Krydstogt med ekspeditions- skib

De Britiske Øer · Ekspeditionskrydstogt med Hurtigruten · 2024

Krydstogter
13 Dage

Helt unikt krydstogt til de britiske øer fra Isles of Scilly ud for Cornwall i syd til Hebriderne og Orkneyøerne i nord. Oplev de smukke kyster, øsamfund og charmerende byer i både Irland, Nordirland, Wales og Isle of Man. Med Hurtigrutens små ekspeditions-speedbåde går vi i land på uberørte kyster og svært tilgængelige øer. Rammen om hele rejsen er det flotte skib MS Maud, hvor alle måltider samt drikkepakke er inkluderet i rejsens pris.

Hurtigrutens ekspeditionskrydstogter byder på en ganske enestående rejseoplevelse. Det flotte skib MS Maud, der tidligere var flagskib på rederiets berømte rundrejse langs den norske kyst, er stort...

Helt unikt krydstogt til de britiske øer fra Isles of Scilly ud for Cornwall i syd til Hebriderne og Orkneyøerne i nord. Oplev de smukke kyster, øsamfund og charmerende byer i både Irland, Nordirland, Wales og Isle of Man. Med Hurtigrutens små ekspeditions-speedbåde går vi i land på uberørte kyster og svært tilgængelige øer. Rammen om hele rejsen er det flotte skib MS Maud, hvor alle måltider samt drikkepakke er inkluderet i rejsens pris.

Hurtigrutens ekspeditionskrydstogter byder på en ganske enestående rejseoplevelse. Det flotte skib MS Maud, der tidligere var flagskib på rederiets berømte rundrejse langs den norske kyst, er stort nok til at byde på masser af muligheder og komfort ombord, men ikke større, end at vi kan lægge til, hvor andre krydstogtskibe ikke kan.

Med sin uformelle og personlige atmosfære danner skibet den perfekte ramme om store naturoplevelser på de britiske øer. Undervejs besøger vi Hebriderne, Orkneyøerne, Isle of Man, Isles of Scilly samt både Irland, Nordirland og den engelske sydkyst. Vitus Rejser har egen rejseleder med på hele rejsen og arrangerer byvandringer i mange af de byer, hvor vi lægger til. Derudover er der et engelsktalende ekspeditionsteam ombord på skibet, og på flere af øerne tager vi på vandretur med lokale, engelsktalende guider sammen med skibets øvrige gæster.

MS Maud har også egne ekspeditionsbåde, som er mindre både, der bruges til landgang på mere utilgængelige steder såsom ubeboede øer og uberørte kyster - blandt andet på De Ydre Hebrider. 

Alle udflugterne nævnt i programmet er inkluderet, og undervejs kan vi nyde alle måltider i to af skibets restauranter, hvor også drikkevarer er inkluderet.

Bemærk: Generelt kræver et ekspeditionskrydstogt mere fysisk aktivitet end et almindeligt krydstogt. Der kan til turene med ekspeditionsbådene lånes udstyr som støvler og vandrestave ombord, og der udleveres vind- og vandtæt jakke, som kan tages med hjem efter rejsen. Læs mere under "Praktiske oplysninger" her på siden.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Udvendig dobbeltkahyt med begrænset sigt kategori J og L · Afr. 26/4
1.400,-
Udvendig dobbeltkahyt med begrænset sigt kategori J og L · Afr. 1/6
1.500,-
Udvendig dobbeltkahyt med fri sigt kategori N og O · Afr. 26/4
3.000,-
Udvendig dobbeltkahyt med fri sigt kategori N og O · Afr. 1/6
3.500,-
Udvendig dobbeltkahyt med fri sigt på øvre dæk kategori P og U · Afr. 26/4
4.500,-
Udvendig dobbeltkahyt med fri sigt på øvre dæk kategori P og U · Afr. 1/6
4.900,-
Indvendig dobbeltkahyt som enekahyt · Afr. 26/4
7.000,-
Indvendig dobbeltkahyt som enekahyt · Afr. 1/6
7.500,-
Udvendig dobbeltkahyt med begrænset sigt kategori J og L som enekahyt · Afr. 26/4
9.000,-
Udvendig dobbeltkahyt med begrænset sigt kategori J og L som enekahyt · Afr. 1/6
9.500,-
Udvendig dobbeltkahyt med fri sigt kategori N og O som enekahyt · Afr. 26/4
11.250,-
Udvendig dobbeltkahyt med fri sigt kategori N og O som enekahyt · Afr. 1/6
12.500,-
Udvendig dobbeltkahyt med fri sigt på øvre dæk kategori P og U som enekahyt · Afr. 26/4
13.250,-
Udvendig dobbeltkahyt med fri sigt på øvre dæk kategori P og U som enekahyt · Afr. 1/6
14.250,-
Afbestillingsforsikring
1.600,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

