5-stjernet skib

Prag, Moldau & Elben · All Inclusive og 5-stjernet skib · 2023

Krydstogter
7 Dage

Spændende og flot krydstogt på floderne Moldau og Elben med All Inclusive ombord på det 5-stjernede skib MS Elbe Princesse II. Glæd dig til store oplevelser i Prag, vinbyen Melnik og kulturbyen Dresden.

Den Gyldne Stad Prag er udgangspunktet for dette 5-stjernede flodkrydstogts naturskønne og behagelige sejladser, der blandt andet tager os med til vinbyen Melnik, kulturbyen Dresden og i fodsporene på Franz Ferdinand, når vi besøger det overdådige slot Konopiste. Undervejs kan du nyde de smukke bøhmiske landskaber, der glider forbi, og lade dig imponere af Slapy-dæmningen, som er en fantastisk konstruktion. Området er et af Tjekkiets foretrukne ferieområder grundet sin naturlige...

Spændende og flot krydstogt på floderne Moldau og Elben med All Inclusive ombord på det 5-stjernede skib MS Elbe Princesse II. Glæd dig til store oplevelser i Prag, vinbyen Melnik og kulturbyen Dresden.

Den Gyldne Stad Prag er udgangspunktet for dette 5-stjernede flodkrydstogts naturskønne og behagelige sejladser, der blandt andet tager os med til vinbyen Melnik, kulturbyen Dresden og i fodsporene på Franz Ferdinand, når vi besøger det overdådige slot Konopiste. Undervejs kan du nyde de smukke bøhmiske landskaber, der glider forbi, og lade dig imponere af Slapy-dæmningen, som er en fantastisk konstruktion. Området er et af Tjekkiets foretrukne ferieområder grundet sin naturlige skønhed. 

I Prag skal vi selvfølgelig besøge Skt. Vitus-katedralen og Prag slot samt på byvandring for at opleve nogle af byens absolutte højdepunkter, når vi blandt andet spadserer en tur på Karlsbroen, ser Rådhuspladsen med det berømte astronomiske ur, Teyn-kirken med Tycho Brahes grav og det gamle jødiske kvarter. 

Rammen for dette flodkrydstogt er det lækre, 5-stjernede skib MS Elbe Princesse II. Ombord forkæles vi med All Inclusive, der inkluderer helpension samt øl, vin og vand hver dag fra 11.00-23.00.

Nyd et glas vin på skibets soldæk, mens de smukke, bøhmiske landskaber glider stille forbi. Et skønt krydstogt fyldt med dejlige oplevelser.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på øvre dæk, kategori A
1.999,-
Enekahyt på hoveddæk, kategori B
4.900,-
Enekahyt på øvre dæk, kategori A
6.500,-
Afbestillingsforsikring
1.200,-
Obl. administrationsgebyr
89,-

Rabat pr. person

Brorabat - Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Prag t/r
 • Alle flyskatter og afgifter, ca. kr. 357,-
 • 6 nætter ombord på MS Elbe Princesse II*****
 • 6 x morgenmad (2.-7. dag)
 • 4 x frokost (2.-5. dag)
 • 1 x frokost i Dresden, ekskl. drikkevarer (6. dag)
 • 6 x middag (1.-6. dag)
 • All Inclusive ombord: Skibets vin, øl, spiritus, juice, mineralvand, kaffe og te fra kl. 11.00-23.00 
 • Udflugt til Konopiste Slot, inkl. entré
 • Byvandring i Prag
 • Besøg ved Prag Slot og Skt. Vitus-katedralen, inkl. entré
 • Udflugt til Nelahozeves Slot, inkl. entré og vinsmagning
 • Heldagsudflugt til Dresden med byvandring i den gamle bydel
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning, værdi ca. kr. 315,-
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Prag og vores 5-stjernede skib

Midt på dagen flyver vi fra Københavns Lufthavn til Prag. Efter ankomst kører vi ind til centrum af byen for at få et lille indtryk af en af Europas mest besøgte hovedstæder.

Vores skib MS Elbe Princesse II ligger ved broen Cechuv i gåafstand til Prags gamle bydel. Mens kufferterne bæres ombord, får vi en velkomstdrink og præsentation af besætningen i skibets lounge. Om aftenen mødes vi i restauranten til en fælles velkomstmiddag med tilhørende drikkevarer. 

Inkluderede måltider: Middag.

Velkommen ombord på Elbe Princesse II.

Velkommen ombord på Elbe Princesse II.

2. dag: Slapy-dæmningen, Konopiste Slottet og Stechovice 

Nyd formiddagen ombord på skibet, mens vi stille glider ad Moldau. Vi spiser frokost ombord, og herefter sejler skibet forbi landsbyen Slapy og videre ad den smukke, snoede Moldau til Slapy-dæmningen, som er en imponerende konstruktion bygget i perioden 1949-1955. Dæmningen er 260 meter lang og 60 meter høj.

