Med 5-stjernet bus!

Mosel · Julemarkedskrydstogt · 2021

Krydstogter
5 Dage

Stemningsfyldt og populært julemarkeds­krydstogt på Moselfloden med besøg på julemarkederne i romantiske Bern­kastel, vinbyen Traben-Trarbach og charmerende Cochem. Vi sejler med det dejlige skib MS Leonora, og på hele rejsen kører vi med komfortabel 5-stjernet bus med ekstra god benplads.

Lad julefreden sænke sig på et dejligt julemarkedskrydstogt på den skønne Moselflod. Tyskland er kendt for sine juletraditioner, og næsten alle byer har et stemningsfyldt julemarked. Her har du muligheden for at kombinere juleindkøb i de atmosfærefyldte byer med et par dages forkælelse ombord på MS Leonora. 

Vores herlige krydstogt begynder i Bernkastel, hvorfra vi sejler afsted på Mosel mod stemningsfulde julemarkeder i de dejlige Moselbyer. Ombord på det 4-stjernede skib MS Leonora...

Stemningsfyldt og populært julemarkeds­krydstogt på Moselfloden med besøg på julemarkederne i romantiske Bern­kastel, vinbyen Traben-Trarbach og charmerende Cochem. Vi sejler med det dejlige skib MS Leonora, og på hele rejsen kører vi med komfortabel 5-stjernet bus med ekstra god benplads.

Lad julefreden sænke sig på et dejligt julemarkedskrydstogt på den skønne Moselflod. Tyskland er kendt for sine juletraditioner, og næsten alle byer har et stemningsfyldt julemarked. Her har du muligheden for at kombinere juleindkøb i de atmosfærefyldte byer med et par dages forkælelse ombord på MS Leonora. 

Vores herlige krydstogt begynder i Bernkastel, hvorfra vi sejler afsted på Mosel mod stemningsfulde julemarkeder i de dejlige Moselbyer. Ombord på det 4-stjernede skib MS Leonora nyder vi den inkluderede helpension, og til alle frokoster og middage er der inkluderet vand samt kaffe og te. Du kan naturligvis købe øl, vand og vin om bord, men du har også mulighed for at tilkøbe en drikkepakke, der består af skibets vin, øl og sodavand fra kl. 11.00-23.00. På hele rejsen kører vi med vores komfortable, danske, 5-stjernede bus, og det betyder, at du har gode muligheder for juleindkøb. I bussens bagagerum er der nemlig god plads til dine gaver - og du skal ikke tænke på overvægt!

Kort - Mosel julemarkedskrydstogt - 2021

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på mellemdæk med fransk altan
900,-
Dobbeltkahyt på øvre dæk med fransk altan
1.200,-
Enekahyt på hoveddæk (nedre dæk)
2.000,-
Enekahyt på mellemdæk med fransk altan
2.900,-
Enekahyt på øvre dæk med fransk altan
3.200,-
Drikkepakke ombord
540,-
Afbestillingsforsikring
350,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 5-stjernet bus, inkl. gratis pladsreservation og WiFi
 • 4 nætter på MS Leonora****+
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 5 x frokost (1.-5. dag)
 • 4 x middag (1.-4. dag)
 • Velkomstdrink ombord
 • Levende musik ombord
 • Besøg på julemarked i Bernkastel
 • Besøg på julemarked i vinkælder i Traben-Trarbach
 • Besøg på julemarked i Cochem
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 2 · Rødby - Puttgarden t/r

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 22.45
05.45 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 22.30
06.30 København, Sjælør Station 22.00
06.45 Karlsunde ved motorvej (udrejse Cirkel K/vest og hjemrejse Shell/øst) 21.30
07.00 Ølby Station ved Netto 21.15
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K/vest og hjemrejse Circle K/øst) 20.45
07.45 Stensved ved p-plads afkørsel 41 20.30
07.55 Højmølle Kro 20.15
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 20.00
08.30 Maribo Banegård 19.45
08.40 Rødby Færge ved kontrol 19.30

