Sejl foråret i møde på Rhinen!

Rhinen · Forårskrydstogt fra Amsterdam til Strasbourg · I ro og mag · 2024

Krydstogter
9 Dage

Sejl med på et flot forårskrydstogt, der tager os fra Holland gennem de smukke Rhinlandskaber i Tyskland til Strasbourg i Frankrig. Undervejs nyder vi opholdet ombord på det 4-stjernede skib MS Leonora, hvor vi bliver forkælet med helpension. Dette krydstogt er tilpasset til vores "I ro og mag"-koncept, og passer godt til dig, der er dårligt gående.
 
Rhinen har altid både forbundet og adskilt folk og kulturer. Flodens midterste del danner i dag grænse mellem Tyskland og Frankrig, men i Romerriget dannede den grænsen mod de frie germanere i nord. Flere af de forposter, som romerne anlagde for at forsvare grænsen, er...

Sejl med på et flot forårskrydstogt, der tager os fra Holland gennem de smukke Rhinlandskaber i Tyskland til Strasbourg i Frankrig. Undervejs nyder vi opholdet ombord på det 4-stjernede skib MS Leonora, hvor vi bliver forkælet med helpension. Dette krydstogt er tilpasset til vores "I ro og mag"-koncept, og passer godt til dig, der er dårligt gående.
 
Rhinen har altid både forbundet og adskilt folk og kulturer. Flodens midterste del danner i dag grænse mellem Tyskland og Frankrig, men i Romerriget dannede den grænsen mod de frie germanere i nord. Flere af de forposter, som romerne anlagde for at forsvare grænsen, er i dag europæiske storbyer. Med sine 1.320 kilometer er Rhinen en af Europas længste floder. På dette krydstogt sejler vi fra Holland, gennem Tyskland til Frankrig og passerer undervejs nogle af områdets smukkeste steder og mest berømte byer.

Glæd dig til at opleve strækningen og byerne på de indholdsrige udflugter i Amsterdam, Køln, Rüdesheim, Heidelberg og Strasbourg. Vores danske 4-stjernede bus følger skibet på hele togtet, og på de inkluderede udflugter har vi naturligvis selskab af vores egen dansktalende rejseleder.

Ombord på det dejlige 4-stjernede skib MS Leonora nyder vi den inkluderede helpension, og til alle frokoster og middage er der inkluderet vand samt kaffe og te. Ønsker du at forsøde tiden ombord, har du mulighed for at tilkøbe en drikkepakke, der består af skibets vin, øl og vand (serveret i glas) fra kl. 11.00-23.00. Drikkepakken skal bestilles af alle i kahytten.

Glæd dig til et flot krydstogt fyldt med forkælelse og gode oplevelser i det spirende forår.

I ro og mag - her sætter vi tempoet ned:

Er du blandt dem, der synes, at det går lidt for stærkt på vores rejser? Så skal du vælge en ”I ro og mag”-rejse. Her tager skruer vi ned for tempoet og tager ekstra hensyn, så alle kan være med.

Du kan læse mere om, hvad det betyder at rejse "I ro og mag" samt om kravene til din fysiske form under "Praktiske oplysninger".

Kort - Krydstogt på Rhinen - Amsterdam-Strasbourg - 2023

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på mellemdæk med fransk altan
1.750,-
Dobbeltkahyt på øvre dæk med fransk altan
2.450,-
Enekahyt på nedre dæk (hoveddæk)
3.640,-
Enekahyt på mellemdæk med fransk altan
4.725,-
Drikkepakke ombord
1.050,-
Afbestillingsforsikring
890,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 5-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 1 overnatning i Midttyskland
 • 7 nætter ombord på MS Leonora****
 • 8 x morgenmad (2.-9. dag)
 • 8 x frokost (1.-7. og 9. dag)
 • 8 x middag (1.-8. dag)
 • Velkomstdrink ombord
 • Kanalrundfart i Amsterdam
 • Byvandring i Köln, inkl. besøg i Kölner Dom
 • Besøg ved Niederwalddenkmal 
 • Byvandring i Rüdesheim
 • Byrundtur i Heidelberg
 • Byrundtur i Strasbourg
 • Udflugt ad Route des Vins i Alsace
 • Vinsmagning hos lokal vinbonde i Alsace
 • Besøg i Alsfeld
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning, værdi kr. 475,-
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 2 · Rødby-Puttgarden t/r · Benyttes i 2024

