Helpension ombord

Krydstogt på Mosel & Rhinen

Krydstogter
8 Dage

Sejl med på den bugtende og naturskønne Moselflod og den romantiske Rhin. Her sejler vi gennem maleriske landskaber med vinbjerge, gamle borge, små charmerende vinbyer og dejlige tyske byer som Trier, Bernkastel, Koblenz og Rüdesheim. 

På dette flodkrydstogt er der god tid til at opleve den særlige stemning og flodlandskabets romantik. Sejladsen på Mosel er en oplevelse i sig selv, da vi skal gennem en række sluser på strækningen. Rhinen er stadig vigtig for transport af gods og personer, så her er der altid skibstrafik i begge retninger. Det er en fornøjelse at sidde på skibets soldæk og følge med i livet på floden og...

Sejl med på den bugtende og naturskønne Moselflod og den romantiske Rhin. Her sejler vi gennem maleriske landskaber med vinbjerge, gamle borge, små charmerende vinbyer og dejlige tyske byer som Trier, Bernkastel, Koblenz og Rüdesheim. 

På dette flodkrydstogt er der god tid til at opleve den særlige stemning og flodlandskabets romantik. Sejladsen på Mosel er en oplevelse i sig selv, da vi skal gennem en række sluser på strækningen. Rhinen er stadig vigtig for transport af gods og personer, så her er der altid skibstrafik i begge retninger. Det er en fornøjelse at sidde på skibets soldæk og følge med i livet på floden og langs dens bredder.

Det dejlige 4-stjernede skib MS Leonora danner en skøn ramme om sejladsen, hvor vi tilbage­lægger en aldeles smuk strækning på Mosel og Rhinen. Vi har naturligvis inkluderet helpension i skibets gode restaurant, og alle de spændende udflugter køres med vores egen bus, som følger os på hele krydstogtet. Vi sejler desuden mest om dagen, så du kan nyde den naturskønne sejlads fra dækket på to af Tysklands mest fascinerende floder. 

Kort over Tyskland

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på mellemdæk med fransk altan
1.575,-
Dobbeltkahyt på øvre dæk med fransk altan
2.100,-
Enekahyt på hoveddæk (nedre dæk)
2.975,-
Enekahyt på mellemdæk med fransk altan
4.550,-
Drikkepakke ombord
945,-
Afbestillingsforsikring
600,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 5-stjernet bus: 1/9 og 29/9 
 • 7 nætter på MS Leonora****
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 8 x frokost (1.-8. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • Velkomstdrink ombord
 • Moselvinsmagning
 • Rhinskvinsmagning
 • Besøg i Zell
 • Udflugt gennem Moseldalen
 • Byrundtur i Trier
 • Besøg i Bernkastel
 • Byrundtur med turisttog i Cochem
 • Besøg i Rüdesheim og ved Niederwalddenkmal
 • Byvandring i Koblenz
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

5-stjernet bus: 1/9 & 29/9

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dagsprogram

1. dag: Koblenz

Med bus kører vi fra Danmark gennem Tyskland til Moselfloden. Undervejs hygger vi os med en frokostpause. Til aften ankommer vi til Koblenz, hvor vores skib MS Leonora ligger ved kaj. Efter indskibningen bydes vi på en velkomstdrink i loungen, hvor skibets besætning bliver præsenteret. Efter en sen middag ombord mødes vi igen i loungen, hvor skibets musiker spiller velkendte melodier. Skibet ligger natten over i enten Winningen eller Alken.

2. dag: Moselfloden og Traben-Trarbach

Efter morgenmaden kan du tage kaffen med dig op på soldækket for at nyde sejladsen og udsigten. Moseldalen er forførende smuk med småbyer og stejle vinmarker. Vi hygger os med frokost ombord, inden vi lægger til i Zell. Her besøger vi en vinkælder, og mens vi får fortalt om vinen, bliver vi budt på smagsprøver af de liflige, lokale Moselvine. Med vores bus kører vi ud i det betagende landskab med vinbjerge og små charmerende vinbyer. Skibet er sejlet i forvejen, og vi møder det igen i Traben-Trarbach sidst på eftermiddagen - lige i rette tid til den daglige happy hour i loungen. Der bliver tid til at slappe af på soldækket eller i kahytten, inden vi nyder middagen ombord. Skibet bliver liggende natten over i Traben-Trarbach, så der er også mulighed for at gå i land i den charmerende vinby efter middagen.

3. dag: Med kurs mod Trier

Tidligt om morgenen letter vi anker og sætter kursen op ad floden mod Tysklands ældste by Trier. Undervejs nyder vi det smukke landskab, som det glider forbi. Efter frokost lægger vi til i Mehring og kører med bussen til Trier, hvor vi tager på en hyggelig byrundtur. Vi ser blandt andet det romerske amfiteater og den berømte byport Porta Nigra samt byens fornemme basilika. Der bliver god tid på egen hånd i denne charmerende by til at gå på opdagelse eller måske nyde en kop kaffe på en af byens caféer. Sidst på eftermiddagen returnerer vi til skibet, som ligger i Mehring natten over.

4. dag: Bernkastel

Nyd formiddagens sejlads fra en solstol på dækket. Vi oplever de smukke byer og betagende borge og ruiner, som knejser på klippesiderne. Undervejs sejler vi gennem flere sluser, hvilket altid er en stor oplevelse. Vi spiser frokost ombord, inden vi lægger til i den smukkeste af Mosels vinbyer, Bernkastel. Højt over byen ligger ruinerne af den stolte ridderborg Landshut. Der er mulighed for at tage turen derop til fods sammen med rejselederen eller køre med minibussen for egen regning. Fra caféen i Landshut er der en formidabel udsigt over Moseldalen. Om eftermiddagen slapper vi af i den lille by eller på skibets soldæk. I aften er vi alle inviteret til kaptajnens gallamiddag, hvor vi nyder en lækker menu. Bagefter fortsætter vi i loungen, hvor skibets musiker spiller op til dans. Skibet ligger i Bernkastel natten over.

