Nyt 4-stjernet deluxe-skib

Skærgårdskrydstogt i Adriaterhavet

Krydstogter
8 Dage

På strækningen fra Split til Dubrovnik findes en af Europas smukkeste kyststrækninger, som vi oplever på dette unikke krydstogt i Kroatiens skærgård. Undervejs besøger vi charmerende havnebyer, sejler ind i Den Blå Grotte og ser betagende natur i Mljet Nationalpark.

Den friske havluft, en badetur i det krystalklare vand, duften af cypresser og rosmarin og spadsereture gennem gamle middelalderbyer. I Kroatiens skærgård venter smuk natur og hundredevis af småøer, og på dette krydstogt får du den perfekte kombination af badeferie og store natur- og kulturoplevelser. Vi lægger til i en ny havn hver dag og tager på spændende byvandringer, og...

På strækningen fra Split til Dubrovnik findes en af Europas smukkeste kyststrækninger, som vi oplever på dette unikke krydstogt i Kroatiens skærgård. Undervejs besøger vi charmerende havnebyer, sejler ind i Den Blå Grotte og ser betagende natur i Mljet Nationalpark.

Den friske havluft, en badetur i det krystalklare vand, duften af cypresser og rosmarin og spadsereture gennem gamle middelalderbyer. I Kroatiens skærgård venter smuk natur og hundredevis af småøer, og på dette krydstogt får du den perfekte kombination af badeferie og store natur- og kulturoplevelser. Vi lægger til i en ny havn hver dag og tager på spændende byvandringer, og undervejs besøger vi blandt andet billedskønne strande og den smukke Mljet Nationalpark.

Vi sejler med det lækre minikrydstogtskib MS Summer, som stævner ud på sin jomfrusejlads i sommeren 2019. Det 4-stjernede skib har kun 18 kahytter, og Vitus Rejser har naturligvis booket dem alle, så vi har hele skibet for os selv. Ombord er der en hyggelig og intim stemning, og her finder man alt, man kan ønske sig. Det lille manøvredygtige skib er desuden bygget med henblik på at kunne sejle mellem de mange øer og kan af samme årsag lægge til i havne, som de store skibe ikke kan komme til. Glæd dig til otte dejlige dage i godt selskab ved Kroatiens smukke kyst. Vi har inkluderet alle morgenmåltider og frokoster, samt et par hyggelige middage. 

kort over Kroatien -Sskærgårdskrydstogt

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på øvre dæk med dobbeltseng
1.400,-
Enekahyt på nedre dæk
5.000,-
Enekahyt på øvre dæk
7.800,-
Afbestillingsforsikring
790,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Split/Dubrovnik t/r 
 • Alle skatter og afgifter
 • 7 nætter på MS Summer****
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag) 
 • 7 x frokost (1.-7. dag) 
 • 2 x middag (1. og 7. dag)
 • Byvandring i Split med lokalguide
 • Besøg på Omis
 • Besøg i Bol og på stranden Zlatni Rat
 • Byvandring i Hvar med lokalguide
 • Besøg i Den Blå Grotte
 • Byvandring i Vis 
 • Byvandring i Korcula med lokalguide 
 • Besøg i Mljet Nationalpark, inkl. entré 
 • Byrundtur i Dubrovnik med lokalguide
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dagsprogram

1. dag: Split

Vi flyver med SAS direkte til Split, hvor vi nyder en let frokost på en lokal restaurant, mens vi får anledning til at hilse rigtigt på hinanden. Efter frokosten tjekker vi ind på skibet og finder os til rette i vores kahytter. Om aftenen får vi serveret velkomstmiddag i skibets restaurant. 

Inkluderede måltider: Frokost, middag.

Den hyggelige havneby Split.

Den hyggelige havneby Split.

2. dag: Split, Omis og Pucisca 

Om formiddagen udforsker vi Split, der er Kroatiens næststørste by med cirka 170.000 indbyggere. Ifølge legenden var den romerske kejser Diokletian den første indbygger i byen, og han byggede sin borg her omkring år 300 e.Kr. Da kejseren abdicerede, fortrak han til sit 30.000m² store palads. Ruinerne er på UNESCOs liste over Verdenskulturarv og ligger spredt ud over den gamle bydel, der nærmest er bygget ind i ruinerne. Paladset var omgivet af to meter tykke og 20 meter høje mure, som stadig er fint bevarede flere steder.

