All Inclusive ombord

Rhinen · Forårskrydstogt fra Amsterdam til Strasbourg

Krydstogter
9 Dage

Sejl med på et flot forårskrydstogt, der tager os fra Holland gennem de smukke Rhinlandskaber i Tyskland og til Strasbourg i Frankrig. Undervejs nyder vi rammerne ombord på det 4-stjernede skib MS Leonora, hvor vi bliver forkælet med helpension og All Inclusive ombord. 
 
Rhinen har altid både forbundet og adskilt folk og kulturer. Flodens midterste del danner i dag grænse mellem Tyskland og Frankrig, men i Romerriget dannede den grænsen mod de frie germanere i nord. Flere af de forposter, som romerne anlagde for at forsvare grænsen, er i dag europæiske storbyer. Med sine 1.320 kilometer er Rhinen en af Europas længste...

Sejl med på et flot forårskrydstogt, der tager os fra Holland gennem de smukke Rhinlandskaber i Tyskland og til Strasbourg i Frankrig. Undervejs nyder vi rammerne ombord på det 4-stjernede skib MS Leonora, hvor vi bliver forkælet med helpension og All Inclusive ombord. 
 
Rhinen har altid både forbundet og adskilt folk og kulturer. Flodens midterste del danner i dag grænse mellem Tyskland og Frankrig, men i Romerriget dannede den grænsen mod de frie germanere i nord. Flere af de forposter, som romerne anlagde for at forsvare grænsen, er i dag europæiske storbyer. Med sine 1.320 kilometer er Rhinen en af Europas længste floder. På dette krydstogt sejler vi fra Holland, gennem Tyskland til Frankrig og passerer undervejs nogle af områdets smukkeste steder og mest berømte byer.

Glæd dig til at opleve strækningen og byerne på de inkluderede indholdsrige udflugter i Amsterdam, Køln, Rüdesheim, Heidelberg og Strasbourg. Derudover oplever vi det flotte, franske forårslandskab, når vi kører på den naturskønne Route des Vins i Alsace og kommer til vinsmagning i idylliske Eguisheim.

Vores danske 4-stjernede bus følger skibet på hele togtet, og på de inkluderede udflugter har vi naturligvis selskab af vores egen dansktalende rejseleder. Ombord på det dejlige skib nyder vi All Inclusive, der inkluderer helpension samt øl, vin og vand hver dag fra 11.00–23.00. Glæd dig til et flot krydstogt fyldt med forkælelse og gode oplevelser i det spirende forår.

Kort over krydstogt på Rhinen Amsterdam-Strasbourg.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på mellemdæk med fransk altan
1.575,-
Dobbeltkahyt på øvre dæk med fransk altan
2.100,-
Enekahyt på nedre dæk (hoveddæk)
2.975,-
Enekahyt på mellemdæk med fransk altan
4.550,-
Afbestillingsforsikring
745,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 1 overnatning i Midttyskland
 • 7 nætter på MS Leonora****
 • 8 x morgenmad (2.-9. dag)
 • 8 x frokost (1.-7. og 9. dag)
 • 8 x middag (1.-8. dag)
 • Velkomstdrink ombord
 • All Inclusive ombord: Skibets vin, øl og vand fra kl. 11.00-23.00
 • Kanalrundfart i Amsterdam
 • Byvandring i Køln med besøg i Kölner Dom
 • Besøg ved Niederwalddenkmal
 • Byvandring i Rüdesheim
 • Byrundtur i Heidelberg
 • Byrundtur i Strasbourg
 • Udflugt ad Route des Vins
 • Besøg og vinsmagning hos vinbonde i Alsace
 • Besøg i Alsfeld
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dagsprogram

1. dag: Danmark - Holland

Sæt dig godt til rette i vores bekvemme bus, og nyd rejsen gennem Danmark til Tyskland, hvor vi spiser frokost, inden vi krydser grænsen til Holland. Vi ankommer til Amsterdam og MS Leonora først på aftenen. Inden middagen ombord er der præsentation af besætningen og velkomstdrink i skibets hyggelige lounge.

Inkluderede måltider: Frokost, middag.