  • Fly København-London t/r
  • Alle skatter og afgifter, ca. kr. 547,-
  • Transfer lufthavn-skib t/r
  • 12 nætter ombord på Hurtigrutens skib MS Maud****
  • 12 x morgenmad (2.-13. dag)
  • 11 x frokost (2. -12. dag)
  • 12 x middag (1. -12. dag)
  • Drikkevarer (vin, øl, vand, sodavand) til frokost og middage på skibet 
  • Te, kaffe og vand udenfor de faste måltider samt lette måltider såsom snacks og sandwich ombord
  • Byvandring i Fishguard og bustur til St. Davids
  • Byvandring i Belfast excl. lokaltransport
  • Landgang med skibets ekspeditionsbåde på De Ydre Hebrider
  • Byvandring i Kirkwall
  • Vandretur til Lews Castle
  • Kystvandring ved Isle of Islay
  • Byvandring i Douglas 
  • Byvandring i Waterford
  • Besøg på Isles of Scilly
  • Byvandring i Dartmouth
  • Ekspeditionsteam ombord
  • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Vær dog opmærksom på, at de fleste arrangementer i land foregår til fods og at der til landgang med skibets ekspeditionsbåde kræves en vis fysisk aktivitet. 
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Udrejse og Dover

Med Norwegian flyver vi fra København til London, hvor vores egen bus holder klar for at køre os til Dover og skibet. Vi er fremme i Dover allerede omkring middagstid, og der bliver tid til at se lidt nærmere på den spændende og smukt beliggende havneby. Dover er særligt kendt for sine hvide klinter og grønne bakker, der sammen med strandene og den flotte promenade skaber en helt speciel atmosfære.

Om eftermiddagen bruger vi lidt tid på at lære skibet at kende og hilse på Hurtigrutens ekspeditionsteam, som er med på hele rejsen. Sammen med Vitus Rejsers egen rejseleder er det ekspeditionsteamet, som er vores værter ombord, og de er altid behjælpelige, hvis der opstår spørgsmål. Teamet laver også oplæg og foredrag på engelsk undervejs.

Om aftenen kan vi sætte os til rette i en af skibets restauranter og nyde rejsen første måltid, mens vi sætter kursen mod vest langs den engelske sydkyst.

Inkluderede måltider: Middag.

Middelalderslottet Dover Castle er Englands største slot og betegnes som Nøglen til England på grund af dets historiske vigtighed.

Middelalderslottet Dover Castle er Englands største slot og betegnes som Nøglen til England på grund af dets historiske vigtighed.

2. dag: Afslapning ombord

Mens vi sejler langs Englands sydlige kyster med kurs mod Wales, kan vi nyde en hel dag ombord på MS Maud. Skibet var indtil for få år siden flagskibet på Hurtigrutens klassiske rute langs den norske kyst, og med panoramasalon i to etager, stort observationsdæk, udendørs boblebade samt motionsrum og sauna med panoramavinduer er det er bygget specifikt til store naturoplevelser.

Skibet har også sit eget videnscenter, hvor der er mulighed for at lære meget mere om de destinationer, som besøges på rejsen. Her er der også mulighed for at få gode råd og vejledning fra skibet egen fotograf, som gerne deler ud af sin viden om, hvordan man fanger de bedste motiver af både dyreliv og landskaber.