Vi starter vores byvandring på havnepromenaden og bevæger os gennem et kludetæppe af smalle gyder og stræder. Vi ser resterne af ruinerne og mærker stemningen i byen. Efter byvandringen vil der være lidt tid på egen hånd, inden vi nyder frokosten ombord med Split i baggrunden og Adriaterhavet omkring os. Efter frokost er det tid til ugens første svømmestop, hvor du fra skibets badebro kan nyde en dukkert i det krystalklare vand. Skibet er udstyret med et par fine badebroer, så alle kan være med. Om eftermiddagen har vi et kort stop ved Omis, som ligger ved deltaet af Cetina-floden. Vi sejler videre til den hyggelige havneby Pucisca, som ligger på øen Brac, og hvor vi ligger natten over. Den lille by er kendetegnet ved den klassiske middelhavsarkitektur med kalksten, som vi blandt andet kender det fra Det Hvide Hus i Washington og ikke mindst parlamentet i Wien. I byen er der masser af muligheder for at finde en god middag på en af de lokale tavernaer. Rejselederen arrangerer fælles middag i byen, for dem som har lyst. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Havnefronten i byen Pucisca.

Havnefronten i byen Pucisca.

3. dag: Bol og Hvar

Fra morgenstunden sejler vi mod Bol og øen Brac, der måske er bedst kendt for sin lækre strand Zlatni Rat, og som ofte er blevet kåret til en af Europas smukkeste strande. Nyd formiddagskaffen på det dejlige soldæk mens vi sejler. Vi ankommer sidst på formiddagen i god tid til en tur på stranden, og hvis man ikke er til strandliv, kan vi anbefale en kold øl i Bol, inden vi spiser frokost ombord på skibet. Vi fortsætter sejladsen mod Hvar, som - udover at være den mest solbeskinnede ø i Kroatien - er så heldige at have byen af samme navn, der er en af Kroatiens absolut smukkeste. Vi tager på byvandring i selskab med en lokalguide, som fortæller os om livet på øen og dyrkning af lavendel. Hvar er nemlig også kendt som Lavendeløen på grund af de mange lavendelmarker. Om aftenen kan du gå på jagt efter en god restaurant i den smukke by. Rejselederen kommer gerne med gode tips til spisesteder.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Den lækre og populære strand Zlatni Rat på øen Bol.

Den lækre og populære strand Zlatni Rat på øen Bol.

4. dag: Den Blå Grotte og Vis 

Vi sejler fra Hvar allerede fra morgenstunden, og dagens første mål er Den Blå Grotte, som kun kan nås fra vandsiden. Der er et hel unikt lys i grotten, som dannes, når sollyset bryder igennem en undervandsindgang. Vi tager forbehold for, at besøget ikke kan gennemføres, hvis der er for meget bølgegang på dagen. Sejturen går videre til Øen Vis, som er en af de øer, der fra omkring 2. Verdenskrig og frem til 1995 var under Titos styre og blev brugt som militærbase for hans hær. Øens militære status har betydet, at den har været forskånet turismen, hvorfor Vis i dag endnu fremstår som en uspoleret perle. Vores rejseleder viser os byen, og om aftenen har du mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Et besøg i Den Blå Grotte er en magisk oplevelse.

Et besøg i Den Blå Grotte er en magisk oplevelse.

5. dag: Korcula 

Fra morgenstunden sejler vi videre på vores eventyr. Der bliver tid til svømmestop, mens kokken forbereder den lækre frokost ombord. Først på eftermiddagen ankommer til Korcula, som er navnet på både halvøen og den største by på øen, som ligger højt hævet, omgivet af tykke bymure fra 1200-tallet. Vi tager på byvandring og ser nærmere på Korcula. Der er mange imponerende bygninger, men den mest spektakulære og vigtige er Skt. Markus-katedralen, der kan dateres helt tilbage til år 1200. I byen hævder man stolt, at det var her Marco Polo blev født den 15. september 1254, da byen var under venetiansk styre. Mange mener dog, at Marco Polo blev født i Venedig. Hvor om alting er, så holder Korcula fast og skilter gerne med det. Om aftenen kan du gå en tur i Korcula og finde en god
restaurant til aftenens middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Korcula.