2. dag: Amsterdam - Køln

I dag ser vi nærmere på Amsterdam, der er gennemskåret af kanaler på kryds og tværs, hvilket giver byen sin helt egen karakter og charme. Så hvilken bedre måde at opleve Amsterdam på, end ved en sejltur? Vi tager på en times kanalrundfart, hvor vi rigtigt kan opleve havnen, de snævre kanaler og de mange smukke gavlhuse. Nogle af husene er meget smalle, da det før i tiden var almindeligt, at ejendomsskatten blev fastsat i henhold til husets bredde ud mod kanalen. Tilbage på MS Leonora hygger vi os med frokost, mens vi sejler mod Køln. Nyd resten af eftermiddagen på skibets soldæk, eller slap af i den hyggelige lounge. Middagen nyder vi ombord, og efterfølgende spiller skibets musiker op til dans i loungen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Amsterdam - Krydstogt fra Amsterdam til Strasbourg

Amsterdam - Krydstogt fra Amsterdam til Strasbourg

3. dag: Køln

Både morgenmaden og frokosten nyder vi på skibet, mens de smukke landskaber glider forbi. Først på eftermiddagen ankommer vi til Køln. Sammen med rejselederen ser vi nærmere på byen på en byvandring, hvor vi blandt andet besøger Kølns berømte domkirke. Den smukke Kølner Dom er byens vartegn, og kirken slap mirakuløst næsten uskadt fra de allieredes bombardementer under 2. Verdenskrig. Der bliver selvfølgelig tid til at shoppe eller slukke tørsten med et friskskænket glas Kølsch i en af byens ølstuer. Middagen spiser vi ombord, og bagefter fortsætter vi i loungen, hvor der er mulighed for at få rørt benene, når skibets musiker spiller op til dans - så husk danseskoene. Sent om aftenen sejler skibet videre sydpå ad Rhinen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Køln - Krydstogt fra Amsterdam til Strasbourg

Køln - Krydstogt fra Amsterdam til Strasbourg

4. dag: Rüdesheim

Efter morgenmaden er der mulighed for at nyde den flotte udsigt fra soldækket. Undervejs mod Rüdesheim passerer vi den berømte Loreleyklippe, hvor passagen er smal og tidligere var forbundet med stor fare. Loreley er blevet personificeret som en fortryllende og forførende kvinde, der ledte søfolkene i ulykke ved at aflede deres opmærksomhed, så de forliste ved de farlige klipper. Sådan er det selvfølgelig ikke i dag, men myten om den smukke Loreley med det lange, gyldne hår lever videre. Vi nyder frokosten ombord, inden vi midt på eftermiddagen lægger til i vinbyen Rüdesheim.

Sammen med rejselederen kører vi med vores bus op til Niederwalddenkmal, hvorfra der er en formidabel udsigt over byen og Rhindalen med de mange vinmarker. Vi spadserer en tur i Rüdesheim, hvor vi også kommer igennem den hyggelige Drosselgasse med bindingsværkshuse, små vinstuer og værtshuse. Der bliver tid til, at du for egen regning kan sætte dig på en lille café og nyde en Rüdesheimer Kaffee, et glas Rhinskvin eller et godt glas øl. Tilbage på skibet nyder vi middagen ombord. MS Leonora ligger natten over i Rüdesheim, så der er også mulighed for at gå i land og opleve Rüdesheim om aftenen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Bag skiltet til Drosselgasse venter en gade fyldt med hyggelige vinstuer.

Bag skiltet til Drosselgasse venter en gade fyldt med hyggelige vinstuer.

5. dag: Heidelberg

Fra Rüdesheim sejler vi til Mannheim. Vi går fra borde efter frokost og kører på en hyggelig udflugt til Heidelberg. Heidelberg er en af Tysklands smukkeste byer med flotte bindingsværkshuse, en imponerende slotsruin og den gamle bro over Neckar-floden. Hele området er sået til med prægtige slotte og floddale, hvor noget af Tysklands bedste vin produceres. Byen er universitetsby, og det sætter sit præg på gadebilledet. De mange studerende fra ind- og udland fylder godt op i gaderne, og her er liv og glade dage. Efter besøget returnerer vi til MS Leonora, hvor middagen venter. Skibet sejler videre sydpå omkring midnat. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Universitetsbyen Heidelberg med den flotte bro.

Universitetsbyen Heidelberg med den flotte bro.

