Helpension ombord

Krydstogt på Mosel & Rhinen

Krydstogter
8 Dage

Maleriske landskaber, gamle borge og vinranker så langt øjet rækker. Glæd dig til et underskønt og populært krydstogt på den bugtede og naturskønne Mosel og den smukkeste strækning af Rhinen.

På dette flodkrydstogt er der god tid til at slappe af og nyde den særlige stemning og flodlandskabets romantik. Sejladsen på Mosel er en oplevelse i sig selv, da vi skal gennem en række sluser på strækningen. Rhinen er stadig vigtig for transport af gods og personer, så her er der altid skibstrafik i begge retninger. Det er en fornøjelse at sidde på skibets soldæk og følge med i livet...

Maleriske landskaber, gamle borge og vinranker så langt øjet rækker. Glæd dig til et underskønt og populært krydstogt på den bugtede og naturskønne Mosel og den smukkeste strækning af Rhinen.

På dette flodkrydstogt er der god tid til at slappe af og nyde den særlige stemning og flodlandskabets romantik. Sejladsen på Mosel er en oplevelse i sig selv, da vi skal gennem en række sluser på strækningen. Rhinen er stadig vigtig for transport af gods og personer, så her er der altid skibstrafik i begge retninger. Det er en fornøjelse at sidde på skibets soldæk og følge med i livet på floden og langs dens bredder. Undervejs besøger vi de dejlige byer Rüdesheim, Koblenz, Zell, Trier, Bernkastel og Cochem.

Det dejlige 4-stjernede skib MS Leonora danner en skøn ramme om sejladsen på de naturskønne strækninger af Mosel og Rhinen. Vi har naturligvis inkluderet helpension i skibets gode restaurant, og alle de spændende udflugter køres med vores egen bus, som følger os på hele krydstogtet. Vi sejler desuden mest om dagen, så du fra skibets store soldæk kan nyde den fascinerende sejlads på to af Tysklands mest naturskønne floder.

Rutekort - Mosel og Rhinen - S19

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på mellemdæk med fransk altan
1.575,-
Dobbeltkahyt på øvre dæk med fransk altan
2.100,-
Enekahyt på hoveddæk (nedre dæk)
2.975,-
Enekahyt på mellemdæk med fransk altan
4.550,-
Drikkepakke ombord
995,-
Afbestillingsforsikring
625,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 5-stjernet bus: 24/8 og 7/9
 • 7 nætter ombord på MS Leonora****+
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 8 x frokost (1.-8. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag) 
 • Velkomstdrink ombord
 • Moselvinsmagning
 • Rhinskvinsmagning
 • Besøg i Rüdesheim og ved Niederwalddenkmal
 • Byvandring i Koblenz
 • Besøg i Zell
 • Besøg i Traben-Trarbach
 • Byrundtur i Trier
 • Besøg i Bernkastel
 • Byrundtur med turisttog i Cochem
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.
 

Afr. 31/8: I ro og mag - her sætter vi tempoet ned
På denne afrejsedato tager skruer vi ned for tempoet og tager ekstra hensyn, så alle kan være med.

 I ro og mag holder vi lidt flere pauser, udflugtsprogrammet tilpasses dig, der ikke er så mobil længere, og hvor det er muligt kører vi med små turisttog gennem byerne i stedet for at tage på byvandring. Hotellerne er nøje udvalgt, og hovedparten er uden for mange trapper, med elevator og har en god beliggenhed. 
Vi rejser i mindre grupper, og der vil altid være to rejseledere med, så der er en ekstra hjælpende hånd.

Du kan se alle rejser, hvor vi tilbyder I ro og mag her.

Dagsprogram

1. dag: Koblenz

I vores bekvemme bus kører vi fra Danmark gennem Tyskland til Koblenz ved Moselfloden. Undervejs hygger vi os med en frokostpause, og om aftenen ankommer vi til Koblenz, hvor vores skib MS Leonora ligger ved kaj. Efter indskibningen bydes vi på en velkomstdrink i loungen, hvor skibets besætning bliver præsenteret. Efter en sen middag ombord mødes vi igen i loungen, hvor skibets musiker spiller velkendte melodier. Skibet ligger natten over i Koblenz.

Inkluderede måltider: Frokost, middag.

