All Inclusive ombord!

Rhinen · Nytårskrydstogt · 2023

Krydstogter
7 Dage

Flot og festligt nytårsarrangement på Rhinen ombord på det dejlige skib MS Mona Lisa. På denne festlige rejse sejler vi på den kønneste strækning af Den Romantiske Rhin og besøger både Rüdesheim, Heidelberg, Speyer og Strasbourg. Nytårsaften fejrer vi med manér med gallamiddag, gode vine samt musik.
 
Glæd dig til et dejligt krydstogt ombord på MS Mona Lisa fra det franske rederi Croisi Europe, hvor skibets besætning sørger for, at forkælelsen er i top. Ombord på skibet har vi både inkluderet helpension og All Inclusive-drikkevarer.

På dette hyggelige flodkrydstogt sejler vi fra Strasbourg og nordpå til Rheingau-området med stejle vinbjerge, middelalderborge og små maleriske vinbyer. Vi kommer forbi den legendariske Loreleyklippe...

Flot og festligt nytårsarrangement på Rhinen ombord på det dejlige skib MS Mona Lisa. På denne festlige rejse sejler vi på den kønneste strækning af Den Romantiske Rhin og besøger både Rüdesheim, Heidelberg, Speyer og Strasbourg. Nytårsaften fejrer vi med manér med gallamiddag, gode vine samt musik.
 
Glæd dig til et dejligt krydstogt ombord på MS Mona Lisa fra det franske rederi Croisi Europe, hvor skibets besætning sørger for, at forkælelsen er i top. Ombord på skibet har vi både inkluderet helpension og All Inclusive-drikkevarer.

På dette hyggelige flodkrydstogt sejler vi fra Strasbourg og nordpå til Rheingau-området med stejle vinbjerge, middelalderborge og små maleriske vinbyer. Vi kommer forbi den legendariske Loreleyklippe og besøger den verdenskendte vinby Rüdesheim. Nytårsaften forkæles vi med gallamiddag og byder 2024 velkommen med et glas sprudlende bobler i hånden.

På rejsen følger vores 5-stjernede bus os hele vejen, og rejselederen fører an på gode udflugter. Velkommen til et dejligt nytårskrydstogt på Rhinen!  

Kort - Nytårskrydstogt på Rhinen - Vinter 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på øvre dæk (kategori A)
1.250,-
Enekahyt på hoveddæk (kategori B)
3.000,-
Enekahyt på øvre dæk (kategori A)
4.000,-
Afbestillingsforsikring
750,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 5-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 4 nætter ombord på MS Mona Lisa****
 • 2 overnatninger i Midttyskland
 • 6 x morgenmad (2.-7. dag)
 • 6 x frokost (1.-5. og 7. dag)
 • 6 x middag (1.-6. dag)
 • All Inclusive ombord: skibets vin, øl, spiritus, juice, mineralvand, kaffe og te fra kl. 11.00-23.00
 • Rundvisning på Siegfrieds Mekaniske Musikkabinet, inkl. entré
 • Besøg i Drosselgasse i Rüdesheim
 • Byvandring i Heidelberg
 • Byvandring i Speyer
 • Byvandring i Strasbourg
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 2 · Rødby-Puttgarden t/r · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 20.45
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.30
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.00
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.30
07.00 Ølby Station ved Netto 19.15
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 18.45
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.30
07.55 Højmølle Kro 18.15
08.30 Maribo Banegård 17.45
08.40 Rødby, Scandlines-færgen ved kontrol 17.30

Opsamlingsrute 4 · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5 · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk, Jernbanevej 6 (ved Borgerservice) 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Rute 7 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2023 og 2024

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Valby Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Danmark - Midttyskland

Med vores 5-stjernede bus sætter vi kurs mod Kassel i Midttyskland. Undervejs spiser vi frokost, og ellers skal du blot læne dig tilbage og nyde det tyske vinterlandskab, mens rejselederen fortæller om Tysklands spændende historie. Når vi ankommer til vores gode overnatningshotel slapper vi af og hygger os med aftenens middag.  

Inkluderede måltider: Frokost og middag. 