6. dag: Strasbourg

I løbet af natten nærmer vi os Frankrig. I Strasbourg går vi i land efter frokost og besøger blandt andet den smukke bydel Petit France, som ligger i det restaurerede og velbevarede centrum. Strasbourg i det nordlige Alsace har skiftevis været under fransk og tysk herredømme. Nu er byen dog et symbol på forsoningen mellem Frankrig og Tyskland og dermed for freden i Europa. Flere EU-institutioner har til huse i byen, herunder parlamentet. Strasbourg er både en mondæn by med smarte butikker og flotte gader samtidig med, at den er en gammel by med bindingsværkshuse, små gyder og smalle kanaler. I aften er vi alle inviteret til kaptajnens gallamiddag. Efter vi har nydt de lækre retter, spiller skibets musiker op til dans i loungen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Strasbourg - Krydstogt Amsterdam fra Strasbourg

Strasbourg - Krydstogt Amsterdam fra Strasbourg

7. dag: Route des Vins

Efter morgenmaden sætter vi os i bussen og kører ad den berømte vinvej Route des Vins. Her konkurrerer man på fransk landsbyidyl og den flotteste blomsterpragt. Den ene by mere farvestrålende efter den anden ligger som perler på en snor, kun adskilt af de grønne vinmarker. Vi besøger en af Frankrigs mest bedårende byer Eguisheim. Intet besøg i Alsace uden et besøg i en vinkælder. Vi har inkluderet en vinsmagning hos en god producent af de herlige Alsacevine. Vi får flere smagsprøver, og det er muligt at købe vin til fornuftige priser. Vi hygger os med frokost på skibet, og resten af dagen er sat af til egne opevelser i Strasbourg, inden vi samles til middagen i skibets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Bindingsværk og vinmarker i Riquewihr på Route des Vins.

Bindingsværk og vinmarker i Riquewihr på Route des Vins.

8. dag: Strasbourg - Midttyskland

Vi tager afsked med MS Leonora og kører nordpå igen. Undervejs holder vi pause i den romantiske Rødhætte-by Alsfeld, hvor der er mulighed for at finde et hyggeligt frokoststed på egen hånd. Vi fortsætter turen gennem Tyskland til vores overnatningshotel ved Kassel.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Alsfeld - Krydstogt fra Amsterdam til Strasbourg

Alsfeld - Krydstogt fra Amsterdam til Strasbourg

9. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden vender vi næsen hjemad. Undervejs spiser vi frokost på Lüneburger Heide, inden vi ankommer til Danmark.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Hotelinformation

MS Leonora ****+, All Inclusive ombord
VisSkjul

​Glæd dig til at gå ombord på dette populære og moderne 4-stjernede skib med en afslappet atmosfære.

MS Leonora er bygget i 2008 og har plads til ca. 134 passagerer. Ombord finder du en flot panoramarestaurant, en hyggelig lounge og bar med levende musik hver aften, agterlounge med gratis kaffe og te døgnet rundt (fra maskine), et lille fitnesscenter og elevator (ej til soldækket). Skibet tilbyder gratis WiFi, men forbindelsen kan være ustabil, når vi sejler. På soldækket kan du om sommeren hoppe en tur i jacuzzien eller bare nøjes med at nyde det forbipasserende landskab fra en bekvem solstol.

All Inclusive

I skibets panoramarestaurant serveres den inkluderede helpension, som består af morgenbuffet med et stort udvalg af lune retter, pålæg og brød, en kombination af buffet og bordservering til frokost samt 4-retters menuer til middagene. Til alle frokoster og middage serveres der isvand og kaffe. Skibets vin, øl og vand (serveret i glas) er inkluderet i tidsrummet kl. 11.00-23.00, og priserne på øvrige drikkevarer er meget rimelige.

Kahytstyper

Prisen inkluderer ophold i dobbeltkahyt på hoveddækket (nedre dæk). 

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Enekahytter på hoveddæk (nedre dæk)
 • Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk
 • Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk
 • Suiter på øvre dæk

Dobbelt- og enekahytter på hoveddæk (nedre dæk)

Pæne kahytter på ca. 16 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på hoveddækket (nedre dæk) har små vinduer, der ikke kan åbnes.

Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk

Pæne kahytter på ca. 16 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på mellemdækket har glasskydedøre og fransk altan.

Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk

Pæne kahytter på ca. 16 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på det øvre dæk har glasskydedøre og fransk altan.

Suiter på øvre dæk

Store kahytter på ca. 24 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, sofa, lænestol og sofabord, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche, hårtørrer og badekåber. Kahytterne på det øvre dæk har glasskydedøre og fransk altan. Suiterne er på forespørgsel. 

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved mange havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytterne er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytterne.
 

MS Leonora.
MS Leonora.
Eksempel på kahyt med fransk altan på MS Leonora.
Eksempel på kahyt med fransk altan på MS Leonora.
Loungen på MS Leonora.
Loungen på MS Leonora.
 Restauranten på MS Leonora.
Restauranten på MS Leonora.
Soldækket på MS Leonora.
Soldækket på MS Leonora.