Eksklusivt for Vitus Rejsers gæster

Kroatien · Skærgårdskrydstogt i Adriaterhavet · 2022

Krydstogter
8 Dage

På strækningen fra Split til Dubrovnik findes en af Europas smukkeste kyststrækninger, som vi oplever på dette unikke krydstogt i Kroatiens skærgård. Undervejs besøger vi charmerende havnebyer, bader i det krystalklare Adriaterhav og ser betagende natur i Mljet Nationalpark.

Den friske havluft, en badetur i det krystalklare vand, duften af cypresser og rosmarin og spadsereture gennem gamle middelalderbyer. I Kroatiens skærgård venter smuk natur og hundredevis af småøer. På dette krydstogt får du den perfekte kombination af badeferie og store natur- og kulturoplevelser. Vi lægger til i en ny havn hver dag, hvor vi tager på spændende byvandringer. Undervejs på...

På strækningen fra Split til Dubrovnik findes en af Europas smukkeste kyststrækninger, som vi oplever på dette unikke krydstogt i Kroatiens skærgård. Undervejs besøger vi charmerende havnebyer, bader i det krystalklare Adriaterhav og ser betagende natur i Mljet Nationalpark.

Den friske havluft, en badetur i det krystalklare vand, duften af cypresser og rosmarin og spadsereture gennem gamle middelalderbyer. I Kroatiens skærgård venter smuk natur og hundredevis af småøer. På dette krydstogt får du den perfekte kombination af badeferie og store natur- og kulturoplevelser. Vi lægger til i en ny havn hver dag, hvor vi tager på spændende byvandringer. Undervejs på sejladsen holder vi dagligt et par timers pause, hvor vi nyder de smukke omgivelser, det skønne klima og dejlige svømmeture i det klare adriaterhav.

Vi sejler med det flotte minikrydstogtskib MS Summer, som blev søsat i august 2019. Det familieejede skib har kun 18 kahytter, og Vitus Rejser har naturligvis booket dem alle, så vi har hele skibet for os selv. Ombord er der en hyggelig og intim stemning, som passer perfekt til de afslappende dage til søs. Det lille manøvredygtige skib er desuden bygget med henblik på at kunne sejle mellem de mange øer og kan af samme årsag lægge til i havne, som de store skibe ikke kan komme til. Glæd dig til otte dejlige dage i godt selskab ved Kroatiens smukke kyst. Vi har inkluderet alle morgenmåltider og frokoster samt en hyggelig velkomstmiddag ombord. 

kort over Kroatien -Sskærgårdskrydstogt

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på hoveddæk (vindue, der kan åbnes)
1.400,-
Større dobbeltkahyt på hoveddæk (vindue, der ikke kan åbnes)
2.100,-
Enekahyt på nedre dæk (koøjer, der ikke kan åbnes)
5.000,-
Enekahyt på hoveddæk (koøjer, der ikke kan åbnes)
7.800,-
Afbestillingsforsikring
950,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Split/Dubrovnik t/r 
 • Transfer lufthavn-skib t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • 7 nætter ombord på MS Summer****
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag) 
 • 7 x frokost (1.-7. dag) 
 • 1 x middag (1. dag)  
 • Byvandring i Split 
 • Byvandring i Omis
 • Besøg i Bol 
 • Byvandring i Hvar 
 • Byvandring i Vis 
 • Byvandring i Korcula 
 • Besøg i Mljet Nationalpark, inkl. entré 
 • Byvandring i Dubrovnik 
 • Sejltur på Cetinafloden 
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning, værdi kr. 115,- 
 • Lokalguide på udvalgte byvandringer
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dagsprogram

1. dag: Split

Vi flyver med SAS direkte fra København til Split, hvor vi efter ankomsten nyder en let frokost på en lokal restaurant, mens vi får anledning til at hilse rigtigt på hinanden.

