Sejl foråret i møde på Rhinen!

Rhinen · Forårskrydstogt fra Amsterdam til Strasbourg

Krydstogter
9 Dage

Sejl med på et flot forårskrydstogt, der tager os fra Holland gennem de smukke Rhinlandskaber i Tyskland og til Strasbourg i Frankrig. Undervejs nyder vi rammerne ombord på det 4-stjernede skib MS Leonora, hvor vi bliver forkælet med helpension.
 
Rhinen har altid både forbundet og adskilt folk og kulturer. Flodens midterste del danner i dag grænse mellem Tyskland og Frankrig, men i Romerriget dannede den grænsen mod de frie germanere i nord. Flere af de forposter, som romerne anlagde for at forsvare grænsen, er i dag europæiske storbyer. Med sine 1.320 kilometer er Rhinen en af Europas længste floder. På dette krydstogt...

Sejl med på et flot forårskrydstogt, der tager os fra Holland gennem de smukke Rhinlandskaber i Tyskland og til Strasbourg i Frankrig. Undervejs nyder vi rammerne ombord på det 4-stjernede skib MS Leonora, hvor vi bliver forkælet med helpension.
 
Rhinen har altid både forbundet og adskilt folk og kulturer. Flodens midterste del danner i dag grænse mellem Tyskland og Frankrig, men i Romerriget dannede den grænsen mod de frie germanere i nord. Flere af de forposter, som romerne anlagde for at forsvare grænsen, er i dag europæiske storbyer. Med sine 1.320 kilometer er Rhinen en af Europas længste floder. På dette krydstogt sejler vi fra Holland, gennem Tyskland til Frankrig og passerer undervejs nogle af områdets smukkeste steder og mest berømte byer.

Glæd dig til at opleve strækningen og byerne på de indholdsrige udflugter i Amsterdam, Køln, Rüdesheim, Heidelberg og Strasbourg. Derudover oplever vi det flotte, franske forårslandskab, når vi kører på den naturskønne Route des Vins i Alsace og kommer til vinsmagning i idylliske Eguisheim.

Vores danske 4-stjernede bus følger skibet på hele togtet, og på de inkluderede udflugter har vi naturligvis selskab af vores egen dansktalende rejseleder. Ombord på det dejlige 4-stjernede skib MS Leonora nyder vi den inkluderede helpension, og til alle frokoster og middage er der inkluderet vand samt kaffe og te. Ønsker du at forsøde tiden ombord, har du mulighed for at tilkøbe en drikkepakke, der består af skibets vin, øl og vand (serveret i glas) fra kl. 11.00-23.00. Drikkepakken skal bestilles af alle i kahytten.

Glæd dig til et flot krydstogt fyldt med forkælelse og gode oplevelser i det spirende forår.

Kort - Krydstogt på Rhinen - Amsterdam - Strasbourg - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på mellemdæk med fransk altan
1.575,-
Dobbeltkahyt på øvre dæk med fransk altan
2.100,-
Enekahyt på nedre dæk (hoveddæk)
2.975,-
Enekahyt på mellemdæk med fransk altan
4.550,-
Drikkepakke ombord
995,-
Afbestillingsforsikring
745,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 1 overnatning i Midttyskland
 • 7 nætter ombord på MS Leonora****
 • 8 x morgenmad (2.-9. dag)
 • 8 x frokost (1.-7. og 9. dag)
 • 8 x middag (1.-8. dag)
 • Velkomstdrink ombord
 • Kanalrundfart i Amsterdam
 • Byvandring i Køln, inkl. besøg i Kölner Dom
 • Besøg ved Niederwalddenkmal 
 • Byvandring i Rüdesheim
 • Byrundtur i Heidelberg
 • Byrundtur i Strasbourg
 • Udflugt ad Route des Vins og besøg i Eguisheim
 • Besøg hos vinbonde i Alsace, inkl. vinsmagning
 • Besøg i Alsfeld
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning, værdi kr. 370,-
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingsteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 2 · Rødby-Puttgarden t/r

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 20.45
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.30
06.30 København, Sjælør Station - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.00
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.30
07.00 Ølby Station ved DSB-kiosken 19.15
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 18.45
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.30
07.55 Højmølle Kro 18.15
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 18.00
08.30 Maribo Banegård 17.45
08.40 Rødby, Scandlines-færgen ved kontrol 17.30

Opsamlingsrute 4

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø ved busterminalen 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk Banegård ved Jernbanevej 6 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 7

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Sjælør Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dagsprogram

1. dag: Mod Holland

Sæt dig godt til rette i vores bekvemme bus, og nyd rejsen gennem Danmark til Tyskland, hvor vi spiser frokost, inden vi krydser grænsen til Holland. Vi ankommer til Amsterdam og MS Leonora først på aftenen. Inden middagen ombord er der præsentation af besætningen og velkomstdrink i skibets hyggelige lounge.