Udrejse Hjemrejse
04.50 Holbæk, Jernbanevej 6 (ved Borgerservice) 21.15
05.30 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 20.45
05.45 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 20.30
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) 20.00
07.05 Køge Nord Station ved parkering Nord (Nordstjernen 3) 19.25
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) 18.55
07.45 Stensved ved p-plads afkørsel 41 18.40
07.55 Højmølle Kro 18.15
08.30 Maribo Banegård 17.45
08.40 Rødby Færgehavn ved Billetkontoret 17.30

Rute 4 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2024

Udrejse Hjemrejse
04.30 Kalundborg Station 21.40
05.00 Høng Station 21.10
05.30 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.40
05.55 Sorø, samkørselsparkering ved motorvejen (Centervej 1) 20.15
06.20 Ringsted Station 19.50
07.00 Næstved ved Banegårdspladsen 19.30
Skift i Tappernøje til hovedrute

Rute 7 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2023 og 2024

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Valby Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

I ro og mag - her sætter vi tempoet ned:

Er du blandt dem, der synes, at det går lidt for stærkt på vores rejser? Så skal du vælge en ”I ro og mag”-rejse. Her tager skruer vi ned for tempoet og tager ekstra hensyn, så alle kan være med.

Du kan læse mere om, hvad det betyder at rejse "I ro og mag" samt om kravene til din fysiske form under "Praktiske oplysninger".

Du kan se alle rejser, hvor vi tilbyder I ro og mag her.

 

 

Dagsprogram

1. dag: Mod Holland

Sæt dig godt til rette i vores bekvemme bus, og nyd rejsen gennem Danmark til Tyskland, hvor vi spiser frokost, inden vi krydser grænsen til Holland.

Vi ankommer til Amsterdam og MS Leonora først på aftenen. Inden middagen ombord er der præsentation af besætningen og velkomstdrink i skibets hyggelige lounge.

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

2. dag: Kanalrundfart i Amsterdam, Holland

I dag ser vi nærmere på Amsterdam, der er gennemskåret af kanaler på kryds og tværs, hvilket giver byen sin helt egen karakter og charme. Så hvilken bedre måde at opleve Amsterdam på, end ved en sejltur? Vi tager på en times kanalrundfart, hvor vi rigtigt kan opleve havnen, de snævre kanaler og de mange smukke gavlhuse. Nogle af husene er meget smalle, da det før i tiden var almindeligt, at ejendomsskatten blev fastsat i henhold til husets bredde ud mod kanalen.

Tilbage på MS Leonora hygger vi os med frokost, mens vi sejler mod Tyskland. Nyd resten af eftermiddagen på skibets soldæk, eller slap af i den hyggelige lounge. Middagen nyder vi ombord, og efterfølgende spiller skibets musiker op til dans i loungen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Amsterdam er gennemskåret af kanaler på kryds og tværs.

Amsterdam er gennemskåret af kanaler på kryds og tværs.

3. dag: Byvandring i Køln, Tyskland

Både morgenmaden og frokosten spiser vi på skibet, mens de smukke landskaber glider forbi. Først på eftermiddagen ankommer vi til Køln.

Sammen med rejselederen ser vi nærmere på byen på en byvandring, hvor vi blandt andet besøger Kølns berømte domkirke. Den smukke Kölner Dom er byens vartegn, og kirken slap mirakuløst næsten uskadt fra de allieredes bombardementer under 2. Verdenskrig. Der bliver selvfølgelig tid til at shoppe eller slukke tørsten med et friskskænket glas Kölsch i en af byens ølstuer.

Middagen nyder vi ombord, og bagefter fortsætter vi i loungen, hvor der er mulighed for at få rørt benene, når skibets musiker spiller op til dans - så husk danseskoene. Sent om aftenen sejler skibet videre sydpå ad Rhinen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Domkirken i Køln

Domkirken i Køln

4. dag: Rüdesheim, Tyskland

Efter morgenmaden er der mulighed for at nyde den flotte udsigt fra soldækket. Undervejs mod Rüdesheim passerer vi den berømte Loreleyklippe, hvor passagen er smal og tidligere var forbundet med stor fare. Loreley er blevet personificeret som en fortryllende og forførende kvinde, der ledte søfolkene i ulykke ved at aflede deres opmærksomhed, så de forliste ved de farlige klipper. Sådan er det selvfølgelig ikke i dag, men myten om den smukke Loreley med det lange, gyldne hår lever videre. Vi nyder frokosten ombord, inden vi midt på eftermiddagen lægger til i vinbyen Rüdesheim.