Efter frokosten udforsker vi Split, der er Kroatiens næststørste by med cirka 170.000 indbyggere, på en byvandring i selskab med vores rejseleder. Ifølge legenden var den romerske kejser Diokletian den første indbygger i byen, og han byggede sin borg her omkring år 300 e.Kr. Da kejseren abdicerede, fortrak han til sit 30.000m2 store palads. Ruinerne er på UNESCO's liste over Verdenskulturarv og ligger spredt ud over den gamle bydel, der nærmest er bygget ind i ruinerne. Paladset var omgivet af to meter tykke og 20 meter høje mure, som stadig er fint bevarede flere steder.

Vi starter vores byvandring på havnepromenaden og bevæger os gennem et kludetæppe af smalle gyder og stræder. Her ser vi resterne af ruinerne og mærker stemningen i byen. Efter byvandringen tjekker vi ind på skibet og finder os til rette i vores kahytter. Om aftenen får vi serveret velkomstmiddag i skibets restaurant. 

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

Den hyggelige havneby Split.

Den hyggelige havneby Split.

2. dag: Omis og Pucisca 

I dag besøger vi den lille by Omis, som ligger ved deltaet af Cetinafloden. Vi går i samlet flok ned til floden og går ombord i nogle små både, som tager os et smuk sejltur op ad Centinafloden. Vi holder en lille pause ved et hyggeligt traktørsted og returnerer til Omis, hvor der vil være lidt tid på egen hånd, inden vi returnerer til MS summer i små både. 

Efter frokost er det tid til feriens første svømmestop, hvor du fra skibets badeplatform kan nyde en dukkert i det krystalklare vand. Der vil typisk være et par timers svømmestop daglig, hvor du kan nyde solen på dækket, kombineret med skønne svømmeture ved skibet. 

Vi sejler videre til den hyggelige havneby Pucisca, som ligger på øen Brac, og hvor vi ligger natten over. Den lille by er kendetegnet ved den klassiske middelhavsarkitektur med kalksten, som vi blandt andet kender det fra Det Hvide Hus i Washington og ikke mindst parlamentet i Wien. I byen er der mulighed for at finde en god middag på en af de lokale tavernaer. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Havnefronten i byen Pucisca.

Havnefronten i byen Pucisca.

3. dag: Brac og Hvar

Fra morgenstunden sejler vi mod Bol på modsatte side af øen Brac, der måske er bedst kendt for sin lækre strand Zlatni Rat. Stranden er flere gange blevet kåret til en af Europas smukkeste. Nyd formiddagskaffen på det dejlige soldæk, mens vi sejler. Vi ankommer til Bol sidst på formiddagen, og vil man gerne have en dukkert, kan man gå langs promenaden til stranden. Ellers er der et par timer til rådighed i den utrolig chamerende lille havneby. 

Vi spiser frokost ombord på skibet og fortsætter sejladsen mod Hvar, som - udover at være kåret til Europas bedste ø af rejsemagasinet Condé Nast - er så heldige at have byen af samme navn, der er en af Kroatiens absolut smukkeste. Her tager vi på  en lille byvandring i selskab med vores rejseleder, som fortæller os om livet på øen og dyrkning af lavendel. Hvar er nemlig også kendt som Lavendeløen på grund af de mange lavendelmarker. Om aftenen kan du gå på jagt efter en god restaurant i den smukke by. Rejselederen kommer gerne med gode tips til spisesteder.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Udsigt over hovedbyen Hvar.

Udsigt over hovedbyen Hvar.

4. dag: Vis

Vi starter dagen med at sejle til Vis, hvor vi sammen med rejselederen går en tur langs havnen. Vis er en af de øer, der fra omkring 2. Verdenskrig og frem til 1995 var under Titos styre og blev brugt som militærbase for hans hær. Øens militære status har betydet, at den har været forskånet turismen, hvorfor Vis i dag endnu fremstår som en uspoleret perle. 

Efter nogle timer på Vis, returnerer vi til skibet og fortsætter dagens sejlads. Frokost ombord og dagens svømmestop ligger smukt med udsigt til Øen Korcula, hvor vi sidst på dagen ankommer til Vela Luka, som er en meget lokal by med nogle hyggelige spisesteder. Skibet ligger natten over i Vela Luka. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Rendyrket idyl på Vis.

Rendyrket idyl på Vis.