På hele rejsen har vi helpension, som kan nydes i restauranterne Aune og Fredheim. Til måltiderne er skibets drikke inkluderet, ligesom der er kaffe og te ombord. 

Kort sagt byder livet på skibet på et utal af muligheder for både afslapning, aktiviteter, fordybelse og ikke mindst for at lade sig betage af naturen, kysterne og de smukke omgivelser.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Nyd solen og udsigten ombord på Hurtigrutens ekspeditionsskib MS Maud.

Nyd solen og udsigten ombord på Hurtigrutens ekspeditionsskib MS Maud.

3. dag: Wales, Fishguard og Storbritanniens mindste by

Denne dag byder på spændende oplevelser i Wales. Vi lægger til ved den lille, hyggelige by Fishguard, som egentligt er to byer. Lower Fishguard er den gamle landsby og havneby, som ligger direkte ved kysten, mens Main Town ligger ovenfor havnen og byder på flot udsigt over bugten og havet.

Med bus kører vi fra Fishguard til Storbritanniens mindste by St. Davids, som har fået sin bystatus på grund af den gamle katedral fra 1100-tallet. Her er blot 1.600 indbyggere, men et charmerende landsbymiljø og ikke mindst en utroligt smuk beliggenhed tæt på Wales vestligste punkt. Der er god tid til at nyde St. Davids, der er kendt for sine små butikker med kunst og kunsthåndværk samt adskillige hyggelige caféer.  

Vitus Rejsers rejseleder inviterer også på en lille vandretur til St. Non's Cliffs og den smukke Pembrokeshire kyststi, der byder på en helt fantastisk udsigt over klipperne og den forrevne kyst. Der er cirka 1,5 kilometer fra centrum af St. Davids og til kyststien, og der er mulighed for at tage turen helt i sit eget tempo og blot nyde Wales' kystlandskab.

Efter opholdet i St. Davids vender vi med bussen tilbage til Fishguard og MS Maud.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den smukke og gamle havn i Fishguard i Wales.

Den smukke og gamle havn i Fishguard i Wales.

4. dag: Nordirland – Belfast og Titanickvarteret

I løbet af natten er vi nået til Nordirland, hvor vi lægger til i hovedbyen Belfast. Her inviterer rejselederen på en spændende byrundtur med lokal transport og til fods. Vi tager bussen fra havnen til bycentrum, hvor vi ser nærmere på Belfasts flotte rådhus og mindesmærket for Titanics forlis i 1912. Herfra fortsætter vi til fods gennem gågaderne med den victorianske arkitektur, ser St. Anne's Katedral og det specielle Albert Memorial Clock, inden vi når floden Lagan, der snor sig gennem byen.  

Ved det store sluseanlæg krydser vi floden og kommer forbi lydskulpturen Soundyard, inden vi slutter af i Titanickvarteret. Her ligger det gamle skibsværft, hvor verdenshistoriens formodentligt mest omtalte skib blev bygget i 1912. Ved dokken, hvorfra Titanic blev søsat, er der bygget et topmoderne og utroligt flot museum, der fortæller historien om arbejdet på skibsværftet, skibet, livet ombord og selvfølgelig det tragiske forlis. På pladsen mellem dokken og museet kan vi følge Titanics rute fra søsætning og jubel i Belfast til den ulykkelige skæbne i Atlanterhavet.

Resten af opholdet i Belfast er til rådighed på egen hånd, og det er selvfølgelig helt oplagt at besøge Titanic Museet eller måske vende tilbage til centrum og fortsætte oplevelserne der. Med lokalbus kører vi tilbage til MS Maud, og når skibet forlader havnen, er det med kurs mod øgruppen Hebriderne.

Bemærk: Betaling for busbilletter i Belfast foregår med enten Visa eller Mastercard, hvor hver enkelt passager selv tjekker ind. Derfor er busbilletten ikke inkluderet, men betales individuelt. Vejledende pris pr. 2023 er 2,1 GBP pr vej. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Det imponerende rådhus i Belfast

Det imponerende rådhus i Belfast

5. dag: De ydre Hebrider – Kaptajnens valg

Når vi slår øjnene op, er vi kommet til Skotlands kyst og den fantastiske øgruppe Hebriderne, der udgør et helt øhav ud for kysten. De sydligste beboede øer i De Ydre Hebrider er Barra og Vatersay, og her er afsat en hel dag til at udforske naturen og dyrelivet.