2. dag: Den romantiske Rhin og Rüdesheim

Mens vi nyder skibets righoldige morgenbuffet, sejler vi sydpå ad Rhinen forbi de gamle middelalderborge Stolzenfels og Marksburg. Vi passerer også vinbyerne Boppard og St. Goar, inden vi møder den berømte Loreleyklippe. Dagens sejlads er på den smukkeste strækning af Rhinen, der betegnes som Den Romantiske Rhin, og det er oplagt at udsigten fra en behagelig solstol på skibets soldæk. I løbet af formiddagen passerer vi også Oberwesel, Bacharach og Musetårnet, inden vi ved frokosttid kører til den verdenskendte vinby Rüdesheim, hvor vi går i land. Med vores bus kører vi op til Niederwalddenkmal, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen og Rhindalen. Herefter besøger vi en vinkælder, hvor vi smager den dejlige rhinskvin. Skibet bliver liggende i Rüdesheim natten over, så der er mulighed for at gå i byen efter middagen og besøge den festlige Drosselgasse med vinstuer og danserestauranter.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Loreleyklippen ved Rüdesheim.

3. dag: Op ad Mosel mod Alken

Om morgenen sejler vi fra Rüdesheim og retur mod Koblenz. Igen kan vi nyde synet af de fascinerende middelalderborge, der troner højt oppe på klipperne, samt de små hyggelige vinbyer med bindingsværkshuse langs den romantiske Rhin. Ved Deutsches Eck med statuen af kejser Wilhelm svinger vi ind på Moselfloden, som med med sit bugtede forløb mellem klipperne med grønne vinranker gør turen til en sand nydelse. Efter frokost lægger vi til i Alken. Ovenover byen knejser den imponerende borg, Burg Thurant, med flot udsigt over Moseldalen. Med bussen kører vi ind til Koblenz, hvor vi følger rejselederen på en byvandring i det gamle centrum. Koblenz ligger med udsigt til både Mosel og Rhinen, og på den modsatte side af Rhinen kan vi se den imponerende Burg Ehrenbreitstein - engang Europas stærkeste fæstning. Skibet ligger i Alken natten over.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Nyd formiddagens sejlads fra soldækket.

4. dag: Zell og Traben-Trarbach

Vi sejler tidligt om morgenen fra Alken op ad Mosel. Under formiddagens sejlads skal vi passere fem sluser, før vi når frem til den lille hyggelige vinby Zell, som især er kendt for hvidvinen Zeller Schwarze Katz. Vi besøger en vinkælder i Zell, hvor vi får fortalt om vinen, mens vi bliver budt på smagsprøver af de liflige, lokale Moselvine. Efter dette smagfulde besøg kører vi retur til MS Leonora, hvor frokosten venter. Mens vi slapper af og nyder køkkenets frembringelser, sejler vi videre med kurs mod Traben-Trarbach, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. Traben-Trarbach har tidligere  været centrum for vinhandlen i Moselområdet, og da skibet ligger her natten over, er der rig mulighed for at gå i land i den charmerende vinby efter middagen. 
   
Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

tyskland-traben-trarbach-960-high.jpg

Den hyggelige vinby Traben-Trarbach.

Den hyggelige vinby Traben-Trarbach.

5. dag: Mehring og Trier

Tidligt om morgenen sejler vi fra Traben-Trarbach med kurs mod Mehring og Trier. Undervejs nyder vi det smukke landskab, som glider forbi. Efter frokost lægger vi til i Mehring og kører med bussen til Tysklands ældste by Trier, hvor vi tager på en hyggelig byrundtur. Vi ser blandt andet det romerske amfiteater og den berømte byport Porta Nigra samt byens fornemme basilika. Der bliver god tid på egen hånd i denne charmerende by til at gå på opdagelse eller måske nyde en kop kaffe på en af byens cafeer. Sidst på eftermiddagen returnerer vi til skibet, som ligger i Mehring natten over 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

tyskland-trier-porta-nigra-960-37973547.jpg

Den romerske byport i Trier Porta Nigra

Den romerske byport i Trier Porta Nigra

6. dag: Bernkastel

Nyd formiddagens sejlads fra en solstol på dækket. Vi oplever de smukke byer og betagende borge og ruiner, som knejser på klippesiderne. Undervejs sejler vi gennem flere sluser, hvilket altid er en stor oplevelse. Vi spiser frokost ombord, inden vi lægger til i den smukkeste af Mosels vinbyer, Bernkastel. Højt over byen ligger ruinerne af den stolte ridderborg Landshut. Der er mulighed for at køre med minibus derop for egen regning. Fra caféen i Landshut er der en formidabel udsigt over Moseldalen. Om eftermiddagen slapper vi af i Bernkastel eller på skibets soldæk. Vi mødes til middagen i skibets restaurant og bagefter kan vi fortsætte i loungen, hvor skibets musiker spiller op til dans. MS Leonora ligger i Bernkastel natten over. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

tyskland-mosel-bernkastel-960.jpg

Bindingsværkidyl i Bernkastel.