5. dag: Vinbyen Cochem

Vi hygger os med frokosten ombord, mens vi sejler mod den kendte vinby Cochem. Vel ankommet tager vi på en sjov byrundtur med det lille turisttog, og herefter kan du nyde en afslappet eftermiddag på egen hånd. Der er mulighed for at gå eller tage minibusserne op til borgen Reichsburg. Du kan også vælge at spadsere langs Moselpromenaden og købe dig et dejligt glas moselvin på en af promenadens restauranter. Baren på skibet holder happy hour inden middagen, som vi nyder i restauranten. Efter middagen kan man gå op på soldækket for at nyde aftensejladsen og se solen gå ned. Vi sejler fra Cochem mod Koblenz og Deutsches Eck, hvor Mosel løber ud i Rhinen. Skibet ligger natten over nær Koblenz.

Den kendte moselby Cochem med borgen Reichsburg.

6. dag: Den romantiske Rhin og Rüdesheim

Nyd morgenmaden i fred og ro ombord på skibet. Vi er nu sejlet ind på Rhinen og fortsætter sydpå, hvor vi passerer den berømte Loreleyklippe. Herefter følger et betagende sceneri af romantiske borge og hyggelige vinbyer på vejen mod den livlige by Rüdesheim. Vi sejler på den smukkeste strækning af Rhinen, der også går under tilnavnet Den Romantiske Rhin. I Rüdesheim går vi i land, og med vores bus kører vi en tur op til Niederwalddenkmal, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen og Rhindalen. Herefter besøger vi en vinkælder, hvor vi smager den dejlige rhinskvin. Skibet bliver liggende i Rüdesheim natten over, så der er mulighed for at besøge den festlige Drosselgasse med alle vinstuerne efter middagen.

Loreleiklippen ved Rüdesheim.

7. dag: Koblenz

Vi sejler fra Rüdesheim, mens vi spiser morgenmad og ankommer efter en flot sejlads til Koblenz omkring frokosttid. Efter frokosten tager vi på byvandring i Koblenz, hvor der også vil være god tid på egen hånd til at nyde byen. Hvis man har mod på det, kan man for egen regning prøve svævebanen over floden op til fæstningen Ehrenbreitstein. På denne sidste dag, kan vi skåle sammen på en dejlig rejse, når skibets bar holder happy hour sidst på eftermiddagen. Vi hygger os med den sidste middag i skibets restaurant og nyder musikken i loungen, inden vi får det sidste indtryk af det fascinerende flodlandskab på skibets dæk og kryber til køjs. 

Nyd formiddagens sejlads fra soldækket.

8. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden pakker vi bussen og sætter kursen mod Danmark. Undervejs spiser vi frokost i Tyskland, inden vi ankommer til København midt på aftenen.
 

Hotelinformation

MS Leonora ****
VisSkjul

Glæd dig til at gå ombord på dette populære og moderne 4-stjernede skib med en afslappet atmosfære.

MS Leonora er bygget i 2008 og har plads til ca. 134 passagerer. Ombord finder du en flot panoramarestaurant, en hyggelig lounge og bar med levende musik hver aften, agterlounge med gratis kaffe og te døgnet rundt (fra maskine), et lille fitnesscenter, frisør og elevator (ej til soldækket). Skibet tilbyder gratis WiFi, men forbindelsen kan være ustabil, når vi sejler. På soldækket kan du om sommeren hoppe en tur i jacuzzien eller bare nøjes med at nyde det forbipasserende landskab fra en bekvem solstol.

Måltider

I skibets panoramarestaurant serveres den inkluderede helpension, som består af morgenbuffet med et stort udvalg af lune retter, pålæg og brød, en kombination af buffet og bordservering til frokost samt 4-retters menuer til middagene. Til alle frokoster og middage er der inkluderet vand samt kaffe og te.

Drikkepakke

Ønsker du at forsøde tiden ombord, har du mulighed for at tilkøbe skibets drikkepakke, der består af skibets øl, vin og vand (serveret i glas) fra kl. 11.00-23.00. Drikkepakken skal bestilles af alle i kahytten.

Kahytstyper

Prisen inkluderer ophold i dobbeltkahyt på hoveddækket (nedre dæk). 

Mod tillæg kan der bestilles:
 • Enekahytter på hoveddæk (nedre dæk)
 • Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk
 • Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk
 • Suiter på øvre dæk

Dobbelt- og enekahytter på hoveddæk (nedre dæk)

Pæne kahytter på ca. 16 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på hoveddækket (nedre dæk) har små vinduer, der ikke kan åbnes.

Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk

Pæne kahytter på ca. 16 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på mellemdækket har glasskydedøre og fransk altan.

Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk

Pæne kahytter på ca. 16 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på det øvre dæk har glasskydedøre og fransk altan.

Suiter på øvre dæk

Store kahytter på ca. 24 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, sofa, lænestol og sofabord, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche, hårtørrer og badekåber. Kahytterne på det øvre dæk har glasskydedøre og fransk altan. Suiterne er på forespørgsel. 

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved visse havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytterne er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytterne.
 
MS Leonora. Eksempel på kahyt med fransk altan på MS Leonora. Loungen på MS Leonora. Restauranten på MS Leonora. Soldækket på MS Leonora.