Med helpension og egen bus

Krydstogt på Mosel & Rhinen

Krydstogter
8 Dage

Et krydstogt på Mosel er ren nostalgi og romantik. Vinbyerne ligger tæt med maleriske borge på næsten hver en bakketop, og floden bugter sig gennem det smukke natursceneri.
 
Glæd dig til at opleve den bugtende Moselflod, som starter i Frankrig og smyger sig gennem det billedskønne landskab til Deutsches Eck, det tyske hjørne, hvor den løber ind i Rhinen. Vi lægger til i Koblenz, Traben-Trarbach, Mehringen ved Trier, Cochem og Rüdes­heim. Vi sejler på den smukkeste del af Rhinen og har inkluderet vinsmagninger ved både Mosel og Rhinen.
 
På dette flodkrydstogt er der god tid til at indsnuse...

Et krydstogt på Mosel er ren nostalgi og romantik. Vinbyerne ligger tæt med maleriske borge på næsten hver en bakketop, og floden bugter sig gennem det smukke natursceneri.
 
Glæd dig til at opleve den bugtende Moselflod, som starter i Frankrig og smyger sig gennem det billedskønne landskab til Deutsches Eck, det tyske hjørne, hvor den løber ind i Rhinen. Vi lægger til i Koblenz, Traben-Trarbach, Mehringen ved Trier, Cochem og Rüdes­heim. Vi sejler på den smukkeste del af Rhinen og har inkluderet vinsmagninger ved både Mosel og Rhinen.
 
På dette flodkrydstogt er der god tid til at indsnuse den særlige stemning og områdets romantik. Selve sejladsen på Mosel er en oplevelse i sig selv, da vi skal gennem en række sluser på strækningen. Det er fascinerende at være ombord på skibet, mens det bliver hævet og sænket - ved vandets kraft alene.

Der er helpension på rejsen, og alle udflugter køres med vores egen bus, som følger os på hele krydstogtet. Det hyggelige skib MS Arlene danner ramme for vores færd, når vi tilbagelægger den smukke strækning på Mosel og Rhinen og går på opdagelse i det naturskønne Centraleuropa.   
 

Kort over Tyskland

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på panoramadæk
1.000,-
Enekahyt på hoveddæk
4.200,-
Enekahyt på panoramadæk
5.200,-
Drikkepakke ombord
945,-
Afbestillingsforsikring
580,-
Obl. administrationstillæg
69,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus 
 • 5-stjernet bus: 29/7
 • 7 nætter på MS Arlene***
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 8 x frokost (1.-8. dag)
 • 6 x middag (1. 2. 3. 5. 6. og 7. dag)
 • 1 x kaptajnens gallamiddag (4. dag)
 • Velkomstdrink ombord
 • Moselvinsmagning
 • Rhinskvinsmagning
 • Udflugt gennem Moseldalen
 • Byrundtur i Trier
 • Besøg ved Bernkastel
 • Byrundtur med turisttog i Cochem
 • Besøg i Rüdesheim og ved Niederwalddenkmal
 • Byvandring i Koblenz
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

5-stjernet bus: 29/7

Dagsprogram

1. dag: Koblenz

Vi kører med bus fra Danmark gennem Tyskland til Moselfloden. Undervejs hygger vi os med frokost. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Koblenz, hvor vores skib, MS Arlene, ligger for kaj. Efter indskibningen bydes vi på en velkomstdrink i loungen, hvor skibets besætning bliver præsenteret. Efter en dejlig middag ombord mødes vi igen i loungen, hvor skibets musikere spiller velkendte melodier.

2. dag: Moselfloden, Traben-Trarbach

Efter morgenmaden kan man nyde sejladsen fra soldækket. Moseldalen er forførende smuk med småbyer og stejle vinmarker. Vi hygger os med frokost ombord, inden vi lægger til i Zell. Her besøger vi en vinkælder, og mens rejselederen fortæller om vinen, bliver vi budt på smagsprøver af de liflige lokale Moselvine. Med vores bus kører vi ud i det betagende landskab, gennem charmerende små vinbyer. Skibet er sejlet i forvejen, og vi møder det igen i Traben-Trarbach sidst på eftermiddagen, i tid til den daglige happy hour i Loungen. Der bliver tid til at slappe af på soldækket eller i kahytten, inden vi nyder middagen ombord. Vi bliver liggende natten over i Traben-Trarbach, så der er også mulighed for at gå i land i den charmerende vinby efter middagen.

Traben-Trarbach
 

3. dag: Med kurs mod Trier

Tidligt om morgenen letter vi anker og sætter kursen op ad floden mod Tysklands ældste by, Trier. Undervejs nyder vi det smukke landskab, som det glider forbi. Med bussen kører vi en byrundtur i Trier, hvor vi ser det romerske amfiteater og den berømte Porta Nigra samt besøger byens fornemme basilika. Der bliver god tid på egen hånd til at gå på opdagelse eller til at besøge en af de mange beværtninger i byen. Sidst på eftermiddagen returnerer vi til skibet.