Rute 4 · opsamlingsrute

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Bane 23.00
05.15 Svebølle Center 22.40
05.30 Jyderup Bane 22.30
05.50 Ruds-Vedby Bane 22.15
06.05 Slagelse Station ved Nordre Stationsvej 22.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 21.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 21.30
07.00 Næstved ved Banegårdspladsen 21.15

Rute 5 · opsamlingsrute

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Bane 22.55
05.35 Vig forsamlingshus 22.40
05.40 Herrestrup busterminal 22.35
06.00 Holbæk Bane ved Jernbanevej 6 22.05
06.15 Tølløse Bane 21.40
06.40 Ringsted Bane 21.35
07.00 Haslev Bane 21.15

Rute 7 · opsamlingsrute

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 24.00
04.45 Helsingør Station ved Sundsiden 23.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 23.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 22.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 22.30
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Dagsprogram

1. dag: Danmark - Bernkastel

Nyd turen i vores komfortable 5-stjernede bus gennem Tyskland. Slap af, og kig ud på landskabet, mens rejselederen fortæller om alt det, vi skal opleve undervejs. Frokosten spiser vi på en ægte, tysk Gaststätte.

Vi ankommer til Bernkastel ud på aftenen, hvor MS Leonora ligger ved kaj. Mens bagagen bliver bragt ombord venter os en hyggelig velkomstmiddag i skibets restaurant. Skibet ligger natten over i Bernkastel.  

Inkluderede måltider: Frokost og middag. 

Bernkastel danner en stemningsfuld kulisse om julemarkedets små træboder.

Bernkastel danner en stemningsfuld kulisse om julemarkedets små træboder.

2. dag: Julemarked i Bernkastel og under hvælvingerne i Traben-Trarbach's vinkældre 

Når morgendagen gryr vil du opdage, at du befinder dig i en af de smukkeste og mest idylliske vinbyer langs Mosel, nemlig Bernkastel. Middelalderbyens flotte bindingsværkshuse og brolagte gader danner en stemningsfuld kulisse om julemarkedets små træboder. Glitrende julepynt, farvestrålende legetøj, kunsthåndværk og god forplejning udbydes fra de mange stande. Brug formiddagen i de hyggelige gader, og indsnus duften af jul. Måske har du også lyst til at varme dig med et glohed glas Glühwein? 

Midt på dagen skal du være tilbage på skibet, for nu letter kaptajnen anker og sejler ned ad Moselfloden med kurs mod Traben-Trarbach, der altid har været centrum for vindyrkning langs Mosel floden. Vinen fra området blev lagret på store fade i byens vinkældre. Her var der tørt og varmt, selvom der var frost og sne udenfor. Derfor er vinkældrene også ideelle til afholdelse af julemarkeder. Under de store buede hvælvinger i vinkældrene finder du den helt rette julestemning. Her dufter af brændte mandler, nybagte julekager og den populære varme Glühwein. Vinbønderne byder desuden på liflig Moselvin eller sprudlende sekt. Brug eftermiddagen på at gå på opdagelse blandt boderne, inden vi igen mødes på MS Leonora til den fælles middag. Skibet bliver liggende i Traben-Trarbach natten over.

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Et anderledes julemarked i byens vinkældre.

Et anderledes julemarked i byens vinkældre.

3. dag: Julemarked i Cochem

Skibet sejler tidligt næste morgen fra Traben-Trarbach mod Cochem, hvortil vi ankommer under frokosten. Den lille Moselby viser sig fra sin mest charmerende side her i den mørke tid, hvor Reichsburg, højt beliggende på en klippetop, er romantisk oplyst.

Cochems Moselpromenade indbyder til en spadseretur, og de smukke bindingsværkshuse i de smalle brolagte stræder danner en flot ramme om julemarkedets små boder, hvor vi tilbringer eftermiddagen. Her er alt, hvad du kan ønske dig af julepynt, legetøj, julebagværk, ristede pølser, Glühwein og kaffe. Skibet ligger i Cochem natten over. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Julemarkedet i Cochem har masser at byder på, med alle de små boder.

Julemarkedet i Cochem har masser at byder på, med alle de små boder.