Sammen med rejselederen kører vi med vores bus op til Niederwalddenkmal, hvorfra der er en formidabel udsigt over byen og Rhindalen med de mange vinmarker. Vi spadserer en tur i Rüdesheim, hvor vi også kommer igennem den hyggelige Drosselgasse med bindingsværkshuse, små vinstuer og værtshuse. Der bliver tid til, at du for egen regning kan sætte dig på en lille café og nyde en Rüdesheimer Kaffee, et glas rhinskvin eller et godt glas øl.

Tilbage på skibet nyder vi middagen. MS Leonora ligger natten over i Rüdesheim, så der er også mulighed for at gå i land og opleve Rüdesheim om aftenen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den maleriske og verdenskendte vinby Rüdesheim.

Den maleriske og verdenskendte vinby Rüdesheim.

5. dag: Heidelberg, Tyskland

Tidligt om morgenen sejler skibet fra Rüdesheim med kurs mod Mannheim, hvortil vi ankommer efter frokost.

Fra Mannheim kører vi med bussen ud på en hyggelig udflugt til Heidelberg, der er en af Tysklands smukkeste byer med flotte bindingsværkshuse, en imponerende slotsruin og den gamle bro over Neckar-floden. Hele området er sået til med prægtige slotte og floddale, hvor noget af Tysklands bedste vin produceres. Heidelberg er universitetsby, og det sætter sit præg på gadebilledet. De mange studerende fra ind- og udland fylder godt op i gaderne, og her er liv og glade dage.

Sammen med rejselederen ser vi nærmere på den livlige by på en byvandring, hvorefter vi kører tilbage til Mannheim og MS Leonora, hvor middagen venter. Skibet sejler videre sydpå omkring midnat. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Universitetsbyen Heidelberg med den flotte bro.

Universitetsbyen Heidelberg med den flotte bro.

6. dag: Strasbourg, Frankrig

I løbet af natten nærmer vi os Frankrig og Strasbourg, hvor vi går i land efter en god frokost ombord. Strasbourg, der ligger i det nordlige Alsace, har skiftevis været under fransk og tysk herredømme. Nu er byen dog et symbol på forsoningen mellem Frankrig og Tyskland og dermed for freden i Europa. Flere EU-institutioner har til huse i byen, herunder parlamentet. Strasbourg er både en mondæn by med smarte butikker og flotte gader samtidig med, at den er en gammel by med bindingsværkshuse, små gyder og smalle kanaler. På dagens byvandring besøger vi blandt andet den smukke bydel Petite France, som ligger i det restaurerede og velbevarede centrum.

Om aftenen er vi alle inviteret til kaptajnens gallamiddag ombord. Stemningen på MS Leonora er generelt hyggelig og afslappet, så du behøver ikke at møde op i hverken smoking eller balkjole. De fleste klæder sig dog lidt pænere på denne aften; herrerne ofte i jakkesæt og damerne i kjole eller pæne bukser og bluse. Efter vi har nydt de lækre retter, spiller skibets musiker op til dans i loungen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Charmerende Strasbourg.

Charmerende Strasbourg.

7. dag: Route des Vins, Frankrig

Denne dag skal vi på udflugt med bussen fra Strasbourg ad den berømte vinvej Route des Vins. Her konkurrerer man på fransk landsbyidyl og den flotteste blomsterpragt. Den ene by mere farvestrålende efter den anden ligger som perler på en snor, kun adskilt af de grønne vinmarker. Vi besøger Eguisheim, en af Frankrigs mest bedårende byer.

Intet besøg i Alsace uden et besøg i en vinkælder, så vi har naturligvvis inkluderet en vinsmagning hos en god producent af de herlige Alsacevine. Vi får flere smagsprøver, og det er muligt at købe vin til fornuftige priser. Midt på dagen er der frokost på skibet, og du får også tid til egne opevelser i Strasbourg. Om aftenen samles vi til den sidste middag i skibets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Bedårende Eguisheim.