Vores rejse med MS Maud er en ekspeditionsrejse, der bygger videre på de gamle traditioner med at rejse for at opdage og udforske. Derfor kan alt ske, og det er kaptajnen og skibets ekspeditionsteam, som beslutter præcist hvilke områder, vi skal se nærmere på i dag.

Skibet har egne ekspeditionsbåde med, som er mindre både, der kan komme ind i små bugter og ved strande, hvor det store skib ikke kan lægge til. Her bliver der mulighed for at gå i land - måske ved nogle af de helt små øer ud for kysten eller ved uberørte områder ved Barra og Vatersays forrevne klippelandskab. I dag er en dag, hvor vi er helt tæt på Hebridernes natur, og hvor alt kan ske.

Turene med ekspeditionsbådene er inkluderet i rejsens pris, og det er muligt at låne støvler, vandrestave og andet udstyr til de guidede landgangsture med ekspeditionsteamet. Derudover udleverer skibet også en vind- og vandtæt ekspeditionsjakke, som vi kan tage med os hjem efter rejsen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Med ekspeditionsbådene fra Hurtigrutens skib får man adgang til nye kyster.

Med ekspeditionsbådene fra Hurtigrutens skib får man adgang til nye kyster.

Dag 6: Orkneyøerne - Kirkwall - St. Magnus Katedral

I løbet af natten er vi sejlet videre mellem Hebriderne og den skotske vestkyst, og er nu nået til den nordlige øgruppe Orkneyøerne. Her lægger vi til i Kirkwall, som er Orkneys største by.

I vikingetiden hørte øerne nord Skotlands kyst under Norge, og de var vigtige stationer på handelsruten mellem Bergen og Dublin. I 1469 blev både Orkney- og Shetlandsøerne sat i pant af Christian I, da hans datter skulle giftes med den skotske konge. Panten blev aldrig indløst, og øerne blev formelt en del af Skotland i 1472. De mange år under Norge og Danmark har dog sat sine spor både i kultur, traditioner og sprog. Stadig i dag er der mange øboer, som føler sig tættere knyttet til Skandinavien end Skotland.

Med vores egen rejseleder tager vi på byvandring i Kirkwall og ser blandt andet St. Magnus Katedral, der er bygget i øens karakteristiske røde sandsten. Vi ser også nærmere på ruinerne af Jarlens Palads og besøger The Orkney Museum, som fortæller historien om øerne fra stenalderen og frem til i dag.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Skibets ekstraudflugt:

Udover byrundturen med Vitus Rejsers egen guide, tilbyder skibet også udflugter til enten den forhistoriske boplads Skara Brae eller til whiskydestilleriet Highland Park og de sydlige kyster. Udflugterne, der foregår på engelsk, kan bookes og betales ombord. Vær dog opmærksom på, at udflugterne kan være udsolgt.  

Kystlinje ved Orkney.

Kystlinje ved Orkney.

7. dag: Lewis and Harris – Stornoway

Vi er tilbage på Hebriderne og går i dag i land på Lewis and Harris, der er Skotlands største ø og den tredjestørste af De Britiske Øer. Skibet lægger til i hovedbyen Stornoway, og med en lokal, engelsktalende guide tager vi på en afslappet vandretur i byen. Her besøger vi blandt andet det smukke Lews Castle, som er bygget i nygotisk stil og i dag står smukt restaureret i sin oprindelige stil. Beliggenheden er ikke mindre imponerende med en flot udsigt over både Stornoway og Atlanterhavet.

Vi går også en tur på Stornoways strandpromenade, inden vi slutter af med et besøg på det moderne og spændende Museum nan Eilean, der fortæller om områdets fascinerende historie og livet på de ydre Hebrider.