5. dag: Korcula 

Fra morgenstunden sejler vi videre på vores eventyr. Der bliver tid til svømmestop, mens kokken forbereder den lækre frokost ombord. Først på eftermiddagen ankommer vi til Korcula, som er navnet på både halvøen og den største by på øen, som ligger højt hævet, omgivet af tykke bymure fra 1200-tallet.

Vi tager på byvandring og ser nærmere på Korcula. Der er mange imponerende bygninger, men den mest spektakulære og vigtige er Skt. Markus-katedralen, der kan dateres helt tilbage til år 1200. I byen hævder man stolt, at det var her Marco Polo blev født den 15. september 1254, da byen var under venetiansk styre. Mange mener dog, at Marco Polo blev født i Venedig. Hvor om alting er, så holder Korcula fast og skilter gerne med det. Om aftenen kan du gå en tur i Korcula og finde en god restaurant til aftenens middag. I Korcula finder et fint udbud af dejlige restauranter af høj kvalitet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Korcula, hvor man stolt hævder, at Marco Polo blev født.

Korcula, hvor man stolt hævder, at Marco Polo blev født.

6. dag: Nationalparken Mljet

Kursen er i dag sat mod øen Mljet, hvortil vi ankommer efter frokosten. Mljet er den sydligste af de dalmatiske øer, som også  kaldes den grønne ø, da størstedelen af øens knap 98km2 er dækket af skov og planter, heriblandt aleppofyr, som er særligt karakteristisk for middelhavsområdet, og hvis saft er en vigtig smagsgiver i den græske vin Retsina. Vi går i land og besøger Mljet Nationalpark. Her finder man de to smukke, forbundne saltsøer ved navn Veliko Jezero og Malo Jezero, hvilket betyder store sø og lille sø. Midt i Veliko Jezero ligger øen Skt. Marija, der huser et benediktinerkloster fra 1200-tallet. Rundt om søerne er der gode vandrestier, og der er også mulighed for at leje cykler til rimelige priser. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Mljet Nationalpark.

Mljet Nationalpark.

7. dag: Dubrovnik 

Endnu et højdepunkt venter forude. Vi har sat kursen mod Gruz-havnen i Dubrovnik, der også er endemålet for vores krydstogt. At komme til Dubrovnik fra søsiden er noget ganske særligt, og vi nyder morgenmaden ombord på skibet, mens vi nærmer os Dubrovnik.

Om eftermiddagen tager vi på en historisk byvandring ind bag bymurene, hvor vi ser nærmere på den gamle bydel, Stari Grad, der kan dateres til det 7. århundrede. Biler er ikke tilladt her, så der er intet, der forstyrrer, når vi går rundt mellem bygningerne fra gotikken, renæssancen og barokken. Middagen er for egen regning, men der findes masser af dejlige spisesteder i den gamle bydel, og rejselederen arrangerer gerne en fælles afskedsmiddag for dem, der har lyst.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Dejlige Dubrovnik.

Dejlige Dubrovnik.

8. dag: Dubrovnik

Det er blevet tid til at sige farvel og på gensyn til det smukke Adriaterhav, vores dejlige skib og den rare besætning. Om formiddagen flyver vi direkte til København med SAS og lander efter frokost i København. 

Inkluhderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

MS Summer ****
VisSkjul

Glæd dig til at sejle med dette familieejede skib, der blev søsat i sommeren 2019. På MS Summer finder du bar/restaurant med runde borde samt udendørs opholdsrum med sofarækker på det øvre dæk. Desuden findes der et dejligt soldæk med solstole samt en jacuzzi (opvarmet), der kan benyttes under sejlads. Skibet har en fin badeplatform, som giver god mulighed for at svømme i Adriaterhavet.

Måltider

I restauranten på skibets øvre dæk kan vi se frem til en god, varieret morgenbuffet, hvor du kan bestille æg og bacon efter ønske hos kokken. Til frokost bliver der serveret en treretters menu, som består af kroatiske retter, hvor man bl.a. spiser masser af fisk. Der bliver stillet mineralvand på bordene i forbindelse med måltiderne.