Trier.

4. dag: Bernkastel

Tag kaffen med op på soldækket, og nyd formiddagens sejlads fra en solstol. Vi oplever de smukke byer og betagende fæstningsværker, som knejser på klippesiderne. Undervejs skal vi gennem flere sluser, hvilket altid er en stor oplevelse. Vi spiser frokost ombord, inden vi lægger til i den smukkeste af flodens vinbyer, Bernkastel. Højt over byen tårner ruinerne fra den stolte ridderborg Landshut. Der er mulighed for at tage turen derop til fods sammen med rejselederen eller køre med minibussen (ikke inkl.). Fra caféen er der en formidabel udsigt over Moseldalen. Om eftermiddagen slapper vi af i den lille by eller på skibets soldæk. I aften er vi alle inviteret til kaptajnens gallamiddag. Vi nyder en lækker 4-retters menu, og bagefter fortsætter vi i loungen, hvor skibets musiker spiller op til dans.
 
Bernkastel.

5. dag: Vinbyen Cochem

Vi hygger os med frokost ombord, inden vi når til den kendte moselby, Cochem. Her skal vi på en sjov byrundtur med et lille tog. Nyd en afslappet eftermiddag på egen hånd. Gå op til borgen, og køb et dejligt glas moselvin, eller hvad med at prøve en sennepssmagning? Baren holder happy hour inden middagen, som vi nyder i hotellets restaurant. Efter middagen kan man gå op på soldækket for at nyde aftensejladsen, og se solen gå ned.

En af de byer, hvor vi ligger til, er den kendte moselby Cochem. En både smuk og hyggelig by.

6. dag: Den romantiske Rhin og Rüdesheim

Spis morgenmaden i fred og ro, mens vi sejler videre mod Koblenz. Ved Deutsches Eck, det tyske hjørne, mødes floderne Mosel og Rhinen. Her sejler vi ind på Rhinen og fortsætter sydpå, hvor vi passerer den berømte Loreleiklippe. Herefter følger et betagende sceneri af romantiske borge og hyggelige vinbyer på vejen mod den livlige by Rüdesheim. Vi går i land, og med vores bus kører vi en tur op til Niederwalddenkmal, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen og Rhindalen. Herefter besøger vi vinkælder, hvor vi smager den dejlige rhinskvin. Skibet bliver liggende i Rüdesheim natten over, så der mulighed for at besøge den festlige Drosselgasse efter middagen.

Loreleiklippen på vej til Rudesheim.

7. dag: Koblenz

Vi sejler tidligt fra Rüdesheim, og mens vi spiser morgenmad, nyder vi den smukke sejlads. Efter frokosten tager vi på byvandring i Koblenz. Der bliver god tid på egen hånd til at nyde byen, og hvis man har mod på det, kan man prøve svævebanen over floden (ikke inkl.). På denne rejsens sidste aften, kan vi skåle sammen på en dejlig rejse, når skibets bar holder happy hour sidst på eftermiddagen. Vi hygger os med middagen og nyder orkesterets musik, inden vi snuser det sidste af Centraleuropa ind på skibets dæk og kryber til køjs. 

Udsigt fra soldækket på MS Arlene.

8. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden pakker vi bussen og sætter kursen mod Danmark. Undervejs spiser vi frokost i Tyskland.
 

Hotelinformation

MS Arlene ***
Læs hotelbeskrivelsenSkjul hotelbeskrivelsen

Hollandskejet skib med plads til 100 passagerer og under ledelse af dansk cruise manager. Skibet renoveres løbende og fremstår moderne og indbydende. På skibets øverste dæk findes der et dejligt soldæk med jacuzzi til fri afbenyttelse. Kahytterne ligger på panoramadækket og hoveddækket og er holdt i lyse farver. Alle kahytter er udvendige med to senge og har store vinduer. På panoramadækket har du mulighed for at åbne kahyttens vindue. Individuel aircondition, badeværelse med bruser, tv, intern telefon og hårtørrer. Nydelig restaurant og rummelig lounge med bar. Der findes ingen elevator, men der er stolelift til restauranten og til soldækket. Den inkluderede helpension består af morgenmadsbuffet, 2-retters menu eller buffet til frokost og 3-retters menu til middag med valgfri hovedret. Der er gratis isvand, kaffe og te til hovedmåltiderne. Personalet er imødekommende, og generelt er der en venlig og afslappet atmosfære ombord. Der er levende musik i loungen hver aften. 

Ønsker du at forsøde tiden ombord, har du mulighed for at tilkøbe skibets drikke­pakke, der består af: Skibets vin, øl og vand fra kl. 11.00-23.00. 
 
Vores dejlige skib, MS Arlene, der skal sejle os rundt på Den Romantiske Rhin. Hygge i loungen. På MS Arlenes soldæk er der gode muligheder for at slappe af, mens udsigten nydes. MS Arlene lyser flot op i nattemørket. Hyggelig stemning og dejlig mad i restauranten. Nyd landskabet fra dækket.