Korcula.

6. dag: Nationalparken Mljet

Kursen er i dag sat mod øen Mljet, som er den sydligste af de dalmatiske øer. Mljet kaldes også den grønne ø, da størstedelen af øens knap 98km² er dækket af skov og planter, heriblandt aleppofyr, som er særligt karakteristisk for middelhavsområdet, og hvis saft er en vigtig smagsgiver i den græske vin Retsina. Vi går i land og besøger Mljet Nationalpark. Her finder man de to smukke, forbundne saltsøer ved navn Veliko Jezero og Malo Jezero, hvilket betyder store sø og lille sø. Midt i Veliko Jezero ligger øen Skt. Marija, der huser et benediktinerkloster fra 1200-tallet. Rundt om søerne er der gode vandrestier, og vores rejseleder tager os med på eventyr. Vi forlader parken og returnerer til skibet omkring frokosttid. Vi nyder frokosten ombord, og om eftermiddagen er der god tid til at nyde solen på dækket eller en god bog i skyggen. Vi bliver liggende i Mljet natten over, og om aftenen bliver der dækket op i restauranten til fest. Vi er inviteret til kaptajnens middag, og der vil være en lille overraskelse undervejs.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Mljet Nationalpark.

Mljet Nationalpark.

7. dag: Dubrovnik 

Endnu et højdepunkt venter forude. Vi har sat kursen mod Dubrovnik, som også er endemålet for vores krydstogt. At komme til Dubrovnik fra søsiden er noget ganske særligt, vi nyder frokosten, mens vi nærmer os Dubrovnik. Vi lægger til tæt på den gamle by, og her tager vores rejseleder os med på en historisk byvandring ind bag bymurene, hvor vi ser nærmere på den gamle bydel, Stari Grad, der kan dateres til det 7. århundrede. Biler er ikke tilladt her, så der er intet, der forstyrrer, når vi går rundt mellem bygningerne fra gotikken, renæssancen og barokken. Om aftenen arrangerer rejselederen en fælles afskedsmiddag, for dem der har lyst. Ellers findes der masser af dejlige spisesteder i den gamle bydel.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Dejlige Dubrovnik.

Dejlige Dubrovnik.

8. dag: Dubrovnik

Det er blevet tid til at sige farvel og på gensyn til det smukke Adriaterhav, vores dejlige skib og den rare besætning. Vi flyver med Norwegian direkte fra Dubrovnik til København.

Afrejse 3/8: Vi flyver med SAS fra Dubrovnik til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

 

Hotelinformation

MS Summer ****
VisSkjul

Helt nybygget skib, som bliver søsat til sommeren 2019. På MS Summer finder du restaurant, bar og et dejligt soldæk med jacuzzi. Skibet har en fin badebro, som giver god mulighed for at svømme i Adriaterhavet.

Kahytter

Skibet har plads til bare 36 passagerer, fordelt i 18 kahytter på det nedre og det øvre dæk. Kahytterne på det nedre dæk (ca. 9-11 m2) har to koøjer, som ikke kan åbnes. Kahytterne på det øvre dæk (ca. 8-9 m2) har et stort vindue, der kan åbnes. Desuden findes der en større kahyt på det øvre dæk (ca. 14 m2) med dobbeltseng, enkeltseng og to vinduer.

Alle kahytter har klædeskab, aircondition og moderne ventilation, sikkerhedsboks, tv og badeværelse. Enekahytterne har dobbeltseng og dobbeltkahytterne har enten dobbeltseng eller to enkeltsenge. Ved bestilling vælges sengetype. Prisen inkluderer ophold i delt dobbeltkahyt på det nedre dæk. I kahytterne bliver der skiftet håndklæder hver anden dag og sengetøj en gang om ugen.