Kahytter

MS Summer har plads til bare 36 passagerer, fordelt i 18 kahytter på det nedre dæk samt hoveddækket. 

Prisen inkluderer ophold i delt dobbeltkahyt på det nedre dæk.

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Dobbeltkahyt på hoveddæk
 • Større dobbeltkahyt på hoveddæk
 • Enekahyt på nedre dæk
 • Enekayt på hoveddæk

Dobbelt- og enekahytter på nedre dæk

Kahytter på cirka 9-11 m2 med aircondition, sikkerhedsboks, tv, opbevaringsplads samt eget badeværelse. Enekahytterne har dobbeltseng, og dobbeltkahytterne har enten dobbeltseng eller to enkeltsenge. Ved bestilling vælges sengetype. Der bliver skiftet håndklæder hver anden dag og sengetøj en gang om ugen. Du får et ekstra badehåndklæde udleveret til benyttelse på soldækket og ved badestop. Kahytterne på det nedre dæk har to koøjer, som ikke kan åbnes.

Dobbelt- og enekahytter på hoveddæk

Kahytter på cirka 9-11 m2 med aircondition, sikkerhedsboks, tv, opbevaringsplads samt eget badeværelse. Enekahytterne har dobbeltseng, og dobbeltkahytterne har enten dobbeltseng eller to enkeltsenge. Ved bestilling vælges sengetype. Der bliver skiftet håndklæder hver anden dag og sengetøj en gang om ugen. Du får et ekstra badehåndklæde udleveret til benyttelse på soldækket og ved badestop. Kahytterne på hoveddækket har et vindue, som kan åbnes, samt udgang til skibets svalegang.

Større dobbeltkahyt på hoveddæk

Kahyt på cirka 14 m2 med aircondition, sikkerhedsboks, tv, opbevaringsplads samt eget badeværelse. I denne kahyt findes der en dobbeltseng og en enkeltseng samt to vinduer, der ikke kan åbnes, og udgang til skibets svalegang. Der bliver skiftet håndklæder hver anden dag og sengetøj en gang om ugen. Du får et ekstra badehåndklæde udleveret til benyttelse på soldækket og ved badestop.

Bemærk:  Sejlads langs Adriaterhavet er blevet en populær rejseform, og derfor kan der i perioder også være mange skibe i havnene. Ved mange havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at man skal gå fra skib til skib for at komme i land. Landgangen er på ingen måde egnet til dig, som ikke kan tage et længere skridt fra skib til skib. Ved flere havneanløb vil vi også blive fragtet i land i mindre gummibåde, og vi gør derfor opmærksom på, at du skal være særdeles selvhjulpen for at komme til og fra skibet.

Da skibene ligger i forlængelse af hinanden i havnene, vil du heller ikke have nogen udsigt fra din kahyt eller fra dækket, når man ligger til om aftenen i byerne. 
 

MS Summer.
MS Summer.
Restauranten på MS Summer.
Restauranten på MS Summer.
Eksempel på dobbeltkahyt med dobbeltseng på MS Summer.
Eksempel på dobbeltkahyt med dobbeltseng på MS Summer.
Eksempel på dobbeltkahyt med enkeltsenge på MS Summer.
Eksempel på dobbeltkahyt med enkeltsenge på MS Summer.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Værd at vide om dit krydstogt i Adriaterhavet

Ankomst til skibet    

Der vil altid være en rejseleder med fra Vitus Rejser, enten fra lufthavnen i Split eller hele vejen fra Københavns Lufthavn. Ved ankomst til skibet bringes din kuffert til kahytten, mens vi går til en lokal restaurant og på byvandring i Split. Husk at notere kahytsnummer på kufferten ved ankomst til skibet.

Besætningen

Skibets besætning bliver introduceret den første aften ombord, hvor der også vil være gennemgang af sikkerheden på skibet. Udover kaptajnen består besætningen af et par matroser, en kok og køkkenpersonale, rengøringspersonale og en bartender/tjener. 