Bindingsværkidyl i Bernkastel.

 

7. dag: Vinbyen Cochem

Vi hygger os med frokosten ombord, mens vi sejler mod den kendte vinby Cochem. Vel ankommet tager vi på en sjov byrundtur med det lille turisttog, og herefter kan du nyde en afslappet eftermiddag på egen hånd. Der er mulighed for at gå eller tage minibusserne op til borgen Reichsburg. Du kan også vælge at spadsere langs Moselpromenaden og købe dig et dejligt glas moselvin på en af promenadens restauranter. Baren på skibet holder happy hour inden middagen, som vi nyder i restauranten. Efter middagen kan man gå op på soldækket for at se solen gå ned og nyde aftensejladsen, der bringer os fra Cochem til Koblenz og Deutsches Eck, hvor Mosel løber ud i Rhinen. Skibet ankommer til Koblenz til midnat og ligger her natten over.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Den kendte moselby Cochem med borgen Reichsburg.

8. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden pakker vi bussen og sætter kursen mod Danmark. Undervejs spiser vi frokost i Tyskland, inden vi ankommer til København midt på aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.
 

Hotelinformation

MS Leonora ****+
VisSkjul

Glæd dig til at gå ombord på dette populære og moderne 4-stjernede skib med en afslappet atmosfære.

MS Leonora er bygget i 2008 og har plads til ca. 134 passagerer. Ombord finder du en flot panoramarestaurant, en hyggelig lounge og bar med levende musik hver aften, agterlounge med gratis kaffe og te døgnet rundt (fra maskine), et lille fitnesscenter og elevator (ej til soldækket). Skibet tilbyder gratis WiFi, men forbindelsen kan være ustabil, når vi sejler. På soldækket kan du om sommeren hoppe en tur i jacuzzien eller bare nøjes med at nyde det forbipasserende landskab fra en bekvem solstol.

Måltider

I skibets panoramarestaurant serveres den inkluderede helpension, som består af morgenbuffet med et stort udvalg af lune retter, pålæg og brød, en kombination af buffet og bordservering til frokost samt 4-retters menuer til middagene. Til alle frokoster og middage er der inkluderet vand samt kaffe og te.

Drikkepakke

Ønsker du at forsøde tiden ombord, har du mulighed for at tilkøbe skibets drikkepakke, der består af skibets øl, vin og vand (serveret i glas) fra kl. 11.00-23.00. Drikkepakken skal bestilles af alle i kahytten.

Kahytstyper

Prisen inkluderer ophold i dobbeltkahyt på hoveddækket (nedre dæk). 

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Enekahytter på hoveddæk (nedre dæk)
 • Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk
 • Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk
 • Suiter på øvre dæk

Dobbelt- og enekahytter på hoveddæk (nedre dæk)

Pæne kahytter på ca. 16 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på hoveddækket (nedre dæk) har små vinduer, der ikke kan åbnes.

Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk

Pæne kahytter på ca. 16 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på mellemdækket har glasskydedøre og fransk altan.

Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk

Pæne kahytter på ca. 16 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på det øvre dæk har glasskydedøre og fransk altan.

Suiter på øvre dæk

Store kahytter på ca. 24 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, sofa, lænestol og sofabord, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche, hårtørrer og badekåber. Kahytterne på det øvre dæk har glasskydedøre og fransk altan. Suiterne er på forespørgsel. 

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved mange havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytterne er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytterne.
 

MS Leonora.
MS Leonora.
Eksempel på kahyt med fransk altan på MS Leonora.
Eksempel på kahyt med fransk altan på MS Leonora.
Loungen på MS Leonora.
Loungen på MS Leonora.
 Restauranten på MS Leonora.
Restauranten på MS Leonora.
Soldækket på MS Leonora.
Soldækket på MS Leonora.