Efter den guidede rundtur er der tid til at gå på opdagelse i byen eller måske udforske de naturskønne områder ved Gallows Hill og Lews Castle Grounds.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Skibets ekstraudflugt:

Hvis du hellere vil på bustur rundt på Lewis and Harris, tilbyder skibet en udflugt til vestkysten inkl. et besøg ved stencirklen Callanish Standing Stones og Gearrannan Blackhouse Village, som er en rekonstrueret bosættelse, der viser hvordan mennesker og dyr levede tæt sammen i øernes traditionelle bebyggelser. Udflugten, der foregår på engelsk, kan bookes og betales ombord. Vær dog opmærksom på, at udflugten kan være udsolgt.  

Lews Castle i Stornoway på øen Lewis and Harris i Hebriderne.

Lews Castle i Stornoway på øen Lewis and Harris i Hebriderne.

8. dag: Islay – Whisky og natur

Øen Islay er verdensberømt blandt alle elskere af skotsk single malt whisky. Her ligger adskillige af de kendte destillerier, hvor de gyldne dråber har en særligt kompleks smag – ofte med noter af tørv, tang og røg. Men whisky er langt fra den eneste gode grund til at besøge Islay. Her er nemlig også smukke sandstrande, et rigt fugleliv med mere end 200 arter samt en fascinerende og mytisk historie om de gamle bosættelser.

Her tager vi på en lille vandring og ser nærmere på både Port Ellen og den smukke natur langs kysten. Der bliver selvfølgelig også mulighed for at besøge et af øens destillerier og måske nyde en smagsprøve. Det siges, at smagen i hver dråbe er et koncentrat af den natur, som whiskyen er lavet i.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Et af de mange whiskydestillerier, der ligger på Islay i nærheden af Port Ellen.

Et af de mange whiskydestillerier, der ligger på Islay i nærheden af Port Ellen.

9. dag: Gådefulde Isle of Man

Isle of Man midt i Det Irske Hav er en helt unik ø med selvstyre, som er kronbesiddelse under den britiske trone. Øen har sin helt egen kultur og sit eget sprog, manx, som er sidestillet med engelsk.

Vi lægger til i hovedbyen Douglas, og her inviterer rejselederen på en byvandring, der tager os langs strandpromenaden med sin smukke blomsterudsmykning, forbi det historiske Teater Gaiety, koncertsalen Villa Marina og til øens nationalmuseum Manx Museum, der giver et spændende indblik i øens historie og kultur.  

I Douglas er der også mulighed for at tage en tur langs strandpromenaden med en af verdens sidste hestesporvogne. Er du mere til røg og damp, kan du tage en tur med Isle of Man Steam Railway, som kører fra Douglas til Port Erin langs øens sydlige kyster. Linjen blev åbnet i 1874 og kører fortsat med historiske lokomotiver og vogne. Rejselederen er gerne behjælpelig med at booke billetter til turen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Promenaden i Douglas, hovedstaden på Isle of Man, inviterer til en slentretur.

Promenaden i Douglas, hovedstaden på Isle of Man, inviterer til en slentretur.

10. dag: Waterford – Irlands ældste by

Ganske som de gamle vikinger i 914 sejler vi op ad floderne Barrow og Suir, hvor vi lægger til og går fra borde i Irlands ældste by Waterford. Det var netop vikingerne, som grundlagde byen i 914, fordi beliggenheden var perfekt. Her er en god, naturlig beskyttet havn, et vadested over floden Suir, frugtbare omgivelser og en fantastisk placering for handelsruter.

Vi går på opdagelse i den gamle, hyggelige by og følger vikingernes spor i den såkaldte "Vikingetrekant", der engang var omgivet af tykke mure. Her ser vi blandt andet katedralen, biskoppens palæ og Reginald's Tower, der er en af Irlands ældste bygninger og i dag byens vikingemuseum. Waterford er også kendt for sin kunstneriske og farverige udsmykning af de gamle huse, og der bliver selvfølgelig også god tid på egen hånd til at nyde byens atmosfære, de fremragende museer og de gode shoppingmuligheder.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Verdens ældste fungerende fyrtårn, Hook Lighthouse, ved indsejlingen til Irlands ældste by, Waterford.