Bar og restaurant ombord

I restauranten på skibets øvre dæk kan vi se frem til en god, varieret morgenbuffet med kolde og varme retter samt kaffe/te. Til frokost bliver der serveret en 3-retters menu. Der bliver stillet mineralvand på bordene i forbindelse med måltiderne. Vi sidder ved store, runde borde med cirka otte pladser per bord. Før og efter måltiderne kan vi tage ophold i sofarækkerne på det overdækkede agterdæk eller slappe af på soldækkets liggestole. Allergener eller særlige ønsker til måltiderne skal noteres ved bestilling af rejsen eller senest 14 dage før afrejse.

Drikkevarer

Man bør ikke drikke vandet fra hanerne. Mineralvand kan hentes i dispenseren, som er til fri afbenyttelse, og fyldes på flasker. Skibet tilbyder alle former for drikkevarer til rimelige priser, men det er ofte billigere at købe vin på de lokale restauranter. Køber man en flaske vin på skibet uden at drikke det hele, kan man bede tjeneren gemme resten af vinen til de følgende dage. Det er ikke tilladt at medbringe egne drikkevarer på skibet. Der afregnes for drikkevarer (kontant betaling) efter krydstogtet.

Drikkepenge

Vitus Rejser har inkluderet obligatoriske drikkepenge på skibet, som bl.a. dækker kuffertservice ved ind- og udskibning. 
Ønsker man at påskønne en dygtig indsats fra tjenere, lokalguider eller skibets besætning, vil dette altid være værdsat, men det forventes ikke. På rejsens sidste dag findes der en konvolut i hver kahyt, så man diskret kan efterlade evt. drikkepenge, som bliver delt ligeligt mellem skibets besætning.

Elektricitet

Skibet har 220 volt. Det er ikke tilladt at anvende elkogere. 

Forbehold for ændring af rute

Kaptajnen kan beslutte at ændre ruten efter de aktuelle vejrforhold af hensyn til gæsternes ve og vel, da mindre skibe er særligt følsomme overfor bølgegang.Desuden kan havnemyndighederne anvise andre besøgstidspunkter eller alternative havne, som kaptajnen er nødt til at rette sig efter. Det betyder at der kan opstå ændringer i dagsprogrammets rækkefølge eller ruten kan blive omlagt.

I tilfælde af ændringer vil rejselederen forklare årsagen, og vi beder om jeres fulde forståelse for, at omstændigheder uden for vores indflydelse kan forårsage ændringer af den planlagte rute.

Internet og telefoni

WiFi er tilgængeligt på skibet og er gratis. Der kan være huller i internetdækningen på ruten på grund af manglende mastedækning. Priserne for at bruge mobiltelefon og mobildata i udlandet er gennem de senere år blevet mere og mere fornuftige. Vi opfordrer dog til, at du hjemmefra undersøger hvilke takster, der gælder for dit mobilabonnement/selskab. Hvis du er usikker på priserne, er det altid en god idé at slå dataroaming fra på din telefon. 

Paskontrol

Der skal beregnes tid til at gå gennem paskontrollen i lufthavnen, da Kroatien ikke er med i Schengen-aftalen. Vi gør desuden opmærksom på, at ingen sider i passet samt indersiden af omslaget må være beskadiget ved f.eks. at være iturevet eller på anden vis ødelagt, da man derved risikerer at blive afvist ved indrejse. På skibet bliver vores pas indleveret og registreret.

Valuta

I Kroatien anvendes kuna og det er nemt at regne valutakursen ud, da en kroatisk kuna er cirka det samme som en dansk krone. Mange steder kan der betales med euro. Desuden kan der som regel betales med kreditkort på restauranter, men i butikker tages der kun imod kontantbetaling, så det er vigtigt at huske kontanter.  Rejselederen orienterer om muligheder for veksling af penge samt hæveautomater. Der kan ikke veksles eller hæves penge ombord. Den samlede barregning betales kontant i kuna efter krydstogtet. Der kan ikke betales ved kreditkort ombord.

Udflugts- og transferbusser    

På vores flyrejser benytter vi os at lokale vognmænd og chauffører, der er lokalkendte på rejsemålet. Bussernes standard kan variere, og der er ikke altid toilet i bussen.