Bedårende Eguisheim.

8. dag: Nordpå mod Alsfeld

Vi tager afsked med MS Leonora og kører fra Strasbourg nordpå igen. Undervejs holder vi pause i den romantiske Rødhætteby Alsfeld, hvor der er mulighed for at finde et hyggeligt frokoststed.  Vi fortsætter turen gennem Tyskland til vores overnatningshotel i Kassel.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Rådhuset i Alsfeld.

Rådhuset i Alsfeld.

9. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden kører vi nordpå gennem Midt- og Nordtyskland. Undervejs spiser vi frokost på Lüneburger Heide, inden vi tager færgen Puttgarden-Rødby til Danmark.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

MS Leonora ****+
VisSkjul

Glæd dig til at gå ombord på dette populære og moderne 4-stjernede skib med en afslappet atmosfære. Skibet er under dansk ledelse, og ombord er der primært gæster fra Skandinavien.

MS Leonora er bygget i 2008 og har plads til ca. 134 passagerer. Ombord finder du en flot panoramarestaurant, en hyggelig lounge og bar med levende musik hver aften, agterlounge med gratis kaffe og te døgnet rundt (fra maskine), et lille fitnesscenter og elevator (ej til soldækket).

På soldækket kan du om sommeren hoppe en tur i jacuzzien eller nyde det forbipasserende landskab fra en bekvem solstol. Skibet tilbyder gratis WiFi, men forbindelsen kan være ustabil, når vi sejler.

Måltider

I skibets panoramarestaurant serveres den inkluderede helpension, som består af morgenbuffet med et stort udvalg af lune retter, pålæg og brød. Frokosten byder på en kombination af buffet og 3-retters servering med menuvalg, og om aftenen serveres 4-retters middage med menuvalg. Til alle frokoster og middage serveres der isvand samt kaffe og te.

Drikkepakke

Ønsker du at forsøde tiden ombord, har du mulighed for at tilkøbe skibets drikkepakke, der består af skibets øl, vin og vand (serveret i glas) fra kl. 11.00-23.00. Drikkepakken skal bestilles af alle i kahytten.

Kahytstyper

Prisen inkluderer ophold i dobbeltkahyt på hoveddækket (nedre dæk). 

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Enekahytter på hoveddæk (nedre dæk)
 • Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk
 • Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk
 • Suiter på øvre dæk

Dobbelt- og enekahytter på hoveddæk (nedre dæk)

Pæne kahytter på ca. 16 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på hoveddækket (nedre dæk) har små vinduer, der ikke kan åbnes.

Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk

Pæne kahytter på ca. 16 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på mellemdækket har glasskydedøre og fransk altan.

Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk

Pæne kahytter på ca. 16 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på det øvre dæk har glasskydedøre og fransk altan.

Suiter på øvre dæk

Store kahytter på ca. 24m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, sofa, lænestol og sofabord, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche, hårtørrer og badekåber. Kahytterne på det øvre dæk har glasskydedøre og fransk altan. Suiterne er på forespørgsel. 

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og der kan derfor i perioder være mange skibe på floderne. Ved mange havneanløb ligger skibene tæt, og det må derfor forventes, at udsigten fra kahytterne er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytterne.