Undervejs nyder vi de smukke landskaber med grønne bjergskråninger, hvor slotte ligger drysset rundt omkring i landskabet og gør det centrale Bøhmen til en billedskøn oplevelse. Området er et populært feriested for indbyggerne i Prag og byder på utallige vandsports og rekreative aktiviteter.

Fra dæmningen sejler vi til Stechovice ad Moldau-floden, der hedder Vltava på tjekkisk. Stechovice ligger fredeligt syd for Prag og var engang kendt for sine guldminer, men i dag er byen mere berømt for sit traditionelle håndlavede keramik. Herfra skal vi på en lille udflugt til Konopiste Slot, som ligger i mageløse omgivelser. Fra det 13. århundrede og frem til slutningen af det 18. århundrede var Konopiste en fæstning, hvorefter slottet blev fuldstændig renoveret af den østrig-ungarnske tronfølger Franz Ferdinand.

Slottet er overdådigt, og her kan man blandt andet se en imponerende samling af middelalderlige våben og rustninger, der engang tilhørte Franz Ferdinand. En af ærkehertugens store interesser var jagt, og hjemmet er da også prydet med trofæer overalt. I nogle af Franz Ferdinands bøger hævder han at have skudt mere end 100.000 dyr lige fra ræve til rådyr og tigre. Slottet var hans sidste bolig, inden ærkehertugen og hans kone blev dræbt den 28. juni 1914 af den serbiske nationalist Gavrilo Princip under et attentat i Sarajevo.

Fra Konopiste Slottet kører vi tilbage til Stechovice, hvor vi møder skibet. Om aftenen hygger vi os sammen på skibet under middagen, og efterfølgende vil der være underholdning ombord. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Konopiste Slottet ligger betagende med udsigt.

Konopiste Slottet ligger betagende med udsigt.

3. dag: Fra Stechovice til Prag

Om morgenen sejler vi fra Stechovice mod Prag, hvor vi ankommer midt på dagen. Frokosten nyder vi ombord på skibet, og herefter skal vi sammen udforske Prag.

Om eftermiddagen tager vi sammen med rejselederen på byrundtur til fods, hvor vi oplever byens puls i de hyggelige og charmerende gader. Vi besøger den gamle bydel Staré Město på østbreden af Moldau, hvis historie går mere end 1.000 år tilbage. Vi slentrer igennem Prags smalle gader og nyder de mange seværdigheder. Vi ser det gamle krudttårn, Rådhuspladsen med det berømte astronomiske ur og Teyn-kirken med Tycho Brahes grav, inden vi går til det gamle jødiske kvarter.

Vi spadserer også over Prags berømte Karlsbro med de 30 helgenstatuer, hvor kunstnere, spillemænd og gadesælgere blander sig med forelskede teenagere og gør stemningen til noget helt særligt.

Vi mødes igen om aftenen til en fælles middag. Er der stemning for det, arrangerer rejselederen gerne en spadseretur i Prags oplyste gader efter middagen. Skibet ligger for kaj i Prag natten over.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Prag er gennemskåret af Moldau.

Prag er gennemskåret af Moldau.

4. dag: Fra Prag til Melnik

Om morgenen sejler vi fra Prag mod Melnik. Nyd formiddagens sejlads - måske med en kølig drink på soldækket. Vi spiser frokost ombord, og midt på eftermiddagen ankommer skibet til Melnik.

Fra Melnik tager vi på udflugt til det storslåede Nelahozeves Slot, der er et af Bøhmens fineste renæssanceslotte. Vi finder det på en skråning med en mageløs udsigt over Moldau i landsbyen Nelanhozeves.

Sammen besøger vi slottet, som er ejet af den noble Lobkowicz familie og igennem tiderne har været hjem for ikke mindre end 23 forskellige bøhmiske dronninger og prinsesser. Her kan man se en af de mest værdifulde private samlinger af malerier i Europa, som inkluderer værker af Rubens, Canalleto, Velazquez og Bruegel.

Vi slutter besøget her med at smage på et udvalg af vine fra slottets vingård, inden vi igen kører retur til vores skib. Skibet ligger i Melnik natten over, så du har mulighed for at gå en tur i den hyggelige by og måske gøre et godt køb i de mange vinbarer og vinbutikker. 
 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Nelahozeves Slottet, der er et af Bøhmens fineste renæssanceslotte.

Nelahozeves Slottet, der er et af Bøhmens fineste renæssanceslotte.

5. dag: Dresden, Elbens Firenze

Efter morgenmaden forlader vi skibet i Melnik for at køre over grænsen til Tyskland og tage på en spændende heldagsudflugt til Dresden, Elbens Firenze, som byen ofte kaldes på grund af den fantastiske barokarkitektur og byens placering ved floden.

Dresden, der er en forholdsvis ny by med slavisk oprindelse, blev hovedstad for markgreven af Meissen i det 13. århundrede og sæde for hertugerne af Sachsen i det 15. århundrede. Byen byder på en bred vifte af attraktioner, en storslået promenade langs Elbens bred, fascinerende museer, monumenter og et væld af charmerende detaljer.