4. dag: Julemarked i Koblenz

Nyd formiddagens sejlads videre ned ad Moselfloden mod Koblenz, som ligger ved et af Tysklands smukkeste steder, Deutsches Eck - lige der hvor floderne Mosel og Rhinen løber sammen. Byens historie går mere end 2.000 år tilbage. Koblenz har været en del af Romerriget og var en af de byer, der blev meget medtaget under 2. Verdenskrigs bombardementer. Byen er fyldt med små hyggelige stræder, hvor der findes et væld af vinbarer.

Nyd en afslappende gåtur i den gamle bydel, hvor der hersker en hel speciel julestemning i gaderne, der er festligt pyntet med guirlander og et hav af lyskæder, der med sit varme gyldne lys skaber en fortryllende atmosfære. Vi mødes på skibet til aftenens middag, og efterfølgende hygger vi os sammen i loungen, hvor der er musik. Skibet bliver liggende i Koblenz natten over. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Velkommen på julemarked i Koblenz.

Velkommen på julemarked i Koblenz.

5. dag: Hjemrejse

Efter en tidlig morgenmad på MS Leonora sætter vi kursen mod Danmark. Undervejs spiser vi frokost i Nordtyskland, inden vi via færgen fra Puttgarden til Rødby ankommer til Danmark. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

MS Leonora ****+
VisSkjul

Glæd dig til at gå ombord på dette populære og moderne 4-stjernede skib med en afslappet atmosfære. Skibet er under dansk ledelse, og ombord er der primært gæster fra Skandinavien.

MS Leonora er bygget i 2008 og har plads til ca. 134 passagerer. Ombord finder du en flot panoramarestaurant, en hyggelig lounge og bar med levende musik hver aften, agterlounge med gratis kaffe og te døgnet rundt (fra maskine), et lille fitnesscenter og elevator (ej til soldækket). Skibet tilbyder gratis WiFi, men forbindelsen kan være ustabil, når vi sejler. På soldækket kan du om sommeren hoppe en tur i jacuzzien eller bare nøjes med at nyde det forbipasserende landskab fra en bekvem solstol. 

Måltider

I skibets panoramarestaurant serveres den inkluderede helpension, som består af morgenbuffet med et stort udvalg af lune retter, pålæg og brød, en kombination af buffet og 3-retters servering med menuvalg til frokost samt 4-retters middage med menuvalg. Til alle frokoster og middage serveres der isvand samt kaffe og te.

Drikkepakke

Ønsker du at forsøde tiden ombord, har du mulighed for at tilkøbe skibets drikkepakke, der består af skibets øl, vin og vand (serveret i glas) fra kl. 11.00-23.00. Drikkepakken skal bestilles af alle i kahytten.

Kahytstyper

Prisen inkluderer ophold i dobbeltkahyt på hoveddækket (nedre dæk). 

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Enekahytter på hoveddæk (nedre dæk)
 • Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk
 • Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk
 • Suiter på øvre dæk

Dobbelt- og enekahytter på hoveddæk (nedre dæk)

Pæne kahytter på ca. 16m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på hoveddækket (nedre dæk) har små vinduer, der ikke kan åbnes.

Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk

Pæne kahytter på ca. 16m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på mellemdækket har glasskydedøre og fransk altan.

Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk

Pæne kahytter på ca. 16m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på det øvre dæk har glasskydedøre og fransk altan.

Suiter på øvre dæk

Store kahytter på ca. 24m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, sofa, lænestol og sofabord, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche, hårtørrer og badekåber. Kahytterne på det øvre dæk har glasskydedøre og fransk altan. Suiterne er på forespørgsel. 

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan i mange  perioder være mange skibe på floderne. Ved mange havneanløb ligger skibene tæt, og det må derfor forventes, at udsigten fra kahytterne er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytterne.
 

MS Leonora.
MS Leonora.
Eksempel på kahyt med fransk altan på MS Leonora.
Eksempel på kahyt med fransk altan på MS Leonora.
Loungen på MS Leonora.
Loungen på MS Leonora.
 Restauranten på MS Leonora.
Restauranten på MS Leonora.
Soldækket på MS Leonora.
Soldækket på MS Leonora.