Verdens ældste fungerende fyrtårn, Hook Lighthouse, ved indsejlingen til Irlands ældste by, Waterford.

11. dag: Isles of Scilly

Ud for Land's End ved spidsen af Cornwall ligger den lille øgruppe Isles of Scilly, der består af fem beboede og mere end 100 ubeboede øer. Beliggenheden tæt på golfstrømmen giver et mildt og frodigt klima, hvor både blomster og grøntsager modnes langt tidligere end andre steder på de britiske øer.

Vi besøger Tresco Abbey Gardens, som er en subtropisk have anlagt på ruinerne af et gammelt benediktinerkloster. Det milde klima betyder, at her er mere end 2.000 planter og vækster, som man ellers normalt vil finde i lande som for eksempel Brasilien, Sydafrika og Myanmar. Særligt i forårsmånederne er parken en enestående oplevelse, når alt er sprunget ud og står i fuldt flor.

Dyrelivet på øerne er lige så rigt som floraen, og der er gode muligheder for at se både sæler og søpapegøjer ved kysten.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

De unikke haver, Tresco Gardens, på Isles of Scilly ud for Land's End ved Cornwall.

De unikke haver, Tresco Gardens, på Isles of Scilly ud for Land's End ved Cornwall.

12. dag: Devon og smukke Dartmouth

Dartmouth er en af den engelske sydkysts mest charmerende og maleriske byer. Med beliggenheden ved Dartflodens udmunding i den engelske kanal har byen altid været en vigtig havneby med gode forbindelser til ikke mindst Amerika.

En vandretur rundt i den hyggelige by er selvfølgelig et must, og undervejs ser vi de gamle købmandshuse, det historiske marked, parken, havnepromenaden og kirken St. Saviour's.

I Dartmouth er der også mulighed for at tage på en nostalgisk togtur med Dartmouth Steam Railway - rejselederen er gerne behjælpelig med at booke billetter.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Skibets ekstraudflugt:

Udover byrundturen med Vitus Rejsers egen guide, tilbyder skibet også en udflugt med både damptog, bus og flodsejlads til middelalderbyen Totnes. Udflugten, der foregår på engelsk, kan bookes og betales ombord. Vær dog opmærksom på, at udflugten kan være udsolgt.

Dartmouth er en af de smukkeste byer på den engelske sydkyst.

Dartmouth er en af de smukkeste byer på den engelske sydkyst.

13. dag: Ankomst til Dover og hjemrejse

Med synet af Dovers hvide klipper er ringen sluttet, og vores magiske ekspeditionskrydstogt til De Britiske Øer har nået sin afslutning. Efter morgenmaden, siger vi farvel til skibets besætning og ekspeditionsteamet, der har fulgt os på hele rejsen.

På havnen venter vores egen bus på at køre os i lufthavnen, hvorfra vi flyver direkte til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Dover og de ikoniske hvide klipper.

Dover og de ikoniske hvide klipper.

Hotelinformation

MS Maud ****
VisSkjul

MS Maud er opkaldt efter Roald Amundsens polarfartøj fra 1917, der fik sit navn efter Norges første Dronning. Skibet hed tidligere MS Midnatssol og sejlede på ruten mellem Bergen og Kirkenes i Norge, hvor det var Hurtigrutens flagskib sammen med søsterskibet MS Trollfjord.

Der er 264 kahytter ombord og plads til i alt 532 passagerer. Dermed er skibet stort nok til at byde på masser af komfort og muligheder ombord, men samtidig ikke større, end at det kan komme tæt på kysterne og lægge til i havne, hvor de største skibe ikke kan komme ind. 

De seneste år har MS Maud sejlet som ekspeditionsskib for Hurtigruten, hvilket blandt andet betyder, at der medtages mindre ekspeditionsbåde, som kan benyttes til landgang ved svært fremkommelige og ubeboede steder. Derudover er der et ekspeditionsteam ombord, som arrangerer foredrag og oplæg om naturen og oplevelserne undervejs. Sproget ombord er engelsk. 