Velkommen ombord på MS Leonora.
Velkommen ombord på MS Leonora.
Det gode skib MS Leonora.
Det gode skib MS Leonora.
Velkommen i receptionen på MS Leonora.
Velkommen i receptionen på MS Leonora.
Udover elevator mellem de indre dæk er der gode trapper på MS Leonora.
Udover elevator mellem de indre dæk er der gode trapper på MS Leonora.
 Restauranten på MS Leonora.
Restauranten på MS Leonora.
Restauranten på MS Leonora.
Restauranten på MS Leonora.
Buffeten i restauranten på MS Leonora.
Buffeten i restauranten på MS Leonora.
Loungen på MS Leonora.
Loungen på MS Leonora.
Pianoet og dansegulvet er klar til at skabe stemning i baren på MS Leonora.
Pianoet og dansegulvet er klar til at skabe stemning i baren på MS Leonora.
Sæt dig tilrette og nyd en forfriskning i loungen.
Sæt dig tilrette og nyd en forfriskning i loungen.
Soldækket på MS Leonora.
Soldækket på MS Leonora.
Soldækket på MS Leonora.
Soldækket på MS Leonora.
Soldækket på MS Leonora.
Soldækket på MS Leonora.
Der er altid nogen at hilse på med et flodkrydstogt med MS Leonora.
Der er altid nogen at hilse på med et flodkrydstogt med MS Leonora.
Eksempel på kahyt på hoveddækket (nedre dæk).
Eksempel på kahyt på hoveddækket (nedre dæk).
Eksempel på kahyt på hoveddækket (nedre dæk).
Eksempel på kahyt på hoveddækket (nedre dæk).
Eksempel på kahyt på øvre dæk.
Eksempel på kahyt på øvre dæk.
Eksempel på kahyt med fransk altan på MS Leonora.
Eksempel på kahyt med fransk altan på MS Leonora.
Eksempel på badeværelse i kahyt.
Eksempel på badeværelse i kahyt.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om rejser "I ro og mag"

I ro og mag - her sætter vi tempoet ned

Er du blandt dem, der synes, at det går lidt for stærkt på vores rejser? Så skal du vælge en ”I ro og mag”-rejse. Her skruer vi tempoet ned og tager ekstra hensyn. Vores koncept ”I ro og mag” finder du på enkelte datoer på udvalgte rejsemål.

Du kan se alle rejser, hvor vi tilbyder I ro og mag her.

Tilpasset udflugtsprogram

På afgange med ”I ro og mag” har vi foretaget justeringer i programmet, så det passer bedre til dig, der ikke længere er så godt til bens. Vi holder eksempelvis lidt flere pauser på udflugterne og går i et roligt tempo, så alle kan være med. Hvor det er muligt, kører vi desuden med små turisttog gennem byerne i stedet for at tage på byvandring, ligesom at udflugtsmål kan blive ændret til et alternativ, hvis programmet er for strabadserende. Du skal dog kunne gå 500 meter uden pauser samt være forberedt på, at vi i løbet af en dag går 2-3 kilometer med pauser undervejs.

Udvalgte hoteller og skibe

De hoteller og skibe, vi benytter, er som udgangspunkt ikke handicapvenlige, men vi  har sørget for, at hovedparten ikke har for mange trapper samt har elevator og en god beliggenhed. 

En ekstra hjælpende hånd

Som en ekstra service vil der altid være to rejseledere med på vores ”I ro og mag”-rejser, så der er en ekstra hjælpende hånd. Du skal selvfølgelig stadig være selvhjulpen for at deltage på rejserne. 

Værd at vide om de forskellige rejseformer, når du rejser "I ro og mag"

Busrejser: 

Vi gør opmærksom på, at du skal ind og ud af bussen flere gange i løbet af en dag, hvor der er 4-5 høje trin. På vores færgeoverfarter til blandt andet Tyskland er der elevator fra hvert dæk, men det er ikke muligt at få en eventuel medbragt rollator ud af bussens bagagerum og med op på passagerdækkene. Det er ikke tilladt at blive siddende i bussen under overfarten.

Flodkrydstogter:

Mange skibe har elevator, men på flere skibe går elevatoren ikke til soldækket. Her findes enten en trappe eller en trappe med dertilhørende stolelift. Dette fremgår under skibsbeskrivelsen på den enkelte rejse.
Når skibet lægger til kaj, kan det forekomme, at vi ligger uden på andre skibe i anden eller tredje række. Det betyder, at du skal gå over de andre skibe for at komme i land. Dette kan ikke altid undgås, samt at det ikke altid kan undgås, at man skal over soldækket for at komme i land.

Flyrejser:

Lufthavne kan være store, og der kan være langt at gå ud til gaten, ligesom at vi kan have mellemlandinger, hvor det er nødvendigt at gå gennem endnu en lufthavn. Vi anbefaler som altid at ankomme i god tid, så man uden for meget stress og jag, kan komme gennem check-in og sikkerhedskontrollen.

Har du spørgsmål til, om en given rejse passer til din fysiske form, er du altid mere end velkommen til at kontakte os.