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

2. dag: Kanalrundfart i Amsterdam, Holland

I dag ser vi nærmere på Amsterdam, der er gennemskåret af kanaler på kryds og tværs, hvilket giver byen sin helt egen karakter og charme. Så hvilken bedre måde at opleve Amsterdam på, end ved en sejltur? Vi tager på en times kanalrundfart, hvor vi rigtigt kan opleve havnen, de snævre kanaler og de mange smukke gavlhuse. Nogle af husene er meget smalle, da det før i tiden var almindeligt, at ejendomsskatten blev fastsat i henhold til husets bredde ud mod kanalen.

Tilbage på MS Leonora hygger vi os med frokost, mens vi sejler mod Køln. Nyd resten af eftermiddagen på skibets soldæk, eller slap af i den hyggelige lounge. Middagen nyder vi ombord, og efterfølgende spiller skibets musiker op til dans i loungen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Amsterdam er gennemskåret af kanaler på kryds og tværs.

Amsterdam er gennemskåret af kanaler på kryds og tværs.

3. dag: Byvandring i Køln, Tyskland

Både morgenmaden og frokosten nyder vi på skibet, mens de smukke landskaber glider forbi. Først på eftermiddagen ankommer vi til Køln. Sammen med rejselederen ser vi nærmere på byen på en byvandring, hvor vi blandt andet besøger Kølns berømte domkirke. Den smukke Kölner Dom er byens vartegn, og kirken slap mirakuløst næsten uskadt fra de allieredes bombardementer under 2. Verdenskrig. Der bliver selvfølgelig tid til at shoppe eller slukke tørsten med et friskskænket glas Kölsch i en af byens ølstuer.

Middagen spiser vi ombord, og bagefter fortsætter vi i loungen, hvor der er mulighed for at få rørt benene, når skibets musiker spiller op til dans - så husk danseskoene. Sent om aftenen sejler skibet videre sydpå ad Rhinen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Domkirken i fantastiske Køln.

Domkirken i fantastiske Køln.

4. dag: Rüdesheim, Tyskland

Efter morgenmaden er der mulighed for at nyde den flotte udsigt fra soldækket. Undervejs mod Rüdesheim passerer vi den berømte Loreleyklippe, hvor passagen er smal og tidligere var forbundet med stor fare. Loreley er blevet personificeret som en fortryllende og forførende kvinde, der ledte søfolkene i ulykke ved at aflede deres opmærksomhed, så de forliste ved de farlige klipper. Sådan er det selvfølgelig ikke i dag, men myten om den smukke Loreley med det lange, gyldne hår lever videre. Vi nyder frokosten ombord, inden vi midt på eftermiddagen lægger til i vinbyen Rüdesheim.

Sammen med rejselederen kører vi med vores bus op til Niederwalddenkmal, hvorfra der er en formidabel udsigt over byen og Rhindalen med de mange vinmarker. Vi spadserer en tur i Rüdesheim, hvor vi også kommer igennem den hyggelige Drosselgasse med bindingsværkshuse, små vinstuer og værtshuse. Der bliver tid til, at du for egen regning kan sætte dig på en lille café og nyde en Rüdesheimer Kaffee, et glas rhinskvin eller et godt glas øl.

Tilbage på skibet nyder vi middagen ombord. MS Leonora ligger natten over i Rüdesheim, så der er også mulighed for at gå i land og opleve Rüdesheim om aftenen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den maleriske og verdenskendte vinby Rüdesheim.

Den maleriske og verdenskendte vinby Rüdesheim.

5. dag: Heidelberg, Tyskland

Tidligt om morgenen sejler skibet fra Rüdesheim med kurs mod Mannheim, hvortil vi ankommer efter frokost. Fra Mannheim kører vi ud på en hyggelig udflugt til Heidelberg, der er en af Tysklands smukkeste byer med flotte bindingsværkshuse, en imponerende slotsruin og den gamle bro over Neckar-floden. Hele området er sået til med prægtige slotte og floddale, hvor noget af Tysklands bedste vin produceres. Heidelberg er universitetsby, og det sætter sit præg på gadebilledet. De mange studerende fra ind- og udland fylder godt op i gaderne, og her er liv og glade dage. Sammen med rejselederen ser vi nærmere på den livlige by på en byvandring, hvorefter vi kører tilbage til Mannheim og MS Leonora, hvor middagen venter. Skibet sejler videre sydpå omkring midnat. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Universitetsbyen Heidelberg med den flotte bro.

Universitetsbyen Heidelberg med den flotte bro.

6. dag: Strasbourg, Frankrig

I løbet af natten nærmer vi os Frankrig og Strasbourg, hvor vi går i land efter en god frokost ombord. Strasbourg, der ligger i det nordlige Alsace, har skiftevis været under fransk og tysk herredømme. Nu er byen dog et symbol på forsoningen mellem Frankrig og Tyskland og dermed for freden i Europa. Flere EU-institutioner har til huse i byen, herunder parlamentet. Strasbourg er både en mondæn by med smarte butikker og flotte gader samtidig med, at den er en gammel by med bindingsværkshuse, små gyder og smalle kanaler. På dagens byvandring besøger vi blandt andet den smukke bydel Petit France, som ligger i det restaurerede og velbevarede centrum.