Sammen med rejselederen går vi på byvandring gennem Dresdens historiske centrum med Zwinger, Taschenbergpalais, Semperoperaen og naturligvis den genopbyggede Frauenkirche. 

I slutningen af 2. Verdenskrig bombede de allierede tropper Dresden til ukendelighed. Et ufatteligt stort oprydnings- og genopbygningsarbejde har dog ført byen tilbage til tidligere tiders status som europæisk kulturperle. I dag har Dresden et hyggeligt centrum med cafeer, restauranter og Bierstuben. Sachsens hovedstad er igen en af Tysklands smukkeste byer.

Dagens frokost spiser vi på en af Dresdens hyggelige restauranter. Sidst på eftermiddagen møder vi igen skibet udenfor Prag, og herfra sejler vi det sidste stykke tilbage til centrum af Prag.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Zwinger i Elbens Firenze.

Zwinger i Elbens Firenze.

6. dag: Prag

Efter morgenmaden besøger vi borgområdet Hradcany, som ligger højt hævet over Prags ældste bydel, Mala Strana. Her ser vi borgen, der næsten er en lille by i sig selv. Hradcany er verdens største antikke borg og en af byens mest besøgte attraktioner. Tæt på borgen troner den imponerende Skt. Vitus-katedral med de smukke glasmosaikker. Katedralen er byens vartegn og ligger majestætisk med en smuk udsigt over byen. Overfor katedralen ligger den gyldne gyde med små pittoreske huse, der i dag ikke længere er beboet, men huser små butikker der læner sig op ad borgmuren.

Efter besøget på borgen, tager vi sammen tilbage til skibet, hvor frokosten venter. Herefter er resten af eftermiddagen på egen hånd i Prag. 

Middagen nyder vi selvfølgelig sammen ombord på skibet. Det er krydstogtets sidste aften, og der er derfor lagt op til ekstra hygge og en festlig gallaaften.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Det gamle torv i Prag med Teyn-kirken.

Det gamle torv i Prag med Teyn-kirken.

7. dag: Prag på egen hånd og hjemrejse 

Efter morgenbuffeten forlader vi skibet, og vores kufferter bæres til opbevaring, indtil vi skal køre til lufthavnen.

Vi har lidt tid på egen hånd til de sidste oplevelser eller shopping i Prag. Sidst på formiddagen kører vi til Prag lufthavn, hvorfra vi flyver hjem til København.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

MS Elbe Princesse II *****
VisSkjul

Flot, 5-stjernet skib fra det franske rederi Croisi Europe med plads til ca. 81 passagerer. MS Elbe Princesse II blev søsat i 2018 og er specialbygget til sejlads på Elben, som ofte har lav vandstand. Skibet har to skovlhjul bagerst i stedet for almindelige skibsskruer.

Ombord på skibet finder du reception, restaurant, lounge med bar og dansegulv, aircondition og soldæk med stole. Skibet har ikke elevator. Rygning er kun tilladt på soldækket. Der tilbydes gratis WiFi i loungen og receptionsområdet, når forbindelsen tillader det.

All Inclusive ombord

Om morgenen frister en velassorteret buffet, til frokost serveres der 2- eller 3-retters menuer og til middag 3- eller 4-retters menuer. Skibets vin, øl, spiritus, juice, mineralvand, kaffe og te er inkluderet ombord fra kl. 11.00-23.00 (visse mærker, champagne og drikkevarer fra vinkortet mod betaling). Drikkevarer på skibets udflugter er ikke inkluderede.  

Kahytter

Prisen inkluderer ophold i dobbeltkahyt på hoveddækket, kategori B. 

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Dobbeltkahyt på øvre dæk, kategori A
 • Enekahyt på hoveddæk, kategori B  
 • Enekahyt på øvre dæk, kategori A   

Dobbelt- og enekahytter på hoveddæk, kategori B

Velindrettede kahytter på 10-14 m2 med aircondition, tv, sikkerhedsboks og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på hoveddækket har et stort vindue, der ikke kan åbnes. 

Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk, kategori A

Velindrettede kahytter på 12-14 m2 med aircondition, tv, sikkerhedsboks og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på øvre dæk har glasskydedøre og fransk altan.

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved mange havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytten er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytten.

Rederiet Croisi Europe forbeholder sig ret til nødvendige skibsændringer og vil i så fald indsætte et af rederiets søsterskibe af tilsvarende kategori på krydstogtet.

Velkommen ombord på Elbe Princesse II.
Velkommen ombord på Elbe Princesse II.
Restauranten på Elbe Princesse II.
Restauranten på Elbe Princesse II.
Baren på Elbe Princesse II.
Baren på Elbe Princesse II.
Soldækket på Elbe Princesse II.
Soldækket på Elbe Princesse II.
Eksempel på dobbeltkahyt på hoveddækket.
Eksempel på dobbeltkahyt på hoveddækket.
Eksempel på dobbeltkahyt på det øvre dæk.
Eksempel på dobbeltkahyt på det øvre dæk.