursalon.

6. dag: Wachaudalen og Dürnstein

Om formiddagen kan du nyde sejladsen i Wachaudalen, hvor vi sejler forbi Mautern på vej til områdets hovedby Dürnstein. På de stejle skråninger langs floden er der igennem århundreder dannet terrasser, hvor de lokale vinbønder dyrker deres vinstokke. Området er et af Østrigs mest berømte vinområder, og her står Grüner Veltliner og Riesling side om side. De optimale betingelser har igennem tiden givet hvidvine i absolut verdensklasse. 

Dürnstein er i sig selv en lille hyggelig by, som trods sin beskedne størrelse alligevel er blevet berømt. Det var nemlig her, at den engelske konge Richard Løvehjerte blev holdt fange af Leopold V efter det tredje korstog i 1192. Borgen over byen ligger i dag i ruiner, men historien er stadig nærværende i den hyggelig lille by. Vi går en tur igennem de snævre gader og passerer undervejs gamle bygninger og porte, der kan dateres tilbage til det 15. århundrede.

Wachaudalen er også kendt for sin produktion af abrikoser, hvilket man ikke er i tvivl om, når man går en tur igennem byen, hvor der findes flere små butikker, der sælger abrikoskager, abrikosmarmelade, abrikoslikør og abrikossnaps - ja, det er nærmest en kult i byen. Der er selvfølgelig også flere vinbarer, hvor du kan smage på de friske vine, som området er så kendt for. Vi slutter ved byens lille kirke med det blå og hvide spir, som er en af de smukkeste barokbygninger i Østrig. Den lille landsby er fortryllende og efter vores lille gåtur, kan du på egen hånd fortsætte dine oplevelser i byen eller gå med rejselederen tilbage til skibet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Dürnstein i den eventyrlige Wachaudal.

Dürnstein i den eventyrlige Wachaudal.

7. dag: Linz 

I dag ankommer vi til Linz, som med sine knap 200.000 indbyggere er Østrigs tredje største by. Dens lange historie går helt tilbage til romertiden, og sammen går vi på en byrundtur til fods i den charmerende gamle bydel, som ligger midt i byen. Vi starter ved hovedtorvet Hauptplatz Linz, som er en af de største pladser i Østrig og omgivet af barokke arkitektoniske bygninger. Blandt andet rådhuset fra det 15. århundrede og Feichtingerhuset med det berømte klokkespil fra 1800-tallet. Hver dag klokken 11.03, 14.03 og 17.03 bliver der spillet en fire minutter lang melodi, som varierer alt afhængig af årstiden.

Midt på pladsen ser vi den 20 meter høje pest- eller treenighedssøjle i marmor fra 1723. Den er byens barokke vartegn, som blev opført i taknemmelighed over at være kommet igennem tre store katastrofer; krig i 1704, brand i 1712 og pest i 1713. Fra pladsen fortsætter vi ad de brostensbelagte gader, og kommer blandt andet forbi det smukke kommunekontor, der ligger i en tidligere klosterbygning. Vi kommer også forbi en renæssancebygning, hvor Mozart og hans kone gjorde et stop sidst i 1800-tallet på vej hjem til Wien. Her skrev han sin Linz-symfoni (symfoni #36) og Linz sonate (Sonate #13) på blot tre dage.

Efter vores lille spadseretur får du tid på egen hånd i de hyggelige gader, og har du lyst, kan du gå med rejselederen til byens konditori Jindrak, som i 90 år har fremstillet de berømte Linzertærter, hvis eksistens man har kendt til i over 320 år. Midt på dagen er vi tilbage på skibet, hvor den veltillavede frokost venter i skibets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Treenighedssøjlen i Linz.

Treenighedssøjlen i Linz.

8. dag: Hjemrejse

Et dejligt nytårskrydstogt er ved at være slut, og efter morgenmaden er det blevet tid til at tage afsked med skibet og besætningen. Vi kører stille og roligt mod lufthavnen i Linz, hvor du kan spise frokost på egen hånd, inden vi om eftermiddagen flyver med Lufthansa via München til København. 

Inkluderede måltider: Morgenmad. 

Hotelinformation

MS A-Rosa Riva ****, Premium All Inclusive
VisSkjul

Glæd dig til at gå ombord på dette populære og moderne 4-stjernede skib med en afslappet atmosfære.

A-Rosa Riva er bygget i 2004 og har plads til ca. 242 passagerer. Ombord finder du en flot panoramarestaurant, en hyggelig lounge og bar med levende musik hver aften, et lille fitnesscenter og wellnessområde med mulighed for for at forkæle krop og sjæl (mod betaling), finsk sauna samt elevator (ej til soldækket). Skibet tilbyder gratis WiFi, men forbindelsen kan være ustabil, når vi sejler. På soldækket har du mulighed for at hoppe en tur i den udendørs pool, som er opvarmet. 

Premium All Inclusive

I skibets panoramarestaurant serveres den inkluderede helpension, som består af morgenbuffet med et stort udvalg af lune retter, pålæg og brød, en frokost- og middagsbuffet med livecooking. Der serveres desuden eftermiddagskaffe/te med kage. Under hele dagen kan du nyde kvalitetsdrikkevarer; te, kaffe, specialkaffe, soft drinks, øl, mousserende vine såvel som et udvalg af wine (rød, hvid og rosé), cocktails og drinks. Champagne og visse spiritusmærker er mod betaling.

Kahytstyper

Prisen inkluderer ophold i dobbeltkahyt kategori S på 1. dæk/hoveddæk (nedre dæk). 

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Dobbelt- og enekahytter kategori A på 1. dæk/hoveddæk (nedre dæk)
 • Dobbelt- og enekahytter med fransk altan kategori C på 2. dæk/mellemdæk

Dobbeltkahytter kategori S på 1. dæk/hoveddæk (nedre dæk) 

Pæne kahytter på ca. 14,5m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, telefon, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Alle kahytter er udstyret med bådekåbe, toiletartikler og mineralvand. Kahytterne på nedre dæk har små vinduer, der ikke kan åbnes.

Dobbelt- og enekahytter kategori A på 1. dæk/hoveddæk (nedre dæk)

Pæne kahytter på ca. 15,5m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, telefon, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Alle kahytter er udstyret med bådekåbe, toiletartikler og mineralvand. Kahytterne på nedre dæk har små vinduer, der ikke kan åbnes.

Dobbelt- og enekahytter med fransk altan kategori C på dæk 2/mellemdæk

Pæne kahytter på ca. 16m2 og indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, telefon, tv, minibar, varme/aircondi-tion samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Alle kahytter er udstyret med bådekåbe, toiletartikler og mineralvand. Kahytterne på mellemdækket har glasskydedøre og fransk altan.

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved mange havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytterne er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytterne.

A-Rosa Riva.
A-Rosa Riva.
A-Rosa Riva i Wachaudalen.
A-Rosa Riva i Wachaudalen.
Den opvarmede pool på øverste dæk af A-Rosa Riva.
Den opvarmede pool på øverste dæk af A-Rosa Riva.