2. dag: Strasbourg og MS Mona Lisa 

Fra Midttyskland går turen sydpå mod den franske grænse, hvor vores skib ligger klar i Strasbourg. Bagagen bæres ombord, og vi indkvarteres i de behagelige kahytter. Herefter byder kaptajnen os velkommen, og vi præsenteres for skibets besætning.

I restauranten nyder vi dagens middag og bagefter mødes vi i loungen - måske til en drink i baren? Skibet lægger fra kaj og sejler fra Strasbourg nordpå ad Rhinen.   

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Den hyggelige lounge på MS Mona Lisa.

Den hyggelige lounge på MS Mona Lisa.

3. dag: Rhinen og vinbyen Rüdesheim

I løbet af natten er vi kommet så langt nordpå, at vi befinder os i Rheingau-området. Den mest romantiske strækning på Rhinen er mellem Bingen og Koblenz. Her finder vi stejle vinbjerge med ruiner af middelalderborge på toppen, små pittoreske vinbyer med bindingsværkshuse og smalle, brolagte gader samt den legendariske Loreleyklippe, hvor passagen er smal og vanskelig. Den snævre dal, den brusende strøm og det hemmelighedsfulde ekko har givet næring til sagnet om den blonde pige på klippen. Hendes besnærende sang og gådefulde skønhed lokkede og vildledte søfolkene på Rhinen, så de stødte på grund med deres skibe. Legenden akkompagneres af den berømte Loreleyvise.

Dagens flotte sejlads tager os blandt andet forbi Oberwesel, Kaub, borgen Pfalzgrafenstein og Bacharach. Vi passerer ruinen af Burg Ehrenfels og Mäuseturm midt i Rhinen, inden vi midt på dagen ankommer til den verdensberømte vinby Rüdesheim. 
 
I Rüdesheim besøger vi det spændende Siegfrieds Mekaniske Musikkabinet med en enestående samling af mekaniske musikinstrumenter, som spiller den mest fortryllende musik. Et utraditionelt museumsbesøg med sjove og interessante musikoplevelser. Vi får naturligvis også tid til at gå en tur gennem Drosselgasse - den smalle værtshusgade med vinstuer, cafeer og danserestauranter. Skal du have varmen, anbefaler vi, at du prøver byens specialitet Rüdesheimer Kaffee.

Tilbage på MS Mona Lisa er der dækket op til middag i restauranten, og efter middagen er der hygge i skibets lounge. Har du lyst til at tage op til byen igen, er det også en mulighed - blot du husker at være ombord inden afsejling fra Rüdesheim. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Solnedgang bag vinbyen Rüdesheim.

Solnedgang bag vinbyen Rüdesheim.

4. dag: Heidelberg, Speyer og nytårsaften 

Vi er sejlet sydpå forbi Wiesbaden, Mainz og Worms og ankommer nu til Mannheim, som ligger, hvor Neckarfloden løber ud i Rhinen.

Vores bus holder klar i Mannheim og bringer os til den historiske by Heidelberg, hvor vi skal på byvandring med vores rejseleder. Over byen ses ruinen af renæssanceslottet, som blev sprængt af franskmændene under krigen i 1689. Den maleriske by Heidelberg ligger i en af Tysklands smukkeste egne og har landets ældste universitet fra 1386. Det er en attraktiv turist- og studenterby med en lang hovedgade og mange gamle bygninger i forskellige stilarter.

Efter et dejligt ophold i Heidelberg vender vi tilbage til skibet, hvor frokosten venter. Herefter sejler vi sydpå til Speyer, hvor vi på en byvandring blandt andet skal se Tysklands næststørste romanske domkirke, der er grundlagt i 1030. Hele otte tyske kejsere og konger er stedt til hvile under domkirken.

Efter afsejling fra Speyer gør vi os klar til en festlig aften ombord på MS Mona Lisa. Nytårsaften til søs er altid en speciel oplevelse. Besætningen gør et stort arbejde for at give os en festlig og uforglemmelig aften, og skibets kok har kreeret en lækker nytårsmenu, hvortil vi nyder udsøgte vine. Aftenens program byder på underholdning, musik og dans samt hyggeligt samvær. Hvis vi er heldige er der farvestrålende fyrværkeri hen over Rhinen, og til midnat skåler vi med et glas af de obligatoriske og festlige bobler, mens vi byder 2024 velkommen.       
 
Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Hyggelige Heidelberg lyser op i vintermørket.

Hyggelige Heidelberg lyser op i vintermørket.

5. dag: Strasbourg 

Vi sejler tilbage mod Strasbourg og passerer to af Rhinens største sluser ved Iffezheim og Gambsheim. Sov længe, nyd den store morgenbrunch og frokost i skibets restaurant på årets første dag.

Om eftermiddagen kører vi på en lille udflugt ind til Strasbourg, hvor vi bl.a. passerer Europa-Parlamentet og den tyske bydel, som er fyldt med brede boulevarder. Vi fortsætter frem til det historiske centrum, hvor vi skal på en lille byvandring i den gamle bydel.

Vi ser byens vartegn, den smukke gotiske katedral Notre Dame de Strasbourg og La Maison Kammerzell og spadserer til den romantiske bydel Petite France, som oser af atmosfære fyldt med brostensbelagte gader med maleriske bindingsværkshuse, der ligger på kanten til kanalerne. Bymidten kan dateres helt tilbage til middelalderen og den er helt sikkert med til at gøre Strasbourg til en af de smukkeste byer i den nordøstlige del af Frankrig.

Tilbage på skibet nyder vi hinandens selskab og togtets sidste middag.   

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Den romantiske bydel Petite France i Strasbourg.

Den romantiske bydel Petite France i Strasbourg.

6. dag: Strasbourg - Midttyskland

Efter en dejlig brunch er det blevet tid til at sige farvel til besætningen og gå fra borde midt på formiddagen. Vi sætter os til rette i bussen og kører mod vores overnatningshotel i Midttyskland. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

7. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden sætter vores bus kursen videre nordpå, og tæt på Lüneburger Heide spiser vi frokost.

Først på aftenen er vi hjemme i Danmark igen efter et dejligt nytårskrydstogt på Rhinen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

MS Mona Lisa ****
VisSkjul

4-stjernet skib fra det franske rederi CroisiEurope med plads til 96 passagerer. MS Mona Lisa er renoveret i 2010, og ombord finder du restaurant, lounge med bar og dansegulv, fitnessrum samt et stort soldæk med dækstole, så man rigtig kan nyde udsigten. Rygning er kun tilladt på soldækket. Skibet har ikke elevator. Der tilbydes gratis WiFi i loungen og receptionsområdet, når forbindelsen tillader det.

All Inclusive ombord

Om morgenen frister en velassorteret buffet, til frokost serveres der 2- eller 3-retters menuer og til middag 3- eller 4-retters menuer. Skibets vin, øl, spiritus, juice, mineralvand, kaffe og te er inkluderet ombord fra kl. 11.00-23.00 (visse mærker, champagne og drikkevarer fra vinkortet mod betaling). Drikkevarer på udflugter fra skibet er ikke inkluderede.

Kahytter

Prisen inkluderer ophold i dobbeltkahyt på hoveddækket, kategori B. 

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Dobbeltkahyt på øvre dæk, kategori A
 • Enekahyt på hoveddæk, kategori B  
 • Enekahyt på øvre dæk, kategori A 

Dobbelt- og enekahytter på hoveddæk, kategori B

Velindrettede kahytter på cirka 9 m2 med aircondition, tv, sikkerhedsboks og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på hoveddæk har mindre vinduer, der ikke kan åbnes. 

Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk, kategori A

Velindrettede kahytter på cirka 9 m2 med aircondition, tv, sikkerhedsboks og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på øvre dæk har store vinduer, hvor øverste del kan åbnes delvist (skyde-ruder).

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved mange havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytten er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytten.

Rederiet Croisi Europe forbeholder sig ret til nødvendige skibsændringer og vil i så fald indsætte et af rederiets søsterskibe af tilsvarende kategori på krydstogtet.

Ms Mona Lisa.
Ms Mona Lisa.
Restauranten på MS Mona Lisa.
Restauranten på MS Mona Lisa.
Den hyggelige lounge på MS Mona Lisa.
Den hyggelige lounge på MS Mona Lisa.
Eksempel på kahyt på hoveddæk.
Eksempel på kahyt på hoveddæk.