Faciliteter ombord

Skibet er bygget til at give de bedste mulige oplevelser af den natur og de områder, som besøges undervejs. Øverst er der panoramalounge i to etager, der byder på fantastisk udsigt, samt et stort udendørsobservationsdæk. Her er også opvarmede boblebade, hvor man kan slappe af og samtidig nyde naturen og den friske havluft. Ombord er der også fitnesscenter samt sauna med havudsigt.

Skibet har også sit eget videnscenter, hvor ekspeditionsteamet holder foredrag og oplæg samt orienterer om de muligheder, der er for udflugter og ekstra oplevelser undervejs. Derudover er skibets fotograf behjælpelig med gode råd og tips til at få de bedste billeder af både naturen og dyrelivet, som vi oplever undervejs.

Der er gratis adgang til WiFi på skibets fællesarealer, men vær opmærksom på, at forbindelsen kan være svingende. 

Måltider

Ombord findes tre restauranter. Den inkluderede helpension kan nydes i Restaurant Fredheim og Resturant Aune, der begge tilbereder mad primært baseret på lokale råvarer. Morgenmad og frokost er normalt buffet og aftensmaden kan være enten buffet eller tre-retters menu. Derudover findes også Restaurant Lindstrøm, hvor der kan spises à la carte mod et tillæg. 

Om eftermiddagen er der inkluderet et udvalg af sandwich og lidt sødt, som serveres i skibets bar.  

Skibets øl, vin, sodavand og vand er inkluderet til både frokost og middag. Hvis der ønskes et større udvalg af drikkevarer samt et udvalg af spiritus og drinks, er det muligt at købe en opgraderet drikkepakke ombord.

Almindelig kaffe og te er inkluderet på hele rejsen og til fri afbenyttelse. Derudover er det muligt at købe specialkaffe ombrod. 

Kahytter

Prisen inkluderer ophold i indvendig dobbeltkahyt i kategorien I2. Kahytsnumre og placering oplyses ved indcheckning.

Mod tillæg kan der bestilles ophold i følgende kahytskategorier:

  • Udvendig kahyt med begrænset sigt 
  • Udvendig kahyt med fri sigt på mellemste dæk
  • Udvendig kahyt med fri sigt på øvre dæk
  • Alle kahytskategorier er med to enkeltsenge, men kan også benyttes som enekahyt mod tillæg

Indvendig kahyt kategori I2

Hyggelige og funktionelle kahytter på 9-11 m2 med badeværelse og to enkeltsenge, hvoraf den ene kan ændres til en sofa om dagen. Der er TV og elkedel i kahytterne. Kahytterne er beliggende på dæk 4, 6 og 7.

Udvendig kahyt med begrænset sigt kategori J og L

Hyggelige og funktionelle kahytter på 11 m2 med badeværelse og to enkeltsenge, hvoraf den ene kan ændres til en sofa om dagen. Der er TV og elkedel i kahytterne. Kahytterne har enten koøje eller et vindue, hvor udsigten er helt eller delvist begrænset pga. af en redningsbåd el. lign. Kahytterne er beliggende på dæk 4, 6 og 7. 

Udvendig kahyt med fri sigt kategori N og O

Hyggelige og funktionelle kahytter på 10-13 m2 med badeværelse og to enkeltsenge, hvoraf den ene kan ændres til en sofa om dagen. Der er TV og elkedel i kahytterne. Kahytterne har vindue med fri sigt. Kahytterne er beliggende på dæk 4 og 6.

Udvendig kahyt med fri sigt kategori P2 og U2

Hyggelige og funktionelle kahytter på 10-11 m2 med badeværelse og to enkeltsenge, hvoraf den ene kan ændres til en sofa om dagen. Der er TV og elkedel i kahytterne. Kahytterne har vindue med fri sigt og er beliggende på de øvre dæk. Kahytterne er beliggende på dæk 6, 7 og 8.