Om aftenen er vi alle inviteret til kaptajnens gallamiddag ombord. Stemningen på MS Leonora er generelt hyggelig og afslappet, så du behøver ikke at møde op i hverken smoking eller balkjole. De fleste klæder sig dog lidt pænere på denne aften; herrerne ofte i skjorte og jakke og damerne i kjole eller pæne bukser og bluse. Efter vi har nydt de lækre retter, spiller skibets musiker op til dans i loungen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Charmerende Strasbourg.

Charmerende Strasbourg.

7. dag: Route des Vins, Frankrig

Efter morgenmaden sætter vi os i bussen og kører fra Strasbourg ad den berømte vinvej Route des Vins. Her konkurrerer man på fransk landsbyidyl og den flotteste blomsterpragt. Den ene by mere farvestrålende efter den anden ligger som perler på en snor, kun adskilt af de grønne vinmarker. Vi besøger Eguisheim, en af Frankrigs mest bedårende byer.

Intet besøg i Alsace uden et besøg i en vinkælder, så vi har naturligvvis inkluderet en vinsmagning hos en god producent af de herlige Alsacevine. Vi får flere smagsprøver, og det er muligt at købe vin til fornuftige priser. Vi hygger os med frokost på skibet, og resten af dagen er sat af til egne opevelser i Strasbourg, inden vi samles til middagen i skibets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Route des Vins i Alsace.

Route des Vins i Alsace.

8. dag: Nordpå mod Alsfeld

Vi tager afsked med MS Leonora og kører nordpå igen. Undervejs holder vi pause i den romantiske Rødhætteby Alsfeld, hvor der er mulighed for at finde et hyggeligt frokoststed.  Vi fortsætter turen gennem Tyskland til vores overnatningshotel ved Kirchheim.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Rådhuset i Alsfeld.

Rådhuset i Alsfeld.

9. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden vender vi næsen hjemad. Undervejs spiser vi frokost på Lüneburger Heide, inden vi ankommer til Danmark.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Hotelinformation

MS Leonora ****+
VisSkjul

Glæd dig til at gå ombord på dette populære og moderne 4-stjernede skib med en afslappet atmosfære.

MS Leonora er bygget i 2008 og har plads til ca. 134 passagerer. Ombord finder du en flot panoramarestaurant, en hyggelig lounge og bar med levende musik hver aften, agterlounge med gratis kaffe og te døgnet rundt (fra maskine), et lille fitnesscenter og elevator (ej til soldækket). Skibet tilbyder gratis WiFi, men forbindelsen kan være ustabil, når vi sejler. På soldækket kan du om sommeren hoppe en tur i jacuzzien eller bare nøjes med at nyde det forbipasserende landskab fra en bekvem solstol.

Måltider

I skibets panoramarestaurant serveres den inkluderede helpension, som består af morgenbuffet med et stort udvalg af lune retter, pålæg og brød, en kombination af buffet og bordservering til frokost samt 4-retters menuer til middagene. Til alle frokoster og middage er der inkluderet vand samt kaffe og te.

Drikkepakke

Ønsker du at forsøde tiden ombord, har du mulighed for at tilkøbe skibets drikkepakke, der består af skibets øl, vin og vand (serveret i glas) fra kl. 11.00-23.00. Drikkepakken skal bestilles af alle i kahytten.

Kahytstyper

Prisen inkluderer ophold i dobbeltkahyt på hoveddækket (nedre dæk). 

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Enekahytter på hoveddæk (nedre dæk)
 • Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk
 • Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk
 • Suiter på øvre dæk

Dobbelt- og enekahytter på hoveddæk (nedre dæk)

Pæne kahytter på ca. 16 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på hoveddækket (nedre dæk) har små vinduer, der ikke kan åbnes.

Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk

Pæne kahytter på ca. 16 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på mellemdækket har glasskydedøre og fransk altan.

Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk

Pæne kahytter på ca. 16 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på det øvre dæk har glasskydedøre og fransk altan.

Suiter på øvre dæk

Store kahytter på ca. 24 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, sofa, lænestol og sofabord, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche, hårtørrer og badekåber. Kahytterne på det øvre dæk har glasskydedøre og fransk altan. Suiterne er på forespørgsel. 

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved mange havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytterne er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytterne.
 

MS Leonora.
MS Leonora.
Eksempel på kahyt med fransk altan på MS Leonora.
Eksempel på kahyt med fransk altan på MS Leonora.
Loungen på MS Leonora.
Loungen på MS Leonora.
 Restauranten på MS Leonora.
Restauranten på MS Leonora.
Soldækket på MS Leonora.
Soldækket på MS Leonora.