Hurtigrutens skib MS Maud ved Stornoway på de Ydre Hebrider i Skotland.
Hurtigrutens skib MS Maud ved Stornoway på de Ydre Hebrider i Skotland.
Man stiger på og fra Hurtigrutens små ekspeditionsbåde direkte i skibets side.
Man stiger på og fra Hurtigrutens små ekspeditionsbåde direkte i skibets side.
De små ekspeditionsbåde giver adgang til små kyster.
De små ekspeditionsbåde giver adgang til små kyster.
Udsigtsdækket på MS Maud, Hurtigrutens ekspeditions-krydstogtsskib.
Udsigtsdækket på MS Maud, Hurtigrutens ekspeditions-krydstogtsskib.
Nyd solen og udsigten på skibets helikopterlandingsplads.
Nyd solen og udsigten på skibets helikopterlandingsplads.
Velkommen til receptionen ombord på Hurtigrutens skib, MS Maud.
Velkommen til receptionen ombord på Hurtigrutens skib, MS Maud.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning og udsigten i skibets Explorer Lounge.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning og udsigten i skibets Explorer Lounge.
Restaurant Fredheim.
Restaurant Fredheim.
Restaurant Aune.
Restaurant Aune.
Restaurant Lindstrøm.
Restaurant Lindstrøm.
Motionsrummet ombord har naturligvis også udsigt, så du ikke går glip af noget, mens du får pulsen op.
Motionsrummet ombord har naturligvis også udsigt, så du ikke går glip af noget, mens du får pulsen op.
Nyd udsigten mens du sveder i skibets sauna.
Nyd udsigten mens du sveder i skibets sauna.
Eksempel på en indvendig kahyt af typen I2.
Eksempel på en indvendig kahyt af typen I2.
Eksempel på udvendig kahyt af typen O2.
Eksempel på udvendig kahyt af typen O2.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om dit ekspeditionskrydstogt med Hurtigruten

Ekspeditionskrydstogtet med Hurtigruten til De Britiske Øer inkluderer flere gående byrundture samt vandreture. Det er derfor en god idé at medbringe solidt fodtøj. Da ruten strækker sig fra det sydligste England til det nordligste Skotland, kan vejret skifte undervejs. Det anbefales derfor at medbringe tøj til både varmere og køligere dage. Stilen ombord er genrelt afslappet og praktisk. 

Skibet udleverer en Helly Hansen ekspeditionsjakke, som er vind- og vandtæt og kan tages med hjem efter rejsen. Derudover er det muligt at låne vandrestave og vandtætte støvler, som kan bruges ved landgang med ekspeditionsbådene. Bemærk, at turene med ekspeditionsbådene kræver mere fysisk aktivitet end på normale krydstogter, da man ofte vil gå i land på naturstrande eller ubeboede områder. 

Vi anbefaler at medbringe solbriller, solcreme, myggebalsam, kamera i vandtæt taske/pose, vind- og vandtætte bukser, varm hue, vandresko eller -støvler, badetøj til boblebadet på skibet, samt afslappet fodtøj til brug ombord. 

Bemærk, at da England ikke er med i Schengen, skal der fremsendes pasnummer med angivelse af fødselssted, udstedelsesdato, udløbsdato, udstedelsessted samt udstedelsesland seneste 8 uger før afrejse. 

Særligt om regler om indførsel af frø, planter og planteprodukter fra lande uden for EU

I henhold til Plantesundhedsforordningen skal vi oplyse om, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter herunder snitblomster fra rejser i lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat.

Reglerne gælder for rejsende, som medbringer planter og planteprodukter i bagagen eller som en del af deres personlige bagage.

Strømstik

Husk adapter ved rejse i Storbritannien og Irland

Stikkontakter i Storbritannien og Irland er anderledes end i det øvrige Europa. Husk derfor adapter, da det ikke er alle hoteller, som tilbyder udlån af disse. 

Indrejsekrav

Elektronisk formular til indrejse i Storbritannien fra 2024

Storbritannien planlægger at indføre krav om elektronisk registrering ETA før indrejse i landet. Forventningen er i skrivende stund (november 2023), at kravet skal gælde fra sensommeren eller efteråret 2024. 

Det vil ikke være muligt for rejsebureauer at lave registreringen på vegne af kunderne, da registreringen er personlig og inkluderer en scanning af passets fotoside. Forventningen er, at prisen for registreringen bliver cirka 10 GBP svarende til cirka 90 DKK.